Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2004.05.16 0 0 736
Szia Zenox és Zeki!

Persz, persze próbáljuk meg az ország szépségét felfedezni, de nekem is leesett az állam az ottlévő dzsuva, átverős mentalitás és körülmények láttán. Megfogadtam én is, hogy arab országba soha többet, ám előítéletemet félre kellett tennem. Most jöttünk haza JOrdániából (iszonyt olcsó), és mintha valami kultúrált nyugat-európai országban lettünk volna. Na oda visszavágyom! Igaz, a halak és a korallok a közelébe sem érhetnek az egyiptominak. Szóval menjetek el Jordániába, és csökkenni fog az előítéletetek.
Erika

ercsibe Creative Commons License 2004.05.16 0 0 735
Szia Zenox és Zeki!

Persz, persze próbáljuk meg az ország szépségét felfedezni, de nekem is leesett az állam az ottlévő dzsuva, átverős mentalitás és körülmények láttán. Megfogadtam én is, hogy arab országba soha többet, ám előítéletemet félre kellett tennem. Most jöttünk haza JOrdániából (iszonyt olcsó), és mintha valami kultúrált nyugat-európai országban lettünk volna. Na oda visszavágyom! Igaz, a halak és a korallok a közelébe sem érhetnek az egyiptominak. Szóval menjetek el Jordániába, és csökkenni fog az előítéletetek.
Erika

Satinette Creative Commons License 2004.05.15 0 0 733
Bocs, Zeki,
de tudhattad, hogy arab országba mégy,
utánaolvastál, nem?

Egyébként menj bátran arab országba, csak Neked biztosan a gazdag arab ország jön majd be, menj Ománba, Kuvaitba, Dubaiba...

És próbáld az ország szépségét is fölfedezni,
a kultúráját, a tájat... hidd el, megéri más szemszögből is nézni a dolgokat :))

Boldogabb utazást!
Szia! :))

Előzmény: Törölt nick (732)
zenox Creative Commons License 2004.05.15 0 0 731
Sziasztok!

Megjöttünk.
Néhány infó, amit én is szerettem volna tudni.
A Kartagó tours, és a Travel Service járattal utaztunk.
Csütörtök 11 órakor(!) kaptuk meg a részvételi jegyet, amelyen péntek 19 órai indulási (17. órai találkozási)idő szerepelt. O.k. Nem túl jó mert akkor kb éjfélre vagyunk a szállodában, de mindegy. Gyors telefonálások, szervezés hogy pontosan elérjük a gépet. Fél 13 kor telefonálnak az utazási irodából, hogy sorry, de a gép péntek 12.20 kor indul, és 10.15 kor van a találkozás. Ekkor minden bizonnyal (elöször)heves csuklásba kezdett a szervező édesanyja. Mi van ha kikapcsolom a telefonom?
Innentől kezdve simán ment az utazás. A TravelService járata kezdeti előitéleteim ellenére tökéletesen megfelelő volt az utazáshoz.
A repülőút pontosan 3 óra 40 percig tartott. Vizumot ne vegyetek mert a határon is lehet kapni, ls legalább 6-7 e forintot sporoltok fejenként.
Megérkezéskor ottani idő szerint 17 körül 39 C fok várt. Beszálltunk a légkondis buszokba amelyek érthetetlen okból legalább fél órát vártak. Igy volt alkalmunk körülnézni. Szemét szemét hátán. Baratnőm elöször röhögött, elképedt, aztán megijedt, végül majdnem sirógörcsöt kapott, hogy milyen helyre került.
Mostmár mindegy :)) Na végre felszállt O...... az idegenvezető, de minimális ismereteket adott miközben kiszortuk az utasokat a választott szállodáknál. A 15 dollár per fő baksist azonban nem felejtette el beszedni. Vasárnapra igért részletesebb eligazitást. Nem értettem, hogy miért nem, másnap szombaton. Erről ennyit.
Mi a Holiday Inn 4x-os szállodát választottuk. A szobának köze nem volt a 4x hoz, de nem volt gáz. Kicsit poros volt a szék, a csapból elöször majdnem fekete viz folyt. Jól kifolyatva már nem volt probléma. Inni ugysem csapvizet ittunk, tusoláshoz meg jó. Ezek a problémák valószinűleg azért jelentkeztek, mert régebben használták a szobát. A szálloda többi része hozta a szinvonalat. Nagyon szép kert rész, igényes belső tér, jó strand, illedelmes pincérek. Tehát nem bántuk, hogy ezt a szállodát részesítettük előnybe.A reggeli 90 százalékban minden nap ugyanaz volt. Egy hetet tekintve ez nem jelent problémát hiszen elég nagy volt a választék. Itt járt üditő, kávé tea is. A vacsorakor mindennap más etelválaszték várt minket. 7-8 alap meleg kaja. Felvágottak, sajtok zoldségek, gyümölcsök. 8-10 fajta sütiből is kostolgathattunk. A főételek egy kocsit fűszerezetlenek, de a sütik isteniek voltak. Természetesen mindenből annyit ehettünk, amennyit csak kivántunk. A vacsorához azonban nem járt folyadék. Egy palack 1.5 literes ásványviz 8 font (kb 280 Ft) Kibirható.

Vasárnap magyar búvárokkal elmentünk hajóval a Ras Mohammed nemzeti parkba. Ár 25+5(parkbelépő)+5(kaja) dolcsi/fő. Gondolkoztunk a búvárkodáson is a sznorizás helyett, de eszembe jutott, másik forumon felvetett kérdés, hogyan fertőtlenitik a csutorát? Láttuk mennyi kétes eredetű egyén jár búvárkodni. Ki tudja ki kapta be előttünk. Na jó inkább kihagyjuk a búvárkodást, csak sznorizunk. Megérte elmenni, nagyon szép hely. Délben guszta kaja. Erre még visszatérek... Az utazás végén jeleztük, hogy csütörtökön mennénk velük a tiran "szigetekre"
Este a szállodai vacsi után kezdtem érezni, hogy nincs minden rendben. Ennek a felismerésnek azért is örültem ennyire, mert hajnal 1 körül indultunk volna Kairoba, és a Piramisokhoz. Mindegy. Probáljuk meg. 1 kor felszálltunk a buszra, elkezdtük felszedni a többieket, majd hajnal fél háromkor megálltunk Old Marketnél, egy utolsó vizvásárlásra a nagy utazás előtt. O.... adott egy szem Antinált, én is vettem egy dobozzal az itt lévő gyogyszergyárban. Éreztem nem segít. Mondtam a barátnőmnek menjen nyugodtan, de nekem nincs kedvem lehányni a buszon előttem lévő utast... Megértő volt. Ő se ment. Nagyon sajnáltam.
O...... is sajnálkozott. Sajnos nincs modjában visszaadni a 2x 95 dollár utazási költséget, mert úgye lefoglalták már a kaját. Gondolkoztam, mennyi is lehet a kaja 5-10 dollár/fő. Tuti nem foglalta le. Jól van megtarthatod. Az idegenvezető láthatóan megkönnyebült, lesz 190 dollárja. Készségesen segített taxit fogni. Én meg röhögtem mert vasárnap nem voltunk ott a találkozon, és igy még nem adtam oda a pénz. Szóval g..... volt, szó nélkül lenyult volna közel 40000 forintot. Nekem ez nagyon sok pénz, de lehet neki nem. Hasonló helyzetben én biztos nem törekedtem volna az átvágásra. Max levontam volna a kifizetett(?) kaja árát. Estleg felajánlok egy másik programra való részvételi lehetőséget.
Na nyomás "haza" a taxival. Taxit a szállodától vagy 30 méterre megállitom. Fuvar 30 font. 50-est adok, visszakérni már nincs idő. Ugrás ki a kocsiból, majd az út mellett farkaszemet néztem a vacsorával. A taxis és még 2 (2 ből 2) arra járó autós megkérdezte, jól vagyok e, segithetnek e valamiben. Ez jól esett. Magyarországon kevesen álltak volna meg. Főleg hajnali 3 felé. Kutyául voltam. Reggel 9 felé felment a lázam 40 körülire. Pulzusom 150-160 volt. Mivel én szinte soha nem vagyok beteg, barátnőm megijedt, és kihivta az orvost. Kaptam egy lázcsilapitó szurit (steril volt, erre nagyon figyeltünk), meg antibiotikumot. A doki előtt kellett bevenem az első szemeket. 55 Euroba került. Ha tudom, hogy antibiotikum akkor talán nem szedem be, de igy már muszáj volt végig szedni. Viszont kedd délutánra helyre jöttem. Tehát ha Ti is majd hasonlóan jártok egyből a dokit hivjátok különben szenvedhettek. A biztositó meg ugyis fizet...
Egy kicsit visszakanyarodva a Piramisokhoz:menjetek taxival 200 dollárból kijön. 4-en összeálltok. Akkor csak 50 dolcsi. 4-5 óra az út, és a helyiismeretekkel biró taxis biztos jobb helyeket tud, mint az idegenvezetőtők. Mellesleg, nem kell alkalmazkodnotok 30-40 további utashoz. Szerdán gondolkoztunk, hogy bevállajuk, de nem mertem még túl messzire menni, így a Szent Katalin kolostor lett a célpont. Hát nagy csalódás volt. Mozdulni se lehetett akkora tömeg. Nekünk nem tetszett. Itt kijött a taxi előnye. Mehettünk tovább, nem kellett a csoportra várni. Ennek ellenére érdemes volt elmenni, mert csodálatos hegyek, kövek, homokdűnék voltak végig az uton. Egyszerűen ez látni kell. Csodálatos. 5-10 kilométerenként megállitottam a taxist, és fotoztunk videóztunk. Sajnos a képek nem adták vissza a látvány varázsát. 1-2 évente egyszer esik az eső, de akkor annyi, hogy 1-másfél méteres viz lepi el az utat. Ilyenkor természetesen le is zárják.
Csütörtökön ismét hajókirándulás. Tirán szigetek. Szuper. Csodálatos korallok, rengeteg hal. Tiszta tenger. Feltétlenül menjetek el. Nekünk mindenesetre nagy rábaszás volt. Mi már előre jeleztük, hogy sznorizni megyünk csak. Ok rendben nem probléma. Mindösszesen csak 20 percet sznorizhattunk!!! Mert a búvárokat kidobták a hajóból, és a hajó már ment is tovább, arrébb megint kiugrott egy adag búvár, hajó tovább. Kiugrott vagy 3 csoport utána mentünk felszedni őket. Ez ment egész nap. Fájt a szivünk. Elkurtunk egy egész napot. Olyan érzés volt, mint annak aki egy hete koplal, és egy üvegfal mögött felsorakoztatják a kedvenc kajáit. Látja, de nem vehet belöle... A 20 perc sznorizásra ebéd előtt került sor. Én nagyon keveset ettem, mert a hétfő-kedd utáni gyomorrontás után szinte csak napi 2-3 zsömlét ettem, a biztos ami biztos alapon. A kaja után megláttuk a szakácsot. Olyan koszos volt, hogy ha levetette volna a nadrágját az is megállt volna magától. Este megint egy kis hányingerem volt, de a kevés vacsorázásnak köszönhetően a nagyobb bajt megusztam. Mostmár 99% ban biztos vagyok benne, hogy a gyomorrontásom a hajon elfogyasztott kaja miatt volt. Szerencsére a barátnőm nem lett rosszul. Jobban jártunk volna, ha a hotelban lévő buvárközponttal megyünk el csak sznorizos hajóval. Mindenestre a magyar búvársrácot nem szidom, nem tehetett róla, ő csak egy alkalmazott, és elég rendes srácot ismertem meg a személyében. Ja igen még az is furcsa, hogy a tűzhal csipése ellen nincs ellenméreg a hajón. 10 perc alatt kell beadni, utána vége a dalnak. Állitólag 5 perc alatt odaér egy motorcsonak, de nem hiszem el. Pl a Tirán szigetekre másfél óra az út. Hasszán felveszi a telefont 1 perc, zsebrerakja a gyógyszert 2 perc, elrohan a helikopterhez 1 perc, felszáll 1 perc. Csak ez 5 perc. Vagyis akit ott megszúr ez a hal, annak még egy hosszabb bucsúSMSre sincs ideje. Azért menjetek hajóval, csak előtte tisztázzátok le, hogy mit is szeretnétek, mennyi uszkálásra lesz időtők stb... Általában az ilyen túrak délután 4-5 ig tartanak.
Hazafelé menet még NamaaBay nél megálltunk. A környéken még ez a legnormálisabb bevásárló rész. Este takaritottak a sétáloutcáján!!!!!!! Általább minden boltban ugyanazokat kapni. Az eladó által mondott első árhoz képest kb 5 perc alkudozással 55-60 százalékra lehet lemenni. Volt hogy az elsó mondott ár 50%-ához kötöttem a vásárlás feltételét, de az eladó nem ment bele, és nem is szaladt utánam.
Sharm Old Market mintha olcsóbb lenne, de borzasztó szutykos hely. Irtó egy koszos népség. Szegény barátném cidrizett is nagyon. Tették neki a szépet az arabok. Mondtam is neki szóljon nyugodtan, ha maradni akar. :))) Biztonságosnak biztonságos, de irtó nagy kosz és a bűz, bár ez a szállodák környékét leszámitva Egyiptomban a legtöbb helyen ilyen. Mindkét helyen találni szupermarketet amelyek általábban rendkivül olcsok. 2db 1.5 Literes viz + 1 fél literes + 1 feles coca cola. valami 8 font (240 ft) Lehet kapni csokikat is. Van nagyon finom Guava gyümölcsből készült gyümölcslé. Ezt kostoljátok meg. 1.5 decis üveges (2 font) epres gyümölcslé is nagyon tuti.
Mindenhol lehet kapni a búvárkodáshoz alkalmas békatalpat pipát, maszkot. 3-4 állandó fajta van mindenhol, de ezek jobbak mint amiket görögben kapni. Maszk, szelepes(!) pipával 190 ről indul, de 110 ért megkaptam. Ez nincs 4000 forint. Itthon csak a hasonló pipa több lett volna. Békatalp kezdőárak 80-200 fontnál kezdődnek.
Az utcán járva a boltosok rendszeresen megkérdezik, honnan jössz, hogy hivnak. Ha nem vagy észnél és megállsz akkor azt veszed észre, hogy bent vagy a boltban és olyanra alkudozol amit nem is akarsz megvenni. :))))) Nekünk 12 dolcsi volt a tanulopénz 2 papiruszra még szombaton (1 fekete és 1 fehér kb A4 es méret). Azt hittem, jó boltot csináltam, mert 20 dollárrol nyitott, de pár nap múlva olcsóbban is vehettem volna. Fontos dolog, ne mondjátok hogy még most jötettek mert többet kérnek. Tegyetek úgy mintha másnap már mennétek haza, és már csak kevés pénzetek van.
Na igen csütörtöknél tartottam. Este a szomszéd magyarok bedobtak nekünk egy lapot hogy a gép este fél 8 kor megy és 16.30 ig kell elhagyni a szállodát, 17.10 kor megy ki a busz. No nem O.... az idegenvezető szólt hanem este már ők telefonáltak, hogy mi is van, mert elvileg úgy volt 11.40 kor megy repcsi, de a szállodai Kárthágó hirdetőtáblán még az előző héten elment utasok indulása van feltüntetve, meg az, hogy indulás előtt 1 nappal teszik közzé a gép pontos indulását. Ezután este fél 11 kor (!!!) az ajtó alatt bedobtak egy angol nyelvű üzit, hogy O..... üzeni 14-ig el kell hagyni a szállodát. Arra már nem volt elég a kettőnk 30 dolcsi baksisa, hogy személyesen, és időben szóljon. Rátelefonáltam, közölte, ő megprobálta, elintézni, hogy tovább maradhassunk, de nem tudott mit tenni 14 kor el kel hagyni a szobát, és jó utat kivánt mert többet nem találkozunk. Ja meg a gép leszáll még Hurgadaba is, mert összevonták Sharmmal. Frankó több mint 5 óra utazás. Na itt jött megfelelő helyre a második csuklás. Lehet megint szervezni, hogy éjfélkor haza is jussunk Ferihegyről. Az csak hab volt a tortán, hogy a gép 7 kor indult a terminálon kiirt 7.20 helyett...

Összegzés:
Nekünk be is jött meg nem is.
A tenger szuper. Közvetlen a szálló stégénél nyűzsognek a szines halak, közöttük 2-3 kilosak is. A stégtől elúszva a korallfal található ami kb 10-15 méterig megy le. Utolsó nap még egy murénát is volt szerencsém látni. Fantasztikus élmény. A sivatagi hegyek is nagyon szépek,de sajnos ezek szépségét ellensúlyozza a szállodán kivüli nagy szeméthalom, koszos emberek látványa, állandó hasmenés hányás réme. Arról ne is álmodjatok, hogy este sétáltok a szállodán kivül a parton. Szálloda szálloda hátán, az út mellett felpufadt döglött tevék, kobor kutyák. Na ezekre különösen vigyázzatok, a taxisőfőrunket is megharapta egy, és 5 hétig injekciozták, szerencséje volt, hogy megmaradt. Sajnos a color kanyon és a piramisok kimaradtak, az ételmérgezés miatt pedig ezekre voltunk a legjobbak kiváncsiak.
Még egy fontos dolog van delfinárium. Nem nagy oroszok csinálják. Vasárnap kivételével mindennap 3 tól és 5 től van előadás. Kb fél óra, qrva drága 20 dollár, de ha nem látattok még ilyet érdemes megnézni. Sajnáltuk nagyon a delfineket, kicsi volt a medence. A taxival az Aida hotelhez vitessétek magatokat. Majdnem azzal szemben van.
Még a biztonságról:
Mi is tartottunk tőle, de teljesen biztonságos. Minden nagyobb utkereszteződésben checkpoint van rendőrőkkel, katonákkal. Nagyon udvariasak, segítőkészek.
Ahogy a barátnőm mondta: "Ha valami arabus itt valami rosszat tesz akkor ezek felnyomják a fejét egy teve seggébe"

Mi Kartagoval mentünk ami 2 önket tekintve kb 65-70 ezerrel olcsobban kijött mint más irodával(ugyanabban a hotelban). Igaz kellemtlenséggel járt, de ennyi pénzmegtakarításért még így is megérte.
Ja igen ha jó taxis kell akkor hívjátok Tahert. Telefonszáma: 0106491382 Mi nagyon összebarátkoztunk vele. Még nincs saját kocsija, igy a Holiday Inn -él dolgozik taxisként. Mazdaval fuvaroz. Nagyon jó, megbizható sofőr. Ha időre kell tuti pontos lesz. Mehettek vele kairoba is. Ott lakott, ugyhogy tudja a dörgést.

Na bocsánat a sok rizsárt.

ercsibe Creative Commons License 2004.05.13 0 0 730
off
Satinette, most ez lehet, nagyon hülye kérdés: Te egy és ugyanaz vagy, mint aki volt itt anno Satine?
Tényleg sorry, ha ez nyilvánvaló (vagy nyilvánvalóan hülyeség)
Erika
on
Előzmény: Satinette (729)
Satinette Creative Commons License 2004.05.12 0 0 729

Mindegyikre, WepI,
mert semmihezsenem kezdtem hozzá,
és nem is fogok egyhamar,
szóval ne kérdezd meg, hogy mi is van a búvárkodással....

Léccci :)))

Azért Te persze meséljjjjj!!! :))

Előzmény: Törölt nick (728)
Satinette Creative Commons License 2004.05.12 0 0 727
WePi,
ne is kérdezd....

Én viszont nagyon örülök neked!!!
Igazad van, ügyes vagy...

(Bocs, de rólam most ez épp nem mondható el...)

Jó olvasni..... :)))

ath Creative Commons License 2004.05.11 0 0 724
él bizony! várom a számot és előre is köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (723)
ath Creative Commons License 2004.05.11 0 0 722
jól láttad. esetleg van valami ötlet? szívesen venném.

a szuvenírboltokat próbálom messzire elkerülni.

a hajós merülések nagyon tetszettek (ez sharm előnye dahabhoz képest), de kint nem aludtam. idén szilveszterkor be volt tervezve egy 2 napos thislegormi túra, de elmaradt.

Előzmény: Törölt nick (721)
ath Creative Commons License 2004.05.11 0 0 720
először én is vaciláltam, majd kipróbálás után örök szerelem szövődött a merülés és köztem. a második egyiptomi túrán már az aow-t is megcsináltam és nagyon tervezek egy hajós szafarit. persze előbb jó lenne ha a párom is rákapna......
Előzmény: Törölt nick (716)
kepike Creative Commons License 2004.05.11 0 0 717
Sziasztok!

Máj 26-án megyünk Sharm-ba. Tudtok vmit a vízhőfokról? Az éves átlagok között honlaponként van vagy 2-3 fok eltérés. Ismertek esetleg olyan honlapot, ahol az aktuális VÍZhőfokot adják? (mert mindenhol csak levegőt látni)

Kösz.
Gábor

ath Creative Commons License 2004.05.10 0 0 715
nincs és mivel nem vagyok olyan "elvetemült" nem is tervezem a beszerzését. majd egyszer. ezeken a helyeken adnak, nekem semmi bajom nem volt velük.
passz, ez változó. az említett honlapokon ha jól emlékszem árak is és csomagok is vannak.

milyen várakozás?

Előzmény: neszka (714)
neszka Creative Commons License 2004.05.10 0 0 714
Jó ötletnek tűnik, majd feldobom Danideknek. Neked van saját búvárfelszerelésed? Ha nincs akkor itthon, vagy mindig az adott országban szoktad bérelni? Ha kint foglalunk szállást kb. mennyibe jön ki egy hét?

(ui.: ez a várakozási idő elég bosszantó....)

ath Creative Commons License 2004.05.10 0 0 713
nem szabad irodával menni. vegyél két jegyet és foglalj szállást magadnak. dahabban a nessima legjobb és legexkluzívabb, de százsszor szebb és barátságosabb mint bmelyik sharmi batár. és az árai sem csillagászatiak, sőt. olcsóbból pedig van egy raklapnyi. az éttermek a naamai áraknak a felén dolgoznak és rengeteg van belőlük.
szerintem kontaktálj a seadancerrel vagy a lighthouse-szal és ők ajánlanak neked szállást is.

www.seadancer.info
www.dahabdive.com

Előzmény: neszka (712)
neszka Creative Commons License 2004.05.10 0 0 712
Ezek szerint jól elbeszélgetünk két forumon egyszerre:)))

Tudsz esetleg irodát is mondani? Eddig Sharm el Sheikh-ben gondolkoztunk, de lehet, hogy megfontolandó amit mondasz, csak nem láttam oda még ajánlatokat. Ha tudsz javasolnál valakiket, vagy szállodát? Köszi.

ath Creative Commons License 2004.05.10 0 0 711
miért nem mentek dahabba? olcsóbb, van több magyar bázis is (lighthouse, seadancer, én az utóbbit ajánlom) kevesebb és normálisabb emberek, jobb hangulat, amolyan lazulós, fiatalos hely. sharm egy turista gyár, a sínai siófokja.
Előzmény: neszka (710)
neszka Creative Commons License 2004.05.10 0 0 710
Irjátok, hogy sok a túrista. Mennyire sok? Hering effektus mint augusztusban balatonon, és az adrián, vagy azért annyira nem vészes a helyzet? Június közepén is már sokan vannak, vagy csak az iskola vége után ugrik meg a létszám? Mi is merülni megyünk ott szeretnénk befejezni a PADI OWD vizsgánkat. Keresnünk kell még magyar bázist.
ath Creative Commons License 2004.05.10 0 0 709
én is merüléssel töltöttem az időmet, bár azzal is sietni kell annyi a turista.

off
most győzködöm a kedvesem, hogy tanuljon meg merülni júniusban thaiföldön, mert ennél jobb dolog nem létezik a világon....
on

Előzmény: Törölt nick (707)
neszka Creative Commons License 2004.05.10 0 0 708
Köszi a gyors választ, és bocs hogy odaát OFF voltam, csak itt olyan régi volt az utolsó hozzászólás...
ath Creative Commons License 2004.05.10 0 0 706
5 perc után úgy éreztem, hogy ha még valaki hello my friend-del köszöntve invitál be valami gagyi boltba, azt pofán verem. a sok csiricsáré orosztól pedig röhögőgörcsöm lett. az a baj, hogy lassan az egész sínai elnaamásodik. lassan dahab is olyan lesz.....
Előzmény: Törölt nick (705)
ath Creative Commons License 2004.05.10 0 0 703
szerintem minél messzebb, annál jobb. :)
naama egy igazi lehúzós műváros, amolyan bibione, jesolo féle csak egyiptomi kiadásban. én egyszer mentem be és menekültem, de persze kinek a pap, kinek a papné.....
Előzmény: neszka (702)
neszka Creative Commons License 2004.05.10 0 0 702
Sziasztok!

Kezdő vagyok Egyiptom témában. Június elején szeretnénk utazni. Sok szállodánál olvasom, hogy ennyi meg annyi km-re Naama Bay-tól. De mi az a Naama Bay? Erre még sehol nem találtam választ.
Megtennétek, hogy eláruljátok? Jó ha egy szálloda ehhez közel van, vagy sem:)))

Köszi, sziasztok: Neszka

Mega Tróger Creative Commons License 2004.05.02 0 0 701
Tervezünk májusban egy hetet - lehet hogy Egyiptomba, és mivel fiúcsapat - elég nagy szerepet játszik nálunk a piázás. Mik a tapasztalataitok e téren? be lehet vinni piát? lehet-e venni?

All Inclusive vagy inkább FP? (mi céljainkat is figyelembe véve :)

?

Satinette Creative Commons License 2004.05.01 0 0 700
A Dreamsben nem lehet csak úgy fürödni, nincs strand része, több helyen vannak a sziklák között, magaslatokon, teraszos részeken napozási lehetőségek, sportpályák, éttermek, minden, de direkt strandja nincs,
mert a halak egészen a partig jönnek, a korrallokat is védik, így egy stégen lehet besétálni, majd belehuppanni a mély tengerbe.
A stég pancsikázásra nem alkalmas, tényleg csak közlekedésre jó, megállni sme lehet, mert mint a metrónál, az egyik oldalon jönnek az emberek, a másikon mennek.
A halak ott uszkálnak a lábunk körül, etetni sem szabad őket, biztonsági őr figyeli, de úszni nem tudóknak is óriási élmény!

Minden búvárkellék kapható a szálloda boltjaiban, az árakra már nem emlékszem, sajnos.
Gondolom, azért itthon olcsóbb...

A másik kettőt nem ismerem.

Előzmény: zenox (698)
Satinette Creative Commons License 2004.05.01 0 0 699
Lopás bárhol előfordulhat, azért, mert 1x előfordult a Dreamsben, nem kell rettegni, másnak meg máshol voltak gondjai.
nekünk pl. itthon :((
Előzmény: zenox (698)
zenox Creative Commons License 2004.05.01 0 0 698
Várom a Dreams infokat is. Köszi!
Olvastam a Dreams lopásokról is.
Közelben vannak szines korallok, halak? Lehet "simán csak" fürödni is?
Kint mennyire lehet könnyen venni békatalpat és maszkot? Ugy mint görögben? Emlékezet szerinti ár is jól jönne. A tescoban nekünk megfelelő olasz uszony van 3200 ért.

A Coral beach, és a Holiday Inn is 4* os , de 2önkön már egy 20-ast sporolhatunk.

Előzmény: Satinette (697)
Satinette Creative Commons License 2004.05.01 0 0 697
A Dreamsről bármikor írok, a többit nem ismerem.
Előzmény: zenox (696)
zenox Creative Commons License 2004.04.30 0 0 696
Coral Beach, Holiday Inn, Dreams beach

Ez itt a kérdés.
Minnél közelebb a parthoz lehessen sznorizni, hogy lássunk is valamit, de azért lehessen csak ugy simán fürödni is.
A szállás tiszta legyen.
Eddig igazán a Dreamsrol olvastam, a másik 2-ről elég kevés az info.

thomas21 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 695
Hát nem mondom hogy 5* szálloda volt, de nekünk megfelelt: aludni lehetett benne. Egyébként a neve Green Valley Camp.
Előzmény: ath (694)
ath Creative Commons License 2004.04.29 0 0 694
melyik helyen laktatok ennyiért?
Előzmény: thomas21 (693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!