Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.01 0 0 19543

Beleszórom az ételbe, már amibe beleillik. Kapucsínót iszom egy nap párszor, s mindig szórok bele egy jó kávéskanálnyit. De most gondolkodom, hogy még miben lehet fogyasztani, pl. palacsinta, sütemények...De már napi egy kávéskanálnyi állítólag elég. Hogyha veszek mézet, ahogy a cikk is írta, akkor már egy kanál méz tetejére rászórom, és úgy kapom be, naponta párszor. Van, aki fahéjkivonatot csepegtet az italba, az is biztos jó, de teljesen megfelelhet ez a hagyományos por változat is.

Előzmény: Adelaideee (19535)
Naive Ben Creative Commons License 2014.11.01 0 0 19542

Én örülök, hogy megosztottad, gondolkozom rajta, hogy kipróbáljam egy MLM-es ismerősöm enzimes készítményét. Ha erre sor kerül, megosztom a tapasztalataim. Bár lassan alakult ki, és annyira hozzászoktam közban, hogy már fel sem tűnik (így nem szoktam a tüneteim közt felsorolni), de nekem folyton száraz a szemem, heti 2-3x szemhéj toalettet kell végeznem, hogy ne keletkezzenek árpák a szemhéjamon (meg néha a viszketés miatt is rákényszerülök). Kíváncsi vagyok, javul-e egy enzimes étrendkiegészítő hatására.

Szemmel kapcsolatos, és szintén lassan alakult ki, így szinte természetessé vált számomra, hogy rettentő fényérzékeny a szemem az átlaghoz képest. Ha vezetek, még kimondottan borult idpben is igénylem a napszemüveget, de mikor először kimegyek a szabadba felkelés után akkor rendes fájdalommal jár napszemüveg nélkül tölteni az első kint perceket még borult időben is. Ezzel sokan vannak még így rajtam kívül? Néha a migrénes tompa fejfájást is kiprovokálja a vakító fény, máskor meg pont a napszemüveg orrnyeregre gyakorolt enyhe nyomása provokál fejfájást hosszabb távon...

 

Előzmény: Rita2222 (19524)
hornet599 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 19541

Pitkin3: én a helyedben fenntartásokkal kezelném, amit az ügyeleten mondtak. Hidd el, tapasztalat! Csináltass egy Western Blot tesztet biztos, ami biztos! Egyébként az tényleg szívás, hogy a gomba gyakorlatilag produkálhat ugyanolyan tüneteket, mint a lyme. A differenciáldiagnosztika sokszor szinte lehetetlen! 

Előzmény: pitkin3 (19538)
Naive Ben Creative Commons License 2014.11.01 0 0 19540

(Nem tudom hogy jött össze, de nem direkt volt a vastagbetű, elnézést mindenkitől miatta)

Naive Ben Creative Commons License 2014.11.01 0 0 19539

Egészen konkrétan milyen tüneteid vannak most?

Előzmény: pitkin3 (19538)
pitkin3 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19538

Szia. Köszönöm válaszod. Most voltam az ügyeleten, ahol azt mondták " Panaszai hátterében leginkább mycoticus infectio állhat, Lyme-kór nagy valószínűséggel kizárható. Ezt figyelembe véve lokális kezelés javasolt (4-5 nap canesten, vagy candibene). Amennyiben annak hatására érdemi változás nem lesz, úgy két hétig Doxycylin terápia indokolt lehet.

Előzmény: Naive Ben (19536)
Naive Ben Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19537

Engem egyszer 4-5 éve friss fertőzésből kikezeltek 2-3 hét Doxyval meg az egész előtt kaptam egy injekciót, az már nem tudom mi volt. De onnantól idén nyár közepéig fogalmam sem volt arról, hogy még (vagy újból) Lyme-os lehetek, de az apnoét az elmúlt két évben időszakonként produkáltam, úgyhogy az én esetemben nem függ össze antibiotikummal. Szerintem az is a lappangó Lyme szövődménye lehetett nálam, mert azelőtt nagyon ismeretlen dolog volt számomra, sőt valami féle félőrült pánikbetegnek néztem azt a cimborámat, aki kb 10 éve ilyenről számolt be, hogy "elfelejt levegőt venni, mikor elalszik". Most már értem miről beszélt, és az esetek többségében én is megrándulok, és sokszor nagyon meg is ijedek miatta. Néha mintha valami rémálom is társulna hozzá, amit nem tudok felidézni már közvetlenül utána sem, csak az érzés olyan, a szapora pulzus, meg a nagy ijedtség, mintha valami halálközelit álmodtam volna...

Na, ezt várom már én is, hogy a fejem tiszta legyen. A fájdalmak is rosszak, de az idegi tünetek teljesen el tudnak lehetetleníteni munkában, és szociális életben is. Amúgy is kicsit "csodabogár" típus vagyok, akit a racionálisabb beállítottságú emberek többsége kicsit hülyének néz, de most aztán végképp hülyének néznek, aki takaródzik a betegségével, meg talán nincs is semmi baja azon kívül, hogy csapágyas... Van aki meg támogatna, csak elmarom magam mellől, mert nem tudja tolerálni a fülzúgós ingerlékeny fázisaimat... 

Előzmény: Törölt nick (19521)
Naive Ben Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19536

Szia.

Azt javaslom, csinálj fotókat a bőrtünetekről, mert a hosszú várólistás specialistákat leszámítva általánosságban jellemző, hogy erősen szkeptikusan állnak a Lyme eshetőségéhez, ha Te a tüneteidet sorolod, és nincs "bizonyítékod". A kokárda szerű bőrtünet az egyetlen "objekítv" tünet, amit általánosságban komolyan vesznek, és ha ez megvan, akkor jó eséllyel teszt nélkül is (ami jellemzően 2 hét a vérvételtől az eredményig, ami egyébként nem megbízható) felírják az antibiotikumot. Javaslom, hogy próbálj minél nagyobb dózist, vagy minél hosszabb kúrát kialkudni azzal, aki felírja, mert szerintem az anitiotikumban rejlő veszélyek elenyészőek az "alulkezelt" lyme szövődményeihez képest. Minél előbb juss gyógyszerhez, mert friss fertőzéssel még nagyon jók az esélyeid, hogy pár hét antibiotikummal a hátad mögött hagyd az egészet. Ez a verzió még egy átlagos influenzánál is felejthetőbb történet. Ha viszont megtelepszik, akkor hosszú, és sanyarú kálvária veheti kezdetét...

A bőrtünet elmúlhat, és ha nincs róla fotó, akkor már azt se annyira veszik komolyan, ha Te csak beszámolsz róla, hogy volt "kokárdád". 

Előzmény: pitkin3 (19523)
Adelaideee Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19535

Milyen formában fogyasztod a fahéjat?

Előzmény: Törölt nick (19516)
Móki65 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19534

Mikor kezdődik a cefi kúrád? Neked felírta a doki az infúziós oldatot is?

Előzmény: hornet599 (19472)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19533

Azért vagyok ilyen okos belőle, mert a háziorvos gyanakodott nálam erre is. De amikor a hajhullásról, fülcsengésről, nehézlégzésről, hidegrázásról, ízületi fájdalmakról beszéltem, elvetette.

Előzmény: Vándorló Palota (19532)
Vándorló Palota Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19532
Előzmény: Törölt nick (19531)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19531

A fibromialgiára szúró fájdalmak a jellemzőek testszerte. Nincs izületi és csont fájdalom. Viszonylag jól diagnosztizálható, megvannak a triggerpontok 18 db amiből 11-re érzékenynek kell lenni. Továbbá kemény csomók vannak az izmokban, amik nyomásra még recsegnek is. Ezt csak kiegészítésül írtam. Nincs nehézlégzés, fülzúgás, izomgyengeség, rángás stb.

Előzmény: Vándorló Palota (19528)
Vándorló Palota Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19530

"HOROWITZ LYME-MSIDS KÉRDŐÍV

Saját betegek általában töltse ki az alábbi kérdőívet tünet, míg a váróban. Én majd a dokumentumot, hogy menjen át a harmincnyolc tételek 1. szakaszban nagy részletességgel és kap kibővített mindegyikére vonatkozó információt a tünetek, hogy dolgozzon ki átfogó differenciál diagnózis. Ezt az alapvető kérdőív alapja által kifejlesztett Dr. Joseph Burrascano amikor elkezdett kezelése Lyme-kóros betegeknél. Megtalálta, és más orvosok is ellenőrizte, hogy volt számos közös beteg tünetei, és ezek a panaszok teszik ki a tételeket a kérdőívet.

 

Használhatja az alábbi kérdőívet, hogy meghatározzák a valószínűsége, hogy a Lyme-MSIDS diagnózis magad. Azt is nagyon ajánlom, hogy az új és a tapasztalt orvosok használja ezt a szűrővizsgálat annak meghatározására, hogy azok a betegek is, hogy Lyme-kór. Ez a folyamat biztosítja, hogy a tüneteket nem maradt ki, és ad a szolgáltató az első lehetőséget, hogy dolgozzon ki egy széles körű differenciál diagnózisok miközben felülvizsgálja a tünet lista elején a beteg látogatás. Ez biztosítja az egészségügyi szolgáltató nyomokat, hogy pont, hogy a beteg nagy valószínűséggel annak, Lyme-kór, a lehetséges eset a Lyme-kór, vagy nem valószínű, hogy a Lyme-kór. Azt is megnyugtatja a beteget, hogy a szolgáltató fokozott figyelmet szentel, hogy minden a panaszok.

 

Minden pont a listán 1. szakaszában a tünetek, látható a Lyme-kór. Ezek nem kifejezetten a Lyme-kór és a maguk, és megtalálható sok más betegségek. Azonban a Gestalt hogy lehet által érzékelt nézi az összes tünet egyidejűleg segíti a klinikus eléri a valószínűsége, hogy vajon a beteg szenved Lyme-kór és a kapcsolódó kullancs által terjesztett betegségek. Ugyanakkor ez a lista is fel lehet használni, hogy szimultán azonosítására átfedő betegségi állapotok, így a valódi forrása a páciens szenvedése feltárják. Ezek a multifaktoriális betegség okai gyakran a középpontjában a legtöbb krónikus betegség, és ez ahhoz vezetett, hogy megteremtse a MSIDS modell. Ez lehet nagyon hasznos zárva ki az egyéb betegségek folyamatainak a MSIDS térképen miközben keresi a különleges tünet komplexek, gyakran látható a Lyme-kór (például a tünetek jönnek és mennek a jó és rossz napok, vándorló ízületi és izomfájdalom, neuralgia, ami és megy, és kivándorol, fejfájás, alvászavarok, a hozzájuk kapcsolódó kognitív deficit).

 

2. és 3. szakasz a kérdőív jelentenek ezek a jelek és a tünetek komplexek leginkább kapcsolódó Lyme és MSIDS, általam összeállított kivizsgálását követően több száz pácienseink grafikonok az elmúlt évtizedben. 4. szakasz, amely két, a négy kérdés az Egészséges Days Core modul által használt CDC nyomon követni a népesség alakulása országosan, és meghatározza az egészségügyi egyenlőtlenségek, és ez segít azonosítani a gyakorisága a fizikai és mentális egészségi problémák az előző hónapban.

 

Beszéljen orvosával az eredményeket a kérdőív. Attól függően, hogy a pontszám, akkor érdemes nyomon követni a vérvizsgálat Lyme-kór IFA (immunofluoreszcens assay), ELISA (enzim-kapcsolt immunoassay, és a Western blot, egy megbízható laboratórium), és megerősítő bizonyítékokat más kullancs által terjesztett betegségeket is. Ne csak hivatkozhat a CDC kritériumai ELISA egy kétszintű vizsgálati protokollt, mivel ez nem elég érzékeny ahhoz, hogy erősítse meg a diagnózist. Használhatja ezt a kérdőívet, mint a kiindulási pont a döntéshozatali detektív munkát, vezet, hogy a helyes diagnózis. Ne feledje, hogy Lyme-kór egy klinikai diagnózis, és a vérvizsgálat csak segít, hogy megerősítse a klinikai gyanút.

 

Válaszoljon az alábbi kérdésekre olyan őszintén, amennyire csak lehetséges. Gondolj bele, hogyan is érzi az elmúlt hónapban, és milyen gyakran már zavarta a következők bármelyike ​​problémákat. Pontszám előfordulása minden tünet az alábbiak szerint: nincs, enyhe, közepes, súlyos.

 

1. szakasz: PROBLÉMA gyakorisági mutatóval
0 Nincs 1 Enyhe 2. Mérsékelt 3. Súlyos
1. megmagyarázhatatlan láz, verejtékezés, hidegrázás, kipirulás vagy
2. Megmagyarázhatatlan súly változás; veszteség vagy nyereség
3. Fáradtság, fáradtság
4. Megmagyarázhatatlan hajhullás
5. Nyirokcsomóduzzanat
6. Torokfájás
7. Here vagy kismedencei fájdalom
8. Tisztázatlan menstruációs szabálytalanságok
9. Megmagyarázhatatlan anyatej termelés; mell fájdalom
10. Az irritábilis hólyag vagy húgyhólyag működési zavar
11. A szexuális diszfunkció vagy nemi vágy elvesztése
12. Gyomorrontás
13. Változás a bélműködést (székrekedés vagy hasmenés)
14. Mellkasi fájdalom vagy borda fájdalom
15. Légszomj vagy köhögés
16. szívdobogás, pulzus ugrások, szív blokk
17. története a szívzörej vagy prolapsus
18. Az ízületi fájdalom vagy duzzanat
19. merevsége a nyak vagy a hát
20. Izomfájdalom vagy görcs
21. izomrángás az arc vagy más izmok
22. Fejfájás
23. Neck repedések vagy nyaki merevség
24. bizsergés, zsibbadás, égő, szúró érzés vagy
25. Arcbénulás (Bell-féle bénulás)
26. Szem / látás: dupla, elmosódott
27. Fülek / meghallgatás: zúgás, csengés, fülfájás
28. A fokozott mozgás, szédülés
29. Szédülés, gyenge egyensúly, járászavar
30. Tremors
31. Zavartság, nehezen gondolkodás
32. a koncentrálóképesség vagy olvasás
33. feledékenység, gyenge a rövid távú memória
34. Disorientation: eltévedt; fog rossz helyen
35. Nehézség beszéd vagy írás
36. A hangulatingadozások, ingerlékenység, depresszió
37. alvászavarok: túl sok, túl kevés, a korai ébredés
38. Túlzott tünetek vagy rosszabb másnaposság az alkohol
Add fel összesen mind a négy oszlop. Ez az első pont.
Score: ________

 

2. RÉSZ: LEGGYAKORIBB LYME jelenség SCORE
Ha eddig 3 minden következő szakaszban az 1., adj magadnak 5 további pontok:
• Fáradtság
• feledékenység, gyenge a rövid távú memória
• ízületi fájdalom vagy duzzanat
• bizsergés, zsibbadás, égő, szúró érzés vagy
• Alvászavarok: túl sok, túl kevés, a korai ébredés
Score: ________

 

3. SZAKASZ: LYME INCIDENCIA SCORE
Most karikázza be a pontokat az egyes alábbi állítások lehet egyetérteni:
1. Ön volt a kullancscsípés nem kiütés vagy influenzaszerű tünetek. 3 pont
2. volt egy kullancscsípés, erythema migrans, vagy határozatlan kiütés, majd influenzaszerű tünetek. 5 pont
3. él, hogy mi tekinthető a Lyme-endémiás területen. 2 pont
4. Van egy családtag, aki már diagnosztizált Lyme és / vagy más kullancs által terjesztett fertőzések. 1 pont
5. tapasztal vándorló izomfájdalom. 4 pont
6. tapasztal vándorló ízületi fájdalom. 4 pont
7. tapasztal bizsergő / égő / zsibbadtság vándorló és / vagy jön és megy. 4 pont
8. Kaptál egy előzetes diagnózisa a krónikus fáradtság szindróma vagy fibromyalgia. 3 pont
9. Kaptál egy előzetes diagnózis specifikus autoimmun betegség (lupus, MS, vagy rheumatoid arthritis), vagy a nem specifikus autoimmun betegség. 3 pont
10. Ezzel pozitív Lyme teszt (IFA, ELISA, Western blot, PCR, és / vagy a Borrelia kultúra). 5 pont
Score: ________

 

4. SZAKASZ: ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉGÜGYI SCORE
1. Gondolkodás az általános testi egészség, hány az elmúlt harminc nap volt a fizikai egészség nem jó? ________ Nap
Ítéli oda magad a következő pontok alapján a napok száma:
0-5 nap = 1 pont
6-12 nap = 2 pont
13-20 nap = 3 pont
21-30 nap = 4 pont


2. Gondolkodás az általános mentális egészség, hány nap alatt az elmúlt harminc nap volt a mentális egészség nem jó? ________ Nap
Ítéli oda magad a következő pontok alapján a napok száma:
0-5 nap = 1 pont
6-12 nap = 2 pont
13-20 nap = 3 pont
21-30 nap = 4 pont
Score: ________

 

Pontozás:
Rögzítse a teljes pontszámot minden részét, és add össze őket, hogy elérje a végeredmény:
1. szakasz Összesen: ________
2. szakasz összesen: ________
3. szakasz összesen: ________
4. szakasz összesen: ________
Végeredmény: ________

 

Ha gólt 46 vagy annál több, akkor nagy valószínűséggel a kullancs által terjesztett betegség, és lát egy egészségügyi szolgáltató további értékelésre.
Ha gólt között 21 és 45, akkor esetleg egy kullancs által terjesztett betegség, és lát egy egészségügyi szolgáltató további értékelésre.
Ha gólt a 21, akkor nem valószínű, hogy a kullancs által terjesztett betegség.

 

Az eredmények értelmezése
Látjuk a nagy gyakorisággal 1. szakasz tünetek a betegek, köztük a fáradtság, ízületi és izomfájdalom gyakran vándorol, alvászavarok, valamint a memória és a koncentrációs problémák, valamint a magas frekvenciájú 3. szakasz tünetek, különösen a neuropátiás fájdalom, hogy jön és megy, és vándorol (bizsergés, zsibbadás, égő, stb.) Ezek alkotják a klaszter a bemutató tünetek, amelyek jellemzője azok nagy valószínűsége, hogy a Lyme-MSIDS.

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint az irodánkban 100 egymást követő beteg, azt találtuk, hogy több mint 25 százalék számolt be, hogy a következő tünetek voltak jelen nagy részét vagy egészét az idő a megelőző hónapban a vizit. A legtöbb beteg számolt be, hogy ezek a tünetek az érintett életminőségét: 71 százalék számolt be, hogy a fizikai egészség nem volt jó, és 47 százalék számolt be, hogy a mentális egészség nem volt jó legalább tizenöt nappal az előző hónapban. A leggyakoribb tünetek kapcsolatos Lyme és MSIDS a következők:
• fáradtság, fáradtság
• Fejfájás
• merevsége a nyak vagy a hát
• ízületi fájdalom vagy duzzanat
• bizsergés, zsibbadás és / vagy égő a végtagok
• Zavartság, nehezen gondolkodás
• a koncentrálóképesség vagy olvasás
• feledékenység, gyenge a rövid távú memória
• Alvászavarok: túl sok, túl kevés, a korai ébredés
• Nehézség beszéd vagy írás


Azt hiszem, hogy ez bölcs, hogy a betegek az ilyen tünetekkel vizsgálni kullancs által terjesztett betegségek. A lista a leggyakoribb tünetek találtunk mi egy száz beteg is megfelel a tünet klaszter azonosított Nancy Shadick munka Lyme-kór, amely megjelent az orvosi szakirodalomban évvel ezelőtt. Ő vizsgált 186 beteg, mindegyik egy története a Lyme-kór, és a használt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) az ügy állapotáról és 167 kontroll (nem igazolt a Lyme-kór), a populáció-alapú, retrospektív kohorsz design. Ezért azonosítottak egy tünetegyüttes, amely az egészségügyi szolgáltatók utalhat, ha a betegek jönnek a hivatalok, és ha ez a tünet klaszter pozitív, akkor lehet vizsgálni, és venni a diagnózis Lyme-kór. A kérdőív ily módon segít azonosítani a krónikus betegek és a nem diagnosztizált kullancs által terjesztett betegségek, javítja a diagnózis és a kezelés ezen betegek."

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19529

Sokan nem emlékeznek kullancsra, de az egészen apró nimfa kullancsok is fertőznek, aztán lesodródnak egy simogatástól is. Ha foltod van, akkor komolyan vesznek, és addig jó míg nincsenek tüneteid. Bőrgyógyász a legjobb választás, ott nincs időpontkérés, és kiírják az ab-t. Jó egészséget!

Előzmény: pitkin3 (19527)
Vándorló Palota Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19528

"A fibromialgia a 20 és 40 év közötti nőkben jelentkezik leggyakrabban. Oka még mindig ismeretlen, megfigyelték azonban, hogy a betegek rendszerint hajszolt, feszült, depressziós, szorongó, emellett törekvő emberek. Az is tudható, hogy testi vagy szellemi stressz, alvászavar, munkahelyi sérülés, hideg vagy nedvesség váltja ki vagy súlyosbítja, mivel ilyenkor a fájdalomérző receptorok állandó ingerlés alatt állnak. Ezek a faktorok a fájdalom szabályozásának hibás működéséhez vezethetnek, mivel kórosan befolyásolják az idegi vezetést. 

 

A fent említett tünetek mellett tipikusak az alábbiak is:


A fibromialgia tünetei:
Koncentrációgyengeség
Levertség
Teljesítménycsökkenés
Izzadási rohamok
Hideg ujjak és lábujjak
A kezekben, a lábakban és az arcban merevségérzet és elnehezült érzés
Alvászavarok
Émelygés
Emésztési zavarok
Szív- és érrendszeri panaszok
Szájszárazság
Fejfájás, esetleg migrén
Gombócérzés a torokban
Vizeletürítési zavarok
Menstruációs zavarok
Remegés (tremor)"

pitkin3 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19527

Sajnos vidéki vagyok, de remélem itt is találok hozzáértő szakorvost. Tegnap tudatosult bennem ez az egész, eddig gondolni sem mertem volna, hogy velem ez megtörténhet és tessék. Őszintén megmondom, félek. Kullancsra nem emlékszem, de biztos megcsípett és kieshetett vagy a ruha kidörzsölhette talán csak erre tudok gondolni. És a természetben sokat vagyok. Egyébkén nagyon szépen köszönöm , hogy elolvastad az üzenetemet és válaszoltál rá.

Előzmény: Törölt nick (19526)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19526

Szia Pitkin,

 

Területi bőrgyógyászatra menj a folttal, ott azonnal ki is írnak AB kúrát, mert lyme-nál minél hamarabb el kell kezdeni szedni. Sajnos a specialistákhoz hosszú a várólista, annyi időt ne vesztegess el. 

 

Budapesti vagy? Most hallottam, hogy a Rókus kórházban van lyme klinika, ahol a friss fertőzöttekkel foglalkoznak. Sajnos itt legtöbben régi fertőzöttek vagyunk, nekünk már szűkültek a lehetőségeink.

Előzmény: pitkin3 (19523)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19525

Aktil Duot szedtem reggel este, és délben Fromilid Uni retardot. Az aktil Amoxycilin tartalmú.

 

Most én is Doxyt kaptam, reggel 100 mg-t este 200-t, és délben maradt a Fromilid, mert Esztó szerint az nagyon jó.

 

Én jobban örülök az ízületi bajoknak, mintha az idegrendszeri tünetek maradnak, mert az még a munkában is megakadályoz.

 

Esztó egyébként nagyon mérges volt, ahogy nézte a leleteimet, mert a nehézlégzéssel kerültem be a sürgősségire. Mindenféle vizsgálatokat megcsináltak a tüdőgondozóban, ahelyett, hogy meghallgatták volna, hogy mit érzek, most ahogy te is leírtad. Azt éreztem, hogy nem tudom eléggé teleszívni a tüdőmet levegővel akárhogy is próbálom.

 

Herxeid voltak a doxytól?

Előzmény: Naive Ben (19520)
Rita2222 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19524

Bocsánat, ha valakit untatok vele, mert nem Lyme téma, de most kutatok a neten az én rejtélyes állapotommal kapcsolatosan és valami megragadta a figyelmemet: a neurotranszmitterek. Ezeket tulajdonképpen aminosavak (szerotonin, dopamin, adrenalin) és van egy olyan összefüggés ami szerint pl a száraz szemet és szájat okozhatja az, hogy kevés az emésztőenzimje az embernek, ezáltal nem tudja jol lebontani az aminosavakat és így nem képződik elég neurotranszmitter (adrenalin) ami ahhoz kell, hogy az idegeken az ingerület átmenjen pl a szemben a könnymirigyhez nem jut el a parancs. Tehát van egy olyan elmélet, hogy mindennek az alapja a jo enzimkészlet, mert ha ez nincs akkor dőlnek az aminosavak és máris okozhatnak mindenféle idegi problémát.

 

Belinkelek egy cikket hátha valakit érdekel a különféle aminosavakrol, melyek a dopamin, szerotonin, adrenalin és még van pár. Egyébként testépítős oldalakon lehet is venni ezeket.

A cikk lényege, hogy a megfelelő testi működéshez kell az optimális neuro transzmitter szint. 

 

http://www.neuroleptic-awareness.co.uk/?Neurotransmitters

 

 

pitkin3 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19523

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Tünetem 2 hete kb. 2 cm piros folt , ami később több helyen is feltűnt. Mivel tágulni kezdtek és a belseje kezdett fakulni a pirosság, ekkor interneten keresgéltem és rátaláltam a Lyme kór tüneteire. Abban találtam az influenza szerű megbetegedést a csípést követő pár napban , ami sajnos megtörtént velem sajnos, kb 1 hónapja, kicsit félek. Szerintem tuti az, bár környezetemben mindenki nyugtatgat de én érzem h baj van ,. Hová érdemes elsőként fordulni? Válaszotokat előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19522

Én is most ittam meg a progastrómat teában. Legközelebb ezt a fajtát vedd akkor, én ezt nagyon szeretem, kimondottan várom, hogy lehessen inni. Most majd veszek egy újat jövő héten, mert eléggé fogy.

 

Nekem leghamarabb az agyi köd és idegesség szűnt meg, és nem is jött vissza. Remélhetőleg úgy, ahogy ezek a tünetek kopnak, a többi is kopni fog az AB-től.

 

Elpihenek, jó éjt mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (19517)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19521

Nem hittem volna, hogy valaki másnál is van ez a tünet, egy ideje én is így vagyok. Ahogy elszenderedek, arra riadok fel, hogy mintha megállt volna a szívverésem, kihagyott volna egy kis időre. Még ugrok is ilyenkor egyet, úgy érzem, aztán teljesen megijedek, hogy mi volt ez, de visszaalszom gond nélkül. De nehézlégzésem nincs. Viszont többször volt ez a jelenség AB szedés mellett, szerintem azzal van összefüggésben.

 

Az én idegrendszeri tüneteim Tetralysalra múltak el, és most az azitromicintől érzek egy nagyon tiszta fejet, gondolkodást, kiegyensúlyozottságot. Jó lenne, ha így maradna, mert azóta javult a teljesítményem is, a kommunikációm is az emberekkel.

Előzmény: Naive Ben (19520)
Naive Ben Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19520

Nálam pont fordítva válogatott a tünetek közül az antibiotikum (esetemben Doxycyclin). A hát, nyak, fej fájdalmai egyelőre csak enyhébben térnek vissza, ellenben az agyi köd ma például elég durva, a nehézlégzés talán sosem volt eddig ilyen súlyos. Most az van, hogy időnként nagyokat sóhajtok, és ha igazán átadom magam ennek a furcsa ingernek, akkor még "be is rezonál" a sóhajtásom, olyan gyors beremegéssel veszem azokat a mély levegőket, hogy kicsit úgy hangzik, mint amikor egy kutya hangosan szaglászik. Ebből jöttem rá, hogy valószínűleg az évek óta időszakosan jelentkező "apnoém" is származhatott a lyme-ból. Sokszor elalváskor félálomban leállt a légzésem pár másodpercre, aztán egy hirtelen nagy levegővétellel riadtam fel. Ha nagyon kimerülten feküdtem le, akkor ez úgy történt, hogy kilégzés közben még szinte teljesen éber voltam, a kilégzés végeztével pár másodperc alatt álomba zuhantam, és úgy tűnt, mintha a természetellenesen gyors "bekómálás" miatt riadnék fel, de az érzés nagyon hasonló volt, mint most ez a nehézlégzés. Nem tudom megfogalmazni, de Nektek gondolom nem is kell bemutatnom...

Neked konkrétan milyen AB mosta le az idegrendszeri tüneteket? Lehet, hogy nekem pont arra kéne váltani a Doxy után. A fülzúgás is rendesen visszatért, csak most már néha sípolás is jön mellé. A sípolás "sztereóban", a mély lüktető (és fizikai fájdalomként is érzékelt) zúgás meg továbbra is csak a jobb fülemben. Tegnap a forró kádfürdőzés közben rendesen fájt az is, ahogy belefolyt a meleg víz. Kezd úgy tűnni, hogy nálam a Lyme szép lassan győzedelmeskedik a napi 200mg Doxycyclin felett. 2 heti lassú de stabil javulás után most pár napja lassú romlást tapasztalok. Aztán lehet, hogy csak egy újabb kirajzási periódus, ami egyelőre a kúra előttinél azért sokkal enyhébb. 

Előzmény: Törölt nick (19518)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19519

ma belemerultem az arthritisz kulonfele fajtainak az olvasasaba, es kicsit-nagyon elkeseredtem. Megint.

Olyan h lyme-arthritisz, elvetve van csak megemlitve, inkabb csak ugy h azt okoz.

De h melyik fajtajat: RA vagy osteo artritisz ???

A ketto tok maskeppen mukodik, erre csak mostanaban jottem ra  es a tunetek alapjan ugy itelem h nekem osteo-artritiszem van. Ami nem jo. Igy inkabb az iranyaban olvasgattam, es az eredmeny elkeserito. Allitolag ha ekopott a porc akkor az mar sehogyan sem no vissza.

Remelem nekem nem az van, hanem csak RA 

 

Tévhit: Az artritisz gyógyítható

Tény: Jelenleg nincs olyan gyógyszer, amellyel az artritisz gyógyítható lenne. Azonban sokat tehetünk a betegség súlyosbodásának lassítása és a tünetek enyhítése érdekében, de az artritisz nem szüntethető meg, és a már kialakult károsodás nem fordítható vissza. A megfelelő terápiát alkalmazva a beteg életminősége javítható, fájdalmai enyhíthetők.

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19518

Nekem kétszer volt izomrángásom összesen, nálam az nem vezető tünet. Egyébként előtte a 7 napos Ab kúra sok idegrendszeri tünetet lemosott, így azóta nincs nehézlégzésem se, agyi köd se, szédülés se. Nálam a vezető tünet a nyaki, háti merevség, fájdalom, ízületek fájdalma és a hidegrázás.

 

 

Előzmény: Törölt nick (19512)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19517

Köszi, most vettem ne a progastromat.:-) Az enyém nem olyan finom mint írtad. Nekem az aktív van. Na meg megy a Normix 2x2 ahogy Esztó előírta, most 3 napig.

Előzmény: Törölt nick (19514)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19516

Úgy tegnap óta fogyasztok elég sok fahéjat, és azóta most felerősödtek  a tünetek, mintha herxelnék. Na persze lehet, hogy nem amiatt, de lehet benne valami.

Előzmény: Törölt nick (19513)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19515

Köszi. Szerintem az AB szedőknek jó sok sava van, sőt túl sok is. A diólevél tea gyomorsavra és lymera is nagyon jó egyébként.

Előzmény: Vándorló Palota (19506)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 19514

Progastro 825, este lefekvéskor..nekem ez elég hamar mindent helyretett. AB kúra előtt pár napig mehetne még a Mecsek gyógytea gyomorvédő változata. Azért csak AB előtt, mert orbáncfűt is tartalmaz.

Előzmény: Törölt nick (19511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!