Keresés

Részletes keresés

Tamaramara Creative Commons License 2003.04.28 0 0 140
Ezzel is vitatkoznék egy kicsit. Ebben az évadban kb. 30 előadást láttam, és ennek a kétharmada nagyon jó volt. Komédiát és operettet nem nézek, tehát azok még nincsenek is benne. Van egy aktívabb topic: Minden, ami színházzal kapcsolatos, arról klasszul lehet tájékozódni, mit érdemes megnézni. Csupa színház-imádó ember ír oda, a jó előadásokat többször is megnézik...
Előzmény: Madárjós (139)
Madárjós Creative Commons License 2003.04.27 0 0 139
Nem színpadi meztelenségben van hiány hanem JÓ SZÍNDARABOKBAN. És azokból sem számszerűen, henem pölö a rengeteg budapesti színházhoz képest .. .
Előzmény: Tamaramara (138)
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.27 0 0 138
Én nem gondolnám, hogy hiány van színpadi meztelenségben. Csak Budapesten legalább öt-hat olyan darab van műsoron, amelyben meztelen színészt vagy színésznőtláthatsz. És ebbe nem számolom bele a táncszínházi produkciókat...
Előzmény: Madárjós (134)


Madárjós Creative Commons License 2003.04.27 0 0 137
Igazad van. De ez is mint annyi más, elsősorban anyagi kérdés . . . :-(
Előzmény: oomph (136)
oomph Creative Commons License 2003.04.27 0 0 136
Szerintem TV-s szinhazi kozvetitesek kellenenek, es ha van benne egy kis mezitelenseg az sem baj, mert igy talan azok is beleneznenek, akik egyebkent nem jarnak szinhazba es amugy eszuk agaban sem lenne megnezni egy eloadast. Ha ezzel ujabb nezoket lehetne megnyerni, akkor szerintem a szineszeknek sem lenne tulsagosan ellenere a dolog (persze modjaval).
Előzmény: Madárjós (134)
ZöPö Creative Commons License 2003.04.27 0 0 135
Balázsovits Lajos nyilatkozta egyszer a Magánbűnök, közerkölcsök kapcsán, hogy a színészt a lelki meztelenség sokkal jobban terheli, mint a testi.
Előzmény: Tamaramara (133)
Madárjós Creative Commons License 2003.04.27 0 0 134
Ezt a topicot jó színházi előadásokkal lehetne pezsgőbbé tenni (amikben azért meztnelség is van). Kár, hogy ezt a rendezők nem tudják. :-))
Előzmény: Tamaramara (133)
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.27 0 0 133
Kicsit félreértettél, mert a hivatással szembeni alázaton csupán annyit értek, hogy esetleg akkor is levetkőzik, ha nem ért vele egyet, vagy indokolatlannak tartja.

Én úgy sejtem, minden színész többé-kevésbé exhibicionista, és egyáltalán nem volnék meglepve, ha olyanról hallanék, hogy egy színésznő alig várja saját erotikus jelenetét, azt, hogy végre levetkőzhessen a közönség előtt.

Például az Operett című darabban, ami végig a meztelenségről és annak öröméről szól, Albertinka levetkőzése a végén katarzisként kell hogy hasson. Vagy másik példa: tegnap láttam a Kés a tyúkban előadást, és Fullajtár Andrea olyan természetességgel játszik az áttetsző fehér ingben a közönség orra előtt, hogy biztos voltam benne, örül annak, hogy gyönyörködnek benne.

Jók a fotók, szívesen látnék többet is, ha van. Ezt a topicot éppen ilyesmivel lehetne kicsit pezsgőbbé tenni.

Előzmény: andersen-69 (131)
oomph Creative Commons License 2003.04.27 0 0 132
Szerintem lesz erdeklodes a kepek irant, tekintve, hogy a topic temajaba vag, ugyhogy ne kimelj minket. :)
Előzmény: andersen-69 (131)
andersen-69 Creative Commons License 2003.04.27 0 0 131
Nagyon köszönöm LINDABI-nak a beszámolót,alkalomadtán majd én is megnézem a darabot.(Kár,hogy az informáió téves volt.)
TAMARAMÁval viszont nem teljesen értek egyet.A "hivatással szembeni alázat" azt sugallja,hogy a szinésznő,(vagy szinész) csak kényszerüségből,kénytelen-kelletlen veszi le a ruháit a szinpadon.Én láttam a Hóhérok hava" cimü darabot,ahol a Kiss Eszter és Szabó Gyözö is,minden meztelenség ellenére szinte lubickoltak a szerepben.Hiszen szinészek,ez az életük.Ami szerintem jóval több,mint egyszerü hivatás.Még Eszenyi Enikő is teljesen meztelenre vetkőzött egy filmben,minden fenntartása ellenére,mert igazi szinésznő.(Sajnos a jelenetet végül kivágták a filmből).
Az is igaz,hogy egy fotó elszakitva a darabtól,már nem ugyanazt jelenti,de ma,amikor mindenhol nevenincs senkiket sztárolnak,kell valami,ami a nézőket a szinházba vonzza.Ráadásul gondoljunk az utókorra.(Gondolok az "Elefántember" cimü darabra,ahol Béres Ilona levette a blúzát,de mivel sehol nem maradt erről képanyag,sokan egy csodálatos élményről maradtak le.)
De hogy valami emlék azért legyen,felteszek pár képet,(aki nem akarja látni,ne kattintson).
Először is a "Körmagyar" cimü darabból,ahol Enci csak fehérnemüig vetkőzött,de szerepelt még Igó Éva ,és Szabó Gabi is.Nemrég szóba került Xantus Barbara a Csábitó szépség cimü darabban,sajnos a felvétel itt végetért. És egy kis nosztalgia,Lukács Margit a 30-as évek végéről.
Remélem müködik ez a dolog,a nevekre kell kattintani,és ha a számitógép Istene is úgy akarja,megjelenik a kép.Ha érdekel valakit,még teszek fel képeket,hogy ne csak beszéljünk róla.
Sziasztok : Andersen
Előzmény: Tamaramara (127)
Madárjós Creative Commons License 2003.04.26 0 0 130
Igen, az a helyzet, hogy Encit szívesen vetkőztetnék (vetkőztették volna) a rendezők, csak az a gond, hogy a természet lefelejtette a kebleit . . .
Előzmény: Lindabi (128)
amelii Creative Commons License 2003.04.26 0 0 129
Horváth Virgil - Borisz Godunov (Madách Kamara)
Lindabi Creative Commons License 2003.04.26 0 0 128
Ég és nő között - Eszenyi Encivel.
Remek bolondozás, 11 helyzetgyakorlat, Eszenyi láthatóan imádja, hogy a párjával játszik együtt, sok-sok poén, de semmi meztelenség. Sajnálom, de téves volt az információm, ki kell húzni a listáról.

Viszont Eszenyivel kapcsolatban egy ismerősöm három dologra is felhívta a figyelmemet.
1) Játszott a Körmagyarban annak idején, amikor a Víg vagy a Pesti bemutatatta, és abban volt egy olyan jelenet, amiben valószínűleg bugyi nélkül, hálóingben volt. Azért csak valószínűleg, mert a mögötte álló tükörben villant be a feneke egy pillanatra... Hár ez nem sok.
2) Pályakezdő korában szerepelt a Kozma című előadásban, amelyben egész darab alatt egy falatnyi Bikini volt rajta, sőt a szerző instrukciója szerint anyaszült meztelenül kellett volna játszani.
3) A Tangó című előadásban háttal a nézőknek, szemben Szilágyi Tiborral félmeztelenre vetkőzött.

Előzmény: andersen-69 (126)
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.24 0 0 127
Megnéztem, köszi a tippet, ezt az oldalt nem is láttam még.

Nem véletlen, hogy a színházi fotók nem publikusak, az erotikus jelenetek pedig különösen nem. A színész meztelenre vetkőzik a közönség előtt, mert a hivatással szembeni alázat ezt követeli tőle, különösen ha dramaturgiailag is indokolt a ruhátlanság. De egy erről készült aktfotó, kiragadva a szituációból, a történetből, a hangulatból egészen mást jelentene. Nem csodálom, hogy színházban csak az olyan nagyon tehetséges fotósoknak örülnek - például Koncz Zsuzsának -, akit valóban a színész érdekel.

Igaza volt Nyertes Zsuzsának, aki szívesen elvállalta az aktfotókat egy művészeti album számára, de teljesen kiakadt, amikor ugyanaz a kép egy bulvárnapilap címlapjára került.

Előzmény: andersen-69 (126)
andersen-69 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 126
Érdeklődve várom majd Lindabi beszámolóját az
előadásról.
Ami pedig a fényképezést illeti,valóban illetlen
dolog előadás alatt fotózni.De azért még nincsen
minden veszve,ugyanis tudomásom szerint minden
előadásról hivatalból készülnek fotók
(a szinház lapon lehet párat találni),
de sajnos nagy részük valami oknál fogva nem
publikus.Szerencsére nem mindegyik.Ha sikerül
megjavitani a gépemet,csinálok egy szinházzal
foglalkozó oldalt,ha valakit érdekel,szivesen látom.(Majd megirom a cimet).
Andersen
Ja igen.Basa oldalán van egy két videó a csá-
bitó szépség cimü darabból.
Előzmény: Lindabi (117)
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.13 0 0 125
Nem tudjátok véletlenül, hogy amikor Xantus Barbara, Détár Enikő és Fésüs Nelly együtt léptek fel a Moulen Rouge-ban, mi volt a műsoruk? Mennyire volt erotikus? Sztriptízt is bemutattak vagy csak énekeltek?
ZöPö Creative Commons License 2003.04.07 0 0 124
ZöPö Creative Commons License 2003.04.07 0 0 123
ZöPö Creative Commons License 2003.04.07 0 0 122
Ezt én is így gondolom. A színház nem peepshow, oda nagyon nem kéne fényképezőgépet vinni. :-( Persze, attól még ábrándozni szabad. :-)
Előzmény: Lindabi (121)
Lindabi Creative Commons License 2003.04.07 0 0 121
Hidd el, hogy én is szívesen nézegetnék ilyen fotókat, de ha arra gondolok, mit művelne egy olyan előadáson a fényképezőgépekkel felfegyverkezett közönség, amikor Dorka meztelenül van a színpadon, inkább lemondok róla az előadás érdekében. :)

Mi a véleményetek arról, hogy hol a határ? Mármint meddig terjed a művészi alázat, mit kell, mit nem kell egy színésznek elvállalnia? Például a W - Munkáscirkuszban hihetetlen dolgokat kell elviselnie a színészeknek, és most nem is a meztelenségre gondolok. Vagy maradjunk Dorkánál: aki látta őt másfél órán át négykézláb, folyamatosan nyáladzó kutyát játszani, tudja, mire gondolok...

Előzmény: ZöPö (119)
oomph Creative Commons License 2003.04.06 0 0 120
En csak azt nem ertem, hogy miert nem csinalnak fenykepeket az eloadasokon. :)
Bezzeg Angliaban a Sun egyszeruen bemegy, es fenykepez:

http://saltyt.antville.org/images/blroom_big1
http://saltyt.antville.org/images/blroom_big2
http://www.robbscelebs.co.uk/oops106/oops_tracy_shaw102.html

Pl. Gryllus Dorkat az Operettbol szivesen megneznem magamnak... :)))

ZöPö Creative Commons License 2003.04.06 0 0 119
"Halász Judit még a bemutató utáni előadásokban háttal állva a közönségnek, szemben Kern Andrással levette a blúzát, és az oldalt ülők talán a kebléből is láttak valamit."

Igen, így volt, nem csak a bemutató után. Mivel a színpadon leghátul csinálta, oldalról legfeljebb a világosítók meg a kellékesek láthatták.

Előzmény: Lindabi (117)
doktormacko Creative Commons License 2003.04.06 0 0 118
Én is ott voltam csütörtökön.
Előzmény: Tamaramara (113)
Lindabi Creative Commons License 2003.04.06 0 0 117
A Szuka valóban fantasztikus volt, amit ez a lány produkál a testével...!

Andrersen-69, köszi a kiegészítéseket! Halász Judit még a bemutató utáni előadásokban háttal állva a közönségnek, szemben Kern Andrással levette a blúzát, és az oldalt ülők talán a kebléből is láttak valamit. (Barátnőm édesapjának elmondása szerint.)
Eszenyit még nem láttam ebben a darabban, de árpilis végére van jegyem.

Irizár, köszönöm a pontosításokat és a gratulációt.

Előzmény: Tamaramara (111)
Irizár Creative Commons License 2003.04.06 0 0 116
Csak apró kiegészítések:

a Kés a Tyúkban nem a "nagy" Katonában megy, hanem annak a stúdiószínházában, a Kamrában.

aztán:

Kiszel Tünde, nem Kiszely.
Kováts Adél, nem Kovács.

Egyébként a lista jóóó, gratulálok!!

(a kiegészítéseket sem szőrözésnek szántam)

Előzmény: Lindabi (104)
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.05 0 0 115
Bp. IX. Liliom u. 41.
Közel az Üllői úti metróállomáshoz.
Előzmény: Girland (114)
Girland Creative Commons License 2003.04.05 0 0 114
Hol van a Trafo?-))
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.05 0 0 113
Nem tudom, a táncszínpadi élmény illik-e ide, de ma láttam a Trafóban Ladjánszky Márta Pallos/Szuka estjét - utóbbiban legalább 10 percet táncolt anyaszült meztelenül, és olyan erőteljes érzékiséggel, vad szenvedéllyel, hogy egészen fantasztikus volt. Aki kihagyta, magára vessen! :)
andersen-69 Creative Commons License 2003.04.01 0 0 112
Némi gyüjtőmunkát én is végeztem,ha valamit ismételnék,bocs:

1980-A patkányok :Krasznói Klára
1980-A vihar :Marsek Gabi, Papadimitru Athina, Kubik Anna (???)
1980-Hasfelmetsző Jack :Marsek Gabi, Marsek Ottilia (Jancsó)
1981-Fehér házasság :Holl Zsuzsa, Varga Kata
1982-Drakula :Buza Andrea, Borbély Vali (Jancsó)
1983-Szinlelni boldog szeretőt :Tarján Györgyi
1984-Mester és Margarita :Igó Éva, Csákányi Eszter, Kristóf Kata
1988-Fehér házasság :Csonka Ibolya (???)
1991-Régi idők :Egri Kati, Takács Kati- (átlátszó blúzban)
1991-Rómeó és Júlia :Varga Szilvia
1995-Gőzben :Andai Kati
1996-Rómeó és Júlia :Létay Dóra
2001-Rómeó és Júlia :Gregor Bernadett
2001-Cyber gésák :Rácz Eszter
2002-Osiris tudósitások :Dombi Kati

?-Két férfi sakkban :Szabó Tünde
?-Mester és Margarita :Aux Éva
?-A postás mindig kétszer csenget :Györgyi Anna (???)

A kérdőjelek a bizonytalanságot jelentik.
S ha Lindabinak lenne még némi információja a következőkről:
Halász Judit: Játszd újra Sam
Eszenyi Enikő: Ég és nő között
Előre is köszi
Andersen

Előzmény: Lindabi (104)
Tamaramara Creative Commons License 2003.04.01 0 0 111
Sziasztok!
Visszaolvasva az eddigi hozzászólásokat úgy látom, itt csupán a meztelenül játszott színpadi jelenetek gyűjtögetése folyik. Talán fel lehetne dobni egy kicsit a topicot, ha arról is beszélgetnénk, melyik darabban milyen funkciója volt a ruhátlanságnak, erotikának. Például a Macbethben én se értem a Vészlények fenekének folyamatos villogását, de a Shopping and fucking előadásban tökéletesen indokoltnak tartom a sok meztelenséget, hiszen illeszkedik a szöveghez, a szituációhoz.
Előzmény: Lindabi (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!