Keresés

Részletes keresés

denever333 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59723
Szóval mivel a pénteki nap megkavarta kissé a szokásos menetrendet álljon itt, egy kis összesítés ami alapján mindenki el tudja dönteni ki hova és miért megy!
Szóval a szokásos LR rendezvény nem pénteken van hanem szombaton A három terem programjáról már olvashatatok. A klub kicsit altenatívasabb lesz lásd felépő zenekar illetve a kisterem programja. Megjegyezném, hogy a Matek Márk visszamondta kedden a hétvégi bulit, ami elég kellemetlenül érint, de megoldottuk igy a program nem változik.
Illetve a Nulladik Változat 22.45.-től játszik,
Nállunk is lesz BB-Ákos, de mi szeretnénk teljesebb kört adni a magyar szinti pop illetve new wave felhozatalból így a kettes termben érdekes zenék is leszenek a hőskorból!
Ami a pénteki bulit illeti bár nekem semmi közöm nincs ténylegesen a bulihoz ( amellett, hogy nem tetszik ha egy hétvégét ilyen formában oszt meg két buli nem utolsó sorban még a hely is azonos ezt szóvátettem, de nem szankcionáltam a renitens szervező tagot.)
Szóval ahogy kivettem két terem lesz pénteken az egyikben BB A másikban Ákos. Amit még megtudtam illetve megigértettem a Józan Gézával, hogy tiszteletben tartjuk, hogy a pénteki buli BB így Dmből kb 4-5 számnál több nem nagyon várható.
Az hogy ki melyik bulira megy az mindenki maga dönti el!!!
fáklyamadár Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59722
De jó dolguk lehet az angoloknak, ha még nem hallottak rosszabbat. :)
Előzmény: SEVERINA (59720)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59721
CSak azért, mert még nem hallották a Padödö verióját.
Előzmény: SEVERINA (59720)
SEVERINA Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59720

Ez érdekes!

Az angol netezők szerint a világ legpocsékabb dala az Ob-La-Di...(Beatles) :-)

 

pat: Nehogymá' legyere!?_+/?!*! :-)

MarK Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59719

Disp: én is megyek.

 

studenac: a "visszafogásos" célzásommal arra utatlam, hogy ugyan volt 1-2 rövid megjegyzés a témában, de a bilit véleményem szerint Te borítottad ki (de lehet hogy tévedek), ami egyébként nem nagy baj, én legalább is nem vagyok a politizálás ellen, de úgy gondoltam, inkább nem reagálok. A Te hozzászólásodra viszont már kellett :)). Na mindegy, megismertük egymást véleményét, no problem :).

 

Patrona: "De jó, hogy egész este nem voltam itthon, csak felbasztam volna az agyam a hülyeségeiteken."
Nocsak, a laza Patrona idegeskedetett volna? Take it easy haver! :)

 

Giorgio: producer - kurvaélet! Remélem nem lesz igaz a hír...

 

Fabe: vigyázz, mert ki leszel tíltva a LR-ból is... ;)

 

G----: tomcat érveivel én is egyetértek, igaz a végén félreérthető volt - ugyanis a leírtak alapján ő egy igennel, és egy nemmel fog szavazni a kérdésekre.

A kórházprivatizációról még nem beszéltünk, ebben már magam is bizonytalan vagyok.

Egyrészt a boríték és az orvosok teljesítménye tekintetében nem látom olyan negatívan a helyzetet (persze szinte mindenki találkozott már felháborító tapasztalattal, de ez sztem nem általános probléma). Másrészt viszont a kórházak, műszerek, stb. szinvonalának egészén csak nagyon sok pénz segíthet, ami úgysem tud állami lenni.
Bár pozitív példa azért akad. Pl. 5 évvel ezelőtt épült fel a pécsi szívklinika vadi új épülete, idén 3x is alkalmam volt megtapasztalni (szerencsére nem betegként, bár profi körülmények közé kerültem volna) azt a magas szinvonalat, ahol ott dolgoznak, és amilyen környezetben ápolják a betegeket a dr Papp Lajos igazgató vezette gárda szakemberei. Csak ámultam-bámultam a nyugati körülményeken. Szóval ilyet is lehet, kérdés, milyen pénzből épült, merthogy ez nem magánklinika, "sima", tb-s ellátás folyik - az ország minden pontjáról odajárnak a betegek, sőt sokan külföldről is.
Ha állami pénzből épült, örvendetes, csakhogy több évtized kellene, hogy minden hazai eü-i intézményt ilyen (v, minimum hasonló) szinvonalra hozzanak.


Szóval a privatizációk közül, talán a kórházi az, aminek lenne értelme, persze ezt is lehet jól és rosszul csinálni. Valószínűleg elkerülhetetlen, hogy tb-n kívűl is fizetni kell majd idővel az ellátásért (mint sok helyen nyugaton). S pozitív körülményeket látva (és az egészségéért) bele is menne az ember - igaz ez megint egy olyan összeg, amivel jelentős kiadásba kerül egy családi költségvetés, és újfent arra gondolunk, hogy ismét pénzeket húznak ki beőlünk, a bevételi oldal viszont alig nő... Katasztrófa, hogy lassan minden annyiba kerül(sőt), mint nyugaton, a fizetések persze nem emelkednek...(pl. DM cd-t is érdemesebb külföldön venni, hogy ON  is legyek:)
De ez már egy másik téma.

Skywalker. Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59718
Látod, pedig ha összefutunk tuti segítettem volna, hogy másfél órán át visszatartsam a "levegővételed"! :))))
Előzmény: patrona (59717)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59717
Na tessék! Pedig már azon gondolkodtam adok mégegy esélyt a LRnak, hátha kibírom akár másfél órán át is egy levegővétellel, mert úgy néz ki a szombati programomat át kell tennem másik napra, mivel a kukorica nem tudott eljönni, és az Esmeraldákat is kivették elöllem a tékából. Erre kiderül, hogy ott leszel, bázz. Még jó, hogy beírtad, köszi!
Előzmény: Skywalker. (59716)
Skywalker. Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59716
Jaigen, természetesen mi (én) a szombati LR-ba megyünk! :)
Előzmény: Useless (59715)
Useless Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59715

Én a szombati LR-ba nem tudok menni, csak a péntekibe. Nemcsak Bonanza lesz, a másik teremben a két Géza (Józan Géza, Andone) lesz a DJ. Azonfelül lennt lesz a Viva Tv is(jól tudom, Gézák?), úgyhogy remélem kiakaszthatjuk a táblát, hogy MEGTELT!

 

 

Useless Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59714

Kutakodtam egy kicsit a neten...

 

"Magyarország nem írja elô egy kötelezô mennyiségû pénz meglétét. Feltételezi, hogy a külföldre utazónál van annyi pénz, amennyivel ottlétét biztosítani tudja. Romániában, viszont elôírnak egy minimális összeget, amely nemcsak Magyarországra, hanem az egész Európai Uniós övezetbe való belépéshez kötelezô. Ez öt napra 500 euró, ám amennyiben az úti okmányokból (repülô-, vonat- vagy buszjegy) kiderül, hogy huzamosabb ideig akar kint tartózkodni valaki, akkor ennél több összeget is megkövetelhetnek a vámosok. Mindez annak a biztosítása céljából történik, hogy a nem tisztességes szándékkal kiutazni óhajtók ne jussanak ki koldulni, esetleg más törvénybe ütközô tetteket elkövetni. Amit viszont e tekintetben észlelünk, vagy észlelni vélünk, hogy ez pontosan fordítva történik! Sajnos ezzel az elôírt valutaösszeggel gyakran a szegényebb erdélyiek Magyarországon lakó családtagjainak, barátaiknak a meglátogatását akadályozzák meg. Ugyanakkor azok, akik nem igazán jó szándékkal hagyják el Romániát, gond nélkül benyúlnak a zsebükbe, felmutatják a pénzt, és utána vídáman ûzik „mesterségeiket"."

 

Részlet a kolozsvári magyar konzullal folytatott beszélgetésből.

 

Tehát a lényeg, hogy az erdélyi magyaroknak, ha jönnek hozzánk látogatni, minimum 500 eurót, mintegy 125 ezer forintot kell felmutatni a határon. A kettős állampolgárság erre a problémára tökéletes megoldást nyújt.

Előzmény: studenac (59661)
Skywalker. Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59713

LivingRoomba megyek.

Clientre is szeretnék.

 

Mark Bell az új producer? Exciter 2 várható?

 

Szerencsére nem érek rá, így a politika nélkülem forrong (most sokan örülnek), de élvezet olvasni! És még nem tudom, hogyan szavazzak!

Előzmény: Giorgio Volli (59685)
N-joy Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59712

Köszi!

Azért ha tudsz valami konkrétumot, légyszi mielőbb írd fel! Fontos lenne. Ha máskor nem, remélem elötte lévő nap PeCsában kiderül! 23h előtt nem hiszem, hogy letudnánk érni! A lányokra is feltétlenül kíváncsi vagyok!

Előzmény: disp (59679)
SEVERINA Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59711

Off

Mario: És még van bőr a pofádon, hogy beírj a BB topicba!;-P

Előzmény: MARiO (59702)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59710

Studenac meggyőzően érvelt a nem mellett, de azóta az igen-re is olvastam meggyőző érveket, és sokak boldogságára be is másolom. Íme!

 

 

2004.11.10., szerda
tomcat

Kogutowicz Manó: Magyarország vármegyéinek kézi atlasza - olvasom egy kötet borítóját egy könyvesbolt kirakatban, és elmosolyodok a gondolaton, hogy a derék Kogutowicz Manó vajon tudta-e 1904-ben, amikor rajzasztalához leült, hogy száz évvel késõbb miféle különös, leheletfinom ambivalenciát teremt becsületesen végzett munkájával?

Most azonban 2004 van, a hatvannégy vármegye már történelem, és itt van nekünk ez a 93,000 négyzetkilométer, nesze, magyar, ez az országod. Aztán most feldobtak nekünk egy érdekes kérdést: vajon mennyire érdekel minket, hogy mi történik azokkal, akik az elmúlt nyolcvannégy évben kiszorultak errõl a területrõl? Hajlandóak lennénk-e megszavazni nekik a kettõs állampolgárságot, vagyis hogy õk, amellett, hogy Románia, Szlovákia, Ukrajna, Ausztria, Szerbia vagy Szlovénia állampolgárai, lehessenek-e egyúttal a Magyar Köztársaság állampolgárai is? Errõl szavazunk rövidesen, ám azt már szándékosan ködösítik, hogy mirõl is szól ez, miért kell vagy nem kell szavazni, és mi az értelme az igennek vagy a nemnek.

Képzeljük magunkat egy olyan magyar család helyébe, aki Trianon után valahol odakint rekedt.

Élik békés életüket, a férfiak dolgoznak, a gyerekek iskolába járnak, a nõk kenyeret sütnek. Szeretik Magyarországot, magyarul beszélnek, ez a hazájuk. Igen ám, de hirtelen jön Trianon. Jönnek az idegen katonák, megszállják õket, s közlik velük, hogy kuss, minoritán, mostantól ez nem a ti hazátok, és örüljön, akit nem lövünk agyon. A magyarok csak állnak a ház elõtt szomorúan, nézik, ahogy a részeg katonák tivornyáznak odabent, lerombolják a fél falut, és csendesen remélik, egyszer ennek vége lesz. De nem lesz.

Eltelik egy év, tíz év, sok év, de az idegenek maradnak. A magyarnak nem szabad magyarul szólnia. A magyarnak lerombolják a faluját. A magyarból vöröskatonát csinálnak, s a frontra viszik a sajátjai ellen harcolni. Mire hazaér, a falut felégették az idegenek, akiknek mindegy, csak háború legyen. A magyart kitelepítik, internálják, mert kell a hely a hazájában az idegennek. A magyar szomorú, ám csendesen õrzi magyarságát. Azt nem adja senkinek, semmiért.

S eljön egy nap, amikor a Csonka-Magyarországon felteszi valaki a kérdést: mi van ezekkel a magyarokkal?

S Csonka-Magyarország fõvárosában, ahol a magyar fiatalok jövõjét kábítószerbe fojtják, ahol csillogó plázákban veszik el tõlük az emberség gondolatát, ahol tiszteletlenségre, aljasságra biztatják a nemzet virágát, egy idegen felkiált: Fasizmus! Ilyet még kérdezni is bûn!

Ám a hang nem hal el. Kérdi ismét: Mi van ezekkel a magyarokkal?

És a hang gazdája nincs egyedül. Háromszázezer aláírás gyûlt össze, hogy kiírják a népszavazást a kettõs állampolgárság ügyében. Én is aláírtam, és sokan ti is.

De miért kell nekünk, hogy a határon túli magyarok is a Magyar Köztársaság állampolgárai legyenek? Mit old ez meg? Miért jó nekünk, ha egy idegen állam polgárai magyar útlevéllel a zsebükben szaladgálnak?

A rövid válasz: mert õk is magyarok. Mert nemzetünk tagjai, mert családjuk már sok száz éve is ott lakott, ahol most egy idegen állam zászlója lobog. De van egy másik válasz. Mert az elszakított magyarok saját hazájukban számkivetettek. Szerbiában, a Vajdaságban folyamatosak a magyarellenes támadások. Romániában, közelgõ EU-csatlakozás ide vagy oda, a magyar továbbra is másodrendû állampolgár. Ukrajnában, a Kárpátalján kilátástalan az élet, nyomorognak az emberek.

Ha az elszakított magyarok magyar állampolgárságért folyamodhatnának, az sok mindent megoldana számukra. Mint egy idegen állam polgárait, a helyi hatóságok nem zaklathatnák õket olyan könnyen. Nem tagadhatnák meg tõlük a külföldre utazást, nem vonhatnák be útlevelüket, mert magyar útlevelükkel továbbra is elhagyhatnák az országot. Hogy miért akarnának utazgatni? Nos, gondoljatok bele például, hogy egy beteg embernek mennyi esélye van egy életmentõ mûtétre Ukrajnában, és mennyi Magyarországon. Ám Ukrajnából nem lehet csak úgy ukmukkfukk átszaladni, ahhoz vízum kell, hosszú utánjárással. Vízum a saját hazádba, hát persze. Abszurd helyzet. Sok értékes ember is él odakinn, akikre itthon égetõ szükség lenne, ott pedig munkanélküliként tengõdnek, mint például orvosok, egyetemi tanárok, mérnökök, de egyszerû munkásemberek, földmûvesek is. Hosszadalmas, beláthatatlan procedúra lenne számukra magyarországi munkavállalási engedélyt kérni.

Egyszóval a kettõs állampolgárságra azért kell igennel szavazni, hogy a külföldre szakadt magyarok emberként élhessenek. Emberként, akinek van saját hazája. Aki azt mondja, nem kell velük törõdni, mert már nem magyarok, annak kívánom, hogy élje át a sorsukat. Lökjék le a villamosról a saját szülõvárosában azért, mert magyarul szólalt meg.

S miért kampányol az MSZP és az SZDSZ a kettõs állampolgárság ellen?

Lehet erre válaszolni összeesküvés-elmélettel, politológiai elemzéssel vagy józan ésszel. A rövid válasz, hogy azért, mert magyarellenesek, egy kis csiszolást kíván. Ha a külföldi magyarok magyar állampolgárságot kapnak, akkor szerezhetnek bejelentett magyarországi lakóhelyet, és akkor szavazójogot is kapnak. Ez esetben azonban máris eggyel több jobboldali szavazó van az országban, mivel a határon túliak túlnyomó többsége jobboldali, nemzeti érzelmû politikai nézeteket vall. Nem valószínû persze, hogy hirtelen tömegesen települnek át Magyarországra, hiszen nekik ott az otthonuk, nem akarnak õk menni onnan sehová. De pártunk és kormányunk mégis úgy véli, ez olyan komoly veszély az õ szavazóbázisukra, hogy inkább ott dögöljön meg az összes magyar, õk ellene vannak.

Kívánom az összes vadliberális tuskónak, aki velük egyetért, hogy fusson össze egy csetnikbandával egy nyári éjszakán, Szabadka utcáin. Nyaljon elõtte jó sok bélyeget, akkor talán nem fáj annyira.

Ami meg az áttelepülést illeti: a románok már régóta nagy bizniszt csinálnak abból, hogy vesznek Magyarországon valami lepusztult viskót, bejelentik állandó lakhelynek, és magyar nyugdíjért folyamodnak. Aztán persze élnek vígan Romániában, soha nem is voltak Magyarországon, csak kapják a pénzt a hülye magyar államtól. Ez nem zavarja az MSZP-SZDSZ koalíciót, csak az, ha a hülye magyarok ide akarnak jönni.

A népszavazás másik kérdése a kórházprivatizáció lesz. A kérdés: adják-e magánkézbe a kórházakat, rendelõintézeteket, vagy maradjon az állami társadalombiztosítási rendszer?

A privatizáció ellen már régóta dühödt aláírásgyûjtés folyik. Meg kell hagyni, ügyes trükk, hiszen a droidok kérdés nélkül aláírnak bármit, ami az aktuális kormány bármely döntése ellen szól. Most mégis szavazás lesz a dologból, mert nem gyûlt össze elég droid. Miért is kell, vagy nem kell magánkézbe adni a kórházakat?

Voltál már súlyos beteg? Ha nem, szüleid, rokonod, ismerõsöd volt-e kórházban, esett-e át komoly mûtéten? No és észrevetted-e, hogy az orvosok elsõ kérdése az: hoztál-e borítékot? Na, persze, hülye kérdés, mindenki tudja, hogy ez így mûködik. Volt-e, hogy nem tudtál borítékot adni? Megtaláltad-e már édesanyád holttestét egy mocskos folyosó végén, a kövön heverve, lepedõvel letakarva, miután az orvos közölte, hogy csak kenõpénzért hajlandó tisztességesen megmûteni? Nem, velem szerencsére nem történt ilyen, de egy olvasómmal igen. Nekem csak telenyomták minden szarral szerencsétlen anyámat, és kísérleteztek vele, ki akarták próbálni, valóban súlyos allergiája van-e, vagy csak viccbõl írták rá a kórlapjára, hogy milyen gyógyszert nem kaphat.

S vitted-e már orvoshoz a kutyádat? Elámultál-e az állatorvos csillogó rendelõje láttán? Tudtad-e elõre, mennyit kell majd fizetned, és tényleg annyit fizettél-e, szabályos számla ellenében? Azt csinálták-e a kutyával, amit mondtak, hogy csinálni fognak?

Hát, valami ilyesmit fogunk látni az emberi kórházakban is, ha magánkézbe kerülnek. A riogatás ellenére nem valami csirittya vidéki suttyók fognak feljönni Pestre kórházat venni, me' hallották hogy az jó bolt, hanem máris sorban állnak a nagy nevû nemzetközi cégek, hogy az óriási piacot jelentõ magyar egészségügybe beruházzanak. Profi ellátást nyújtó, új kórházakat építenének, és véget vetnek a borítékozás tisztességtelen játékának, hiszen érdekük, hogy szolgáltatásuk megbízható és kiszámítható legyen. Azok az orvosok tiltakoznak, akik már rég beépültek a politika felsõ köreibe, és most szûkölve féltik a zsebbe osztogatott, adómentes százezreiket, millióikat.

Egyszóval én mind a kettõs állampolgárságra, mind a kórházprivatizációra igennel fogok szavazni. Aki magyar, velem tart!

 

studenac Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59709
Bocs Denever 33333!

Tényleg nem neked kellett volna címeznem, hanem KUCCED-nek. Ő vot az aki nem értette.
Előzmény: denever333 (59706)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59708
Hát bizony, végre kimondta valaki. Télleg FAbe, az Almában melyik hídat szoktad blokkolni, ha nem tetszik az elnök, akit választottak?
Előzmény: Fabe (59707)
Fabe Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59707

"Szóval próbálj meg elvakultságoddal szemésztre menni mert kóros!!!!!!"

 

sőt, roppantul örűlnénk ha v.hol máshol hírdetnéd az szdsz-es komcsi riogatásaidat...inkább pörögjél padödö haknira.

 

 

Előzmény: denever333 (59706)
denever333 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59706
Kedves STUDENACCCCCCIKA!

Úgy látszik agyadra és a szemedre ment a politika, ha már olvasni se tudsz ugyanis én nekem egyértelmű volt amit a törvény le írt. Amit írtál azt nem én írtam!
Szóval próbálj meg elvakultságoddal szemésztre menni mert kóros!!!!!!
Előzmény: studenac (59622)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59705
Najó, püppedek, ha már ilyen kedves vagy. Papírzsepit készíts ki.
Előzmény: MARiO (59704)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59704

Honnan tudjam, picsába már!

 

Viszlát.

Előzmény: patrona (59703)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59703
A fidesz meg Viktor életútja miért elválasztható? Vagy úgy értetted, hogy csak úgy álltalában a Viktorok?
Előzmény: MARiO (59702)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59702

1. Fidesz

2. Viktor

3. Reiszolás

4. Ákos meg a Bonanza (elválaszthatatlan a 2 életút)

5. Én

Előzmény: patrona (59701)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59701
Már hogy ne gondolnám komolyan? Én mindent komolyan gondolok, ismerhetnél már. Sorolj fel mondjuk 5 olyan dolgot, amit én nem veszek véresen komolyan az életben, jó?
Előzmény: MARiO (59700)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59700

Remélem, komolyan is gondolod, csak úgy van értelme csinálni.

Előzmény: patrona (59699)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59699
Azthiszem egy nagyon fontos mélyponthoz érkeztünk el. Egy perces néma csendet kérnék.
Előzmény: MARiO (59698)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59698
Nem, AZ ESZMEralda, húhúúúú!!!!
Előzmény: patrona (59697)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59697
Mi vagy te, WADAngyal? Höhöhöhö
Előzmény: MARiO (59696)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59696
Én azért meghugyoztatnám, hátha találnak a pisiben egy két sakkszoftvert vagy rejtett programnyelvet.
Előzmény: patrona (59695)
patrona Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59695
Ez most csak így csípőből ment, olyan is volt. De az igazán nagy dobásokra alaposan rá kell készüljek. De nem szégyen az, Kramnyik is 4 órát gondolkodott egy lépésen Lékó ellen, aztán végülis megnyerte:-)
Előzmény: MARiO (59694)
MARiO Creative Commons License 2004.11.11 0 0 59694
Hát, az előzőn is majd összehuggyantottam magam, de ennél már abban is fürdök. Tudsz még ilyet, vagy visszavonulsz egy kicsit gondolkodni holnapig?
Előzmény: patrona (59693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!