Keresés

Részletes keresés

american_life Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2139

Sziasztok!

 

 

Evek ota kint elo fiatal par munkat keres Texasban illetve kornyeken! Akar egy ket heten belul tudnak kezdeni az egyikunk kivaloan beszel angolul! Kocsival is rendelkezunk! Ha barkinek van valamilyen ajanlata kerem jelezze felem!

Erd: american_life@ymail.com

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2138

2135 NEM neked szolt hanem period urnak

Előzmény: Törölt nick (2136)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2137

pentekig van kifizetve a szobam . legkorabban akkor tudok indulni , de az ideiglenes rendszamom jo december 6 - ig , tehat van idom , meg aztan itt www.coggin.com allitolag levelezes utjan is lehet masik allamban regisztralni de masok szerint ez hazugsag . meg utanajarok ennek is mert nincs kedvem 3000 merfoldet = 4800 kilometert vezetni oda vissza , nagyon jo lustanak lenni itt a melegben

Előzmény: Törölt nick (2136)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2135

period=pont . pont pont vesszocske duhong az oreg emberke

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2131

Koszonom a nyelvtani eszreveteleket,dolgozom rajta, mar tobben emlitettek eme hianyossagomat...a kis billentyu es a gyors iras sokszor eloidez hasonlokat...de ezen felul is van mit javitanom a nyelvtanomon, sajnos...

Vettem a faradtsagot,hogy kicsit utanna olvassak mas forumon a hozzaszolasaidnak... Igyekszem most nem altalanositani,hanem konkretan Neked reagalni : SAJNALLAK...

 

Ha jol vettem eszre eleg sok forumszalat sikerult befullasztanod az inetligens es sehova sem vezeto megjegyzeseiddel. Pipald ki ezt is!

 

Ja es ha legkozelbb idezgetsz reg elefeledett iroktol,probald meg nem sajat poetikakent feltuntetni,mert feletteb izlestelen...meg ha a helyesiras stimmel is.

a feszekrol pedig amirol beszelsz unos untalan, az Te esetedben mar oly magasan all abban a bizonyosban,hogy , ha korultekintesz sem latsz mast...gondolom ez az oka a sok szaz negativ hozzaszolasodnak...ez sajnos nem kor kerdese,ahogyan egy kedves hozzaszolo megjegyezte...:(

 

Remelem segitsegere i studsz lenni a valasztott hazadnak , ha mar az eredeti nem felet meg szamodra.

 

Az altalad kozkedvelt angol frazisok, ha nem tevedek a 6 osztalyt sem feltetelezik.

 

Legyen az eletdeben sok szep napod, hatha megvaltoztatja benned ezt a megkeseredtseget!

 

Tisztelettel,

Előzmény: denes (2130)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2128

Mindenki beszól mindenkinek, ne vedd komolyan a vitákat. :)

Előzmény: Törölt nick (2126)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2127

peldaul azert is tombol valaki mert hatalmas osszeget veszit a tozsden

Előzmény: Törölt nick (2126)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2126

Tisztelt Hozzamszolok!

 

Az allatorvosi lo eseteben,nem csak a lonak van nezopntja,hanem az allatorvosnak is. LOL!

De sajnos , vagy szerencsere sok lovat is ismerek,akik hasonloan velekednek,ezert is jarnak hozzam es nem masik allatorvoshoz.

 

Lassan tenyleg nem lenne problema,ha a topic cimet is elolvasnatok , es erdemben szolnatok hozza barmihez is es nem rajtam probalnatok koszorulni a nyelevetket.

Senkit nem ez erdekel,irjatok le a sajat tapasztalataitokat,azzal tudjatok masok latoteret boviteni,nem azzal,hogy az en tapasztalataimat probaljatok megkerdojelzni,hisz nem eltek velem egyutt,igy nyilvanvaloan semmi fogalmatok nem lehet sem rolam sem az eletemrol....Oszinten szolva nem is ertem,hogy ez Nektek valamifele oromet jelent? Vagy mi jatszodik le a fejetekben akkor amikor lealltok valakivel "kotozkodni",akirol az eg vilagon semmit sem tudtok...Sajnos ebbol meg rank magyarokra lehet "altalanositani" ..mondom ezt mely szomorusaggal:(((

 Par honapja amikor irtam ide,segito szandekkal masoknak akik kertek ra,szinten az emberi magatartas eme ,teljesen ertelmetlen formajaval kellett szembesulnom itt:((( eltelt par honap es most ismet ezt tapasztalom!!! Erthetetlen,hogy valai az eletenek akar egyetlen percet is arra kepes szentelni,hogy ertelemtlenul es cel nelkul "valkinek allandoan ellent mondjon"

Latjatok ez peldaul a joleti tartsadalmak azon esete,ahol pozitiv valtozast eredmenyez a hosszantarto "joletben,anyagi biztonsagban eles" mert itt ezzel az ertelmetlen negativ visszacsatolassal sokkal ritkabban talakoztam szemelyesen...

Tobb magyar forumot olvasva , viszont azt tapasztaltam,hogy forumokat ez tart eletben...az allando egymasnak dobalt negetiv megjegyzesek....valaki allandoan tamad,valaki allandoan vedekezik....rendeszeresen egy idoban megjeleno ,megegyezo velemenyek..sugalva azt hogy tobben egymast nem ismero emberek ugyanazon a velemnyen vannak,kozben a helyzet sokkal egyszerubb:((

BORZALMAS,ha embereket tenyleg ez tud lenduletben tartani:(((

Nagyra tudnam ertekelni en is es azok is akinek meg van kedvuk es turelmuk ezt a forumot olvasni ,mert valamifele informaciora varnak,ha ezentul nem rolam akarnatok csacsibbnal csacsibb teoriat felallitani , ismeretlenul,hanem masok szamara hasznos tapasztalataitokat osztanatok meg.

 

Tisztelettel,

Egy Remenykedo Allatorvos

havelina Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2124

"Soha az eletemben ehhez hasonlo szakmai hozzanemertessel nem talakoztam!!!!!!!!!!!!! SOHA ES SEHOL!!!

 

Ez vonatkozik az ortopediara,gyogytornara,borgyogyaszatra,fogaszatra,a belgyogyaszat sok teruletere...."

"Ezek is szemlyes tapasztalatok es nem hallomasok es nem "haverok" elmenyei...."

 

LOL!!!! Te olyan vagy, mint az a bizonyos allatorvosi lo.

Ennyi betegseggel - es figyelembe veve, hogy itt az orvosok "szakmai hozzanemertes"-e nem ismer hatarokat, az egy kesz csoda, hogy meg egyaltalan eletben vagy...  :D

Előzmény: Törölt nick (2097)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2121

igen igen

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2120

Mar most latom,bar azt hiszem forditva kellene lennie es a korral jaro tapastzalat es bolcsesseg azt is kellene ,hogy hozza magaval,hogy azt olvasok es azt teszek,ami kedvemre valo...Nem itelkezek masokrol nyilvanosan,plane nem sertoen es  nem jaratom le magamat azzal,hogy valakirol allitok tobb dolgot amirol kepletem sincs es a korombol erdeoleg nem engedem meg magamnak azt a luxust,hogy minden pontban melle lojek:)

Magam is turelmetlenedek evrol evre,de ez csak azt erositi bennem,hogy meg turelmesebben kell masokhoz allnom!

Naponta kozel 80 fiatal all velem szemben es "nez fel ram" nem tehetem meg,hogy a sajat frusztraciomat belejuk toroljem....meg akkor sem,ha sokszor egyszeru es kezenfeko lehetne ez a megoldas:)

 

Előzmény: Törölt nick (2113)
sani07 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2119

Hoppa hoppa....:))))))))))

Előzmény: romesz (2117)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2118

Itt a tobbseg tobb Nickel jatszik??:))

tiszta online haborus jatek a forum is mar....

Előzmény: romesz (2117)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2116

 Ez mar manapsag a szolasok es kozmondasok koze sorolt mondat,de "Pal apostol levele az efezusiakhoz 1. fejezet" ahonnan erdezteteik a szarmazasat..

 

Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok....

 

Előzmény: Törölt nick (2115)
tibony Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2114

I want to be what I was when I wanted to be what I am now

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2112

Sosem allitanam ismeretlenul senkire,hogy rossz ember....es en is csak ezt kerem masoktol velem szemben.

Neztem,hogy hany topicot nyitott,gondolom van jo es rossz tapasztalata egyarant..megoszthatna masokkal,mindenkinek jobb lenne,neki is.

 

Tudod a kor csak egy dolog,de azt alairom,hogy rettenetesen nagyot nyom a latban...

Előzmény: Törölt nick (2111)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.06 0 0 2110

Kedves d35!

 

Az az igazsag se innen nem ismersz,sem mashonnan...Hisz, ha legalabb innen ismernel,akkor tudnad,hogy miert jottem ki es azt is,hogy miert probaltam ki sok munkat.

Masreszrol nem elmenybeszamolozom itt,hanem igyekszem megosztani masokkal a tapasztalataim egy reszet,hatha tudok vele valakinek valamiben segiteni.

 

Jobban tenned,ha Te is inkabb a tapasztalataidat irnad le,vagy erdemben szolnal hozza a forumhoz,mert a Tiedhez hasonlo,nem eppen inteligensnek nevezheto kommentek miatt nem irnak ide is tobben,mert nem szeretnenek belemenni egy ehhez hasonlo szituba.

En sem kivanok belemenni a veled valo adok-kapokba,hisz magamat minositenem vele.

 

Azt gondolom az alatad nyitott forumokat nezve,hogy sok hasznos tanacsot tudnal adni azoknak,akik erdeklodnek az orszagban rejlo lehetosegek irant.

Szerintem mind az idodet,mind a tehetsegedet kamatoztasd abban,hogy segitesz masoknak,vagy ha ehhez mar nincs kedved,akkor kerlek vagy tartsd meg a velemenyedet azoknak akiket ezen a szinte meg erdekel,vagy inkabb ne szolj hozza a forumhoz...persze ezt csak kerem.

 

Meg egy ismeretlenul adott tanacs...inkabb altalanosits,kevesbe serto ,mint a Te szemelyeskedesed...senkinek sem hianyoznak a ledegradalo szavaid,meg ha azzal egyedul csak magadat minosited,akkor sem.

Ervelj,segits masoknak,adj tanacsot,hozz fel peldakat,tapasztalatokat ....ezzel hasznos resze lehetsz egy kozossegnek,es nem rossz lepes az EMBERRE valas fele sem:)

 

 

Legyen szep napod!

Tisztelettel,Peter

Előzmény: denes (2100)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.06 0 0 2109

Valoban mostanaban mar kicsit komolyabban veszik a dolgot,de meg mindig sok a felelotlen haz ott hagyas:(

De tobbnyire lekerik az "erkolcsidet" ,ha nemismernek eleg jol. 

Előzmény: islamorada (2108)
islamorada Creative Commons License 2011.11.05 0 0 2108

Igen, altalaban ott szoktak hagyni a hazat a vigyazo szemelyre, en is ugy szoktam, sosem csalodtam senkiben bar en inkabb a szomszedsagbol szoktam keresni szemelyt  erre, foleg gyerekfelet az allatokhoz, ugy hogy a szulo/ 10 even alulit inkabb/ a kolokkel velemegy, illetve leellenorzi hogy megcsinalta-e rendesen a munkajat, szepen meg szoktam fizetni a gyereket erte, felnott munkabert, es o meg jol el is jatszik az allatokkal, nem siet haza.

Fiatal koromban en is vigyaztam egyszer egy hazra, novenyeket, fuvet kellett ontoznom, leporolni mindent mire hazaert a csalad es leszedni a butorokrol a vedohuzatot, eltenni, beszedni a postat, szep nagy gazdag haz volt, engem nem ismertek, a hirdetesre jelentkeztem, nem neztek utanam, pofara megbiztak bennem, jol fizettek, meg ajandekot is hoztak a nyaralasbol. De ez regen volt, azota romlott a kozbiztonsag, sok a ketes kul es belfoldi, lehet hogy ma mar utananeznek meg a rendorsegen is hogy ki az illeto! Es jol is teszik!

Előzmény: sani07 (2104)
sani07 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 2107

Azt latom, amiket irsz es abbol sajnos ez latszik. 

Előzmény: denes (2105)
sani07 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 2104

Ja ez nem rossz otlet, mondjuk nyelv nelkul ezek se nagyon fognak menni. Kutyavigyazos/setaltatos melorol mashol is hallottam, aki raadasul szereti az ebeket, annk foleg jo lehet. Amugy ez a hazvigyazos dolgo tenyleg mukodik? Tehat otthagyjak neked a kecot csak ugy?

Előzmény: Törölt nick (2099)
sani07 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 2103

De esze tobb nalad az innen latszik.

Előzmény: denes (2100)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.05 0 0 2099

az a jo,ha a hazban amire vigyazni kell,van kutya is es azt sem viszik magukkal:D

aztan ha elhuznak egesz nyarra,es kozben aprobb melok is vannak a hazban,ugy mar egeszen turheto....vagy ha talasz olyat aki csak szezoban van lent es a tobbi idore kell a hazra figyelni..ha ugyes vagy akkor elmagyarazod neki,hogy te inkabb bent laksz es vigyazol ra,lassak hogy nem ures...megondod,hogy nem kersz erte penzt,csak a rezsidet fizessek ki...kozben ha van sajatod,azt meg kiadod..igy kb semmit sem csinalsz es van egy luxus kecod,plusz havi 700-1000 amiert a tiedet kiadod...

Előzmény: sani07 (2098)
sani07 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2098

haz vigyazas: 20-100$/nap

kutya vigyazas:10-50$/nap

 

Hat ez de komoly, ha elobb tudom haza se jovok....:))))) (csak vicc volt)

Előzmény: Törölt nick (2096)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2097

es meg valami amit tolem mindig megkerdeznek,az orvosi elletas

 

Folridrol tudok csak nyilatkozni,de annak eleg nagy keresztmetszeterol.

 

Soha az eletemben ehhez hasonlo szakmai hozzanemertessel nem talakoztam!!!!!!!!!!!!! SOHA ES SEHOL!!!

 

Ez vonatkozik az ortopediara,gyogytornara,borgyogyaszatra,fogaszatra,a belgyogyaszat sok teruletere....MInden alkalommal ujra es ujra megdobbenek,hogy ez hogyan lehetseges!!!

Ezek is szemlyes tapasztalatok es nem hallomasok es nem "haverok" elmenyei....

A mereg draga orvosi elletas viszont szerintem eleg nagy tevhit,mert barhol meguszhatod olcson a vilag nagyreszen es mereg dragan is...ez itt is igy van...

Ha kersz betegbiztositasi segitseget, a keves beveteled miatt, akkor minden vizsgalat 15$ lesz alkalmankent,ami semmi....es a receptekre is extra kedvezmeny jon meg....

az ellatas viszont semmivel sem szarabb,mint ha 300$ it fizetsz egy konzultacioert es naponat 600$ a szobaert a korhazban...

 

de a sajat tapasztalatom az az,hogy ne legyel itt beteg,mert csak a szerencsen mulik mi lesz:(( ami biztos,hogy fajni nem fog,mert tokig raknak fajdalomcsillapitoval,barmi is a bajod...az igaz ha nagyon faj akkor szart sem ernek hiaba szeded allandoan oket:(

 

Ismetlem,lehet mashol, masnak mas a tapasztalata,de itt nekem szegenyen es piszkosul sokat fizetve is ugyanaz jott le,hogy totalis szakmai sotetseg uralkodik az egeszsegugyben:(

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2096

kb 3 szor irtam valaszt ,de sosem tette be:((

most mar csak vazlatosan,mert belefaradtam:(

 

-Ezert is szep az elet,mert mindannyian mast tapasztalhatunk meg belole:)

En kivanom neked,hogy jo tapasztalataid legyenek,mert nekem nem erdekem az,hogy mas is szart tapasztaljon...igy legalabb latok egy kis fenyt en is:)

 

minden amit irok csak kizarolag az en tapasztalatom es nem mindenkire igaz...tovabbra is azt gondolom,hogy allamonkent es akar azon belul is sok kulonbseg lehet ebben a hatalmas orszagban...

 

-Magyar autoszerelo itt es otthon nekem = LEHUZAS,fuggetlen a hozzaertestol:(

-amcsi olajcsere es szakszerviz itt nekem vicc,

 olajcserenel vagy annyit ont bele amennyit viszek, vagy ha tartalybol tolti akkor addig megy amig tul nem folyik.....de az is lehet hogy otthon megy a nagy parasztvakitas,es nem szamit hogy mennyit toltunk bele....nem ertek hozza ezert nem is tudom,de az teny,hogy meg soha nem volt az autoimmal baj az olajcsere miatt:)

-a meka autoszerelo akirol irtam,nem azert jo es kulonleges,mert mexicoi,hanem mert EMBER!!! nemzetisegtol fuggetlenul...a sportkocsitol a veteranon at a kis lakobuszig jartam nala sokfele kocsival,de soha nem bantam meg....soha nem vallalta el , ha nem ertett hozza..legfeljebb felejanlotta,hogy ha raer,utannanez es ha ugy latja,hogy belavag,akkor szol nekem...ilyen esetekben utanna az arbol eleg jocskan engedett,es megkoszonte, a bizalmat es a lehetoseget ,hogy az en automon tanulhatott valami ujat....apa es fia,mindketten igy gondolkoznak..kivanom nekik,hogy maradjanak ilyenek es eljenek boldogan....3 eve nyitottak a sarkon,lassan indultak be,de kedves udvarisa , segitokesz , turelmes,es olcso munka ami naluk parosult a szakmai hozzaertessel,meghozta nekik a gyumolcset...tobb 100ezer dolis kocsiktol a ledurrant truck-okig minden ott all elottuk sorokban,es az emberek turelmesen varnak a sorukra,mert megeri..es ez jo:)

 

 

 

kertek tolem levelben aktualis arakat melokra, amiket nyelvtudas nelkul lehet vegezni itt,floridaban:

 

funyiras:100$/honap (heti kb 1 alkalom 3-10 perc)

medence takaritas: 100$/honap (heti 1 szer 3-5 perc)

to epites 15-25 $/ora

to karbantartas : 20-55$/ora

haz takaritas: 10-25$/ora

teto takaritas: 200-600$/teteo (kb 100nm es 400nm es haznal)

auto feljaro lakkozas: 200-500$/feljaro egy atlagos 2 garazsos haznal

haz vigyazas: 20-100$/nap

gyerekvigyazas:15-30$/ora

kutya vigyazas:10-50$/nap vagy 10-20/ora...szitutol es idotartamtol is fugg

burkolas:10-20$/ora vagy specko ar nm-kent (ez csak segedmunka)

oreg vigyazas: 20-25$/ora

ablaktisztitas:3-9 $/ablak

ujsagozas:120-500$/het

fekete mososgatas:8-12$/ora

haz vezetekeles,tv,hifi,stb...: 20-60$/ora

vezetekes telefon szereles haznal: 40-90/ora

auto le-fel vitel allamok kozott : 50-150$/nap

szunyoghalo javitas: 20-60/panel

 

 

nagyjabol most ez az ami eszembe jut es naprakeszen tudom az elkerheto arakat erte....a tobbihez nyelvtudas szukseges....de sok melo zoldkartya nelkul,akkor sem fizet tobbet,ha beszeled a nyelvet

Előzmény: romesz (2095)
romesz Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2095

" a szakmunka jo resze inkabb nevezheto ganyolasnak."

 

Tobb mint 20 even keresztul dolgoztam egyutt amerikai szakmunkasokkal, semmivel sem voltak kevesbe kepzettek es kevesbe precizek mint az europaiak. Az igaz 4 ev szakmunkas kepzesen vettek reszt es ellentetben az otthon bevett szokasokkal, folyamatosan olvastak es tanultak a szakmaval kapcsolatban. Az esetek tobbsegeben 1-2 evente valamilyen szaktanfolyammal bovitve tudasukat es ezt sem tapasztaltam pl otthon.

 

A mexicoirol pedig annyit, hogy nem mernem rajuk bizni olajcseren, gumicseren es esetleg egy fekcseren kivul az automat. 

Mivel messze van a mekszokott szerelom (300merfold) egy parszor megprobaltam mekakkal elvegeztetni a munkat es kivert a viz attol ahogy dolgoztak. De regebben probalkoztam "magyar" szerelovel is es bizony azok is inkabb ganyoltak mint szaktudast es szerszamot alkalmazva szereltek volna.

Előzmény: Törölt nick (2094)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2094

Vannak tehetsegek,jo szakemberek,es rengeteg penz is volt megvenni kesz technologiakat...bar a tapasztalataim eleg furak,ha most nem alap melokrol beszelunk,es nem a kivitelezes szintjerol,hanem kutatas es tervezes,akkor nagyon-nagyon sok europaival talakoztam es sok-sok amcsival aki europaban tanult...talan ez sem veletlen:)

 

abban is melyen egyetertek,hogy a szakmunka jo resze inkabb nevezheto ganyolasnak...legalabbis en meg eddig nem talakoztam jo : vizvezetekessel,burkoloval,gazossal,kertesszel,asztalossal,stb:((((((( pedig nem keveset ismerek....de vegre talaltam egy lelkes,tehetsges,tanult es olcso autoszerelot..aki meg ejjel is melozik ha kell...(elso generacios mexicio az orszagban:)))

 

 

Előzmény: tibony (2093)
tibony Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2093

Tisztelt,Forumozok!

 

Kesz csoda,hogy Amerika letezik a kulonbozo munkak lattan!

 

Nem tartom magamat nagyra,de amit Amerikaban muvelnek szakmankent elgondolkoztat!

 

Mi lehet a titka ennek a sok ganyolasnak?-MERT EN CSAK ENNEK HIVOM!

 

Az Europai szinvonal,es ez ?

 

Ott a kovetelmenyek az egekig mennek es itt?

 

Meg is epulnek a felhokarcolok.nem dolnek ossze!

 

Csodalatramelto amit itt muvelnek???

sani07 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2092

Azt hozzatennem, hogy nagyon alaposak es megbecsulik/feltik annyira a helyuket, hogy nem ganyolnak, persze akikkel en talakoztam, biztos van olyan is, aki belekakil, de szerintem ez a ritkabb, mert az nehezen fog megelni.

Előzmény: sani07 (2091)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!