Keresés

Részletes keresés

Shogun Creative Commons License 2000.01.28 0 0 17
Helló! Nekem az összes könyve tetszett, amit olvastam tőle (kb 25-30-at). Bárki bármit mond, én szeretem a könyveit. Két dolgot szeretnék mondani. Az egyik, hogy ha keresek tőle régi könyveket, tuti, hogy nem lehet sehol találni. Néha, ha mázlim van akkor tudok valakitől venni egy régi példányt. Az évente egy újrakiadás szerintem kevés tőle. A másik: biztosan észrevettétek, hogy a Leslie bátyóval kapcsolatban az interneten szinte semmilyen infó vagy honlap nincsen. Ezen próbálok segíteni. A honlapom róla szól, bár még eléggé hiányos és kezdetleges, de folyamatosan bővítem, amikor időm engedi. Ha valakit esetleg érdekelne: http://www.extra.hu/shogun. Remélem, ezt nem fogjátok most fel reklámozásnak, de szerintem ez az egyetlen LLL honlap. Vagy legalábbis nekem nincs tudomásom másikról. Ha tévednék, akkor írjatok.
m.illion Creative Commons License 2000.01.27 0 0 16
Ma már nem nagyon bírnám elolvasni a regényeit, de tény, sokáig kedvencem volt. 14-18 éves koromban vagy 40 könyvét olvastam, persze nagy élvezettel. Mint krimi mindenképpen színvonalas, ezt el kell ismerni. Csak hát már nem sok meglepetést tartogatott számomra.
Egy kérdés: A nagy fa árnyékában, a Rekviem a kacsalábért c. könyveket is ő írta?
Úgy tudom, élt egy Lőrincz László nevezetű író is, és én inkább neki szavazom a fenti két regényt.
Vajk Creative Commons License 2000.01.27 0 0 15
En a Sindzse szemet olvastam eloszor tole, egyhuzamban kivegeztem a konyvet, annyira tetszett. Aztan a tobbi eleg siralmas volt. A Hos a S&W pisztolyaval, a sejtelmes, eloremutato fejezet lezarasaival, az utana bomlo nocikkel, akiket eloszor nem aakar, ameg ok sem akarjak, aztan megis. Meg az eltunedezo hullak, a tulvilaginak alcazott gyilkosok....
A harmadik konyvet mar nem tudtam vegigolvasni.
ZedIzDead Creative Commons License 2000.01.27 0 0 14
Megpróbálkozom egy új szempont felvetésével: a talkshowkban azt szokta volt mondani Leslie bátyó, hogy ő a könyvein keresztül próbálja bemutatni a kolostorok, Tibet satöbbi világát, merthogy ha ugyanezt tudományos könyvekben tenné, a kutya se olvasná őket. (Na meg nem is igen fizetnének érte ennyit, teszem hozzá én...) Valami olyasmit mondott egyszer, hogy ő nem talál ki helyszíneket, isteneket, a könyveiben a történeten és a szereplőkön kívül minden valós.

[ZedIzDead]

AstorA Creative Commons License 2000.01.27 0 0 13
Nem tudom, hogy az eddigi hozzászólók melyik korosztályba tartoznak. Amikor én voltam tizenéves, romantikára, titkokra, ismeretlenre, misztikumokra éhes, akkor jöttek be ezek a könyvek. Nekem az első a Gonosz és a Fekete Hercegnő volt. Hát ebben aztán minden együtt volt, amire a fogam fájt. Nem volt megállás...! Minden könyvét megvettem, amit csak lehetett. Az utolsó azt hiszem az Ahol a pajpaj jár volt, mert a mostani könyvek már tényleg eléggé hasonlóak. A régieket azonban még mindig szívesen olvasom, bárhányszor. Főleg a humora fogott meg.
Én nem találok abban kivetni valót, hogy nőcsábász az egyes szám első személy. Ez egy könyv!!! Állatira nem érdekel, hogy életben hogy néz ki, ez maximum akkor lenne helyénvaló, hogyha ÉLETRAJZI könyveket írna. Azt hiszem azonban, hogy esetünkben NEM erről van szó.
mmmspb Creative Commons License 2000.01.27 0 0 12
Az egész egy áltudományos kultúrmocsok.
Ráadásul a műveiben nagy nőcsábászként jellemzi az egyes szám első személyű elbeszélőt, a valóságban pedig egy kicsi kövér pösze figura.
Elismerem, hogy profin keres sok pénzt, de nem büszkélkednék azzal, hogy ő a kedvenc íróm.
hegyi benedek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 11
Az első könyv amit olvastam Az ördög fekete kalapja volt.
Az akkor nagyon tetszett, ma már úgy vagyok vele, ahogy egy páran előttem
is mondták; olyan mintha kedves László barátunk "eposzi" kellékeket talált volna
ki magának, lásd Tibet, asszonyok hada, ránéztem az órámra, 20 fok volt a nulla
alatt, a Hold bíztatóan rámosolygott, s valószínű mindenki tudná még folytatni,
aki legalább elolvasott 2-3 Lawrence regényt.
Amiért mégis vagyok olyan "álnok", s olvasom, az azért van, mert bírom a humorát...
A kalapom mindenesetre megemelem előtte...
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.25 0 0 10
Sajnos Frank Cockney fele konyvet nem olvastam.

L.L.Lawrence inkabb minden leben kanal ficko,Lendvay meg tipikus hekus-a'la Philip Marlowe-szeretem a klasszikus krimiket,bar az utobbi tortenetek amikben a bogarasz szerepel,kicsit tul csordultak a misztikumban,ez nem tetszett.
Kedvenceim:
Gyulolet faja
Szindzse szeme
Gonosz es a fekete hercegno

vicc Creative Commons License 2000.01.21 0 0 9
Most Lawrence vagy Lőrincz L. Mert ugye nem mindegy. Meg aztán nemcsak kolostorok vannak, lásd. Lendvay barátunk, aki nem igazán merészkedne el Nepálba.

Mi a véleményetek a Frank Cockney néven írt könyveiről?

nori Creative Commons License 2000.01.21 0 0 8
Na, nem játszom itt a sznobot, olvastam tőle pár könyvet, egy-két dolog, a tibeti kolostorok ismertetése érdekes, de mint krimi, gyenge, általában a közepéig olvasom, aztán csak a végét, mert addigra már nincs semmi új információ. Azért csábulok el sokszor, mert a krimi klasszikus változatát próbálja követni, végig titokban marad a tettes és az indíték (legalábbis ez a szándék)
Előzmény: tébláb (7)
tébláb Creative Commons License 2000.01.21 0 0 7
Énnekem teccett, olvastam tőle sok mindent, az igaz, hogy eléggé egy stílusra, forgatókönyvre "termelődnek" egyes regényei. Egyszer olvastam egy könyvet, Leslie L. Lastex írta, címe, A dérfarkas éjszakája(?) bosszúja(?) hú bocs, hirtelen nem jut eszembe, egy az egyben paródiának készült, néha elég jól ülnek a kifigurázások benne.
ZedIzDead Creative Commons License 2000.01.20 0 0 6
És a regénycímekben túltengő birtokos szerkezetek nem tűntek fel? :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Darkmoon (3)
bloodandthunder Creative Commons License 2000.01.20 0 0 5
Lawrence az egyik kedvenc íróm. Nagyon szeretem a könyveit, büszke vagyok, hogy magyar.
Tőle a kedvenceim: -A megfolytott viking mocsara
-Omosi mama spíja
-Az ördög fekete kalapja
-A nagy madár
-Monszun
nori Creative Commons License 2000.01.20 0 0 4
egyszer megírt egy krimit, azóta csak a neveket és a helyszínt változtatja, a szövegszerkesztők korában ez nem kunszt
Előzmény: Darkmoon (3)
Darkmoon Creative Commons License 2000.01.20 0 0 3
Egy idő után feltűnik, hogy a regényei (majdnem)mindig kolostorba játszódnak, meg mindig eltünnek a hullák meg előkerülnek, bajba jutott széplányok meg tudósok, meg bogárkutatók,stb...
régebben olvasgattam, talán a Vérfarkas Éjszakája tetszett a legjobban.
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.20 0 0 2
hát nehéz választani, nekem talán a Nagy fa árnyékában című szociálpedagógiai kiseposz a kedvencem, az Ifjúsági Park huligánjainak megindítóan szép Belügy-propagandaregénye, gyakran előveszem és beleolvasgatok, egyszer még egy író-olvasó találkozóra is elvittem, hogy dedikálná már nkem a Laci, de nem tette, csak csúnyán nézett ráma a nagy bagolyszemével :-(
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.20 0 0 1
A fold alatti piramis.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.20 0 0 0
En nagyon kedvelem a fenn emlitett ur torteneteit,nektek melyik a kedvenc storyja?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!