Keresés

Részletes keresés

kerekhegy Creative Commons License 2006.03.29 0 0 846

:) Ha jól értem, jövök egy gratulációval! :)

Előzmény: saabi (843)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.29 0 0 845

Szia!

 

A képviselő úr bizonyára "sápadt vala és reszketni méltóztatott" olyannyira félti a 16 év alatt kellemesen előmelegített helyét az önkormányzatban. Vagdalkoznak, próbálnak lejáratni, hitelteleníteni. Jó lenne, ha az igen tisztelt képviselők (tisztelet a kivételnek) végre a dolgukkal foglalkoznának, (pl. hogy hogyan tudnák Solymárt fejleszteni az ország 3. legnagyobb SZJA bevételéből), nem pedig kicsinyes marakodásokban villogtatnák az erejüket. Fogytán a levegő, fiúk?

Előzmény: regisztrálatlan (841)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 844

OFF

Sok boldogságot az ifjú családapának :-)

ON

Előzmény: saabi (843)
saabi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 843
Tényleg nem léphet fel bárki határozottan bármi kutyával szemben. Amikor ilyet írok mindig megfeledkezem a 120-130 kilómról, ami plusz érvként jelentkezik ilyen konfliktushelyzetben.
Életemben egyszer harapott meg egy kutya, a J.A. utcán lévő, lefeleirányú buszmegállóban az udvarról harapott ki, persze az is igaz hogy elötte valószínűleg felbosszantottam. Hát istenem, tudjátok milyen királyság a J.A. utcán legördeszkázni? :-D Persze ez se tegnap volt.

Ha már kutyák. Mi lehet a következménye annak, ha valaki póráz és szájkosár nélkül sétáltatja a jól fegyelmezett, okos kutyáját a lakótelepen? Ez utóbbit azért hangsúlyoztam ki, mert annak semmi esélye hogy a kutyánk bárkinek is nekitámadna tehát csak az érdekel, hogy piszkálhat-e emiatt bárki minket?

Ave, Saabi.
Előzmény: kerekhegy (840)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 842

Szia!

 

Valószínűleg ugyanazokra a kutyákra gondolunk. Jójó, nem futottam, csak igyekeztem mihamarabb minél távolabb kerülni tőlük. Közben pár lépésenként szembefordulni velük és határozott fellépést keltve, elszántan ordítani velük: ez be szokott jönni, és most is ez volt a (végül is nyertes) stratégia. Ennek ellenére azért egy kissé feldúlt állapotba kerültem. Szerencse, hogy a Kálvária utcában nincs valami késő estig nyitva tartó internetkávézó, különben lehet, hogy berontottam volna, és itt a fórumon meggondolatlanul leanyáztam volna a világot :-)))

 

A.

Előzmény: saabi (839)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 841

A napokban olvastam a Hírmondóban, hogy a március 3-i testületi ülésen egy képviselő úr interpellációt nyújtott be amiatt, merthogy az önkormányzattól amúgy teljesen független Szólj Már-ban őt érintő pontatlan információ jelent meg. Eszerint a néhány hónappal ezelőtti fotóárverésen egy fotót a képviselő úr vitt haza, miközben én valaki más nevét írtam. Alaposan meglepett ez az állítólagos elírás, bár lehet, hogy tévedtem; mindenesetre ez egy kb. 6-10.000 forintos árverési tétel volt.

 

Nem tudom, mennyiben képezheti interpelláció témáját (!!!) egy ilyen kaliberű helyesbítés... de szerintem pont annyiban, mint ha a képviselő úrtól itt a fórumon kérek elnézést. A képviselő úrral a kifogásolt cikk megjelenése óta több alkalommal találkoztam (többek közt a kérdéses KT ülésen is, csak én nem tudtam végig ott maradni), ennek ellenére nem kért tőlem helyesbítést. Ha személytelenül akart volna "ledorongolni", azt is megtehette volna: nem hiszem, hogy fél percnél tovább tartott volna megtudnia a telefonszámomat. Ráadásul attól még, hogy interpellál, attól a szerkesztőség még nem értesül róla, hogy helyesbítenie kellene valamit...

 

A képviselő úr (aki 16 éve ül az önkormányzatban, tehát nyilván otthonosan mozog az interpellációk témájában) ráadásul -- ezen az egyetlen pontatlanságon felbuzdulva -- valami olyannal zárta az interpellációját [megpróbálom pontosan idézni], hogy "jó lenne, ha a Szólj Már hiteles cikkeket közölne" (!). Szerintem ez abszolút ekvivalens lenne azzal, ha én azt írnám, hogy jó lenne, ha a képviselő úr nem beszélne zöldségeket :-)

 

Én ehelyett azt mondom, hogy elnézést kérek a képviselő úrtól, ha vele kapcsolatosan pontatlan tényt írtam.

 

De legközelebb, kéremszépen, hozzám tessék fordulni, vagy a laphoz!!! Egy helyesbítésben nem a polgármester úr illetékes; de tehetetlen a főépítész és a megyei főállatorvos is, sőt még az oktatási ombudsman is csak a karját fogja széttárni egy - Isten ne adjon okot rá - következő, hasonló panasz esetében. Szépen be kell olvasni annak a nyamvadt újságírónak, vagy dörgedelmes levelet írni a "pék újságjának" -- legközelebb százszor meggondolják, kiről mit írnak ;-)

kerekhegy Creative Commons License 2006.03.29 0 0 840

Sziasztok!

 

A kutyatémához szeretnék hozzászólni. Először is jó, hogy ennyien olvasnak minket. Miért nem ide írnak?

 

Mint kutyaharapás egykori áldozata, azt hiszem, talán (közülünk) mindenkinél több tapasztalatom van a kérdésben. Ha egy kutya nekimegy az embernek, az bénító félelmet okoz. Egyrészt ha ott állsz, és nem menekülsz, a kutya egyre inkább bedurvul, ráadásul ha többen vannak, a falkaszellem is életbe lép. Ha elfutsz, áldozat vagy, ráadásul már megsérült áldozat, ezért utánad futnak és letepernek. Ekkor már előfordulhat, hogy nem csak az ember lábát, de más testrészeit, és az arcát is megmarhatják. Nekem sikerült elfutnom. A fájdalom. Furcsa, de nem érzed azonnal. Először csak konstatálod a harapást, és utána tudatosul a fájdalom. A sebek. Nekem a mai napig látszanak. Viszonylag lassan gyógyulnak, először ugye vérzik (napokig), majd kékül, zöldül, lilul. Azután barna folt marad a marás helyén. Akkor el kell menned tetanuszra, ami önmagában sem egy élmény. Már a beadása is fáj. Utána napokig ég, lüktet az oltás helye, belázasodsz, fáradt, levert vagy. Ha a kutya nem volt beoltva, akkor két hétig izgulhatsz, vajon veszett vagy-e. Ez idő alatt (ha a kutya veszett volt) megfertőzheted a családtagjaidat is. Izgalmakkal teli időszak ez. Ha a kutya időközben elpusztul (persze, ezt csak akkor tudjuk, ha nem kóbor ebről van szó), az állatorvos felboncolja, és megállapítja a veszettséget. Ekkor a harapás áldozata (és a családja is) egy öt injekcióból álló hetekig húzódó kúrán vesz részt. Az orvos azt mondta, látott olyat, hogy valaki a veszettség elleni oltásokba halt bele. Ez nem vicc! A harapásnyomok megmaradnak, és a félelem is egy újabb támadástól. Mindezt mi okozta? Egy gondatlan gazdi, aki nem zárja be a kutyáit.

 

Nem is olyan régen olvastam egy cikket, hogy egy 82 éves hajléktalan nőre 8 kutya támadt. Már az is szomorú, ami történt, és hogy ennyi kóbor eb van. De a legdöbbenetesebb az az esetben, hogy egy 82 éves néni hogyan lett hajléktalan? Valószínűleg nem tudta fizetni a rezsit, és utcára került. Szörnyű!

 

A velem történtek ellenére én egyáltalán nem vagyok a kutyatelepek híve. Tudjátok-e hogy Solymárra alkalmanként 100.000 forintért jön ki a sintér? Nem sok ez egy kicsit? Tudjátok-e, hogy milyen körülmények közé kerül az a kutya a telepen? Ezernyi más kutyával vannak összezárva szoros, koszos, betonpadlójú, hideg kennelekben, egymást marják, enni alig kapnak. Két hét után pedig megölik őket. Tudjátok-e, hogy a rendszerváltás óta ez az első kormány, amelyik nem adott egyetlen fillért sem az állatmenhelyek fenntartására? KÉREK MINDENKIT, NE A KUTYÁKAT BÜNTESSÜK MEG, MERT AZ EMBEREK FELELŐTLENEK!

 

Könnyen el lehetne kerül az ilyen eseteket, ha a gazdák nem hagynák felelőtlenül a kutyáikat  az utcára járkálni, ha nem éheztetnék, vernék, megaláznák őket, hanem egyenlő társként bánnának velük. Soha nem a kutya a hibás. Sok ember nem viseli gondját a kutyájának. A kutyák szaporodnak. Egy egyszerű műtéttel ez kiküszöbölhető. És akkor a kiskutyákat nem kell falhoz vagdosni, vagy kitenni valahol az út szélén. Rendes kerítést építsenek, ahol a kutya nem tud kiszökni, és tartsák zárva a kaput! A kutyát ne vadítsák, ne kínozzák, ne bántsák! Az emberi fejekben kell elérni a változást. És ne hallgassuk el: sokszor bizony ez is pénzkérdés. Pénzkérdés az oltás, a lánc, a kerítés, az élelem. Normális életszínvonalon a fejekben is elkezdődik a normalizálódás. Addig meg járjunk páncélruhában. :) Vagy pl. ingyenessé tehetnék a kötelező oltásokat és a sterilizáló műtétet.

saabi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 839
Tudom, nehéz megállni, de NE FUSS kutya elől. Te vagy a magasabb, nagyobb, ha határozottan lépsz fel, nem támadnak meg. De semmiképp NE LÁSSÁK hogy félsz!

Ave, Saabi.
Előzmény: regisztrálatlan (824)
saabi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 838
Mi ott laktunk mellettetek - bocs a tegezésért, de hát igy 'net-en keresztül talán ez természetes -, Foltos asszisztált is egyszer-kétszer amikor a kapunkat alakítottuk át hogy a kocsim beállhasson a teherautóbejáróra.
Szóval azért van azon a környéken egy-két olyan kutya, ami miatt az asszony nem mert kimenni az utcára egyedül. Asszem két-három németjuhásztól félt nagyon, ezekről írsz? Nem olyan félelmetesek mint amilyennek látszanak? Mondjuk nekem nem jellemző tulajdonságom a kutyáktól való félelem, de akkor megnyugtatom a feleségem és a nagymamáját is.
A sintért kicsit drasztikus megoldásnak érezném, de akkor milyen módon lehetne hatni a kutyák gazdáira? Van egy óriássnaucer - ha jól tudom - ami a Hősök-Marczibányi kereszteződésből szokott hátracsavarogni. Tudom, hogy nem kóbor kutya, de az asszonyok attól is félnek.

Ave, Saabi.
Előzmény: senior önkormányzó (825)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 837
Szia, Kitty! Küldtem mailt! Nézd meg, jó hír! András
Előzmény: szkitty (831)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 836

Szia!

 

A Rókus-kápolnáról keveset tudok, valószínűleg ha Kővári Andrást kérdeznéd, ő többet tudna mondani. Az első Seres-könyvben benne van a fotója (p160) és a következő oldalon annyi, hogy a téglagyárhoz vezető út építésekor (70es évek első felében) bontották el. Az 1974-es kiadású Solymár-térképen mintha még szerepelt volna, és úgy rémlik, mintha valahol a Rókus utca derékmagasságában állhatott volna. Látni én már nem láttam, mert én csak 1977 óta lakom S-n.

 

És hogy felkarolta-e valaki az ügyet? Erre talán következtethetsz abból is, hogy hány reakció érkezett kétszer feltett kérdésemre... A Vasút-Major-Rókus utcai térség, a nagyon idézőjelbe teendő "solymári Bermuda-háromszög" lakói vetették fel valamikor (2003-ban?), hogy újjá kellene építeni. Úgy emlékszem, talán a Sólyomszem valamelyik száma írt erről egy nagyon rövidet. Az ötletgazda emlékeim szerint Karall Matyi bácsi (vagy/és Szalay Gábor???) volt. Matyi bácsi októberben elhunyt, Gábort pénteken megkérdezhetjük, hogy tud-e valami fejleményről. Addig én is előkeresem a cikket a Sólyomszemben.

 

András

Előzmény: szkitty (833)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 835

Hát... végigfutottam a honlapon. Mondjuk úgy, hogy még feltöltés alatt van...

 

Egy-két hiba, amit észrevettem, és amit még idejében korrigálhatna a honlap készítője.

 

 - Körbl Balázs lassan egy éve képviselő. Ideje lenne az oktatási bizottságban külső tagból rendes taggá átminősíteni;

 - Cuki kis elnevezést kapott a Szociális Biz., amit valaki átkeresztelt Szoc. és Oktatási Bizottsággá. Eszerint az oktatásügynek két bizottsága is van, egyikben rendes tag, másikban külső tag Novoszádek János. Elképzelem, amint a tanár úr egyik énje bizottsági elnökként vitába keveredik önmagával, mint a rivális bizottság külső tagjával... Félre a rossz tréfát, szóval itt is elírás van.

 - Sajnos a Seres-könyv pillanatnyilag nem elérhető: ide még nincs feltöltve, a régi helyéről pedig már nem nyílik meg.

 - Izgatottan várom, hogy mely civil szervezeteket fogják majd itt megjeleníteni, esetleg belinkelni. Egyelőre egy sincs. Igaz, hasznos link és (a Hírmondó belinkelt honlapján kívül) aktualitás sincsen.

 

 - Nagyon jó, hogy VÉGRE közreadják a határozatokat, rendeleteket és a bizottsági jegyzőkönyveket is, kezelhető formában! Emiatt viszont van még egy fontos probléma, amit meg kéne oldaniuk az illetékeseknek. Lehet, hogy én vagyok az első, aki felveti, de ha ezek a jegyzőkönyvek a nagy tömegek számára is olvashatóvá válnak, akkor biztos nem én leszek az utolsó, aki felveti: NEVEZETESEN az, hogy amíg az ingatlanokat csak helyrajzi számmal jelölik a határozatokban, jegyzőkönyvekben, addig továbbra sem tudja senki, hogy miről van szó. Javaslatom: 1.) Kiírni azt is, hogy az illető ingatlan természetben hol van és micsoda, 2.) Feltenni egy helyrajzi térképet, ahol a hrsz-re rá lehet keresni, és így beazonosíthatóvá válna a helyszín. Az első talán bonyolult, a második talán drága, de szerintem valamelyiket ki kéne választani és rendszeresíteni, annak érdekében, hogy az ilyen témájú előterjesztések, döntések, satöbbik érthetővé váljanak.

 

 

Előzmény: regisztrálatlan (834)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.29 0 0 834
wow, új Solymár-honlap! Látta már valaki? Én eddig még csak arról hallottam, hogy a Hírmondó új portált kapott... Na, mindjárt szétnézünk. Annyit már látok, hogy a polgármester úr beköszöntőjében benne felejtettek néhány helyesírási hibát.
szkitty Creative Commons License 2006.03.29 0 0 833

Szia!

 

Ez a Kápolna-dolog engem is érdekelne. Van róla infód? Hol állt korábban? Felkarolta v.ki már az ügyet?

 

 

Szkitty

Előzmény: regisztrálatlan (826)
szkitty Creative Commons License 2006.03.29 0 0 832

...úgy, mint a Kossuth Lajos utca, és még egy jópár... Soha nem lett "rendberakva" -ez sem...

 

Szkitty

Előzmény: senior önkormányzó (825)
szkitty Creative Commons License 2006.03.29 0 0 831

Szia András!

 

Ezt az "eseti megbízásos"- dolgot nem igazán értem. Ha nagy balhé van, mert már 10 gyereket és 20 idős embert megharapott a kutya, akkor hajlandóak v.mit tenni?

Kérlek, magyarázd ezt meg nekem, mert én ehhez kicsi és buta vagyok!...

 

Apropó! Mi van a kötelezően alkalmazandó erdészünkkel? ... és a mezőőrrel?

 

Szkitty

Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (823)
szkitty Creative Commons License 2006.03.29 0 0 830

Szió!

 

A terület pontosan ismert.  Mostanában volt KT előtt az ügy... Még a rendezési tervet is SOS módosították ezért. (Más hiába szerepel a rendezési terven, nem foglalkoznak vele...) Ha utánanézel, lehet, hogy meglepődsz majd. (...vagy ezen már meg sem lepődünk?...)

 

Na, jól feladtam a leckét...

 

 

Előzmény: regisztrálatlan (821)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.28 0 0 829

Kedves mindenki!

 

Kérjük, terjesszétek: pénteken este 6-kor, a Művházban SKE klubrendezvény lesz, "Gondolkodjunk, pályázzunk együtt" címmel. Előreláthatólag több szomszédos település környezet- és természetvédői a vendégeink lesznek, sőt nem kizárt, hogy ott lesz a tévé is. Itt a fórumon is, ahol alig tízegynéhányan vagyunk, nap mint nap tucatszám hangzanak el különféle ötletek, melyek között biztosan akadnak megoldhatók, megfontolásra érdemesek is. Ha még többen tudnánk összegyűlni, biztos még több jó ötlet merülne fel, melyeket - az egyesület kereteit, illetve a potenciális médiatámogatást kihasználva - akár valamilyen mértékű sikerrel is lehetne kamatoztatni.

 

Kérjük, terjesszétek!

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.28 0 0 828
Egy kis érdekesség a szomszédvárból: kőkonferencia Pvvárott. http://www.nol.hu/cikk/398678/
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.28 0 0 827

Kedves András

Én is szertem az állatokat, de ami aToldi zsákutca végén jobbra zajlik az embertelen. Van ott egy épülőfélben ház, most már fél éve elmentek a munkások. Hat kutya tanyázik (vérrokonok) ott, az ideiglenes kerítés nagyon hiányos, mindig az utcán kóborolnak, csak héha kapnak enni, mert a tulaj ritkán jár ki. Én szemközt lakom a postáshölgy nem mer eljönni a ládámig, mert vadul megugatják, én pedig rendszeresen késve kapom a leveleimet. Egyébként a közterületet tele van építési anyaggal, mocsokkal (hét éve megy ez így). Kinek írjak? Csak ne azt válaszold, hogy el lehet költözni Solymárról. 

üdv Koller

Szia András!

 

A Toldi utca vége tényleg kriminális.

Bár én autóval közlekedek, így nem én rohanok a kutyák elől, hanem fordítva, mert szisztematikusan nem lassítok amíg a házhoz érek, a kutyák meg balra- jobbra ugrálnak előlem az úttestről. De nem gondolom, hogy ennek így kellene lennie. Néha szégyenlem is miatta magam. Ők is élőlények és a gazda a felelős azért, hogy az utcán lófrálnak. Ezt úgy tessék érteni, ahogy írom, mert a Toldiba nem csak gazdátlan ebek pihennek az aszfalt közepén. Viszont átérzem a gyalogosok helyzetét és támogatom a sintér gondolatát. A Toldi utca végén többnyire 3 helyről jön az utcára kutya. A Koller Laci által említett utca végén lévő épülő háztól, a zsák utca elején lévő Gyürki rezidenciáról ( hús füstölő ) és az utca páros oldalán lévő új háztól ( az Ott Janiék szomszédja ). Akivel egyébként heves szóváltásba keveredtem az ősszel, mert ők rendszeresen nyitva hagyják a kiskaput. Az indok, hogy a frissen elkészült kertjükbe mégse "szarathatják" - bocsánat - a kutyájukat. Elintézi ő azt az utca és szerény környékén is, meg ezzel párhuzamosan kiüríti a kukákat keddenként még mielőtt a Rumpi begyűjtené a szemetet. A többi utcát nem ismerem, de a Toldiba tényleg nagy a baj. És nem csak a gazdátlan kóbor kutyákkal, hanem a kutya gazdák hozzáállásával is. Lehet, hogy nem ártana a helyi eb-rendelet szigorítása, vagy szigorúbb betartatása.

Addig viszont marad a lassítás nélküli hazaérkezés, a gazdák nagy bánatára, akik valahányszor hazaérek üvöltenek utánam, hogy ne száguldozzak, mert majdnem elütöttem a kutyájukat. ( de majd megállok és megvárom, amíg a kutymorgó feltápászkodik az aszfalt közepéről és odébb vonszolja a fenekét ).

 

Üdv.: Árpi  

 

Sziasztok ez két további vélemény amit kaptam. Üdv. Kővári András 

Előzmény: regisztrálatlan (824)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.28 0 0 826

Szia!

 

Te nyertél, gyáva nyúl vagyok :-( Most nem mentem volna be hozzád, mert annál jobban siettem, de ezek szerint nem is vagyok méltó, hogy hajlékodba lépjek ;-)

 

Mint mondtam, egyszer, pár éve már lementem ezen az utcán, fényes nappal, de az is kalandos volt. Valamiért úgy rémlik, hogy akkor is voltak szabadon kutyák, de ebben nem vagyok biztos.

 

Egyébként valahogy úgy rémlik, hogy ez a 2000-es utcanévadás egy meglehetősen elcs..ett dolog volt. Egyrészt nagyon fantáziadús nevek születtek (pl. Lépcsős utca, Murva utca - ilyenek rémlenek), másrészt pedig a legtöbb akkor adott név azóta sem szerepel semmilyen térképen, nem készültek ilyen utcatáblák,... Talán csak az Alig u. és a Katica u. kivétel, amelyek - ha jól emlékszem - szintén ekkor kapták nevüket. Ja, és akkor ezek szerint akadt olyan utca is, amit elfelejtettek átjegyeztetni?

 

Más, még egyszer felteszem a kérdést, mert nem láttam, hogy bárki reagált volna. Tud valaki valamit arról a (talán Karall Matyi bácsi által elindított) kezdeményezésről, hogy épüljön újjá a 35 éve lebontott Rókus-kápolna?

 

H.A.

Előzmény: senior önkormányzó (825)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.28 0 0 825

Szia Regisztrálatlan!

A Vitéz u. nem köt össze semmit, csak papíron (se) létezik, először vízmosás volt (kb 1967-ig), azután a PEMÜ műanyag hulladék lerakóhelye. A nyolcvanas évektől töltődik földdel is, sőt, az alsó végét az itt lakók leaszfaltozták. Alulról ez is zsákutca, mind megannyi más Solymáron. Vajon ez szimbólikus? Ha vállaltad volna a kalandot, bejöhettél volna hozzánk. Ismered a filmgyárigazgató történetét, aki titkárnő helyett a nagy dög kutyáját ültette az ajtaja elé? Aki így nem jön be, azzal nem is érdemes szóba állni... Ezek a kutyák még nem haraptak meg senkit, csak a területüket védik, de nagyon hatásosan. Az ingatlannyilvántartást annyira nem ismerik, úgyhogy pár méterrel át szokták lépni a határt. Hozzánk járnak kosztolni, a mi kutyánk kajájára járnak. Csak attól kell félni, amelyik öt méteres lánccal rohangál, mert az meg volt kötve, de eltépte. (Murphy törvénye: minden kutyalánc elszakad egyszer!) Azért a Vitéz u. megérdemelne egy kis közvilágítást, a kutyáknak is több bizalma lenne az erre járókhoz. Azonban az ingatlan nyilvántartásban még vízmosásként szerepel...

 

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.28 0 0 824

SINTÉRT IDE, RÖGTÖN!

 

Drága Emberek! Tudjátok-e, hol van Solymáron a Vitéz utca? ... nem? Ezek szerint többet kellene régi Hírmondókat olvasgatnotok. Abból tudtam meg én is, hogy a képviselőtestület 2000-ben így nevezte el azt a közterületet, ami a Hősök utcai S-kanyart köti össze a Kálvária utcával. Utcának kábé annyira utca, mint a Gorkij str., az utolsó háztól a Magas utcáig. De mindegy, tegnap a Panoráma utcában volt dolgom, aztán a Marczibányi felé akartam tovább menni, úgy gondoltam, hogy ezen a bizonyos Vitéz utcán megyek le: értékes perceket véltem nyerhetni azáltal, hogy arra megyek és nem végig le a Kálvárián, ami kerülő lett volna.

 

Igaz, hogy eddig még csak egyszer mentem le ezen az "utcán", világos nappal, száraz időben, most meg sötét volt és sár, de az ember nem azért volt tájfutó egyszer régen... Épp nekiindultam volna a meredeknek, amikor az utolsó bal oldali telekről kihömpölygött két nagydarab rohadék patkányzabáló kutya, és elkezdtek nekemjönni. Ez el is döntötte a kérdést, merre menjek: vissza a burkolt út és a közvilágítás felé, miközben nagy garral üldözött a két dög. Szégyen a futás, de ...sza meg az ilyen kutyák gazdája! Volt már dolgom Solymáron kóbor kutyákkal, de ezek komolyan gondolták... Aki meg most röhög, annak sok hasonló szép élményt kívánok.

 

Szóval sintért ide, rögtön!

közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.27 0 0 823
  Sziasztok! A kóborló kutyák témához, kaptam hozzászólásokat email-en, Héditől, és Gyuritól solymáriak Ők is! Kedves András!
Köszönjük, hogy időt és energiát nem kímélve ennyit dolgozol a faluért.
A kóbor kutyákkal kapcsolatban a lehető leggyorsabb intézkedést
várjuk mi is, hiszen három pici unokámmal gyakran sétálunk Solymár
utcáin, és hogyan tudnánk megvédeni őket a megvadult kóbor
állatoktól? Az önkormányzat kötelessége, hogy elegendő pénzt
biztosítson e probléma megoldására, és ne várja meg, hogy súlyos
esetek történjenek. Kóbor kutya alatt értem a félelmet keltő, rosszul
őrzött, utcán csatangoló, gazdával rendelkező kuyákat is.
Tapasztalatból tudom (öcsémet megharapta egy kutya-nem itt
Solymáron), hogy mivel jár egy ilyen baleset. Az oltással és annak
hatásával járó láz, rosszullét hetekig eltarthat. A felnőtt
munkaképtelenné válhat erre az időre. Kisebb gyerekeknél
kiszámíthatatlan következményei lehetnek a kutyaharapásnak.
Mi is kérjük a polgármesteri hivatal gyors és hatékony intézkedését.
Üdvözlettel és köszönettel: Hédi

Solymár nem csak ebben a tekintetben tűnik gazdátlannak. Tenni kellene valamit azért, hogy érezhesse mindenki, ami a kerten kivül van az közös ügyünk, közös lakóterünk ha úgy tetszik. Bizonyos értelemben ami a kertten belül van az is lehet közös érdekeket sértő. A jogszabályi háttér nálunk ugynúgy adott mint Ausztriában, vagy Németországban vagy Svájcban. Ott betartják mert a hivatal rászoktatta a lakosokat, hogy be kell tartani, nálunk pedig nem. Pedig van hivatal is van jöogszabály is. Hány évek óta félbehagyott épitkezés romképe rondítja Solymárt?? Mit tett ellene az Önkormányzat???  Hány sitt telep van szerte a településen? Nem tudom. Én ismerek egyet mely kb hat hónapja virit a Hóvirág utca 47  mező felöli oldalán a kerités tövében.

Nem lehetne ujrta éleszteni a Tiszta udvar rendes ház -vagy hasonló néven- az ötvenes években működött mozgalmat? Azt  a kevés jót ami tényleg jó volt megtarthattuk volna. üdv Gyuri

Szkittynek! Csak eseti megbízások lesznek, ez van tervbe véve. Ez annyit jelent, hogy csak akkor jön, ha sok a bejelentés. Nem heti rendszerességgel. Üdv. Kővári András

Előzmény: szkitty (809)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.27 0 0 822
Isten hozott köztünk. És köszönjük a tájékoztatást. Üdv: Hegedűs András
Előzmény: közterület-felügyelő (819)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.27 0 0 821

Középiskola? Állítólag a Waldorf szemez a vár alatti területtel, valami hasonló céllal. De nem egyértelmű, hogy melyik résszel, a volt majorral-e, vagy a téglagyár felé eső területek valamelyikével. És ha ott akármelyik területtel sikerül valamit kezdeniük: közlekedés - tömegközlekedés hogyan lesz oda, hoppá? A három méter széles Várhegy utcán, vagy a szívvidító látványú Rókus utcán?

 

Rókus utcáról jut eszembe: pár éve felmerült, hogy a "solymári Bermuda-háromszög" lakói szeretnék visszaállítani a 35 éve, 1971-ben elbontott Rókus-kápolnát. Arról tud bárki bármit, hogy ezzel a kezdeményezéssel mi történt? Hol tart, vagy hol rekedt meg? vagy meghalt a fő ötletgazdák egyike, és attól kezdve az egész kezdeményezésnek szevasz?

Előzmény: tuli2006 (817)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.27 0 0 820

Kedves tuli!

 

Vitába szállnék azzal a kijelentéseddel, hogy a Templom tér kinőtte a búcsút. Illetve keményebben fogalmaznék: a búcsú sosem is volt való a Templom térre, már legalábbis amióta a falu ekkora, és amióta a búcsú ekkora!!! 1996 óta vannak Solymáron a mostanihoz hasonló kaliberű búcsúk, azóta mindig is a sporttelepen volt a búcsú központja és a rendezvényeinek legalább 70-80 százaléka.

 

Ez alól csak a tavalyi év volt kivétel, amikor egy rossz koncepció alapján az egész búcsút feltették a Templom térre. Már legalábbis a központilag szervezett programokat..., hiszen a kirakodóvásár fele, a vurstli és a kevéske sportrendezvény maradt a régi helyén --> ez megfelezte a közönséget is, ami szerintem senkinek sem volt jó. Bízom benne, hogy ez egyszeri és nem megismétlődő alkalom volt. Ma már ott tartunk, hogy a Templom tér egy Pilis Lelke Fesztiválnak is kicsi.

 

Nagyon kéne településfejlesztés, településfejlesztési terv, nyilvános vitákkal - aminek (a sok közül) egyik színhelye lehetne ez a fórum is. És nagyon kéne az is, hogy a döntéshozók ne vércsetekintettel lessék, hogy mit ír ide ez a sok barom, akik mi vagyunk, hanem (ha már úgyis olvasnak minket), maguk is írnának ide közénk. Mi tudhatnánk, hogy a javaslataink nem találtak süket fülekre, ők pedig ki tudnának minket igazítani, ha téves információk alapján próbálunk ilyen-olyan következtetéseket levonni. Jó lenne, ha többet nem fordulna elő az, hogy egy képviselő felhív, hogy javítsam ki a beírásomat a fórumon, mert pontatlan volt. Nem: jöjjenek ide a drága urak-hölgyek, és szóljanak hozzá.

 

Új központ: jó ötlet a Széchenyi tér, egy jó nagy térrendezést kellene ott csinálni, eltakarítva a falu legfrekventáltabb helyén éktelenkedő romhalmazt, azt a kínai izét és a mellette álló (már bocsánat a megfogalmazásért:) putrit is. Úgy meg lehetne bolondítani azt a teret, hogy az összes forgalomszervezési probléma is megszüntethető lenne vele. De szerintem egy ekkora és ilyen szétterülő településnél már nem is elég az egy központ, valami településrész-alközpont is kellene pl. a Hutweidének, a Kerekhegynek... De utópia az egész, mert minden magántulajdon, meg nincs rá pénz, nincs rá szándék, ...

 

András

Előzmény: tuli2006 (817)
közterület-felügyelő Creative Commons License 2006.03.27 0 0 819
Tisztelt solymári Lakosok! 2006.03.28-án, kedden a Falugazda Csoport gallyazási munkálatokat végez Kerekhegyen, a Koppány Márton utcában. A munkálatok ideje alatt a Koppány Márton utca 10.00h-15.00h-ig le lesz zárva. Megértésüket köszönjük. Tisztelettel Gartai Zoltán közterület-felügyelő
tuli2006 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 818
Azért Hogy valami jót is írjak.
Hurrá! Az óvodában elkészült a lépcső javítása! Ma végig lehetett menni a József utcán a Fészek iskola felőli oldalon a nélkül, hogy kerülgetni kellett volna az autókat.
tuli2006 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 817
Szerintem Solymáron az a gond, hogy minden csak a Templom térre központosul. Próbáljuk meg belakni a falut! Most új szoborcsoport készült, új egészségházat terveznek. Hol? A Templom téren.
Településszerkezetét egészében kellene látni az illetékeseknek. Nagyon fontos lenne egy nyilvános településfejlesztési terv (akár feltenni a netre), amit minden új engedély kiadásánál figyelembe kellene venni.
Például a búcsú is kinőtte a Templom teret, tavaly nagyon összeszűkült hogy csak ez az egy helyszín volt.
Új központnak én a Széchenyi teret tenném, Ott az üres Szellemház, ott a félig üres Várhegy üzletház, ezekből nem lehetne egészségházat alakítani?
Nagyon fontos lenne az oktatás fejlesztése is. Mikor lesz Solymáron középiskola? Akár alapítványi, akár a meglévő iskolát kellene 9-12- osztályig kibővíteni, akár felnőttoktatás, akár bármilyen szakmai képzés. Ez fellendítené a falut, megint csak álmodom bocs.
Előzmény: szkitty (789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!