Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2005.02.03 0 0 11
Mennyi az a nagy kedvezmény?
Én akármerre jártam, 10% körüli kedvezményt találtam, ha nem a gyár akciózott. Abban volt eltérés, hogy az egyik már 500e ft-tól így adta a cuccot, a másik 4 millától számolt volna így. 2 helyről majdnem kivágtak, mikor a 10%-ot próbáltam srófolni.
Pegbundy Creative Commons License 2005.02.03 0 0 10

Sziasztok!

 

Sajnos én is csak csatlakozni tudok a "duplája lesz" kórushoz. (Bár nálunk a férjem főnöke mindjárt ezzel kezdte amikor megkérdezte, hogy van-e már költségvetésünk.  - Na akkor szorozd meg kettővel, és abból talán kijön. Pedig Ő több mint 15 éve építkezett, de ez valahogy akkor is így volt.)

Ha nem akarsz csillagászati összegeket kifizetni egy kivitelezőnek, akkor valóban le kell menned az alapokig, (tégla, cement stb..) de szerintem megéri. Mármint anyagilag. Aztán ott vannak az olyan dolgok amin lehet spórolni, (pl. burkolatok) de vannak olyanok is amin egyszerűen nem éri meg. (pl. nyílászárók, szigetelések, korszerű fűtésrendszer) Nem tudom ki írta, de nagyon igaza volt annak aki az egy helyről történő beszerzést favorizálta. Valóban szép kedvezményeket lehet kialkudni. Ha megírod, hogy hol épülne az a ház, lehet, hogy konkrét címeket is tudok adni.

Előzmény: Bogie (9)
Bogie Creative Commons License 2005.02.03 0 0 9

Jaj, valahogy az a gyanúm, hogy le kell mennem téglaár, cemetár stb. szintre!

Nem erre vágytam, bár lehet, hogy végül elkerülhetetlen lesz.

Előzmény: knorti (6)


felis Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8

Hello,

 

mi mar a vege fele tartunk az epitkezesnek. A hazban semmi extra nincs, 100 nm2 a lakoter: nappali, konyha, eloter, furdo, kisWC, kamra, hazt. helyseg, ket kis szoba. Ezen kivul vasbeton fodem keszult, es van bent egy vasbeton lepcso, hogy a tetoteret meg lehessen csinalni, de az meg sehogy sem all, csak a gepeszet kiallasok vannak meg. 2003 novembereben kezdtuk. Az osszkoltseg eddig kb. 19millio volt, amibol 1 millio a kozmu es bankkoltsegek, kb. Ami nekem nagyon draganak tunt, az a komuves munka volt, lehet, hogy azert is, mert ott volt rengeteg elore nem lathato pluszoltseg.

Ami nem atlagos, es draga volt: bontott tegla homlokzat kb. 400e pluszkoltseg, asztalos altal gyartott nyilaszarok kb. 2.5millio. Ami olcsobb volt, mint elore szamoltam, az a gepeszet, igaz, ez joreszt sajat munkaban keszult. De amugy is olcsobb lett volna. 

A koltsegben nincs benne a konyhabutor, lepcsoburkolas, lampak, tetoszigeteles.

Amivel sporoltunk: egy helyrol veve az anyagokat szep kedvezmenyt lehet kialkudni, nem megbeszelt (leirt) koltesegeknel utolag kokemenyen alkudtunk, csak annyit fizettunk ki, amennyit nagyon muszaly volt. Elofordult, hogy a komuves majdnem sirva fakadt, hogy o befejezi a szakmat az ilyen megrendelok miatt, de vegul elfogadta a dolgot, aztan a 8 millas autojaval hazakullogott... 

Bankkal szopas volt vegig, alig varom, hogy megszabaduljak az ugyintezestol.

Remelem segitettem.

f.

Bogie Creative Commons License 2005.02.03 0 0 7

Én egyelőre nem építek semmit.

 

Amit szeretnék tisztán látni, hogy minimálisan mennyi pénzre van szükségünk az építkezéshez. Alapvetően két megoldás került szóba. Az egyik a bungalow típusú építkezés, vagy egy tetőtér beépítéses.

 

Hajlok viszont arra, hogy a tetőtérbe csak vendégszoba kerülne, esetleg egy tároló helyiség kerülne.

 

Valahogy még nem tiszta az egész, csak az, hogy repkednek a milliók, egyelőre még csak elméletben, de félő, hogy a gyakorlatban sem lesz másképpen.

 

 

Előzmény: Törölt nick (5)
knorti Creative Commons License 2005.02.03 0 0 6
javaslom az "Építkési normák, díjak órabérek" itt sok mindennek utána tudsz nézni ár "ügyileg"
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 5

na erre én is kiváncsi lennék, mert én a minimális 150e Ft/m2 os (bruttó) bekerülési áron számoltam bruttó 100 m2-es ház esetén.

De most hogy is van ez? Tetőtérbeépítést említettél? Mert akkor te is egy 150-200m2 es lakóterületű házat építesz.

Előzmény: Bogie (3)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.02.03 0 0 4
nem kérdés... sok
Előzmény: Bogie (-)
Bogie Creative Commons License 2005.02.03 0 0 3

"nekem több mint duplája lett a végeredmény,"

 

Na, pont ettől tartok én is, mármint, hogy a végeredmény sokkal magasabb lesz, mint gondoljuk.

 

Nálunk még ugyan tervrajz sincs, mert még a telek árán egyezkedünk. Remélem, azért sikerül megegyeznünk, mert nem egyszerű elég normális telket találni manapság.

 

Valamelyik magazinban kihoztak egy 120 nm hasznosterű bungalow típusú házat, ebből durván 22,5 millió+áfa áron (villanyászat és gépészet nélkül, amit másik 5,5+áfára saccoltak).

 

Nekem ez soknak tűnik, de lehet, hogy csak nem értek hozzá. Ha viszont ez a normális, mármint, hogy egy kb. 100 nm lakótér 35 millióba kerül, akkor nem értem, hogy hogyan épül ez a rengeteg 150-200 négyzetméteres ház a környéken, ahol a telekárak 10-20 millió között vannak és 5-800 méteres telkekről van szó. Mert ezek szerint ez mind legalább 60-70 millióba kerülnek, amit egyszerűen nem hiszek el. Márcsak azért sem, mert jónéhány 30-35 millióért van meghirdetve.

 

Ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket, hogy valójában mennyibe is kerül a házépítés.

 

Szóval vajon mennyiből lehet reálisan kihozni egy 100+tetőtér körüli családi házat, szuper szauna, kristálycsillár és egyebek nélkül?

Előzmény: belagyi (2)
belagyi Creative Commons License 2005.02.03 0 0 2

négyzetméterárral hülyeség számolni, mert minden helységnek más az ára, ha meg már elkezdesz kerekíteni akkor irreális ár jön ki (persze ha elkészült és utánna elosztod akkor jó)

 

nekem több mint duplája lett a végeredmény, mint amikor "kezdőként" a tervrajzok birtokában felmértük. úgy lett duplája, hogy a munkadijjakat pontosan tudtuk csak az anyagokat nem. igaz az is, hogy egy kicsit az építés közben módosulnak dolgok, mert majdnem készen azért más mint a terveken :)

 

ha egy kivitelezőt megkérdezel, hogy mennyi, annál biztosan sokkal olcsóbban ki lehet hozni, ha te vezérled le az egészet. sőt az is biztos, hogy jobb anyagokból lesz!!!

 

viszont rengeteg utánnajárást, lapozást, ismerkedést rá kell szánni...

Előzmény: Bogie (-)
Bogie Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1
Ennél mindenképpen tartalmasabb hozzászólásokra számítok! :)
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2005.02.03 0 0 0
O
Bogie Creative Commons License 2005.02.03 0 0 topiknyitó

Lassan már túl leszünk a telekvásárláson...

 

A házépítés költségeit számítgatva természetesen különböző megoldások különböző (elég magas) eredményt adnak.

A minap az egyik kivitelező weboldalán bruttó 130 ezer/négyzetméter áron kínál kulcsrakész megoldást, míg egy magazinban a hagyományos építkezés költségeinél egy 100 négyzetméteres lakóterületre bruttó 35 millió jött ki.

 

 

Tudom, hogy a különböző anyagok nagyban befolyásolják az árat. Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi a tapasztalata a kivitelezés költségeit (tervezett és tényleges) illetően. Valamint milyen problémákba ütköztetek a finanszírozás terén (hitel, számlagyűjtés stb.)

 

Előre is köszönöm, hogy megosztjátok a tapasztalaitokat!

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!