Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Nekem van egy Stropuva S20- as kazánom , most vettem , lenn van a pincében , még nincsen bekötve.Most szervezem a beszerelését. Körülbelül 1 hónap múlva már lesznek tapasztalatok .Remélem nem lesz gond vele és elmegy egy betöltéssel legalább egy napot.Meglátjuk ! Egyébként másoknak is van , mielőtt megvettem , a fenyvesbau - tól kértem referenciát , ő megadott egy győri , egy budapesti és egy győr melletti címet , a győrit néztem meg ( mivel a közelben lakom ) , egy kicsit gondolkodtam , majd vettem egyet.... Szerintem kb. 30-40 darab lehet Magyarországon .....
Azt, hogy milyen kazánt válasszál az elsősorban pénz kérdése, ha ez adott utána lehet kalkulálni ill. számolgatni. Milyen a jelenlegi rendszered? Meddig tart ki az 1000L. puffer egy felfűtéssel? Ebből nagyjából lehet következtetni a lakás hőigényére de ne ezt az enyhe időt vedd alapul. Persze az élet viteled is számit mennyit vagytok otthon. De ha van konkrét adatok v. napi gázfogyasztás már többet tudnánk. Tehát a kérdésed kicsit képlékeny mert lehet aztán a csillagos ég is, azt hiszem fontossági sorrendben kezdtem. Gondolom a fagázasok ár fekvéséről csak van valami infod.
Én azt tudom, de akor melyiké az. A múlt héten láttam egypár Frölinget meg Gunamatikot stb. de egyik sem savállóból volt, pedig ezek újkorukban 2-3 milkába kerülnek.
Maradjunk annyiban a fagázosok igényesek a jó fa brikettre, ha jó akkor nem szabad eldugulnia. Csak a gond ott van, hogy lehet megalapítani melyik a jó és melyik van egyéb hulladékkal keverve, mert ahol vettem a silányt ua. ott vettem már korában jót is, és külsőleg egyformák voltak. Egy biztos amit Gyöngyösön csinálnak a parketta gyárban az jó csak drága, meg nehéz hozzájutni mert exportálják.(lyuk van a közepén)
Mivel kb 2 hete olvasom az infót ezen a fórumon , elég újnak számitok. Mégis magamban eldöntöttem hogy itt az ideje hogy lecseréljem a vegyestüzelésű kazánomat egy elgázosítóra mert elég infót tudok már ezekröl a kazánokrol. De mivel egyre többet olvasom a hozzászolásokat , lassan már nem tudom hogy megéri e a dupla befektetés hogy legalább 6 órán keresztül nekeledjen
újratölteni a kazánt fával , brikettel , vagy vegyek ismét egy normál kazánt és tüzelhetek 1,5 óránként . Olvasom hogy van akinek nem is sikerül 6o fok fölé fűteni a puffert az elgázosítóval , meghogy a brikettől eldugult , (Megjegyzem én fával és brikettel vegyesen akarnék tüzelni) . Meg hogy azok a jó kazánok amiben saváló a belsőrész , Atmos ,Viessmann , ezek azok vagy ....?
Szóval nemigazán tudok mostmár dönteni , örülnék ha valaki tudna 1 , 2 okos jótanácsal ellátni.
Elgázosító - 6-7 órás működéssel vagy sima kazán és 1ooo literes puffer ( ez már megvan most is) és 1,5 órás égési idő..
Ez nem más mint az Atmosnak egy szabadalmaztatott forgó rácsa a salak eltávolítására, ez szén tüzelésre is alkalmas, egy kar segítségével lehet fogatni. Csak, hogy a tiszta fa brikettnek nincs salakja, én is vettem már román fa brikettet melynek öklömnyi össze ált salakja volt.(nem tudom azzal, hogy birkózott volna meg) Valószínű beledaráltak laminált lapot meg a jó ég tudja mit, de biztos nem csak fát tartalmazott.
Volt már szó róla miért jobbak a saválló belsők. A video szerint legalább 3x annyit bírnak. A parázstartással is az az egyik gond, hogy a fából elpárolgó víz sokáig marad az égéstérben és korrodál.
Ez mind igaz és logikus, de Kardos mester kazánja is szívó ventis mégis a nyitott égetőkamránál is produkálja a tűzijátékot. Legalábbis ezen a fotón úgy tűnik. Vajon miért?
Végszügség esetén egy kifordítás segítene a tömítésen? A belseje kerülne kívülre, az még nincs agyonnyomorgatva. Lehet, hogy most csak eddig tudsz a takaródban nyújtózkodni.
itt meg szatmáry nincs, de közben találta még 5 tüzelés technikát, vagy is ezzel kapcsolatba hozható céget csak már azt nemtudom hogy az 1000fokos ekég lehet e oda vagy annyi sem kell