Keresés

Részletes keresés

TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.22 0 0 98
Kíváncsi lennék, mit okozhat a kalcium. Én nem hiszem, hogy bármit is....nem vagyok orvos, de ez abszurd. A betegség eredetének ismeretében meg végképp..
Előzmény: Mimi75 (97)
Mimi75 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 97

A medrol mellett én első perctől szedem a káliumot meg a savlekötőt meg 2 naponta vízhajtót.

de mivel a szteró  igen csak okozhat csontritkulást ezért akarta a kálciumot..én hívtam fel a figyelmét telefonon !!

erről ennyit.

ko.da Creative Commons License 2008.06.22 0 0 96
Szia! Véletlenül nem káliumot mondott az orvos, mert azt nekem is kellett szednem. Viszont kalciumot nem, én is olvastam a betegtájékoztatóban, hogy sarcoidososos betegek nem használhatják.
Előzmény: Mimi75 (94)
Mimi75 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 95

CsabiDuke!

 

Te ittál a szteróra??

Én nem vagyok egy iszákos tipus, de bevallom, hogy már előre sajnáltam magam egy kicsit, hogy szilveszterkor is kölyökpezsgővel kell majd koccintanom...

Akkor már elvileg 8 vagy 4 mg-on leszek akkor elvileg valami kis lightos itókát lehet kortyolgatni? :-))

Mimi75 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 94

Sziasztok!

 

Érdekes a történetetek! tényleg mindenkinél más örülök, hogy sokmindenki már tünetmenntes maradjon is így!!

 

Kladi73!

Örülök, hogy leírtad a mellékhatásokat egy kicsit megnyugodtam még jobban ugyanis egy az egyben az én tüneteim is! Furcsa hogy az egyiket felpörgeti a másikat meg legyengíti én sokszor a lépcsőn alig bírok feljönni!

Teljesen ugyan azok vannak nekem is maiket leírtál!

 

Szedett valamelyikőtök kalciumot? Mint már írtam korábban nekem javasolta a doktornő de a betegtájékoztatón meg kifejezetten nem javallott!

Van valakinek infója ezen a téren?

 

Szép napot mindenkinek4

CsabiDuke Creative Commons License 2008.06.20 0 0 93
A vitaminokról annyit, hogy a természetes dolgok segítenek a legtöbbet, a szintetikus dolgok általában több rosszat tesznek mint jót. Jelen esetben a gyuladást veszi le a szteroid alapú gyulladáscsökkentő (medrol) de rengeteg mellékhatása van. bőrszakadás, emlékezetkiesések, prosztata problémák, és még sorolni lehetne...

Sajnos a mai társadalom tisztán üzleti társadalom. Lássok csak pl senki nem foglalkozik azzal hogy az aszpartam rendkívül káros a szervezetre és rákkeltő, mivel olcsó, inkább azt teszik mindenbe mint a sokkal egészségesebb édesítőszereket, mint pl szacharin... (Egy cikk erről)

Nagyon ritkán szedek be gyógyszert is, akkor is ha fáj a fejem, mert nem mérgezem magam... és valójában nem is nagyon szokott fájni a fejem.. lehet hogy ha szedném a gyógyszert egy kis lüktetésnél akkor minden héten fájna egy picit? Persze hogy azt mondják a nagyokosok hogy nem szabad beszedni sok vitamint, mert túladagolhatod őket, mivel ha ezt tennéd, sokkal kevesebb szükség lenne a gyógyszerekre, ritkábban fájna a fejed, a lábad, az izületed.... kevesebb bevétel a gyógyszeriparnak, ez nem éri meg nekik..

Én nem mérgezem magam, inkább eszek egy kis vitamint és tökéletes a közérzetem, nem fáj semmim....
Előzmény: Mimi75 (85)
CsabiDuke Creative Commons License 2008.06.20 0 0 92
Sziasztok!

Most találtam rá teljesen véletlenül böngészve a neten erre a topicra, és mivel nekem is meggyűlt ezzel a betegséggel a bajom, gondoltam írok nektek, elmondom hogy nekem hogyan is zajlott le.

Most 25 vagyok, nálam kb 20 évesen jött elő ez a nyavaja, úgy derült ki, hogy az iskolából kifolyólag, el kellett mennem kötelező tüdőszűrésre. Amikor mentünk vissza az eredményér, közölték hogy nekem egyel fejjebb kell mennem, mert valami gubanc van a tüdőmmel.... rögtön levert a víz, nagyon megijedtem, és visszagondolva többször éreztem légszomjat reggelente, gondoltam akkor hogy összefüggnek a dolgok.
Az orvosom közölte hogy nagy valószínűséggel sarcoidozisom van, ami nem veszélyes, de kezelni kell. de előbb meg kell bizonyosodni róla hogy biztos-e, mert a leukémia egyes tünetei is lehetnek ezek...
(Azt nem tudják még hogy mitől van, de nekem van egy konkrét eset amire emlékszem hogy mitől lehet, talán: Ugye mint sokan fiatalok én is kipróbáltam a füvet már 1-2x amikor utoljára volt a dolog, letüdőztem, éreztem hogy iszonyúan fáj a tüdőm, mintha valami marná belül. Az hogy ok vagy okozat volt a maró érzés nemtudom, minthogy azt sem hogy egyáltalán van-e köze hozzá.)
Megröntgeneztek, és CT-ztek is.

Ezután következett farkasgyepü, ahol átvették az ügyemet a kivizsgálás erejéig.. 1 nap alatt lezavartak mindent, mert nem voltam hajlandó befeküdni a szemmel láthatóan súlyos tüdőbetegek közé, akik féllábbal a másvilágon voltak.
Mivel a tükrözést nem tudták szövettannal egybekötni mert mindíg leugrott a kis "csipesz" (vagy mi) a nyirokcsomómról, csak azt tudták megmondani hogy mit láttak, magyarán semmit csak kicsit biztosabb volt a dolog. Ekkor jött szombathely, melkassebészet. Bevonutam, másnap felvágták a nyakam, és vettek szövetet a tüdőmből, persze altattak, normál műtét volt, de nem veszélyes. Ezután 3 napot töltöttem lábadozással a kórházban, miközben 1 cső lógott a nyakamon ki, amit az utolsó nap eltávolítottak, ez kicsit kellemetlen volt, de 1 pillanatig csak. Egy nagyobb sebtapaszom volt csak amikor kimentem. A személyzet a kórházban nagyon kedves volt, ez úton is köszönöm nekik!
A nyakamon a vágás nem varrva lett, hanem kapcsozva 4 kis kapoccsal, így szinte alig látszik.
(Mondhatom azt hogy pénteki napon kijöttem, és szombaton már egy helyi discoban voltam, tehát nem éreztem semmit, enm voltam rosszul. A kapcsokkal viccelődtünk is, azt mondtam mindenkinek hogy Piercingek.. :) Na és a rá következendő héten kezdődő veszprémi utcazene fesztivált sem hagytam ki...)

Ezután kb 2 héttel kiszedték a kapcsokat. Teljesen jól összeforrt a nyakam.
Miután megjöttek az eredmények, biztossá vált hogy ez a betegségem, így elkezdtük a gyógyszerkúrát. nekem fél évig kellett szednem a Medrolt, a többi kisérőjével együtt (quamatel, inh, meg a kálium) lehet nem emlékszem pontosan a nevekre, szerencsére régen volt már... Az adagokra sem emlékszem, csak arra hogy folyamatosan csökkenőleg kell szedni, mivel ha egyszerre abbahagyom, tönkretesz néhány igen fontos szervet (gyomor, vese, máj...). A kezelés alatt nekem is megkettőződött a fejem átmérője, a combomon csíkok jelentek meg, és úgy érzem azóta is feledékenyebb vagyok. Engem ez a gyógyszer annyire felpörgetett, hogy éjszakánkánt nem tudtam aludni, és igényeltem a szórakozást. Egyszerűen kikeltem magamból ha nem mehettem volna el valahova, sokszor kínomban már a szobámban táncoltam éjjel a zenére. (szégyenlem, mivel elvileg nem szabadott volna, de ittam is rá.... minden héten...)
De mivel havonta kontrolra jártam, és javulást láttak, nem is akartam máshogy csinálni a dolgot... Az én véleményem az hogy ha elgondolkozol rajt, és azt érzed hogy legyőzött a betegség, akkor le is győzött. Ha eldöntöd hogy nem így van, akkor nyertél! Én soha nem fogadtam volna el hogy "ő" nyert... Persze ez nem egy halálos betegség, de úrrá tudja venni magát az emberen a tudat is hogy beteg, és ez a legrosszabb... Persze azért a gyószert be kell szedni, de legjobb lélekben legyőzni először a betegséget.
Miután vége lett a kúrának, felvettek a jelenlegi munkahelyemre. Jelenleg boldog kapcsolatban élek a párommal, azóta semmilyen tünete nem volt a betegségemnek, és nem is gondoltam egy percig sem hogy lehet. Évente járok vissza kontrollra, és a következő lesz az utolsó, hogy a betegek közé kell mennem, utána leraknak a sima szűrésesek közé.

Amióta befelyeztem a szteroidot egy percig sem voltam komolyabban beteg (náthás, influenzás...). nemtudom hogy ez minek tudható be, de ez van :).

Lenkei féle vitaminokról hallottam én is. És én is szedem a C-vitamint nagy mennyiségben amikor érezném hogy kicsit kapar a torkom vagy melegnek (lázasnak) érzem magam, és elmúlik. Mivel a c-vitamint nem lehet túladagolni, bármennyit be lehet belőle venni... a felesleg úgyis kiürül.

Ennyit a történetemről, remélem sikerült kicsit könnyebbé varázsolnom a beszámolómmal mindenkinek a betegség lezajlását...

Ja és még valami: Kb 1-2 éve nagybátyámnál is diagnosztizálták ezt a kórt, és közölte hogy őt nem fogják szteroidozni. Nem is tették, azóta is panaszmentes.

mégegyszer kitartás mindenkinek!

Üdv!
Csabi
Kladi73 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 91
Kedves Timi!


Nekem 2006 májusában állapították meg a nyavaját, két hét Farkasgyepű, kivizsgálás. Semilyen tünetem nem volt, kicsit a bokám volt bedagadva. Simán az éves szűrésen löttek ki. I-es stádiumból meneteltem a II-es felé, így mondták. Kb 4 cm csomócskáim voltak. Csak a tüdő volt érintett. Egy év Medrol következett, Káldiummal + gyomorvédelemmel. /Controloc 20 szedtem rá./ A mellékhatások borzasztóak voltak. A fejem akkora lett, mint egy bálnának a nyakam és fejem szinte összenőt. Én dohányoztam, de azonal leszoktam. Ezzel és a Medrol közös hatásának köszönhetően híztam vagy 20 kilót. Levegőt alig kaptam, majd megfulladtam, úgy éreztem a saját mellkasom összenyom. Állandó fáradság uralkodott rajtam, striák jelentek meg a bőrömön. Fájtak az izületeim, szóval csupa "jó" dolog történt velem. A gyógyszert 64 mg-al kezdtem előtte vénásan 3 napig kaptam a szteroidot még a tüdőgondozóban. Lassan mindig csökkentették a fele adagra, majd egy év után elhagyhattam a szert. Azóta félévente járok vissza, de hál istennek nincs semmi gond.
Hát röviden ennyi. Jelenleg én echinachea cseppeket szedek immunerősítőnek napi 3 x 50 cseppet, és mellé még egy kis propoliszt is nyomok. Na és lugosítok, iszom a zöld löttyöt. És persze bízok, próbálok nyugiban maradni, már amennyire lehet.
Neked is és mindenkinek gyógyulást, és kitartást.

Üdv: Kladi
Előzmény: Mimi75 (89)
maidfish Creative Commons License 2008.06.12 0 0 90

Ez nagyon jó hír, gratulálok!!

 

Én márciusban voltam utoljára kontrollon, és engem sem akarnak látni. Hálátlanok! :DD

Amúgy 2005 szeptemberében fejeztem be a gyógyszerszedést, azóta nem kell. Mondjuk 2007 elején újra előbújt, de meggyőztem, hogy nem kéne. Szép szavakkal, pozitívan!

Előzmény: Kladi73 (88)
Mimi75 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 89

szia Kladi73!

 

Te milyen dózissal kezdtél és milyen stádiumban voltál amikor észrevették? Hogy viselted a szteroidos kezelést? Mellékhatások??

Örülnék ha elmesélnéd, mindig mindenkinél más és jó ezekkel tisztába lenni.

 

Amugy nagyon örülök, hogy minden okés...További hosszú tünetmentes boldog

éveket!

 

üdv:Timi

Kladi73 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 88
Sziasztok!

Tegnap voltam kontroll vizsgálaton. Egy éve vagyok gyógyszermentes és gyógyult. Fél évig látni se akarnak.
Én a természetes alapú dolgokért rajongok, gyógyszert nem szívesen szedek. És persze akarni kell meggyógyulni. Gondolom ez senkinél sem hiányzik.
Mindenkinek gyógyulás és jobbulást kívánok.

Kladi
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 87
Én csak azt sajnálom, hogy a hitetleneken nem tudok segíteni...őszintén ez zavar a legjobban.
Előzmény: ko.da (86)
ko.da Creative Commons License 2008.06.10 0 0 86
Én teljesen egyetértek veled! Nekem is a vitamin segített, de ezt hiába próbálod elmagyarázni bárkinek is (saját tapasztalat), addig amíg nincs rászorulva és ki nem próbálja addig úgy sem hiszik el. Egyébként a családban nem csak nekem, de a gyerekeimen, az anyósomos és a férjemen is tapasztalható volt a vitamin jótékony hatása!!!!!! Mi mindenképpen szerettünk volna harmadik babát ezért elkezdtem keresgélni, kutakodni, mert úgy gondoltam, hogy léteznie kell egy alternatív gyógymódnak is. Én megtaláltam, csak tudni kell alkalmazni!
Előzmény: TDI-DRAG (82)
Mimi75 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 85

Hú micsoda parázs vita.:-)

 

az én dokim szerint amerikában állítólag többen halnak meg a sok gyógynövény meg eygébb étrendkiegészítő terápia mellékhatása miatt mint a normálisan orvosilag kontrollált gyógyszerektől.. hát nem tudom, de egy biztos legalább is számomra sajnos egy komolyabb betegséget sokszor nem lehet megúszni gyógyszer nélkül én például már majdnem megfulladtam. de az biztos, hogy ezt az évet a szteroidnak adom meglátom mit produkál és többet nem szeretném beszedni. én igazából egy nagyon komoly teát néztem ki magamnak egy trópusi tea keverék és nagyon sok pozitívumot hallottam róla, ugy hogy én ezt fogom kipróbálni ha ennek vége.

 a túl sok vitamin egyébbként szerintem sem jó egyszerüen az embernek éreznie kell az aranyközép utat, azt amennyit a szervezete kontrollálni tud.

 

Szép napot mindenkinek.

 

Üdv: Timi

TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 84
Ennek viszont örülök!:)
Előzmény: sweetdream (83)
sweetdream Creative Commons License 2008.06.10 0 0 83
nekem jelenleg sincs semmi panaszom, bajom, úgy érzem kicsattanok, köszönöm :).
Jelenleg a homeopátiás dokimra hallgatok.
Azt aláírom, hogy fontosak a vitaminok, de nem érzem szükségét.
Másfél éve lassan, hogy sarcoidosisos vagyok. De nem érzem magam betegnek. Ezért nem érzem szükségét egy vitaminkúrának. Legszívesebben nem ismennék vissza a kontrollokra!
Előzmény: TDI-DRAG (82)
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 82

Onnan tudom, hogy azóta vagyok jól. Számomra ennél több bizonyíték nem kell!! Az már csak hab a tortán, hogy rengeteg embernek tudtam már segíteni azzal, hogy megismertettem azzel a témával.

 

Néha nem értem az embereket. Ha valakinek van egy ilyen súlyos és kellemetlen betegsége, mint a sarcoidosis, szerintem kézzel-lábbal kell keresnie a megoldást, és örülni annak, ha talál egy reménykeltő módszert...

 

Nincs igazam? Szerinted mi lesz , ha beszedsz egy 2-3 hónapos kúrát ebből, belehalsz? Nem hát!! Meg fogod tapasztalni, hogy jobban vagy , le sem fogod tenni többé.

Előzmény: sweetdream (81)
sweetdream Creative Commons License 2008.06.10 0 0 81
honnan tudod, mi az elég? mert le van írva a könyvekben, hogy ennyi az ajánlott mennyiség? Nem arról van szó, hogy az összes vitaminnak bennünk mindig fullon kell lennie. annyit semmiből nem tudsz megenni. De viszont sztem az sem jó, ha megeszed azt a vitamint, amiben leírják, hogy na, ebben benne van minden, ami kell egy napra, mert akkor előbb-utóbb tele leszel vele. Sztem ez sem jó. És ez az én privát véleményem. Én biztos nem pakolnám magam annyi vitamminal, de ez én vagyok.
Előzmény: TDI-DRAG (80)
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 80

De ha egyszer a gyümölcs nem tartalmaz eleget, akkor miért írod ezt le? Belinkeltem az előbb egy hasznos infót, és úgy mentek el mellette, mintha nem is létezne.

 

De tudjátok mit? Mindenki csináljon azt, amit akar!

Előzmény: sweetdream (78)
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 79
Akkor ne szedjél.
Előzmény: sweetdream (76)
sweetdream Creative Commons License 2008.06.10 0 0 78
szia, vitamint én is akkor veszek be többet, ha úgy érzem kell. Vagy ha el akarok kerülni vmi betegséget, mint pl. jan.-ban az influenzaszezont. De mindennap bevenni egy nagyobb adagot, sztem felesleges, főleg ilyenkor, ha jobb az idő és van zöldség, gyümölcs bőven.
Előzmény: maidfish (77)
maidfish Creative Commons License 2008.06.10 0 0 77

Nem kételkedem abban, hogy csak segíteni akarsz, de továbbra sem vagyok meggyőzve.

Jelen pillanatban teljesen jól vagyok. Normálisan táplálkozom, sportolok, nincs semmi gond. Ha úgy érzem, hogy hiány van valamiből (levert vagyok vagy mittudomén - nem jellemző), akkor elképzelhető, hogy beszedek egy kisebb adag vitamint, de azt is max. egy hétig (C-vitamin, magne-B6).

 

Ami meg a könyvekben van: annyi könyvet kiadtak, az általad leírtaknak is biztos van a piacon cáfolata. És még mindig nem azt mondom, hogy nincs igazad. Az enyém is csak egy vélemény.

Előzmény: TDI-DRAG (75)
sweetdream Creative Commons License 2008.06.10 0 0 76
egy homeopátiás orvosról van szó. Ő azt mondta, jelenleg ne szedjek semmi vitamint.
Előzmény: TDI-DRAG (74)
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 75
Még valami: mint említettem, pont egy betegtársatok állapotát sikerült előre mozdítani a vitaminok segítségével!! Nem kételkedned kellene, hanem kipróbálni sürgősen!! És mégegyszer: kizárólag emberbaráti szeretetből foglalkoztat a kérdés, közöm nincs egyik vitaminforgalmazóhoz sem, sőt, az általam javasolt cégek egymás konkurensei!!
Előzmény: maidfish (65)
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 74

A zöldség-gyümölcs ma már nem fedez semmit sajnos!! Tájékozatlan az orvosod!! Van erről is nemzetközi kutatási eredmény, hogy a konyhanövények és gyümölcsök ásványianyag tartalma és vitamin tartalma mennyit változott 1966-tól 199x-ig.

 

Megdöbbentő...

 

Közben megtaláltam:

 

http://drlenkei.hu/content/view/23/

 

 

No comment.

Előzmény: sweetdream (67)
TDI-DRAG Creative Commons License 2008.06.10 0 0 73

Olvassd el Dr. Lenkei Gábor Cenzúrázott egészség és Cenzúrázatlan egészség c. könyveit, a válaszok benne vannak!

 

Én is így gondoltam 19 hónappal ezelőtt, de fogtam és kipróbáltam. Azt gondoltam, hogy ha nem leszek jobban tőle, vagy kellemetlenséget okoz, abbahagyom. Jobban lettem, de sokkal! Most 2 hónapja egy 44 éves nő ismerősöm cukra és magas vérnyomása rendeződött teljesen ugyanettől szóval annyira nem lehet marhaság.

A Lenkei könyvekben sokat meg lehet tudni az érrendszeri betegségekről, agyvérzés, infarktus, stb. okairól. Ezeknek is sokkal több közük van a C és egyéb vitaminok relatív hiányához, mint azt a legtöbben gondolják. Érdemes elolvasni..

 

Szentgyörgyi Albert szerint napi 2-8000 mg C vitamint kellene fogyasztanunk naponta, az orvosook szerint meg 60 mg-ot. Az orvos sajnos azt hirdeti, amit a tanulmányai során megtanult, de a vitaminokkal kapcsolatban már az egyetemen félre vannak tájékoztatva. Van egy mentőorvos barátom, aki hónapokig ellenkezett a vitaminokkal szemben, majd adtam neki ajándékba 2 dobozzal. Később felhívott, és ezt mondta: " rohadj meg, rászoktattál, te szemét! " :D

 

Azóta Ő is hirdeti a betegei között belgyógyászként..

Előzmény: maidfish (65)
sweetdream Creative Commons License 2008.06.10 0 0 72
a régi háziorvosom, ill. az új sem úgy nézett ki, hogy nem hallottak róla, de konkétan nem mondták, hogy nem ismerik.

Tavaly mikor fel voltam puffadva, sok régi ismerősöm azt hitte, hogy ilyen jól élünk :)), és mondtam, hogy bocs, de nem. És akkor jön a kérdés, hogy mi bajod van, és mondod, hogy sarcoidosis, akkor rád néznek nagy boci szemekkel, hogy az mi? És magyarázd el :)).
Mimi75 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 71
az én háziorvosom sem hallott még a betegségről, szerintem a környezetemben lévő emberek közül, akik ismertek előtte is, ő az aki a legjobban szörnyülködik meg sajnálkozik, azért ez nem rossz mi? pufff neki....
sweetdream Creative Commons License 2008.06.10 0 0 70
én még magne b6-ot is szedtem, mikor izomgörcseim voltak.
Azért az nem semmi, hogy a háziorvos nem hallott róla, de mondjuk nem egy gyakori betegség. És ha épp nem volt még ilyen betege, aakkor honnan is tudná.
Előzmény: maidfish (68)
maidfish Creative Commons License 2008.06.10 0 0 69
Ja, és vízhajtót is kaptam.
Előzmény: maidfish (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!