Keresés

Részletes keresés

Györgyusz78 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 111
Mi az a sáfrányos szeklicemagolaj? Még nem hallottam róla!
Előzmény: bnoemi (107)
Györgyusz78 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 110
Az a doktornő,akihez mi járunk azt mondta,hogy errefele nem tud semmi lehetőségről,ahol bérelni lehetne. De az is lehet,hogy nem elég tájékozott.... :-(
Szóval Tolna megyéről van szó!
Előzmény: Ammandina (108)
mézecske12 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 109

Csatolok linket, ebben vannak a Magyarországi enuresis központok elérhetőségei.

http://szobatisztasag.lap.hu/enuresis_kozpontok/23715029

 

Van egy életkor határ, amíg azért nem tartják kórosnak a bepisilést és kivárnak. Azt hiszem, 5 év,de lehet, hogy 7.

 

Nyilván érdemes kivizsgálni, hogy mi okozza, hiszen bármiféle gyógyszert csak indokolt esetben lehet elkezdeni használni. Vér és vizeletvizsgálattal már ki lehet mutatni, ha van a háttérben szervi ok.

 

méz

 

 

 

Ammandina Creative Commons License 2010.07.07 0 0 108
A 102-es hsz-ben írták, hogy a Heim Pálban ingyebn lehet bérelni. Lehet, hogy ez a kórház nektek túl messze van, de akkor is meér egy telefont, biztos meg tudják mondani, hogy ez a lehetőségmáshol is biztosított-e.
Előzmény: Györgyusz78 (106)
bnoemi Creative Commons License 2010.07.07 0 0 107

Sziasztok!

 

Abszolút, abszolút egyetértek mindn szavaddal. Az én kisfiam 5 éves múlt, minden éjszaka bepisil, a csepp-csengővel én is megpróbálkoznék, de hát 23.000Ft-ot nem nagyon tudok kiadni érte.

Szóval nekem sajna nincs eladó, de muszáj volt egyétértenem veled, na:)Egyébként mi tegnap kezdtük el a sáfrányos szeklicemagolaj használatát. Van valakinek pozitív tapasztalata ezzel kapcsolatban?

 

Előzmény: Györgyusz78 (106)
Györgyusz78 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 106
Sziasztok!
Ha van valakinek eladó csepp-csengője,én szívesen megvenném! Újan nagyon drága,23.000 ft! (még jó hogy lehet kapni....:-) )
Azért nem semmi,hogy éppen azokat a dolgokat nem lehet közgyógyra kapni,amire egy gyereknek tényleg nagy szüksége lehet......
És mivan azokkal a gyerekekkel,akinek a szüleik nem tudnak ennyi pénzért ilyen kütyüt venni? Nekik nem kell meggyógyulni? Hihetetlen,hogy mi megy ebbe az országba!
mézecske12 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 105

A neurológusunk azt mondta nekünk, hogy ennek vezérlése agyi érési folyamat eredménye. (Kisfiúnk koraszülött és agyvérzése volt.) Ezt nehéz volt elfogadnunk, mert értelmezésemben tehát egyszerűen ki kell várni, míg megérik rá és addig lehet kisérletezni ezzel-azzal, mégis az érési szintje az alap.

 

Így aztán azt gondoltuk ki, hogy a csepp-csengő használatával megpróbáljuk megtatnítani az agyának a "most pisilek" érzést. Ezzel is segítve a beidegződést.

 

Mert ugye hiába keltjük föl éjszakánként (szerintem ez helytelen, mert a pihenési periódusát durván megszakítjuk) lehet, hogy nem kell pont akkor pisilnie. Meg nem is azt akarnám megtanítani, hogy éjjelente kétszer keljen fel, hanem, hogy csak akkor ébredjen, fel, ha pisilnie kell.

Az elfogyasztott folyadék mennyiségével pedig semmilyen párhuzam nem volt kimutatható (tehát bepisilt, ha keveset ivott is, és nem, ha sokat).

 

Nekünk bevált a dolog. De bizonyos vagyok abban is, hogy megérett rá.

 

méz

 

Előzmény: Györgyusz78 (104)
Györgyusz78 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 104
Sziasztok!
Az én kisfiam 8 éves,és a mai napig bepisil éjjel!
Sokáig ébreszgettem éjjel,volt hogy többször is,reggelre akkor is megvolt a "baj"!
Kipróbáltuk,hogy este 6 után nem ivott,csak minimálisat,ez sem vált be,bár meg kell mondanom,nyáron a nagy hőségben ez nem igazán jó dolog!
Elvittem orvoshoz,4 évesen-nem akartak vele foglalkozni,mondván,ez ebben a korban teljesen normális! Elvittem 6 évesen,ugyanezt mondták,de akkor azért kivizsgálták,és nem találtak semmi szervi bajt! Pszihológusnál is voltunk......nem hatott! (megjegyzem,ebben 1 percig sem hittem....)
Most újra elkezdtük a tortúrát,heti 3x labor......utána mehetünk a doktornőhöz!
Egy ismerősömnek az orrspray bevált,1 hónap alatt megszüntek a tünetek,néha volt 1-1 baleset,4 hónap elteltével teljesen elmúltak a "bajok"! Most én is ebben bízom!
Üdv mindenkinek!
Varcriss Creative Commons License 2010.05.25 0 0 103
kedves Eta. 7 éves András fiam már egészséges. anno a párommal egy éven át küszködtünk az enuresis problematikájával. kezdetben sajnos nem vettünk róla tudomást, nem figyeltünk eléggé a gyerkőcünkre. a sokadik bepisilés után aztán észbe kaptunk. próbáltunk különböző megoldásokat, például nem adtunk lefekvés előtt inni Andrásnak, és „kötelezően” alvás előtti wc-zést is bevezettünk, a gumilepedőről nem is beszélve. volt amikor felriadva, pisiben úszva mászott be mellénk éjjel, mert felriadt arra, hogy az egész ágya tocsog a pisitől. mi legalább annyira szenvedtünk, mint Ő. a párom állandóan aggodalmaskodott, én meg egyre idegesebb voltam, ahogy teltek múltak a napok és nem találtunk megoldást. mint kiderült később – mikor pszichiáternél voltunk – Andrásnál a költőzés és óvoda váltás hozta ki valszeg a betegséget, ami idővel el is múlt. nem akarok reklámba bocsátkozni, de ha gyerekeknek való éjszakai kisnadrágot még nem próbáltál, azt javasolom, nézd meg a drynites oldalát és rendelj termékmintát tőlük. mi korábban használtunk pelenka nadrágot, és bevált.
Előzmény: Naetelka (101)
kyriat Creative Commons License 2010.05.23 0 0 102
szia.
Kérjél beutalót a kislányod számára a gyermek körzeti orvosotoktól.
Nem tudom merre laktok, de vannak kimondottan erre szakosodott orvosok a gyermekkórházakban-nefrológusok.
A Heim Pál gyermek kórházban Budapesten a vizsgálatok után-ha nincs szervi eltérés-ingyenesen lehet bérelni csepp-csengő készüléket, ami biztos segít! Nálunk is bevált az akkor 6 éves fiamnál! És soha nem volt visszaesés!
Sok-sikert, hogy mielőbb megoldódjon a problémátok!
Előzmény: Naetelka (101)
Naetelka Creative Commons License 2010.05.23 0 0 101
Kedves internetező sorstársak. Több intrnetes fórumot végigolvastam már az enuresis betegséggel kapcsolatban. Segítségeteket kérem ez úton, javasoljatok kérlek, valamilyen megoldást. 6 éves Rita lányom még mindig bepisil, se éjszakám se nappalom, kezdem feladni a harcot. Lányomat egyedül nevelem, egyre nehezebben tudom elviselni a betegségét, a munkahelyemen sem tudok megfelelni, a folytonos éjszakai ágyneműcserék elveszik minden erőmet. Köszönöm előre is: Eta
Lauri10 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 100
Egy pár alkalommal fel kell 1x ébreszteni éjszaka. Többször is jól megdicsérni!!!
duit Creative Commons License 2010.05.04 0 0 99
Szia Midoriko3!

Már elég régen írtatok fent a fórumon, ezért nem tudom, hogy utolérlek-e??
Nagy szükségem/ünk lenne arra a csengőre, nem tudom, hogy van-e még belőle, mert 15e ft-ért én szívesen vennék. A sok mosás az utóbbi időben kicsit kezd a pénztárcám kárára válni. Légyszi írj a köv email címre, ha tudnál rajtunk segíteni porayjudit@gmail.com.
előre is köszönöm:
Duit
Midoriko3 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 98
Üdv!

Csak éjszaka pisil be a kisfiú?
Ultrahangon volt már? Nálunk például mindent rendben találtak és én rögtön a cseppcsengőt kezdtem használni, 6 és fél éves volt, két hét alatt leszokott. Ha érdekli, 15.000-ért tudok adni külföldről behozottat. A Heim Pálban 10 éves kor után írják csak fel, úgy tudom, azért elég furcsa, hogy ennyit kell várni :-(
asztalos-karpitos Creative Commons License 2010.01.26 0 0 97
Sziasztok

Olvasgattam a fórumot, és volna egy elég nagy problémám.
Egy elvált apuka vagyok és nálam helyezték el a kisfiamat, sajnos éjszakai bepisilési gondunk van.
Az édesanyja nincs túl jó hatással 2 hetente hétvégén megy hozzá.
A pszihológus mondta hogy az anyával van a gond de Ő mindent letagad.
Mivel az anyjával nem lehet értelmesen beszélni ezért ezt nekem kell megoldani.
Tudnátok nekem valai tanácsot adni mit próbáljak ki?
Volt amikor 2 hétig semmi, és utána egyszercsak zsinórba naponta.

Választ előre is köszönöm

Egy aggódó apuka
támogatás Creative Commons License 2010.01.25 0 0 96

Kedves Midoriko3!

 

Ha küldene egy telefonszámot az info kukac paralel.hu-ra akkor felhívnám. Üdvözlettel!

Midoriko3 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 95
Akit érdekel, nekem van teljesen új, bontatlan, külföldről behozott wet-stop3 készülékem, magyar használati útmutatót tudok hozzá adni (15.000.- +postaktg.).

Nekünk 2 hét alatt sikerült leszokni vele.
gorzsanya Creative Commons License 2008.10.12 0 0 93

 Köszi Kyra a gyors és alapos választ.

Kitartóan tovább próbálkozunk a siker reményében.

Remélem nemsokára mi is a pozitív eredményekről számolhatunk be,és tovább- adhatjuk a tapasztalatainkat sorstársainknak.

Üdv: Gorzsanya

Előzmény: kyriat (92)
kyriat Creative Commons License 2008.10.09 0 0 92
sziasztok.

ritkán, de benézegetek még:-).

A cseppcsengő nálunk lassan hatott. Nálunk csengő nélkül, születése óta csak nedves éjszakái voltak a gyermekünknek (kicsit több mint 6 éven át:-(). Mi próbálkoztunk a csengő előtt éjjeli 3x-i ébresztéssel-és pisiltettük--mégis bepisilt.., a kevesebb folyadék bevitelt is hozzátettük--ugyanúgy bepisilt...(lefekvés előtt 2 órával már semmit nem ihatott, este tilos volt a tej és a citrus gyümölcslevek.)
A csengőre 2 hét használat után kezdett ébredni, aztán az ébredés lassan annyira tényleges lett, hogy egyre kevesebb pisi folyt a bugyiba. Majd végül már a csengő megszólalása előtt ébredt. Mi 6 éves kor után kaptunk csak csengőt. Előtte a gyerekorvos nem akart foglalkozni ezzel, mint problémával. Azt mondogatta-majd kinövi.
Nálunk most már teljesen rendbe jöttek a dolgok. Az biztos, hogy a javulás lassan következik be, sőt utána is lehetnek néha visszaesések.

Másik válaszom:

Mi NEM vettünk csengőt(többen kérdezték privátban van e eladóm..).
A Heim Pál kórházba ha beutal a gyerekorvosotok kivizsgálásra-ott a kivizsgálás után INGYEN kikölcsönözhető 1-2 hónapra. Pár ezer ft kaukciót kell fizetni, hogy vissza is kerüljön a csengő. A kaukciót visszadják, amikor visszaviszitek.
Aki nem szeretne 10 ezreket belefektetni-annak biztos érdemes ezt az utat kipróbálnia.

mindenkinek gyors javulást kívánok, legyen mielőbbi csak száraz éjszakátok!

üdv
Kira
Előzmény: gorzsanya (91)
gorzsanya Creative Commons License 2008.10.09 0 0 91

Szia Kira!

Ha esetleg még visszaolvasgatsz erre az oldalra : nagyon szeretnék pár bíztató szót olvasni , hogy nálatok milyen lépésekben ment a leszokás.

Mi ugyanis 3 hete próbáljuk de annyira mélyen alszik a kisfiam, hogy reggel nem mindig emlékszik rá ,hogy "ébren "volt az éjszaka.

Ettől függetlenül viszont volt pár éjszaka amikor  csengetés nélkül is szárazon ébredt.

Mások tapasztalatát is szívesen venném a cseppcsengő használatával kapcsolatban!  

Előzmény: kyriat (88)
mézecske12 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 90

Szia!

Én itt vettem a fiamnak nyár végén.

http://www.dealtech.hu/wet_stop.htm

 

Régebben a Salus is forgalmazta, de az már megszűnt és gyógyászati segédeszközboltban sem találtam, őket pedig a neten és volt nekik.

 

méz

amarcsi Creative Commons License 2008.09.18 0 0 89
Vásárolni szeretnék csepp-csengőt. Kérem akinek van, de már nincs rá szüksége, vagy esetleg tud olyanról aki eladná, tisztelettel kérem keressen e-mail-ben a részletek megbeszéléséért. acelf@freemail.hu
kyriat Creative Commons License 2008.08.29 0 0 88

Nálunk 2 hónapnyi csepp-csengő használat után végül megszűnt az éjszakai bepisilés. Le se tudom írni milyen megkönnyebülés volt nekünk szülőknek és a gyereknek FŐLEG!

Kívánunk mindenkinek:- kitartás és türelem,( na és csepp csengő)!

Kira

Ammandina Creative Commons License 2008.08.29 0 0 87
Köszi, de 4,5 éves a úgy néz ki megoldódott a probléma, hetek óta nem pisilt be éjszaka és fel sem ébredt 10-12 órán át!!
Előzmény: Eleon Nóra (85)
zso70 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 86

Felhozom egy kicsit a topicot, valakinél valami változás? szoba-és ágytisztaság?

Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.13 0 0 85
Bocs, hogy belekotty. A lányom 8 éves. 6 éves korában vettünk emeletes ágyat. Minden éjjel pisilni jár, egyszer sem esett le, pedig van, hogy az értelem szikrája nincs a szemében, mikor kijön, gyakorlatice alva. Szóval ne parázz.
Előzmény: Ammandina (66)
kiryat Creative Commons License 2008.02.13 0 0 84

szia.

 

mi 6 éves fiunknál kezdtük el használni a csepp-csengőt. A szeklice egy hónap alatt se használt, még pici javulás se volt tőle.

Nekünk a gyerekorvosunk azt mondta hogy 5 éves kor felett lehet már kipróbálni.

Sajnos úgy néz ki hogy nálunk a csepp-csengő se jön be--1 hete használjuk--de a fiam nem ébred fel rá, pedig a másik szobába is hallani jól ahol mi alszunk. Így nálunk ez most annyit használ, hogy mikor jelezz a csengő--félalvó állapotba kivisszük pisilni, majd ruha csere és alvás. Ez kétszer éjjelente.

Kicsit ek is vagyok kenőndve, mert nagyon bíztam hogy a csengő javítani fog a helyzeten.

A Heim P. ból egyébként ki lehet kölcsözni--ha jártál már ott beutalóval ilyen ügyben.

Ha doktornő is rábólint --a gyerek esetét nézve.

 

gyors bepisilés nélküli éjjeleket nektek!

 

Kira

 

Előzmény: Adriennanyuka (83)
Adriennanyuka Creative Commons License 2008.02.12 0 0 83

Helló!

 

MÁr vagy 3 hete szedjük a szeklicemag-olajat napi 2x1 mokkáskanállal és semmi változás. Sajnos. Nem tudjátok véletlenül, hogy ezt a csepp-csengőt lehet-e hamarabb használni, mint 9-10 év. (Azt hallottam, hogy ennyi). Nekem 5 éves lánykának kéne. KÖszi!!!!!

Előzmény: Adriennanyuka (76)
Bébirépa2 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 82
Amma: ja, akkor érthető! :-)))

Nálunk nagyon vegyes a kép, pelust elhagytuk, vannak egyszeri kimenéses éjjelek(én ébresztem, magától az istennek se kelne), vannak kétszeri pisiléses éjjelek, a héten egyszer volt, hogy lefekvés előtt egy pisi és reggelig nyugi, most két napja még hajnali egy előtt bepisilt, ágyhúzás, reggelig nyugi.
Egyszerűen képtelen vagyok kifigyelni a szisztémáját.

Br
Előzmény: Ammandina (73)
Eszter03 Creative Commons License 2008.01.30 0 0 81

Köszi, megpróbáljuk! Reméljük használ. Inkább ezzel kezdem el, mint a millió kivizsgálással, orvossal.... Majd ha nem használ, akkor muszáj lesz.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!