Keresés

Részletes keresés

krajcáróka Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50314

VII. Magashegy Teljesítménytúra!

 

Ha nem túráztál, futottál még Felsővadászon és környékén..

Ha egy családias hangulatú túrán szeretnél részt venni..

Ha szeretnél finom házi sütit, lekvárt enni..

Ha szeretnél felkapaszkodni néhány dombra, amit hegynek érzel..

Ha szeretnéd megnézni a felsővadászi Rákóczi és a fáji Fáy-i kastélyt ...

Ha szeretnél átmenni azon a falun, ahová a csend is pihenni jár...

 

Akkor itt a helyed!

 

Meleg szeretettel és levessel várnak a Szervezők!

 

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=5566

 

http://nemzetimuemlek.hu/index.php/epulet/fay_kastely/

 

http://www.kastelyutak.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=237

olipapa Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50313

Komoly önbizalomra, vagy nagy észvesztésre utal, hogy beborozol az év főversenye előtt. Vagy már akkor érezted legbelül: fölösleges is rákészülni, túl nagy a falat, legalább lesz mire fogni.   :-)

Előzmény: allez zserzseli! (50311)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50312
Előzmény: allez zserzseli! (50311)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50311

ne emlegessük a tegnapot. mindenkinek lehet rossz napja. szerencsére idén nem volt olyan sok nekem..

meglógtál megint meg a görög haverod. de elkapunk ne félj, kezünkben voltál tegnap is, csak nem biztos, hogy egy wine bar-ba kellett volna tölteni az előző estét..

aki azt hinné, hogy ez sima alkoholizmus, annak ajánlom az alábbi interjút futótársunk tollából az addikticóról.. itt kerek-perec kimondja az ürge, hogy ha van a futás mellett más is, ami fontos és  nem csak egyedül a futás, ami leköti a gondolatokat, akkor nincs baj, nem vagy addikt. na ennyi.. már van magyarázat sörre/borra :))

Előzmény: olipapa (50310)
olipapa Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50310

Na, már magadhoz is tértél a tegnapi után?  :-)

Előzmény: allez zserzseli! (50308)
gedus Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50309

A profi sport egyik lényeges mozgatója, jelentős részben ez teszi lehetővé a szponzorációt, hogy vannak amatőrök. Ezek az emberek olyan cipőt, ruhát, felszerelést szeretnének maguknak, amit az eliten látnak, még akkor is, ha a teljesítményük ezt nem indokolja. Időnként még versenyt is. Az ezen képződő profit egy része kerül vissza szponzoráció formájában, jobb estben. Amatőrök nélkül nincsenek profik, vagy csak nagyon ritkán. Persze más  is kell az erős élmezőnyhöz természetesen, mint ahogy erről már többen is írtak.

Amúgy higgyétek el a mezőny végén is van élet, én már csak tudom. :-)

allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50308

hoppá, olipapa in da house!

nosza, akkor csináljunk valamit! én benne vagyok minden szempontból. csanya elkezdett valamit egy pár éve egy egyesülettel, aztán ha jól látom elég tetszhalott lett az is.. 

Előzmény: olipapa (50307)
olipapa Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50307

Szerintem ha valakit valami zavar, érdemes azon vagy felülemelkednie, vagy ha akkora a probléma összefogni és tenni azért tevőlegesen is, nem csak szócsatában filozofálva. Elég kevés ember tesz itthon bármit is a terepfutásért pedig építő formán is lehetne akár. Egyébként pedig az igények mentén magától is (szerintem szépen) alakul ez a sport. Ja, hogy nincs élmezőny? Visszakérdek, mitől lenne? Ez nem rendezői hiba. Mi a jó abban, ha élversenyző vagy itthon? Aránytalan a befektetett munka és megbecsülés. Brutál elszántnak és valahol őrültnek kell lenni, ha ilyen feltételek mellett nemzetközileg is toppon akar lenni a mostani háttérrel, zéró strukúrával valaki. Nem csodálkozom, hogy nem erősödik a mezőny és csak a véletlen szerűen kerül elő egy-egy jó futó.

A mezőny viszont bővül, a versenyek színvonala javul, sok-sok wanabe a pályán. Ez nem rossz! Mindenki így kezdte. Hogy ötvenezres cipőben és ötvenezres zsákban fut, az sem gond, mint ahogy az sem, hogy a 10 ezres nevezést is kifizeti. Ez jó, örüljünk, hogy megteheti. Igaz, hogy nem erről szól a terepfutás, de majd a hegyen minden a helyére kerül, lassan az ő fejében is. Akit meg a fapados romantika éltet, azzal sincs gond, imádom én is az egyszerű minimál derbiket, de az sem zavar, ha van normális körítés. A lényeg, hogy nem ezeken múlik fejlődik a sport eredményesség szempontból itthon. Alapvető hiányosságaink vannak élsport szempontból. Mikor majd perspektíva lesz terepfutni egy fiatalnak, ha lesz valami szövetség féle ami keretet teremt a sportnak, utánpótlás nevelés, stb, akkor igen, de ehhez egy-két lelkes ember kevés. Komoly anyagi és szakmai hátteret igényelne, plusz komoly összetartás és komoly akaratot. Ezek alakulására nem látok potenciált egyelőre, bár mindent nem látok.  Mint a hazai aszfaltmaratonok olyanok leszünk, vagyunk. Jó buli, de sportszínvonal nem nagyon lesz. Ez nem feltétlen baj, bár nehéz feldolgozni nekem is.

 

 

csanya. Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50306

Köszi, hogy megosztottad a gondolataid. Roppant tanulságos. 

Előzmény: ubalika76 (50303)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50305

Sírva röhögés projekt indul... a végét még nem látom.

Előzmény: chevyvang20 (50299)
tv1k Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50304

Lehet hogy valamiben igazad van, de ezt az irányt feszegetni -hogy kinek milyen drága cuccra meg mekkora felhajtásra van szüksége hozzá hogy sportoljon, meg hogy milyen rendezvényre menjen ha nem futótempóban halad- nagyon rossz irány.

Valakinek nagyon demoralizáló lehet.

 

Előzmény: ubalika76 (50303)
ubalika76 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50303

Úgy tűnik, én máshogy értelmezem a mozgás fogalmát, talán túlságosan fontos, hogy maga a tevékenység okozzon örömet, és ne zavarjon bele szervezés, felszerelés, stb. Ezért sem tudok szigorú edzésterv szerint mozogni. Én szeretek a hegyen lenni és mozogni, de a felhajtás nem a barátom. Hangos zene, speaker, összeszalagozott-összefestett erdő ENGEM inkább elrettent, mintsem vonzana. A TT az a minimál projekt, ami csak a mozgásról szól (persze, néha bosszantó bambaságokkal szervezési oldalról), viszont van dátuma(lehet készülni, és mikor eljön, menni kell), és lehet találkozni ismerősökkel, mert amúgy szinte soha-senkivel nem találkozom össze ezen a hegyen.

Más:

Tegnap megcsináltuk a Nógrádi kéket, hogy száraz lábbal el lehessen jutni a hegyig. Aki járt erre, tudja mennyire gáz volt. 3Km-re a falutól (2. sorompó után kb 100m-el jobbra be kell menni) egy 300m-en a szekérút helyett az erdőben megy most a jelzés, azt érdemes most kitanulni, mert ott szinte mindig ordas dagonya van, az erdőtulaj meg elég nagy barom, hogy lefesse az új jelzéseket. A legvidámabb a dologban, hogy megcsináltuk a patakátjárót is, és sikerült 30kg körüli köveket kitalicskáznom, majd beemelni. Derekam megreccsent, most lehet pihengetni...

Előzmény: nedus1965 (50297)
nedus1965 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50302

Most indulnék futni , de nem tudom,hogy sikerülni fog-e ,mert nyihogva röhögök ( a lányom most vágott hozzám valamit a szobájából-mert nem hagyom aludni )és végig ez a kép fog a szemeim előtt lebegni, ahogy a Laci fekszik a bokor alatt...

  Kemény vagy Lacikám , mint a fagyott vazelin !!!  Hatalmas elismerésem !!  Edzőbának meg oszkárt !!!

Előzmény: chevyvang20 (50299)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.21 0 0 50301

ez megadta a mai alaphangulatot :)) még több versenyre gyere. de, ha csak edzeni mész, akkor is írj róla:) 10 perce vigadva sírok

Előzmény: chevyvang20 (50299)
norb29 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50300

 

 

Nyitnék ezzel a képpel:

 

Sok kis fiatal gyerek volt. Miután kiugrálták magukat a pár méterre levő  ugrálóvárban, elmentek futni. Aztán volt vaniliás kürtöskalács is. :-)

 

Szerintem kellenek ilyen események, hogy kimenjen a fiatalság a ződbe. Hogy terep vagy nem döntse el mindenki maga. Valaki a Börzsönybe nevelkedik, valakinek kihívás félmaratoni távja. Valakinek az az élmény hogy a BEAC Maxi n fut, valakinek meg az ha max kiszolgálást kap. Jó hogy van választék. Szerencsére én szeretem mind a kettőt.

 

Amúgy a 4,5 km-s távolt Pelsőczy Attila nyerte. A 9 km-es távot Bogos Tomi. Volt lépcsőfutás is itt kiemelkedett a mezőnyből Dani Áron. írt is erről

Hogy miért nem egy százason indulnak ilyen képességű futók. Mert más az edzői iránymutatás, az egyesületi terv, a személyes érdek, akármi.

Pár év és a terepfutó  (bocs de én ide értem a Cross-countryt is, ahol már jelenleg is vannak jó, gyors tehetséges futók) események hosszabb távjain megjelennek a gyorsabb lábúak is. Lásd Kovács Ádám volt már a Téli Mátrán és a Mátrabércen is.

Ahogy eddig sem volt vonzó a gyorsabb futóknak a TT, vélhetően ezután sem lesz.. Józsa Gabi is csak egyszer indult TT-n amikor rábeszéltem, hogy jöjjön el a Tatabánya 30-ra. Aztán egyszer csak elindult a VTM-en. Szóval szivárognak a gyorsabb lábúak is..  Mi meg tapsoljunk a fiatalabb generáció sikereinek.

chevyvang20 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50299

Drága Testvéreim,

 

Most, hogy fantasztikus 10:54-es idővel leküzdöttem Viktor barátommal (az ég áldja vesszejét, míg él) ezt a „Dögölj meg párban a Kékesen” című versenyt, rengeteg gondolatom támadt, muszáj Veletek megosztanom.

 

40 éves vagyok. Én valójában nem szerettem anno Kádár Jánost. Tiszteltem, de nem szerettem, mert az emberek szenvedtek alatta, Ő tudta és hagyta. Tudom kemény szavak, de szerintem Csanya pont ilyen. Nekem. Trükkös, amatőr pufik számára elérhetetlen versenyeket szervez, tudja, hogy beledöglünk és élvezi. De ez eddig volt így. Most Csanya zsírkirály!!

 

Ez a pálya egy álom volt, a feszes pólós segítők úgy beszélgettek velem, mint anyám mikor negyedszerre leérettségiztem, nálam százszor nagyobb futók töltötték a kulacsomat és életemben először nem tévedtem el. Csanya fun lettem!!

 

Kib@sztam a családi fotókat a TV tetejéről, egy Csanya akt-ot helyeztem oda, Csáky családnevünket, Csányi-ra változtattam, emiatt apám kitagadott a közel hetven ezer forintos örökségből, még ma este. De megérte. Viszont aki kiejti a száján a „Kékes” szót mostanában azt egy jáde gyűrű lépéses mandarinkacsa rúgással szelem ketté. Persze hazaérek, szomszéd pont kint, kérdezi tőlem, milyen legyen Lacikám az új tető? Olyan hát nem is tudom..mint a ház, mondjuk olyan kékes..?? Murvát evett vacsira, ki is hívta a TEK-et, van itt munkálkodás az utcán, hogy elfogjanak.

De nem érdekel, ez egy jó verseny volt, cool arcokkal, iszonyat dögcédulával, amivel 37 szelfit készítettem már a loveboxra, Dzsézön Sztetem álnéven. Úgy tűnik, beválogatnak a cédulámmal a Feláldozhatóak 4-be, ha addig minden szereplő életben lesz.

 

Na de a versenyről néhány szót: leszállt a harmadik herém a második Sombokornál. Izgi volt, de mire hazaértem, visszahúzódott így anya hoppon maradt. Az életemet az mentette meg (szintén ezen a ponton, mikor észrevettem ezt a testi tünetet), hogy Viktor jelezte, hogy menne kábelt fektetni. Ekkor két percre (én fél óráig sza@rok??!!) lefeküdtem egy fa alá és könyörögtem a nagy Manitou-hoz, hogy végigérjék és ne hozzak szégyent az országra, családomra és Jakus Béla edző bára.

 

Na viszont szerintem Sombokor és Gabi halála, cimbik. Amit kapsz Gabi halálától, hogy végre  lefelé futod..na azt visszaveszi Sombokor. Genya tufák.

Irok Nektek érzelmeset, vegyetek elő zsebkendőt meg epres síkosítót: Nagy dolog, hogy a döglődés közben mindenkinek vagy egy jó szava a másikhoz, nincs szócsata, keménykedés, bunkózás. Jó lett ez a társaság, ha nem kéne ennyit futni, többet is járnék közétekJ De komolyan királyság. Mindenki legyen büszke aki teljesítette, akár egy akár két kört, megérdemli.

 

Ja! Feco adott reggel vazelint, mindet belekentem a gatyámba, úgy láttam a filmeken. Pedig zuhanyoztam az iskolában… beültem a kádba itthon, úgy baszódtam be a kád falán, hogy bejött a feleségem, minden rendben?? Mondom igen, csak tiszta vazelin a seggem. Kiment.

 

Na szóval, jelenlegi terveim szerint, soha többet nem megyek erre a versenyre, de holnap már másképp fogom gondolni. Legyet rosszak, álmodjatok kékeset.

 

Chevy Van

Kopi Zoli Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50298

Sírva leveszem a csukám és felgyújtom mert olyan lassú futó vagyok hogy nem is tudom hogy merek kimenni az erdőbe futni.

 

Majd szagolom inkább a TT mezőny csípős izzadságszagát a Vulkán céljában mert attól leszek fasza gyerek.

 

Uff

 

 

Előzmény: ubalika76 (50280)
nedus1965 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50297

Nem igazán ismerjük egymást , lehet ,hogy ez az oka : de nem igazán értelek .

Most az a baj , hogy a "népek" átpártoltak a "fapados" TT-ról a jobban szervezett , időméréssel , frissítéssel és néha valódi versenyhelyzettel ellátott Terepfutó versenyekre ? Ne érts félre : én is a TT-on szocializálódtam , jó néhány Kinizsi , Mátrabérc , Téli Mátra , Vulkán , stb .( 147 TT  )van a lábaimban , szinte kizárólag futva  . Viszont az évek múltak , minket futókat "kiutáltak" a túrákról , ás átszoktam arra , hogy vagy versenyre megyek , vagy egy-egy TT útvonalán magánban futok . Pl. 9 "saját"Vulkántúrám van , több 5 órán belül ...

Nincs abban semmi baj , ha a nép rendesen szervezett eseményeken vesz részt , még ha az egy gagyi VTM is ( egyébként nézd csak meg Gebregab VTM eredményeit 4 percen belül nyomja -gagyi ??  ) 

  Azt mondjuk én is felettébb "érdekesnek" látom,hogy mennyien mennek UTMB_CCC stb. eseményre-gyalogolni !!?? Én tudom magamról,hogy nem vagyok erre felkészülve -nem is indulok(nék) így ezeken-lehet ,hogy én vagyok a gyáva ?

 Ja , most látom , Gergő már hasonlókat írt , bocsi ! 

Előzmény: ubalika76 (50294)
Lúdtalp Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50296

Nem maradt a palettán tradícionális futós nappali 100-as terepfutás itthon, ezt én személy szerint sajnálom. Örülök, hogy -balazs- majd csanya jóvoltából eddig volt. All respect and thanks.

 

UTMB-re, Lavaredo-ra vagy más éjszaka rajtoló alpesire készülve nagyszerű lehetőség itthon gyakorolni, átélni valami hasonlót az új versennyel -  ha valaki ilyesmire vágyik.

 

Hajrá!

 

 

Előzmény: ubalika76 (50294)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50295

nem nekem címezted, de sorry belekotyogok :)

Balázs én tényleg hüje vagyok, de ezt sem értem.. :)

Most mondod, hogy nincs senki futó a TT-ken. Mert a versenyek elvitték őket és a számuk megtíz-, és többszöröződött, vagy még.. Ez káros a terepfutásra? Sokan vagyunk, a több futóból ki fognak nőni tehetségek. a nagy számok törvénye alapján ez elkerülhetetlen. franciaorzságban sem voltak nagy tehetségek 10-10 éve. csak most van 60.000!!!! igazolt terepfutó. és ma ők a legjobbak, a terepfutók ráadásul a gyerekeiket is futni viszik majd az erdőbe. a terepfutás szerintem nem csak a futásról szól, hanem az erdőkről, hegyekről, természetről és azok védelméről, tiszteletéről, megóvásáról. szóval mást és többet ad hozzá.  Én is TT-ken szocializálódottam a terepfutásban, szeretem őket, az alapozási időszakban csak ilyenre járok, ha tehetem. less nándor, piros (bár ez a kettő között van :), vulkán, tortúra, csak, hogy az őszi-télieket említsem. ezeken nem 3 futó van. a vulkánon sem 10 van (tavaly nem tudtam menni, de előtte 5 évig ott voltam, tavaly előtt legalább vagy 30-40 futó volt... csak te túl gyors vagy, nem látod őket. :)

de azt is látni kell, hogy a futók a zsíros kenyérnél több frissítést igényelnek 40-60 km-en. és esetleg azt is, hogy a pontőr ott legyen a ponton már. (pl. egyik kedvenc tavaszi túrámon, a zöld 45-ön, szinte sosem bírunk odaérni a egy-egy pontnyitás után, de persze engem ez nem zavar, mert már n túrán voltam, de fogadjuk el, hogy van, akit igen.) és látják a kinti versenyeket, fejlődés van, kapnak pólót, mellényt, tésztapartit, felhajtás, élményt. téged ez nem érdekel, engem is egyre kevésbé, de a legtöbb embert igen. ez nem ördögtől való :)

ja és gratula a BEAC-hoz, a komment ezen részét vágtam :)))

Előzmény: ubalika76 (50294)
ubalika76 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50294

Elm, én arra írtam, hogy arról beszélgetünk, hogy milyen szabályok kellenek/nemkellenek az "új" T100-on. Na az a tökmindegy.

Amúgy pedig nem értek veled egyet abban, hogy az ilyen rendezvények nem érintik károsan a terepfutást.

Tudod, hányan voltunk "futók" a BEAC Maxi-n 2 hete? Volt Bartalaci (15ó célidő) és volt Sz.Áron meg én (14ó célidő). Azaz 3 fő.

Ezen a meccsen frissítés gyakorlatilag nincs. Van a pálya, 108,5 km, aztán lehet próbálkozni. Nem tudsz egy félliteres kulaccsal végiggaloppozni, nincs support. Baj? Szerintem nem, mert senkinek sincs. Az a baj, hogy nincs mezőny.

Viszont azt látom, hogy minden évben több és több magyar megy ki alpesi versenyekre. Én viszont rohadtul nem találkozom a Börzsönyben senkivel, és nem is látom innen, hogyan szedegethetnék össze infót ahhoz, hogy fejlődjek. A Teleki60, Julianus50, BEAC-on már nem látni futókat, pedig pár éve még voltak.

Egyszerűen kialakul egy igény az emberek fejében, hogy kell kinézzen egy terepfutó verseny. Olyanok fejében is, akik most kezdik, futónak gondolják magukat, de erős gyalogtempóban abszolválják a hosszú meccset. Legtöbb futónak egy TT már csóró, elavult, szoci maradvány. Olyan ciki. Vagy más miatt nem jönnek?

Amúgy mindenki oda megy, ahova akar, de én akkor is az igények torzulását látom abban, hogy egy VTM-en hemzsegnek a népek (a vértesi pálya szerintem épphogy terep), míg egy Vulkántúrán jó ha 10 futó összejön. Pedig szerintem ez az a terep, amit már technikásnak lehet nevezni. Gyertek oda, ZUZ-al mi idén mindent beleadunk.

Előzmény: Elm (50285)
nedus1965 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50293

Csak egy kérdés :milyen élmezőnyről beszélünk itt ??? Lelkes , megszállott amatőr futók indulnak versenyeken , edzők , feltételek , komoly szponzorok  nélkül . Milyen színvonalat , fejlődést kérhetünk számon ?? Ha pl. visszanézzük az elmúlt évek T100 eredményeit , csak annyit láthatunk ,hogy valamivel sűrűbb lett a mezőny , de komoly fejlődést nem mutatott . És ez nem az Ő hibájuk . 

 Az , hogy "divat" lett terepen futni , azt nem tudom . Persze , ez nem baj , többen mozognak , sportolnak talán , és igaza van Gergőnek , ez nem rontja a versenyek színvonalát .Viszont az is igaz lehet , hogy nem ez a réteg fogja kitermelni a jövő Csabijait . Ez csak az utánpótlás tervszerű felépítésével lenne lehetséges , mint ahogy ezzel próbálkoznak a miskolci Athoszék is , de valószínűleg ebben a sportágban sem lesz könnyű .

 Való igaz az is , hogy nem az Ultrákkal kéne tömegbázist építeni , mert azzal nem lehet . Nyitni kell(lene) a rövidebb , 5-10-15 km-es versenyek felé , oda fog könnyebben elmenni az aszfaltfutó .

  Más : A Sportiroda versenyei sem olcsóak , mégis folyamatosan létszám-rekordok dőlnek meg . Sikk ott indulni , finisher pólóban feszíteni utána  . Senkit sem kényszerítenek töltött pisztollyal a fejhez szorítva , hogy induljanak félmaratonon 10.000-ért . Csanya versenyeire sem kötelező elmenni .Ha tetszik és akarok , elmegyek . Ha nem , nem . Ennyi .

Pinyo Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50292

A nevezési díjról nem tudok vitatkozni, versenyszervezésen (pláne ilyen résztvevői létszámmal) extraprofit szerintem nincs. Azt sem tudom, hogy az eddigi nevezési díjak a gazdaságosság határán voltak vagy sem. Lehet, hogy nem most lett drága, hanem eddig volt olcsó. Szentendrén lehet közterület foglalás, lehet, hogy az orvosi ügyelet kell és fizetős, stb.

 

Általánosságban meg lett említve, hogy elég híg az élmezőny és az sem eléggé "él".

Hová jár versenyezni pl. a Balboa első húsz helyezettje és miért? (tudom, az idők nem egetverőek, tehát az "élversenyzők" szó itt csak relatív lehet)

 

Ha a tizen-huszoniksz kilométeres trail versenyeknek stabil ötszázas indulói létszáma lesz, akkor évekkel később, ezek egy része kiöregedve majd elmegy a maraton és ultra irányába. A terepversenyek népszerűsödése nem a maratoni vagy ultra távoknál kezdődik, most ezeket vegyük külön. Ilyen szempontból felesleges is a T100 illetve az Ultratrail Hungary konkrét megvalósításán vitatkozni. Ezeken mezőny majd akkor lesz, ha a kisebb versenyeken is bővül a mezőny.

 

A terepfutás amúgy nem feltétlenül egyenlő az ultrafutással.

 

Szerintem Csanya próbálja ki a T100 utódját így ahogy van, új köntösben, van neki egy csomó más versenye, azok gondolom megmaradnak. Hogy bejön-e, az nem most, hanem majd a harmadik megrendezett Ultratrail Hungary-nál derül ki.

Előzmény: zoncsi (50289)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50291

Teljesen egyetertek ezzel es effektiv nem ertem ubalika hozzaszolasat.. Mi az osszefugges akozott, h nincs nagy szinvonal es, hogy vannak versenyek ideahaza, ahol torekednek a szinvonalra? Ne legyenek versenyek es akkor nem csapjuk be magunkat? Teged lealacsonyit, ha vki 15 orat megy a t100-on? Vagy mindenki menjen 3 nagy versenyre a vilagon, mett a kilian? Ne legyenek gyerekversenyek, mert azok a torpek csak 4.30ban tudnak futni??

annak meg orulj, ha elso 5ben tudsz lenni, edzel ra, a legtobbet hozod ki magadbol, nem? Vagy megsem? Akkor ez a te hibad, lehetnel elso is!

Ne masokhoz, a mindenseghez merd magad. onnan kicsinek latszol ;)

en meg egy porszemnek..

Előzmény: Elm (50285)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50290

Nagy félreértésben vagy, mivel az élmezönynek tökmindegy, itthon mi van. Talàn egy kicsit bànkòdnak miatta, hogy ezeket a "sponzorokat" ìgy àtvàgjàk idehaza, valamiféle imitàlciòt bemutatva. Ubalikàt én annyiban egészìteném ki, hogy a szlovàk szellem sosem lesz itthon elterjedt, mivel nincs és nem is volt a sportnak bàrmiféle kùltùràja és akik sportolnak mondjuk naponta egy òràt -ùgy, igazàn- azokat valòjàban megmosolyogjàk, vagy fanatikusnak tartjàk. Akik meg ilyen u.n. ultràkon, meg hasonlòakon indulnak teljes csodabogàrnak tartjàk, vagy el se hiszik, hogy van ilyen és cirkuszi làtvànyossàgként mutogatjàk a retekklubbon. Te nem tudtad?

Előzmény: Elm (50285)
zoncsi Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50289

Az ember egy pillanatra nem figyel oda, és hogy megélénkül a fórum. :)

Én is hallatom a hangom, persze csak mint szélbe kiáltott szó. :)

 

Mikor megláttam az új versenyt, örültem neki. Új esemény a palettán, nyilván ez is terepfutó ünnep lesz, mint a T100 vagy a MB vagy a P85. (Teljesség igénye nélküli felsorolás. :) Aztán láttam a dátumot és csodálkoztam, hogy a T100 idejében van. No de akkor lesz az is vagy nem? Most olvastam, hogy nem. No ennek már nem örültem. De legyünk pozitívak, ez majdnem olyan, a környezet hasonlóan szép. Aztán olvasom, hogy milyen érdekes az indulási idő. Azt meg se néztem. Este 9?? Hoppá. No ez már egy érdekes szűrő. Első olvasatra nagyon negatív meglepetés. Aztán másodikra is. Aztán olvasom, hogy kicsit húzós az ára. Miért, mennyi? 15? Ó. 5.500 Ft emelés a T100 tavalyi 9.500 Ft-os árához képest szponzorral?

 

Nos, én még emésztem az infókat, olvasom a hozzászólásokat, elmegyek Csanya más versenyeire, aztán jövő áprilisig demokratikusan magamban eldöntöm, hogy ez az ajánlat vonzó-e nekem, vagy a T100/UTH kiíródik a versenynaptáramból. (Nem feltétlen életre szólóan. :)

 

Apropó, szabályok. Szerintem is rendben vannak, nagyjából eddig is ez volt, csak a fejvesztés ígérete hiányzott belőle. Ami bírálatot kapott, az sem a tartalomra vonatkozott, hanem a stílusra illetve a pontossaágra.

Csanya, nem tűröd te egy kicsit rosszul a kritikát? :)

 

Apropó, lehetne UTDB a neve. :)

 

(p.s.: jó sok szmájlit raktam, hogy mindenki észrevegye!)

lpr Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50288

Én - a lúzernél is lúzerebb - is így érzem.

Az meg különösen fáj, hogy terjed a kötelező előnevezés és pl. sérülés esetén még egy következő versenyre sem viheted át a nevezési díjat. Persze a szervező ezt biztosan máshogy látja, szólnak mellette érvek. (Vannak azért olyan rendezvények, ahol megoldották.) Nekem jobban fekszik az a stratégia, hogy a hét elején eldöntöm hova megyek futni hétvégén. Vannak persze fix versenyek, a T50/100 eddig az volt. Most már bizonytalan vagyok. Mennék segítőnek, de oda is biztos résztvevő kell.

Előzmény: ubalika76 (50280)
bor_kedvelő Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50287

amit Elm is leírt! miért a versenyeket kéne okolni, hogy nincs komoly élharc!?

Csanya versenyeinek is köszönhető, hogy a terepfutásban elkezdődött valami, vonzó lett terepversenyre járni az átlagnak is! nyilván nem belőlük lesz az új Csabi, Miki vagy Carlos, de az hogy jó értelemben divat lett terepen (is) futni, a következő generációra jó hatással lehet! biztos nem a tt-k eredménylistáit fogják bújni, de Csabi utmb-s fotói, vagy Miki Salomonos posztere (ha lesz, nem tudom van e már :-) ) ott lehet az öltözőkben! 

aki meg ott tud lenni az első 5-ben 10-ben, az kösse fel az alsóneműt és csapjon oda, hogy legyen harc! :-)

 

 

Előzmény: bmalag (50284)
femina Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50286

Én is így gondolom!

Vannak futók, akiknek fontos hogy nagy nevű versenyeken ott legyen a neve a rajtlistán, eredménytől függetlenül. Szerintem ez a mostani szerveződés éppen ilyen lesz. De ez nem baj, nem vagyunk egyformák.

Nekem egy versenyen az a fontos, hogy lássak benne fantáziát, kihívást (legyenek riválisok) és igazodjon a komfortzónámba (ne legyen hajnalkor a start és ne sötétben a cél).

Előzmény: ubalika76 (50280)
Elm Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50285

Én meg ezzel értek egyet. :o)

 

Írtam is egy hosszút, aztán mégse küldtem el.

 

De azért egy kérdésben segítsetek : fordítsuk meg a kérdést. Ha a sok wannabe nyomi futó(szerűség) szereti ilyenekre elszórni a pénzét (ruházat, verseny, mittudomén, mondjuk drog, ajfón, és bmw helyett), tehát van rá kereslet - mármint az ilyen típusú drágább versenyekre a TT-k mellett is -, akkor az élmezőnynek ez miért fáj? Mitől lenne nekik jobb, ha ezek a versenyek nem lennének? Talán ez a fajta fejlődése (?) a rendezvényeknek nem ad sokat hozzá az ő tudásukhoz, teljesítményükhöz, de nem hinném, hogy elvenne belőle. Tényleg nem értem. Több lenne az élmezőny támogatása, ha nem erre költenék a szervezők? Pénzdíj esetleg több legyen?

 

Előzmény: bor_kedvelő (50283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!