Keresés

Részletes keresés

Gabe3 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 196

Sziasztok, Kedves Sorstársak!

 

Sajnos nálam is hasnyálmirigy-gyulladást diagnosztizáltak a minap.

A dolog kb. 1 hónappal ezelőtt kezdődött; bizonytalan hasi fájdalmak, aztán köldök körüliek (egy nehezebb étkezés után éjjel a gyomrom is görcsölt), majd később két oldali, enyhén "égő" érzés. Természetesen azonnal intézkedtünk, lementem a háziorvoshoz, ő először epekőre gyanakodott, szóval el is küldött ultrahangra, belgyógyászatra, sebészhez, stb. Azonnal diétázni kezdtem. Pár napon belül kiderült, hogy epekőről szó nincs, viszont minden jel arra utal, hogy a hasnyálmirigy "értintve" van valamiképp (az amiláz értékek pléldául megemelkedtek). Ekkor még gyomorfekély és nyombélfekély is szóba került, szóval újabb vizsgálatok vártak rám (még 2 ultrahang példaul, amik teljesen eredménytelenek voltak). Nagynehezen sikerült kierőszakolni egy CT-vizsgálatot, illetve alávetettem magam egy gyomortükrözésnek is, biztos, ami biztos (közben savcsökkentőket szedtem, illetve a Kreon c. gyógyszert, és folytattam a diétázást). Ezek során végre kiderült, hogy egy enyhe akkut hasnyálmirigy-gyulladásom van (a farokrésze ödémás állítólag egy kicsit), rosszindulatú elváltozás nincs, de a nyombelem felső része gyulladt kicsit + a gyomor falán található néhány halvány "erosio", gyulladásos folt. Azt mondták, valószínűleg volt egy gyomorhurutom, mely kiváltotta ezt az enyhe hmirigy-gyulladást (nem iszok, nem eszek nehéz dolgokat, nem szedek gyógyszereket, szóval ez hihető, én is valami ilyesmire, vagy vírusfertőzésre gondoltam; egyébként 23 éves vagyok). Szóval ez szerintük nem igényel kórházi ellátást, nem oylan súlyos a helyzet (több doktorral is beszéltem, mind ezt mondta, meg hogy nem kell annyira megijedni, stb.), csak diétázzak, pontosabban kerüljem a zsíros, fűszeres ételeket, és igyak sok kamilla-teát, meg szedjem a gyengébbik Kreont, naponta akár 3X is (felírtak továbbá egy Nolpaza nevű gyógyszert is, a gyomromra, azt hiszem).

Ez volt kb. 1 hete, azóta a gyomorfájásom, illetve az a furcsa, feszülő, görcsölő érzés a gyomorszáj környékén elmúlt (arra tippelnék, hogy ez csak a gyomor falán kimutatott erosiok maitt volt, amik talán meggyógyultak a kamillának és a gyógyszereknek köszönhetően), viszont a két oldali, övszerű fájdalom, vagy inkább égő érzés ha gyengén, is, de megvan. Lázam nincs, nem is volt, hányni se hánytam, a székletem is normális, a betegségem kezdete óta eltelt kb. egy hónap alatt 2X volt hígabb összesen egy kicsit, állítólag a gyógyszerek miatt. A közérzetem jó, étvágyam van. Fogytam 4 kilót (gondolom főleg a diéta miatt), de egyébként jól vagyok, különösebben gyengének se érzem magam. Továbbra is diétázok főleg, bár előfordult, hogy ettem már "normálsiabb" ételeket is (az orvos azt mondta, hogy ami jól esik, azt egyem, de azért vigyázzak). Nem is nagyon van semmi gond, bár tegnap, egy tojás, és két túrós-sütemény után felpuffadt a hasam, és már majdnem görcs-közeli állpaotba kerültem... kissé kelelmetlen volt, bár túl súlyosnak nem tűnt. Mára mindenesetre ez elmúlt.

Szóval itt vagyok, kb. 3-4 hete tart ez a dolog, és szedem a Kreont, meg iszom a teákat (kamilla + borsmenta). A problémám csak annyi, hogy az a bizonyos két oldali, enyhe égő érzés néha még mindig megvan, szóval még mindig nem gyógyultam meg, és ez kissé nyugtalanít. Utánaolvastam neten (a betegségem kezdete óta egyébként elég sok, a témával kapcsolatos weblapot áttanulmányoztam már; ez nem mindig tett pozitív hatást rám, főleg, hogy kissé hipochonder is vagyok:)), és pár helyen azt olvastam, hogy az enyhe hasnyálmirigy-gyulaldás pár nap alatt el szokott múlni. A kérdésem az, hogy szerintetek ez tényleg így van? Illetve, meddig tarthat egy ilyen betegség? Nyugtassatok meg, hogy ugye akár hetekig, hónapokig is elhúzódhat? Egyébként már az is eszembe jutott, hogy talán rá kéne szánnom magam, és befeküdni pár napra a kórházba, infúzióra, hogy teljes nyugalomban legyen a hmirigyem, és minél gyorsabban véget érjen ez a dolog, és nehogy esetleg súlyosabb állapotba kerüljek; mert így attól is tartok, hogy el fog-e múlni egyáltalán, csak a diéta, meg a Kreon miatt. Erről mi a véleményetek? Ha továbbra is kímélem magam, és szedem a felírt gyógyszereket, elmúlhat a gyulladás vagy minden esetben kórházi kezelésre van szükség? És most, hogy tegnap volt ez a haspuffadás, és enyhe hasi fájdalom a kicsit bővebb étkezés miatt, kezdjem előlről a diétát? (Az elmúlt 1 hétben már próbáltam mást is enni, hogy ne fogyjak tovább, mint írtam feljebb.) A válaszokat (ha tutok válaszolni ezekre a kérdésekre) előre is köszönöm. és elnézést a "kissé" hosszú hozzászólásért. :))

Jó egészséget Mindenkinek. :)

 

Üdv.:Gábor

TamásD Creative Commons License 2008.09.15 0 0 195
Több kérdés felmerül. Egyrészt természetesen lehet reménykedni, hogy nem pancreas daganata van anyukádnak, de azért hiú ábrándokba ne ringasd magad. Melyik tumormarker szintje volt magas? Ha a CA19-9, az baj, mert az 70-90%-ban megemelkedik pancreas tumorban, de az is igaz, hogy gyulladásban is megemelkedhet, tehát sajnos nem perdöntő. Ha pl. a CEA nevű, akkor lehet inkább más eredetre gondolni. A krónikus pancreatitis nyugodtan utánozhatja a daganat tüneteit, ez kétségtelen. Az is biztos, hogy a daganat, ha éppen nem a pancreas feji része felé nő és nem fogja be a patkóbelet vagy az epevezetéket, évekig tünetmentes marad, aztán ha eléri ezeket a szerveket, akár hetek alatt drámai állapotromlást okoz. Másik dolog, hogy ha feltesszük,h ogy nem a pancreas okozza a májáttéteket, akkor a primer tumort meg kell keresni. Májba a leggyakrabban a vastag és végbélrákok adnak áttétet, tehát ilyenkor egy vastagbél tükrözés elengedhetetlen. A gyulladás, daganat eldöntésében sokat segít az un. PET/CT vizsgálat, ami ma már elég jól elérhető.

Menjetek el az orvoshoz, ragaszkodjatok az alapos kivizsgáláshoz (colonoscopia, PET/CT)!

TamásD

Előzmény: kati0422 (194)
kati0422 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 194
Üdvözöllek Benneteket!
Sajnos azt látom, hogy augusztusban volt az utolsó hozzászólás, pedig nagy szükségem lenne a véleményetekre. Remélem azért valaki reagál majd. Anyukámnak hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak máj áttéttel. CT és tumormarker /20-szoros!/
sajnos ezt mutatta. Aztán elvittem egy specialistához, aki a CT felvételt megnézte és szerinte krónikus hasnyálmirigy gyulladása van és lehet, hogy a máj áttét nem is onnan van. Azt mondta, hogy a benne lévő szövetszaporulat lehet rák, de nem biztos.Májbiopsziát kért, amit csak szept. 23-án végeznek el. Már 4 hónapja húzódik ez az egész, mert először epe gondokra gondoltak. Minden véreredménye rendben van. Hogy lehet, hogy ennyire beteg és semmi nem látszik rajta. Enyhe felhasi fájdalom és ennyi. Olvastam, hogy nagyon alattomos ez a betegség, de ebben a stádiumban már súlyos tünetek szoktak jelentkezni. Bízhatok még vajon abban, hogy nem az amire gondolnak?A gyulladás-ha az- megemelheti ilyen magasra a t.markert?
Ha valakinek van véleménye kérem írjon!
Előre is köszönöm.
Mancstulaj Creative Commons License 2008.08.25 0 0 193
Hm, én is így gondoltam. És miért változtattak a kemón? Kimaradt most két hét, egészen jól összeszedte magát apósom, nagyon félünk a mai adagtól. A kemó összetételét változtatták, vagy meg van határozva, hogy meddig kaphatja valaki hetente ezt az adagot? Mikorra várhatunk szerinted bármilyen változást? Most elkezdett kicsit hízni. Remélem, ez nem az a nyugalmi állapot, amit rák szokott hagyni, mielőtt végleg lecsap...
Előzmény: TamásD (192)
TamásD Creative Commons License 2008.08.22 0 0 192
Nem, épp az ellenkezője az igaz. A hasnyálmirigy termeli az inzulint, tehát ha nincs (pl. mert műtétileg kiveszik vagy egy tumor elfoglalja a működő mirigyállományt) akkor megy fel a vércukor szintje.

TamásD
Előzmény: Mancstulaj (191)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.08.22 0 0 191
Mitől van az, hogy apósom cukra sokszor az egekben van (29 vagy nem mérhető)? Kb egy éve van cukorbetegsége (biztosan a hasnyálmirigy-gyulladás miatt), de eddig sikerült megfékezni inzulinnal, mostanában teljesen megbolondult a szervezete. Ők abban reménykednek, hogy ez a gyógyulás jele és hogy ha egyszer megoperálják, nem is kell majd inzulint használni. Lehetséges ez?
Mancstulaj Creative Commons License 2008.08.22 0 0 190
Hát egyelőre annyit tudok, hogy a múlt heti CT-n úgy tűnt, nem nőtt a tumor, de nem is csökkent, a májon pedig egy foltot láttak, valószínűleg áttét. Most háromhetente kapja a kemót. Miért csökkentik a két kemó közötti időt? Lemondtak a gyógyulásáról?
Előzmény: TamásD (189)
TamásD Creative Commons License 2008.07.19 0 0 189
Ezekkel a vérvételekkel csak azt nézik, hogy nem túl alacsony-e a fehérvérsejt, vörösvértest ill. a thrombocyta száma, mert ha igen, akkor nem kaphatja a kemót, amíg fel nem tornázzák valahogy. A tumoros paratmétereket ilyenkor nem nézik.

TamásD
Előzmény: Mancstulaj (188)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.07.16 0 0 188

Kedves Tamás!

 

Köszönöm a választ, minden héten kapja a kemót, nagyon gyenge tőle, és minden egyes kezelés előtt teljes a para, mert vérvizsgálat alapján döntik el, kaphat-e kemót. Mit mutat ez a vérvizsgálat? Gondolom, semmi köze nincs ahhoz, hogy kisebbedett vagy nagyobbodott-e a pancreas.

Előzmény: TamásD (186)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.07.16 0 0 187

Szia Zoli!

 

Hogy vagy? Sikerült kicsit híznod, fáradsz még?

A tumor rosszindulatú és a pancreasfarok van megduzzadva. Nem adjuk fel.

Üdv:

Orsi

Előzmény: Zoli_fiú (185)
TamásD Creative Commons License 2008.07.04 0 0 186
Pancreas daganatnál rutinszerűen nem adnak sugarat. Kísérletek folynak vele, de egyelőre az eredmények szerények. Két oka van, egyrészt a pancreas nem túl sugárérzékeny, a másik ennél sokkal fontosabb, hogy a sugárterápia szempontjából nagyon rossz helyen van: a hasüreg mélyén, körülvéve belekkel, a gyomorral, májjal, vesével, nagyerekkel. Nagyjából lehetetlen úgy besugarazni, hogy a környező szervek ne szenvedjenek sugárkárosodást, vagyis az okozott kár nagyobb, mint az elérhető nyereség.
Ha egy pancreas tumor nem operálható, mert nagy, a környező szerveket fogja, stb, akkor a jelenlegi standard kezelés a Gemzar, esetleg kiegészítve más szerekkel. Van esély arra, hogy a kemó hatására operálhatóvá váljon, de azért reálisan nézve nem túl nagy. Azt, hogy összement-e a tumor, a kemó befejeztével esedékes kontroll CT-ből lehet megmondani.

TamásD
Előzmény: Mancstulaj (184)
Zoli_fiú Creative Commons License 2008.07.02 0 0 185
Rosszindulatú ?

S hol kezelik? Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de a hasnyálmirigy tumor, ha már észrevették, akkor .....
s ugye az sem mindegy fej, vagy farok. De Tamás többet tud mondani.

Sugarazni pedig nem szokták, csak a kemó :(( Kitartás.
Előzmény: Mancstulaj (184)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.07.02 0 0 184

Sajnos kiderült, hogy tumor. Múlt hét pénteken megkapta az első kemót. Valami miatt nem kap sugárkezelést, nem tudod, miért? Nem adjuk fel, pedig mindenki nagyon le van törve.

Szegényke, nehezen viseli, vettünk neki Culevit tablettát, állítólag nagyon hatékony, a kemó hatásait csökkenti. Szombaton viszont kijött neki egy kellemetlen mellékhatás: gondolom, az immunrendszere gyenge, emiatt terjedhetett el egy szájgomba, ami miatt ma már enni sem tudott. Tudtok valami gyógymódot? Kálmosgyökérről olvastam itt korábban. Tumor esetén is jó?

TamásD, tudsz mondani valamit, hogy ezután mi lesz? Mire számítsunk? Visszahúzódik a tumor és megműtik? Mikor lehet tudni kb, hogy a kemó eredményes lett?

Előzmény: Mancstulaj (183)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.06.21 0 0 183
Köszönöm a gyors választ. Igen, sajnos előfordulhat. Kedden vesznek szövetmintát, majd írok, hogy mit állapítottak meg. Addig is kellemes hétvégét Neked és Nektek!
Előzmény: TamásD (182)
TamásD Creative Commons License 2008.06.20 0 0 182
Igen a met. az metastasis. A focal sparing (magyarul lehetne pl. fokális megkíméltség) azt jelenti, hogy a máj nagy része érintett valami által (ez lehet zsírmáj, cirrhosis, bármi, tehát nem feltétlen függ össze a pancreas betegségével), és helyenként látnaj ép májszövet szigeteket. Ha tényleg tumor igazolódik, akkor sajnos elég rossz a helyzet, de ezt nyilván te is tudod.

TamásD
Előzmény: Mancstulaj (181)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.06.20 0 0 181
Hát semmi jó :( Csak a CT és UH véleményeket írom le:
CT: a pancreasban leírt elváltozás (kb. 6,5x3,5 cm átmérőjű nectoricus cystosys) elsősorban npl.-re gyanús, mögöttes pancreasfarok atrophiával (a farokban tág ductus Wirsungianus látható). A májban látott gócok megítélése bizonytalan, de legnagyobb valószínűséggel met. gyanúja merül fel.
UH: Npl panceatis in obs, Met. hep multiplex in obs, Focal sparing,Hydrops cholecystae.
Ugye a met az metasztázis, tehát áttét? Ezért lehet,hogy a HM szövete elrákosodott és onnan terjedt át a májra? Mit jelent a focal sparing (a májnál írta ezt az orvos)?
Kedden vesznek szövetmintát, gondolom ez ad végleges választ. Laci közben csak fogy és fogy... :( Párom öt éve veszítette el az édesanyját (52 éves volt) leukémia miatt. Annyira szeretném, ha az apja megérné a családban oly gyakori 90 évet, most 54 éves :(
Mancstulaj Creative Commons License 2008.06.20 0 0 180

Kedves Tamás!

 

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, állítólag 11-re kiértékelik a CT eredményeit, akkor tudok majd pontosabbat mondani, nagyon drukkolok neki.

 

Üdv:

Orsi

Előzmény: TamásD (179)
TamásD Creative Commons License 2008.06.19 0 0 179
Igazán biztos diagnózis csak biopsziás mintából állítható fel, amit műtét során vesznek. Közelítőleg biztos diagnózist azért a CT-PET/CT is tud adni. A vérből megnézhetik esetleg a tumormarkereket (vagy egy CA 19-9 nevű, amely valamennyire specifikus pancreasra), de ezek gyulladásban is emelkedettek lehetnek, nem biztosak.

TamásD
Előzmény: Mancstulaj (178)
Mancstulaj Creative Commons License 2008.06.19 0 0 178

Sziasztok!

 

Végigolvastam a fórumotokat, persze, örülök, ha a felét megjegyeztem. Apósjelöltnek úgy tűnik, a hasnyálmirigyével van gond. Több mint 5 éve küzd a vastagbelével, volt már polipja. Aztán tavaly egy kontroll során kiderült, hogy a vastagbele rendben van, de nagyon magas a vércukra. Azóta inzulinozza magát. A dokik nem gyanakodtak a hasnyálmirigyre. Két hete begörcsölt, elkezdett erősen fogyni és kb. azóta úgy tűnik, alamilyen enzimet nem termel a szervezete, mert a széklet mellett minden alkalommal zsírtócsa áll. Emelett nagyon megy a hasa. Bár senkinek sem vallja be, de szerintem nagyon ramatyul néz ki, vézna és fáradt. Egy hete egy Szabolcs megyei város orvosai azt mondták neki, hogy hasnyálmirigy-tumorja van. Csak UH vizsgálata volt, meg persze labor, de mintát biztosan nem vettek a HM szövetéből. Teljesen kétségbe vannak esve a feleségével, meg persze velünk együtt. Pénteken jönnek fel Pestre a Bajcsy Kórházba, itt van PET-CT, reménykedünk benne, hogy "csak" egy epevezeték-elzáródás miatt van valamiféle gyulladás a HM-ében.

Szeretnék érdeklődni, hogy a tumort mi alapján állapítják meg? Vérvizsgálat önmagában elegendő?

 

Remélem a sok hozzászóló azért nem ír már, mert mindenki jól van és nem szenved hasi görcsöktől és puffadástól...

Üdv: Orsi

Zoli_fiú Creative Commons License 2007.04.13 0 0 177

Sziasztok!

 

Bocs, hogy most irok, de új melóhely, tanfolyam...

 

Szóval nekem a Kreon 25000 NE-től (napi 3x2) demmi bajom, de mostanában be-be gyullad a műtött hasmyálmirigyem.. :(

 

Előfordulhat, hogy a stressz miatt, de enni alig merek, a súlyom most 62 kg (hyztam 2 kilót) :)

 

S az energiém a nullávval egyenlő..... Semmire sincs szinte energiám... Mikor fáj a "hasam", szinte semmire sem tudok koncentrálni, nem tudok aludni :( Most pld 1 (reklám) Algoflex forte+1 Nospa forte +2 Algopyrin mellett vagyok kb 3-4 órát tünetmentes....  Azt hiszem , ez igy nem normális.

 

Hasi UH, vérkép "elmegy" ...... 

 

Ez a sorsunk, sajna...   de a műtét óta nekem azért jobb sokkal , eltte semmi gyogyi nem segített....

 

 

Zoli

Előzmény: agi-72 (171)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 176

Szia!

 

A glükóz-intolerancia nem derül ki egy sima vércukor vizsgálatnál, hiszen azt éhgyomorra csinálják. Csak a cukor-terhelés mutatja ki, hogy a szervezeted megfelelően bontja-e le a cukrot. A terheléses vércukor-vizsgálat görbéje normál esetben úgy néz ki, hogy a lötty megivása után 1 órával a legmagasabb az érték, de ekkor sem lépi túl a 10-es értéket (asszem 10), és 2 órával az ivászat után megközelíti a kiindulási értéket, de legalábbis nem több 7,5-nél.

 

Ana

Előzmény: drpassat (173)
drpassat Creative Commons License 2007.04.13 0 0 175

Köszönöm az információkat, ez nem hangzott valami biztatóan.

Előzmény: TamásD (174)
TamásD Creative Commons License 2007.04.12 0 0 174
Te a zsigeri erek betegségét, érszűkületét kérdezted. Arra nemigen van gyógyszeres kezelés, ami hatna. De a többiek inkább a krónikus hasnyálmirigy gyulladásról beszélnek.

Ha tényleg mesenterialis/truncus coeliacus érszűkületed van, azt leginkább érfestéssel lehet kimutatni, és az leginkább bizonytalan, vissza-visszatérő hasi fájdalmakkal jár.

TamásD
Előzmény: drpassat (170)
drpassat Creative Commons License 2007.04.12 0 0 173

Szia, készültem hogy írjak neked, de rengeteg a munkám és teljesen kizsigerelnek sajna. Mindenképpen fogok írni és kérdezni is.

Gondolom hogy a cukorvizsgálat az kiderült már a sok vérképből amikor megcsapoltak.

Igen, én sem értem a Pangrolt miért írták fel de pont ez az amiért kezdek kiábrándulni az orvosokból.

Írod a puffadásodat. Ez a jelenség nálam nem jelellmező, reggelente talán de nem mondhatnám hogy rendszeres.

Én is gondolkodom hogy menjek -e vissza, de félek hogy újra ugyanaz lesz a téma, ujabb gyógyszerkísérlet, hosszú sorok, esetleg ugyanazon vizsgálatok ismétlése és persze a hálapénz....

Aztán mehetek haza szenvedni újra, kit érdekel hogy mit mire írnak fel.

 

Szóval én most inkább természetgyógyászat fele orientálodom és esetleg egy olyan klinikát keresni ahol kivizsgálnának mindent (vagy többnyire mindent) egy helyen, és nem évek alatt.

 

napközben nálad hogy jelentkezik a fájdalom ?

 

Fájdalommentes napokat kívánok. 

Előzmény: agi-72 (172)
agi-72 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 172

Szia!

 

Cukor- és keményítőterheléses vizsgálatot nem végeztek? Mert a hasnyálmirigy működését ezzel tudják megítélni. Nekem ezzel állapították meg, hogy gond van. Nem tudom, akkor a Pangrolt mi alapján írta fel a doki? Találomra?

Bár az éjszakai rosszullétek ritkábbak, de sajnos nem múlnak el. Ezenkívül időnként rettenetesen puffadok! Ez egy újabb tünet. Már arra gondoltam, hogy nem lehet-e, hogy gyógyszer mellékhatás ez.

Sajnos én is úgy vagyok vele, mint te: vannak jobb és rosszabb időszakok, és nem tudom megítélni, hogy mi okozza ezt. Magam is kísérletezek magamon, de még összefüggést nem találtam. Most éppen úgy döntöttem, hogy a reflux gyógyszereimet elhagyom. Az egyiket már egy hónapja nem is szedem, nem rég álltam le a másikkal.

Azt hiszem, vissza kellene mennem a dokihoz, de őszintén szólva sem időm, sem kedvem hozzá.

Csak bízom benne, hogy még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy örökre ilyen állapotban maradjak.

 

Ha van vmi híred, feltétlenül írjál!

 

Ági

Előzmény: drpassat (168)
agi-72 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 171

Szia Zoli!

 

Te a Kreon szedésénél nem tapasztaltál semmilyen mellékhatást?

 

Ági

 

Előzmény: Zoli_fiú (164)
drpassat Creative Commons License 2007.04.09 0 0 170

Szia

 

Arra vagyok kiváncsi hogy tényleg ezek a gyógyszeres kezelések vezetnek valahová ha semmi javulást nem észlelek? ha az orvosom 3 éve azt mondja semmi bajom, de közben én fogyok el és megy ki az erő belőlem lassan lassan?

 

Hasonlóságot fedeztem fel az Ági_72 topiktársunk leírásában,ezért gondoltam talán érdemes lehetne a tapasztalatcsere.

 

Szivesen fogadok minden jótanácsot !

Köszönettel

 

 

Előzmény: TamásD (169)
TamásD Creative Commons License 2007.04.09 0 0 169
Mire vagy kíváncsi konkrétabban?

TamásD
Előzmény: drpassat (166)
drpassat Creative Commons License 2007.04.09 0 0 168

Szia!

 

Nem is tudom hol kezdjem annyi minden volt:

 

1. Gyomortükrőzéssel kezdtem.

2. Csontritkulás ellenőrzés.

3. Hormonvizsgálat, ami azt jelenti hogy teljes átfogó vérkép, és az ujjamat is megszurták, onnan is vettek vért.

4. Vastagbéltükrözés, szövettani mintavétellel.

5. Lisztérzékenységi vizsgálat, vérkép alapján.

6. hasi Ultrahang (legalább 5X) de nem báriumos, hanem a hagyományos sima, folyadék nélküli.

7. Prosztata vizsgálat

 

Ezek közül sokat megísmételtettek...

 

 

Ezek után hogy nem ugazán derült ki semmi a következő gyohyszeres kezelést kaptam.

Először : DIcetel és Pangrol 3 hónapig.

Megismételtem még 3 hónapig. Nem használt sajnos.

 

Akkor áttértem Pariet és Pankreolflat gyógyszerekre.

Ezeket is szedtem 4 hónapig, konkrétan ez sem használt.

 

Pontosan azért nem tudtam beazonosítani hogy használt-e vagy sem mert vannak olyan időszakok amikor 1- 1,5 hónapig mondhatni teljesen jól vagyok és ilyenkor nem tudom hogy a gyógyszer hatására vagy éppen az az időszak következett el amikor épp tünetmentes a betegségem.

 

De sajnos most újra 2 hete ugyanaz minden  mintha semmit sem tettem volna, ugyanazok a tünetek.....

 

A munkámmal és az életformámmal pontosan úgy vagyok mint te.

Néha azt érzem borulok fel, semmire nincsen erőm és energfiám, mintha leszívná ez a micsoda minden erőmet.

 

Fogok írni privátba is neked részletesebben ha érdekel.

Engem is érdekelne hogy neked milyen tüneteid vannak és mit mondanak az orvosok.

 

Kivánok fájdalomnélküli szép estét és napokat.

Előzmény: agi-72 (167)
agi-72 Creative Commons License 2007.04.06 0 0 167

Szia!

 

Érdekelne, hogy rajtad milyen vizsgálatokat végeztek! Milyen gyógyszereket szedsz, és mindezek után milyen tüneteid vannak!

 

Hátha tudunk egymásnak segíteni.

Írhatsz e-mailt, ha úgy gondolod: tanito@freemail.hu címre.

 

Én folyamatosan próbálkozom mindennel, nem akarok ebbe az állapotba beletörődni. Ill. nem is tudok, hiszen amikor rosszabb állapotban vagyok, még a munkám elvégzése is komoly gondot okoz. Szóval ez így nem mehet tovább!!!

Lehet, hogy vissza kellene mennem a dokihoz, csak hát én is már úgy unom!

 

 

Kellemes /tünetmentes/ ünnepeket kívánok!

 

Ági

Előzmény: drpassat (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!