Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Bár nemrég vettem az egykezer Victorinox Foresteremet, amit át is alakíttattam, most is az van nálam EDC gyanánt és ki is szolgál, viszont ponggi Wengeres cikke hatására
http://gox.hu/index.php?mod=knv_wen_bla55gondolkozok azon hogy én is vegyek egy egykezes Wenger rangert napi használatra, mert Wengerem még nincs, és kiváncsi vagyok, hogy van-e tényleg különbség köztük, + azért is, mert a Wenger teljesen egykezes, és lehet jobb EDC lenne.
Azt szretném megkérdezni tőletek, hogy a Wenger ranger illetve rangergriff modellek közül van olyan ami EDC vagy közel EDC mértű és tudásra ugyanaz mint a Victorinox Forester?
Én valami ilyemire gondoltam http://www.wenger.ch/rangergrip-79-821-x-1-077-079-821-x de ez sajna bőven a legális méreten túl van, 8 centi meg amúgyis elég a mindennapokban városban, nem is kell nagyobb meg nem tudom hogy egy rendőr amúgy is mennyire díjazná, tudásra viszont ilyet szeretnék cak kissebb pengével, ha létezik ilyen...
Hát ha ennyi pénzem lenne egy bökőre, valamely mesterrel készíttetnék egy damaszk pengés egzotikus fanyeles, berakásos kést + egy szépen megmunkált bőrtokot.
és villognék a kollégák előtt amikor szelem a kolbászt... :)))
Persze ízlések és ponok esete. Ez a típus nekem nem tetszik...
vajon a Rákóczi kőnél ezekkel előrébb lennék? Ezek szerint kézből meg fogom tudni élezni úgy hogy tartós éle legyen? Szívesenjátszadozok vele, szerintem a technika se rossz, de jelenleg nem tudok borotvaélt kipréselni.
Olvastam, hogy a konvex késeket vászonnal és egéralátét is érdemes, mert úgy megmarad az élszalag jellege. Sajnos a papír nagyon egyenetlen minőség lehet a kőhöz képest.
régebben vetten otthonra egy szett Wüsthof Culinart újonnan.Nagyon érdekelne hogy ezt a fajta élt hogyan és mivel kell élezni. Sok féle praktikát kipróbáltam,vettem culinar gyémánt fenőt, Rákóczi olaj követ stb. Egyedül gépi élezésre nem adtam a fejem,mert nekem csak nagy fordulatú gépeim állnak rendelkezésre. A problémám az, hogy a gyémánton kivül minden kő rendkívülidőigényes és a hatás nem csak hogy nem 100%-os, hanem nem is tart sokáig. Most ott tartok, hogy elviszem egy mesterhez, de még itt futok egy próbakört. Mivel próbálkozzak? Az élszalag konvex.
Nekem most ilyen van a zsebemben. Közvetlenül a gyártól jött, én rozsdamentes pengével kértem. a nyál gerincén az áll bepréselve, hogy Mercator-Germany, a pengetőnél pedig Mercator stainless. Ezen nincs oldal a nyélen semmi felirat.
Hogy nem ezt írja. Korábban a H. Kauffmann és Fiai cég gyártotta, aminek vmiért a nevében szerepelt, hogy Indiawerke (nem tudom miért, ez olyasmi lehet, mint a "gyarmatárú"?), 95 óta pedig az Otter Messer cég. A színhely mindvégig Solingen.