Keresés

Részletes keresés

kerekhegy Creative Commons License 2006.04.10 0 0 974

http://www.valasztas.hu/hu/09/9_0.html

 

Ha valakit érdekel. Mondjuk, elég érdekes volt, hogy mostanáig (éjjel fél három) 88%-on állt, aztán hirtelen felugrott 100%-ra, és semmilyen más adat nem változott.

 

A lényeg: újra kell szavazni.

 

Gulyás 44,97%

Laboda 35,21%

Grószné 11,27%

Bíró 6,06%

Murányi 2,48%

 

A szavazásra jogosultak 75,53%-a megjelent.

342 fő nem tudta helyesen kitölteni a lapot! (?) 

Nekik innen gratulálok!

 

senior önkormányzó Creative Commons License 2006.04.09 0 0 973

Regikém! Jól felcsigáztál, rohantam venni egy újságot (én annak tekintem, mert a születésénél bábáskodtam) és most itt vagyok felizgulva s nem tudom, mihez kezdjek. Ez az írás olyan stupíd, olyan blőd, hogy inkább sírni kellene miatta. Egy közpénzen kiadott sajtótermék lehet ilyen színvonalú? A szöveghez semmi köze nincs a polgármesternek, a szókincse, a stílusa és az egész gondolatvilága olyan távol van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől. Én a polgi helyében kikérném magamnak, hogy a nevem alatt ilyen baromságokat jelentessen meg valaki. Elképzelni sem tudom, hogy mi célt szolgál ez az egész? Mire jó, bárkinek az érdekéről is legyen szó? Minek nézik az olvasót, kisúttörőnek, kispajtásnak, kishülyének? Csak sejtéseim vannak, hol tanítottak ilyen stratégiákat azoknak, akik a nyilvánosságra készülődtek fiatal korukban és most ötvenesek. Na, mindegy..

Csak azt tudnám, kik felügyelik a köz nevében a falu hivatalos lapját? Szeretnék gratulálni nekik.

Előzmény: regisztrálatlan (970)
saabi Creative Commons License 2006.04.09 0 0 972
Felpiszkáltad a kíváncsiságom, csak el kéne olvasni az aktuális Hirmondót. Hogy legalább röhöghessek egy jót.
Amúgy meglep, hogy ez a fórum ekkora szálka egyesek szemében. Hiszen ez tényleg nem több, mintha egy baráti társaság összejönne a "Százévesben" és beszélgetne egy sör mellett. Jó, itt nem mindenki ismer mindenkit személyesen, de én tényleg csak ennyiben látom a különbséget.
Milyen eredetű reflex az, ami már ebben is veszélyforrást lát? Szánandó, szerintem. Hülyeséget megjelentetni ráadásul egy ilyen nyílt fórumról, mint ez is, teljesen felesleges. Nincs még ezer hozzászólás benne, egy délután átolvashatja bárki akit érdekel. Szóval nem értem én ezt.

Ave, Saabi.
Előzmény: regisztrálatlan (970)
nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.09 0 0 971

Pontosítani szeretnék!

Ez a 3db. el...tt sziget  60millió ft??

Ez laikusként is döbbenet!

 

Egyébként nem kell messzire menni, a hidegkuti buszvégállomást, majd a

gyógyszertárat elhagyva az emelkedő kanyarban Solymár felé megtekinthető, egy

kifogástalan forgalomterelő sziget prototipusa.

Megvan a nyomvonal rávezetése, a sziget hossza így biztonságosan vezeti a forgalmat.

A solymári szigetek a zebra elött várakozó gyerekekre nézve is ÉLETVESZÉLYESEK, ugyanis az autós amikor észleli a szigetet jobbra elrántva a kormányt csakis a várakozó letarolásával menekülhet- reflexszerűen ez fog történni!

Ki tud véget vetni az elképesztő, mindenki szeme elött zajló dilettantizmusnak??

Az a baj, hogy "csendben őrülünk"-korábbi hozzászólót idéztem megint- az ostobaság kitartóbb, szívósabb. Nincsenek korlátai.

Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (951)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.09 0 0 970

Kedves Fórumozók!

 

Bocsánat a hosszú és nem 100%-ig ON levelemért. De bízom benne, hogy egyetértetek vele. Elegem lett. A hős nyílt sisakos "névtelenek közt a neves" hajdani fórumtárs itteni ámokfutása után egy idióta cikk, amely hogy, hogy nem, az ámokfutó információit szajkózza...! Fenébe is, nem mi vagyunk a rémhírterjesztők, mi csak páran beszélgetünk dolgokról, amiket megtudtunk, amik foglalkoztatnak. Ide lehet jönni annak, aki jobban tudja a dolgokat, és korrigálni minket. De a rémhírterjesztők épphogy nem mi vagyunk, hanem ez a .........................

 

A levelet nem küldtem el sehova, csak a fórumra dobtam fel. Nincs sok kétségem afelől, hogy a solymári Nagy Testvérek egyike-másika most is figyel: úgyis el fog jutni egy-két napon belül a nagyrabecsült címzetthez is.

 

Szerintem szégyen, ami az utóbbi években Solymári Hírmondó címszó alatt történik.

Előzmény: regisztrálatlan (969)
saabi Creative Commons License 2006.04.08 0 0 968
Alapesetben nem lenne semmi problémám a környezetvédelemmel, de amikor azt látom, hogy olyasmiben keresnek problémát, ahol nincs is - mint a várhegyen lévő gazos dzsindzsa eltűntetése -, akkor kissé kiakadok. Hát nem kurva mindegy, hogy az akácost és a gazt hova tűntették el a hegyről? Az a domb mondhatni Solymár szégyene volt, a maga elhanyagolt formájában. Ha az erdőírtás a Zsíros-hegyen vagy a Rózsika-forrás környékén történik, én is felháborodom. De hogy egy szemetes, elhanyagolt domb rendbetétele is csípi valaki szemét, kiakasztó. Ráadásul hogy nézne ki egy várat stilizáló épület térdig gazban? Nagy látványosság lenne, mondhatom.

Ave, Saabi.
Előzmény: regisztrálatlan (962)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.04.08 0 0 967
  Kedves Regisztrálatlan! Erre a kérdésedre tényleg nem a könnyű a válasz! Miért fekszenek keresztbe az ”illetékes helyek”? Erre keresem én is a választ! Szerintem más okból, mint amit sejteni lehet a KIVŰL ÁLLÓNAK. Ha tudnám a választ, egyszerűbb lenne. Akkor is egyszerűbb lenne, ha járnék sörözni az ügydöntő helyre. Nem veszik észre, hogy tényleg nem jó, az amit az alvállalkozó, alvállalkozója épített. Az utolsó alvállalkozó, még a kézi szerszámait is itt hagyta a ravatalozó mögött, -menjél ki, nézd meg- lehet talicska, lapát stb. A parkoló melletti füves részen, pedig nem vitte el az építőanyag maradékot, hanem elgereblyézték a fűben, szétszórták a parkoló mellett. Tudod mi lenne, ha valaki ezek után egy motoros fűnyíróval leakarná vágni a füvet? Hiába a jegyzőkönyv, aki aláírta a hiba jegyzéket, már nem dolgozik a hivatalban. Láttam egy H.Ford filmet, ott a zsaru ingatlan közvetítőként ténykedett, másodállásban. Volt egy eladó háza valakinek X forintért, volt egy vevő akinek X+z forintért elakarta adni a házat. A különbségen pedig osztoztak volna, az eladóval, nem ismerem a pontos részleteket, mert MESSZE ÁLLTAM a képernyőtől, és NEM HALLOTTAM jól a RÉSZLETEKET. Miért írtam ezt ide? Erre keresem én is a választ! Nem tudom, de most befejezem.Üdv. Kővári András

Előzmény: regisztrálatlan (965)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 966
Hú, hova kéne odaérnem este 7-ig? Lemaradtam valamiről? Vagy vki vmit félreértett? (Költészet Napi rendezvény = ma, választás = holnap). Ha tudnom kéne valamiről, amiről (ezek szerint) nem tudok, akkor kérlek, hívj fel!
Előzmény: kerekhegy (963)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 965
Kedves Tanácsnok úr! Persze én elfogadom, hogy a pecsenyesütögetés alaptalan sejtetés, a rosszindulat szüleménye, amit az internetes fórum személytelensége enged felszínre törni belőlem... De akkor azért nem könnyű megmagyarázni, miért fekszenek keresztbe az "illetékes helyek" oly gyakran a kezdeményezéseidnek, felvetéseidnek!
Előzmény: regisztrálatlan (960)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.08 0 0 964
jav: kizbizt=közbizt
Előzmény: kerekhegy (963)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.08 0 0 963

Szia, András!

 

Remélem, azért este 7-ig odaérsz még máshova is! :)

 

Most jövök a Pilisből. Pilisszentkereszten olyan egészségház van, hogy megnyaltam mind a 10 ujjamat! Ha nekünk is ilyen lesz, akkor már megérte! Orvosi rendelő, váróterem, és patika egyben. Egyébként egész jó kis oldaluk van, bár a fórum és még néhány link nem működik.

 

A Szarkavárral kapcsolatban is találtam néhány képet, szerintem egész jók! Az ész nélküli bozótirtásnak én sem vagyok nagy híve, de az akáctól feláll a szőr a hátamon. Ilyen csúnya, agresszív, növényt! Mindenesetre nem hiszem, hogy pótolnák őshonos növényekkel a kiirtottakat. Talán út építését is tervezik. Az említett pilisszentkereszti honlapon egyébként külön fejezetet szenteltek a flórának és faunának. Szarkavár távolról

és közelről. Ráfér a felújítás.

 

KözbiztAndrás! Végre valaki a képviselőtestületből, aki kendőzetlenül kimondta az igazat: tulajdonképpen az egész testület (a jelenlévők kivételek) csak arra való, hogy a jószándékú emberek elé akadályokat gördítsen. Legyen az másik képviselő, vagy közember.

 

Senior! Végtelenül igyellek az utazásért! :) Nem hinném, hogy kizbizt úr helyzetén sokat javítana a pénzügyi bizottság tagjaival való konzultáció. Azt hiszem, nem tévedek nagyot, hogy ők már tudják a tényeket. Hogy miért nem foglalkoznak az eltűnt tízmilliókkal? Szerintem kettőt találhatunk...

Előzmény: regisztrálatlan (962)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 962

Holnap majd felmegyek a várba jól, fotózok is, oszt majd felrakom a képeket, hogy lehessen igazságot tenni. Jó lesz? Amúgy Kitty kérdése annyiban helytálló, hogy ő mintha arról érdeklődött volna, ki és miért engedélyezte az erdő/bozót kiirtását... ebben önmagában talán még nincsen semmi provokatív, semmi sötétzöld.

 

Tanácsnok úrnak: én szerettem volna elmenni a testületire (legalább egy néző lett volna), de váratlan programom adódott, ami megakadályozott a részvételben.

 

Este Költészet napi rendezvény van a MűvHázban (7 órakor), Sára Bernadett, Oberfrank Pál és a Szélkiáltó Együttes részvételével. Ajánlom figyelmetekbe.

 

További kellemes kampánycsendsértés-mentes hétvégét mindenkinek!

Előzmény: saabi (958)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 961

Jaj, ne bántsátok már egymást!!! A bozótirtás lehet pozitív kicsengésű, ha a bozót tájidegen fajokból áll és helyette esetleg őshonos fákat, növényeket telepítenek, vagy az eredeti (?) sziklagyepet igyekeznek helyreállítani. A dózerrel való terepalakítást én is rühellem, főleg ha az természetvédelem alatt álló (vagy azt érdemlő) területet érint.

 

Ami a 10-es utat illető megjegyzésedet illeti, háttérbe vonulok, szerintem lesz, aki riposztozzon.

Előzmény: saabi (958)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 960
Közkívánatra visszavonom a sejtetésemet. Üdv: H.A.
Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (955)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.04.08 0 0 959
  Most jöttem haza a Templom térről. Telefonon hívást kaptam, hogy személyi sérüléssel járó baleset tőrtént, mentő és rendőrség a helyszínen. A Marcibányi utcán haladt egy személygépkocsi egyenesen a Nagykovácsi utca felé, és a Panzió előtt, a jobbról kerékpárral érkező 12 éves fiatal emberrel ütközött össze. A gépjármű szerencsére nem hajtott gyorsan, az iskola keleti oldaláról gépjármű vagy kerékpár nem érkezhetett volna, hiszen egyirányú az utca a busz forduló felé! Azaz „Behajtani Tilos” tábla van elhelyezve, ezt hagyta figyelmen kívül, a srác. Remélem, a bukósisak, kézvédő legközelebb nem fog hiányozni, és a KRESZ szabályait is betartják a gyerekek. A gépjármű vezetőknek, pedig azt tanácsolom, hogy minden esetben lassítsanak, függetlenül attól, -hogy legutóbb sem jött senki,- hiszen kereszteződés felé hajtanak, tábla nem jelzi a vezetőnek, hogy elsőbbsége lenne, csak sejthető, hogy iskola van a területen, A mentőre szerencsére nem volt szükség, de indokolt volt a hívása.

 A kereszteződés után „Gyermekek” és „40 Km”-es sebességkorlátozó tábla, van elhelyezve. Hónapokkal ezelőtt, a Dauner képviselő társam járt hasonlóan, amikor egy 19 éve itt lakó solymári hölgy, jött a forgalommal szemben, és nem vette észre a táblát. Ezen eset előtt, pedig szintén néhány hónappal, szombaton főzés közben tejfölért elsiető anyuka nem foglalkozott a forgalom irányával, akkor mindkét autóban, többszázezer forintos kár keletkezett!

Javaslat: A „közlekedés” rendjét felül kell vizsgálni, a kereszteződés előtt, „Gyermekek” tábla és „30 Km”-es sebességkorlátozó táblák kihelyezése indokolt.

Megjegyzés: Hónapokig volt napirenden a Marcibányi utca közlekedési felülvizsgálata, mert többen figyelmen kívül hagyták, a közlekedés irányát és szembe mentek a forgalommal! Ezt egyszer tárgyaltuk, - a Földesinek és nekem is voltak jó javaslataink(útburkolati jelek, táblák, forgalom lassító eszközök)- ezért  utána szintén napirenden volt hónapokig, aztán lekerült a napirendről, ahogy a másik 32 pont is. Üdv. Kővári András 

saabi Creative Commons License 2006.04.08 0 0 958
Értem. Tehát egyszer már elbaszták és rosszul oldották meg a leégett növényzet pótlását. Akáccal, bár amikor ott jártam nem csak akác volt ott. Most ezt a nem odavaló akácot ledózerolták, erre most ez a baj. Tudod, én már feladtam volna mindent a sötétzöldségekkel szemben, mert úgylátszik semmi se jó. Csak a hátráltatás folyik, lásd M0 és 10-es út. És ezekszerint a vár felújítását is csúsztatni kellene. Végülis sokáig élünk, van időnk vitatkozni. Ezalatt persze a hibásan betelepített akác tovább burjánzik, a dugóban álló autók sose látott károsanyagmennyiséget bocsájtanak ki, de a környezetvédők eddig már nem látnak. Csak addig, hogy most de azonnal mindent abbahagyni, mert ugyan fingunk sincs mi lesz ebből, de jó biztos nem.
És ezekután nem értitek, miért nem szimpatizálnak olyan sokan a környezetvédőkkel. :-(

Ave, Saabi.
Előzmény: szkitty (954)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.04.08 0 0 957
  Kedves Péter! Köszönöm, ezt fogom tenni. Kérdés? A mi költségvetésünket nem érinti a közbiztonsági beruházás, mert az áruház volt a megbízó és fizető. A PB. Mit tehet? Az illetékesség szempontjából „ellopott útról” Terstyánszky utca, van szó, ahol a beruházás történt, ezért a jegyző nem intézkedhetett, ilyen választ kaptam. Az „út kezelője” szerint meg minden rendben van, átvették. CSAK én akadékoskodok! A hiányokat majd pótolják. Csak szakember segíthetne, kérdés vállalja-e? Más településeken kifogástalanul történtek a kivitelezések. Táblák elhelyezése, útszélesítés, újra szőnyegezés, megvilágítás, gyalogos-átkelőhely felfestés, útburkolati jelek, prizmák, stb. Üdv. Kővári András

Előzmény: senior önkormányzó (956)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.04.08 0 0 956

András (reg)!

Az idézethez még egy szó tartozik,  amit kihagytál, hogy HELYES ! Nehogy mellre szívd, jó ez így!

András (közb.)!

Van olyan, hogy képviselőtestület PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA ? (kötelező lennie). Ők nem tudnának a kételyeidre valamit mondani? Fel kell adni a labdát nekik, és a nyilvánosság elé kell tárni az eredményt! És ne feledd, választott tisztségviselőnek kötelező a tudomására jutott visszaéléseket kivizsgáltatni! üdv.P.

közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.04.08 0 0 955
Szia András! Nem voltak tévések, néző sem. Péket ismerek, pecsenye sütőst azt nem. A sejtetéseddel nem tudok azonosulni. Üdv. Kővári András Úgy emlékszem félreérthető tény állítás miatt, teljesen korrekten vonta vissza az előterjesztést a Földesi János képviselő társam, ez az igazság. Kyttinek írom. Kővári András
Előzmény: regisztrálatlan (953)
szkitty Creative Commons License 2006.04.08 0 0 954

Szia!

 

Azért volt "elvadult dzsindzsás", mert tájidegen, agresszív akáccal lett betelepítve, miután leégett... Amúgy szeretnék tisztázni v.mit:

 

A védettség a terület EGÉSZÉRE  -lsd: tul.lap- vonatkozik, (lefordítva a gyengébbek kedvéért: a VÁRra + a növényekre, állatokra, kövekre, stb.), és független attól, hogy most épp mi van ott.

Tehát: ha egyszer, évekkel ezelőtt elkövettünk v.milyen hibát, nem kellene mégegyszer újra, ugyanazt megismételni. Véleményem szerint NEM KELLETT VOLNA ész nélkül 3x szélesebb utat csinálni, mint amekkora volt. Lehet, hogy így macerásabb lett volna a régészeti feltárás, lassabban haladt volna  a munka, de kisebb gépekkel is meg lehetne közelíteni a helyszínt. (Hasonló adottságú, lejtős területen építkezem, így pontosan tudom...)

 

Csodálkozom, (illetve már semmin nem csodálkozom...), hogy az Önkormányzat oldaláráról miért nem felügyeli v.ki a munkákat?... Egyáltalán tud erről a Term.véd. Felügyelőség? Kértek rá engedélyt? Úgy tudom, hogy csak konkrétan, a Vár építéséhez  kérték a hozzájárulásukat (de ezt sem láttuk...). Egyenlőre homály fedi az egészet...

 

Egyenlőre ennyi. Majd folytatom...

 

Üdv.: Szkitty

 

 

 

 

Előzmény: saabi (946)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 953
Kedves András! Érdekelne, hogy voltak-e tévések a testületi ülésen. Sejtem a (nemleges) választ, de jó lenne, ha csalódhatnék. Persze amig a tévés stáb is ingyen, jófejségből, szívességből csinál tévéműsort Solymárnak... Vajon lesz valaha olyan képviselő-testületünk, amely nem ellopja egyetlen képviselő szlogenjét a Nyilvánosság Programról, aztán csak dumál nyilvánosságról, hanem oda is engedi a nyilvánosságot, ahol ők a pecsenyét sütik - á, dehogyis maguknak!!! -, ájtatos szende arckifejezéssel?
Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (951)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.08 0 0 952

"Egy valami biztosan dübörög: a solymári fórum! ... Hát látom, hogy a regisztrálatlan viszi a prímet!"

 

Miért, ez máskor nem így szokott lenni? Pedig isten bizony nem magamat akarom elszórakoztatni, hanem valami online közösséget próbálok összehozni, témákat fel-feldobni, ami másokat is érdekel. De úgy látszik, tőlem (vagy a falutól???) ennyi telik... :-(

Előzmény: senior önkormányzó (949)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.04.08 0 0 951
  Kedves Nemregisztrált! IGAZAD VAN!

Ha értesz hozzá és szakember vagy, adjál szakvéleményt! HATVAN millió  forint ennyibe kerültek a szigetek. A József Attila, a Dózsa György, a Templomtéri buszforduló, a Bajcsy Zsilinszky utca, újra szőnyegezése, akadálymentesítés, szegélycsere, járda javítás, ezek nem kerültek ennyibe! Hol a lé feltársak? Életveszélyes? TITOK SZÓ! Amikor ezt a szót használom, a testületi ülésen, vagy a műszaki bizottságin, vagy felhívom a figyelmét az érintetteknek, szóban, levélben, tudod mi történik?

A lakosság félre vezetésével vádolnak meg, azok a választott egyének, akik tudnának valamit tenni. Ami megvalósult az, köszönő viszonyban sincs a szakértő által is elfogadott terveknek. Amikor elkezdték az építéseket, az első kapavágás után, majd folyamatosan szóban és írásban, jeleztem, a forgalom technikai terv hiányára is felhívtam a figyelmét az illetékes feltársaknak, akik befolyással bírnak, vagy tudnának  . Minden voltam ezek után csak normális nem. Hiába kértem, hogy ne rám hallgassanak, bízzanak meg egy szakértőt, az vizsgálja meg, mondjon véleményt! Nem lehetett valamiért. Tegnap a testületi ülésen ismét elhangzott, hogy a megmaradt közel negyven millió forintot, ha június 30.-ig nem költjük közlekedés biztonsági beruházásokra, vagy valamilyen beruházásra, amit a VARPEX Kft.nek kell kiviteleznie, ahogy a szerződésben áll, akkor ez a pénz elúszik! Készpénzt nem adnak oda! Hány méter utat lehetne ebből a pénzből építeni? Most folyik a Terstyánszky utcában a ’BMX’ járda építése, akár a kerékpár utat is ebből az összegből meglehetett, volna építeni. A posta előtt, a gyalogos-átkelőhelyet, A Shell kútnál a Buszmegálló áthelyezését, vagy a szigetet, ahogy a közmeghallgatáson kérték. A Koppány Márton utcában a hiányzó 130 méter szalagkorlátot, A Kökörcsin utcában a szalagkorlátot, a Kerekhegyen az elkorrodálódott szalagkorlát cseréjét. Folytathatnám a sort, valamit lépni kellene. Engedik? Seniornak igaza van, mert a választások után tavasszal-ősszel kapcsolatok kellenek, de csak olyan áron, hogy az ellopott útjainkon, csak bizonyos cégek dolgozhatnak? Azok is trehányul? pl. Földgép. Ezt mindenki láthatja, nem kell bizonyítani. Van ami nem látható. Taschengeld. Mikor fogunk tiszta vizet önteni a pohárba? Az én életemben már nem látok esélyt rá. Üdv. Kővári András

Nem ezt akartuk.

Előzmény: nemregisztrált (948)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.04.08 0 0 950

András! (H)

Olvastam a számokat, amiket a kampánypapírról idéztél, majd az önk. (polgármestri) beszámolót(?) az elmúlt évek fejlesztéseiről. Tökéletesen zagyva az egész, ezekből így semmiféle következtetés le nem vonható. Pontosítani kell a fogalmakat meg a hozzájuk tartozó számokat, hogy érdemben bármit megállapíthassunk. Ha csak arról van szó, hogy mennyi pályázati pénzt került az adott időszakban pl. Solymárra, az arról is tanuskodik, hogy volt-e csókos politikai kapcsolat az önk. mezítlábasai és az adott minisztérium között? "Sikerült-e" pénzt szerezni? És a választások után? Amikor az ország egyik fele arréb rúgja a másikat, kinek sikerül majd pénzt szerezni? Szóval, ez lenne az evolúció folyamata? A siker forrása? Aligha!

Ez az egész pályázati rendszer a fejlesztési források megszerzéséért úgy beteg, ahogy van! Csak a "központ", az osztogatók, a hatalmi srtuktúra érdekeit szolgálja! Egy egészséges közösség a saját tehetségéből ennél sokkal többre képes! Csak hagyják működni nyugodtan, elvonások nélkül!

senior önkormányzó Creative Commons License 2006.04.07 0 0 949
Egy valami biztosan dübörög: a solymári fórum! Az elmúlt napokban egy bájos toszkán városkában szürcsöltem a boromat, s benéztem a netre... Hát látom, hogy a regisztrálatlan viszi a prímet! Helyes! A solymári fórumról egy másik fórum jut az eszembe, amelyik Lakitelekről kezdett ki egy nagyobbacska rendszert. Még azt mondják, hogy a történelem nem ismétli magát?  Egyébként, az olaszok is választanak vasárnap. Olyan a rendszerük, hogy csak egyszer kell menni. Ott is két párt, két jelölt vív ádáz harcot, Pródi és Berluskóni. Ott is szoros az állás, nem tudni, hogy ki nyer. Vitatkozgatnak a TV-ben, Berluskoni az egész ország elött f.fejüeknek nevezte azokat, akik a másikra fognak szavazni... Szóval a demokrácia dübörög, hál' Istennek már nálunk is. Mert higgyjétek el, ez sokkal jobb, mint amikor nem volt mit választani, de a napján bekopogtak az emberhez, hogy az elvtárs még nem volt szavazni!.. Azt se gondoljátok, hogy történelmet írunk, azon már túl vagyunk. Igazi szabadság van, a pártszimpátia csak izlés dolga. Hogy mi fog történni a választások után? Biztosan nem az, amiről most beszélnek, hanem az, amit egy nagyobb gépezet elvár/előír nekünk. Mert mi is egy kis csavarja vagyunk egy nagy szerkezetnek, de így legalább működőképesek maradunk. És még sok-sok választásra készülődhetünk!
Előzmény: kerekhegy (947)
nemregisztrált Creative Commons License 2006.04.07 0 0 948

Tudom,hogy "unásig ragozottan"

(korábbi hozzászóló használta a kifejezést, ha jól emlékszem Hutweide ügyben, elloptam, mert a közállapotot jól tükrözi, tetszett)

rosszak a kialakított szigetek a Terstyánszkyn, de a szakértelemnek köszönhetően az utat is sikerült tönkrevágni.

Szentiván felöl az elsőnél, úgy megsüllyedt az út, a kamionok teljesen kidőlnek, rossz nézni, nem életveszélyes?

A zebráknál teljesen lekeskenyedik az út. Megvan ott a szükséges szélesség, a sziget hosszának az út rávezetését nem kéne jobban biztosítani?

Nem ismerem az ide vonatkozó szabályokat,  de balesetveszélyesebbnek tűnik az egész út, mint volt az átalakítás elött volt. Vagy csak negatív irányban elfogult vagyok? Nyugodtan legyetek velem szemben is kritikusak. 

Előzmény: regisztrálatlan (940)
kerekhegy Creative Commons License 2006.04.07 0 0 947

Hát igen. Mindig a politika. Lehet vállatvonni, lehet riadt szűzlány módjára összerezzeni. Lehet mímelni, mintha a világ nem létezne. Lehet úgy tenni, mintha Solymár egy palackba zárt világ lenne, a külvilág, az ország többi részétől elszigetelve. De nézzünk át ennek a palacknak az üvegfalán! Körülöttünk ezernyi más kis település palackja úszik a politika és jogrendszer egyszerre elválasztó és mintegy összekötő tengerén. A politika nem 4 évig tart. Kormányok adják át és öröklik egymás döntéseit. Történelmet nem azért tanulunk az iskolában, hogy azután fel tudjuk sorolni a fontos évszámokat, dátumokat. Azért tanuljuk, hogy utána összefüggéseket, hasonlóságokat, evidenciákat lássunk meg. Új és új ruhába öltöznek itt ideológiák, de ha egyszer nem csak a ruhát nézzük, meglátjuk, hogy ugyanaz az arc tartozik a különféle ruhákhoz. Lehet újságokban nagyívű hirdetéseket feladni, tévében szónoklatokat tartani, agresszíven lehengerelni. Lehet mondani, hogy minket irigyel Spanyolország, hogy dübörgünk, hogy jól élünk. De Magyarország - akárcsak Solymár - sincs elszigetelve a világ többi részétől. Európa világosan kinyilvánította véleményét a politikánkról uniós megfeddésekkel, banki visszaminősítésekkel. Nem vagyunk elszigetelve. Nézzünk át azon az üvegen!

 

Választások lesznek. Magyarországon. Solymáron is.

Előzmény: saabi (934)
saabi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 946
Emlékeim szerint a vár környékén nem egy erdő volt, hanem egy elvadult dzsindzsás, mindenféle gaznak melegágya. Tán nem kéne ész nélkül mindent környezetvédeni.

Ave, Saabi.
Előzmény: regisztrálatlan (944)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.07 0 0 945

Bocsika... egy gasztronómiai témájú, solymári vonatkozású, mai hír! Itt: http://www.hirado.hu/cikk.php?id=107658.

Éééééhes vagyok!!!

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.04.07 0 0 944

Szia, nem tudom. Januárban jártam arra utoljára. Esetleg Szalay Gábort támadd meg ezzel a kérdéseddel.

 

Amúgy meg már Sztalin Jóska megmondta, hogy ahun gyalulnak, ott hullik a forgács. Egyébként logikus is: ha most arra gyúrunk, hogy legyen látványosság a vár, körpanorámával kis falunkra meg a szívbemarkoló látványú téglagyárra, akkor nehogy már néhány rohadék fa útban legyen és elvegye a kilátást a nagyérdemű publikum elől ;-)

Előzmény: szkitty (942)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!