Keresés

Részletes keresés

nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.06 0 0 930

Olyan a káosz a honlapon, mint a hivatalban. Ennyire futja a felkészültségükből.

Vagy ennyire nem érdekli őket.

Az a gáz, hogy még betekintésre ki is adják. Önkritika nincs. Beszélgethetnénk megint az intelligenciáról....

Előzmény: szkitty (929)
szkitty Creative Commons License 2006.04.05 0 0 929

Sziasztok!

 

Hát ez a solymar.hu tényleg használhatatlan! Egy rendeletet próbáltam megkeresni, de egy óra után feladtam. A kereső egyáltalán nem használható, a rendeletek nem téma, cím vagy egyéb logikus rendszer alapján vannak fent, hanem sorszám szerint! Tehát: ha egy adott témában -pl.: én most a hulladékos rendeleteket kerestem- v.mit meg szeretnél találni, 1997-től kezdődően az összes rendeletet meg kell nyitnod, hogy megtud, melyik is az...

 

Amúgy, már többször jeleztem a megadott e-mailen -vissza is igazolták, csak semmi nem történt... -, hogy az egyesületünknek csak a címét és a telefonszámát írták el, és nagyon szeretnénk, ha kijavítanák... Eddig semmi.

 

Hirtelenjében ennyi.

 

Ma amúgy kimondottan jó kedvem van, mert 3 nap telefonálgatás, 12(!)"potyafuvar" és 2 kiborult rakomány után sikerült egy nagyon kedves urat találnom, aki be tudja hozni a sódert az utcánkba! : ) 

Mindenkinek, aki segíteni próbált, mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM!!!

 

Szép estét Nektek!

 

Szkitty

 

 

saabi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 928
Bocsika! Összekevered a "szarok rá, nem érdekel" dolgokat az "agyonhallgatandó" dolgokkal. Ezesetben, márminthogy ki-milyen zenét játszik és hol, az első esetről van szó. Nem kell mindenhol összeesküvést keresni.

Ave, Saabi.
Előzmény: kerekhegy (921)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 927

Erkölcsi tartásáért kapott díjat a tavalyi [és remélhetőleg az idei :-)] Pilis Lelke Fesztivál egyik sztárja, Palya Bea! Az értékes és ritka dél-amerikai növényről elnevezett Aphelandra-díjat adományozó alapítvány kuratóriuma művészi pályájának és munkáinak elismeréseként jelölte a fiatal és nagyon szimpatikus népdalénekest. Kiemelték, hogy az énekesnő határainkon túl is sikerrel közvetíti nemzeti értékeinket, itthon pedig népszerűsíti a szomszédos népek kultúráját. Palya Beát Halász Judittal együtt tüntették ki, korábban Kozma Imre és Böjte Csaba is kapott ilyen díjat.

 

Bocs az OFFolásért, de egy kicsit PalyaBea-függő vagyok, úgyhogy megörvendtem a hírnek.

Macro_Economist Creative Commons License 2006.04.05 0 0 926
Elég üres ez a site, de azért az előzőnél egy fokkal normálisabb, reméljük lassan gatyába lesz rázva és megtelik használható tartalommal. Még talán annyi, hogy a dokumentumokat én pdf-ben (is) tenném fel, esetleg egy linkkel az ingyenes acrobat readerre, de ez csak 1 ötlet/javaslat....
Előzmény: regisztrálatlan (924)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 925

Érdekes link a vár témájában! http://mars.elte.hu/varak/solymar/282endrodisolymar.htm. Hátha van még, aki nem olvasta közületek (hosszú!). Úgy sejtem, hogy talán-talán benne van a cikk a második Seres-könyvben, de ez egyáltalán nem biztos (most nem tudom ellenőrizni), a képek pedig biztosan nincsenek benne.

 

A "rivális fórumon" (Hírmondó vendégkönyv) ma megjelent az első érdemi hozzászólás... :-)

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 924

Ez is egy kicsit mintha össze lenne turmixolva:

  Kék Óvoda

  Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda
  2083. Solymár, Mátyás kir. u.19. sz.

  Óvodavezető: Pakó Károlyné

  Telefon: 26/360-184.

http://www.solymar.hu/index.php?id=74,0,0,1,0,0

Előzmény: Macro_Economist (923)
Macro_Economist Creative Commons License 2006.04.05 0 0 923
Még valami a solymar.hu-hoz, ami hiretelen szemetszúrt, talán látja vki kompetens egyén és lesz vmi foganatja: az általános iskola igazgatóját legjobb tudomásom szerint Behovics Antalnénak hívják és nem B. Mátyásnénak....
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 922
Kösz mindenkinek, aki segített eloszlatni egy félreértést vagy (szándékos) félremagyarázást. Ha névtelen fórumtársunk végigolvasta volna azt a szájtot, amit belinkel, akkor talán az egész vita nem bontakozott volna ki, de nem is baj, hogy nem olvasta végig, mert így gazdagabbak lettünk pár értékes infóval. De ezt az ügyet jól kitárgyaltuk, szerintem visszatérhetünk politikasemlegesebb solymári ügyeinkhez :-)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.05 0 0 921

Gyerekek, ez nem pártszimpátia kérdése. Hanem az igazságé, meg a hazugságé. Lerch egy világszínvonalú szerző. Ha én tudom, ő is tudja, és Bródy is, hogy egy mű előadásához nem kell engedélyt kérni a szerzőktől. Ezért, még ha baloldali érzelmű is (kétlem), nem fogja lejáratni magát azzal, hogy valótlant állít. Ebből következik, hogy az egész cikk egy hazugság, és Lerch soha nem mondott ilyet. Igen, valóban nem kértek engedélyt, mert nem kell engedélyt kérni ehhez. A jogdíjat befizetik, ennyi a történet. Biztos vagyok benne, hogy Lerch is felháborodott, hogy a nevét használták egy ilyen hazugsághoz.

 

Az ide vonatkozó jogszabályt beidéztem, (ugyanarról az oldalról való, mint amit itt ellenérvként citáltak). Bravúr pedig (ezek szerint szakmabeli) már korábban beírt. A véleménye egybehangzik az enyémmel. Amit egyébként bárki ellenőrizhet, ha felhívja a jogvédő hivatal jogi osztályát.

 

Nem érdekel, hogy szerintetek ez nem idevaló, agyonhallgatandó téma. És tudjátok, miért? Mert a Népszabadságban 2millióan elolvasták a hazugságot, ezért fontos, hogy az igazat minél több emberhez eljuttassuk. Ez csak egy kis szelete a magyar politika oldalsodrásának, ami az egyenlő esélyekkel láthatólag nincsen tisztában. Ha valaki nem hisz nekem, nézzen utána, én tudom, hogy igazam van, ellenőrizhető.

tuli2006 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 920
Való igaz már túl mentetek Solymár határán a politizálással.
Az tetszett, hogy megtudtuk, hogy kik a helyi jelöltek, egy helyen láthattuk a választékot. Sok x párt aktivistát nem is érdekli, hogy jelöltje mellett még hányan és kik indulnak.
Szerintem egy művésznek mindig öröm kellene, hogy legyen, ha sokan hallgatják és szeretik. Ezek a dalok, politikától függetlenül sok magyarnak kedvencei. Szerintem a Szörényi-Bródy művek (főleg az István a király) már beépültek kultúránkba. Kíváncsi lennék, hogy mi lenne, ha egyik rendezvényen zene nélkül elszavalnák, másik párt rendezvényen csak dúdolva adnák elő ezeket. : )

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 919

Sziasztok!

 

Örülök, hogy megint egy kis életet hozott a fórumba a felvetésem, még akkor is, ha a hozzászólók esetleg a névtelenek számát szaporítják, meg akkor is, ha egy kicsit megcsúsztunk a politika irányában. Valahol azt olvastam bravúrról, hogy a szórakoztató műfajban dolgozik: úgy gondolom, hogy akkor nyilván pontosan tudja, milyen engedélyek kellenek vagy nem kellenek az általam becitált esetben.

 

Jó volt a felvetése annak, aki Hankiss Elemért emlegette, és azt, hogy nem lehetne-e a fórum ismertségét kiterjeszteni. [A Szólj Már-ban egyébként már esett róla szó, meg még további emlegetését is tervezem.] Tegnap azért is bátorkodtam belinkelni az érdi honlapot, hogy minél több jó példát láthassunk arra vonatkozóan, mi mindenre lehetne használni egy települési weboldalt. Fórumot éppenséggel nem láttam rajta, de lehet, hogy azt is csak azért nem, mert nem kerestem eléggé. Olvasói oldalak viszont vannak, egyelőre állás- és albérleti hirdetések futnak ilyen néven.

 

Nagyon tetszik, hogy elolvashatók az érdei honlapon, online nemcsak az amúgy is ingyenes helyi újságok, de egy pénzért árusított magazin is. Próbáljátok behelyettesíteni a szituációt a solymári honlappal és a Szólj Már-ral: ugye, milyen képtelenül hangzik!? :-)

 

Ami még nagyon tetszett: van érdi személynévtár, olyan részletes életrajzokkal, hogy hihetetlen!!! Nevek, címek, születési adatok, iskolai végzettség, KISZ-es múlt,... Nálunk meg...? Amikor valaki (vajon ki...???) felvetette, hogy a névtelen vagy újonnan létrejövő utcákat helyi hírességekről nevezzék el, és kerüljenek kihelyezésre ezekben az utcákban, tereken olyan táblácskák, amik az illető életrajzát tartalmazzák, a reakció gyakorlatilag kimerült a néma utálkozásban.

 

Egyszóval: klasszak a jó ötleteitek. Amíg ilyen ötletparádé van itt a fórumon, addig én a magam részéről nem bánom, ha sokan névtelenül szólnak hozzá, ha páran egymást is gyepálják politikai alapon -- mert a jó ötletek ezt az "áldozatot" is megérik :-)

 

Üdv: H.András

nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.05 0 0 918

 

Remélem nem bántottalak meg! Őszinte tiszteletemre tarthat számot minden fórumozó!

Üdvözlettel 

Előzmény: kerekhegy (914)
nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.05 0 0 917

 

Azt gondolom, hogy a pártsemlegességet a fórumnak mindenképpen

meg kellene tartania.

Így remélhetően többen csatlakoznának- egyik oldal sem riadna el- és az eredeti cél amiért ez a fórum létrejött- gondolom:Solymár közügyeiben való aktívabb részvétel kialakulása-lassacskán ugyan, de megvalósulhat...Vagy már én is álmodom...?

Korábbi Hírmondóban olvastam, hogy a Hankiss Elemér hiányolta az internetes fórumot Solymáron! Valami módon nem lehetne az érdeklődőket bevonni?!

Újságokban rendszeresen közölni az elérhetőséget!

Átteni a fórumot az Önkormányzati honlapra?( Jól van na! minden nagy ötlet elsőre

durvának tűnik)

 

 

Előzmény: saabi (916)
saabi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 916
Tényleg nem kellenne itten politizálni. Vannak akiknek a FIDESZ felé húz a szívük, és vannak akiknek az MSZP felé. És vannak akiknek mindkettőtől elfele. :-)
Ettől ezek a népek még lehetnek jó solymári polgárok, rendes emberek. Nem kellene egymást húzni a politikával. Szerintem.

Ave, Saabi.
nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.05 0 0 915

Na, jó, csináljunk pártrendezvényt......

Teljesen mindegy hogy mit ír elő a jogszabály!

Ez a gond a politikusokkal, hogy az intelligencia hiányzik!

Hiába magyarázná nekik bármelyik zeneszerző, hogy miért nem örült, hogy a dalát

pártrendezvényen viszonthallotta, sosem érti meg! Közülünk is csak tuli2006 értené!

Előzmény: kerekhegy (912)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.04 0 0 914

"A felhasználó tehát a jogszerű felhasználáshoz szükséges szerzői engedélyt vagy a szerzővel közvetlenül megkötött szerződéssel, vagy a közös jogkezelő szervezeten keresztül (szerződéssel, vagy csak díjfizetés útján) szerezheti meg. Egyes esetekben a szerzőnek a felhasználással kapcsolatos engedélyezési joga nincs, csak díjazás illeti meg őt a felhasználás ellenében."

 

Ez történt. A dal le van védve az Artisjusnál. A Fidesz befizeti a jogdíjat, ők elutalják a szerző(k)nek, ezzel kész az "ügylet". Minden más duma csak ferdítés.

Előzmény: kerekhegy (913)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.04 0 0 913
Az engedély adása a mű levédetésével a szerző részéről megtörtént.
Előzmény: Nname (908)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.04 0 0 912
De igenis csináljunk pártrendezvényt, amikor arról van szó, hogy egy feddhetetlen solymári lakos nevével visszaélve kormányzati propagandát csinálnak hazugságokra alapozva. Tudva, hogy a választásokig már nem lesz hivatalos (jogi) útja a korrekciónak.
Előzmény: nemregisztrált (910)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.04 0 0 911

ezt a népszabadságban olvastad mi?:)))))

nem kellett engedélyt kérni senkitől mert az ami történt nem engedélyköteles.bármilyen nyilvános előadáson előadhatsz bármilyen dalt-és ha nem módosítod a dallamot /harmóniát/ ill. nem változtatsz a szövegen akkor bármit elénekelhetsz. a szerző hozzá járulása nem kell.pl ha a solymári ált.iskolában a gyerekek márc-15-én részleteket adnak elő  az István a király-ból nyilván nem kérnek engedélyt,mert nincs is rá szükség.

a szerző amikor a műbejeletőt leadja az artisjusnál attól  kezdve már nem tudja felügyelni a szerzeményét ilyen formában.bárki,bárhol bármit változtatás nélkül előadhat.nem kell engedélyt kérni senkitől.

 

Előzmény: Nname (907)
nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.04 0 0 910

 

 

 

Szerintem ne csináljunk a fórumból pártrendezvényt!

Legyen inkább a solymári demokrácia, sajtó- és szólásszabadság, törvény elötti egyenlőség megteremtésének fóruma!

Nname Creative Commons License 2006.04.04 0 0 909
Nname Creative Commons License 2006.04.04 0 0 908

"A szerző kizárólagos joga, hogy a művét nyilvánosan előadja és erre másnak engedélyt adjon. A mű előadható élő előadásban, előadóművészi teljesítménnyel vagy érzékelhetővé tehető a közönség számára bármilyen technikai eszközzel vagy módszerrel. Nyilvánosnak akkor tekinthető az előadás, ha az a nyilvánosság számára hozzáférhető helyen történik, vagy más olyan helyen, ahol a családon, vagy annak társasági, ismerősi körén kívüli személyek gyűlnek, vagy gyűlhetnek össze."

Nname Creative Commons License 2006.04.04 0 0 907
""A Várj, míg felkel majd a nap" című dal zenéjét komponáló Lerch István elmondta: megdöbbenten látta és hallotta az általa írt számot egy párteseményen. A zenészt meg kellett volna kérdezni, hogy lejátszhatják-e szerzeményét, ám ezt senki nem tette meg. Lerch közölte, nem is járult volna hozzá a dalt ilyen eseményen elénekeljék. Hozzátette: egyik pártnak sem adta volna oda a zenéjét. Lerch jelezte, hogy több rajongó is csalódottan hívta fel, hogy ifjúságuk egyik emlékét érte gyalázat azzal, hogy az 1980-ban írt legendás szerzemény politikai közegben hangozhatott el.

Bródy János azon háborodott fel, hogy a Fidesz-gyűlésen az István, a királyból játszottak le részleteket, s tőle, mint szövegírótól nem kértek engedélyt. Bródy szerint így az a látszat teremtődhetett, mintha a betétdal "átadása" által a szerző azonosulna a Fidesz üzeneteivel. "Márpedig erről szó sincs" - fogalmazott Bródy. "
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.04 0 0 906
Be ne dőlj ennek a lejárató kommunista propagandának! Szerzemény előadásához nem kell a szerző engedélye! És biztos vagyok abban, hogy Lerch örült, hogy Demjén előadta a dalát. Az egész egy merő koholmány.
Előzmény: regisztrálatlan (904)
Nname Creative Commons License 2006.04.04 0 0 905

Nem hiszem ,hogy Lerch művére ne emlékeznének.(Várj míg felkel majd a nap!)

És Bródy " István a király" szövege sem éppen ismeretlen...

Előzmény: regisztrálatlan (904)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.04 0 0 904
Most olvasom, hogy egy falunkban élő zeneszerző felháborodott, hogy egy nótája elhangzott vasárnap a Kossuth téren... Kár. Pedig akár örülhetne is, hogy még voltak, akik emlékeztek rá ;-) Viszont az is kár, ha a szervezők tényleg nem kérték ki hozzá az engedélyt. [Feltéve, hogy tényleg nem kérték ki! -- vagy ez már összeesküvés-elmélet?]
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.04 0 0 903
Hú... ránéztem a www.erd.hu -ra. Nagyon durva :-) Ha mind papíron volna az ott felhalmozott információ, bárkit agyonütne. Csak azért nem kerestem ki, hogy mekkora összeget költenek útfelújításra, mert nem akartam húzni vele az időt, de nagyon úgy tűnik, hogy akár utcákra lebontva is megtalálhatnám az összegeket, ha akarnám. Meg aztán nem csak egy ingyenes újságja van Érdnek, hanem legalább kettő, de a pénzért árult (esetleg nemzeti oldali) lapok régebbi számai is ott vannak pdf-en. És Solymáron...? álmodik a nyomor...
Előzmény: perszy (899)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.04 0 0 902

Szia!

 

Számomra nem egyértelműnek tűnő módon fogalmaztál korábban arról, hogy mit is említesz hatmilliós összegűként. Úgy gondoltam, hogy te az útkialakításra (aszfaltozás, stb.) gondolsz, márpedig ebben a rovatban jóval nagyobb, százmilliós nagyságrendű összeg szerepel (CSAK a Rönk utca aszfaltozatlan, üdülőtelkes részének burkolására van 6milla előirányozva). Ha a kátyúzási stb. keretre gondolsz, és az hatmillió, akkor rendben van - de biztos, hogy Érden is ugyanezen keretre vonatkozik a 300m? Nem vitatkozom, csak kérdezek.

 

Andrásnak nagyon köszönöm a részletes napirendet. Időközben sikerült megszereznem a pillanatnyilag elérhető anyagokat is, persze a műszaki bizottsági előterjesztések nincsenek köztük.

 

Kérdésként merült fel bennem, de nem biztos, hogy van itt, aki válaszolni tud: Taller doktornő miért vált ki a Szoc. és Eü. Bizottságból?

 

Üdv: HA

Előzmény: kerekhegy (898)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.04 0 0 901

Színvonalas lakberendezési portálra bukkantam nemrég, a neve nemes egyszerűséggel http://www.lakberendezes.hu. Egy derék solymári polgártársunk szerkeszti, ajánlom mindenki szíves figyelmébe. [Ez itt a reklám helye volt, de talán nem baj.]

 

Mindazoknak, akik nézik a Pilis TV-t, illetve mindazoknak, akik nem nézték eddig, de tudják fogni, jelzem, hogy végre solymári lakhelyű szerkesztője lesz a helyi adásnak. Úgyhogy remélhetjük, hogy végre színvonalas, és igazán a faluról szóló műsorokat láthatunk majd a zajládában. Ha egy kis szerencsénk van, akkor a szerkesztő kisasszonyt ráadásul nemsokára itt a fórumon is köreinkben üdvözölhetjük... :-) Én legalábbis arra biztattam, hogy csatlakozzék hozzánk, talán nem jár rosszul.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!