Keresés

Részletes keresés

zsomica Creative Commons License 2006.01.18 0 0 968

Ugyanaz a cipő :-)

Ezért jó egyébként, h nem olyan gyorsan lesz kész, van időd hozzászokni, megszeretni minden darabját. Pont olyan, mint a terhesség. Nem egyből kapod.

Előzmény: Teáskanna (966)
zsomica Creative Commons License 2006.01.18 0 0 967
Mi nagyon fogékonyak vagyunk új és értelmes dolgokra, ez a csúszda nálunk is felmerült, mi is elvetettük (lehet ez most divatos ötlet a tervezők között?). Láttam magam előtt az egyébként is állandóan eltűnő fél pár zoknikat :-)))
Előzmény: Teáskanna (964)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 966

Lehet, hogy azért nem sietettem annyira a költözést, mert azért a szívem mélyén én pesti lány vagyok. Aki sok-sok éven át lakótelepi csodalakásban éldegélt...s most, hogy nincs annyira távol az a szép, kertes házikó, most egy kicsit megszeppent :))

 

Egyébként sokan mondják, hogy nem árt a falaknak egy kis szellőzés, száradás - beköltözés előtt.

Előzmény: ppmr (963)
zsomica Creative Commons License 2006.01.18 0 0 965

Ha ezt véghez is viszitek, mármint az elejétől a 4 hónapot, akkor nagyon gratulálok :-)

Nem maga a ház felhúzása a leghosszabb idő, hanem, ami utána jön. Mi is fél évet számoltunk rá, mondván, h olyan jól össze tudjuk majd szervezni a mestereket, h egymásnak adhassák a kilincset. Nem számoltunk pl. az időjárással, az elmúlt nyár esői miatt eleve később kezdődött a szezon, nekünk az építés folyamán olyan 3 hét csúszást okozott. Egyszerűen az utcába sem lehetett a súlyos autókat beengedni, nemhogy a telekre.

Ráadásul attól függően, mennyi helyed van tudsz csak anyagokat előre megrendelni és tárolni a felhasználásig, ez is sok csúszást okozhat.

A nyílászárókat csak akkor tudod megrendelni, ha az épület már áll, innentől számítva átlagosan 6-8 hét alatt készül el, stb.

Nem azt mondom, h lehetetlen, amit szeretnétek, csak nagyon nehéz. Mindenestre hajrá!!!

 

Zs.

Előzmény: ppmr (963)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 964

A tervezőnek volt egy nagyon jó ötlete. A fürdőszobából le lehetett volna egy csővön keresztül dobálni a ruhákat....így azok leestek volna szépen a Háztartási helyiségbe....

 

Bár szórakoztatónak találtam az ötletet, de egy percig sem gondolkodtam rajta.

Én egy hagyományos típusú ember vagyok. Nehezen fogadom el az újat, a változásokat.

Úgy gondolom, hogy most sem okoz gondot az ilyenféle probléma, remélhetőleg ezútán sem fog.

 

 

Előzmény: zsomica (960)
ppmr Creative Commons License 2006.01.18 0 0 963

Sokkal gyorsabban elkészülnek ma már ennél nagyobb épületek is, azért sokalltam egy kcisit az egy évnél hosszabb befejezési határidőt. De ha nektek ez így jó, akkor nem szóltam egy szót sem.

Mi az idei karácsonyt már az új házban szeretnénk tölteni. Remélhetőleg max 4 hónap alatt meglesz (a párom szerint 3 hónap). Igaz a mienk, csak kb 90 nm és csak egy szintes :)

Előzmény: Teáskanna (961)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 962

Egy állásos garázs lesz. Jól láttad.

Ennek az az oka, hogy egyelőre egy autónk van. S meg is elégszünk ennyivel. Én nem szeretek vezetni. Legalábbis városban nem.

Másik oka: keskeny a telek, s a házat kicsit elnyomta volna egy kétállásos garázs.

 

Az eredeti elképzelés szerint két autónak lett volna hely, de az én kifejezett kérésem volt az, hogy legyen csak egy hely a garázsban.

 

 

 

Előzmény: Bogie (958)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 961

Szerintem ez reális idő. Most tavasszal kezdjük, s jövőre beköltözünk. Remélhetőleg azután már csak arra kell időt fordítani, hogy hová ültessem a rózsát meg a vadvirágokat.

Előzmény: ppmr (957)
zsomica Creative Commons License 2006.01.18 0 0 960

Szia,

 

tényleg nagyon szép. Hasonló külsejű házak épülnek már mostanában, meg tudod nézni rajtuk élőben, hogy a fehér vagy az aluszínű ereszcsatorna szebb-e.

Az alaprajzotokat szemlélve csak egy kérdésem van: a fsz-i kiszolgáló helyiségek nekem túl zegzugosak. Ha jó látom, a legmélyén lesz a mosókonyha. Teli kézzel biztosan ennyi ajtót szeretnél majd nyitogatni? Ha rosszul értelmeztem, bocs :-)

 

Zs.

Előzmény: Teáskanna (954)
ppmr Creative Commons License 2006.01.18 0 0 959

Mi, hogy kicsit meggyorsítsuk a dolgokat, már a héten találkozunk leendő építészünkkel. Vagyis kettővel. Az egyiket ajánlották, nagyon profi, a másik meg a helyi épitésügyön dolgozik (vagy hogy hívják az önkormányzatnál azt, ahol az engedélyeket kiadják). Előbbi drága lesz valszeg, a másik meg helyben van, mindent gyorsan tud intézni. Amitől tartunk, hogy talán ezért linkeskedi el, mert ő intéz mindent a hivatalban. Láttunk már tőle egy csomó tervet tavaly és kész házakat is, úgy jó volt, de valamiért tartok tőle. Tavaly vele csináltattuk volna a házunkat máshol, aztán kiderült, hogy mégsem parcellázák azt a  területet, keresgéltünk másik telket, a fickó az utolsó találkozóra el sem jött. Szegény ingatlanosnak égett az arca, mert a pasasnak még a telefonja sem volt bekapcsolva. Bár persze az ingatlanos dícsérte, hogy ezer éve dolgoznak együtt, ismeri, nagyon profi, precíz, de aki ilyet csinál.....hát nem tudom megbízható- e.

Mindenesetre a héten kiderül kb mi mennyibe lesz, mármint az engedélyig.

Bogie Creative Commons License 2006.01.18 0 0 958
Tényleg csak egy állásos a garázs vagy csak én vagyok vak? Nem kellene oda, legalább két autónak hely?
Előzmény: Teáskanna (952)
ppmr Creative Commons License 2006.01.18 0 0 957

így már jobb :)

amúgy tényleg szép lesz! hogy- hogy csak jövő tavaszra lesz meg?

Előzmény: Teáskanna (956)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 956

Sziasztok!

 

És még egy dologgal tartozom. A tervezési díj 75.000,-Ft-tal kevesebb volt. Egy tételt kétszer írtam fel magamnak, ezért tévedtem. (1.012.500,-Ft a helyes)

 

Elnézést kérek miatta.

Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 955

Szia Emi2!

 

Én is szeretem nézni az ilyen típusú műsorokat. Mostanában kaptunk egy új tv csatornát a TV DEKO-t...hát az telis-teli van hasonló házakkal, kertekkel....sok ötletet lehet meríteni belőle.

 

Köszönöm a jókívánságokat. És remélem, egyszer, Nektek, akik itt vagytok, mindannyiotoknak lesz egy olyan háza, amilyenről mindig is álmodott.

 

Előzmény: Emi2 (953)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 954

Szia glam slam!

 

Igazad van. Ezt a házat biztosan nem tudnánk eladni, annyiért amennyi pénzt beleölünk majd.

De nem is ez a cél. Ebben a házban mi le szeretnénk élni az életünket. Így terveztetjük, így építetjük.

 

Tudom arra célzol, hogy közbejöhet betegség, válás, mindenféle egyéb probléma ami miatt meg kellene hirdetnünk majd egyszer.

 

Nincs receptünk. Lesz ahogyan lesz. Nem vagyunk pénzéhes, törtető emberek, ezért ha egyszer ezt a házat mégis el kell adnunk, akkor az, hogy mennyit kapunk érte az lesz a legkevesebb gond...valószínűleg a szívünk fog összetörni. (Az pedig szinte orvosolhatatlan)

Válásra pedig - így esküvő előtt -nem is nagyon gondolok. :):):))):

 

------------

 

Az ereszcsatornában ha gyakorlati szemmel nézzük, akkor szintén igazat adok Neked.....de nekem a fehér szín tetszik. Szerintem az passzol igazán jól a házhoz.

De ez is ízlés dolga.

 

-------------

 

Ha igényes lesz a kivitelezés, és szép lesz a munka, s mi megelégedettek leszünk, akkor erre is csak azt tudom mondani, hogy nekünk megérte a 33 M költségvetés mellett dönteni. (Egyébként még nem döntöttünk)

Ha valaki 23 M Ft-ért felépíti nekünk ezt a házat kulcsrakészen a mi igényeink, elvárásaink szerint, hát akkor az máris hozhatja a Vállalkozói Szerződését.

Gondolom, nem lesz sok jelentkező. :):))

 

Előzmény: NeomatiK (950)
Emi2 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 953
Sokszor nézem hétvégénként a házépítők műsorát a Discovery-n.
Pár hete volt egy teljessen hasonló házikó.
Tényleg szép! Sok sikert hozzá!
Előzmény: Teáskanna (951)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 952

Szia Mrs Croft!

 

Örülök, hogy Neked is tetszik.

 

Megpróbálom bemásolni a belső elosztását is. (Remélem sikerül, mert már többször bizonyítottam ebben az ügyben némi ügyetlenséget)

 

Én csak a rézszínű osztástól menekülök. A fehér tetszik.

Az biztos, hogy sokat kell majd takarítani, de én vagyok olyan fura, hogy szeretem, ha rend van körülöttem. :)

Egyébként 31 ablakot számoltam össze...a fény nekünk nagyon fontos. A lelkünknek nagyon kell.

 

 

 

Fszt                                               Emelet

Előzmény: MrsCroft (949)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.18 0 0 951

Szia!

 

Általában mindent elnevezek. Az autónkat most éppen Sün Tamásnak hívom, az előző kocsi - ami az életünket is megmentette tavaly egy balesetben - Breki volt, az Ő előde pedig Dömper volt. :) És így van ez a mackókkal, emberekkel, stb.

 

A házikónak még nem adtuk nevet. Azt hiszem azon a napon lesz majd a keresztelője, amikor az első Y-tong téglát lehelyezik. :):)

 

Egyébként kislány koromban nagyon sok lányregényt olvastam. (Jane Austin, Bronte testvérek), s innen az ihlet. Nagyon szeretem az angol stílusú házakat, kerteket...

 

Örülök, hogy Neked tetszik.

Előzmény: Bogie (948)
NeomatiK Creative Commons License 2006.01.18 0 0 950

Szia. Jól mutat a ház, ez nem vitás. A 33M Ft a felépítéséért meg elég borsos, de ez az én álláspontom. Ha kihozom nektek 23-ból, a különbözet felét megkapom? :) Látva a nyílászárókat egyedileg kell legyártani mindet, ez is pl drágító tényező. Számoltatok azzal is, hogy telekkel együtt - mondjuk az legyen 12M Ft - összességében 45M Ft-ba fog kerülni? Ha arra kerülne a sor, hogy el kellene adnotok, akkor mennyit kapnátok érte? Egy ehhez passzentos környéken nem kizárt, hogy megkapnátok érte ezt a pénzt, de amúgy ha pl kicsik a telkek, és pl még aszfaltút sincs, közvilágítás sincs, vagy egyszerűen rossz helyen van, mert elég sok ilyen új lakóövezet van, akkor kb féláron tudjátok eladni. Hatalmasat lehet bukni rajta. Ezeket nem ellenségeskedésből írom, meg nem is irigységből, hanem én is tapasztalatot próbálok szerezni, ki hogyan, mennyire átgondoltan vág bele.

 

Egy földszinti és egy emeleti alaprajzot tudnál küldeni akár az emilemre, akár ide a topikba beszúrni? Szívesen megnézném, nekem is tetszik ez a stílus, kíváncsi lennék a belső térre.

Meg a ház másik oldala is érdekelne. Így most leginkább egy német és egy angol keveréke stílusában.

Meg egy felvetés: ha ilyen burkolata lesz a külső falaknak, akkor érdemes lenne az ereszcsatornát a fal színéhez hasonló, jobb esetben megegyező színezésű aluminiumcsatornát választani. Mert így a képen jól mutat a fehér csatorna, de megépülve talán már inkább csúnya lenne egy ilyen hangsúlyos fehér színnel.

Előzmény: Teáskanna (947)
MrsCroft Creative Commons License 2006.01.18 0 0 949
Hú nagyon jól néz ki! Bár én nem szeretem ezeket az osztott ablakokat, de egyébként nagyon szép. Mi van benne?
Előzmény: Teáskanna (947)
Bogie Creative Commons License 2006.01.17 0 0 948

Nekem bejön, olyan mint egy angol cottage, legalábbis engem arra emlékeztet és jó emlékeim vannak:) Neve van már? Ott legalábbis valami nevet mindig adnak neki.

Előzmény: Teáskanna (947)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.17 0 0 947
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.17 0 0 946

Sziasztok!

Napközben nem sikerült feltöltenem a házról készült fotót, most itthonról, talán menni fog.

Szóval, remélhetőleg a mi otthonunk ilyen formában lesz majd látható.

Elfogult vagyok vele, ezért csak óvatosan a kritikával :)))):)::

 

S amit ma még jelenthetek. El kezdtük megkapni a generálkivitelezők árajánlatait. Egyelőre úgy tűnik, hogy áfával együtt kb. 33.000.000,-Ft lesz....de érzésünk szerint ez az összeg még biztosan nőhet, úgyanis még arra nem került sor, hogy leüljünk személyesen és tárgyaljunk is róla.

 

A tervezési díjról nem tudok és igazság szerint nem is nagyon akarok "vitatkozni". Mi kifizettük ezt az árat érte, nem bántuk meg, ha holnap kellene újra kezdenünk, akkor is mindent így csinálnánk...mivel ez a házikó teljes mértékben tükrözi a mi személyiségünket. Abszolút minden kis zúga nekünk lett kitalálva....

éppen ezért számomra abszolút érthető lesz, ha valamelyikőtöknek nem tetszik.

 

Már nagyon várom a jövő tavaszt, mert reményeink szerint addigra elkészülhet fizikai valójában is.

 

Még annyit, hogy több levelet is kaptam a privát címemre. Köszönöm a segítséget, jelentkezéseket.

 

Szóval, összegezve - s talán egy kicsit a földtől elrugaszkodva - én csak arra biztatnék mindenkit, hogy kerüljön akár 50.000,-Ft-ba, akár 2.000.000,-Ft-ba a ház tervezése legyen elégedett a sajátjával, és próbáljon meg úgy lelkesedni érte, mint ahogyan azt mi is tesszük.

 

Sziasztok.

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 945

Szia Teáskanna!

 

Hát nem tudom, ez az építési engedély elég soknak tűnik a számomra.

 

A magam tapasztalata:

3 szintes ház, abban egy teljes pinceszint. Nagyjából összesen nettó210 m2.

A beépített alapterület bruttó 90 m2.

 

Ép engedélyes terv: 150.000 mindenestől, ügyintézéssel.

Kiviteli terv: 120.000 mindenestől.

Statikai terv: 160.000 Ft. Ezt sokaltam a leginkább, de monolitfödém van, spéci kiváltásokkal.

Gépészeti tervek:

Gázterv: 25.000 engedélyezéssel 30.000. A kémyény engedély még 5.000 Ft körüli összeg volt

Csatornavonal és fűtésméretezés 50.000 Ebben van egy komplett napkollektoros rendszer is alapméretezve.

 

A tervezővel mi is 2 hónapig együtt dolgoztunk. Lejtős telek, kijött megnézni, mindent egyesével kitaláltunk, változtattunk. Rengeteg minden változtatva menetközben, átalakítva. Mindig összeszetük a dolgokat, megbeszéltük, gondolkodtunk rajta, majd újra megbeszéltük.

 

Ha ezt összeadom akkor ez teljes összességében 510.000 Ft. És teljesen lelkismeretesen zajlott minden. Ebben benne van az összes ügyintézés is, meg egy komplett kiviteli terv.

 

A terv 3D-s, ott vágom ketté a házat ahol akarom, benapozható, stb. ArchiCadben tervezve.

 

Úgyhogy szerintem a tiéd eléggé sokba került. Bár nyílván nem tudom, hogy milyen házat építesz, és mennyire lesz szerkezetileg bonyolult.

 

Attila

Előzmény: Teáskanna02 (915)
Bogie Creative Commons License 2006.01.17 0 0 944
Nem mondod, hogy CSAK kint lesz medence?!:)
Előzmény: zsomica (941)
zsomica Creative Commons License 2006.01.17 0 0 943
köszi :-)
Előzmény: Dunit (942)
Dunit Creative Commons License 2006.01.17 0 0 942

 

 Tényleg részletesek vagytok, sok sikert a továbbiakhoz is !

Előzmény: zsomica (935)
zsomica Creative Commons License 2006.01.17 0 0 941

Mert a mérete csalóka. Leginkább a 0 szinttől alacsonyabbról lehet csak fotózni, így sokkal nagyobbnak látszik. És a mélysége sem akkora, mint amit sejteni lehet. Nincs benne 60nm-es nappali és úszómedence sem :-)

Igazság szerint a pinceszint sokat levesz a nm-ekből, de pl. a bejárat felől 3 szintet is látsz, ez nagyon megvezeti a szemet. Mi konkrétan megijedtünk, h mekkora lesz, amikor a nappali feletti födém készült.

Előzmény: MrsCroft (940)
MrsCroft Creative Commons License 2006.01.17 0 0 940

Akkor ügyesek vagytok :o) !

Hát igen azért egy komplett terv nem egyszerű én sem állnék neki lemodellezni a telkünket, mert a miénk sem mondható vízszintesnek a 7m-es eséssel, de ezért tartjuk a tervezőnket ;o).

Egyébként nagyon szép már most a házatok, én még a megadott méreteknél is nagyobbnak láttam így képről.

Előzmény: zsomica (939)
zsomica Creative Commons License 2006.01.17 0 0 939

Egyetértünk, utólag már nekünk (na jó, az uramnak) is megy sokminden. Pl. istenien tud kottázni benne...

Szerintem is nagyon jó szoftver, csak meg kell ismerni. Az építészünk védelmére annyit tudok felhozni, h ekkortájt már  nagyon terhes volt és az agya nem mindig bírta a precíz részleteket :-) Valamint Maestroék teljes anyagot csináltak, berendezéssel, külső képekkel, benapozással, miegymással. Elég bonyolult terep volt a telkünkön, enélkül nehezebb lett volna elképzelni. És még így is meglepődtünk a külsején, mialatt épült. 

Előzmény: MrsCroft (938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!