Keresés

Részletes keresés

kalcichris Creative Commons License 2011.04.27 0 0 17

Ez egy jó ötlet lenne.Aki hirdet az használjon egy színt aki "offol" az másik színt és akkor mindenki azt olvassa amiért jön.

Előzmény: emkorec (15)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 16

Ezek a beszélgetések, tapasztalatok csak generálják az adás-vételt.

Ettől jön meg a kedv...és ha megjött a kedv, akkor elkezdődik a puhatolózás, ami végül (az esetek többségében) sikeres adás-vétellel zárul.

Ez így jó, így természetes, ettől sikeres  a fórum!!!

emkorec Creative Commons License 2011.04.27 0 0 15

A Canon kocsma pl olyan halott, hogy a bárpulton megpimpósodott a vörösbor. Senki nem jár oda és nem lehet megparancsolni az embereknek hogy járjanak oda. Szerintem legalábbis. Szerintem ha ezt kikötnék, megszűnnének az ilyen jellegű beszélgetések, mert sokan eladni-venni mennek a releváns topikba, de látnak valami diskurzust amihez hozzá tudnak szólni és ettől lesz a lentebb már említett piac jellege a topiknak. Sokan nem dumálni jönnek ide alapvetően, hanem hirdetést keresnek, de végül ők is a részévé válnak a közösségi életnek és ettől él a topik úgy, hogy egész nap az első oldalon van a fórum topiklistájában kis tűz-logoval a neve mellett.

 

Az viszont úgy nézem egyre inkább kezd elterjedni, hogy vastagon szedett vagy nagyított betűvel adnak fel hirdetést, így azok kitűnnek az offtopik hozzászólások között. Ezt szerintem nem szidni kellene hanem szorgalmazni és már meg is van oldva a probléma java része (már csak a keresőmotoron kellene finomítani). Azt én is aláírom hogy ne lehessen óriásbetűt pirossal beírni mert az már zavaró lehet de az hogy valaki félkövérrel vagy 1 számmal nagyobb betűvel különbözteti meg a hirdetését az off-tól az jó dolog. Nekem már ráállt a szemem erre.

Előzmény: topoly (14)
topoly Creative Commons License 2011.04.27 0 0 14

Az Adok-veszek legyen az, ami. Minél szigorúbban tartjuk magunkat hozzá, annál használhatóbb. Szerintem zavaró, amikor 3-500 jórészt off hsz-t kell átnyálazni, ahhoz, hogy lássam, van-e eladó tele, vagy egyszerűen kíváncsi vagyok a felhozatalra.

Van annyi (tár)hely, topik, ahol dumálni lehet az optikáról, hogy ihaj. Mindenféle sértődés nélkül simán átvittünk off beszélgetést a Canon kocsmába vagy az objektívtesztesbe. Ha elvetjük a használhatóság és a célszerűség minimum elvét, akkor megeszi a fene az egészet, és ilyen alapon még kétszázszor szó nélkül meg kell engedni sashajkurász olvtárs telével készült képeit.

emkorec Creative Commons License 2011.04.27 0 0 13

Én is csatlakozom ahhoz hogy a keresőmotorral vannak sajnos problémák. Valószínűleg a fotós adok veszek topikok speciálisak ebből a szempontból de például az hogy 3 karakternél hosszabb keresőszót kell megadni sokszor bizony problémát jelent.

 

Mivel nem lehet rávenni egy online-embertömeget hogy az ügyes bajos dolgait pl a Canon kocsmában intézze és igenis mindenki ugyanolyan rendszerességgel látogassa és ugyanolyan segítőkész legyen, mint a Canon adok-veszekben, és arra is felettébb nehéz lehet rávenni a népet hogy egységesen adjon fel hirdetést ne legyen példuál 24mm f/1.4, 24mm f1.4, 24mm 1.4 vagy 24/1.4, 24/1,4, 1.4/24mm és még sorolhatnám, nem beszélve az olyan hirdetésekről hogy "85 milis" objektívet és "5démaki-t" árul valaki. Mivel ezt így nem lehet megszabni ezért a keresőmotoron kellene valahogy finomítani. Mert ha jelenleg azt írom be hogy "28mm 1.8" mert keresek egy Canon vagy Sigma 28mm f/1.8 objetkívet akkor be fog jönni az összes hirdetés amiben szerepel a 28mm vagy az 1.8-as szám valamelyike. Ha trükközök a mindenféle OR és AND és egyéb kifejeztésekkel már nem emlékszem mik a lehetőségek, akkor meg rendszerint nem talál semmit a kereső. Emiatt például én mindig úgy keresek, hogy 500 hozzászólás látszódjon egy lapon és Ctrl+F, majd a böngésző keresőjével megyek a témára.

cvt01 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 12

Szeretem a topikot úgy ahogy van, szerintem inkább a fórum keresőmotorján lehetne fejleszteni. Eddig többnyire olvasgattam és nem zavart a sok off-topik post, de most, hogy eladok és vásárolok keresgéltem a reális árakat a portékámhoz és nehéz volt megtalálni a hírdetéseket és a kereső sem volt túl nagy segítség. Ennek ellenére azt mondom jó ez így ahogy van, annyira, hogy még a licitálós oldalas hírdetéseket is engedném.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 11

Jól összefoglaltad!

Az utolsó mondataid pedig valóban jók! Igen, legyen elvárás az, hogy ha valaki valamit itt el akar adni, azt csak ár (irányár) megjelöléssel tehesse! Ennek hiánya valóban sokunkat bosszant.  (Ajánlatokat mélen kérek...stb)

 

Előzmény: telescoper (10)
telescoper Creative Commons License 2011.04.27 0 0 10

Most csak az adok-veszek topikokról mondom, hogy

 

Külalakról:

akinek az a vágya, hogy piros és lóbetűkkel ír, az írjon úgy. Legalább kiállítja magáról a bemutatkozó levelet, azonnal tudom kivel nem tárgyalok. Azonnal tudom, hogy elfed valamit a külalakkal, nagyon nagy óvatosságra int.

 

Tartalom:

Igen, adok-veszek topik. Az eladni való (ill. megvenni való) cuccokról lehessen értekezni, csakúgy mint a piacokon. Ott sem azt kérdezi az ember, hogy hogyé a kokas kilója és ez milyen nehéz. Megkérdezi esetleg a vevő azt is, hogy mit evett az a kokas, milyen öreg, satöbbi. Sőt! Adjon már tanácsot, öten jönnek a lányomék, kakast vegyek pörköltnek, vagy inkább egy nagy kacsát süssek. Melyikkel járok jobban. Szóval ez a topik piac, nem kell túl sok szabály. És persze a piacon van piacfelügyelő is, ha valamit túlzásnak talál, akkor bemondhatja a hangosanbeszélőn, meg odamehet megmondani, hogy el lehet hagyni a területet.

 

Jelleg:

Azt helyesnek tartom, hogy a licitálós oldalakat ne kehessen linkelni, ez már elintézve.

De ne is legyen ezeknek a topikoknak olyan licitálós jellege. Ez inkább emlékeztet engem a haszonszerzésre, mint a fotós megúnt, fölöslegessé vált cuccainak másik fotósnak való eladására. Ajánlatokat mélen kérek (eladási árra!), vagy a legnagyobb ajánlat viszi. Kiver a víz. Javaslom, hogy legyen kötelező az eladási árat szerepeltetni. Talán a nepperek kevesebb kedvvel járnának ezekbe a topikokba.

kalcichris Creative Commons License 2011.04.27 0 0 9

Úgy, jó ahogy van. Nagyon szeretem a topikot ahogy van, mindennap olvasom és sokat adok a jártasabb fotósok véleményére és itt szerintem vannak páran. Vásárláshoz hozzá tartozik, hogy kérünk véleményt és tapasztalatot a megvenni kívánt eszközről. Senki nem akar 100 ezreket elkölteni, úgy, hogy nem kérdezősködik olvas utánna. Itt mindig válaszol valaki és aktív a topik akkor minek napokat bogarászni a neten, ami sokszor nem helytálló dolgokkal van tele. Piros betűzésről , meg annyit, hogy találtak még egy dolgot amin lehet rágódni. 

Legyen a topik neve Canon Eos adok - veszek - beszélek  (:

üdv.

theraphosa Creative Commons License 2011.04.27 0 0 8

Tapasztalatokkal egyet értek.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 7

A topik attól vált ilyen pörgőssé, hogy ilyen színes-változatos. Sokszor, ha nincs téma, akkor az pörgeti fel, hogy kínjában az ember kritizálja a másik írás betűméretét, színét...jobb híján :)

Azt sem hiszem, hogy ne olvasnák szívesen mások tapasztalatait.

Én nem változtatnék...minden változtatás magában rejti a kockázatot is, azaz lehet, hogy többet árt, mint használ.

 

theraphosa Creative Commons License 2011.04.27 0 0 6

Ha valaki valamit keres az előbb utóbb megtalálja. 32-es piros betűk tényleg nagy kreativitásra vallanak. Tény, hogy tovább lehet gördíteni.

Előzmény: Törölt nick (3)
T3v3 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 5

Ez igaz. Láttam én is sok kérdést - optika vásárlással kapcsolatban - más topikokban ahol a mai napig a kutya nem válaszolt rá, a canon eos adok-veszek-ben viszont szinte azonnal.

Előzmény: kisgorbi (4)
kisgorbi Creative Commons License 2011.04.27 0 0 4

Viszont a canon eos adok - veszek topikből kiindulva, ahol igaz, hogy nem csak a topic nevének illő dolgok történnek, de ha valakinek bármi problémája van a canon gépével, ez a legpörgősebb canon topic, és tudja, hogy valaki úgyis fog tudni segíteni neki, és hatalmas segíség, hogy nem úgy kell összevadászni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 3

Nem jó a túlszabályozás! Egy optika megvétele sokszor szubjektív dolgokon múlik. Igenis fontos, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata, kalandja egy-egy obiról.

Szerintem a betűk színe mérete sem annyira probléma, mint ahogyan itt egyesek gondolják. Egy termékre fel kell hívni a figyelmet. Mindegy hogyan, az a lényeg, hogy megakadjon rajt az ember szeme. Ez aranyszabály! Ne akarjuk sablonok közé tenni a hirdető "kreativitását".

Egy újságban sem kötelező minden cikket elolvasni, át lehet ugrani azt, ami nem érdekel.

cannonball Creative Commons License 2011.04.27 0 0 2

Igen, de sokszor 10 hozzászólásból 8 a "szerintetek milyen optikát vegyek a xxxD-re?" c . kérdés, ráadásul már kb.20X megvitatott optikák relációjában. A kisbetű-nagybetű-színes betű ügy meg egyszerű: le kell tiltatni a szövegszerkesztőben, így abból sem lesz feszültség. 

Előzmény: theraphosa (1)
theraphosa Creative Commons License 2011.04.27 0 0 1

Szerintem meg lehessen kritizálni. A 32-es piros betűméret nem az igazi. Optika tapasztalatok segítség is lehet a vásárlásba/eladásban.

Előzmény: cannonball (0)
cannonball Creative Commons License 2011.04.27 0 0 0

Ne legyenek élménybeszámolók, vélemények, optika tapasztalatok, mert erre van rengeteg egyéb rovat.

Ne lehesen kritizálni a másik hirdetését, mert ezzel is sok hely megy el.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!