Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1090
Ja es szakmait menjen at mindenki kerdezni a szakmaiba, volt mar ra pelda hogy tok hulyeseg maradt meg bennem es azt irtam le, mert csak hallomasbol es nem hattertudassal szerzett info volt. De amig csak ugy altalaban beszelgetunk es nem baj ha csak egy velemenyt mondok, addig mondok:)
Előzmény: Axióma (1089)
Axióma Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1089
Hat csak atmeneti allapot, mert mi meg csak most vagyunk a vegenel (marmint lakhatasi), de kerdesem meg lesz boven a tovabbiakhoz, addig meg amiben tudok valaszolgatok is. Na meg jelenleg kicsit laza a melohely, nem hiszem hogy igy fog maradni... (decemberben az ovis lanyom elso "fellepesere" nem birtam elszakadni:( ).
Előzmény: ppmr (1088)
ppmr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1088

De jó lenne, ha már ott tartanánk....:) De ezekkel a technikai kérdésekkel akkor úgyis jelentkezem!

Láttalak a hiteles fórumon, "mindenhol" ott vagy, ahol építenek, lakást vesznek, igaz? :)

Előzmény: Axióma (1086)
Vezso Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1087

Megingattál.

Jól hangzik az a pár négyzetméteres villamos padlófűtés, a bajom az vele, hogy az üzemeltetése plussz költség, míg a vizesé inkább megtakarítás. Persze ha van valamilyen alternatív energiaforrásod akkor más a helyzet, de arra nekem tuti nem futja, bár nem néztem utána. A másik probléma, hogy így még inkább oda kell figyelni, hogy mikor hova mész mezítláb, mert ugye kiszaladok a konyhába egy sörért, oszt nem lesz meleg a padló. Ráadásul így az étkezőt is érdemes fával burkolni, de oda meg valami nagy kopásállóságú kell, az meg drága.

Igazából most csak magam győzködöm, és mint már írtam is, teljesen elbizonytalanodtam, pedig a héten megyek a gépészet tervezőjéhez.

Előzmény: Axióma (1086)
Axióma Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1086
Azert a meretezesnel szolj majd, hogy milyen padlo lesz rajta, mert biztosan ra kell szamolni. Meg a lerakaskor nem ugyanaz a technika mintha el akarnad valasztani az alulrol jovo hidegtol ( hoszig. helyett ha jol figyeltem telibe ragasztjak a betonra).
Előzmény: ppmr (1083)
ppmr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1085

Még tervünk sincs, egy ilyen csomagolást sem láttam, de lassan elkezdem nézegetni ezeket is.

Köszi!

Előzmény: zsomica (1084)
zsomica Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1084
Lehet, azokat a típusokat, amiket mi néztünk, direkt ajánlják erre. De lehet, h mindegyik jó (a csomagolásán rajta van, láthatóan), még az OBI-sokon is pl.
Előzmény: ppmr (1082)
ppmr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1083

Hát nagyon jó, hogy van ez a topic, mert utálok több oldalas cikkeket elolvasni egy kicsike kérdés miatt. Itt legalább arra kapok választ, amire keresek.

 

Padlófűtés nincs elvetve, feltéve, ha tényleg lehet a nappaliban más is a járólapon kívül. Az nekem nagyon hideg (inkább rideg :) ), még akkor is, ha alulról jön a meleg.

ppmr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1082
Lehet padlófűtésre lam. padló? nem is tudtam...(mint egy csomó mást sem :) )Attól kiráz a hideg, hogy a nappaliban  járólap legyen! a kisebb folyósókat lehet futószőnyegezni nyáron, konyhába meg egyébként sem célszerű mezítláb mászkálni szerintem.
Előzmény: zsomica (1081)
zsomica Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1081

Leírom a mi szempontjainkat is, hátha segít gondolkodni :-)

Nálunk a nappali szinten padlófűtés lesz (előtér, nappali, konyha, étkező), de nem mindenhol hidegburkolattal. Létezik kimondottan erre a célra szolgáló parketta, de állati drága, így mi a laminált padló mellett döntöttünk, több okból.

AZ egyik a már említett, hogy nyáron ne legyen hideg (a hidegburkolat a nappaliban nekem sem tetszik),

amíg kicsik a gyerekek, ne drága padlót nyúzzanak szét,

radiátort nem néznék, ha nem muszáj,

mi is le tudjuk tenni, tehát nem kell érte fizetni,

olcsó,

és ma már tényleg szépeket is lehet kapni (2-3000-es kategóriában).

Ami kérdés, hogy a számítások alapján elég lenne csak a padlófűtés, bár eredetileg radiátort is tervezett a gépész, még vacillálunk, h majd betegyük-e? Eredetileg a padlófűtést csak temperálásnak akartuk, mert én nagyon fázós vagyok.

Zs.

Előzmény: ppmr (1076)
Axióma Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1080
Ja az elektromos futes ara futoszonyeggel a csemperagiba nalunk 2 helyisegre 2x30e korul lesz, mondjuk csak par nm a futendo, a tobbi butor, kad, stb... www.devi.hu a masik nem jut szembe, etherna vagy valami hasonlo, oket is construman szedtem ossze es meg kedvezmenyt is adnak.
Előzmény: Axióma (1079)
Axióma Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1079
Padlolangyositas elektromosan, de nem egesz napra! Jellemzoen mindket helyisegben baromi keveset tartozkodunk. Az elektromos viszont kozvetlen a padlolap alatt van, nem tovabbi betonretegben (csemperagasztoban gyakorlatilag), igy az atmelegedese is tizenperces nagysagrendben merheto. En raadasul mezitlabas modon oldottam meg (ez az elokeszites kesz, de meg atmeneti mupadlo van ugyhogy tapasztalat nincs vele): tettunk az aramkorebe egy lefuto idokapcsolot, van ilyen onallo kapcsolo is csak baromi draga (20e), de inkabb 4e-ert + extra kabelert a biztitablaba raktak egy ilyet tudot. Sajnos csak 12 percet bir max, tehat elofordulhat, hogy tobbszor kell majd nyomogatni (1x felfuteni utana meg amig bent vagy es kihulni erzed), de nem marad felkapcsolva veletlenul (eloszor tok normal kapcsolobol indultunk), nem kell erzekelo hogy allando hom.-en tartsa (es akkor azt is ki/be kene kapcsolni ami szinten elfelejtheto vagy tenyleg egesz napra fut es eszik), na jo van programozhato de az mar horror aron hogy mikor mennyi fokos legyen. Persze aki rendszeres eletet el ahogy mi nem, annak jo az is ha egy sima napi idokapcsoloba koti (nekunk a melegviz-cirkulacio szivattyuja van arrol "vezerelve"), az meg olcsobb es adott idoben eszi csak az aramot, egyeduli gond hogy ugye gyerekek meg csak-csak ugyanakkor de mi sok oras elteressel furdunk plane fozunk igy ez nem lenne tul celravezeto (vagy minden nap birizgalni kell azt az idokapcsolot amikor bemesz, lehet hogy jo megoldast lehet abbol is csinalni, mi nem azt valasztottuk). A plusz koltseg igy mar szerintem nem lesz annyira nagy, nem mellesleg ha a padlofutest kapcsolgatnam napi 1/2 orara ki-be azokon a szakaszokon pont a hotehetetlenseg miatt szerintem tobbet enne, es eleve ha futve van akkor futve van tehat valamibe tuti kerul, de hat a komfortert valamennyit aldozni kell.
Napkollektorra jelenleg semmi tamogatas nem jar ra, az arak nagyon szornak. Szerintem atlagos csaladi haznal HMV-re tuti megeri, nekem volt a tartalyon max. 50% felar, a strangba tettek par meter extra csovet a tetoter fele, mas egyelore nincs beepitve. Napkollektorral futest csinalni kizarolagosan ugye nem lehet (legalabbis a mai allapotokban), sot a HMV is olyan hogy ha keves akkor rasegithessen a gazkazan, ez mondjuk a tarolo novelesevel egyre kevesbe fog hianyozni. A legelso, hogy mar a hazterv is ki legyen hegyezve a napenergiara (ablakok, tetosik iranya, ilyenek, amugy eleve erdekes pl. van olyan tervezo is aki olyan ablakokat meg annyi tetotulnyulast csinal neked hogy nyaron teljesen takarja a napot, telen meg egyaltalan nem, szoval ilyenekkel lehet jatszani). Olvasgass at a szomszedos topicokba, a Napenergiasba, meg szerintem ismerkedes szintjen a Passziv hazas is erdekes (nem is azert hogy feltetlen olyat csinalj, hanem hogy lasd, milyen otletekkel csokkentik minimalisra a futesigenyt). Egybol belebotlasz majd az alternativ tuzeloanyagokba is (pellet pl.), szoval ha nem akarod bonyolitani az eletedet akkor maradj a szabvany HMV rendszernel, az viszonylag jol kijart ut mar es nem egetvero koltseggel is megoldhato. Ha viszont tudsz most extra penzt aldozni arra, hogy kesobb csokkenjenek a koltsegeid, akkor keress meg egy napenergias rendszerekkel foglalkozo ceget. Vagy kivalo alkalom az ismerkedesre a Construma ill. talan van ennel meg jobban rajuk szabott kiallitas is, de ha mar epiteni szeretnel addigra akkor lehet hogy par eshetoseget kizarsz az addigra kitalalt/elkeszult dolgokkal. Az biztos, hgoy egyelore nagyon elhivatottsag kerdese is a dolog, barmelyik alternativrol beszelunk (szel, hoszivattyu, stb. is).
Előzmény: Vezso (1078)
Vezso Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1078

A padlólangyosítást elektromosan gondoltad? Nem tudom miért, de egy kicsit idegenkedem tőle, talán az ára miatt is, meg az áram ára miatt is. Ha négyzetméterenként eszik 50W-ot, akkor egy nap kemény kW-ok mennek így el.

A napkollektor szimpatikus megoldás, de egyrészt nem tudok róla semmit, másrészt nekem drágának tűnik, bár nem is jártam utána. Milyen támogatások járnak arra? Mi alapján tudok én házilag esettanulmányt készíteni, hogy nekem megérné-e?

Vezso

Előzmény: Axióma (1077)
Axióma Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1077
Hat azert ne dobjad ki egybol az otletet, csak annak megfeleloen terveztesd a futest: pl. ha nem akarsz eltero padlohomersekleteket, akkor mindenhol legyen padlofutes is (max. kisebb suruseggel hogy tenyleg csak langyositson es ezekben a helyisegekben radiator is legyen ami a hianyzo meleget adja). Ha egyebkent kedveled a hidegpadlot (en nem, nalam csak az eloszoba meg a vizesek lesznek azzal ha ki nem talalok jobbat oda is, folyoso, etkezo, plane nappali mar nem; de hat nem vagyunk egyformak), akkor csak figyelj a szempontjaitokra. Na jo, a nyar az erdekes lehet, de hat ez mar egyeni dontes kerdese (en "fazom" anyukameknal a nagy, jarolapos nappaliban meg a 35-40 fokos kinti homersekletnel is, nem csak tenylegesen hanem nem is otthonos nekem, meg persze kuzdenek hogy minel huvosebb maradjon kerdes hogy meddig erdemes, nalunk tuti nem 20 fok lesz a cel). De meg lehet nezni mas futest is (a falfutes pl. jo, ha van mindenhol fix, sohanemnyulunkhozza belso falfelulet, azt kesobb pl. hutesre is lehet hasznalni -- bar persze jobb ha egy ujepitesu olyan hotechnikailag hogy fel se melegszik es akkor erre sincs szukseg, csak sajnos foleg tetoterben ez ritkan valosul meg). Van, amiert en is sajnalom, hogy mas szempontok miatt nem lett padlofutes belole, pl. napkollektor, meg ugye lesz padlolangyositas csak mashogy (konyhaban nincs is futotest mondjuk azert, furdo meg evidens).
Allandoan lakott hazban a hotehetetlenseg szerintem nem egy nagy problema (jo termosztattal es gepeszettel), persze kulonbseg lesz, de kulonbseg van egy tegla es egy ytong haz kozott is (mashogy kicsit).
Előzmény: ppmr (1074)
ppmr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1076

Na, és nem túl hideg a padló nyáron? Vagy olyankor szőnyegeznek?

Én most nézegetem a padlókonvektorokat is, de úgy látom az inkább nagyobb üvegfelület elé ajánlott, szintén csak kiegészítőnek.

Előzmény: MrsCroft (1075)
MrsCroft Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1075

A padlófűtéses témában, tegnap kikérdeztem az egyik munkatársnőmet, ők tavaly előtt költöztek be a lakásukba és az egyik szinten padlófűtés van. Azt mondja már bánja, hogy nem az lett fent is, mert nagyon meg van vele elégedve.

Külön kíváncsi voltam, hogy most a nagy hidegben mi újság ezzel kapcsolatban, de azt mondta, hogy minden rendben. Nekik is van hozzá kiegészítő fűtésük (radiátoros), mert lassan melegszik fel a padlófűtés, de azt gyakorlatilag nem használják, mert ősszel még időben bekapcsolták a padlófűtést, most meg még a nagy hideg ellenére sincs rá szükség.

Ezt csak ezért írtam, hogy legyen itt egy ellenvélemény is. Egyébként nálunk biztosan lesz az alsó szinteken.

ppmr Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1074

Nagyon jó dolgokat írtál már megint. Ebben igazad van, hogy mi lesz a nem padlófűtéses helyeken a gyerekkel is meg velünk is. Én nem szeretem le föl venni a pacskert. És hogy milyen nyáron a járólap...? Én sokszor nyáron is fázom, hacsak nincs 30- 35 fok. Remélem ezzel a pár érvvel, amit írtál, megfűzöm a páromat, hogy ezt a kérdést hanyagoljuk.

Előzmény: Axióma (1071)
Vezso Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1073
Kösz szépen, mindkettőtöknek, valaki a gépészetre egy tippet? :)
Előzmény: Lacivill (1072)
Lacivill Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1072
Terv hiányában én is csak tippelnék:a villanyóra utántól való szerelés, egy kis gyengeárammal füszerezve átlag számokkal minőséggel: 250.000 ft nettó+ lámpatestek.
Előzmény: Vezso (1067)
Axióma Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1071
Parh. topicban (viz-gaz-futesszereles) volt rola szo mar sokszor.
Padlofutes: kotott, hogy milyen burkolat mehet ra (bar nem csak jarolap de az a legjobb persze), es _altalaban_ onmagaban nem ajanljak, csak kieg-nek, de van akinel ennek ellenere bevalt kizarolagosan is (mondjuk allandoan lakott hazban, mert a hotehetetlenseg tenyleg nagy).
A padlofuteshez vagy 3 jaratu szelep kell, vagy hocserelo a masodik korre, felteve hogy gazkazanod van (ott nem lehet/erdemes padlofuteshez levenni az eloremenot mondjuk 40-re, ha van radiator akkor eleve, amugy meg rongalodik es/vagy nem gazdasagos). Termeszetesen ha mas futesed lesz, mondjuk hoszivattyu, akkor ez nem gond az eleve alacsony homersekletu. A hocserelo elonye, hogy lehet ra mas alternativ felfutest rakotni, marmint ha elore ki van talalva (pl. tartalyra masik hocserelo, arra meg napkollektor vagy vegyestuz. kazan), de jo kerdes hogy hol es mennyi helyet foglal.
Amire figyeljetek a padlofutessel, hogy ha az futi a szobat akkor korrektul szamolva legyen, mert ha csak megtekergetitek itt-ott, azzal lehet tobbet artani mint hasznalni (pl. sima radiator visszatero felett a padlo az eu. hatarertek feletti meleg lehet), ha meg keves akkor azt mar utolag nemigen lehet ertelmesen (padlofutessel) boviteni.
Szerintem figyelembe veendo szempontok meg:
- mi lesz amikor maszkalsz a padloval futott es padloban nem futott helyiseg kozott (foleg gyerek: mezitlab-zokni, vagy felkapkodja a papucsot annyiszor?)
- mi lesz az atmeneti idoszakban, meg esetleg ha olyan jo a haz a felmelegedes ellen akkor akar kanikulaban a padloval: a hidegpadlo bizony hideg lesz ha nincs futes benne... (jellemzoen ha futesi idoszak van akkor illik kicsit langyosan keringetni, de ha mar lekapcsolsz...) Vagy evszakonkent ujraszonyegezel mozdithatoval, vagy a telen elert "de jo meleg a padlo" helyett az atlagosnal tobb helyen lehul a labad
- alvasra hasznalt szobakban kizarolagosan futeni nem lehet vele, mert annal az intenzitasnal mar lebegteti fejmagassagban a port
- butorozasi megkotes - ahol csovezes van ott ugye jobb nem letakarni foleg nehez, a padlohoz simulo butorokkal (de kisebbel se annyira) -- bar ez meg mindig kevesbe erdekes mint a falfutesnel de jelentkezik
Hozzatennem, hogy nem csinaltunk padlofutest (a furdo-konyhaban lesz elektromos futoszallal lehetoseg langyositani arra a rovid idore, amig ott az fontos), csak osszeirtam hogy mi milyen szempontok alapjan nem szimpatizaltunk vele (attol meg lehet jo!)
Előzmény: Vezso (1070)
Vezso Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1070

Szia!

Igen vegyes, láttam már olyat is, hogy szalagradiátor, padlófűtés és lemezradiátor is van. Nagyon sokat nem tudok róla.

Állítólag ha jó anyagokból csinálod és a szaki is rendesen végzi a munkáját, akkor a "örökéletű".

A hidegburkolatú helyiségekbe van betervezve, de ott is csak kiegészítő fűtésnek. Melegburkolat alá nem ajánlják, egyrészt azok jobban szigetelnek, így sok hőt veszítesz a padlófűtéssel, másrészt jobban van bennük por, ami felszáll és irritál.

Hidegburkolat mellé is csak kiegészítésnek, mert nagy a hőtehetetlensége, tehát napok alatt melegszik fel (aljzatbeton) és napok alatt is hűl le, másrészt az ízületek miatt nem ajánlott túl meleg vízzel fűteni a padlót, az 50 fokos víz meg nem biztos, hogy a mostani hidegben is fel tudja fűteni a házat.

Azért takarékosabb, mert kontakt hőátadás is van, vagyis, ha a talpad 23 fokos padlón van, a levegő hőmérsékletét 18 fokosan is elég melegnek érzed. Másrészt, mivel a meleg levegő felfelé száll, ahhoz, hogy, a radiátorral ellentétes sarokban is meleg legyen fel kell előbb fűtened a plafon alatti részt 28-30 fokra. Ezzel ellentétben a padlófűtés folyamatos meleget biztosít alulról az egész helyiségben és bár itt is felfelé száll a meleg levegő, de nem kell a plafont túlfűteni, hogy a szoba bármelyik részében normális hőmérséklet legyn.

Persze a számok nem biztos, hogy jók, de az elvek igazak, bár nem tapasztalatból mondom őket, csak irodalomkutatás eredményeként. :)

Ha valamit rosszul mondtam, az okosabban úgyis kijavítanak.

Vezso

Előzmény: ppmr (1069)
ppmr Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1069

Szia!

Mi is tavasszal vagy inkább nyár elején kezdünk építkezni, és egy csomó dolog még homályos.

Vegyes a fűtésetek? Nem tudtuk, hogy meg lehet oldani vegyesbe is. Mennyi időt bír ki a padlófűtés? Úgy értem hány év múlva kell ezt azt cserélni benne? Tényleg takarékosabb, mint a radiátor?

Hol van padlófűtéseket, melyik helyiségben?

M.

Előzmény: Vezso (1067)
Axióma Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1068
Nalunk is tippeltek, de persze ala. Nekem az eddigi tapasztalat alapjan ugy tunik, hogy beterveznek egy br. 150e kombi cirkot, aztan minden mas plusz: tartalyos HMV esetleg cirkulaltatva a melegvizet, a szigetelesre is ra kell kerdezni ne csak a rongyot tekerjek (szamoljon csohejat). A szakmabeliek biztos segitenek meg tobbet.
Construman gyakorlatilag csak megrendelni erdemes, es jellemzoen a Constr. alatt a normal boltban elnek ugyanazok a kedvezmenyek, sot altalaban plusz 1-2 hetig vagy akar tovabb is. Mi mondjuk vegul a kazant vettuk bnv-s kedvezmenyes aron, de pl. cserepre kesobb jobb arat kaptunk, ugyhogy mindenkepp vedd figyelembe a valasztaskor azt, hogy 1. mikor kell tenylegesen, addig tudod-e tarolni, ill. tudod-e tippelni, hogy akkor lesz-e jobb akcionak eselye 2. kiszallitjak-e 3. mennyi penzt es meddig tarolnal benne. Sokkal jellemzobb, hgoy begyujtesz infokat (ez a fontosabb) a megoldasi lehetosegekrol, valamint arajanlatokat, ugyis sok lesz egyszerre ha nem csak 1-2 konkret dolgot keresel, aztan otthon szortirozod foleg a surgosebbeket.
Erosen csak szerintem!
Előzmény: Vezso (1067)
Vezso Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1067

Sziasztok!

Tavasszal elkezdünk építkezni, ha minden jól megy. Eddig akár hány árajánlatot kértem, a gépészetet és a villanyszerelést csak betippelték, nem mondtak fix árat.

Mit gondoltok, egy nettó 64 nm-es házban ezek a tételek mennyit tehetnek ki? Az egyetlen extra a kb 30nm padlófűtés, a többi teljesen átlagos. Nemsokára megcsináltatom a gépészeti tervet, de addig is szeretnék valamivel tervezni.

A construmára érdemes úgy menni, hogy vásárolok is?

Előre is kösz a válaszokat!

Vezso

ppmr Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1066

A férjem megbetegedett, ugrott a ma esti építész randi. Szerdán megyünk.

:( mindkettő miatt

Axióma Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1065
Csak irnek, nem vagy publikus. En igen vagy szolj ha mar elerheto.
Előzmény: Axióma (1064)
Axióma Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1064
Koszi az infokat, ertem.
Nalunk mar eleg regen volt az utolso valodi vizes munka, csak tok uj a haz, vagyis nekunk nagyobb tomegbol jon kisebb intenzitassal elo a para (es meg kifele is mehet, nincs dryvit) -- az eredmeny ugyanaz.
A ceget akkor azert majd mndjart elkerem levelben, ha ott epp van a legkisebb szerkentyu is. Na meg telefonon megerdeklodhetem toluk a pontos visszavasarlasi reszleteket...
A ceresit-et mi beallitjuk ventillator ele-moge, bar teny hogy napi literekkel nem tud versenyre kelni, de azert van hatasa (ex-has kb. 1 het - 1 liter per tabletta).
Előzmény: Jupát (1063)
Jupát Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1063
Én is bizonytalankodtam, de mivel a honlapon kerek-perec rajta volt, így belevágtam. Arról meg szó sem volt, hogy bérletet kelljen fizetni. A készülékből mi a legkisebbet vettük meg (250W max.), és 20 fokon gyűjtött össze első nap kb. 3 liter vizet egy helyben állva. A pára meg a szokásos okok miatt nagy: teljes átalakítás történt. Tehát rengeteg újravakolt felület, aljzatbetonozás, hőszigetelő nyílászárók beépítése, homlokzati dryvitozás stb. Nálunk is lehet ingatni a páratartalmat akár 10%-kal is száraz, hideg időben, ha 10 percet szellőztetünk. De utána mindig visszament. Még 75 fölé is akár, ha kint nedves idő volt. Naponta meg nem lehet 3 óránként kereszthuzatot csinálni. Szerintem az nem normális dolog, akkor már inkább ne is szigeteljen az ember. A régi állapotnál nem volt ennyi pára, gondolom kiment az ablak mellett.
Mindegy, nem akarlak meggyőzni, de ha valaki nagyon parázik, az kérjen az eladótól írásos nyilatkozatot a visszavásárlásról. Még annyi, hogy a páragyűjtő tablettával mi is próbálkoztunk, de tavaly módosították a rendszert: HUMI-NO-ból lett ez a CERESIT. No, azóta, hogy tablettás, meg új doboza van, alig gyűjti a vizet. Legalábbis nálunk.
Előzmény: Axióma (1062)
Axióma Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1062
Mar nem tudom, hogy hol neztem, de ott nem is volt a ket legkisebb keszulek persze mert kifogyott, es a legnagyobbert 100e Ft-om meg egy hasznos keszulek eseten sincs jelenleg... kolcsonbe se, max. ha hitelkartyat elfogadnak:)
Egyebkent meg lehet, hogy tul ovatos vagyok, de ezt az 5 napon belul visszavihetem dolgot nem hiszem el a szo szoros ertelmeben. Eros a gyanum, hogy vagy 1. visszaadjak a vetelarat de felszamoljak a berlest 5 napra 2. visszaveszik de ertekcsokkentkent 5-10-15% levonasaval, esetleg mivel ugye afas szamlat nem tudok adni csak afa nelkul 3. az egesz kamu, es kitalalnak valami blod indokot, hogy miert nem (mondjuk volt mar a keszulekben viz, igy elektromos hibat hagyhattam benne).
Lehet, hogy nincs igazam, de miutan az ablakos ceg legombolt rolam ("csak") 50e-t es most meg o pofatlankodik, nem nagyon bizom abban hogy atmenetileg valakinel penzem legyen!
Amugy meg nalunk napi rendszeresseggel van 5-10% paratartalom-elteres, meghozza epp a napokban volt a melypont, igaz azota teregettem meg elfoztem a tojasokrol a vizet (jol elfelejtettem persze, nem direkt), ugyhogy inkabb az erdekelne, hogy effektive mennyi ido alatt milyen szobahom. mellett mennyi vizet szedett ossze (es mitol volt 75%-otok mert az se mindegy).
Előzmény: Jupát (1061)
Jupát Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1061
Szia!

Mi kb. 2 hete vettünk elektomos páramentesítőt. Egyelőre úgy tűnik működik a dolog. Az ára miatt sokáig gondolkodtam egy ilyen készülék beszerzésén. A végén az győzött meg, hogy egy helyen lehetőség volt rá, hogy 5 munkanapon belül visszavigyem, ha nem válik be. Nem vittem vissza, bár lehet, hogy egy illeszkedési probléma miatt gariban kijavíttatom, csak eddig nem volt rá időm. De a lényeg, hogy tényleg működik. A megadott vízgyűjtés (30 fok, 95% stb) baromság, de így is szépen gyűjti a vizet. A vasalónkba használjuk el. 75%-ról levitte eddig 64-re, igaz, hogy csak az elején járattuk éjjel-nappal, most már csak 5-ösre van állítva és ki-bekapcsolgat.
Röviden: szerintem megéri 5 napra elvinni, nyomatni éjjel-nappal, aztán legfeljebb visszavinni...
Ha érdekel az elérhetőségük, dobj egy mailt! Bár lehet, hogy ugyanazt a céget néztük, mert ott is van bérleti lehetőség, csak irreális áron, ahogy írtad is.
Üdv
Előzmény: Axióma (1028)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!