Keresés

Részletes keresés

Yinga Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9122

"szolgalati kozlemeny:
Ha magyar bekiabalasokat veltek felfedezni bizonyos meccseken a Mastersen, akkor nem kepzelodtok! :)))"

 

Ott leszel? Szinte irigykedem! Lehet, hogy osszefutunk? Majd erositem a "magyar hangot". :)

Előzmény: Zombie (9117)
Puerco de Dios Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9121

Szsztok!

 

Snooker dákóval kapcsolatos kérdések(lesz még ezeken kívül is):

 

- mi az érdemleges különbség a 1/2 és a 3/4-es kiosztású dákók között?

- milyen az a 4részes dákó?

- miért lehet az hogy míg a jóféle pool-os pálcák kanadai juharból addig a legjobb snooker dákók kőrisfából készülnek? 

- RLE ismeri vki ezt a típust? első ránézésre nekem ez (RLE.7000 ) tetszett meg...

 

 

Dolgozzon a spicc

                           ©

 

Puerco de Dios 

Zombie Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9120
OFF

Csaba,

Olvastam a vitadat a "foul and a miss" szaballyal kapcsolatban Jan Verhaas foruman. Szerintem Neked van igazad ;-) (bar ezt mar regebben is mondtam) Furcsa, hogy milyen nehezen ertik meg az allaspontodat (meg akar birok is), akiknek a gyakorlati alkalmazas miatt mar berogzult egy masik ertelmezes... Mindenesetre a szabalyt mindenkeppen at kellene fogalmazni, vagy, ha mar ez megtortent, kieroszakolni, hogy az kikeruljon a World Snooker oldalara is. Meg persze erdekelne Jan velemenye is a dologrol.

Most mar tudom, honnan szerzed be a jo kis feladvanyaidat :P

ON
king13 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9119
"Allitolag elvaltak utjai Ray Reardonnal" :S
Zombie Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9118
Allitolag reszt vesz majd a januar 25-29 kozotti Open Weert 9-ball pool versenyen

Kozben megtalaltam az Open Weert oldalat. Nem a 9-ball foversenyen, hanem a 7-ball specialis versenyen indul majd, ahol nyolcan fognak a 7000 euros fodijert versenyezni. Ronnie-n kivul Thomas Engert illetve Raj Hundal vannak eddig megnevezve, mint indulok.
Előzmény: Zombie (9117)
Zombie Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9117
Matol mar a harmadik fordulot rendezik a VB selejtezokon, erdemes odafigyelni, lesznek mar ismertebb nevek is. Az eddigi ket fordulo nem hozott kulonosebb meglepetest. Ding Junhui mindket merkozeset nyerte, ma Drew Henry ellen jatszik, es ha gyoz, a Barry Hawkins elleni negyedik fordulos meccsen harcolhatna ki a fotablara kerulest (egesz Nagy-Britannia valoszinuleg ez ellen szurkol...) Mark Allen, a 20 eves ex-amatorvilagbajnok, illetve Tom Ford is versenyben van meg az ifju tehetsegek kozul. Rajtuk kivul pl. Michael Judge, Fergal O'Brien, Dave Harold, Ricky Walden, Stuart Bingham, Tony Drago, Joe Swail is jatszanak a selejtezo harmadik fordulojaban (negyedik fordulo majd marciusban).

Kozben meg mindig nincs bejelentett szponzora a VB-nek...

Ronnie O'Sullivan hirek/pletykak/ertesulesek a BBC forumrol:
- Holnap delelott sajtotajekoztatot tart Ronnie. (Mar reg jelentette be utoljara hogy felhagy a snookerrel ;))
- Allitolag reszt vesz majd a januar 25-29 kozotti Open Weert 9-ball pool versenyen
- Allitolag elvaltak utjai Ray Reardonnal

A Masters vasarnap kezdodik, delutan es este is eloben kozvetit a Eurosport.

szolgalati kozlemeny:
Ha magyar bekiabalasokat veltek felfedezni bizonyos meccseken a Mastersen, akkor nem kepzelodtok! :)))
Szababa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 9116

Hali Puerco! :-) Jó, hogy nemcsak snooker-esek ruccannak át időnként a pool-ba, hanem fordítva is egyre gyakoribb...

Dákó szinten a pool topic-hoz hasonló mélységekkel itt szerintem nem fogsz találkozni. Én mindig meglepődöm egy-egy pool topic találkozón vagy meccsen, hogy mennyi mindent tudtok a pool dákók lelkivilágáról. Én Mo-on snooker ügyben nem találkoztam még ilyen emberekkel. Bevallom, hogy bár hosszú-hoszú évek óta rengeteget tudok a snooker-ről, de ez a dákó téma vhogy kimaradt az életemből (még a bőr kérdés csak, csak...)

Azt tudom (és ez tapasztalat illetve másoknál láttam), hogy azért itt sem érdemes 10k körül dákót venni, mert az többnyire a "klub" kategória. Véleményem, hogy azért itt is érdemes beruházni vmi egy szinttel jobbra, pl egy olcsó BCE dákóra. Mindenképpen megéri. Én nagyon nehezen tudok játszani klub dákóval (vhogy nem olyan a súlyelosztás, az erezet, a minden...) Szerintem indíts itt is vmi normálisabbal, nehogy emiatt menjen el a kedved a snooker-től... Persze legjobb lenne egy John Parris :-)

Előzmény: Puerco de Dios (9115)
Puerco de Dios Creative Commons License 2006.01.11 0 0 9115

Üdv Mindenkinek!

 

 

Héha beleolvastam az itteni topicka de most elöször írók ide,egy kis segítséget remélve...

de elöször egy rövid bemutatkozés: győri (eddig poolőrült akit rohamos gyorsasággal fertőz meg a snooker) őstag a pool-os topicban ( üdv ismerős arcok pl.: Bmw, Szababa),középkorú, férfiember volnék.

Igencsk foglalkoztat a gondolat hogy vegyek egy snooker dákeszt de eddig nem nagyon voltam otthon a snooker-ben. Ismereteimet rohamosan próbálom fejleszteni és ehhez szeretném a segítségeteket kérni.

Annak ellenére hogy egy- viszonylag- felső kategóriás pool dákóval rendelkezem és mindíg azt mondom hogy 20k alatt nem érdemes dákót venni Én 10k körül szeretnék egy snooker dákesz ami 2ésetleg 3 részes( milyen az a 4 részes???) és belemegy a pool-os tokba...

ha van bármilyen építő jellegü 5let, tanács, vélemény azt szívesen venném (ha nem terhes nyugodtan lehet kezdeni az alapoktól vagy beírni melyik hozzászólást olvassam el: már olvasgatom de 9k -hoz idő kell))

 

 

Dolgozzon a spicc!

                            ©

 

 

Puerco de Dios

 

Szababa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 9114

2006. Január 28-29-én (szombat, vasárnap) nyílt snooker bajnokság a Rex Williams Club-ban. Bárki nevezhet, nem szükséges hozzá szövetségi tagság.

 

Röviden: egyeneságú, handicap-es verseny 3 ill 4 nyertig tartó meccsekkel.

Részletesen: http://rwsnooker.uw.hu

Snowflakes Creative Commons License 2006.01.10 0 0 9113
Van esetleg valakinek Aramith Snooker Champion Practice Ball leírása, vagy tudja valaki honnan lehetne ezt letölteni az Internetről?  (úgy tudom van hozzá eredetileg egy 24 oldalas használati utasítás)
Longboat Creative Commons License 2006.01.06 0 0 9112
Ez OK. Mellesleg létezik használhatú minőségű magyar fordítás? Mert tartok tőle, hogy van néhány snnoker rajongó, aki ehhez nem feltétlenül tud eléggé angolul.
Előzmény: Zombie (9111)
Zombie Creative Commons License 2006.01.05 0 0 9111
Előzmény: Liquidos (9110)
Liquidos Creative Commons License 2006.01.05 0 0 9110
Sztem ilyen szinten, mint ahogy te ismered a snooker szabályokat nem ismeri senki odaát a pool szabályokat, meg hát itt vetődőtt fel a téma, de azért köszi. Te egyébként "honnan veszed" a snooker szabályok leírását?
Előzmény: csmarkus (9108)
Gracioso Creative Commons License 2006.01.04 0 0 9109
OFF
Nem lehet tolni, tapadó golyónál a tárgygolyónak meg kell mozdulnia lövés után, csak akkor érvényes a találat. Vagy pedig elfelé lövünk, tehát nem mozdul meg, de az koccnak sem számít így mással még koccolnia kell.
ON
csmarkus Creative Commons License 2006.01.04 0 0 9108
Ezt csak tippelni tudom, de poolban szerintem is el kell találni valamit a tapadásból ellõtt fehérrel. Viszont rémlik egy olyan is, mintha poolban szabad lenne tolni a tapadó golyót (?) Nem tudom, van-e a 2/18/b-nek megfelelõ szabály poolban, de logikusnak tartanám, hogy legyen. Szerintem tedd fel ezeket a kérdéseket a pool topikban, ott értenek is hozzá. :-)
Előzmény: Liquidos (9107)
Liquidos Creative Commons License 2006.01.04 0 0 9107

Szia,

 

azt viszont jól tudom ugye, hogy a touching ball szabály csak snookerben él, azaz poolban nem érvényesül találatnak a touching ballról bárhova előtt (falat természetesen érintő) fehér? Illetve ilyen T. Ball esetben a 2/18/(b) szabály a poolban is létezik, ha nem tévedek.

 

L.

Előzmény: csmarkus (9104)
Dannama Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9106
Trükklökő bajnoksággal szilvesztereztem a sport1-en. ez is egy lehetőség a bulizásra,nem? Észre sem vettem ,h elmúl éjjfél. egyéként:BUÉK!!!
csmarkus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9105
"Az elõzõ lövés során..." --> "Az elõzõ lövés után..."
Előzmény: csmarkus (9104)
csmarkus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9104
OK, akkor hát íme a megoldás:

Az elõzõ lövés során a fehér nagyon közel volt ehhez a piroshoz, ezért a bíró odament, megvizsgálta közelrõl, és látta, hogy NEM TOUCHING BALL. Amikor azonban a játékos a lövéshez készülõdött, észrevette, hogy a fehér és a piros összeérnek és jelezte is ezt a bírónak. A 3/8/(g) szabály értelmében a bíró egy picit odébbtette a fehéret és/vagy a pirosat, vagyis visszaállította azt a helyzetet, amit korábban õ látott. Ekkor a játékos már persze szabályosan lõhette meg a pirosat nagyon vékonyan. A szabály 2/18/(b) pontja értelmében ez még akkor sem tolás (push stroke), ha a dákóbõr még érintkezik a fehérrel, amikor az a pirossal ütközik.

A hivatkozott szabályok:

Touching Ball - 3/8/(g): If a stationary object ball, not touching the cue-ball when examined by the referee, is later seen to be in contact with the cue-ball before a stroke has been made, the balls shall be repositioned by the referee to his satisfaction.

Push Stroke - 2/18/(b): [...tip in contact with the cue-ball] as the cue-ball makes contact with an object ball except, where the cue-ball and an object ball are almost touching, it shall not be deemed a push stroke if the cue-ball hits a very fine edge of the object ball.

Azaz kb.:

Érintkezõ golyó - 3/8/(g): Ha egy álló helyzetben levõ golyó nem érintkezik a fehérrel, amikor a játékvezetõ megvizsgálja õket, de késõbb, még a lökés megkezdése elõtt mégis láthatóan összeérnek, akkor a játékvezetõ köteles visszaállítani a golyókat saját megítélése szerint.

Tolás - 2/18/(b): [... ha a dákó hegye még hozzáér a fehér golyóhoz,] amikor a fehér nekiütközik egy másik golyónak, kivéve azt az esetet, amikor a fehér és a másik golyó majdnem összeérnek és a fehér nagyon vékonyan találja el a másikat.

Van egy másik eset is, amikor az ok nélkül elmozduló golyót a bíró köteles visszaállítani, ez pedig a zseb szélérõl magától bepottyanó golyó, de errõl már volt szó ebben a fórumban, ha jól emlékszem.
Előzmény: Liquidos (9101)
Szababa Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9103

OFF

csmarkus: Irtam mail-t. Miért nem tetszik mostanság reagálni? :-)

ON

 

Akkor egyébként nekem sincs ötletem a tapadó pirosra...

Előzmény: csmarkus (9100)
OZ Juice Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9102
más golyóhoz sem tapadt?
Előzmény: csmarkus (9100)
Liquidos Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9101

Akkor passzoljuk, jöhet a megfejtés :-)

 

Előzmény: csmarkus (9100)
csmarkus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9100
Csak a pirossal ért össze, nem a fal mellett volt.
Előzmény: Szababa (9099)
Szababa Creative Commons License 2006.01.03 0 0 9099
...a fehér nemcsak a piroshoz, hanem a falhoz is tapadt?
Előzmény: csmarkus (9097)
csmarkus Creative Commons License 2006.01.02 0 0 9098
Persze hogy vicc. Hiszen úgyis kikap a döntőben Davistől.

...és akkor 7 vesztett ill. 7 nyert VB döntő lenne a két oldalon! :-)
Előzmény: king13 (9095)
csmarkus Creative Commons License 2006.01.02 0 0 9097
A 2004-es ausztriai EB-n történt a következõ eset:

Piros volt a célgolyó és a fehér az egyik pirossal érintkezett. A játékos ezt a pirosat játszotta meg közvetlen lökéssel (a piros felé lökte el a fehéret fal, masszé, csavarás nélkül). A bíró nem ítélt hibát, szabályos volt a lökés. Hogyan lehetséges ez?
Gracioso Creative Commons License 2006.01.02 0 0 9096
Na hajrá. reméljük ezeket nem csak a szilveszteri pezsgő mondatta vele :)
Előzmény: Zombie (9094)
king13 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 9095
ez az idén megnyerem a VB-t csak vicc ugye? :D
Előzmény: Zombie (9094)
Zombie Creative Commons License 2006.01.02 0 0 9094
Jimmy White-nyilatkozat:

"I'm absolutely looking forward to the Masters. I know people say this every year but I've got a new mental approach for this year. But my main aim this season is to win the World Championship - I've decided to win it this year. And I'll do that by putting in a different approach in my practice.

The Masters is a great tournament to win because it's an invitational. For me it's one of the greatest tournaments in the world in a one-table situation and it's in London which is the only tournament to be held in London. It's a great tournament to be involved in but my eye is firmly on the World Championship, although if I could win the Masters I would of course be delighted.

I've never ever wanted Davis to win a match before but I did in York. I just think in the final that he changed his game and went into his shell a bit, and that could have cost him. But I won a ranking event last year so in my heart I know that I can still win tournaments. And it's going to be the World Championship this year, I've decided."
csmarkus Creative Commons License 2005.12.29 0 0 9093
Jan Verhaas weblapján van egy fórum, ott kérdezték tõle:

Is the job well paid?

Ezt válaszolta:

I work on an annual salary which means I get paid a monthly salary regardless of how many days a month I work. It is not a highly paid job but it pays the bills.

Azaz kb:

Jól megfizetik ezt a munkát?

Éves szinten állapítják meg a fizetésemet, ami azt jelenti, hogy havonta kapok fizetést attól függetlenül, hogy abban a hónapban hány napot dolgoztam. Nem kiemelkedõ a fizetés, de a számlákra futja belõle.
Előzmény: Dannama (9092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!