Keresés

Részletes keresés

VEE Creative Commons License 2008.06.15 0 0 623
A két minősítést minek alapján lehetne megtalálni, hiszen nem ismerjük a készülék, illetve a cég nevét? Ha nem akarsz reklámot, szerezd meg a vizsgálatok kódját és tedd fel, bár a minősítők szerint ők nem mutathatják meg, ugyanis az a megrendelő tulajdonát képezi és az engedélyük nélkül nem publikus. Ez persze fogyasztóvédelmi szempontból eléggé furcsa, de bizonyára ezt a választ kapnánk tőlük.
Előzmény: Akos_IKS (620)
VEE Creative Commons License 2008.06.15 0 0 622

Bármibe lefogadok, hogy ezek a vizsgálatok nem a reklámozott tulajdonságokra vonatkoztak, hanem arra, hogy nem káros a termék. Ha mégsem, akkor az ő érdekük lenne a vizsgálati anyagot teljes egészében közzétenni. Erre kellenének az oknyomozó újságírók, akik nincsenek.

 

Megnyugtatlak, hogy mindenki forgatja a szóban forgó lapot, aki nem éli fel a teljes jövedelmét, azaz felújít vagy építkezik. Illetve ha mégsem, akkor a kollégáitól értesülhetett erről a felajánlásról. Nem beszélve az érintett cégekről, akik csak ismerik azokat a szakembereket, akik hajlandó elhinni nekik az állításaikat.  De egyik témánál sem találtak eddig egyetlen olyant sem, aki jelentkezett volna az adómentes jutalomért. És ne hidd, hogy azért, mert 200 ezer kevés, kétmilliónál sem lenne olyan, aki reszkírozná a szakmai karrierjét egy kamu készülék miatt.

Előzmény: Akos_IKS (620)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 621
Mivel többször leírtam, hogy nem értek hozzá, ennek ellenére Te mégis kérdezel és a kérdéseiddel lejáratni akarsz, az szerintem kötekedés.
Szevasz.
Előzmény: astronom (619)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 620
Szia VEE!

1. Ezt most találtam: "Termékünket a TÜV-Rheinland Hungária és az MTA-MMSZ laboratóriuma is bevizsgálta. Laboratóriumi tesztjeikről készült jegyzőkönyveik megtekinthetők cégünknél."

2. "építészeti folyóiratban"
Ezért is gondolom, hogy nem feltétlen a megfelelő emberekhez jutott el.

Üdv,
Ákos
Előzmény: VEE (617)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 619
Elnézésedet kérem, nem tudhattam előre, hogy számodra kötekedést jelent, ha kérdeznek tőled valamit.
Na szevasz.
Előzmény: Akos_IKS (618)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 618
Részemről már leírtam a lehetséges okokat, talán hívj fel egyet és kérdezd meg. Esetleg ahelyett, hogy itt kötekedsz egy teljesen off dolgon (amiről írtam is, hogy nem azért került fel, hogy csámcsogjon rajta mindenki), talán próbálj ki egyet anélkül, hogy meghallgatnád, mit mond az eladó róla. Így nem szembesülsz a félremagyarázásokkal, cserébe működik a dolog.

OFF
Itt egy másik, tök egyszerű (még csak nem is "varázs") dolog, fizikával-kémiával jól körülírható, mégsincs benne egyetlen autóban sem:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=79974044&t=9128597

A szabadalom:
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect2=PTO1&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&d=PALL&RefSrch=yes&Query=PN%2F4370971
ON
Előzmény: astronom (616)
VEE Creative Commons License 2008.06.15 0 0 617

Kedves Akos!

 

A nekem szóló válaszodra már előttem is úgy reagáltak, mintha én írtam volna. De azért összefoglalom a véleményemet:

 

Bár mérnök vagyok, de más területen, tehát én egy feltalálóval történő találkozón is csak azt tudom hajtogatni: hol vannak a független mérési eredmények?

 

A szkeptikusok azt hiányolják, hogy a feltalálók, gyártók, forgalmazók miért nem próbálnak ellenőrzött körülmények közötti (hazai) vizsgálatokat produkálni. Például az autónál milyen egyszerű lenne egymás mögött futnia két azonos típusú autónak több száz kilométeren, miközben az egyikben van, a másikban nincs ilyen ketyere. Bár a vezetési stílus eltérése miatt még jobb lenne mindezt laboratóriumban végezni. Nem hiszem, hogy ennek a költsége olyan sok lehet.

 

És még az is baj - ahogy előttem írták -, hogy nem azt mondják, hogy gőzük sincs a működésről, hanem hogy minden csodakészüléknél távoli és ellenőrizhetetlen, tudományosnak látszó magyarázatot és igazolást lobogtatnak.

 

Azt írod, hogy nem biztos, hogy felhívásom eljutott az összes olyan szakemberhez, akik között lehet támogató. Nos, a legolvasottabb építészeti folyóiratban többször megjelentettük ezt. A három napja utcára került legújabb számban pedig ismét leírtuk, hogy a földmágnességen alapuló falszárító nem más, mint szemfényvesztés. Egyáltalán nem izgulok, hogy hitelrontásért beperel a számos érintett cég, ahogyan ezt akkor sem tették meg, amikor hat márkát név szerint is megemlítettünk. 

 

És megismétlem: a magyar törvények szerint egy termék jellemző tulajdonságát igazolni kell tudni.

 

Tényleg úgy gondolod, hogy egy ilyen világra szóló találmányt nem lenne érdemes a legnagyobb autógyártóknak eladni? Hogy azok nem fogadnák ezt örömmel? Csak ők is rögtön a mérési eredményeket kérik vagy nekiállnak mérni. Ha már megkereste ezeket a multikat és azok mértek, nem fogják megmutatni Neked a számukra kedvezőtlen eredményeket.

 

Az nem elég, hogy szerinted működik, hiszen számtalan más dologról (pl. a horoszkópokról) is ugyanez a véleménye a benne hívőknek.

 

Az a baj, hogy a médiamunkások mind gyávák és semmire nem mernek rákérdezni.

Előzmény: Akos_IKS (611)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 616
Nagyszerű, akkor visszatértünk az eredeti kérdéshez:
Mi indokolja, hogy NE gyártsak olyan autót, amelyben eleve benne van a varázskütyü?
Előzmény: Akos_IKS (615)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 615
Pontosan. Ha kevesebb lesz tőle a fogyasztásom (fogyasztási napló alapján), CO-m, HC-m (zöldkártya alapján), akkor nem érdekel és mivel nem értek hozzá, minek mennék bele bármilyen vitába? De most komolyan?

Te szívesen vitatkozol olyan dologról, amihez lövésed sincs, csak hallottál róla?
Előzmény: astronom (613)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 614
Csak az érdekli az embereket... illetve az autós újságírókat és rajtuk keresztül az embereket.
Előzmény: pint (612)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 613
sokan vennének olyan autót, amiben van egy ketyere, amit a gyártó sem tud, hogyan működik, de a vevő higgye el, hogy az jó lesz neki?

És sokan vesznek olyan fogyasztáscsökkentő ketyerét, amit a gyártó sem tud, hogyan működik, de a vevő higgye el, hogy az jó lesz neki?

A forgalmazó majd hadovál valamit a cinkmolekulákról, amelyek nem engedik a hidrogént újraegyesülni, a polgár meg elégedetten használja, nem érdekli a válasz, és nem kívánja tovább boncolgatni...
Előzmény: Akos_IKS (611)
pint Creative Commons License 2008.06.15 0 0 612
"Gondolod, hogy sokan vennének olyan autót, amiben van egy ketyere, amit a gyártó sem tud, hogyan működik, de a vevő higgye el, hogy az jó lesz neki?"

gondolod, hogy érdekelne bárkit, mi van benne? az ár, a fogyasztás, a teljesítmény számít a piacon.
Előzmény: Akos_IKS (611)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 611
"Ne röhögtesd már ki magad."
Nah, tudtam, hogy átmegyünk személyeskedésbe, ezért is címeztem VEE-nek a levelet...

Gondolod, hogy sokan vennének olyan autót, amiben van egy ketyere, amit a gyártó sem tud, hogyan működik, de a vevő higgye el, hogy az jó lesz neki? És ráadásul egy olyan ketyere van az autóban, aminek a klónjait már úgy lejáratták, hogy az autógyár területén még csak suttogni sem szabad róla, mert még kapcsolatba hozzák a gagyi cuccokkal?

Igazából nem tudom a választ, nem is érdekel, én használom és részemről nem kívánom tovább boncolgatni a dolgot.
Előzmény: astronom (608)
pint Creative Commons License 2008.06.15 0 0 610
nagyon szép példa volt, mert a MS sem azért csinál bloatware-t, hogy a gyártókat staffírozza pénzzel.

pont a fordítottja igaz: a hardware gyors fejlődése miatt nem érdemes kisebb, áramvonalasabb programokat írni, mert a programozó/programtervező drágább, mint a vas.

a közgazdaságtan jól érthető dolog, de egyesek jobban szeretik az összeesküvéselméleteket, az még egyszerűbb, és izgalmasabb is.
Előzmény: Akos_IKS (605)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 609
Nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem éppen arra hoztad volna példának, hogy vannak ám működő szerkentyűk, amelyekkel nem tud mit kezdeni a fizika...
Előzmény: Akos_IKS (607)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 608
Nehezen hiszem el, hogy ne lenne piacképes célközönsége egy kisfogyasztású autónak.
Ha én kijönnék egy ilyennel, mi történne? Jönne az olajmaffia és bedarálná velem együtt az összeset?
Ne röhögtesd már ki magad.
Előzmény: Akos_IKS (605)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 607
Nem. De az ő válasza lehet hogy helyes, csak sajnos ezen a téren a tudásom felér hat pár rendőrcsizmáéval és ahhoz is hülye vagyok, hogy kételkedjek a válaszban (mondjuk egy visszakérdezés erejéig), ezért is ajánlottam fel VEE-nek, ha gondolja, találkozzon az emberrel és megbeszélik a dolgokat. Több infót ne várjatok tőlem tényleg.
Előzmény: astronom (606)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 606
OK. És utalt rá egyetlen szóval is a forgalmazó, hogy "nem biztos, hogy helyes a válasz"?
Előzmény: Akos_IKS (603)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 605
Ha én Microsoft lennék, miért lennék abban érdekelt, hogy a programsoraimat NE optimalizáljam, és NE reklámozzam, hogy nekem milyen fasza és gyors oprendszerem van, ami tök kicsi/olcsó vason is elfut? Ehelyett az aktuális "erőművek" kellenek minden egyes új win bevezetésekor.

És most jöhetnek az összeesküvés-elméletek, meg a pénzbeli érdekeltségek mindkét (autó, informatika) iparágban.
Előzmény: astronom (602)
pint Creative Commons License 2008.06.15 0 0 604
két észrevétel.

1. senki nem kérte, hogy egyenletekkel vagy elmélettel legyen alátámasztva a dolog. elég, ha kontrollált és körültekintő vizsgálat támasztja alá.

2. az elfogadható, ha valaki nem tudja, miért működik egy készülék. az meg egy teljesen más dolog, ha azt állítja, hogy tudja, ám a magyarázat sült hülyeség. az sem elfogadható, ha tudományos megalapozottságról beszél, miközben ilyesmivel nem tud szolgálni. ezeket úgy hívjuk: hazugság.
Előzmény: Akos_IKS (599)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 603
Igen, azt írtam, de előtte van, hogy: "Azt a választ kaptam, hogy:", tehát ez a forgalmazó válasza, ergo továbbra sem biztos, hogy helyes az a válasz és továbbra sem biztos, hogy fizikával leírható az eszköz működése, de nekik legalább van annyi tapasztalatuk, hogy amennyiben cinket tesznek "oda", akkor működik. OK?
Előzmény: astronom (600)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 602
Plusz egy jámbor kérdés:
Ha én autógyár lennék és lenne egy ilyen fasza fogyasztáscsökkentő ketyere, miért lennék abban érdekelt, hogy NE használjam az autóimban, és NE reklámozzam, hogy nekem milyen fasza kisfogyasztású autóim vannak?
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 601
Én
Előzmény: astronom (600)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 600
mert a működő termékeket sem lehet körülírni fizikával,

Én egy perccel ezelőtt írtad, hogy

a CH molekulák mágneses tér alatt ... ugyan apróbb molekulákra esnek szét, de ha kijönnek a mágneses térből, gyorsan visszarendeződnek, ezért ezt a készüléket a csövet megszakítva kell behelyezni, mert van benne cink, ami nem engedi azonnal visszarendeződni a molekulákat

??
Előzmény: Akos_IKS (599)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 599
Szia VEE!

Remélem, nem érted félre, amit most írok. Csak próbálom más oldalról megvilágítani a dolgot és eszem ágában sincs belédkötni, mert megértem, hogy próbálsz tenni valamit a sok átverés és pénzlehúzás ellen.

Azon még nem gondolkodtál el, hogy mi van akkor, ha tévedsz? Mi van akkor, ha a tudomány mai (2008.06.15. 17:59) szintjén nem létezik olyan egyenlet, amivel le lehet írni a készülékek működését?

Azt kérded: "miként lehet, hogy ezen készülékek működéséről még egyetlen, magyar egyetemen oktató fizikust vagy vegyészt sem sikerült meggyőzni?"
Nekem itt az "egyetlen" szóval van gondom, mert Te sem ismerhetsz mindenkit és nem biztos, hogy mindenkihez eljutott a felajánlásod, tehát nem általánosíthatunk.

Csak a magam példáját tudom leírni -bár ez nem vízlágyítás, de mégis mágnes- és nem azért írom le, hogy legyen min csámcsogni, hanem azért, mert én is szkeptikus vagyok ezügyben, de a tapasztalat meggyőzött, hogy talán mégis van egy-egy olyan eszköz, amelyik működőképes (ez nem jelenti azt, hogy mind az lenne).
Sok-sok éve már a környezetvédelem lebeg a szemem előtt. Sok terméket megnéztem, sok fórumot bejártam, sok emberrel beszéltem, míg találtam egy terméket, amelyik szimpatikus volt, itthon gyártják, beszélhettem személyesen a "feltalálóval", stb. és vettem egyet próbaként. Beszerelték (autóhoz való fogyasztáscsökkentő) és működött. Azonnal. Nem szubjektív érzékelés alapján mondom, hanem fogyasztási naplót vezetve, a tényekre alapozok. Az autót előtte 25-30.000 km-t használtam, utána pedig még többször ennyit, de a fogyasztása megváltozott és a megváltozott értéken maradt. Később az autót eladtam, vettem másikat, ebbe is megvettem a készüléket, beszerelték, nem működött. Sokáig volt az autóban úgy, hogy semmi haszna. A saját lustaságom volt a legfőbb oka, hogy nem kerestem a hibát, de egy hete rászántam magam és átszereltem a készüléket, közelebb az injektorokhoz. Rögtön lement a fogyasztásom 5,08-ra, amilyen még sosem volt (szintén fogyasztási napló alapján), pedig ugyanazon az útvonalon, ugyanúgy használtam, semmit nem változtattam a vezetési stílusomon, mert az az elvem, ha műxik valami, akkor nehogymár rajtam múljon, hogy kevesebb lesz tőle a fogyasztásom vagy sem. Szándékosan nem írok százalékokat, mert értelmetlen és rögtön marketing-szagú lesz a dolog -megjegyzem, teljesen jogosan. Még ha nagyon ugyanazon az útvonalon, nagyon ugyanolyan körülmények között is használtam, akkor sincs értelme százalékokról beszélni, mert ennek kiderítése legfeljebb mérőpadon történhetne, de tény, hogy hibahatáron jócskán kívül eső értékkel ment lejjebb a fogyasztás és -most tankoltam újra- meg is maradt ezen a szinten. Még a tavalyi nyaralás alkalmával sem fogyasztott ilyen keveset, amikor egyhuzamban mentem 650 km-t, kétszeri megállással, 90-100 km/h-s tempóval, nemhogy így, mint most, vegyes használattal.

Amikor vettem a készüléket, feltettem a kérdést én is, hogy "Ez miben más, mint az összes klón, amiket kapni lehet és használhatatlanok?". Azt a választ kaptam, hogy:
Semmi értelme kívülről a csőre tenni bármit, mert a CH molekulák mágneses tér alatt (bocsi, ha nem vagyok szakszerű és pontos, nem maradtak meg bennem a pontos kifejezések) ugyan apróbb molekulákra esnek szét, de ha kijönnek a mágneses térből, gyorsan visszarendeződnek, ezért ezt a készüléket a csövet megszakítva kell behelyezni, mert van benne cink, ami nem engedi azonnal visszarendeződni a molekulákat (valamit csinál a felszabaduló hidrogénnel, de nem emléxem pontosan, hogy mit is, kérlek nézd el nekem), de ez az állapot sem tartós, ezért kell közelrakni az injektorokhoz. A két autó etérő felépítésű volt, nem szeretném részletezni, de ma már értem, miért nem működött a mostani, míg át nem tettem máshova.

Ami a mondandóm lényege, hogy -az én nézőpontom szerint- vannak tények, amiket nem tudunk leírni egyenletekkel, de elfogadjuk és felhasználjuk. Számtalan dolgot nem ismerünk még a világból, de ez nem jelenti azt, hogy azok nem léteznek.

Pártolom a ténykedésedet, hogy legyen vége az átveréseknek, mert ezek a termékek bemocskolják a valóban működő termékek nevét, de ugyanakkor ellenérzéseim is vannak, mert a működő termékeket sem lehet körülírni fizikával, tehát ezek gyártóit is meg kellene büntetni a felvetésed alapján.

Ha gondolod, megpróbálok beszélni a "feltalálóval" (vagy nevezzük bárhogyan), hogy találkozzatok. Szándékosan nem írtam termék nevet, mert nem szeretnék reklámozni semmit, nem foglalkozom a termék értékesítésével, csak használom és örülök neki, hogy a termék nem ismeri a fizikát, mert akkor nem működne. :)

Mielőtt bárki belinkelné a Totalcar-os hírt, miszerint az AutoBild tesztelte ezeket a fogyasztáscsökkentőket és teljes eredménytelenség lett a vége, közlöm, hogy ez a termék nincs közte és gyanítom, az összes cuccot gondosan összeválogatta az AutoBild, hogy ne is lehessen eredménye, mert amiket kipróbáltak, azokat már rég (több éve) tesztelte rengeteg cég, persze ott sem volt eredmény és rengeteg fórumon írták már le a használhatatlanságukat. Persze, így megmarad a német köztudatban, hogy ezek a ketyerék szart sem érnek és az autójuk milyen szuper, mert lám, ettől jobb nem is lehet semmivel.

Üdv,
Ákos
Előzmény: VEE (598)
VEE Creative Commons License 2008.06.15 0 0 598

Nos, álljon meg a menet!

 

Igaz, hogy már sokszor leírtam: nem szabad elfelejteni, hogy a kereskedelmi forgalomba hozott termékeknél az áru jellemző tulajdonságait bizonyítani kell tudni. Ezt a Gazdasági Versenyhivatal hívatott ellenőrizni, számon kérni.

 

És ott nincs olyan, hogy nem mutatom meg, mert üzleti titok. Az építészeti-lakberendezési folyóiratok közül egy tucatot megbüntettek azért, mert nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy igaz a példányszámra, illetve olvasószámra a hirdetőknek adott tájékoztatás. Próbálkoztak ugyan az üzleti titok kifogással élni, de a hatóság rájuk parancsolt, hogy elő a dokumentumokkal. További lapokat azért nem büntettek meg milliókra, mert csak kicsit hamukáltak...

 

Újra és újra azt mondom, miként lehet, hogy ezen készülékek működéséről még egyetlen, magyar egyetemen oktató fizikust vagy vegyészt sem sikerült meggyőzni? Nem begyepesedett professzort, de még fiatal, minden újra nyitott szakembert sem.

 

Most már tényleg rábírom a fiamat, hogy segítsen beadni a GVH-hoz a beadványokat ezen készülékek ellen.

Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.14 0 0 597
1. Ebben egyetértünk. A helyzet az, hogy a támadás nélküli megvitatáshoz megfelelő vitapartnerek is kellenek.

2. Az "igazság ereje" ma sajnos az "erő igazsága". Ez ellen keveset tehetünk, de mi köze ennek a kérdéshez? Majd kiderül a megoldás, aztán jó lesz, de azon legyünk, hogy addig se legyen rossz.
Előzmény: pint (596)
pint Creative Commons License 2008.06.14 0 0 596
1. vannak körök, ahol az ellentmondás támadásnak számít. vannak azonban olyan körök is, ahol a dolgok megbeszélése, megvitatása előre viszi a dolgokat.

2. elég naív gondolat, hogy az igazság mindig győzedelmeskedik. ha ez így lenne, nem lennének csalók. de vannak. calgon is van, pedig haszna semmi, és ezt már ezer helyen leírták, elmondták sokan. mégis veszik.
Előzmény: Akos_IKS (595)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.14 0 0 595
1. Ezen gondolkodj el úgy, hogy elvonatkoztatsz a témától. Mondjuk gondolj a vallásra és az egymás meggyőzésére, míg el nem jutsz a vallási fanatizmusig. Mielőtt azt mondanád, hogy a vallás az más, vegyük észre, hogy a topicban sincs semmire bizonyíték, csak a "valamit" próbálják az emberek lenyomni egymás torkán, annak megfelelően, hogy ki hogyan értelmezi a fizikát vagy a saját tapasztalatait.

2. A megoldáson gondolkodással nem kell meggyőzni másokat. Ha majd megtaláltad a megoldást, elmondod és ha ész-érveken alapul, akkor nem is kell meggyőznöd, én hinni fogok neked.
Előzmény: pint (594)
pint Creative Commons License 2008.06.14 0 0 594
"artsuk tiszteletben egymás hozzáállását és ne a másikat próbáljuk meggyőzni a saját igazunkról, hanem a megoldáson gondolkodjunk picikét."

elmagyaráznád nekem, hogy

1. az miért hasznos, ha nem próbáljuk egymást meggyőzni a saját igazunkról?

2. mi értelme a megoldáson gondolkodni, ha aztán nem próbálom az embereket meggyőzni?
Előzmény: Akos_IKS (593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!