Keresés

Részletes keresés

b_k Creative Commons License 2005.01.24 0 0 141
Szia Otto! Egyszer voltam ilyen edénybemutatón. A kaja nem volt rossz, de az üzletkötő… Az egész előadásának az volt a végkövetkeztetése, hogy ha nem Zepterben készül az étel, akkor meghalok gyomorrákban. A vastag alj tényleg fontos, elismerem (egyenletes hőeloszlás, stb). Nekem is vannak kiváló vastag aljú, jó súlyos fazekaim (kb 6-10 ezer Ft/db). Ja, hogy nem lehet egymásra tenni őket? Számolja már ki valaki, hogy hány köbméter gáz ára az a cirka 2-300 ezer forint, amibe a Zepter edénykészlet kerül? Hány év alatt takarítom meg Zepter edénnyel ezt az összeget? Én ugyan nem főzök többfogásos vacsorát minden hétköznap (van hogy csak egy tükörtojást vagy borsófőzeléket dobok össze, stb), de hétvégén 2-3 lángon is főzök egyszerre (vagy a sütő megy). Az egyszerűség kedvéért vegyünk átlag napi 1 óra főzést. Ha a két 1200 W-os lángot használom, ezzel elfogyasztok 2-szer kb 0,15 m3 (azaz 0,3 m3) gázt. Ha 2 egymásra rakott Zepter edényt használok egy lángon (bár nem teljesen pontos, hiszen kétszer annyi ételhez azért több energia kell, de az egyszerűség kedvéért felezem) 0.15 m3-t. Ezzel naponta megtakarítok 0,15 m3-t, azaz 8 forintot. Vagyis 37500 nap (azaz kb. 100 év) alatt már nullán van a 300 ezer forintos befektetésem. Ez az egész nem baj, csak rajtam kívül mindenki hasraesett a dumától, hogy ezzel mennyivel gazgaságosabb a főzés. Volt valami fantasztikus fedő is, amellyel 20 perc alatt megfől a marhapörkölt. Nem bírtam ki, hogy ne teszteljem a 8 ezer forintos új kuktámat. Elég volt 30 perc. Több tízezer forintba kerülő fedő, kemény 10 perc miatt. Az idő pénz, de ennyi? Az egészséges életmódhoz pedig annyit, hogy nem attól az egy kanál zsírtól/olajtól/vajtól/stb fog elhízni az ember, amit a hús alá tesz. Süthetem én zsiradék nélkül a húst, ha utána felzabálok egy literes dobozos jégkrémet. Ha pedig amúgy normálisan táplálkozom, akkor az a pár gramm zsír belefér. (Nem hiszem, hogy az a heti egy szalonnás rántotta éveket rövidítene az életemen.) Még annyit, hogy én a Tefal serpenyőkön is hülyét kapok attól a piros hőjelző vackoktól a közepén. 5 évig főztem magamra, 6 éve főzök a családra, ennyi idő után vagy van rutin, van nincs... Üdv, K.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (137)
5532955329 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 140

Mostmár én is egyetértek ezzel. Nagy hiba volt. Ráadásul a Zepter-nek csak addig vagy fontos amíg meg nem győz arról, hogy ez a legjobb termék a világon. Látható, most hogy fény derült rá, hogy hibáztak már nem is reagálnak semmit. Bár egy ekkora cég még a jó híre megőrzése érdekében is felajánlhatta volna, hogy ingyen cseréli az aksit és ezentúl pontosan rögzíti a használati utasításban a teendőket.

Majd megkérdezem a fogyasztóvédelmet vagy a TV ügyvédjét mit szól mindehez?

Előzmény: Otto Normalverbraucher (138)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2005.01.24 0 0 139
Ez a lényeg! A hatalmas szakadék. Amit dumával töltenek meg.
Előzmény: TTAMAS (125)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2005.01.24 0 0 138
Na ezt nem tudom megérteni! Mivel tudnak rávenni egy értelmes embert arra, hogy 80 ezerért megvegyen egy olyan készüléket, amilyen funkciójú hasonló cucc 6-7 e ft-ért kapható bármelyik boltban!!! Örökéletű készülék nem létezik, ha ezek az olcsók csak 2-3 évig tartanak ki, akkor is 12 db-ot lehet venni az árukból - tehát 36 évig mindig a legújabb műszaki színvonalú termékem van!
Előzmény: 5532955329 (120)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2005.01.24 0 0 137

Elnézést a késői reagálásért, de nem voltam netközelben.

 

Én csak azt akartam mondani, hogy milyen érdekes... Megveszem a Vasedényben akár a legdrágább edényt is, és rögtön tudom használni. Mindenféle hókuszpókusz használati utasítás nélkül is.

Torony: ilyet is lehet kapni párezer ft-ért, pároláshoz teljességgel fölösleges a szendvicstalp száz + x ezer ft-ért.  Kis párolóbetétet pedig már 300-400 ft-ért is lehet kapni rozsdamentes kivitelben. A kuktát meg már sokkal régebben feltalálták. :-))) A feleségem - minő csoda - tanfolyam és NASA számára kifejlesztett ;-) hőmérő-gomb nélkül is tudja, hogy mikor kell elzárni alatta a gázt, hogy abszolút energiatakarékos módon főzzön.

Az tudományosnak tűnő előadások egyedüli célja, hogy a vásárlónak megindokolják, miért ilyen marha drága az az edény, amihez igen hasonlót negyed-ötöd-tized áron is lehet kapni akármelyik edényboltban. A mi háztartásunkban Fissler edények vannak, még tizenévvel ezelőtt vásároltuk Németországban. Ugyanolyan vastagságú és szerkezetű szendvicstalp, jólzáró fedők, stb.  És ha akarnám - de nem akarom - akár zsíradék nélkül is tudnék bennük sütni. De mennyivel egészségesebb és főleg ízletesebb egy pár csepp olívaolaj hozzáadásával!

Nem kellett fejtágítón részt vennünk, és főleg nem kellett többszázezer ft-ot kidobnunk.

Előzmény: Zepter_mondja (112)
TTAMAS Creative Commons License 2005.01.23 0 0 136
az előbbi azért mégiscsak komolyabb szerkezet.
Előzmény: TTAMAS (135)
TTAMAS Creative Commons License 2005.01.23 0 0 135

Ha egy autóra néz, az csak festett galvanizált lemez, üveg, gumi és némi műanyag. Ki az az eszement, aki kiad érte milliókat?:)

 

Persze, csak az sokkal komolyabb műszaki tartalom. Tegyél egymás mellé egy Szuzukit és egy lábas garnitúrát. Az utóbbi hidegen sajtolt acéláru (a szendvicstalp se korunk technikájának csúcsa), az utóbbi azért mégiscsak komolyabb szerkezet. És egy árban vannak...

Előzmény: Zepter_mondja (128)
Wormie Creative Commons License 2005.01.23 0 0 134

1. A nickem Wormie, _n_ nélkül!

2. Tudom, hogy a Zepter mi mindennel foglalkozik még, de ha nem vette volna észre, ez a KONYHAASZTAL fórum, itt max. a főzőedényekről lehet szó. A többi cucc mehet a megfelelő fórumokba.  Tehát a szokásos mellébeszélés az elefántos hasonlat.

 

3. Eszemben sem volt sarat dobálni, csak meg meglévő gyakorlatra szerettem volna felhívni a figyelmet.

 

Az 'amennyiben a vásárló kéri, felolvassák neki'. Ez megint jó kis mellébeszélés. Ha a szerencsétlen vásárló nem tud róla, hogyan kérhetné???? Nemcsak az ilyen trükkös, pszichikai módszereket is alkalmazó eladásokkal (lsd. még time-sharing) kapcsolatos alapvető jogaikkal sincs tisztában az átlag magyar emberek 90%-a, de még egy egyszerű boltban is simán átvágják.  Ezért természetesen nem a Zepter, vagy bármelyik más ügynökös cég a felelős. Ők "csupán" kihasználják az emberek tájékozatlanságát, bátortalanságát.

Egyébként meg voltam már Zepter előadáson, és NEM tájékoztattak. Csak dugdosták oda az emberek orra alá a szerződést. Egy átlagember nem érti a jogi nyelvet, főleg ha még úgyis van megfogalmazva, hogy lehetőleg ne derüljön ki belőle a lényeg. Itt sem csak a Z. a zászlóvivő, ez van az összes banki szerződésnél is - csak hogy a leggyakoribbakat említsem.

Engem egysezr csaknem kivezettek az előadás alatt :-))))))), mert érdekes ;-) kérdéseket tettem fel. A végén már szóhoz sem engedtek jutni.

Előzmény: Zepter_mondja (133)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.22 0 0 133

Tisztelt Wormine!

Ki kell ábrándítanom, nem szolgálhatok szaftos pletykákkal.

1. A Zepter és az AMC nem is vitázott azon, hogy melyik volt előbb. Ha viszont valaki kiváncsi, itt a válasz: Az AMC volt először. Mindkettő IGAZI! Mindkettő védett termékekkel jelent meg a piacon. Minek ezen vitatkozni? Viszont a kérdés nem éppen szerencsés! Aki kérdést tesz fel, tudnia kell, hogy az elefántot a kamikázéval nem lehet összekeverni. Mint ahogyan azonos mértékegységgel lehet számtani műveletet többnyire elvégezni.

 

- Az AMC, a konyhai edények és kiegészítőik gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Csak ezzel!

 

- A Zepter, a konyhai edények és kiegészítőin kívül még nagyon sok termékkel. Országonként is változó a termékskála. Megemlíthetem itt a

- Home art program: Konyhai edények és kiegészítők, fém pohárkészletek, porcelánok, VacSy vákumozható tárolóedények, vákqumfóliázó és hegesztő készülék, MixSy háztartási robotgép...

- Medical program: Orvostechnikai eszközök, egészségmegőrző elektromos készülékek, Bioptron lámpák...

- Kozmetikai program: La danza, Swissological...

- Home car program: Háztartási tisztítógépek, víztisztító, vízlágyító, légtherápia és aromatherápiás készülék...

- Luxus program: Philip Zepter sorszámozott exkluzív karórák, exkluzív golyós és töltőtollak...

- Megnyílt néhány éva a Zepter első bankja is Belgrádban.

-  Néhány éve oktatom az új kereskedőket és a konkurenciáról a következőket szoktam mondani:

A Zepter edényeknek egyedüli konkurenciája az AMC. Ők jelentek meg először csúcsminőségű konyhai eszközökkel, edényrendszerekkel. Ha valaki bemutatón kérdést kap a konkurencia (AMC) termékeivel kapcsolatban, akkor csak annyit mondhat, hogy technikailag ugyanazt tudja mint a Zepter edényrendszerei de kb. 30%-al drágábbak. Megitélni, hogy melyik jobb, nem a mi feladatunk, hanem a vásárlóé!

 

2. Mi termékbemutatóknak nevezzük azt, amit Ön szeánsznak titulált. Bár a szó jelentése lehet összejövetel is, ebben az esetben talán mégsem a leginkább spiritiszta összejövetelekre illő szó a legmegfelelőbb. Persze értem a célzását:)

Azt hiszem, Önt nem érdekli igazán a kérdés. Ön sárral próbál dobálódzni és majd a megtámadott védekezzen. Etikátlansága nem ismer határokat de ez az Ön baja.

Azért válaszolok kérdésnek nem is igazán, inkább rágalmazásnak nevezhető mondatának kérdés részére. IGEN! Tályékoztatjuk, hiszem erre jogszabály kötelez bennünket. Ha esetleg nem lenne ilyen tapasztalata, talán ajánlom a szerződés elolvasását, tudniillik azon olvasható! Aki tud olvasni megteheti, hogy elolvassa, aki pedig aláírni nem de olvasni lusta, az a saját döntése és felelősége. Életemben bármit is vásároltam és bárhol, soha nem olvastak fel szerződést, mert remélték, hogy tudok olvasni. Tályékoztatom, hogy amennyiben a vásárló kéri, a kereskedő felolvassa neki.

Köszönöm a jogszabályok ide ollózását. Azokkal semmi bajom, ha olvassák is.

Előzmény: Wormie (130)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.22 0 0 131

Maxval!

Felhívom a figyelmedet egy apró momentumra, ami talán elkerülte a figyelmedet:

Te ismerted el a fórumban és ebben a topicban csaló mivoltodat. A BTK a csalást bünteti. Talán szerencsésebb lenne, ha te lapoznád szorgalmasan eme könyvecskét és ha még marad időd rá, az etikáról is olvashatnál valamit. Hidd el, megéri.

Előzmény: Törölt nick (129)
Wormie Creative Commons License 2005.01.22 0 0 130

Két 1xű kérdésem lenne:

 

1. Megegyezett-e már a Zepter és az AMC, hogy melyikük az igazi? Az eredeti, a legjobb, a leg....bb? Mert mindkettő ugyanezt állítja magáról

 

2. Az edénybemutató szeánszokon, ahol elég szépszámú baleket rávesznek a vásárlásra, tájékoztatják-e a szerződő felet, hogy 8 napon belül jogában áll elállni a szerződéstől?

 

Tapasztalatom szerint NEM. 

Jó ha tudják a potenciális vásárlók, hogy az ügynökös és MLM értékesítés a "házaló kereskedelem" jogi kategóriába esik. Ezért illeti meg őket a 8 napos szerződéstől elállási jog. Ui. a helyszínen nincs ár-összehasonlítási lehetősége. És ez mindenkit megillet. 

 

Hivatkozás:

http://www.mhk.hu/hj/200103/1.htm

 

Mi tekintendő házaló kereskedelemnek?

A házaló kereskedésről szóló 44/1998. (III. 11.) Korm. rendelet hatálya azokra a szerződésekre terjed ki, amelyeket vásáron, piacon vagy vásárcsarnokon, az eladó üzletén, telephelyén kívül, illetőleg annak hiányában, így különösen a fogyasztó lakásán vagy munkahelyén kötnek meg, kivéve, ha a fogyasztó maga kezdeményezte a szerződés megkötését. Viszont a rendelet hatálya kiterjed arra az esetre is, amikor az előbb említett körülmények között a fogyasztó tesz szerződéskötésre ajánlatot az eladónak.

...

...

Szerződéskötés. Az eladó köteles legkésőbb a szerződés megkötésekor (vagy a fogyasztó ajánlatának megtételekor) a fogyasztót írásban tájékoztatni elállási, vételár-, illetve díj-visszakövetelési jogáról, valamint annak a személynek a nevéről és székhelyéről (lakóhelyéről), akivel szemben e jogát gyakorolhatja, továbbá a szerződés azonosításához szükséges adatokról. Ezzel egyidejűleg köteles a fogyasztó részére jótállási jegyet vagy a jótállásról szóló tájékoztatást, valamint magyar nyelvű használati, kezelési útmutatót adni. Ha az eladó e kötelezettségeinek nem tesz eleget, a szerződés semmis, illetve a fogyasztót nem köti az ajánlata.

A fogyasztó a szerződéskötéstől számított nyolc munkanapon napon belül a szerződéstől elállhat. Ebben az esetben úgy kell tekinteni, mintha a szerződést meg sem kötötték volna. Ha pedig a szerződést már teljesítették, akkor a fogyasztó a szerződéskötéstől számított nyolc munkanapon belül követelheti az áru eladó részére történő visszaszolgáltatásával egyidejűleg a teljes vételár (szolgáltatás esetén a szolgáltatás még igénybe nem vett részére arányosan járó díj) visszatérítését. Nem gyakorolhatja e jogát a fogyasztó, ha a megkapott hibátlan árut nem, vagy csak tetemesen csökkent értékben tudja visszaszolgáltatni, illetőleg ha a szolgáltatást már teljes egészében igénybe vette. Azt is kimondja a rendelet, hogy a fogyasztó az említett jogáról érvényesen nem mondhat le, vagyis érvénytelen, ha az eladó az elállásról lemondó nyilatkozatot írat alá a fogyasztóval.

Annak érdekében, hogy ne a fogyasztónak kelljen az eladó és megbízója között szaladgálnia a visszatérítésért, kártérítésért, a rendelet előírja, hogy a fogyasztóval szemben a szerződésből és a rendeletből eredő kötelezettségek teljesítéséért az eladóval egyetemlegesen felel az is, aki az eladónak az árut házaló kereskedés céljára adta át. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztó bármelyiküktől követelheti a teljes összeget, az eladó és megbízója aztán elszámolhat egymással a kifizetés után. Ez alól egy kivétel van: a fogyasztóval szemben a gazdálkodó szervezet felel a házaló kereskedés végzésével megbízott munkavállalója által kötött szerződés vagy a rendeletből eredő kötelezettségek megszegésével okozott kárért.

Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.22 0 0 128

Igaza van. Ami a jelenlegi ismereteit illeti a termékeinkről, az alapján nem is éri meg. Talán egyszer megismeri és megváltozok a véleménye, ahogy néhány százezer emberé már megváltozott.

Ha egy autóra néz, az csak festett galvanizált lemez, üveg, gumi és némi műanyag. Ki az az eszement, aki kiad érte milliókat?:)

Előzmény: TTAMAS (127)
TTAMAS Creative Commons License 2005.01.21 0 0 127
Nem is veszek Zeptert. Azaz sajtolt rozsdamentes acélt aranyáron. :))
Előzmény: Zepter_mondja (126)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.21 0 0 126
Azt ne is vegye meg!
Előzmény: TTAMAS (125)
TTAMAS Creative Commons License 2005.01.21 0 0 125
Nekem valahogy ellenérzésem van megvenni bármit, ahol óriási szakadék van az ár és a műszaki tartalom között. Ilyen pl. a sajtolt rozsdamentes acél kilónként százezer forintért.
5532955329 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 124

Köszönöm a hozzászólást. Én is jártam már így telefonnal és azóta minden aksit szabályosan feltöltök. Javaslom figyelmébe a kézikönyv elolvasását, melyben 10-12 órás első használat előtti töltést ír elő és nem 24-et. Sajnos sosem bírt 15 perces porszívózást, és azt is tudom, hogy sosem szabad teljesen lemeríteni. Szerintem mindent szabályosan csináltam.

 

Annyi biztos, hogy ezzel vesztettek egy vevői kört, úgyanis senkinek nem fogom ajánlani. Bár lehet, hogy nem sajnálják, de ez már a 4.-ik termék volt amit Önöktöl vásároltam.

Előzmény: Zepter_mondja (122)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.20 0 0 123

A Zepter szerviz Megyeri úti telefonjait közlöm, ezek egyikén biztosan válaszolni tudnak. Őszintén szólva, sajnos én nem tudom fejből.

Átvevő - Edit 233-0885 Krausz Andi 435-7085 Székely Timi 435-7088 Fax 435-7084

 

Üdvözlettel

Előzmény: Smile172 (121)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.20 0 0 122

Valóban ez a helyzet, ha valaki első bekapcsoláskor nem tölti fel teljesen az akumulátort. Egy napig tölteni kell első használatbavételkor! Két évet biztosan kibír. Legalább is nálam ennyi idős és még nincs gondom az akumulátorral. Én az irodámat is ezzel porszívózom és elég sűrűn használom.

Mindig alaposan fel kell tölteni, főleg az első használatbavétel előtt, akkor nem fordul elő, legalább is nem ilyen gyorsan, ilyen gond.

Azért ha mobiltelefonban számíttunk tartósságot az akumulátorral kapcsolatban, jártam így én is első telefonommal. Kb. ennyi idő után ment trofára az aksija és ha jól emlékszem 12000 Ft körüli összegbe került az új. A telcsi pedig akkor 1995-ben 140000 Ft körüi árban volt kapható.

Előzmény: 5532955329 (120)
Smile172 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 121
Üdv!

Valaki meg tudná nekem mondani a Megyeri úti szervíz nyitvatartási idejét?

Köszönöm!
5532955329 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 120

Lehetséges, hogy a korábbi hozzászólások között már szerepelt ez a téma, bevallom öszintén csak néhányat olvastam. 

Ha mégsem szeretném minden cleansy morzsaszívó tulajdonos és leendő tulajdonos tudomására hozni (amennyiben nem tudja, mint ahogy én sem tudtam), hogy csak akkor vásároljon ilyen terméket (potom 80.000-100.000 Ft.-ért) amennyiben később, úgy 1-1,5 évente tud rá költeni még további 12-15.000 Ft.-ot. Ugyanis kb. ennyi idő után az újratölthető elemeket (aksit) cseréni kell ami 9.000 Ft + 2.000 Ft szerelési díj, és ha nem vagy pesti +kb 2.000 Ft postaköltség amiért a porszívót felpostázod a szervízbe.

 

Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.20 0 0 119

Mondjuk úgy megértik, hogy annyit ér! Ha valaki nem érti meg, az az ő baja de legalább ne tegyen úgy, mintha értené! Főleg ne akarjon a szegény vásárló védelmében fellépni, mert talán azt a szegény vásárlót nem kellene olyan hülyének nézni, mint némelyik céget, akiket becsaptál és csalással nyerészkedtél.

Nekem nem lenne bőr a képemen ezek után itt írni.

Előzmény: Törölt nick (118)
T.Jolika Creative Commons License 2005.01.19 0 0 117
Elnézést, hogy közbeszólok de el kell mondanom, nekem megérte! Maxval pedig, ha neki nem éri meg, ne vegye meg. Talán ebben megeggyezhetünk. Minek kell olyan termék használhatóságáról, áráról véleményt mondani, amit nem használt még?
Én négy éve használom és tényleg nagyon elégedett vagyok vele. Engem nem is tudna az ellenkezőjéről meggyőzni. Hangsúlyozom, én használom is.
Előzmény: Törölt nick (116)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.19 0 0 115
Hát persze, mert a bölcsek köve nálad van. Más mindig téved és csak neked lehet igazad. Ha csaló vagy akkor is igaz csaló.... Viszont a tisztességről beszélni, másokat kioktatni az erkölcsös viselkedésről így is lehet.
Előzmény: Törölt nick (114)
T.Jolika Creative Commons License 2005.01.17 0 0 113
Nem értelek tisztán. Egy hete van itthon számítógépem és most láttam ezt a fórumot először.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (107)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.17 0 0 112

Nagyon tisztelt Normalverbraucher!

Bizonyára igaza van, hiszen idén már 12 éves Zepteres múltam alatt, csak olyan emberekkel találkoztam, akik normál vásárlók voltak és valamennyien értették a Zepter termékek használatát.:) Persze eme tényt eleinte ügyesen titkolták előttem.

Én kész vagyok elismeni az Ön igazát, hiszen Ön normál vásárló, tehát akkor biztosan igaza van. Levonható a következtetés az Ön hozzászólásából, hogy termékeinket csak a hülyék nem tudják használni, illetve mi azt hazudjuk, hogy nem tudják, pedig tudják.

Tegyünk egy próbát! Vegyünk egy egyszerű menü összeállítást:

 

Csirkeaprólékleves

Pörkölt

Párolt burgonya köret

Párolt zöldköret

 

Kérem írja le,

- az edények összeállítását,

- az elkészítés módját, (mikor kapcsoljuk be a húforrást és mikor kapcsoljuk ki, stb.) torony rendszerben (egymás felett)!

 

Kiváncsian várom válaszát.

Üdvözlettel

 

Előzmény: Otto Normalverbraucher (105)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.17 0 0 111

A számla nem ártana de talán a garanciajegyet is elfogadják. 18 hónapon belül természetesen cserélik, mert a műanyag alkatrészekre ennyi a garancia. Ha azon túl van, vásárolni lehet. Jelenleg 6€ az ára, kb. 1480 Ft.

A szervizben lehet intézni, Budapest, Megyeri ut 51.

A kereskedőjétől is beszerezheti esetleg, ha felhívja.

Stahl nálam igényelhet:))))

Üdvözlettel

Előzmény: Morzsalány (102)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.17 0 0 110

Max

Aki csal és ilyen kedélyesen meséli el, dicsekedve, az a tisztesség szikrájával sem rendelkezik! Nyelvészkedni pedig nem ez a topik hivatott.

Előzmény: Törölt nick (98)
Zepter_mondja Creative Commons License 2005.01.17 0 0 109
Kedves b_k

Vegyük sorra levelének megállapításait.

Üzleti kultúráról nem fogadok el kioktatást attól, aki az 58-as hozzászólásában semmiféle hivatkozással nem élt, csak pocskondiázott! Ennek tetejében pedig dühösen leszemtelenezett.

Ahogy Ön azt ebben a levelében oly pontosan leírta anélkül alkottam véleményt, hogy az ügy hátterét ismertem volna és aminek oka: Ön nem írta meg! Mondhatnám, véleményalkotásra késztetett pocskondiázása miatt de nem mondta el, mi volt a gondja. Megjegyzem, nem szeretek véleményt alkotni tudatlanul, csak ha információt nem mondanak el, viszont nem felejtenek el ócsárolni. Akkor is csak kényszerből.

Az Ön 58-as hozzászólásából én azt szűrtem le, hogy talán valami gondja lehet valamelyik termékünk használatával. Tévedtem, Ön dühében szeretett volna ártani a Zepter nimbuszának. Nem kért Ön semmit! Sem segítséget, sem tanácsot, csak dühöngött. Emlékeztetőül ide kopírozom, hogy ne kelljen visszalapoznia:

„Először értek egyet egy zepter forgalmazóval: A zepter termékein tényleg nem látható azok használati értéke. Egy év használat után sem... :-( "A bővebb ismeretek birtokában mindenki jobb döntést hozhat, mint nélküle." Ezzel valóban nem fogok vitatkozni... Az én legjobb döntésem, azután, hogy megismeretem a terméket: soha többet zeptert.”

 

Talán nem kell minősítenem… erről gondoltam, hogy talán segíthetnék. Már tudom, nem kell Önnek semmilyen segítség, csak a bosszú, valamiért.

Valóban igaz az idézett szöveg. Ha Önnek volt, illetve van valami problémája a Zepterrel, mivel nem vagyok illetékes, nem tudok segíteni. Én értékesítem a terméket, és nem vagyok sem ügyvéd, sem vevőszolgálat. Talán ezt nem rója fel bűnömül. Azért valamit nem igazán értek. Ha Önnek valami baja volt a Zepterrel, miért nem írja le konkrétan a hibát, talán más is olvassa, és tanulságos lenne. Miért velem kezd vitába? Én adtam el Önnek? Én készítettem a terméket? Én nem válaszoltam Önnek? Ez is azt bizonyítja a számomra, hogy Ön bosszútól vezéreltetve írt akkor is és most is utolsó írásában. Amennyiben Ön konkrétan írt volna első hozzászólásában, talán nem itt tartanánk.

Talán egyetért velem abban, hogy az autóipar a világon húzó ágazat. Azzal is, hogy a csúcstechnika minden vívmányát használják a tervezés, a tesztelés és a gyártás folyamán. Mégis, nincs lassan olyan gyártmány, aminél ne derülne ki gyártási hiba. Mercedestől a világ legmegbízhatóbb autójának tartott Toyotájáig. Ezeket visszarendelik és javítják. Mi is javítjuk, vagy cseréljük a nem megfelelően működő termékeinket, ha akad néhány. Arra való a szerviz, különben nem tartanánk fenn. Melyik csúcstechnikával készült termékhez nincs szerviz? Ha van, működik is. Az tehát, hogy néha van meghibásodás nem meglepő. Persze akinek a terméke meghibásodik, azt nem vigasztalja, hogy a másiké nem. Engem sem vigasztalna. Azért én nem mondanám a Toyotám meghibásodása esetén azt, hogy soha többé Toyotát!

Nem utolsó sorban jegyzem meg, amennyiben az Ön felháborodása jogos, a bíróság megfelelően fog dönteni. Őszintén bízom benne, hogy így lesz. Örülök, hogy nálam nem fordultak elő ilyen és ehhez hasonló esetek.

Jókívánságait tisztelettel köszönöm.
Előzmény: b_k (100)
tux Creative Commons License 2005.01.17 0 0 108

Akkor örülhetsz, mert igazam van.:) Én ilyen értelemben nem élek renszer konform módon, mégsem taposott el a rendszer. Sőt, ilyen-olyan bosszúságokat leszámítva, - amit általában rendszerkonform módon élő emberek okoznak, - remekül vagyok, és hidd el sokan vannak így ezzel.

 

tux

 

Előzmény: Törölt nick (104)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2005.01.17 0 0 107

Nagyon hiteles tud lenni, mikor valaki gyorsan csinál egy másod- harmad- x-edik nicket, hogy a saját lovát dicsérje... 

Csak hogy megnyugtassalak: nem csak TW dobozokat láttam. Sőt, van mixfixünk is. A feleségem kapta ajándékba egy kolléganőjétől. Nem tudom, hány ezer ft, de az anyukámnak 290 ft-ért vett klón (100 ft-os boltokban is kapható) tökéletesen ugyanolyan jól működik.  A nejemet majdnem rábeszélték közel 4e ft-ért egy nyújtódeszka helyettesítő műanyag lapra. Szerencsére nem hagyta magát. 150 ft-ért vettünk egy tányéralátétnek árult műanyag lapot. Ez is műxik! NEm sorolom tovább. Persze a forgalmazó-kolléganőtől megkapta a magáét, hogy micsoda igénytelen ember az, aki nem TW cuccokat használ. No comment.

Előzmény: T.Jolika (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!