Keresés

Részletes keresés

toria78 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 9795

Kitartás, nálunk is volt pár napig, már második rohamban, aztán visszaállt minden rendben.

azért hozzáteszem, hogy a fiam 2,5 évesen felhagyott a délutáni alvással....

 

Most a szobatisztasággal haladunk -(bárcsak melegebb volna). A nagydologért szól időben, megy is a wcre vagy bilire (fürdőszobától függően), egyikkel sincs semmi baja. Téves riasztás nemigen van, csak úgy, hogy éppen akkor mégsem jön, csak pár perc múlva, de akkor is szól.  A pisiért inkább nem szól - de az is előfordult már éppen, de az azért nehezebb menet lesz.

  1 hónap kb aztán ő is betölti a 2-t... most 93 cm és 14,5 kg. A szavai alakulnak, de még kezdetleges. Cipőt, sapkát, zippzárt kezel - már csak a képről jut eszembe :-).

 

 

MissE, ha benézel ide, egy újabb topiktalival nem próbálkoznánk meg? ez persze másokat is érintene, akinek volna kedve hozzá

Előzmény: konczeyb (9792)
toria78 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 9794

Sajnálom, Muzsa!

Előzmény: muzsa (9790)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 9793

Sajnálom, muzsa... :(

Előzmény: muzsa (9790)
konczeyb Creative Commons License 2012.03.20 0 0 9792

Figyuzzatok, mi a nyűt lehet csinálni azzal, ha a gyerek a bölcsiben simán hajlandó aludni 1/2 1-kor, hétvégén meg újabban vérre menő küzdelmet kell vele folytatni sírással, hisztivel, hogy egyátalán bármikor lefeküdjön, pedig már meg sme próbálom olyan korán, de még 3 körül is lehetetlen, pedig látszik, hogy tök fáradt. De nem megy akkor sem, ha épp lecsukódni készülnek a szemei. Kinövi ezt a hülyeséget? Még csak 2 éves, le ne szokjon már a délutáni alvásról. Én megőrülök, ha az a kicsi szabadidő sem marad meg, egyébként elég terror a gyerkőc, kb 10 másodpercenként oszt új utasítást, vagy pakol le valamit, vagy csinál olyat, ami után romokat kell takarítani, vagy diplomáciai harcokat kell vívni, egyszóval elég kimerítő.

konczeyb Creative Commons License 2012.03.20 0 0 9791

:(((((( jaj szegények, akkor addig örüljetek a másik két kispocoknak, amíg eljön az ideje a harmadiknak.

 

 

A lenti bölcsis kispocok meg nagyon ügyes :)

Előzmény: muzsa (9790)
muzsa Creative Commons License 2012.03.20 0 0 9790

sziatszok, kicsit korán ittunk a medve bőrére, sajnos nem lesz kistestvére zsigának és ivánnak... :( nem most, legalábbis...

MissEarnshaw Creative Commons License 2012.03.16 0 0 9789

Na ez jó, hogy ilyen könnyedén veszi az akadályt! Ez a hét is jól sikerült?

A suli milyen?

 

Mi hétfőn kezdjük az utcsó hetet itt, 26-án repülünk kettesben Petivel haza, aztán már csak július végén jövünk vissza. Kíváncsi leszek.

Előzmény: kiscsirek (9788)
kiscsirek Creative Commons License 2012.03.10 0 0 9788

Sziasztok!

Gondoltam irok gyorsa par sort arrol hogy telt az elso het:) Az elso 3 nap ebed elottig voltak ott. Hetfon- kedden nem lehetett otthagyni, szepen eljatszott nagyon oda sem ment az apjahoz, de mindig szemmel tartotta igy nem akart kijonni. Illetve kedden kijott de 1 ora mulva orditva vittek utanna az eloterbe. Aztan visszamentek megnyugodott es elvolt de ott kellett lenni a szobaban. 
Aztan szerdan kicsit jobb volt 2x is kijott, de sirt igy vissza kellett menni. Aztan csutortokon javasolta a bolcsis neni, hogy mar ne rohanjon be azonnal ha sir, mert akkor megszokja hogy ordit es apa jon is, es ez a het meg okes, de jovo heten mar nem tudja megtenni. Igy csutortokon vartak egy kicsit, es abba is hagyta par perc alatt. utanna tok jol elvolt ebedelt es 5 perc alatt elalut!! :) aztan alvas utan meg vartak kicsit es ugy ment be erte. Penteken meg ugy csinaltak mint a jovo hettol lesz hogy odamentek es elkosoznt mondta hogy most mennie kell de jon erte vissza stb. Persze sirt de nagyon hamar megnyugodott es nemsokkal ra ki is szolt az ovoneni hogy menjen csak haza nem uljon ott,szepen elvan nem lesz gaz, de max hivjak ha van vlaami. Tok rendesek voltak, mert kb 2 ora mulva racsorogtek hogy ne aggodjon minden jol megy. :))) Napkozben azert allitolag volt parszor hogy kicsit elszontyolodott de nem tartott sokaig de szerintuk ez mindig igy van de aggodjunk.
Es mar nem fel ha angolul szolnak hozza, megszokta. Erteni meg nem mindent ert de azert mar egy ket dolgot tud. :))) Meg ki is talalja hogy amikor behozzak a kajas kocsit akkor mar szalad az asztalhoz leul stb. Szoval alakul remelhetoleg!  
Jovo hettol elesben megy reggeltol, kicsit nyugodtabb vagyok hogy ilyen ugyes volt. :))

KicsiManci Creative Commons License 2012.03.04 0 0 9787

Eszter tényleg gyönyörű baba! Gratulálok!!!

Testvérkéknek mielőbbi jobbulást kívánok!!

Előzmény: Zsuzsa89 (9784)
toria78 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 9786

Nagyon bájos Eszter!

 

Nagyobbaknak gyors gyógyulást.

 

Az igaz, hogy talán a legtöbb betegség feb-márc-ban van, farsang, szülinapok látják mindig kárát.

Előzmény: Zsuzsa89 (9784)
kiscsirek Creative Commons License 2012.03.03 0 0 9785

Zsuzsa! Nagyon edes a pici, edes kis mosolygos pofoja van! Es hogy orulnek neki a tesok, biztos el lesz kenyeztetve!!! :)) Gratulalok meg egyszer!!!

Remelem hamarosan javul mindenki, hihetetlen hogy pont ilyenkor ut be minden ilyen nyavaja! :(

 

 

Előzmény: Zsuzsa89 (9784)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 9784

Sziasztok,

jövök képpel Timi hugicájáról:

 

 Eszter

 

 Tesók

 

Örömünk nem felhőtlen, ugyanis rögtön kijutott nekünk a nagycsaládos élet örömeiből, Timi influenzás, Réka bárányhimlős, jó sokáig jó sokan leszünk itthon összezárva...

Ha lesz több időm, majd még jövök infókkal...

Timi egyébként tündér-üzemmódban működik még betegen is, állandóan Esztinek örül, szófogadó, aranyos, lelkes, segítőkész, egy rossz szava nincs - csak én hiányzok neki, de majd igyekszünk pótolni ezt is... addigis be kell érnie apával, tesóval, nagyikkal... néha egy-egy lopott percet azért tudok rá szánni... ez van...

 

 

konczeyb Creative Commons License 2012.03.01 0 0 9783

Kinek milyen tapasztalata van azzal, hogy a gyerkőcöm október óta jár bölcsibe, és az első két hét kivételével nem volt gondja a beszokással és a járással, és mostanában mindig mondja, hogy bölcsi neee, és sír reggel mikor ott hagyom. Mondjátok, hogy ez csak átmeneti, és csak anya-hiánya van. Bent egész nap teljesen jól eljátszik, szeret ott lenni, szereti a bölcsis néniket és dadusokat. Látom kamerán is, meg mindegyikük ezt mondja egymástól függetlenül, amikor érte megyek mindig vígan játszik. Délután 4-től mindig együtt vagyunk.

kiscsirek Creative Commons License 2012.02.29 0 0 9782

Igen, talan jobb minnel elobb feltenni a nevet a listara hogy biztos bekeruljon, sok helyen varolista van.

Előzmény: MissEarnshaw (9781)
MissEarnshaw Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9781

Bízzunk az immunrendszerében. ;)

Na, akkor körbenézek én is vmi tisztességes helyért és beiratom, mielőtt mennénk... Maximum nem lesz szobatiszta még és marad itthon. :P

Mi jövőre szeretnénk már tesót (tavaszra kb), lehet jót tenne, ha már előtte beszokna társaságba, könnyebb dolgom lenne... 

 

 

Előzmény: kiscsirek (9780)
kiscsirek Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9780

Igen itt van tolunk 5 percre a hely. Mar voltam ott amikor regebben keresgeltem, akkor nagyon szimpi volt. Meg is lepodtem amikor meglattam ma a FAS altal tamogatott creche listan, mert ez volt a legdragabb, de ugy latszik nem baj:) Igy gondoltam megprobalom es volt helyuk. Attol tartok nagyon hogy beteges lesz, bar a teli idoszakban nyomattam neki a multivitamint meg etra c vitamint, remelem ez feltuningolta kicsit :)  6 gyerek lesz vele egyutt, az azert em olyan sok talan bar van esely re hogy valamelyik beteg legyen. Nekem nincs szabadsagom, B meg most elhasznalta a megmaradt szabijat jovo hetre, mert mar marcius es aprilisra is kell neki hogy a vizsgaidoszakban tudjon tobbet tanulni :( szoval ujjak keresztben es remenykedemhogy minden jol megy.  meg hogy nem lesz neki nagy trauma igy hirtelen, nem akarom hogy ez miatt kelljen pszichomokushoz jarnia szegenynek felnott koraban :)

 

Nalun is van pre school az utca vegen, par honapja bementem erdeklodni. gondolkozom en is rajta augusztus vegen vege a sulinak igy utanna mar nem jar bolcsibe de lehet hogy elviszem. 9-12ig vannak es csak iskolaidobn, tehat ugyanugy van nyari/tavaszi szunet.  Es csak szobatiszta gyerekeket vesznek fel, vagy olyat aki mar majdnem az, legalabbis itt nalunk.  Ugyhogy en is gondolkozom rajta.

 

Előzmény: MissEarnshaw (9778)
toria78 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9779

Egészséget, boldogságot Eszter!

Előzmény: Zsuzsa89 (9774)
MissEarnshaw Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9778

zsuzsa, gratulálok a legfiatalabb kislányhoz! :)

 

kiscsirek, húúú, ez izgalmas! milyen bölcsibe megy? ott a közelben? párodnak van elég szabija? mikor is telik le a 26 hét? (gondolok itt arra, hogy tudtok menni majd nyaralni kipiheni? :))) csak az jutott eszembe még, hogy az elején bizti kicsit betegesebb lesz lindus, otthon tud maradni majd vele béci?

hidd el, hogy élvezni fogja nagyon, olyan kis barátkozós! jót fog tenni neki, ha látja a többieket, ez biztos. elvégre lassan 2 éves lesz.

szeptemberre lehet mi is keresünk vmi part-time dolgot, örülnék, ha peti is ismerkedne. állítólag a pre-school-t lehet kezdeni 2 évesen is, most olvastam, csak az kell, hogy szobatiszta legyen. hát meglátjuk, ősszel kb 2,5 éves lesz, elképzelhető... 

 

kiscsirek Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9777

Remelm hoy atmeneti csak! olyan kis baratokozos volt.

Nalunk annyi a valtozas, hogy hetfotol megy bolcsibe, amig a suliban leszek. miutan hazaertunk a talalkozorol intezoidott a dolog, kicsit felporogtek a dolgok 1 ora alatt :)) Csutortokon kezdjuk az ismerkedest, jovo heten pedig itthon marad az apukaja igy o rendezi majd a beszoktatas tobbi reszet mivel en nem hianyozhatok rogton. kicsit izgulok, nagyon hirtelen jott ez az egesz, de egy eleg jo lehetoseg igy mindenkepp ki akarom hasznalni. Csak Lindus miatt izgulok nagyon nagyon..Remelem eleg lesz neki az ido jovo het pentekig!! :((

 

Előzmény: MissEarnshaw (9773)
KicsiManci Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9776

Zsuzsa! Tiszta szívből gratulálok!!!!! Teljesen szép méretek:-) nagyon örülök!!!!

Ha lesz időd, várjuk a képet/képeket és egy kis beszámolót is:-)

Előzmény: Zsuzsa89 (9774)
kiscsirek Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9775

Huu, de jo!!! Nagyon nagy gratulacio!!! Orulok hogy jo vagytok! Majd ha van idod dobj fel egy kepet is a kis picirol!! :))

Előzmény: Zsuzsa89 (9774)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9774

Csak gyors helyzetjelentés:

2012.02.27-én 02:15-kor megszületett Eszter, 57 cm, 3910 g, gyönyörű hajas baba.

MissEarnshaw Creative Commons License 2012.02.28 0 0 9773

nagyon durván ügyes! :)))

 

kiscsirek, szerintem tuti ne izgulj lindus miatt, átmeneti ez nála, látod, pepétől sem riadt meg pl. el fog ez múlni hamar nála szerintem . ;)

Előzmény: KicsiManci (9770)
kiscsirek Creative Commons License 2012.02.27 0 0 9772

Remelem nalunk ez csak atmeneti :)  Aztan lehet hogy ok ilyen kis visszahuzodobbak lettek.

Eddig szuneteltettunk minden ilyen csoportos dolgot. Holnap lesz egy magyar mama-baba talakozo egy konyvtarban, ott ujra probalkozunk, majd kiderul hogy reagal :) max eljovunk ha nem tetszik neki..

Előzmény: toria78 (9769)
kiscsirek Creative Commons License 2012.02.27 0 0 9771

Nagyon edes! Ugyesen enekel!! :))

Előzmény: KicsiManci (9770)
KicsiManci Creative Commons License 2012.02.26 0 0 9770

http://www.youtube.com/watch?v=W0W_lAwujMU&list=UUH_UG_AveKp5W9Aaxca2p0A&index=1&feature=plcp

 

Íme egy kis ének Majától:-) Állandóan azt akarja nézni, mit veszek fel a géppel, így van mindig egy kis "nemakarom" :-)))

toria78 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 9769

A fiam hasonló volt, fél éves kora óta jártunk zenebölcsibe, majd 2 éves kora körül be kellett fejezni, mert nem volt hajlandó bemenni az ismerősök közé - kb 10 gyerek és uennyi felnőtt.  Ma is utálja a tömeget, az oviban is sok neki a 25 gyerek, 10-14 most oké, mikor a fele csoport beteg...

Előzmény: kiscsirek (9766)
KicsiManci Creative Commons License 2012.02.21 0 0 9768

Muzsa!

Gratula! Látom, sokan babázunk hamarosan újra.

 

Itt a táblázat linkje:

 

http://2010babak.uw.hu/

Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 9767

Halkan hajrá muzsa! :))

Mi még mindig 2 in 1 :))

Timi szülinapja március 30.  (a tábla link engem is érdekelne)

Előzmény: muzsa (9761)
kiscsirek Creative Commons License 2012.02.21 0 0 9766

Abban igazatok van hoy ezek vegulis nem kotelezo dolgok ugyhogy ha most fel akkor nem viszem be ha nem akarja. Azertr probalkozok vele mert pl a jatszon sem fel pedig neha az is dugig van, kiabalnak rohangalnak korulotte nem zavarja.

De a zart terben levoket szuneteltetem kicsit :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!