Keresés

Részletes keresés

mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 198
Sztem ha legközelebb agresszív lesz veled valaki gyorsan dugd seggbe remélhetőleg kialakul valamlyen kötődés köztetek az agresszió csökkenése mellett.:D
Előzmény: Törölt nick (196)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 197
Nem mondod...
Előzmény: mangusz (195)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 196

Valószínűleg nem előnytelen, még csak evolúciós szempontból sem, különben kiszelektálódott volna. Gyanítom, hogy bizonyos mértékben és bizonyos keretek között előnyös (ld. kapcsolatok erősítése, kötődés kialakítása, agresszió csökkentése).

Ha hirtelen megugrana a homoszexuálisok aránya és ez a heteroszexuális kapcsolatok, aktusok (és végső soron a szaporodás) rovására menne, akkor károssá válna, de nem látom be, miért történne ez meg. Tipikus buziellenes csúsztatás, hogy "ha ma lehet, akkor holnap már kötelező lesz".

Előzmény: lyesmith (189)
mangusz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 195
A gumihasználat nem csak fogamzásgátlásra való, nemi betegségeket lehet megelőzni vele.
Előzmény: mmonitor (193)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 193

A gumihasználat nem funkciózavar...

 

Ha valaki homo is és gumit is használ az már mindennek a teteje...:D

Előzmény: Törölt nick (192)
nazuna Creative Commons License 2007.06.04 0 0 191
A genetikai szelekciónak feltétele, hogy genetikailag átadott tulajdonságról legyen szó. Kutatások tömkelege állítja, hogy a szexualis irányultságban nagyon fontos a környezeti hatás. A homoszexuálisok szülei általában heteroszexuálisak.
Előzmény: lyesmith (189)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 190
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Talán a biszexuális gének egyik mutációja...:)
Előzmény: lyesmith (189)
lyesmith Creative Commons License 2007.06.04 0 0 189

A kérdés az hogy ha a homoszexualitás szaporodási szempontból előnytelen akkor az ezért felelős gének miért nem szelektálódnak ki? :)

Előzmény: mmonitor (187)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 188

:)

 

Szerinted a homoszexualítás egy fogamzásgátló módszer?

Előzmény: Törölt nick (186)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 187
Kihalni valóban nem helytelen, tényleg rossz is ez a szó rá, de mint az élőlények természetes, alapvető tulajdonsága a szaporodás, ezt két egyforma nemű között létrejött szexuális kapcsolat némileg korlátozza, valami ott hiányzik a természetes állapotból. Ezzel semmi baj nem lenne, de akkor miért nem tűnt el...
Előzmény: nazuna (181)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 185
Nyilván arra gondoltam, hogy a helyes magatartás evolúciós szempontból, és ami korlátozza a szaporodást az helytelen. Persze a homoszexuális hímek rávehetik valahogy a leszbikusokat, hogy szüljenek nekik gyereket valamilyen úton módon de nekem ez nem tűnik túl bíztatónak...
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 182

Rossz a megfogalmazás. Inkább mondjuk úgy, hogy "túlélés szempontjából helyes magatartás"/"evolúciós értelemben hasznos", vagy valami ilyesmi. Mert a "helyes" önmagában erkölcsi ítéletet jelent, és a kettő egyáltalán nem ugyanaz.

Előzmény: mmonitor (180)
nazuna Creative Commons License 2007.06.04 0 0 181
Kihalni nem helytelen, mégcsak nem is kellemetlen. (lásd: Árpádház)
Előzmény: mmonitor (180)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.04 0 0 180
Attól helyes, hogy ha mindenki buzi lenne akkor kihalnánk. Sztem az nem lenne helyén való, mert az élőlények természetével ellentétes.
Előzmény: Törölt nick (177)
Davita23 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 179
Társadalmi nem, vagy nemi szerep, igazából mindegy, minek nevezzük (az angol "gender-role behavior"-t próbáltam ezzel kifejezni), a lényeg ugyanaz marad. Igazad van abban, hogy ez kultúránként, sőt, koronként változik, de mégis érdemes neki megfelelni. Megnéztem a hivatkozott cikket, ott pl. azt írják, hogy a leszbikus szülők gyerekei nőiesebb viselkedésmintázatokat produkálnak, mint a heteró szülők gyerekei. Ez egyrészt logikus, másrészt viszont nem feltétlenül jó (bár sajna nem dobtak rá az adatokra egy gyerek_neme*szülő_szexuális_irányultsága varianciaanalízist, pedig az lett volna az érdekes). Szóval az nem igaz, hogy nincs hatással a gyerek nemi szerepviselkedésére (társadalmi nemére...) a szülő szexuális irányultsága, de amíg a "normális" átlagövezetben marad az ingadozás, addig sztem végülis nincs ezzel baj. Az viszont elég vicces, hogy egyedülálló melegek örökbefogadhatnak gyereket (merthogy nem kérdezik a szex. orientációjukat), párok viszont már nem... Ez itt Magyarország, kéremszépen.:(
Előzmény: mangusz (176)
Davita23 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 178
Idézőjelben értettem. Relatíve (és átmenetileg) helyes, amit a többség elfogad, és annak minősít. Hogy ez abszolúte is helyes-e, az persze más kérdés.
Előzmény: Törölt nick (177)
mangusz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 176
Hetero házaspárok és egyedülállók (akiktől nem kérdezik a szexuális orientációt) fogadhatnak örökbe gyermeket Magyarországon.
A nemi szerepeket szerintem társadalmi nemekként értelmezed, amire azért problémás hivatkozni, mert az ember a társadalmi nemeket a civilizáció során alakította ki a mai állapotokra. Ezek elvárások, amelyeket külön a nők felé és külön a férfiak felé támaszt a társadalom. Persze, abban egyetértek, hogy semmi nem pótolja például az anya mellét, vagy az apa maszkulinitásából adódó pluszt a gyerekneveléshez, ami a heteroszexuális szülőknél eleve adott.
Erre tudok hivatkozni, ha valaki kétséget érez a homoszexuális szülők alkalmasságára: [link]
Tehát kutatások bizonyítják, hogy a homoszexuális szülőknél felnevelt gyermek semmiben nem szenved hátrányt a heteroszexuális szülők gyermekeinél.
Igény van a gyereknevelésre a homoszexuálisoknál is, amire úgy gondolom, biztosítani kell a jogalapot. Ha másért nem, akkor azért mert jelenleg magyarországon vannak olyan homoszexuális párok, ahol az egyik fél élt az örökbefogadás lehetőségével, viszont a másik fél hivatalosan semmilyen joggal nem rendelkezik a gyermek fölött. Elég csak belegondolni, hogy mi van akkor, ha történik valami az örökbefogadóval - a gyerek máris visszakerül az árvaházba, és később talán heteroszexuális nevelőszülőkhöz...
Előzmény: Davita23 (175)
Davita23 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 175
Én egyetlen egy szempontból tartom kicsit problémásnak azt, hogy meleg párok gyereket fogadhassanak örökbe: a nemi szerepek elsajátítása miatt. Hetero szülők esetén ugye van egy férfi és egy női mintája a gyereknek. Homo szülők esetén viszont csak az egyik nemi szerepet látja, ami azért nem a legszerencsésebb. Persze tudom én, hogy elvált szülők is nevelnek gyereket, és ugye ott is hiányzik valamelyik szülő által nyújtott minta. De éppen ezért általában elvált/egyedülálló emberek is viszonylag kevéssé fogadhatnak örökbe gyereket.
A másik oldalon viszont persze ott van az az érv, hogy nyilván minden pár szeretne utódokat nevelni, még ha az utód nem is a saját véréből való. És hogy még mindig jobb a gyereknek, ha homoszexuálisok/egyedülállók nevelik, mint ha árván kell felnőjön.
Előzmény: mangusz (174)
mangusz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 174
Bizony!
A homoszexuálisoknál nevelkedő gyerek szexuális fejlődése szempontjából a szülők szexualitás irányultsága irreleváns, hisz egy gyermeknek a szülei párkapcsolata nem szexuális viszonyulás, hanem a család felnőttekből álló szegmense. A család ugyanis a gyermek számára nem szexuális közösség, hanem érzelmi. A gyereknek tehát mindegy, hogy a szülők milyen jellegű szexuális kapcsolatban élnek (ha az harmonikus).
Tipikus heteroszexuális tévhit, hogy a meleg/leszbikus szülők gyermekei mind homoszexuálisok lesznek, mert azt a példát látják. Ilyenkor nem gondolnak bele, hogy ők maguk sem azért heteroszexuálisok, mert erre tanították őket. Valószínűleg mindenkinél ismeretlen (jó esetben), hogy a szülők milyen szexuális életet éltek (milyen pózokat részesítettek előnyben, hányszor szeretkeztek hetente stb.). Ahogyan a heteroszexuális gyermek fejlődésre nincs hatással a szülők szexuális irányultsága, úgy a homoszexuális gyermek életében sem játszik szerepet a szülők nemi élete (legyenek ők hetero- v. homoszexuálisok).
Egy családban a szülők párkapcsolatának ugyanis csak harmonikusnak kell lennie, ahol a szeretet alapvető.
Előzmény: Törölt nick (170)
lyesmith Creative Commons License 2007.06.04 0 0 173

Számít a környezet és a divat.

 

A (ó) görögök között sok volt a biszex, nem annyira homo. Szebbnek tartották a homoszexulaitást mert az szerintük önzetlenebb mint a hetero. A spártaiak ugyebár direkt államilag szorgalmazták a férfipárok kialakulásást. Ott gyakorlatilag a szabad népesség 100% a biszexuális volt. (A leszbikusságot is kívánatosnak tartották)

Ezt egyértelműen a kultúra alakította és nem az ösztönök.

 

Manapság a leszbikusságnak és a biszexualitásnak van nagy divatja. A viktoriánus angliában meg a gentleman maszturbáló klubboknak. 

Előzmény: Davita23 (172)
Davita23 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 172
A kontinuum két végpontja (azaz a szélsőségesen heteró, illetve a szélsőségesen homó beállítottságúak) esetén tényleg nem számít túl sokat a szülők szex. preferenciájának mivolta. A köztes szférában tartózkodók azonban nyilván a környezetből és a kultúrából is eltanulják a helyes irányultságot. Szóval sztem van szerepe a szülőnek, de ugye ott van a tágabb környezet is, tehát a homók által örökbefogadott heteró gyermek azért össze tudja gyűjteni a kellő tapasztalatokat ahhoz, hogy heteró felnőtt váljon belőle. Szvsz.
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 170

Egyetértek.

Épp ezért nem áll meg a lábán az az elmélet, hogy a homoszexuális "szülők" (értsd: örökbefogadók) homoszexualitásra nevelik a gyereket is, merthogy a gyerek "eltanulja" tőlük a homoszexualitást. A lánc ugyanis már egy szinntel feljebb megszakad, hiszen minden homoszexuális ember vérszerinti szülei heterók (kivéve a hajlamaikat elnyomó, megházasodó homoszexuálisokat, de mivel ők a gyakorlatban heterók, ugyanúgy heteró példával járnak elöl).

Előzmény: Davita23 (167)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 169
Megrontotta őket a Sátán. Sőt, tulajdonképpen azért csinálta, hogy általa az embereket csábítsa bűnre.
Előzmény: Törölt nick (168)
Davita23 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 167
Azt hiszem, nem ugyanarról beszélünk. Te azt mondod, hogy a viselkedés kísérletezés, illetve inger-válasz tanulások sorozata által alakul ki. Nem értek egészen egyet, de ez nem olyan fontos. Nyilvánvalóan vitathatatlan a "kurkászás" jelentősége a szexuális viselkedés kialakulásában, de nem ez az egyetlen tényező. Pl. sokszor mar egeszen gyerekkorban elvalik, hogy ki kit kurkaszik, ergo mar gyerekkorban megnyilvanulhatnak a homoszexualitasra utalo jelek. Ez nem magyarazhato a puszta kiserletezessel. Szerintem mindenkeppen bele van kodolva az emberbe a szexualis erdeklodes iranya. Attol fuggoen, hogy mennyire "erosen" szabja meg ez a genetikai kod a szexualis preferenciat, fog az illeto ember homo- vagy heteroszexuális irányba elmozdulni. Akinek "gyenge" a kódja, az meg nyilván kikísérletezi, hogy neki melyik tetszik jobban. Szerintem ennyi az egész. De azt kizártnak tartom, hogy a szexuális preferencia pusztán véletlen tanulás útján alakulna ki. Ez márcsak azért sem valószínű, mert ha azt nézzük, hogy a környezet a "megfelelő" viselkedést jutalmazza (ami általában a heteroszexualitásra utaló viselkedéseket jelenti), akkor eleve ki sem alakulhatna a homoszexualitás, hiszen ez még a 21. században is egy kultúrálisan büntetett dolog...
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 166

Ez tetszik :)

Egyébként úgy tűnik, a homokos oroszlánok esetében is az örömszerzés az aktus fő funkciója; ahol ez a funkció megjelenik, ott valószínű a homoszexualitás előfordulása.

Ha csupán a reprocukció a cél, nincs értelme a homoszexuális hajlamoknak, így aztán ha ez a tulajdonság meg is jelent valamikor, gyorsan ki is szelektálódott.

Előzmény: mangusz (165)
mangusz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 165
Simán lehet, ugyanis nem régen kezdték el a feljegyzéseket, az 1500 ahhoz képest hatalmas haladás. És az emlősök, madarak között keresgéltek eddig főleg, ugyanis ezeknél a csoportoknál figyelhető meg nagyon egyszerűen a homoszexuális aktus.
[Rajtakapták az állatok királyát]
Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 163
Na jó, de jelenleg is egymilliónál több ismert faj él a Földön. És ennél jóval több a nem ismertek száma. Ehhez képest az az 1500 nem sok. Persze, lehetséges, hogy van több is, csak nem tudunk róla, ebben mindenképp igazad van.
Előzmény: mangusz (156)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 162
A nők sokkal inkább vetélytársak, mint a férfiak.
Előzmény: Törölt nick (145)
Barneeee Creative Commons License 2007.06.04 0 0 160
Aha, ez érdekes. De amúgy szerintem az utilitarista szempontokon túlmenően sokkal nagyobb kérdés, hogy a társadalom hogy ítéli meg.
Előzmény: mangusz (159)
mangusz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 159
Az, hogy a homoszexualitás természetes (főleg vallási körökben "érv" a homoszexualitás ellen a természetellenesség) ÉS hogy van evolúciós haszna, amiért sok fajnál jelen van (pl. a szaporulat természetes korlátozása).
Előzmény: Barneeee (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!