a Klasz nem jött be. a kaja nem volt magasrendű, utána órákig émelyegtünk a feleségemmel és megittam kb 3 liter ásványvizet. valami nem stimmelt a konyhával.
Sziasztok! Beírtam a keresőbe a LoLou nevét (kisbetűvel, nagybetűvel, egybe, külön...) de nagyon kevés értékelhető találatot adott. Gondolom volt itt szó róla többször, csak valószínűleg hivatkozással és nem a pontos névvel. Ma este lesz szerencsém hozzájuk, szívesen olvasnék előtte pár mondatot, ha volt már ott valaki (biztosan volt).
Csatlakozom az előttem hozzászólóhoz,nekem is ízlett a créme brulée a csokoládépuding passiógyümölcs habbal is kiváló volt!Rég nem érzett ízek számomra,ha sok ilyen hely lenne magyarországon mint a Klassz talán beindulhatna valami Magyarországon!Nem tudom ki vezeti a konyhát de a francia hatás érződik-francia bisztró érzés!Így tovább!
Én pedig végre eljutottam a Klasszba, és bátran állíthatom, hogy úgy ahogy van, kitünő! Egylapos, de változatos menü (nincs benne semmi "trendi" fogás, cézársali, bruszketta és tsai) A hízott kacsamáj rizottón mennyei (sütési idő tökéltesen eltalálva). Báránycsülök friss párolt zöldségágyon. Egyszerű zöldsaláta szűzolajjal, balzsamecettel. Semmi firlefranc, minden egyszerű és kultúrált adagok. A creme brulée is jóváhagyva (nálam ez fő szempont :) Fehér abrosz, semmi csicsa, szimpatikus pincérlányok, barátságos árak. Bárhol lehetne Franciaországban,(hülyén hangzik, de nálam ez a végső szempont)
Totál igazad van, ezen nem szabadna spórolni. Gondolom elriasztotta a terveztetési ktsg, zaj- és légszennyezési vizsgálatok elvégeztetése, hatósági engedélyek beszerzése, stb... Ha ilyen ütemben mediterranizálódunk, az üzemeltetési engedély (egyik) kiadási feltétele lehetne a légkondicionálás.
már bocs, de ha 4 és 5ezer forint közti áron méri a steaket, akkor tessék invesztálni egy jobb fajta légkondiba, főleg azért mert mint mondtam a vámház körúton nem könnyű levegőztetni.és mellsleg magyarország az utóbbi évkben igenycsak szubtrópusi lett....
nem tudom mi volt a helyén, de nem aprópénzért újították fel. ezért lepett meg, hogy a légkondícionálásra szánt aprópénzt akarták megspórolni.
Óh, hozsánna Néeed nagy Effendi. Kösz, hogyeszedbe jutotam és ez az überpozitív leírás is felajzott ,hogy akkor mihamarabb irány a Vár!!!
Egyébként engem a tulajdonos személye is érdekel, mert egyrészt néki kell iszonyatos beruházást eszközölnie és talán az alapirányt is ő szabja meg...
És puszta paraszti kiváncsiságból érdekelt volna ,hogy mi a franctól dőlt bea Jankó ott? Bár, ha ez a hely ennyire ígéretes, mint eleve optikailag, elméletileg és leírásilag látszik, akkor talán nem is kár a Jankóért...
Nem kötözködni akarok. :) Tudom hogy nem útszéli csehó, de rejtett keringető rendszerbe biztosan nem invesztál, mert annyira meg nem gazdag. Úgyhogy mindenképpen split, ami látszik. Ha nem figyeled, akkor is. A helyén nem vmi gyorskajálda volt régebben?
te télen, hidegben azt figyeled, hogy van-e légkondi? mellesleg ez elvileg nem egy útszéli csehó, ahol 10ezer forintos kínai beltéri egységet keres az ember a falon......
eddig mindig 10 pontra értékeltem a pampast, főleg a steak miatt, de azt hiszem, hogy eljött az a perc, amikor bátran kijelenthetem, hogy soha többé be nem teszem oda a lábam.
a múlt héten volt foglalásunk, már előre vártam a steakemet, jó éhesen mentünk...és jöttünk el. az étteremben nincs légkondi, így amíg kint volt 30 fok este 7kor, bent kedélyes 35.
azért egy kissé viccesnek tartom, hogy egy ilyen árkategóriájú étteremben, amelynek még az a hátránya is megvan, hogy nm tudnak igazán huzatot sem csinálni, miért luxus a légkondi....
Nem rossz reklám... Nem is tudtam, hogy Jakabbfyé a hely, én még ott tartok, hogy az Alabárdost vezeti. Bár jó pár éve jártam ott. Mi történhetett vajon? Vagy emellett az Alabárdos is megmaradt neki?
Megvolt ma az öbéd és a Schuch féle Dunacorso lett a befutó - pusztán azért, mert a hajót még nagyban sikálták féltizenkettőrkor, míg a korzóra már ki lehetett ülni, annak ellenére, hogy ők is ugyanúgy délben nyitottak (konyhát). A kaja a szokásos saját teszt-alap volt: harcsapaprikás csuszával. Rendben-lévő, korrekt étel volt, csakúgy, mint az azt követő túrógombóc.
Szóval köszönöm a tippet, a mai célnak tökéletesen megfelelt!
Ha nem is magyarosch, de legalábbis hagyományosch... A násznép kétharmada vidéki, kisparaszti gazdálkodó életvitelű, ráadásul az átlag életkor is magas. Főleg az ő ízlésük határozta meg (gondolom) a menüt. Ezzel együtt jól esett. Nekem azért, mert ritkán eszem ilyeneket...:))
Az ígért beszámoló a Ladik csárdából(ról). Kb. ötvenen voltunk - lentebb említettem, hogy esküvőre vagyok hivatalos, - az épület oldalában lévő (légkondicionált) különteremben foglaltunk helyet, ami a teraszról nyílik. Jó idő lévén, a dohányosok kint tudtak füstölögni, a hamutartókat rendszeresen cserélték. A teremfőnök és 3 pincér figyelte minden óhajunkat, +1 leányzó a bárpult mögött. Kéréseinket azonnal, mosolyogva teljesítették. Udvariasak voltak, de nem haverkodók. A menü: - Újházy tyúkhúsleves (Forró, tartalmas tömény eszencia, julienre vágott zöldség, némi gomba, zöldborsó, szeletekre vágott mellehúsa, lúdgégetészta. Négyszemélyes tálakban adták fel, az utolsónak is jutott bőven mindenből, a nagyétkűeknek kérésre hozták a következő tálat.) - Hortobágyi palacsinta (a maga nemében tökéletes, minőségben, ízben, állagban tálalásban egyaránt) Bár ezt adagban hozták, kérésre itt is azonnal jött a repeta. - Vegyes tál (baconba tekert omlós, de szaftos szűzérme, emmentálival és füstöltsonkával töltött rántott pulykamell, gödöllői töltött csirkecomb, ami belül tökéletesen átsült, kívül ropogós bőrű, tölteléke előírásszerű, minimális zsemle kötőanyag mellett darabos gomba, csirkemáj és zöldborsó, mértékkel fűszerezve) Vajas petrezselymes pirított újburgonya, rizs, a tál szélén bőséges házi vegyes savanyú, de friss salátatál is járt mellé. Olaj, ecet természetesen kéztávolságban az asztalon, nem kellett a hatodik szomszédtól nyújtózkodva kérni. A húsételt nem fejtem ki bővebben, olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva…nem ázott, nem állott, nem ress, nem rágós, nem hideg. Ebből is, mint a levesből, 4 személyre hoztak egyet, de lehetetlen volt megbirkózni ennyivel. Étkezés után villámgyorsan leszedték a romokat, majd később egy óriási hidegtál formájában a húsokat és a savanyát visszahozták svédasztalos formában. A sütikről, és a menyasszonyi tortáról nincs mit mondanom, azt a násznép sütötte, ill. hozta. Éjfélkor csévingekben töltött káposzta, sokat nem akarok ömlengeni erről sem, tökéletes! Rövid lével, nagy darab füstölt húsokkal, tejfellel, a töltelékben a hús dominált, nem a rizs. Picit sós volt, de ezt annak tudom be, hogy nem mosták át a káposztát. Egyébként a csárda negyed házzal ment, két kerékpáros csapat, és egy német hölgytársaság evett méretes kajákat a nagyteraszon, bent kongott, kicsit furcsállom is. (A közeli diszkó bezzeg tömve volt.) Egyszóval, AJÁNLOM mindenkinek! NP