Keresés

Részletes keresés

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1434

Tegnap reggel óta már kétszer kértem az önkormányzati illetékeseket, hogy jelezzenek vissza, mikor tekinthetnék bele a Ters. úti járda tervdokumentációiba. Feszült izgalommal várom, hogy értesítsenek, egyelőre azonban hiába. Ha esetleg olvassák ezt itt ni, akkor ezúton is üzenem, hogy várom az alkalmat a betekintésre.

 

Egy cinikus ismerősöm szerint momentán azért nem tudnak visszajelezni, mert csak most kezdtek lóhalálában "terveket" csinálni, miután megpiszkáltuk az ügyet... ;-DDD

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1433
Ma reggel háromnegyed 8-kor a községháza előtt szálltam fel a buszra, akkor még semmiféle növényzetirtást nem láttam. Amúgy a Műszaki Bizottság eheti ülésén tárgyalta a beruházás jellegű várható kiadásokat, de ha megfeszülök, sem tudok visszaemlékezni olyan tételre, amely ezek között a parkosítás vagy parkfelújítás kategóriájába esne.
Előzmény: tuli2006 (1431)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1432

De gustibus...

 

Nekem a tavalyi program nagyon bejött, a Ghymessel, Balázs Elemér jazz-csapatával és Palya Beával. Számomra ezek abszolút húzónevek voltak. Balázs Fecó, Demjén Rozália, sőt még a Kormorán is, szerintem inkább 20 éve voltak húzónevek (nekem még akkor sem nagyon). A Kormoránon azért ott leszek, a többit meg majd meglátjuk. De akinek tetszik a program-kínálat, azt a világért sem szeretném megbántani.

 

A.

Előzmény: kerekhegy (1430)
tuli2006 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1431
A zöldtrületekre visszatérve. Felmerült bennem a kérdés, hogy az önkormányzatnál van-e kertész vagy erdész vagy valamilyen zöldterülethez némileg értő ember. Nem tudom mire költik a közpénzét, de a hivatal elötti parkot feltúrták, fogalmam sincs mit terveznek oda. Azt láttam, hogy a helyesen kivágott kinőtt akác melett, kivágtak egy koros tuja fát, egy egészséges tűztövist, és egy szép madárbirsbokrot. Lehetséges hogy új fiatal növényeket ültetnek oda drága pénzért. Megtervezte ezt valaki, vagy csak tessék-lássék csinálunk parkot is alapon munkálkodnak?
Ha ott alakítanak, nem jut egy rámpa építésére, ahol a hivatalt megközelíthetnék a mozgássérültek és a kismamák, és ami tudtommal szabványosan szükséges is?

Gondolom aki szeret Solymáron lakni, a természeti környezet, a zöldterületek miatt van főleg. Fontoss hogy olyat válasszunk ősszel, aki ezeket a területeket nem az utólsó helyen említi programjában. Nem igaz már én is politizálok?:)
kerekhegy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1430

Szia!

 

Hú, de jó műsorok lesznek! Nekem nagyon tetszik!

Előzmény: regisztrálatlan (1429)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1429

Számomra érthetetlen, hogy a Pilis Lelke Fesztivált miért nem hirdetik már a faluban (legalábbis én még nem láttam róla semmit, leszámítva a Műv.Házban elhelyezett hirdetéseket a saját akkori programjaikról). Akit érdekel, ezen a linken tudja megnézni, milyen programok várhatók. Elsőre úgy nézem, nem ér a tavalyi nyomába, de hátha mégis. http://www.dunakanyar.hu/docs/PilisLelke2006.pdf

politur Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1428
Igen, itt lakik a családjával.
A politikus ellenességedet tiszteletben tartom, de hát az a helyzet, hogy a politika irányítja a közéletet. Még akkor is, ha azt hisszük, hogy a választások alkalmával
egy kicsit mi is beleszólhatunk. A politikusnak az lehet az előnye, hogy ismer más politikusokat és talán könnyebben tud lobbizni. A kivénhedt üzletember nem biztos, hogy a legjobb polgármesternek. Ugyanis, ha eddig már megszette magát nem fogja érdekelni ez az iszapbírkozás, ha pedig még nem, akkor feltehetően most szeretné ezt
pótolni.
Nincsenek illúzióim, aki hatalomra tör, az szeretne megtollasodni. A többi hangzatos duma a szavazatok érdekében. Aki azonban egy kicsit is ad magára, az úgy tömi a saját zsebét, hogy "visszakézből" másnak, esetünkben a közösségnek is jusson. (Nem csak a haverokra gondolok.) Ilyenkor azt lehet mondani jó-jó meggazdagodott, de milyen óriásit fejlődött a falu. Na, szerintem egy ilyen polgármestert kellene választanunk.
Előzmény: Fehér Nyuszi (1423)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1427

"Tudunk olyan Önk.-i területet, amit ezév júniusában valaki elbirtokol majd?"

 

Miért, te tudsz valamit? Vagy legalább van valami konkrét sejtésed? Ez esetben nem lenne rossz, ha megosztanád velünk.

Előzmény: Fehér Nyuszi (1419)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1426

Szia!

 

B. Zs. ambícióit nem ismerem, csak annyit tudok róla, hogy itt lakik Solymáron (bár állítólag másutt is van lakása, de ez nem megerősített híresztelés). Nem tartom nagyon valószínűnek, hogy polgármester akarna lenni, és az a gyanúm, hogy ő is tudja magáról, hogy megosztó személyiség. Vagyis még ha Solymár formálisan jobboldali többségű falu is, nem válna egyesélyessé a polgármester-választás, ha a helyi jobboldal őt indítaná.

 

Egyrészt az a nem jelentéktelen nagyságú tömb, amely az áprilisi választásokon  a kormányoldalra voksolt, várhatóan nem fog támogatni olyan pm-jelöltet, aki a nemzeti térfélen is a radikálisabbak közé tartozik. Másrészt a jobbos szavazók, és az áprilisban-távol-maradók-de-a-helyi-önkormányzati-választást-fontosnak-tartók közt is sok olyan ember van, aki - a "fontolva haladás" elve alapján inkább megszavaz egy mi-kutyánk-kölyke sváb gyerököt, vagy egy kivénhedt üzletembert, mint egy kemény szavakkal dobálódzó publicistát.

 

A.

Előzmény: Fehér Nyuszi (1423)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1425

Szia!

 

Itt van SzKitty kollegina, kérdezd meg tőle!

 

Komolyabbra fordítva a szót, szerintem az SKE az elmúlt 13 év alatt sok mindent próbált tenni a patakokért, más dolog, hogy ebből mennyit sikerült megvalósítani. Általában az eredmények nemigen terjedtek túl a pataktakarításon. Sajnos az önkormányzóság köreiben jellemzően vörös posztó volt az SKE léte és tevékenysége mindig is; és ma is, ha érkezik egy-egy beadvány az egyesülettől a községházára, az érintettek valahogy úgy látszanak viselkedni, mint akit tökönrúgtak.

 

Szóval szerintem az egyesület erejéhez mérten kiveszi a részét a patakok (és nemcsak a patakok) védelmében. Lehet, hogy a megtett munka kevés ahhoz képest, ami szükséges lenne: ez esetben a kulcsszó az "erejéhez mérten". Már önmagában sok energiát felemészt egy olyan szervezet nimbuszának a helyreállítása is, amely megelőzően mély hullámvölgybe tornázta le magát...

 

Amíg nem sikerül a taglétszámot olyan értékre felküzdeni, aminek révén az egyesület már tényezőnek számíthat a faluban (mint hajdan számított is), illetve nem sikerül a tagságot olyan mértékben aktivizálni, hogy érdemi feladatokat is szét lehessen osztani közöttük --> addig az egyesület munkája sajnálatosképpen nem fog túlterjeszkedni azon, amit a nagyon kevés aktív tag által végzett munka jelent. :-)

 

Ha te is úgy látod, hogy jó lenne az egyesületnek erősebbé válnia, biztos vagyok benne, hogy az SKE nagy örömmel veszi csatlakozási, aktívkodási, esetleg további tagok toborzását célzó szándékodat. A közmondást parafrazálva: több lúd több disznót győz :-)

 

Üdv: HA

Előzmény: tuli2006 (1424)
tuli2006 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1424
Kösz aválaszt. Nem lehetne tenni valamit a belterületi patakok ügyében az SKE részéről? Valami beadványt vagy stb.?
Előzmény: regisztrálatlan (1317)
Fehér Nyuszi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1423

A kérdés jogos.

Szerintem pont annyi jutna, mint máskor.

 

Jegyzem jobbosok is szépen vannak a közigazgatásban.

 

B.ZS. itt lakik Solymáron?

 

Nekem egyébként valami kivénhedt üzletember, olyan 52-55 körüli jobban tetszene.

Vagy valaki komolyabb vezető a közszférából,aki a nyugdíja előtt még itt szeretne tevékenykedni.

 

 

Továbbra is maradok politikus-ellenes:)

 

 

 

Előzmény: politur (1422)
politur Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1422
Miért, most mennyi jut?
Előzmény: senior önkormányzó (1417)
szkitty Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1421

...azért nekem van egy-két elképzelésem arról, mit lehetne csináni a Szarkavár alatti volt TSZ /jelenleg magántulajdonban lévő területtel...

A mostaninál mindenesetre csak szebb és jobb lenne...

 

Üdv.: Szkitty

Előzmény: senior önkormányzó (1417)
szkitty Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1420
..ez tetszett!...
Előzmény: politur (1413)
Fehér Nyuszi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1419

Szeritem a lakosság anniyt tud "szerezni" vagy elkeríteni a közterületekből, amenniyt a "köz" enged neki.

Valahol az ilyen ügyeket sokkal komolyabban veszik.

 

Tudunk olyan Önk.-i területet, amit ezév júniusában valaki elbirtokol majd?

A Magyar Állam milliárdos veszteségekre számít júniustól ezen a téren, és ezerrel küld felszólításokat a birtokháborítások megszűntetésére.

 

Előzmény: senior önkormányzó (1417)
Fehér Nyuszi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1418

Az utak eladás nem csak Solymáron dívik.

Az önkormányzatnak nagy üzlet, lerázza  a karbantartást magáól, mai komoly összegekbe kerül.

Szerintem ezt nem takargatnák, azaz amit takargatnak, az a vasút másik oldalán van.

Előzmény: politur (1413)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1417

Üdv politur! A volt TSZ udvart a TSZ adta el, valószínüleg magyar forintért! A Rozmaringé volt, már a kilencvenes évek elején el akarta adni MATÁV oktatási központnak, de a testület nem támogatta a tervet. Jelenleg mezőgazdasági terület, valószínüleg az is marad jó darabig, ezért nem sokat ér. Legfeljebb a kirándulóknak. A nyolcvanas évek elején, pályája csúcsán a PEMÜ jelentős ingatlan felhalmozásba kezdett, még a Korona étterem melletti búcsu-terület is a nevére volt bejegyezve. Azért eladni nem merték...

Ami az önkormányzósdit illeti, lelkesedésből, fogadkozásból eddig sem volt hiány. Minden testület így kezdte, hitte, hogy szebb és okosabb, mint az előzők voltak. Csak az idő múlása hozta meg a lekonyulást... Én a B. ZS.re sem vennék mérget! Ezen a poszton a történelem óra kevés. Azon kívül, a jelenlegi koalíciót tekintve, ezzel a névvel szerinted mi jutna a falunak a központi forrásokból?

Előzmény: politur (1414)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1416
Csak azt ne gondold, hogy a lakosság angyal ebben az ügyben! Mármint az utcák helyzetében. Az egyik legkedveltebb népi játék a kerítések tologatása kifelé. A legdurvább az volt, amikor a közműveket is elkerítették, mert nem is tudtak róla...S nem egy ilyen volt. Egyszer a Sport utcában a gázvezetéket kellett átrakni, hogy építkezhessen a tulaj. És nagy szerepe volt még a Földhivatal nevű kuplerájnak is! Mellesleg ez nem solymári specialitás, így van az egész környéken (Dunakanyar), ahol értékesek a területek. Kb. a mohácsi vészig kellene visszamenni, hogy tisztázzuk az ügyeket!
Előzmény: regisztrálatlan (1415)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1415

Szia!

 

Szerintem a kérdés bonyolultabb (vagy talán helyesebb lenne azt írni, hogy sokkal egyszerűbb???), mint ahogy gondolod. Solymár utcái telistele vannak olyan anomáliákkal, hogy pl. az út X méter szélességben van lejegyezve ingatlan-nyilvántartás szempontjából, miközben valójában már sokkal szélesebb. Tehát az aszfaltburkolat egy része - esetenként a közművezetékek egy részével együtt - tulajdonképpen a szomszédos magántelken van rajta. Legutóbb olyan valaki mesélt nekem ilyet a saját utcájáról, aki korábban maga is képviselő volt, a mostani polgármesterrel egyazon választási csoportban!

 

A konkrét esetünkben én úgy tudom elképzelni, hogy a szóban forgó útszakasz - a szomszédos ipari minősítésű telkekkel együtt - a PEMŰ tulajdona volt valamikor a földtörténeti őskorban. Azt már igazán nem tudom, hogy trehényságból lett a PEMŰ nevére jegyezve ez az útszakasz, vagy esetleg ez egy olyan földdarab volt, ami előbb a PEMŰ-é volt, és idővel alakult ki egy út rajta. Szerintem mind2 elképzelhető. Idővel megvette a PEMŰ-től a telkeket a mai tulaj, köztük az "út" funkciójú telekrészt is. Az illetőt ismerve, simán el tudom képzelni azt is, hogy ő aszfaltoztatta le.

 

Amennyire én tudom, a 80-as években a falu utcáinak legalább a fele amúgy is fusiban lett leaszfaltozva, minden építéshatósági lacafaca nélkül. Akkoriban ennek nem volt szokás nagy feneket keríteni; más kérdés, hogy az akkoriban - a szabályok lesz..rásával elkövetett - építéshatósági kihágások közül sokat azóta sem hoztak helyre. Tehát az ilyen ügyekben sok vétkes van: valószínűleg vétkesek - jó szándékuk és a falu számára hasznot hozó cselekedetük ellenére - azok az akkori építési vállalkozók vagy fuvarozók, akik a fusi aszfaltot hozták és lerakták; vétkes a korabeli tanács, illetve tulajdonképpen vétkesek az elmúlt 16 év önkormányzatának műszaki osztályai is. Sietek hozzátenni: tudomásom szerint.

 

Egyébként pedig a kérdésedre egy rövid válasz, hogy miért nincs ott sorompó? Gondolom, talán azért, mert az illető nem akar g..ci lenni. Ha a területet ez idő szerint úgysem használja, mi a csudáért zárja le --> ő ezzel nem jár jól, csak a lakosok szívnak.

 

Amúgy rendőrök azért voltak ott (az illető közlése szerint), mert egy szolgáltató úgy gondolta, hogy erőből fog ott szolgalmi jogot érvényesíteni (létesíteni?). Nem sikerült.

Előzmény: Fehér Nyuszi (1412)
politur Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1414
Szerinted a bécsi operettista hogyan vette meg a volt TSZ udvart? Gondolom a bécsi lapok megírták, hogy itt lehet olcsón olyan telket mutyizni, ami a többszörösét fogja érni, amikor elkezdik azt a területet fejleszteni.
Ha akarná, akkor lezárhatná a teljes tulajdonát és akkor a Szarkavár felől nem lehetne a Jegenye-völgybe menni, de jó ember és egyelőre átenged bennünket. Ingyen :)

Előzmény: Fehér Nyuszi (1412)
politur Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1413
Ne haragudj, de én el tudom képzelni, hogy magánút és azért nincs rajta
sorompó nehogy kiderüljön, valaki eladta a közterületet. Hallottam már ilyenről.
Vagy Solymáron ez elképzelhetetlen?
Előzmény: Fehér Nyuszi (1412)
Fehér Nyuszi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1412

Na mindenesetre nincs lezárva,és kétlem,hoyg bárki kisajátíthatná.

Amennyiben ezt teszi, az Önk. azonnal bejegyeztethet a helyi busz számára és a Vasúttal közlekedő solymári polgárok számára szolgalmi jogot.

Ha tényleg magánút lenne, mindenféle szolgalmak nélkül, akkor el tudnád képzelni, hogy nem lenne rajta egy picike sorompó?:-)

 

Előzmény: regisztrálatlan (1409)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1411

Szia!

 

Én úgy számoltam, hogy már meg kellett volna, hogy jelenjék. A tördelő múlt hét közepén annyit mondott, hogy még nincs egészen kész, úgy vélte, hogy hétfőn tudja nyomdába adni. A megjelenések egyébként - onnantól, hogy én az előre egyeztetett lapzárta-időpontot tiszteletben tartva leadom az utolsó anyagaimat is - teljes egészében függetlenek tőlem. Egyébként általában hónap közepe körül szoktunk megjelenni, ma pedig 18. van - ez még belefér.

 

Mostanában amúgy nagyon ritka, hogy reggel fél hét és este hét óra között otthon legyek, tehát ténylegesen fogalmam sincs, hogy megjelentünk-e. Múltkor az egyik Hírmondóhoz sem jutottam hozzá (pedig amúgy mindig megveszem), mert egyszerűen nem jártam boltban az alatt az idő alatt, amíg kint volt a polcokon.

 

A Szólj Már netes megjelenése jó kérdés. Régóta tervben van, hogy legyen a lapnak weboldala is, ahol pl. megjelenhetnek háttéranyagok, olyan cikkek, amiket ugyan a szerk.biz. jóváhagyott, csak terjedelmi okokból nem férnek be egy-egy lapszámba; illetve megjelenhetnek a fotóink is, nem csak az a max. 2-3, ami egy-egy cikk mellett elfér a lapban. Tudtommal a honlap létesítése eddig anyagi okokból nem valósult meg.

 

Pár hete olyat olvastam, hogy egy webes szolgáltató (swi.hu, de ez nem a reklám helye) ingyen doménnévregisztrációt ad annak, aki ezt május 31-ig kéri. Én erre fel is hívtam a szerkesztőség figyelmét, eddig nem kaptam visszajelzést tőlük. Az is igaz viszont, hogy ez az "ingyen", ez klasszikusan olyan "ingyen", amit a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vagy/és a Gazdasági Versenyhivatal kőkeményen meg szokott bírságolni, megtévesztésre alkalmas magatartás miatt --> mert bizony pénzbe kerül. Legalábbis annyiban, hogy új webtárhely csomagot kell rendelni, ami pedig egy - igazán nem túl combos - 100 megás tárhely esetén pl. 25E Ft/év. Szóval pénz kéne ehhez is.

 

Remélem, kimerítő választ adtam. Én ennyit tudok. Üdv: András

Előzmény: politur (1410)
politur Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1410
Mikor jelenik meg a májusi Szólj Már? Vagy már megjelent?
És miért nincs fenn neten? Tudtok erről valamit?
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1409
Lehet, hogy meglepőt mondok, de információim szerint "a kis tüzépes bódé melletti út" magántulajdon! Mármint, hogy egészen pontosan értsük egymást: nem az a szakasz, amely párhuzamos a sínekkel, hanem az a néhány tíz méteres útszakasz, amely a Rókus utca vonalába esik, a vasúti perontól az első elágazásig. Tudtommal ez a szakasz teljes egészében annak a vállalkozónak a magánútja, aki a pár napja említett diákszálló-terveket is dédelgeti. Egy érdekes rendőrségi incidens is volt állítólag néhány hete, annak az útszakasznak a birtokjoga kapcsán, de nincs felhatalmazásom, hogy részleteket írjak róla :-(
Előzmény: Fehér Nyuszi (1395)
nemregisztrált Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1408

Vannak még félelmeink..

De talán Solymárra is eljön az az idő, amikor már nem lesznek!

Az elmult évtizedeket pedig a történészek majd elmagyarázzák Nekünk.

Lehet igaza van Seniornak, hogy csak a J.A. utca sarokig érnek!

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1407
Kerekhegyet is meg lehet érteni: ötletei miatt kapott ő már hideget is, meleget is bőven, főleg az általa említett old fisher nevű úri(?)embertől. Ez utóbbi illető alig egy hetet töltött köreinkben, de ez idő alatt is maradandó emlékeket hagyott maga után... :-(
Előzmény: politur (1405)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1406
Rendben van, bocs, nem kötözködöm. Welcome aboard! Üdv: HA
Előzmény: politur (1405)
politur Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1405
Végig olvastam a fórumot és valamennyi megszólalást értékelve dicsértelek. Szerintem
ezekből valamennyire megismerhettelek. Komolyan gondoltam, amit írtam.
Te vagy a fórum motorja, jók a meglátásaid és információim szerint a faluban sokan becsülnek. A politúr lényege pedig a fényezés. :))) Miért ne tenném, ha valakiről jó a véleményem.
Az e-mail címem nem fiktív. Mi a gondod vele? A visszakéz a mostani társadalmi helyzet
megváltoztatásának szándékát szimbolizálja, beleértve a helyi közéletet is. Vagyis nem zsebbe kéz!
Kerekhegyet nem értem. Nem tetszik neki a javaslatom? Kár, pedig az ő keménységére és ötleteire igazán szükség lenne egy új testületben.



Előzmény: regisztrálatlan (1402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!