Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1028
Koszi mindkettotoknek, vegulis megprobalhatjuk azt is csak tartok tole hogy az se nagyon lesz most kaphato (foleg hasznalt...). Na meg ellene fog dolgozni a futesnek de az a legkevesebb.
MrsCroft Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1027
A mi mobilklímánk is ezt csinálja, és amikor megvan az 5 liter akkor leáll :o(.
Előzmény: purple-rain (1026)
purple-rain Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1026
Szia! Nálunk a mobil-klíma szokott eszméletlen mennyiségű vizet "összeszedni" a szobából! 5 literes a tartálya és naponta kétszer ürítem. Igaz az nyáron van, nem tudom ilyenkor mit csinálna!?!
Axióma Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1025
Ja ami meg kiakasztott a gepeknel es ez abszolut elvette a kedvem tole: standard napi vizkivonasi erteknek (hany liter) valami 30 fokos 90 vagy 95% paratartalmu helyiseget vesznek, es beirjak hogy 10-12 liter. Nem tudom hogyan kell atszamolni, de tartok tole hogy ez nem sokkal tobb nalunk (20-22 fok, 70%) a napi fel liternel...
Masreszt pedig elgondolkoztam, mi biztositja hogy annak a hulo feluleten nem lesz penesz, az meg nem is latszik, es szepen szetkeveri az egesz lakasban. Jo, naponta torolgessuk, gyakorlatilag ott vagyunk mintha a falrol/ablakrol torolnenk. Szoval kellene valami tuti nem marketingfogas gyakorlati tapasztalat, vagy esetleg elado hasznalt gep, mert a bizalom nem tul sok.
Előzmény: Axióma (1024)
Axióma Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1024
Koszi, neztuk is ezeket a gepeket, de ahol talaltam kolcsonzest ott azt hittem viccelnek: a legolcsobb tarifaval (21-30 napra) szamolva mar 18 nap alatt kifizeted a keszulek teljes arat... ugyhogy ezt kilottuk. Megvenni meg csak egyet lattunk eloben, de akkor eppen nagyon nem is volt ra penzunk, egyebkent igy telen elegge hianycikk... Helyette van a tablettas, ez kicsit gyengebb, de mi a ventillator ele-moge tesszuk (ha nem kell potfuteni, akkor ele, ha igen akkor moge hogy a hidegebb levego menjen at rajta), latszolag sokat szamitott a begyujtes hatasfokan. Tegnap - vszinu a kinti levego hatasara - alig sikerult parat torolni, de egyebkent napi 1-2 litert tuti kiszedunk a lakasbol plusz ot ilyen tablettas ize van.
Igen, komolyan vesszuk a peneszt, most epp sehol nincs, de nem is engedjuk hogy elojojjon (gyerek agya alja is naponta-ketnaponta ellenorizve). Ha minden igaz a kicsinel semmi nem maradt vissza (mikor eszrevettuk mar az is eleg volt hogy atkoltozott a mi szobankba, egybol megszunt a kohoges). Valoszinuleg ez esetben rosszabb az amugy ajanlott kokuszmatrac, mint a sima szivacs, bebuktunk kettot... de ez a legkevesebb.
Előzmény: lv (1023)
lv Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1023
Tessék valóban komolyan venni a penészt a gyerkőcöknél (mint apa mondom)!
Vannak un. párátlanító készülékek (beszívják a levegőt, lehűtik, lecsapódik a víz, kifelé fújás közben visszamelegítik a levegőt; 250-350W). Áruk olyan 60 körül kezdődik, de lehet kölcsönözni is az üzletben (pl. festés, építkezés utánra).
Előzmény: Axióma (1020)
tgabika11 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1022

Szeptember elején álltunk neki.

Szerencsénk volt, mert az egész ősz meleg és kevésbé esős volt, mint ahogyan emlékszünk még rá :)

December 15-én már rajta volt a tető.

 

Most be van fóliázva, 2 fatüzelésű kályha, hogy ne legyen mínusz, és vakolnak belül.

Előzmény: ppmr (1012)
Bogie Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1021
A penész allergiát, rosszabb esetben asztmát okozhat, főleg a kicsik fogékonyak erre. Remélem, sikeresen vissza tudjátok verni a támadást!
Előzmény: Axióma (1020)
Axióma Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1020
Koszi, amikor van itthon valaki csinaljuk... csak ugye dolgozunk, amikor meg megjonnek ovi-bolcsibol akkor nem huthetem ki a lakast. Ventillatoros futoizenk van, a legvizesebb szobat meg csak neha hasznaljuk, a tobbi elviselheto. A peneszre a hypos csoda jo volt, bar teny hogy sajnos a kicsilany egy ideig vszinu azert kohogott ejjelente:(( /nem latszott, az a'gya alja volt peneszes, a futotest mellett is masodjara pedig ott mas folt nem volt/. Mostanra nincs tunet se nala, se a falon, de a hideg szaraz mar latszik a paratartalmunkon, esett megint (hazaerkezeskor 65% 19fok a kritikus szobaban), sok folt vissza is huzodott.
Egyebkent sajnos a futes a dryvit hianya miatt neha nagyon szenvedve tud csak felmenni 1-2 fokot (esti furdesre tobb van programozva, egy oraval kesobb sikerul elernie).
Előzmény: bp57 (1019)
bp57 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1019

Off

 

Szia Axióma!

Bocs, hogy belepofázok, de olvastam a mai hozzászólásaidat, elég trágya helyzetben lehettek a csorgó vizekkel, éppen most lesz itt az ideje ( a  met.hu -t nézve), jó hideg, száraz napok jönnek, fűtsetek 1000-rel és szellőztessetek ( huzat!) folyamatosan, a hideg sarkokhoz tegyetek villanyfűtőtestet +  ventillátort, PVC szőnyeget felhajtani! Órákon, napokon keresztül, sokszor!

Hidd el, megteszi a hatását! ( A babára vigyázzatok! Neki nincs ott ilyenkor a helye, de a párás, penészes lakásban sincs!!!)

Soksik!

B.P.

on

Előzmény: Axióma (1010)
ppmr Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1018
:) igen, ez más téma, de köszi
Előzmény: Axióma (1017)
Axióma Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1017
A bankra változó, hogy mennyit kell várni, de ha nem extra nagy a hitelarány (fészekrakó vagy közalk/tisztv.), akkor mire beépíted az önerődet addigra meglesz a hitel... a nagyobb gond hogy ott kell várni, mikor jön egy fhb-s értékbecslő hogy hol állsz, és ő átküldi a jelentését meg pénzutalás lesz belőle. De ez elkerülhetetlen (kivéve ha van dugi pénzed vagy hitelbe dolgzoik addig a kivitelező). Ha kell, előkeresem majd a pontos időpontokat (mikor adtuk be, mikor hívtunk értékbecslőt, mikor lett pézn), de ezt már inkább a Lakáshiteles topicban kéne.
Előzmény: ppmr (1015)
Axióma Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1016
Akkor nem láttam a kérdést vagy még nem tartottunk ott.
Nálunk a padlásfeljáró ajtaja az a legolcsóbb funér, na az annyira defektes, hogy mondták az ablakosok, hogy ahhoz ne is hívjuk őket (beépítés után lett még körülötte vakolva, megszívta magát, most meg hideg is van úgyhogy penészes is persze). De az úgysem érdekes, ha kiszáradva se zárható ami valószínű, akkor max. cseréljük.
A pincelejárón nekünk fém ajtó van (Hörmann), az nem vetemedett:)
A többi pedig elég vegyesen. Ezek se valami drága darabok, Craftmeister mart és alapmázolt, biztos sok ilyet láttál. A koncepció az, hogy mikor tavasszal kiszáradunk, akkor (megkérdezzük, hogy mázolás előtt vagy után) kihívjuk az ablakosokat akik berakták, és amit tudnak azt beállítanak. Én inkább nem nyúlok hozzá, főleg hogy mondták hogy nem egy nagy minőség úgyhogy nem lesz tökéletes, de normálisra hozták akkor amikor berakták (már fűtés alatt volt). Nagyon meg voltunk eddig elégedve ezzel a csapattal, műa. ablakokat is ők rakták be, és korrektek voltak (pl. ez az utánállítás majdnemhogy garanciában van). Amíg nincs kiszáradva, addig a vakküszöböket se vettük le, úgyhogy még ezután alakul a végleges állapot. Talán a mázolás is segítene abban, hogy kevesebbet szívjon be, de nem volt rá se pénzünk se megfelelő plusz helyünk fűtött helyen, se időnk még arra is várni (kisgyerek mellett muszáj tök külön csinálni, nem lehet otthagyni hogy majd mindenki kikerüli úgyis).
Előzmény: sylvanus67 (1014)
ppmr Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1015

Utánanézünk előtte, csak úgy tudtam kb másfél hónapot kell a bankra várni. Ha nem, hát jó.

Egyik tervezővel holnap találkozunk, a másikat meg egyenlőre nem érem el. Utóbbi az önkormányzatnál dolgozik, meg tudja gyorsítani az engedélyek intézését. Kivitelező is egyben, sok hasznos ismeretsége van, így lehet hogy ő lenne a nyerő nekünk. Sajnos a jó időt egész nyárra ő sem tudja biztosítani. :)

Előzmény: zsomica (1013)
sylvanus67 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1014

Axióma!

 

Egyszer már kérdeztem másoktól, akkor Te nem válaszoltál.

 

 

Nálunk is kb 70 % volt eddig a páratartalom, így a garázsba "menő" és a pincébe "menő" ideiglenesen feltett ajtók megvetemedtek (felül kb. 1 cm-t). Ti hogy álltok ezzel?

 

P.S Azért írtam, hogy eddig, mert most úgy tapasztalom, hogy mióta ház a kandallón és a kéményén keresztül szellőzni tud, 58% fölé még nem ment a páratartalom.

 

zsomica Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1013

Banknak nézzetek utána már most is nyugodtan, maga a kérelem, ügyintézés nekünk asszem 3 hét alatt megvolt. Tulajdonképpen rájuk kellett a legkevesebbet várni.

Az önkormányzat az engedélyeztetéssel éppen eléggé elhúzza az időt, ha nincs szerencsétek. Tervekkel hogy álltok?

Zs. 

Előzmény: ppmr (1012)
ppmr Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1012

Télen álltatok neki vagy még az ősszel az építkezésnek?

Mi úgy voltunk vele tavaly, hogy ha aug. elején nem tudjuk elkezdeni, hozzá sem fogunk tavaszig, mert sokat hallottunk a rossz, télen felhúzott házakról. Azt mondták tavasztól őszig érdemes építkezni, aztán már nem, vagy csak a belső munkálatokat. Ebben mondjuk érzek is némi logikát.

Mi kicsit el vagyunk csúszva a zseton miatt. Ha gyorsan meg is lenne a terv (amiről már tudjuk, hogy nem megy gyorsan), akkor is találnunk kell egy bankot a hitel miatt, és az sem megy valami gyorsan.

Előzmény: tgabika11 (1007)
ppmr Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1011
OK, így már mindent értek. Köszi!
Előzmény: Axióma (1010)
Axióma Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1010
Ja varj, tudom mar mivel keverheted. Van amikor attol vizes a fal, hogy alulrol nincs szigetelve, es felhuzza kapillarisan a nedvesseget. Ezt baromi nehez es draga megszuntetni, mert mindig jon a foldbol az utanpotlas. Nalunk nem ezzel van baj, hanem a hazba a beepiteskor sok viz kerult, ami most mar csak tavozik/csokken, reszben befele jon (ha mar lenne dryvit akkor sokkal nagyobb reszben csak befele). Ha ez egyszer kiurul, amit meg fog tudni tenni ha kint mar nagyobb homerseklet es igy nagyobb parafelvevo kepesseg van (es kiegyenlitodni akar tehat odamegy), akkor onnantol kezdve ha nem locsolunk szet vodornyi vizeket hetente a lakasban, akkor nem lesz viz a falon, meg penesz se. Legalabbis elvileg... (most 70% koruli paratartalom van 20 fok mellett, csak a fal ugyanakkor a hideg sarkokban sokkal alacsonyabb foku, es az kicsapatja ezt a parat).
Előzmény: ppmr (1005)
Lacivill Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1009
most vakolni, nem túl ésszerű, de nyárra ki fog száradni
Előzmény: tgabika11 (1007)
Axióma Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1008
Hat mit ertesz azon, hogy porul jartunk. Lesz egy kis extra koltsegunk, a peneszolo az nem tetel, bar amilyen szaga van vszinu sima hipo is megtenne. A gyors bekoltozest tudtuk, hogy baj (igazan azon csodalkoztam hogy sokaig csak vizes volt, penesz 0, hetek utan jott csak elo), es lehet hogy meg igy is hulyek voltunk mert mar elore kellett volna a festekbe tettetni peneszgatlot akkor meg ennyi gond se lenne (bar lehet, hogy van is, nem kerdeztuk akkor meg). Van egy kis extra festesunk tavaszra, de csak javitas inkabb, meg napi torolgetes, mindez max. fel ev. Na jo, meg futesre partizezer plusz a szezonra, vszinu megeri majd kicsit tovabb is huzni a teli uzemet. Tavasszal-nyaron kiszarad, akkor amint lehet festesjavitas, meg a hianyzo ajtomazolas es aljzatkiegyenlites a vegleges burkolat ala, me'g ennek ujabb szaradas nyar vegeig, es osszel felrakni a dryvitet. Csak nem lesz ket nyar ennyire esos egymas utan mint most volt...
Előzmény: ppmr (1005)
tgabika11 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1007

Hja, sajna a kiszáradás idő, amiből a legkevesebb van mindenkinek.

Nálunk most vakolnak, és költözni szeretnénk nyár előtt...már látom a lelki szemeim előtt, ahogyan még nyáron is folyik a víz a falakról :(

Előzmény: ppmr (1005)
Bogie Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1006

Az ember egy picit kiteszi a lábát és máris lemarad az ezredik hozzászólásról:)

 

Nem hiába közeleg a tavasz, úrja pörögni kezd a házépítős topik is.

Előzmény: Teáskanna (1000)
ppmr Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1005

A mindenit! Nem semmi, akkor ti pórul jártatok, ha jól értem. Penészedés és a vizes falak nem tesznek nagy kárt az házban? Úgy értem utólag mit tudsz csinálni? Nyáron hagyod száradni, aztán jöhet a szigetelés?

(bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de én még a tervezőig sem jutottam el, nem igazán értek hozzá)

Előzmény: Axióma (994)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1004

Eddig sem én panaszkodtam a tervezési díj nagysága miatt ):)::

 

A csipkelődést meg jó dolognak tartom.

Előzmény: lv (1003)
lv Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1003
Csak kiderül, miért volt ilyen borsos az építész ára :)
/Ne haragudj a csipkelődésért/
Előzmény: Teáskanna (1002)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1002

Emiatt szép, színes a világ! :)

 

Valahogy egyébként van egy olyan romantikus kép a fejemben, hogy vonulok egy kis szennyeskosárral a kezemben a lépcsőn....csak mondjuk, én nem a padlás felé tartok, hanem a háztartási helyiségbe. :):

 

Még a tervezés legelején felmerült a pince ötlete...ott lett volna a garázs és a háztartási helyiség is....elborzasztott a tudat, hogy nekem egy héten többször is ott kell mosnom majd. (Szerintem egy régi szenespincét láttam magam előtt, s az a kép nem ment ki a fejemből) Valahogy úgy alakultak a beszélgetések, hogy erről lemondtunk - nekem ehhez semmilyen befolyásom nem volt :):)):):):):)) - s amikor meg tudtam, hogy végülis a ház melyik pontján kell majd a házimunkának ezt a részét megoldani, hát akkor még boldogságot is éreztem. A szenespince látképe hipp-hopp el is illant.

 

Ezek után,  már-már gyerekesnek mondható világnézettel a fejemben, már nem szabad csodálkozni, hogy a ledobót miért nem akartam ::)

Előzmény: MrsCroft (999)
Lacivill Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1001

Bár lehet, hogy te úgy gondolod, hogy ebben a házban fogsz megöregedni, de ki tudja, lehet, hogy mégis el kell adni, lehet ha idősebb leszel a gyermekeid fogják lakni, és egyszerűbb lesz a k.porszívó

Érdemes a távolabbi jövőre is gondolni.........

Előzmény: Teáskanna (1000)
Teáskanna Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1000

Igazad van, és nem a pénz az oka.

Egyetlen akadálya: én vagyok.

 

Én szeretek úgy porszívózni, ahogyan eddig. Nekem így jó. Megszoktam. Nem szeretnék rajta változtatni. Még akkor sem, ha tudom, könnyebb lenne tőle az életem. És értelmetlenség kihagyni.

 

S ez a buta makacskodás, még csak egy a sok-sok hibám közül! :):):):

 

Előzmény: Lacivill (998)
MrsCroft Creative Commons License 2006.01.19 0 0 999

Teáskanna,

 

Na mi aztán különbözünk. Én ellentétben veled minden újra nyitott vagyok. Nálunk a szennyesledobót én hoztam szóba a tervezőnél, nem volt egyszerű beépíteni a tervbe, mert akkor már minden készen volt, de sikerült. Én a zoknikat egyébként is elhagyom, no meg úgy kell megcsinálni természetesen, hogy ne tudjon beleakadni semmi.

Garázsból meg annyit terveztem, hogy majdnem elküldtek orvoshoz... :o)

Előzmény: Teáskanna (992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!