Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 645

Ez olyan, mint amikor volt a Klinika című német sorozat 3. szériájának egyik részében, hogy Wollmers (akit Folmersznek lehetett érteni, de az újságok mégis W-vel írták), mielőtt Afrikába utazott elbúcsúzott Christától, közben meg a férje (Brinkmann) meglátta az ablakból, hogy feleségét puszilgatja. Aztán később elmeséli ezt Udonak, a fiának, aki azzal próbál érvelni, hogy 'á biztosan félreláttál valamit' hiszen ő tőle is elbúcsúzott, téged mármint az apját Brinkmannt biztosan nem találta meg azért nem tudott elbúcsúzni és sietnie kellett, Brinkmann meg erre mit mondott, hogy "tőlem nem, - tőled elbúcsúzott, Christától is elbúcsúzott, de tőlem nem, kérdezem én, mi alakul a párocska között?'

 

Sietett, biztos megvolt az oka, hogy a feleségétől hosszasabban eltudott búcsúzkodni, a profot meg már nem volt ideje megtalálni.. Magyarázat mindenre van, meg többféle oldalról, megközelítésről és satöbbi satöbbi.. Csak kérdés, hogy a példa esetében Dr. Zimrével ki örlődik egy malomban.. ki áll ugyanazon az oldalon, ugyanabban a táborban..

 

A filmek és sorozatok egy minta.. A valóságból vett fikciók, amik ha úgy tetszik igazak és nem fantazmagórikus, űrlényes hülyeségek..

 

Színészek játszanak el akár valódi helyzeteket..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 644

Az ördögre és annak említésére pedig visszatérve érdekes, hogy például dr. Zimre, szándékosan nem írom le a teljes nevet, neveket nem tanácsos úgy ahogy van leírni, van amelyik magán páciensét a kezelés után is felhívogatja telefonon.. Jártam hozzá én is, nekem csak a végén jött tőle telefon, amikor a blogján ő szerinte állítólag a 'cirkuszt' csináltam.. Olyan visszásságok vannak itt, hogy az nem igaz...

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 643

Tehát eredeti VT-110E mechanika van benne, legalábbis én eredeti másik VT-110E-ből helyeztem át, mert abban egy másikkal szebb lett a felvételi és lejátszási kép. A fej is eredeti maradt benne, mechanikával együtt kompletten, a hangfej cserélve lett, egy olyanra ami nem búg, tehát jó a lejátszási hang.. Az áramköre sajátja teljesen ahogy van.. Egy ilyen készülékért mennyi a maximum amit adnának?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 642

Úgyhogy nem is nagyon szeretem áram alá helyezni ezt a készüléket én nem vagyok szakember, tehát ki tudja, hogy így megfelelő -e. Ráadásul amúgy is halk a Tuner egysége, lejátszáskor feketén be bevillan ilyen csík jelenség, mint a nagyon öreg gépeknél, szóval ez a gép nem felel meg még kicsit sem..

 

A Tápegység csere előtt átnéztem, minden megegyező rajta, még az IC száma is, mint ami ki lett véve belőle tápegység, csak ez nem, hogy a nagy trafó mellett van egy kis motor szerű valami, talán trafó, amire a +10 V vagy +20 V van ráírva.. Lehet, hogy hosszan használva szépen hamarabb elfárasztja a kondenzátorokat. Nem vagyok szakmabeli, így a szakzsargon ritka használatáért elnézést..

Előzmény: Hitachi VT-110E (638)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 641

.. és az a + 10 vagy 20 V rajta már nem is emlékszem, hogy mi volt rajta, pedig pár hete tettem át, szóval ki tudja, hogy jót tesz -e neki így használva.. Az eredetijén az nem volt rajta.. Amiből át lett rakva a VT-125E azon volt még a  nagy áramkörön kívül egy plusz VPS panel. Ezen is van egy plusz panel amit a németek beleraktak, merthogy német a szóban forgó VT-110E, a másikban ami japán ez a kis áramkör nincs bele helyezve, még a helye sem kialakítva. Csak az értékek nem így mennek, hogy abban is volt egy plusz panel, meg ebben is volt, akkor kiegyezik a plusz 10 vagy 20 V. Más kis áramkör  volt abban is meg ebben is.. Viszont azt észrevettem, hogy ezzel a táppal kissé zúgott a hang lejátszáskor, amiből kivettem abban is ugyanez volt ezzel a tápegységgel a jelenség csak azzal a különbséggel, hogy abban a VT-125E készülékben ha a készülék teljesen össze volt szerelve, fedlap meg minden akkor is azért zúgott a hang, ebben a VT-110E-ben pedig amibe abból a tápegység át lett ebbe helyezve, csak akkor zúg a hang egy kissé, nem nagyon ha le van véve a fedlapja, ha az is rá van helyezve megszűnik ez a jelenség, gondolom mert szigetel.. Viszont a többi Hitachi készülék nem zúg ha le van véve a fedlapja, meg szét van szedve.. És még volt amikor ez a 'új tápegységgel' rendelkező VT-110E amikor le volt véve így a teteje és zúgott olyan sercegő hangot is adott a hang, mint amikor valamit bekapcsolnak a hálózatban és zavarja az áramot.. Attól azért félek, árammal játszani nem lehet, a tápegység egy veszélyes dolog, a többi áramkör már nem, persze működés közben nem lehet hozzáérni, főleg mert az ujj nedvesedik és egyből megtalálja az áram, de a nagy áramkörben már nincs akkora feszültség, mint egy tápegységben, abban van a 240 V.. Tehát az az gép hiába szürke kábeles, meg német tápegységet kapott, a VT-110E is német, a fedlapját is kicseréltem egy ugyanolyan színárnyalatúra, unszimpatikusabb lett a készülék, mint volt korábban..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 640

.. legalábbis már nem annyira, mint ezt tettem előtte.. Ezt az Olaszból vásároltat, meg kifejezetten nem kedvelem.. Hiába lett komplett táp csere benne, még idegenebb lett..

Előzmény: Hitachi VT-110E (638)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 639

Ne fesd a falra az ördögöt mert megjelenik, tényleg volt, hogy kocsiban haladva valakiről beszéltem és szembe úton a kocsiban pont megjelent, Háziorvosról is egyszer beszéltem és pont szembe a másik oldalon a kocsijával elhaladt mellettünk..

 

Igaz, aki azt mondta, hogy minek annyit csacsogni, a hallgatás tényleg sokszor jobb, mint ahogy nem léteznek néma és süket, meg vak fog... gyógyászok sem, akik póker arccal néznek bele az emberek szájába, akármit látnak.. Még az arcokat sem szeretem, az emberektől félni kell, főleg manapság, csak bajt hoznak a másikra..

 

Mióta a Hitachi VT-420E videót (vissza) kaptam alább ment a VT-110E iránti tetszésem, mondhatom rendesen.. Rondának látom, és ebben a halk Tuneresben sok rossz emlék van, megannyi kínlódás és még mindig nem tökéletes.. Elegem van belőle.. már nem szeretem..

Előzmény: Hitachi VT-110E (638)
Hitachi VT-110E Creative Commons License 2014.04.24 0 0 638

Ha sokat emlegetnek valakit, előbb-utóbb megjelenik.

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.24 0 0 637

Apród (OLX), Jófogás. Szervizek nem vesznek be, legfeljebb ritka, még jól eladható készülékeket. Ezek zömében TBC-s öntvényes Panasonicok. Ezeket felvásárolják a digizőstúdiók. Vagy digipure-os JVC-k. A többi gyakorlatilag akkor adható el, ha valahol gyerek van és tönkremegy a magnó, de kell egy másik, hogy a Vuk-ot és Hófehérkét még 77-szer meg lehessen nézni. Ilyen esetben lehet, hogy valaki 2-3000 ezerért elvisz egyet.

Előzmény: Törölt nick (629)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.24 0 0 636

Én már jópár magnót vettem az ország túlsó feléből postán, - lévén a legtöbb az Ausztriából kerül be és az ottani határszélen sokan foglalkoznak osztrák, német használtcuccokkal, - meg sem venném, ha nem értékbiztosított, törékenykezelt csomagként hozná a posta. Igaz, nem 2-3000 forintos magnókat vettem, hanem volt hogy 20-30.000 forint magasságában. Így már nem sok az a plusz 2000 forint a postára. Ettől független sokakat elriaszt, hogy leüt valamit 4000-ért és akkor még arra posta. Jópáran úgy érzik, kegyet gyakorolnak, hogy megpróbálják a felére lealkudni és abban még legyen benne az eladót terhelő postaköltség is. Én ezeket úgy szoktam elhajtani 

Előzmény: Törölt nick (632)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 632

Olyan vásárló kellene, aki valóban eljön érte, nem kell elmenni a város másik végébe, posta meg, dob egyet aztán összetörve kapja meg a delikvens, törékenyként feladva meg nem biztos, hogy megvennék.. Mondjuk be lehet úgy csomagolni, hogy ne sérüljön meg, ha ilyen vásárló akadna lehet, hogy neki is eladnám..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 631

Még a halk Tuner egységen kívül az ami javításra szorul ezen készüléken, hogy ilyen véletlenszerűen elhelyezkedő és bevillanó fekete csíkokat produkál a képre lejátszás közben.. Ki kell benne cserélni egy pár kondenzátort lehet, ehhez nem értek, viszont a másik 2 készülékem nem csinálja ezt.. 1 Ft-ról elindítani meg vaterán, lehet, hogy vagy nem jelentkeznének vagy maradna 1 Ft a vége és még el kellene vinni a város másik végébe, ez így egyáltalán nem érné meg.. Tehát csak olyannak aki Újpest Központban át tudja venni, vagy ilyen frekventált helyen lehetőleg nem a város másik felében, XV. kerület, vagy IV. Újpest.

Előzmény: maczkohathy (628)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 630

Ugyanaz a 2 név én vagyok, létrehoztam, hogy egy regisztráción belül lehet több nick név és megpróbáltam és hol ezen marad, hol a másikon, mind1, Ön tud olyan helyet, szerviz vagy ilyesmi ahol beveszik konkrétan ezt a gépet?

Előzmény: maczkohathy (628)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 629

Értem. Vaterát eléggé megváltoztatták, rá sem lehet ismerni, nem nagyon lehet azon már kiigazodni.. Tud olyan helyet bizományin kívül (mert az nem veszi be, hogy rizikós nekik, nem tudják eladni), tud olyan szervizről amelyik bevesz ilyen készülékeket?

Előzmény: maczkohathy (628)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.23 0 0 628

Már így is több videóm van a kelleténél, ilyen típusú készülékre meg végképp semmi szükségem. Mint írtam, kizárólag öntvénymechanikás hi-fi sztereó Panasonic készülékek érdekelnek (érdekeltek).

Előzmény: Törölt nick (627)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 627

Vaterára már nem regisztrálnék eladói státuszra, nincs már ilyesmi készülékem, meg már nem is veszik ezeket annyira és olyan árral, mint korábban, szinte Panasonic videók is majdnem ingyen mennek sok esetben. Itt nem kell valakinek, vagy Önnek egy ilyen készülék, halk Tuneres?

Előzmény: maczkohathy (625)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 626

Amikor ezen a fórumon keresztül próbáltam megjavítani nem volt valami sikeres.

 

Azóta már szereztem egy másik ilyet, viszont ennek, hogy hangos legyen a Tuner egysége fogalmam sincsen hogy mit kell tenni, illetőleg ami hozzám került másik ilyen és a többi ami hangos Tunerrel rendelkezett annak az áramkörén még voltak olyan plusz kondenzátorok, melyek a halk Tuneresen nincsenek. Hogy azt leszedték róla, vagy gyárilag alapból nem voltak rajta, mivel a földi sugárzás, főleg Secam rendszerben még más volt mint a kábeles, ezért az akkori technológiához nem kellett, ezt nem tudom, ilyen szinten nem értek hozzá, viszont így ez a készülék tetszik a legkevésbé, meg amúgy is 2 egyforma nem kell, van már egy VT-110-es, a VT-420-as szimpatikusabb..

 

Mennyit érne így egy ilyen készülék, melyet fel kell javítani, hogy ha hangos Tunerrel szeretné valaki használni?

Előzmény: maczkohathy (625)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.22 0 0 625

Ezzel azt lehet kezdeni, ha valami műszaki problémája támad az embernek, ezen a fórumon felteheti, mivel rengeteg szakember böngészi ezt a fórumot, előbb-utóbb választ is kap rá.

Előzmény: Törölt nick (622)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 624

Köszönöm amúgy, amióta megvásároltam a Hitachi VT-420E-t el sem vettem a tv állványról. A VT-110E már nem is tetszik annyira, nagy magasnak látom, nem csúnya, viszont a VT-420E, hogy csak 2 gomb van rajta és a többi gombot egy hosszú szürke fedlap ajtó eltakarja, sokkal kidolgozottabb, csinosabb és megvan benne ugyanaz a szín minősége..

 

Majd lehet, hogy a szóban forgó készüléktől megszabadulok, halk Tunerestől, mivel van egy másik VT-110E, minek ugyanabból kettő, főleg ha teljesen meg sem felel, nem kínlódok vele tovább.. Mit gondolnak vaterán 1 Ft-ról indítsam el, vagy Fix áron mennyit érne? Lejátszik.

 

Scarton keresztül vesz fel hangosan.. Mechanikusan rendben..

 

 

Előzmény: maczkohathy (621)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 623

Közelben lakó kollégáról nem tudok, pláne aki elvállalná és nem magas áron és jól megcsinálná..

Előzmény: maczkohathy (621)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 622

Ezzel mit kezdjek, most őszintén?!

Előzmény: maczkohathy (621)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.22 0 0 621
Előzmény: Törölt nick (620)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 620

Tud itt vki olyan szerelőt aki ért és javít is áramkört, Hitachi VT-110E-nek a Tuner egységének hangját fel tudná hangosítani és a véletlenszerűen de állandóan be bevillanó vízszintes fekete csíkot lejátszás közben meg tudná szüntetni, mely nem szalaghibától van.. Tudna itt valaki egy ilyen szervizest ajánlani? És aki nem karcolja meg a készüléket, minden csavar, fémlemez meg minden vissza kerül a készülékbe javítás után, egyszóval ugyanúgy adja vissza mint ahogyan bevittük, csak ezeket megjavítja?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 619

Érdekelne az ajánlatod tehát küldöm a címem puha77@citromail.hu

Előzmény: T_Pictures (571)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 618

Igazából én is erre gondoltam hogy 10000 Ft-nél többet nem áldoznék egy csúcs gépre és azt is csak a következő hónapban venném meg.

 

Előzmény: T_Pictures (615)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.21 0 0 617

Boldog Húsvétot Mindenkinek. :)

Előzmény: Törölt nick (614)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.21 0 0 616

6 évvel ezelőtt is volt ilyen oldal, ilyen formában. ;)

Előzmény: Törölt nick (613)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.21 0 0 615

Ha a külsejére izgul rá valaki, akkor belátása szerint. 10.000-nél többet semmiképpen nem ér, egy prémiumkategóriás készülék a 90-es évek elejéről, nagyjából az akkori középkategória tudásával. Dögös, szép, de semmi extra. Ha meg történetesen nem egy átdobozolt Panasonic, vagy JVC lakozik benne, akkor felejtős mert alkatrészt az életben nem szerzel hozzá.

Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.21 0 0 614

Ettől függetlenül Békés Húsvétot Kívánok Mindenkinek, ettől függően meg, ráférne már az országra és a világra a Keresztényi könyörület..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.21 0 0 613

Ezektől nyugodt vagyok.. csak el vagyunk hűlve, párommal egyetemben, hogy 6 évvel ezelőtt nem volt ilyen szinten ilyen, most meg.. és nem szüntetik, tiltják be, ráadásul email címre érkezett hirdetés formájában, hogy létezik egy ilyen oldal.. azóta csak egyre orbitálisabb..

Előzmény: Peter Altenberg (612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!