Keresés

Részletes keresés

beeeeeee Creative Commons License 2004.07.22 0 0 890

gondolom Neked a búvárhajó (ahol 1 hétig a hajón vagy) napi x db merüléssel jön be... tudod, van akit épp az kapcsol ki, ha egy tiszta, szép szállodában lehet, ahol bőséges svédasztalos reggeli és vacsi fogadja, és a legnagyobb gondja az, hogy melyik szikla tövében napozzon...

hány szállodát láttál egyébként SSHban hogy ennyire tudod hogy mindegyiknek ugyanolyan a partja? ugyanis én még egy ilyent mint a Dreams partja nem láttam...

 

aki kíváncsi képekre: www.beepee.hu/kepek/egyiptom

a 2. nap képei között van pár a Dreams partjáról.

Előzmény: ath (889)
ath Creative Commons License 2004.07.22 0 0 889

nem borzasztó, csak bosszantó, de ha valaki megkérdezi mi a dreamsról a véleményem, engedtessék már meg, hogy elmondjam.

egy olyan szálloda ahol egyszer megtörténhet, ott meg fog történni máskor is.

ti úgy ajánlgatjátok mintha a tiétek lenne, pedig én ezek ismeretében inkább egy másikat választanék, úgyis van jó pár hasonló se íze, se bűze szálloda monstrum.

a zene, az idegesítő animáció pedig tény. mondjuk azzal nem is vitáztál.

életemben akkor mentem először szervezett, tipikusan túristás last minute-re, de soha a bides életben nem fogom megismételni. sajnálom azokat akiknek egy dreams jelenti a nyaralást, a lopástól és a pofátlan managementtől függetlenül.

 

Előzmény: beeeeeee (888)
beeeeeee Creative Commons License 2004.07.22 0 0 888

ATH, tényleg borzasztó ami Veled történt, de szerintem ideje lenne megértened, hogy ez nem mindennapi dolog... Nekem pl. rengeteg ismerősöm volt már a Dreamsben, és csak jót hallottam vissza.

És azért az árért amiért a Dreams B. van, tényleg igen jó szerintem.

 

A part tényleg mindenhol szép, sok minden tud szép lenni. De ILYEN partot nem láttam Sharmban máshol...

Előzmény: ath (887)
ath Creative Commons License 2004.07.22 0 0 887

100x leírtam. kipakolták a szobánkat, csesztek kártalanítani, egy egész napot kellett a sharmi rendőrségen eltölteni, a management kritikán aluli, üvölt a 80-as évekbeli samantha fox a hangfalakból, úgyhogy ha a medencéhez közeli a szoba, mondj le az alvásról, pihenésről.

a part szép, de ez mindenhol így van, a vörös tengert nehéz elrontani.

Előzmény: Sugajoe (884)
beeeeeee Creative Commons License 2004.07.22 0 0 886

Voltam! Szép szálloda, erős 4*-os ha európai szemmel nézzük. Szépek a szobák is, ízlésesek és egész tágasak.

 

A partja gyönyörű!!!!!! Már csak amiatt is érdemes oda menni.

Előzmény: Sugajoe (884)
Marianna-22 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 885

Sziasztok!

Én május végén voltam Egyiptomban, igaz Hurghadán. De van néhány infom. A Kairói múzeumban nem lehet már fényképezni. A sok h.... miatt aki vakuzott össze -vissza és így inkább betiltottá az egészet. Szerintem megéri elmenni a Kairói fakultativra. Az amit ott látsz kárpotól a korai kelésért és a hosszú útért.

 

Viszont nekem is lenne kérdésem. Sharm-on milyen a tenger, mármint az élővilág. Akinek esetleg van összehasonlítási alapja Hurghadával az jó lenne ha írna. De persze aki "csak " Sherm-ban volt attól is szívesen fogadnák egy kis élménybeszámolót

Sugajoe Creative Commons License 2004.07.22 0 0 884

Ki tud vmit a Dreams Beach Hotelról? Ki volt ott/ ki fog menni? Örülnék egy-két tippnek...

 

Üdv

 

JC 

beeeeeee Creative Commons License 2004.07.22 0 0 883

Milyen iroda nevét?

Az OTP Travelre gondolsz?? Ez a neve... :)

A honlapon (www.otptravel.hu)  megtalálod az irodák címét. Hol laksz?

Előzmény: Anna ) (881)
Anna ) Creative Commons License 2004.07.22 0 0 882

Milyen piramisok?

 

Mi nem találkztunk velük...

 

Volt Királyok-völgye, 2 templom, alabástrom műhely, és szégyen szemre nem ju eszembe az egyik látványosság neve. 2 szobor, ami 2 fáraót ábrázol, és a feleségüket, akik a férjeik térdééig érnek!

 

ja, és az étterem télleg elég hányadék volt!!

Előzmény: bubba2001 (875)
Anna ) Creative Commons License 2004.07.22 0 0 881

Szia b+sok e!

Meg tudod mondani az iroda nevét?

 

Köszi!!

Előzmény: beeeeeee (876)
DAU Creative Commons License 2004.07.22 0 0 880
Sziasztok!!!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindítottuk, új közhasznú utazási fórumunkat az alábbi címen:

http://www.travelforum.hu

Kellemes időtöltést kívánunk!
Szerkesztők
zenox Creative Commons License 2004.07.21 0 0 879
iityam: Éjfélkörül történt az indulás. (Karthagóval, vasárnapról hétfőre virradóra mentünk) A szállodában kaptunk egy reggeli csomagot. A csoport másnap éjfélre ért vissza a szállodába. Állitolag nagy rohanás volt végig, a piramisokra alig jutott idő. 100 dolcsi/fő volt. Gyerekkedvezmény nem tudom mennyi, de elég zsiványak voltak. Javaslom, ne fizessetek előre, mint ahogy szeretnék, mert ebben az esetben egy gyomorrontás miatti utlemondás esetén NEM adják vissza a pénzt!!! Mindenesetre Taher 200 dollárért vissz benneteket a piramisokhoz, igy kapásból sporoltok minimum 100 dollárt, ráadásul nem kell a csoporthoz alkalmazkodnotok. A muzeumba piramisokhoz ő is el tud vinni benneteket.
Előzmény: iityam (861)
beeeeeee Creative Commons License 2004.07.20 0 0 878

az OTP Travel járata Malév charter, az OTP Tr. bérli a Malévtól. semmi köze a Karthagohoz.

menetrend: BUD-SSH: 13:00-17:35

SSH-BUD: 18:35-21:15

 

A Savoy tényleg az egyik legszebb hotel SSHban. Volt szerencsém kipróbálni... Egyébként szerintem elég a félpanzió, úgyis reggeli vacsi svédasztalos, ebédre 45fokban nem sok kaját kíván az ember, arra meg van a szállodának is x db étterme, ahol a szendvics/pizza/sültkrumplitól a rendes 4fogásos ebédig bármi található...

 

A Savoyt csak javasolni tudom, nem fogtok csalódni benne!

A Dreams Beach is jó, valamint a Radisson SAS (csak annak a partja nem olyan szuper). A Holiday Inn szerintem a többihez viszonyítva nagyon alacsony helyet kap...

Előzmény: bubba2001 (877)
bubba2001 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 877

akkor az kiderült, h a kartago-nak elég "viccesen" indul/érkezik a gépe, de ha jól tudom az otp travel-nek a kartago-tól független a charter-e. tudja véletlen v.ki, h az mikor indul/érkezik??

ill. a hilton shaks bay hotelről tapasztalat???

 

Rigoletta: savoy-ban Te is "csak" félpanzión voltál?? (most csak ilyen ajánlatot találtam)

beeeeeee Creative Commons License 2004.07.20 0 0 876

Van olyan iroda is, akinek délelőtt 11kor indul a gépe, és utolsó napon estefelé indul vissza... Bizony ezt is nézni kell, mikor eldöntitek hogy ki az olcsóbb...

Kairó:

Egyiptomi Múzeumban a bejáratnál veszel egy fényképezőjegyet 10 vagy 20 LE-ért, és a Múmiák Termén kívül bárhol fényképezhetsz, de a vaku használat tilos, és az ott mászkáló hivatásos múzeumi idegenvezetők szólnak is érte (akkor is ha nem az ő csoportjukkal vagy).

Kagyló: meg ne próbáljátok kihozni. Még a tengerparti kiskavics miatt is átkutatják a táskákat, nagyon figyelnek az ilyesmire az átvilágításnál. Ha pedig olyant találnak amit valóban nem szabad kivinni az országból (korall, kagyló, stb) akkor jöhet a több ezer dolláros büntetés... Az se tévesszen meg hogy néhány üzletben árulnak pl korallt. Attól még nem fogod tudni kivinni az országból, csak jól átverve érzed majd magad. És még mindig: szebb a korall a vízben mint a polcon!!!!!

Ja, és a kairói kirándulásnak a fakultatív programon és a Budapest-Kairó menetrendszerinti hosszú hétvégén kívül még van pár módja... :)

bubba2001 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 875

mi tavaly voltunk hurghadán. onnan is volt kairoi fakultatív. mi nem mentünk el a következők miatt: hajnalok hajnalán indult a busz, kb 5óra az út. a legnagyobb forróságban érsz oda, van kb másfél óra a kairói múzemra, majd ugyanennyi a piramisokra. (lévén h az országban csak konvojban haladhatnak a buszok -kb 50busz- mind egyszerre érnek oda, és az ekkor a látnivalóknál kialakuló tömeget nem tudom szalonképesen leírni....)  aztán kajálás egy telezsúfolt, elég kétes állagú és higiéniájú, és mellesleg kis választékot felkínáló svédasztalos "étteremben". ezt követően látogatás a "szőnyegmúzeumban" és a "parfümmúzeumban", ami valójában két üzlet, ahol az utazást szervező helyi cég szerződve van, és százalákot kapnak a pancser túristákra a kereskedők által baromi erőszekosan ráerőltetett bóvlik árából. itt természetesen egy kicsivel azért több időt áll a busz, mint a piramisoknál, és a kairói múzeumnál... aztán hulla fáradtan, éhesen indulás haza. érkezés késő éjjel. elvileg azzal hitegetnek, h a vacsorával megvárnak, ez vagy így lesz, vagy nem, de ha mégis, akkor is természetesen a már erősen megkopasztott svédasztal kihűlt ételeiből szemezgethetünk...

engem nagyon érdekelnek a piramisok, és a többi kairói látnivaló, de nem ilyen áron! inkább egyszer felülök a malév menetrendszeriére, és foglalok a neten egy kairói szállodát 3éjszakára, és megnézek mindent a saját tempómban az utazási iroda simlis húzásaitól és a legnagyobb tömegtől mentesen.

a leírtak AI ellátásra vonatkoznak, félpanziónál asszem' nem így van megoldva a kaja. és persze a leítrak nem is törvényszerű dolgok, de előtte is, akkor is és azóta is sokaktól ugyanezt a forgatókönyvet hallottam.

szomorú. :-((

aagica Creative Commons License 2004.07.20 0 0 874
Pár éve, ha fényképezőt akartál bevinni a Kairói Múzeumba, akkor fizetni kellett, ha nem volt hozzá jegyed, akkor le kellett adni a "ruhatárban" a gépet. Mi persze megpróbáltuk bevinni a hátizsákban, de átvilágítós gép van, lebuktunk, visszaküldtek.
Előzmény: iityam (869)
Rigoletta Creative Commons License 2004.07.20 0 0 873
Messze a legjobb szálloda sharmon a Savoy. Egy kicsit drága, de nagyon szép, tiszta, parkosított és a személyzet is megállja a helyét. Én tavaly nyáron voltam, és egyik legjobb nyaralásomat töltöttem el ott.
Előzmény: bubba2001 (860)
menarr Creative Commons License 2004.07.20 0 0 872
Szerintem a mi gépünk is akkor indul, de azt eddig nem tudtam, hogy utolsó nap hajnali 5kor indulunk, így már nem biztos hogy ez az iroda a legolcsóbb, na mindegy. Más: Kairót szerintem látni kell (mi korábban voltunk), abban már nem vagyok biztos, hogy az utazási iroda szervezésében, szerintem ne fizess be semmit addig, amíg ott helyben nem érdeklődsz az árakról. Tényleg korlátozzák a fényképezést, kamerázást a múzeumokban, Sharmból pedig tudomásom szerint nem szabad semmilyen tengeri kütyüt kivinni, a reptéren problémák adódhatnak belőle.
Előzmény: iityam (869)
Anna ) Creative Commons License 2004.07.20 0 0 871

Mi ugyan Hurghadán voltunk, de van ami 1ezik:

 

  • Luxorban nem szabadott fotózni, meg kamerázni, vagy ahol igen, ott fizetni kellett. Gonodlom ez más múzeumban is így van.
  • Kagylót nem szabad kivinni, nekünk az id. vezető mondta, amikor a hotelba érkeztünk.

Anna

Előzmény: iityam (869)
Anna ) Creative Commons License 2004.07.20 0 0 870

És akkor hol tudtok átjönni a fsz-ről?

Az még annyira nem is hangzik soknak. Hurghadától messzebb van Luxor...

 

 

Előzmény: rags (866)
iityam Creative Commons License 2004.07.20 0 0 869

MI is pár nap múlva megyünk Sharm-ba. Az első nyaralási napon 23,20-kor indulunk, és az utolsó napon hajnali 5-kor jövünk vissza. Tehát a 8 napos üdülésből mindjárt 6 nap lesz. De hát nincs mit tenni, néztem a katalógust, ott sajna szerepel az, hogy az utazási napok nem feltétlenül nyaralási napok. Szeretném megtudni valakítől aki Sharmból részt vett fak. program keretében Kairói úton (Egyiptomi Múzeum, PIramisok, közben ebéd), hogy milyen véleménye van róla. ÉS még valami, szabad-e fényképezni a múzeumban és kamerázni, kell-e esetleg ezért fizetni.

Utolsó kérdésem pedig az, hogy úgy hallottam kagylókat nem szabad kihozni az országból mert büntetnek érte, ez így van valóban. Előre is köszi, ha valaki tud válaszolni ezekre a kérdésekre.

Előzmény: menarr (865)
bébé7 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 868

Szia csiricsi!

Elfogadják mindkettőt, de pl a fakultatív progiknál tavaly Hurghadában egy-egyben váltották az EURO-t és az USD-t. Ma lényeges az árfolyamkülönbség.

Szerintem akkor jársz a legjobban, ha itthon HUF-ot váltasz USD-re, most elég jó az árfolyam, és az EURO-t félreteszed máskorra.

bébé7

Előzmény: csiricsi (867)
csiricsi Creative Commons License 2004.07.20 0 0 867

Mit tanácsoltok? Ha euróm van itthon váltsam dollárra, vagy kint is elfogadják a €-t?

 

ezt ajánlom: http://www.weatheronline.co.uk/Africa.htm

 

40 C árnyékban...

 

 Csiri

rags Creative Commons License 2004.07.20 0 0 866
Nem, busszal. Repülő kb 1 óra, csak több száz USD az út ára.
Előzmény: Anna ) (863)
menarr Creative Commons License 2004.07.20 0 0 865
Megnyugtatni nem tudlak, de mi is velük megyünk. Előzetes info alapján késő este lesz a reptéren a találkozó, úgyhogy vszínűleg éjszaka repülünk és hajnalban érkezünk...
Előzmény: jjjgabesz (862)
Anna ) Creative Commons License 2004.07.19 0 0 864

Aki nem tud írni! :)

rdeklődő=érdeklődő

mindnen=minden

Előzmény: Anna ) (863)
Anna ) Creative Commons License 2004.07.19 0 0 863

Ez az út repülővel ennyi, ugye?

( Bocsi, csak egy pofátlan rdeklődő vagyok :), aki irigyel midnen ide írogatót! :) )

Előzmény: rags (846)
jjjgabesz Creative Commons License 2004.07.19 0 0 862

Volt már valaki idén a kartago toursal Sharmban? Ha igen és minden jól sült el neki az nyugtasson meg légyszi. Egy közeli ismerősöm a múlt héten ment ki és reptéren kellett tölteniük az első estét + alig kapták meg a szobájukat...

Én szeptemberben megyek, de kezdek kicsit pesszimistán állni a dologhoz...

 

Gabesz

iityam Creative Commons License 2004.07.19 0 0 861

Zenoxnak!

Nemsokára megyünk a Holiday Inn-be. OLvastam, hogy Tahert ajánlod taxizás céljából. Meg fogjuk keresni, és igénybe venni a szolgáltatásait.

OLvastam, hogy nem jutottatok el Kairóba a betegség miatt, de azért megkérdezem, hogy hogyan zajlott ez a többieknél. MI két gyerekkel megyünk erre a programra, az 1 naposra. KÉrdésem az lenne, ha tudod, hogy kb. mikor érnek vissza este a szállóba, és hogyan oldják meg a vacsit. Azt tudom, hogy éjszaka indulnak, egész nap program ebéddel, piramisok, utána utazás vissza. Van-e erről esetleg infód.

Köszi előre is: JOrgosz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!