Keresés

Részletes keresés

Bookshie Creative Commons License 2000.02.08 0 0 37
Nem vagy egyedül! Az Üvöltő bika nagyon ott van a topon! Anno tudott még jó ötleteket keríteni a fazon.
Amit a vevőközönségről puffogtam, az véletlenül sem bizonyos személy(ek) ellen szólt, eszemben sincs megbántani bárkit is. Bocs, ha félreérthető volt.
Előzmény: Mayan (36)
Mayan Creative Commons License 2000.02.08 0 0 36
Es az Uvolto bika? Az csak nekem tetszett?
Előzmény: Trufa (35)
Trufa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 35
Hopp, ez elszaladt. Tehát a régi írásai amelyek aztután a sabonná váltak még nagyon jók voltak. A kedvenceim : A föld alatti piramis, A Sindzse szeme, és a Kupola Szégyene (ez novella)
Trufa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 34
Valóban nagyon hassonlóan épülnek fel az írásai, de
Trufa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 33
Valóban nagyon hassonlóan épülnek fel az írásai, de
Gofry Creative Commons License 2000.02.08 0 0 32
Sajnos őt is elérte a tehetséges írók végzete, hogy az egyszerűbb utat választotta, ráállt a futószallagos termelésre. Túlírta magát. Az elmúlt három-négy könyvét már nem olvastam. Egyébként a fickó valóban ért Tibethez, ez a szakmája, ezt nem tagadhatjuk meg tőle. Legjobbnak a korai műveit tartom: Sindzse szeme, Karvaly árnyékában -ezekben még újszerű volt a figura és a cselekmény. Még ismeretlen korában megjelent tőle egy sci-fi novelláskötet, a Nagy kupola szégyene, az is jó volt.
A többi negyven könyve 1-2 jobban eltalált kivételtől eltekintve egyszeri olvasásra való limonádé, de ez nem is baj, nem az örökkévalóságnak írja őket. A gond csak az, hogy minimálisan több energiával jobb regényeket is össze tudna hozni, mint az átlagos: kolostoros-hullahegyes-baszós-nyomozós sztorik.
Mandi Creative Commons License 2000.02.08 0 0 31
Huhh...
Furcsa ez a Topic... érdekes kettősséget hozott ki belőlem:
én szeretem a leírásokat keletről,
ugyanakkor kicsit
"egy kaptafára" mennek a történetek - mindemellett elisemerem LLL tehetségét... (remélem, Ő is olvassa :) ), viszont félek, hogy a népszerűsítés mellett nagyon ráállt a pénzkeresetre...
MIndegy is... én mostanában nem olvasok tőle, majd csak legközelebb akkor, ha nem annyira "tökéletes" a regényben LLL...
persze kell, hogy a főhős nagyszerű legyen, de szerintem lehetne egy kicsit változtatni... nem tudom, hogyan (ez az író dolga), de vmi új már ránk férne. :)

Mandi

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.08 0 0 30
Csatlakozom Shogun velemenyehez,fel evente belefer egy-egy ujabb muvet elolvasni.

Bookshie:ha Ram celoztal a vevokozonseg minositesevel,akkor koszonom.

Shogun Creative Commons License 2000.02.07 0 0 29
Hi! Én is tisztában vagyok az "egy kaptafa" dologgal, de nekem akkor is tetszenek a könyvei. Persze nem vagyok csőlátású, mert sok más könyvet is olvasok, nem csak LLL-t.
vicc Creative Commons License 2000.02.06 0 0 28
Sablon, nem sablon, ez van. (és most egy klasszikus) Akinek nem tetszik, annak nem kell olvasni. Az utóbbiakat te olvastad? (vagy kölcsön voltak) Mert akkor te is az "igényesek" közé tartozol. Amúgy télleg nem erőszak...

Eladhatónak nem csak nálunk eladható (lásd. pl. Szlovákia), de azért az tény, hogy a mostani példányszám törédeke a 10 évvel ezelőttinek.

Előzmény: Bookshie (26)
pedro870 Creative Commons License 2000.02.06 0 0 27
azt tudtátok, hogy Frank Cockney nnev alatt is lorincz l futott, vagy 3 konyvvel

egyebkent en birom, de a kolostoros regenyek kezdenek nagyon unalmasak lenni.

egyik haverom mondta, hogy ki lehetne adni, egyLeslie L. Lawrence Construction Kit-et, azzal meg par szaz konyvet ossze lehetn edobni.

a verfarkas meg a sindzse szeme meg foldalatti piramis, azert volt par nagyon jo

Bookshie Creative Commons License 2000.02.06 0 0 26
Kisebbfajta minőségi romlás... Kíváncsi vagyok, az utóbbi 8-10 remekműve közül melyiknek tudnád elmesélni a cselekményét és a megoldás logikáját.
(Persze bármelyikét, hisz mind egy és ugyanaz. Jön a hódító fószer az éles elméjével és a revolverével, a kolostor hideg, a szerzeteseknek befagy a segge, van egy expedíció, benne 1-2 jó nő, akik bomlani kezdenek ezért a seggfejért, aki a néhányadik éjszaka után eszméletlenül megkeféli őket kétszer-háromszor, majd beleveti magát az éjszakába és néhány álcázott barát segedelmével rájön a rohadt nagy megfejtésre.)
Szép, hogy elnéző vagy vele, én megértelek. De ez egy nulla. Ez csak nálunk eladható, ami egyben a vevőközönség "igényességét" is jelzi.
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.06 0 0 25
Ez is egy velemeny,teny,hogy bekovetkezett egy kisebb fajta minosegi romlas a muveinel,de nem veszes szerintem,mindenkinek vannak jo es kevesbe jo alkotasai.
Előzmény: Bookshie (24)
Bookshie Creative Commons License 2000.02.05 0 0 24
Az a véleményem, hogy egyszerűen felháborító az, hogy valaki ilyen minőségű munkával dagadtra keresheti magát ebben az országban. Az első művei kétségtelenül nóvumnak számítottak, magam is lázasan vártam egy-egy új könyvét - amíg rá nem jöttem, hogy a Leslie L.L. néven összeeszkábált sztorik egytől-egyig egy kaptafára készülnek. A bőr lesülne a képemről, ha ilyen könyveket adnék ki a kezemből tucatszám. Ez szégyen. Péntek reggel előttem állt a sorban a Deák téri péknél. Alig tudtam visszafogni magam, hogy fenéken ne rúgjam, de úgy, hogy meg se álljon Tibetig.
Shogun Creative Commons License 2000.02.05 0 0 23
Hi! A nagy mészárlás és A kő fiai, nekem nagyon tetszettek. Maga a sztori, és az ötlet nagyon jó benne. Mondjuk már nagyon régen olvastam őket.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.02 0 0 22
En is nagy rajongoja vagyok,de az utobbi muveivel,nem vagyok teljesen megelegedve,legalabbis az
Ahol a pajpaj jar es a
Tulpa c.muve nem tetszett.
A Lendvay sorazatban megjelent utolso muve viszont pont az ellenkezojet valtotta ki.

A nagy meszarlas,A ko fiai,Kez a sziklan c. muvekrol mi a velemenyetek?

Shogun Creative Commons License 2000.01.30 0 0 21
Hi! Köszi, a tippet. Bár vidéki vagyok, ha fent leszek Pesten, akkor elnézek arra, hátha találok valamit.
Előzmény: AstorA (18)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.30 0 0 20
Szerintem a Szindzse Szeme zseniális könyv volt, LLL nagyon profi író, de szerintem nem annyira ismereteket akar ő terjeszteni, hanem ügyesen becsomagolja a krimiket egy egzotikus-misztikes környezetbe, megspékeli sztereotip bestseller-karakterekkel (S&W, pipa stb.), és jól megcsavarintja a történetet. Szerintem a maga műfajában kiváló író.
vicc Creative Commons License 2000.01.30 0 0 19
A srácok most által költöztek a Keleti aluljáróba. Legutóbb minden Leslie-könyv megvolt nekik kettő kivételével. Persze első kiadás.
Előzmény: AstorA (18)
AstorA Creative Commons License 2000.01.28 0 0 18
Kedves Shogun,

én régebben a Nyugati aluljáróban vettem meg a régi könyveit. Nem tudom, hogy a nagy Westendes átalakítás miatt megszüntették-e őket - ilyen standon árulták a mára felkapott írók régebbi könyveit, nemritkán első kiadásban. Érdemes lenne elmenned oda. (Hacsak nem vagy vidéki...) :)

Előzmény: Shogun (17)
Shogun Creative Commons License 2000.01.28 0 0 17
Helló! Nekem az összes könyve tetszett, amit olvastam tőle (kb 25-30-at). Bárki bármit mond, én szeretem a könyveit. Két dolgot szeretnék mondani. Az egyik, hogy ha keresek tőle régi könyveket, tuti, hogy nem lehet sehol találni. Néha, ha mázlim van akkor tudok valakitől venni egy régi példányt. Az évente egy újrakiadás szerintem kevés tőle. A másik: biztosan észrevettétek, hogy a Leslie bátyóval kapcsolatban az interneten szinte semmilyen infó vagy honlap nincsen. Ezen próbálok segíteni. A honlapom róla szól, bár még eléggé hiányos és kezdetleges, de folyamatosan bővítem, amikor időm engedi. Ha valakit esetleg érdekelne: http://www.extra.hu/shogun. Remélem, ezt nem fogjátok most fel reklámozásnak, de szerintem ez az egyetlen LLL honlap. Vagy legalábbis nekem nincs tudomásom másikról. Ha tévednék, akkor írjatok.
m.illion Creative Commons License 2000.01.27 0 0 16
Ma már nem nagyon bírnám elolvasni a regényeit, de tény, sokáig kedvencem volt. 14-18 éves koromban vagy 40 könyvét olvastam, persze nagy élvezettel. Mint krimi mindenképpen színvonalas, ezt el kell ismerni. Csak hát már nem sok meglepetést tartogatott számomra.
Egy kérdés: A nagy fa árnyékában, a Rekviem a kacsalábért c. könyveket is ő írta?
Úgy tudom, élt egy Lőrincz László nevezetű író is, és én inkább neki szavazom a fenti két regényt.
Vajk Creative Commons License 2000.01.27 0 0 15
En a Sindzse szemet olvastam eloszor tole, egyhuzamban kivegeztem a konyvet, annyira tetszett. Aztan a tobbi eleg siralmas volt. A Hos a S&W pisztolyaval, a sejtelmes, eloremutato fejezet lezarasaival, az utana bomlo nocikkel, akiket eloszor nem aakar, ameg ok sem akarjak, aztan megis. Meg az eltunedezo hullak, a tulvilaginak alcazott gyilkosok....
A harmadik konyvet mar nem tudtam vegigolvasni.
ZedIzDead Creative Commons License 2000.01.27 0 0 14
Megpróbálkozom egy új szempont felvetésével: a talkshowkban azt szokta volt mondani Leslie bátyó, hogy ő a könyvein keresztül próbálja bemutatni a kolostorok, Tibet satöbbi világát, merthogy ha ugyanezt tudományos könyvekben tenné, a kutya se olvasná őket. (Na meg nem is igen fizetnének érte ennyit, teszem hozzá én...) Valami olyasmit mondott egyszer, hogy ő nem talál ki helyszíneket, isteneket, a könyveiben a történeten és a szereplőkön kívül minden valós.

[ZedIzDead]

AstorA Creative Commons License 2000.01.27 0 0 13
Nem tudom, hogy az eddigi hozzászólók melyik korosztályba tartoznak. Amikor én voltam tizenéves, romantikára, titkokra, ismeretlenre, misztikumokra éhes, akkor jöttek be ezek a könyvek. Nekem az első a Gonosz és a Fekete Hercegnő volt. Hát ebben aztán minden együtt volt, amire a fogam fájt. Nem volt megállás...! Minden könyvét megvettem, amit csak lehetett. Az utolsó azt hiszem az Ahol a pajpaj jár volt, mert a mostani könyvek már tényleg eléggé hasonlóak. A régieket azonban még mindig szívesen olvasom, bárhányszor. Főleg a humora fogott meg.
Én nem találok abban kivetni valót, hogy nőcsábász az egyes szám első személy. Ez egy könyv!!! Állatira nem érdekel, hogy életben hogy néz ki, ez maximum akkor lenne helyénvaló, hogyha ÉLETRAJZI könyveket írna. Azt hiszem azonban, hogy esetünkben NEM erről van szó.
mmmspb Creative Commons License 2000.01.27 0 0 12
Az egész egy áltudományos kultúrmocsok.
Ráadásul a műveiben nagy nőcsábászként jellemzi az egyes szám első személyű elbeszélőt, a valóságban pedig egy kicsi kövér pösze figura.
Elismerem, hogy profin keres sok pénzt, de nem büszkélkednék azzal, hogy ő a kedvenc íróm.
hegyi benedek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 11
Az első könyv amit olvastam Az ördög fekete kalapja volt.
Az akkor nagyon tetszett, ma már úgy vagyok vele, ahogy egy páran előttem
is mondták; olyan mintha kedves László barátunk "eposzi" kellékeket talált volna
ki magának, lásd Tibet, asszonyok hada, ránéztem az órámra, 20 fok volt a nulla
alatt, a Hold bíztatóan rámosolygott, s valószínű mindenki tudná még folytatni,
aki legalább elolvasott 2-3 Lawrence regényt.
Amiért mégis vagyok olyan "álnok", s olvasom, az azért van, mert bírom a humorát...
A kalapom mindenesetre megemelem előtte...
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.25 0 0 10
Sajnos Frank Cockney fele konyvet nem olvastam.

L.L.Lawrence inkabb minden leben kanal ficko,Lendvay meg tipikus hekus-a'la Philip Marlowe-szeretem a klasszikus krimiket,bar az utobbi tortenetek amikben a bogarasz szerepel,kicsit tul csordultak a misztikumban,ez nem tetszett.
Kedvenceim:
Gyulolet faja
Szindzse szeme
Gonosz es a fekete hercegno

vicc Creative Commons License 2000.01.21 0 0 9
Most Lawrence vagy Lőrincz L. Mert ugye nem mindegy. Meg aztán nemcsak kolostorok vannak, lásd. Lendvay barátunk, aki nem igazán merészkedne el Nepálba.

Mi a véleményetek a Frank Cockney néven írt könyveiről?

nori Creative Commons License 2000.01.21 0 0 8
Na, nem játszom itt a sznobot, olvastam tőle pár könyvet, egy-két dolog, a tibeti kolostorok ismertetése érdekes, de mint krimi, gyenge, általában a közepéig olvasom, aztán csak a végét, mert addigra már nincs semmi új információ. Azért csábulok el sokszor, mert a krimi klasszikus változatát próbálja követni, végig titokban marad a tettes és az indíték (legalábbis ez a szándék)
Előzmény: tébláb (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!