Apríték adagagoló építése .Ide lehet írni tapasztalatokat kérdéseket ebben a témában.Sok embert foglalkoztat a kérdés .hogyan lehet kiváltani a gázfűtést ,hogy a komfort azért megmaradjon.
Véletlenül találtam ide és néhány napja olvasgatom a fórumot.
Sok-sok tudás van már itt felhalmozva ezért le a kalappal.
Én is építettem egy égetőt amit töbször módosítottam, az enyém vályu szerü.
A tartálya a gyenge pontja az egésznek mármint nálam.
Már az ötödik telét tapossa.A tartálya is második generációs, van benne bolygató és mégse jó.
1-2 óránként megkell piszkálni a fürészport a tartályban mert felboltosodik.Magától nem folyik utánna.Eddig úgy gondoltam hogy ennyi belefér hogy néha megpiszkálom, de eljött az idő infó gyüjtésre mert már unom hogy mindig babrálni kell.
Teszek fel néhány képet hogy érthetőbb legyen.
Most jön a kérdés hogy nektek milyen jellegü tartályotok van ami bevált és nem kell piszkálni?
Talán valaki tud segíteni, nem épp ontopic, de nem találtam közelebbit.
Van egy tepsis forró(hal)füstölőm, biztos láttátok a fishing&hunting reklámozza örökké, olyan mint két tepsi összefordítva, denszeszégővel kell alulról melegíteni és a benne levő faszén szétizzik. Tökéletesen működik, csak ajánlani tudom minekinek.
Na de van a forgács fölött egy csepptálca-szerűség, ennek az alja totálisan befeketedik. Ha jól sejtem kátrány a bükkfaforgácstól. Mindenütt frankón el tudom mosni-takarítani a cuccot , de ezt az egy részt lehetetlen. Pont úgy néz ki mint egy igazi hidegfüstölő belseje. Rozsdamentes acél, nyilván smirglivel-vésővel-kalapáccsal lejönne, de inkább valami kulturált módon szeretném, ha lehet.
Létezik valami trükk amivel azt a fekete trutyit le tudnám takarítani? Legközelebb is olyan lesz, de nem számít, akkor is eltakarítanám, szeretem, ha tiszta. Azt is tudom, hogy egyébként semmi bajom nincs tőle - szimplán csak zavar.
Mint írtam nekem max 1 hét és elég a 12-es vas!! Valami hőálló anyag kellene én úgy gondolom. Nekem a fej teljes hosszába kell mert másként nem ég el a kukorica szemét. Csak összeáll!!!
Nagyon köszönöm, arra gondoltam hogy vészhelyzet esetére vagy kemény hidegebb periódusra érdemes lenne beszerezni valamennyit, mivel csak kb másfél hónapi mennyiséget tudok betárolni rostálva, zsákolva és az aprítékolás nagyon időjárás és szabadidő függő.Az ukrán cucc biztos jó lenne csak nem tudom mennyire számít a távolság, vas megyei vagyok.
Ezeket a lengyel égetőket eredetileg daraszénhez tervezték a legtöbbet. Azért annyira lassú fordulatúak. Pellettel még így is sokat pihen, fűrészporral szinte már folyamatosan kellene mennie.
Mivel már nagyon viseltes az enyém, most felújítom.
Szeretnék egy új égőfejet is alkotni, másodlagos égésilevegő befújással, nem tudom mi lesz belőle...
Szia! Az enyém Ökoenergia típusú, nagyon lassú volt nekem is vennem kellett egy gyorsabb hajtóművet ,ez 4,2 -t fordul most remek, sikerült a paramétereket is jól beállítani, meg beraktam egy barometrikus szabályzót is, dolgozik rendesen, most hiába nézem a kéményt nem látszik hogy dolgozik e vagy sem úgyhogy okés. Csak aprítékkal nyomom, magam csinálom, mást itt nem nagyon lehet szerezni olcsón. A bolygatás örök téma nálam, tartály gyári négyzet alapú, a kerek sokkal jobb az itteni szakik szerint. Úgy vettem észre attól is függ hogy milyen apritékot sikerül fabrikálnom. Köszönöm a válaszod.
Szia! Azt vettem észre hogy a pálcák egyik oldalon lazítanak, a másik oldalon viszont tömörítenek, ezért ezt fabrikáltam egy vakkarima meg egy rugóacél rúd felhasználásával. Kíváncsi leszek mit alakít.
Szia!Igen ha már hosszú tartályos megoldás akkor mindenképpen lánc kell az ékszíj az nem ilyen kis fordulatra nagy nyomatékra való!Az első adagolóm kb.20éve nekem is ilyen megoldású volt 3m hosszú tartály konbájn lánccal a bolygató pálcák 3/4" csődarabok voltak ( minimum 16mm-es betonacél kell ennél a megoldásnál!Ezért sokkal jobb a körtartályos megoldás annál a bolygató tárcsa + 2a garat hosszal megeggyező hosszú bolygató pálca tökéletes bolygatást ad.Nekem jövő januárban lesz 10éve hogy gond nélkül megy ilyen megoldással.A legnagyobb nyomaték a bolygatáshoz kell!Nekem is 370W-os motor hajtja a tartályos csigát és a bolygatót egészen lassú percenkénti 3-as fordulatú a csiga a bolygató 0,7-et fordul percenként így bírja!( 960l-es tartály 20cm átmérőjű a tartályos csiga a fejé 10cm az kb25-t fordul)A fej csigáját egy másik hajtóművesmotor hajtja.
Pont így csináltam , csak ékszíj helyett bicikli lánccal meg a nagy és a legkisebb fogaskerékkel mert féltem hogy megcsúszik, hát a 200as szegeket rátekerte a tengelyre, a csiga meg üresen forgott.
A csiga tengelyen van a kis ékszíjtárcsa, arról lesz a hajtás. A bolygató végén lesz egy negyven centis ekszijtarcsa ami egy tengelyt hajt meg ami hosszában átmegy a tárolón és pár db köracél áll ki belőle 15-20centit. Én így láttam egy 15éve működő adagolón
Két napja nekiláttam az új adagolónak végre. A motor 380as, 370 w os, ez fogja majd a bolygatót is hajtani. Remélem elbírja majd, ha mégsem akkor teszek rá még egy motort :).
A levegő kettő db 36mm belső átmérőjű csövön meg a fejbe, ehhez hány db 5-6mm es lyukat fúrjak a fejbe szerintetek?
Apriték rostálás után fennmaradó nagyobb darabokról. Jelenleg tárgyalásban vagyunk Tomiali kollégával kalapácsos daráló ügyben, ha sikerül nyélbe ütni, akkor megoldódik a dolog.