Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1647
Hat nagy reszben a forumon tanultam, meg Construma, BNV. Igen, a ferjem is epitkezett:), sot csak o igazan, merthogy en nyar eleje ota dolgoztam 8 oraban, o volt elerheto. Mondjuk bevallom, en voltam az utasitgatos fajta:) es amint egy hibaforrasrol tudomast szereztem egybol ellenoriztem...
A belso ajtokon iszonyat sokat szenvedtunk mert azt hittem a 12-es tok az mindenkepp azt jelenti hogy 12-es falra rahuzando, mire kiderult hogy egyes esetben azt jelenti hogy olyan szeles hogy sikban legyen... a kazant is en talaltam ki (meg a napenergia is az en maniam), azt gondolom nekunk jo lesz igy de nem mindenki szerint alkalmas ide - bar banom hogy nincs kedvemre valo alacsony homersekletu futes.
A cserepet a Construman neztem ki (nem tetszett a tatai mert nagyon vilagos, nekem nem eleg "tetoszinu", meg akartam kis ivet bele de a hodfarku persze tul draga), vegul a Brico akcio volt teljesen tokeletes pillanatban, az mazli.
Sokat segitett a FeMu, emailben is zaklattam. Pl. megijedtem hogy athidalot hoztak gerenda helyett, mert elotte ott ontottek helyben ahhoz kepest meg olyan csenevesznek tunt... Lepcsonel kikepeztem magam, mert a tervezo nem a valos merethez, az acs meg sacc/kb allt volna neki. Szerencsere idoben kapcsoltunk hogy ilyet is tud korrektul tervezni a FeMu (amugy vele is a 3. valtozat lett a nyero az elsokbe belekotottem:))
Vitatkoztam a radiatorokkal ahol vegulis eleg kevesse lett igazam. Meg voltak meg felreinfoim, meg volt amit igy se vettem eszre (vb athidalo egyetlen helyen heraklith nelkul maradt, meg nincs szendvicsben az erkelylemez ezt most majd dryvitnal javitjuk, felulrol szerencsere van).
Az ablakokkal nagyon megszivtuk, azota azt mondom olcso tipusbol felesleges a meretre gyartas, praktikerbol vettuk kb. ugyanazon arban de azonnal (azert persze 1,4-es csak nem design keret, kenyszer volt sajna).
Persze a vegen annyi infot osszeszedtem a kivitelezo ellenere, mintha kulon embereket szerveztunk volna oda... de jobb, hogy ove a felelosseg ha valamire nem gondolok elore.
Előzmény: ppmr (1642)
Lacivill Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1646

Nézd, ha ez igény volt, és volt rá pénzed akkor okés, de az emberek többségének nincs erre pénze.

A kérdezőnek nettó 620.00 Ft árajánlata volt, ami reális is lehet ha tudnánk a műszaki tartalmát::)

Előzmény: moxi (1645)
moxi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1645
o.k. így valóban jobb, na náunk annyit szereltek, szobánként 10-15 konnektor van,mindenhol tv,telcsatl,szgépnek egymás mellé sorolva 5 dugalj, stb....nem bántuk meg.
Előzmény: Lacivill (1644)
Lacivill Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1644

Látom kekeckedős hangulatod van, nekem is:)

Jó lenne elolvasni amit irok: a sarka tájékába irtam, azonkivül szereltem már jobb helyen is, de annyi konektort sose kértek/raktam amennyi háztartási gép létezik a családban, mert esnik nem fizetné meg.

Előzmény: moxi (1639)
moxi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1643
köszi, legalább más is reálisan látja a dolgokat.....
Előzmény: Axióma (1640)
ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1642

Mond, te egyetlen építkezésen ennyit tanultál? Nem is tudom követni....figy, ezt mind a férjed is tudja vagy te húztad fel az egész házat, meg te intézted a hitelt is? Hihetetlen. Félre ne érts, nem  kétkedni akarok, csak ennyi infot egyszerre...nem is tudom mondott- e nekünk tervező vagy kivitelező....

 

Előzmény: Axióma (1640)
NeomatiK Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1641

Miért lenne igénytelen ha úgysincs látható helyen?

 

Amúgy meg van olyan szegélyléc, ha jól tudom talán a Rehau is gyártja, amiben lehet vinni a vezetékeket, telefont, tv kábelt stb, ahol meg szükség vna rá kibújtatod a csatornából.

Előzmény: moxi (1637)
Axióma Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1640
Csatlakozom, szerintem is keves. A riasztorol van valami reszletesebben? Ne telefonost, azt ki tudjak jatszani (maganban megirhatom, ide nem hatha a masik oldal is olvassa), es termeszetesen ugyeleten jelzo kell, tehat vagy hoz hozza szerzodest vagy keress te, ha csak vijjog az sokat nem er.
A konnektor nagyon keves, esetleg ha mindbe duplat teszel (remeljuk nem ugy szamolta eleve!), de az ugy nem nagyon nez ki jol (nalunk is annak remenyeben tetettunk be azert joparat, hatha lesz 1 dobozban 2 euro-csatlakozos, mert sok minden azzal van ugyebar). Mondom, 2x2 plusz amit tudsz hogy kelleni fog (szamitogep, allo/asztali lampa, radios ora, a nappaliban ugye tv-video-dvd-musicbox). Szamitogepnel nem uszod meg ugyse hosszabbito nelkul (gep, monitor, nyomtato, scanner, hangfal, fenykepezogep toltoje, helyi vilagitas, stb.). Ja es el is felejtettem irni, hogy kell ugye csengo (a vezetek nelkuli rossz kenyszermegoldas), kell kertkapu+garazs automatizalashoz is aram, ha redonyben van ilyen tervetek akkor az is, jut eszembe szunyoghalo (ha felhuzhatosat akarsz akkor redonytok kell olyan), stb.
FeMu-nek meg mielott szerzodsz mutasd meg a tervet! Nalunk az elso tervezo jol elszurta a szigetelest, meg jo hogy masik is latta mielott vegleges lett. Na meg mas otletei is lehetnek. Figyeljetek ha van erkelylemez hogy szendvicsbe szigetelve vagy a muanyag elvalasztoval legyen felszerelve! (Ja es epp ma helyeztek at a szobatermosztatunkat, annak is olvasd le a leirasat hogy hogyan kell elhelyezni ne a leginkabb keznel levo megoldasra torekedj).
Kazant mindenkepp lecserelnem, ha van hely akkor kulon tarolosra, ha nincs akkor ugyanaz egymas felett, atfolyosat uj hazba ne!
Tetoszigeteles akkor csak a fodemre teritve, jarni nem akartok rajta?
Tetocserep ara soknak tunhet neked, de az alapcserep olcso, a kiegeszito draga, nekem kb. 700e lett pedig ebbol csak 450e az alapcserep (igaz, kisse kontyolt, de amugy tok egyenes egy kis ugrassal, a vapa, meg a spec. illeszkedesek megdragitjak meg jobban aranyaiban). Kb. 270nm tetofelulet, es extra akciosan volt a legolcsobb creaton, ez alatt tenyleg csak a tatai van de az se sokkal.
Burkolatok mindegyikenel tisztazni, hogy a burkoloanyag, vagy a segedanyagokkal egyutt kalkulalt ar ertendo a feltuntetett maximumba, bar ez a tobbire is vonatkozik pl. csaptelep, kad....
Nincs benne szo a fali csempekrol, pedig abban lehet jelentos mennyisegi vita. Irjatok bele a nm-arat (segedanyag+munkadij), vagy szamold ki elore! Konyhaba pl. 60 centis csikot szoktak csak egy sarokban ahol tuti ketreszes konyhabutor lesz, a tobbi ugyis a huto, magas spajzszekreny stb. cimen kimarad...
Parkanyok? Mibol van a fal, dryvit kell-e? A 2mm mar nem a leggagyibb kulso vakolat mert van azt hiszem 1-es is, de azert kerdezz meg szakembert inkabb.
Tetotullogas lamberiaja? Az se mindegy milyen sikban, mennyire log tul... Teton a szellozes kialakitasa (also lev.bevezetes, csucsnal ki)?
En nem vagyok hive, de most elore talald ki ha jo lenne a kozponti porszivo. Szamitogepes halozatot en betennek de vegulis nem tragedia, a Wifi is megoldhatja max. kicsit lassabb lesz. A kovetkezo generacio mar tojashejjal a feneken a billentyuket fogja nyomkodni.
A kieg. helyisegekre gondolom nem 10e ft-os csillar van szamolva, de pl. gardrob, kamra, folyoso, lepcso ha van milyen vilagitast kap? Nalunk a leggagyibb (<1000Ft) ufok es felufok vannak fent de nem biztos hogy mindenkinek tetszene.
Nem baj ha megint van benne olyan ami a szerzodesben is:) de talan uj is.
Szerintem (de szigoruan) inkabb legyen tobb a haz vagy hagyjatok ki atmenetileg nelkulozheto dolgokat, de a kesobb csak bontassal korrigalhato dolgokat most tegyetek rendbe. Pl. futescsovek falban? Szelepes a radiator (hogy termofej mehessen ra)? A wc-tartalybol valasztanek takarekosat tobbert, a monoblokkosnal ezt nem lehet varialni, de azt szeretik betenni mert kevesebb macera (pedig also tartallyal nem sokkal tobb azert).
A belteri ajtoknal kerdezz ra, hogy magyar vagy nem magyar meret, es ha nem mindenhol korbe 10 centi falra van hanem tartofalban reszben vagy egeszben vagy esetleg sarokban, akkor is be tudja-e tenni (normalisan) azt az ajtot, mert ezek az mdf-ek ahogy mi lattuk csak jo dragan gyarttatva lesznek mas tokmeretuek. Kuszob, ha akarsz.
Furcsa, hogy furdoszobaszekreny van benne, de konyhaba semmi, kerdezz ra hogy akkor ott meddig csinaljak meg a vizszerelest (obi 15e ideiglenes mosogatos alsoszekreny es mar be is kothetik, mar ha nem lesz azonnal teljes szekrenysor csinaltatva).
Nezzetek at a tervet, hgoy az ajtok mogott egy konyvespolcnyi vagy szekrennyi (de csunya, hogy irjuk vajon helyesen?) hely van-e, nehogy centiken muljon a hasznosithatosaga.
Talaljatok ki ideiglenes burkolatot a fatartalmuak helyett, tuti hogy nem fog kiszaradni ha meg iden koltoznetek annyira, hogy a (normalis) parkettas bevallalja. Ocska szonyegpadlo vagy akar mupadlo, mi spec. szonyegcsempet raktunk le (igaz azt tervezunk veglegesen is nehol, de most aljzatkiegyenlites elotti allapotban is birja es nem az elokeszitett padlo rongalodik addig sem).
Kazannal figyelni, hgoy fustcso mennyire van benne, es egyaltalan hova terveztek, elvileg tetosik fole kellene!!! Radiatort esetleg jobb lenne a legkobm helyett mereteztetni... pl. kevesebb helyet veszitesz, nem is annyira az ar miatt.
Na remelem mar nem fogok tobbet hozzafuzogetni... es azt is remelem hogy nem ismetlem onmagam.
Előzmény: ppmr (1630)
moxi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1639
a lekberendezés szabályainak nem felel meg a szoba négy sarka..... ha megfigyeled általában nem a sarokban helyezik el pl a tv-ket....
Előzmény: Lacivill (1636)
moxi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1638
jobb helyen annyit csinálnak és nem spórolnak rajta.....:-))
Előzmény: Lacivill (1636)
moxi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1637

milyen igénytelen a hosszabbító, no meg egészséges villanyszerelő nem ajánlja......

Ha lakás az igéynek szerint van tervezve, akkor nyilván tudom, hogy melyik helységet minek használom,és hogyan fogom berendezni.... akkor viszont pontosan tudom, hogy hová kerül áramellátást igénylő készülék...............

Ha  vogelnoot olcsóbb hurrá, mert jobb a hatékonysága, tehát relatív kisebb díszeleg belőle a szobákban.....

Előzmény: NeomatiK (1634)
Lacivill Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1636

Szóval annyi konektort amennyi készülék van sehol nem csinál senki, nem beszélve arról, hogy ki tudja hol lesz a géped, meg a hifid.

Ökölszabály: szoba négy sarka tájékába kötelező tenni.

Nappaliba ezen felül ahol várható, a 6 nem kevés, nem is sok, konyha se rossz a 8.

Számitógépes asztalra meg felszerelsz egy 10 es túlfezsvédős kütyüt, aztán minden belefél.

Apropó: riasztó, kaputeló, kiállások kerbe, kertkapuhoz, konektorok, lámpák a ház külsejére vannak tervezve?

Előzmény: ppmr (1633)
ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1635

Radiátor és társai ügyében teljesen járatlan vagyok, de utánanézünk, ahogy a cserépnek, meg a többinek is!

NeomatiK Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1634

Nemrég olvastam árlistákat és a Vogelnoot radiátor olcsóbb volt, mint a Dunaferr.

 

Ami konnektor helyeket illeti, nem értek veled egyet. Szerintem nem sokkal különb, ha a hosszabító helyett a fali csatlakozóba mennek a vezetékek. Amúgy is valószínűleg hosszabítóba lesz dugva minden fogyasztó, mert nem biztos hogy a készülék vezetéke elér a konnektorig. Az asztal hátuljába is szokák rejteni az elosztót, odáig egy kábel megy majd ide csatlakoznak a fogyasztók.

Előzmény: moxi (1632)
ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1633

Reagálj, attól fórum.

Egyáltalán még azt sem tudjuk, hogy vele szerződünk- e. világítótesteket persze átgondoljuk még, mint ahogy a villanyszerelést és hasonlókat. A nappali valóban necces, nem is tudom oda mennyi konnektort ír, de ha most megnézem, a két szgép nyomtató és hasonlók két hosszabítón, 8 helyen figyelnek. És még nicns tv, dvd, erőstíő stb. Úgyhogy az tutira kevés, amit írnak.

Előzmény: moxi (1632)
moxi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1632

bocs hogy erre reagálok, de eléggé alulkalkulált ez a szerződés, a beépített minősége hol van? 2000Ft-ért melegburkolat: legolcsóbb laminált padló max, a konnektor kevés, telefon egy helyen?!!! Mi lesz ha Internetezni akartok egy gép konnektor igénye minimum 4 hely, új házban nehogy már hosszabbító fusson....

A kazán helyett lehetne profibb, a radiátorok helyett vogelnoot, a helyiségenkénti 1 világítótest a mai világban???? Végül is értem miért ennyi az ár, mert mindent kispóroltak belőle, siralmas. Nem egyeztettetek igényeket?

Előzmény: ppmr (1630)
ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1631

Nem régen még ő tűnt drágának, és fel voltam háborodva, hogy hogy vághatja rá látatlanban, hogy br 145e/nm. De végül is azt mondta, hogy amit drágábban akarunk, azt pluszba fizetjük, ami olcsóbb lesz, azt visszakapjuk. Hát nem tudom, hogy ez hogy megy, mindenesetre írtam milyen ajánlat volt az anyósom barátnőjének kivitelezői ajánlata....hát abban még szaniter sem volt, és drágábban jött volna ki....

Nehéz ez.

ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1630

Hú, de sok mindent írtál :) De köszi érte! tényleg!

Copy a szerződésükből:

"Szobákba 4 konnektor  1 kábeltévé

nappaliba 6 konnektor, 1 kábeltévé, 1 telefon.  konyhába 8 konnektor .

/ Fűtés kiépítése  a gáz kombicirkotól a radiátorokig, helyiségenként 1db ahol megkívánja a légköbméter számítás  ott ahhoz igazodva.

Masonite Angol MDF beltéri ajtók réz kilinccsel.

Ablak  Fenstherm fehér műanyag bukó–nyíló kivitelben + Redőny tervdokumentációban meghatározott , mennyiségben és méretben.

 

Szigetelés az épület teljes alapterületének műszaki leírása szerint +öntött aljzatbeton.
Az épület mennyezete beton födém vagy fa födém, (a fa födém esetén) alulról gipszkartonnal burkolt, és 15 cm-es Therwoolin hőszigetelő anyaggal szigetelve.

Tetőszerkezet gomba és tűz elleni vegyszerrel kezelve. 

Tetőzsindely 1500Ft/m2 árig igényszerinti színkiválasztással, vagy cseréppel fedve (cserépfedés 2600 Ft/m2 árig a kiegészítő elemekkel együtt választható).
Amerika szinterezet alumínium eresz és függőcsatorna.
Gázvezeték megtervezése, engedélyeztetése és kiépítése az előírásoknak megfelelően, földben műanyag, falon réz csővel, mérőtől a fogyasztó berendezésig.

Elektromos szerelvények fehér színű Logrend Randevu márkájúak. Világítótestek: csillár

vagy falilámpa a helyiségenként 1 db,  10.000 Ft/db árban.

Hidegburkoló anyagok a terv szerint helyiségekben a megrendelő igénye szerint 3.000    Ft/m2-ig.

Melegburkolatok   2.000 Ft/m2-ig.

Szaniterek: sarokkád előlappal együtt 80.000 Ft-ig,

Győri fürdőszoba szekrény 70.000 Ft-ig,

Alföldi WC plusz tartály

 Kludi csaptelepek egyenként  Ft-ig

Fűtő berendezés: Junkels   parapetes turbos kombi cirkó  és Dunafer lapradiátorok                      kerülnek felszerelésre.                

 Külső színezés Terranova 2 mm-es dörzsölt nemes vakolat megrendelő igénye szerinti színben "

 

 

kötbér napi 13e

örzést biztosítanak

és írja még, hogy a jogszabályban meghatározott garanciákat vállalja.

 

de írtál még olyat, ami nincs benne ezekben, mint pl. hogy hol mennyi csillár, saját femü....

 

Előzmény: Axióma (1626)
ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1629

Most voltunk kint az egyik épülő háznál, sokmindent mondjuk nem láttunk, de őt dícsérte legjobban az egyik ingatlanos még tavaly. Azonkívül ő csak az árat határozza meg, az anyag választható (mármint burkolat és hasonlók).

Ebben az árban 10e- ért vannak csillárok pl, sarokkád 70 v.80e- ért (ennél tudjuk, jóval olcsóbban is kapni), kludi csaptelepeket és alföldi szanitert használ. Bukó- nyíló műanyag nyílászáróki vannak, és még riasztót is szereltet be.

Jövő héten, ha lesz időnk, megnézzük az egyik házat, ahol addigra már a burkolás is meg lesz.

Előzmény: Marcsi59 (1625)
info1956 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1628
Minden szavad aranyat ér.
Előzmény: Axióma (1627)
Axióma Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1627
Nem neheztelek rad, felfogtam hogy a konkret es husbavago kerdesekre nem fogsz valaszolni, mert az rad nezve negativ. Helyette kapok valami ko:do:s kioktatast, hogy minden milyen draga az en hazamban. Egyebkent teljesen biztos vagyok benne, hogy ha nagyobb meretekben (nyaranta tobb haz) epitenel ilyeneket, magyarul nem te hanem beosztottak, fizetessel (nem zsebbepenzzel!), uzleti kockazattal, addigra mar megnovekedett jarulekos koltsegekkel mint pl. telefonalgatas, sajat auto szervizelese-amortizacioja stb. mindent kiszamolsz, akkor kb. ott vagy amennyibe most kerul a hazepites hagyomanyos modszerrel. A kivitelezok kozul meg az nyer extra profitot, aki szurken-feketen oldja meg ezek egy reszet vagy egeszet, es az arait meg ott tartja ahol a tobbiek, ha ezt irnad egyetertenek.
Előzmény: info1956 (1624)
Axióma Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1626
Mindenkepp minimum a villanyszerelesi igenyeket fogalmazzatok ujra, me'g jo idoben, szerzodes elott! A kivitelezok eloszeretettel szamolnak 1 fenyforras 1 kapcsolo 1 konnektor nagysagrendben, viszont neked ennel nagyon sokkal tobb kell! Eloszor is a nagy helyisegekben esetleg tobb (beepitett huzalu) lampa, nekunk a nappaliban (igaz nem csillarral hanem ufokkal) 4 db van (2x60W-osak) a folyoson meg 3 kicsi, ezen kivul egy csomo lampat akarsz majd tobb helyrol kapcsolni, es eloszeretettel elfeledkeznek a kinti lampakrol is (mozgaserzekelo vagy csak ugy alapbol a bejaratnal vagy ha nem az van kozel a keriteshez akkor ahol bemesz a haz mellett azt a reszt vilagitani este). Konnektor szobankent 2 csoportban minimum 2-2 db (legegyszerubb dupla dugaljjal az 1 doboz de 2 konnektor), de csak ha azt mondod hogy ugyse kell semmire, ha tudod elore akkor az pluszban es akkor jobb lehet sorolva. Aztan ezen kivul extra ha akarsz telefonvonalat, kabeltv-t, szam.gepes halozatot elosztani minden szobaba, es ugye be kell tervezni a riaszto csovezeset is (elore kell a riasztos ceggel konzultalni, ok mondjak hogy hova, es ok huznak bele de jobb ha a vill.sz. csinalja a csovezest). Nem is azert kell elore szolni, mert nagy tetel, hanem mert ha nincs benne a szerzodesben akkor kesobb aranytalanul dragan fogja pluszban bevallalni, meg hataridot befolyasolhat. Ugyanez vonatkozik a vizszerelesre is, hany kiallas az egy dolog, de pl. cirkulacios vezetek lesz-e a melegvizhez, sot meg fontosabb hogy milyen kazan (br. 150 atfolyos noname-et szoktak betervezni), furdoben dupla mosdo, mosogepnek kulon kiallas, mosogatogepnek is (meg ha most nem is lesz!), es elore gondolni a kerti csapra vagy pincei kezmosasra, kesobbi tetoterbeepitesre (filleres most felallni mindennel, de kesobb mar nagyon maceras). Futesnel a normal radiatoroknal nincs nagy elteres, de ha padlofutes van vagy vegyes akkor a vezerles, hocserelo vagy keveroszelep, tor.szaritos radiator ha abbol nagy kell akkor huzosabb, zuhanykabin ha lesz az is lehet full gagyi, pontosan milyen teruletekre milyen burkolatot tervezett (pl. falicsempe vagy csak festes a wc-ben vagy a mosdo korul). Nagyon nezd meg azt is, hogy milyen szigetelesek vannak ebben benne! A falra meg hagyja am (37,5 ytong vagy 44 pth vagy 30pth+dryvit), de az ablak 2,8 vagy 1,4, megcsinaljak-e a redonytokok helyet, milyen belteri ajtokat tervez, ja es visszaterve a fodem szigetelese, a vizszigeteles, ha kell vizelvezetes (terepfuggo, drain csovezes; illetve ereszek). Mi van benne a kulso munkakbol, pl. epulet koruli jarda (ami nem a jarkalashoz kell hanem vedi a hazfalat), az epulethez vezeto jarda vagy viacolor vagy valami sarmentes megoldas, sittszallitas, tereprendezes. Ja es ezen kivul kotelezoen sajat FeMu-d legyen, ezt kosd ki elore, hogy o a fonok! Ki fizeti ha a hatosagoknak kifogasa van? (pl. kemenyseprok, gazosok, ok egyeztessenek a gepesszel vagy a hivatallal). Ja es a vasalasokra, meg a tetoszerkezetre statikust erdemes bevonni (a kivitelezok egy resze "biztos ami biztos" tulvasal es tulmeretez, a masik meg "joleszazugy" jol kihagyja). A tetonel nalunk megsporolta a szamitas a faanyag kobmeterenek 1/3-at. Ja cserep is fontos, mert nagy arkulonbsegek vannak, vszinu tondach tatai hornyolt egyenesvagasut tesznek bele az a legolcsobb /nm vagy valami gyengebb zsindelyt.
Mar csak annyi jutott eszembe, hogy a munkasoknak ki es mikor adja at a terepet es mit kell te biztosits (viz-villany vszinu, de pl. felvonulasi epulet, zarhato barmi, es orzes foleg amikor mar vannak bent ertekek de meg nincs riaszto - nalunk meg annal hamarabb jottek volna hivatlanok a tetohoz hasznalt lamberiaert).
Na mi ennyi mindent nem tisztaztunk vagy legalabbis nem sokat kozule, es lehet hogy jutna meg eszembe mas is. Ki kell kotni kotbert, es elore rogziteni kell, hogy ha nem tertek el a tervtol akkor nem novekedhet ar, na ezert kell ugy csinalni es reszletezni hgoy ne kelljen mar elterni.
Ami meg erdekes lehet, hogy ha bankhitel van a dologban, akkor mennyire tud rugalmas lenni a fizetesekkel... persze lehet, hogy epp nem erdeked elore feszegetni.
Ja es ruhazz be egy digi fenykepezobe, jo lesz gagyi is, es fotozz rendszeresen, kesobb nagyon jol fog jonni tudni hogy hova vannak egyes elemek eltakarva a vakolatban, vagy pl. athuzaskor melyik cso megy a hatso szobaba stb.
Szerintem a pontos szamitasok ellenere szamolj ra 10%-ot... aztan ha megmarad, az csak jo! Lehet belole pl. kerites, szunyoghalo, redony, konyhabutor, ilyenek...
Bocs a litaniaert, csak kicsit sok minden jut eszembe az epitkezesrol:) Ja me'g a lepcsok is, hozzaerto tervezze (sz+2*h, huzott fokok stb.), ezt rendesen csak mar a valosagban letezo vizszintes es foleg fuggoleges meretek ismereteben lehet.
Előzmény: ppmr (1623)
Marcsi59 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1625

 Valaki nem olyan régen írta, hogy a 140eFt-os kivitelező nagyon kommersz dolgokat használ. Jól gondold meg, hogy az olcsónak tűnő az valóban jó is lesz, olyan házat épít neked amilyet szeretnél.

 

Előzmény: ppmr (1623)
info1956 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1624
Kedves Axióma! Az nem baj, ha nem érted, amit mondok, mert lehet, hogy nem Neked szól, amiért nem Te vagy a hibás. Arról sem Te tehetsz, hogy a "tükörre" neheztelsz. Abban viszont igazad van, hogy ezzel a mentalitással nem lehet kuncsaftolni. Nem véletlen, hogy mélyen hallgatnak is azokról a dolgokról, aminek ismeretében sok vásárló elriadna. Ugyanakkor ne is vegyél engem komolyan, Sőt kacagj azokon a szamárságokon, amiket leírtam. Eszembe juttatod azokat, akik harsányan hirdették csalhatatlanságukat- úgy 30-40 éve- ma pedig szemüket lesütve kerülik a tisztázó találkozásokat. Pedig nincs miért szégyenkezniük. Egyserűen be volt nyomva a gomb.

Előzmény: Axióma (1622)
ppmr Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1623

Ma találkoztunk a 145e- es kivitelezővel: frankón kulcsrakészen 14,6 M számlástul mindenestül, csak be kell költöznünk. Ezzel szemben a másiknak úgy volt 14,6 M- s ajánlata, hogy ebben a munkadíj még nettó. Plusz mi vegyük meg a szanitereket, meg a csillárokat.

A 145e- s meg azt mondja, hogy ő 10e- rel számol minden csillárt, ha olcsóbban veszünk , a különbözetet visszaadja. Ugyanez a szanitereknél, mondjuk 70e a sarokkád, ha olcsóbban szerzünk be, visszaadja a különbözetet...

 

Fel van adva a lecke megint. Még egy ajánlatot várunk, aztán zsetont kell szerezni valahogy.

Axióma Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1622
Azt mar nagyon kezdo kozgazdasz tanfolyamon/ismerteton is elmondjak, hogy minden annyiba kerul, amennyit a piacon adnak erte, nem pedig annyiba, amennyibe eloallitani kerul. Ez van. Parh. topicban elokerult pelda jo ide is: uazt a hazat az Alfold kozepen majdnem ugyanannyiert epited fel mint a Rozsadombon, csak a telek ara mas, de kesz hazkent az egyik alig er tobbet, a masik meg tobbszoroset. Es? OK, szebb lenne ha nem igy lenne, de akkor mindenki csak a Rozsadombon akarna lakni, es mivel nem fernek oda, megint lenne valami, akar penzen feluli megkulonboztetes. Nem tudsz tenni ellene semmit.
Amugy pedig szerintem igenis lehet a folytonos javitassal jobb termeket letrehozni, mint az eredeti otlet (amivel nem allitom azt, hogy minden javitgatassal keszult termek szuksegszeruen jobb is akar a kiindulo otletnel, plane nem tetszoleges mas otletnel).
Előzmény: info1956 (1618)
Axióma Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1621
Lehangolo vagy es keseru. Ezzel a mentalitassal nem lehet kuncsaftot fogni! Es nekem lehet ezer baja a hazamnak a tied helyett, de nem koltoznek nyomaszto barlangba mint anno az osember (ha azt mondtad volna epitettel mar sot benne laksz, meg is ertenem a hangulatodat). Mivel a fontos kerdeseimre nem valaszoltal (ablak, szelloztetes, gazkeszulekek, fustelvezetes), ezert komolyan se tudom venni amit mondtal. A gazd. epulet ugyanarra az EMI-engedelyre tamaszkodik, mint amire LAKOhazat epitenel?
Egyebkent a vissza a termeszethez jegyeben nem hasznalod a kozmuveket (tisztitott viz, aram, szamitogep fujj), meg ilyenek?
Előzmény: info1956 (1620)
info1956 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1620
Képzeld el, hogy valaki azt tanácsolja, hogy a hideg ellen bújj bele egy nagy műanyag zsákba és a nyakrésznél zárd szorosra. Gyors megoldás, jó megoldás, de elmúlik a hideg, lassan izzadni kezdesz. Vágjál kis nyílásokat a szellőzés végett. Megérkezik a nagy meleg. Építs be ventillátort a zsákba. Repedezni kezd a zsákod a napfénytől. Remek ragasztószalagjaim vannak. Kerülget a hőguta . Akciós napernyőt tessék!!
A viharos szelek ellen pányva, a betelepült élősködők ellen méreg, Csak tessék, csak tessék! Üzletünkben minden eladó! Mi van Veled Emberke? Át vagy b...va a palánkon? Műanyag palánkot tessék! Diszperziós festék, levegő állj. Kifelé. Styropor, külső falszigetelés. Levgő állj! Befelé. Fólia, üveggyapot, beton cserép, rovarirtó mérgek, sugárzó kohósalak. Rákos lettél? Gyógyszer minden mennyiségben. Gyógyszer elleni gyógyszer minden mennyiségben. Beledöglöttél? De kár! Annyi jó ötletem lett volna még!
Előzmény: Axióma (1616)
info1956 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1619
Más megközelítésben: Amennyiben valaminek az értékét vizsgálja az ember, óhatatlanul a lenyomott gomb dolgozik. Mennyibe kerül? Pénzben kifejezve.
Javasolnám, hogy a ráfordított energiát vegyük alapul és mellbevágó felfedezésre jutunk. Ha az emberi lény fehérje szüklségletét nézzük, akkor, amíg a növényi fehérje kinyerése 1Ee/ Energiaegység/ igényel, addig az állati fehérje 40 Ee-t.
A tönkölyre fordított energia túlnyomó részét a nap adja, a sertésre fordítandó energiát meg az ember/ ól, moslék, takarítás, vágás. feldolgozás stb./
Visszakanyarodva. Azért drága az építkezés, mert olyan dolgokat kell orvosolni, ami azért keletkezett, mert megbetegítették az otthonodat. Vagyis félrekezelték, majd a tüneteket kezdték kezelni, majd a kezelés mellékhatásait, majd a mellékhatások okozta tüneteket........ tovább is van mondjam még?
Előzmény: Axióma (1616)
info1956 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1618
Építettem már ilyet, de az nem lakóház volt, hanem gazdasági épület. A költségeket pedig kb. olyan hasalással számoltam, hogy ha netán beüt valami gebasz, akkor is belül maradjak. Hihetetlen ugye? Mármint nem az amit konkrétan mondtam, hanem az, amit jelent. / Magyarul.: "hétköznapi" építőipari haszonkulcs elképesztő mérete/
Nem elhinni kell, hanem gondolkodni. Te aki programozó vagy, az analitikus elmédet használod, nem a reaktívat. Szerinted lehet olyan egyszerű / nem látható/ szorzót, vagy osztót beépíteni, aminek az lesz a következménye, hogy beüti a delikvens azt, hogy két szer kettő, és a kidobott eredmény 2, vagy 8?
Ezt az elmével foglalkozó tudomány " lenyomott gomb"-nak nevezi. A Te gombodat az építőipar és az építőanyag ipar nyomta le. A bankok pedig sírnak bánatukban, hogy milyen sokba kerül egy házépítés.
Előzmény: Axióma (1616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!