Keresés

Részletes keresés

anyateve Creative Commons License 2014.06.07 0 0 13866

Tisztelt Szakértők!

 

A következőkben kérném segítségüket:

 

58 éve múltam, a kft-nél ahol dolgozom még a "régi gárda" tagja, folyamatos munkaviszonnyal, ami ezév végén eléri a 35 évet. A munka rengeteg, ami rám osztódik egy ember számára elvégezhetetlen, még napi 12 órában is, amiből persze 8 fizetődik ki, a többi a lelkesedés meg a megfelelés igénye, hogy az állásomat megtarthassam. De ugye ez most már az alap és erre tevődnek az újabb, többlet feladatok. Egyre több a csúszás, a hibázás, aminek következményei lesznek. Én mindent megteszek immár erőmön felül, hogy helyt álljak, de ez most már nem megy. Ezt többször jeleztük a főnökünknek, és talán nemsokára lesz javulás, de addig is vannak a régi ügyek.

 

Előbb-utóbb fel fognak mondani, ez már most látszik (már arrai gondoltam, hogy lehet, hogy ez a céljuk, de ehhez túl sokat dolgozom).

 

Amit kérdezni szeretnék

 

- mennyit kell havonta minimálisan fizetnem, hogy a nyugdíjra való jogosultságom folyamatos legyen az eltávolításom után?

- hogyan lehet a végkielégítést megkapni, mert azért 35 év után nem szeretnék csak úgy simán eljönni?

- milyen esetekben él még az, hogy az 5 év egyetem beszámít a munkaviszonyba?

 

köszönettel: egy eléggé megkeseredett munkavállaló

vonakodó Creative Commons License 2014.06.01 0 0 13865

Munkaügyi perben van-e halasztó hatálya a felülvizsgálati kérelemnek? 

 

Az elsőfokú munkaügyi bíróság végzését a másodfokú Törvényszék részben módosítva, de jogerősen megítélt a részemre közel egymillió Ft elmaradt munkabért. 
Erre a volt munkáltatóm arról értesít, hogy felülvizsgálati kérelemmel él, ezért a jogerős végzés ellenére sem fizet. 
Megteheti? És én közben indíthatok felszámolást a cég ellen? 


Csokis Creative Commons License 2014.05.27 0 0 13864

Én csak laikusként szoktam beledumálni, viszont gyakorlati tapasztalatok alapján, ezért előre is kérem a profikat, javítsanak ki, ha tévedek, de kiegészíteném Andrást egy ötlettel.

Szóval van egy kedves barátnőm, aki pár éve hasonló szituációba került. A megoldás a közös megegyezés lehet. Mellesleg hasonló szitu volt nálam is pár éve, de az akkori főnökömmel ezt megbeszéltük, és gentlemen's agreement alapon megoldottuk, nem fajult idáig sem a dolog.

  • Részükről az az engedmény, hogy bár június 15-tel indítják a felmondást, de már június 30-cal felmentenek a munkavégzés alól, azaz nyersz 10 napot, amikor nem kell bejárnod lábat lógatni. Esetleg utána egy nap még bemész a kilépő papírokat elintézni. Persze a munkaviszonyod náluk augusztus 4-ig él, de ha van új helyed, akkor akár július 1-jével kezdhetsz is ott. (Egy hónapig dupla fizetésed lesz, de ezt valahogy csak elviseled. :-) )
  • Részedről az az engedmény, hogy a felmentést nem pont a június 15-30. közti projekzárási időszakra időzíted. Merthogy a MT. szerint megtehetnéd, hogy a 25 napot június 15 és július 10 közt kéred ki:

70. § (1) A munkáltató felmondása esetén köteles a munkavállalót - legalább a felmondási idő felére - a munkavégzés alól felmenteni. A töredéknapot egész napként kell figyelembe venni.

(2) A munkavégzés alól a munkavállalót a kívánságának megfelelően - legfeljebb két részletben - kell felmenteni.

Előzmény: pumukliSpami21 (13862)
András80 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 13863

Én most nem néztem utána a határidőknek. Ha jól számoltad a felmondási időt, akkor igen, ha június 15-én (vasárnap) adják át a felmondást, és 50 nap a felmondási időt a munkaviszony hossza alapján, akkor +25 naptári nap, amíg munkavégzési kötelezettség van (július 10.). Utána a felmentési időt töltöd. 

Ha 10 naptári napig nincs munka, az nem a Te dolgod, hogy a projekt véget ér, az a munkáltató gondja. Be kell menni, le kell ülni, vagy ad munkát, vagy nem. A munkaviszony él, nincs változás, töltöd a felmondási időt, hiszen határozatlan idejű a szerződésed.

 

Időarányos szabadság van? Ha igen, azt ki lehet venni erre az időszakra, közösen egyeztetve.

 

Június 16. az 1. nap, végigszámolod a naptárban, az 50. napnál (kb. aug 4.) lesz a jogviszony utolsó napja.

A felmentési idő kezdetétől vígan el lehet helyezkedni, ha adódik valami, élhet egyszerre két munkaviszony.

 

Az új Munkatörvénykönyve alapján a végkielégítés alapja a távolléti díj, amely így számítódik.

 

"

148. §78 (1) A távolléti díjat

a) az esedékessége időpontjában érvényes alapbér (136. §), pótlékátalány (145. §),

b) az esedékesség időpontját megelőző utolsó hat hónapra (irányadó időszak) kifizetett

ba) teljesítménybér (150. §),

bb) bérpótlék (151. §)

figyelembevételével kell megállapítani."

 

Utána részletezi a kombinált bérezést, de a lényeg, hogy én úgy értelmezem, hogy beleszámít a teljesítménybér is.

Előzmény: pumukliSpami21 (13862)
pumukliSpami21 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 13862

Sziasztok,

 

valaki esetleg tudna segíteni?

 

8 éve dolgozom határozatlan idejű munkaszerződéssel, junius 30-án megszűnik a projektem és elküldenek. Február végén jelentették be- szóban. Eddig azt mondták, hogy julius 1-vel már kezdhetek egy másik munkahelyen. Sajnos most kitalálták, hogy junius 15-ével elindítják a felmondást, és mivel nekem 50 nap felmondási időm van- csak augusztus elején kezdhetek majd valahol dolgozni, miután lejár az 50 nap. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetséges ez? Mert ha a munkáltató mond fel- köteles elengedni a felmondási idő felét, tehát akkor 15. junius-tól nekem dolgoznom kellene még 25 napot- de akkor már rég nem lesz projekt. Augusztusban fog ezek szerint végződni a munkaviszonyom? Milyen munkaviszonyban leszek?Mikor már nem fog létezni a munkám és a projekt? Azt is szeretném még megkérdezni, hogy alapbér + teljesítménybéres fizetésnél (kombinált bérrendszer)- utolsó hat havi teljes brutto fizetés átlaga számít majd egy havi végkielégítésnek? Kérem mielőbbi válaszát, nagyon köszönöm. Üdv.: K. Magdolna

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.11 0 0 13861

Megpróbálok válaszolni akkor.

Előzetesen annyit, hogy a csődeljárás a közhittel ellentétben nem felszámolási eljárás, hanem egy olyan eljárás, aminek az a célja, hogy a cég ne menjen tönkre és tudjon tovább működni. A lényege, hogy időtartama alatt haladékot kap a tartozásai megfizetésére.

-----------------

 

"Kft-m hitelezőnek minősül-e?"   Igen. Csődjogilag viszont csak akkor leszel az eljárásban hitelező, ha az igényedet bejelented.

 

"A csődeljárás meginditásáról és az egyezség lehetőségéről hivatalosan kellett volna-e tájékoztatnia az én cégemet is?"  A Cégközlönyben keresd, ott kell közzé tenni.

 

"Van-e lehetőség a kintlevőségem bármilyen formában történő érvényesitésére?"  Igen

 

"További kérdésem, hogy megtudhatom-e, hogy ki a csődbiztos és kapcsolatba léphetek-e vele?" Igen, a Cégközlönyben a közzétételnél benne kell lennie. Továbbá ügyvédjének is lennie kell a cégnek.

 

"Őneki jogában áll-e rendezni a tartozást." Az a dolga a csődbiztosnak, hogy megkösse a hitelezőkkel a csődegyezséget.

 

"2014. évben uj céget alapitott a fent nevezett kft., melynek jelenleg is dolgozom, a tartozás lehet, hogy ott van? Nem tudjuk, de a tulajdonosok ugyanazok, és a mostani kifizetések sincsenek rendben." Ez a tény akkor lehet releváns, ha az új cég jogutód.

 

"Ha felbontanám a szerződést velük, nem tudom, hogy milyen esélyt láthatok a kintlevőségek érvényesitésére. Van-e rá esély" Ennek nem szabadna befolyással lennie a tartozás megfizetésére. De nyilván praktikus megoldás arra, hogy ne nőjenek tovább a követelések.

 

---------

Mivel azt írod, hogy 2013-ban indult a csődeljárás, valószínűleg lecsúsztál a hitelezőként való regisztrációról. Így sajnos az egyezségkötésben nem vehetsz részt, és az egyezség hatálya nem terjed ki rád, DE a más által kezdeményezett felszámolási eljárásban érvényesítheted a te követelésedet is (ha azok közben nem évülnek el).

 

Most az a dolgod, hogy minél előbb keresd meg a közzétételt a Cégközlönyben és keresd fel a kirendelt vagyonfelügyelőt (csődbiztos).

 

 

Előzmény: Maxi1962 (13855)
Maxi1962 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 13860

Kedves Zsanna és Babette előre is köszönöm a segitségüket.

zsanna Creative Commons License 2014.05.02 0 0 13859

Hát ha 2013-ban indult a csőeljárás, akkor könnyen meglehet, hogy már egy másik szakaszban van az ügy. 

Mert a csőeljárásról szóló emlékeim szerint 90 nap van arra, hogy a csődös cég "rendezze sorait", és vagy megegyezik a hitelezőivel, vagy a csődeljárás átmegy felszámolásba.

És hát elég nagy baj, ha nem jelentetted be az igényedet :-(((

Sokat én sem tudok segíteni, de nem ártana, ha egy ügyvéddel felvennéd a kapcsolatot.

És talán a Magyarország.hu-n, a "cégkereső"-ben az adószámra le tudod kérdezni a tárolt cégkivonatot, onnan esetleg láthatod, hogy mi a helyzet a céggel.  Ez ingyenes, de nem tudom, hogy mennyire naprakész.

Előzmény: Maxi1962 (13857)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 13858

vasárnap lesz időm, megpróbálok válaszolni (elméletben, mert a gyakorlatban még nem volt szerencsém a csődeljáráshoz)

Előzmény: Maxi1962 (13857)
Maxi1962 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 13857

Kedves Babette!

 

Ha kérhetem, a többi problémámra nagy vonalakban tudna támpontot szolgáltatni? Nem tudom, hogy hogyan induljak el, jogi utra tereljem-e a dolgokat, vagy próbáljak egyezkedni velük, illetve a csődbiztos személyét kellene kideritenem?

 

Ha hitelezőnek minősülők, akkor milyen lehetőségeim lennének?

 

Várom megtisztelő válaszát és segitségét.

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.01 0 0 13856

"kft. csődeljárása esetén velük szerződésben álló Kft-m hitelezőnek minősül-e"

 

 

igen

Előzmény: Maxi1962 (13855)
Maxi1962 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 13855

Üdv.

Érdeklődni szeretnék, hogy kft. csődeljárása esetén velük szerződésben álló Kft-m hitelezőnek minősül-e? A probléma az, hogy a szóban fofgó Kft. csődeljárást jelentett be 2013. évben és nagy összegü tartozása van felém. A csődeljárás meginditásáról és az egyezség lehetőségéről hivatalosan kellett volna-e tájékoztatnia az én cégemet is? Van-e lehetőség a kintlevőségem bármilyen formában történő érvényesitésére?

További kérdésem, hogy megtudhatom-e, hogy ki a csődbiztos és kapcsolatba léphetek-e vele? Őneki jogában áll-e rendezni a tartozást.

2014. évben uj céget alapitott a fent nevezett kft., melynek jelenleg is dolgozom, a tartozás lehet, hogy ott van? Nem tudjuk, de a tulajdonosok ugyanazok, és a mostani kifizetések sincsenek rendben. Ha felbontanám a szerződést velük, nem tudom, hogy milyen esélyt láthatok a kintlevőségek érvényesitésére. Van-e rá esély, mivel már a körház neurológiáját is megjártam emiatt, sajnos egyre több ilyen esetről hallani és úgy néz ki, hogy jogi következmények nélkül megusszák. Anyagilag már engem és a családomat is teljesen ellehetetlenitettek, jelen pillanatban kilátástalannak látom a helyzetemet.

 

heepuriah Creative Commons License 2014.04.30 0 0 13854

Igazad van,jól gondolod,én tettem fel rosszul a kérdést!

Előzmény: Csokis (13852)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 13853

értem. 10-e áthelyezett munkanap. akkor dolgozni kell.

a ledolgozás szó zavaró, ezért nem is így hívják, hanem munkanap-áthelyezésnek.

Előzmény: Csokis (13852)
Csokis Creative Commons License 2014.04.30 0 0 13852

Rosszul fogalmazott. Gondolom az érdekli, hogy a munkanap áthelyezés miatt mi van azzal, aki például április 22 és május 4 közt táppénzen van. Dolgozik-e 10-én? (Szerintem igen, de ez csak az én "józan, paraszti ész szerinti bemondásom.)

Előzmény: Törölt nick (13851)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 13851

Táppénzes napot ledolgozni? értelmezhetetlen...

Előzmény: heepuriah (13850)
heepuriah Creative Commons License 2014.04.30 0 0 13850

Tudja-e valaki,mi van akkor,ha május 2-án táppénzen(kórházban)vagyok,és május 10-én már nem?Le kell dolgozni azt a napot amikor beteg voltam?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.28 0 0 13849

kérni kell, de ha kéred, kötelesek adni.

Előzmény: Sly0303 (13847)
PoliBili3 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 13848

Csak egy amit a neten találtam:

 

"

Kötelező ajánlólevél

Rengeteg írás jelenik meg a megszüntetések kapcsán, ez az érdekes új intézmény azonban nem kap kellő figyelmet.

Amennyiben a munkaviszony megszüntetése legalább egy évet követően szűnik meg, a munkavállaló írásbeli érékelést kérhet. Adatvédelmi kérdéskört vet fel, hogy a kedvezőtlen ajánlólevelet „titkolhatja”-e a munkavállaló, vagy akár követelheti-e az új munkáltató az ajánlólevél bemutatását. Akár esélyegyenlőségi kérdéskörbe is tartozhat: függővé teheti-e az új munkáltató a pozitív tartalmú ajánlólevéltől a munkaviszony létrehozását.

Némiképp válasz a fenti elméleti kérdésekre az ajánlólevél tartalma miatti per lehetősége: ha a munkavállaló az ajánlólevélben szereplő értékeléssel nem ért egyet, annak megsemmisítését vagy módosítását kérheti a bíróságtól. Ez az intézmény nyilvánvalóan nagyon sok nehézséggel jár majd a gyakorlatban, de legfőképp azzal, hogy a munkáltatónak felkészültnek kell lennie arra, hogy ha ad ajánlólevelet, annak (vita esetén) minden állítását igazolnia kell, de még fontosabb, hogy ennek összhangban kell lennie a felmondásban szereplő állításaival. Az ajánlólevél tehát a munkavállalókat képviselő ügyvédek kincsesbányája lesz, különösen úgy, hogy az ajánlólevél kiadását nem tagadhatja meg a munkáltató."

 

Előzmény: Sly0303 (13847)
Sly0303 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 13847

Olyan kérdésem van, hogy munkaviszony megszűnésekor kötelező-e kiadni referencialevelet írásban, vagy azt a munkavállalónak kell kérnie?

Én megkértem azt, de csak annyit értem el, hogy megadhatom a telefonszámát a volt főnökömnek. Mivel egy hivatalban fogalkoztattak (közfoglalkoztatottként) azért nem kaphatok írásbeli referenciát, mert olyan feladatokat láttam el mint a "rendes" dolgozók. "Jogilag nem lehet ezt leírni, nem szabályos - ez volt a válasz." Hozzáteszem,meglebegtették előttem hogy a jövőben felvesznek. Ebből semmi nem lett... Most itt vagyok referencia nélkül, pofára esve. 

 

jakidavid Creative Commons License 2014.04.23 0 0 13846

Üdv!

2 éve kint dolgozok svájcba. Bejelentett munkahelyen vagyok, de a bérpapírjaimon a számok meg sok más dolog nem felel meg a valóságnak. Haza szeretnék jönni tehát felmondok mi van abban az esetben , ha a főnöknek írok egy levelet a problémáimról és megmondom neki, hogy adjon kártérítést vagy ha nem akkor szakszervezethez fordulok. Esetleg ez a levél fenyegetésnek minősülne is lehet nekem abból bármi féle problémám vagy abszolót nem tudna a dologgal mit kezdeni?

southwind Creative Commons License 2014.04.22 0 0 13845

1. Kérdésem a következő, reh. járadékos vagyok és dolgozom napi négy órát (házigondozó) 9től 13-ig, a munkáltatóm bérletet nem ad (mást se persze), cserében munkaátszervezés volt,körzetesítés és emiatt nem is lenne rá szükségem.

Most azt találták ki, hogy 13 órakor mikor befejezem a munkát, kötelező bevinni a gondozási naplót, ami plusz másfél óra, vagy bérletet veszek és plusz 45 perc +6830 Ft, ugyanakkor ez nem írható be a jelenlétibe, hetente egyszer munkaidőn túl kötelező értekezletünk van, vagy kötelező szupervízió. Rendben van ez így? Szerintem a munkakezdés azt jelenti, hogy pontban 9kor becsöngetek az első gondozotthoz és 13 órakor becsukom az utolsó gondozottamnál (ami legtöbbször inkább több, mint kevesebb) az ajtót.

Nem vagyok nyafka, de ha bérletet kell vennem,naponta 1900 ft-ért járok 5, ha helyettesítek 6, esetleg 7 helyre, végzek fizikai munkát, vagy a fizikai munka után sétálok még két órát, majd járom az orvosokat a talpamba injekcióért

 

Házigondozás azt jelenti, hogy munkahelyem "x város körzethatárain belül", naponta írtó nagy területet vagyunk kénytelen bejárni, ha helyettesítünk, akkor előfordul, hogy már a munkaidőnk alatt tudjuk meg, hogy még esetleg a város túlsó végére is el kell mennünk.
Tavaly a munkáltatóm (egyház) 3 hónapig bérlettel látott el minket,a használtat a következő hónapban leadtuk. Aztán egy csütörtökön bejelentették, hogy pénteken ne menjünk a bérletért, mert nem kapunk.
Azóta a lábunk a közlekedő eszközünk, aminek egészségügyi következménye van, én másodszor megyek a talpamba szteroid injekcióra.

Úgy tudom, - lehet, hogy nem jól-, hogy nekünk a bérlet, nem cafeteria, hanem tulajdonképpen munkafeltétel, és a munkáltatómnak ez dologi kiadásnak számítana és adóznia se kellene utána, bár azt sem tudom, ilyen esetben, hogy az egyház a fenntartó, de közalkalmazott vagyunk, ki az, aki ebben kompetens. Meg azt se tudjuk, hogy bár a házigondozókra speciális szabályok vonatkoznak, a bérlet adható, vagy jár?

southwind Creative Commons License 2014.04.22 0 0 13844

köszi, akkor átköltözöm :)

Előzmény: újmóni (13843)
újmóni Creative Commons License 2014.04.22 0 0 13843

Van már munkaj0gi t0pik:

 

Munkajogi problémák

 

 

Előzmény: southwind (13842)
southwind Creative Commons License 2014.04.22 0 0 13842

1. Kérdésem a következő, reh. járadékos vagyok és dolgozom napi négy órát (házigondozó) 9től 13-ig, a munkáltatóm bérletet nem ad (mást se persze), cserében munkaátszervezés volt,körzetesítés és emiatt nem is lenne rá szükségem.

Most azt találták ki, hogy 13 órakor mikor befejezem a munkát, kötelező bevinni a gondozási naplót, ami plusz másfél óra, vagy bérletet veszek és plusz 45 perc +6830 Ft, ugyanakkor ez nem írható be a jelenlétibe, hetente egyszer munkaidőn túl kötelező értekezletünk van, vagy kötelező szupervízió. Rendben van ez így? Szerintem a munkakezdés azt jelenti, hogy pontban 9kor becsöngetek az első gondozotthoz és 13 órakor becsukom az utolsó gondozottamnál (ami legtöbbször inkább több, mint kevesebb) az ajtót.

Nem vagyok nyafka, de ha bérletet kell vennem,naponta 1900 ft-ért járok 5, ha helyettesítek 6, esetleg 7 helyre, végzek fizikai munkát, vagy a fizikai munka után sétálok még két órát, majd járom az orvosokat a talpamba injekcióért

 

Házigondozás azt jelenti, hogy munkahelyem "x város körzethatárain belül", naponta írtó nagy területet vagyunk kénytelen bejárni, ha helyettesítünk, akkor előfordul, hogy már a munkaidőnk alatt tudjuk meg, hogy még esetleg a város túlsó végére is el kell mennünk.
Tavaly a munkáltatóm (egyház) 3 hónapig bérlettel látott el minket,a használtat a következő hónapban leadtuk. Aztán egy csütörtökön bejelentették, hogy pénteken ne menjünk a bérletért, mert nem kapunk.
Azóta a lábunk a közlekedő eszközünk, aminek egészségügyi következménye van, én másodszor megyek a talpamba szteroid injekcióra.

Úgy tudom, - lehet, hogy nem jól-, hogy nekünk a bérlet, nem cafeteria, hanem tulajdonképpen munkafeltétel, és a munkáltatómnak ez dologi kiadásnak számítana és adóznia se kellene utána, bár azt sem tudom, ilyen esetben, hogy az egyház a fenntartó, de közalkalmazott vagyunk, ki az, aki ebben kompetens. Meg azt se tudjuk, hogy bár a házigondozókra speciális szabályok vonatkoznak, a bérlet adható, vagy jár?

PoliBili3 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 13841
Előzmény: Cersz (13839)
PoliBili3 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 13840

Szerintem keresd az OMMF ingyenes tanácsadását ahol korrekten tudnak tájékoztatni. És aha esetleg bármi aggályod van akkor a feljelentéssel kapcsolatban is segítenek.

 

http://www.ommf.gov.hu/index.html?akt_menu=218

 

Előzmény: dávid dávidd (13837)
Cersz Creative Commons License 2014.03.28 0 0 13839

Elméletileg olyan, mint ha 12 hónapra előre kifizetném a társadalom biztosítási járulékot,

 

(Egyébként a végkielégítésnek  a 70 %-át adóba levonják, ezt tudom)

Előzmény: Cersz (13838)
Cersz Creative Commons License 2014.03.28 0 0 13838

Üdvözlöm a fórumot!

 

Szeretném megkérdezni, hogy meddig leszek a társadalom biztosítás szempontjából ellátott, ha a munkahelyemen (kormány tisztviselő) felmentenek egészségi okokra hivatkozással és mondjuk jó esetben, kifizetik a végkielégítést amiből többek között levonják a társadalom biztosítási járulékot, adott esetben 12 havi járulékról lehetne szó.

 

Köszönöm szépen a válaszokat.

dávid dávidd Creative Commons License 2014.03.24 0 0 13837

Üdv!

 

Szeretnék segítséget kérni! 

A probléma a következő lenne: Ma reggel a cégnél ahol dolgozom, a cégvezető megvádolt azzal, hogy a lakásából, amit én takarítok kb 10 éve elloptam egy doboz cigit és utána már azt is mondta, hogy poharak is tűntek el. Nem kíván velem dolgozni! jelezte az ügyvezető igazgatónak, hogy írja meg a felmondási papírjaimat és közölje, hogy többet nem kell jönnöm dolgozni! ezt ő nem teszi, meg mivel tudja, hogy amivel vádol az hazugság és nonszensz. A cégvezető azt mondta, hogy ő a tanú erre az egészre! én semmilyen papírt nem akarok aláírni, mivel nem ismerem amivel vádolnak! 

mit tanácsoltok mit tegyek? ha beperelem rágalmazásért kaphatnék kártérítést ezek alapján? 

hogyan lehetne ebből a legjobbat kihozni?

 

köszönöm válaszotokat! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!