Keresés

Részletes keresés

bor_kedvelő Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1891
hát márpedig az étterem kapja, ha elmegy a séf nem visz magával egy fia csillagot sem, és az étterem sem veszít automatikusan, csak ha romlik a minőség!
Előzmény: Törölt nick (1889)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1889

jó nagy kavar van a fejekben...

 

1. a mislen csillagot valójában nem az étterem kapja, hanem séf. persze az étterem kapja, annak a falára teszik ki, de kifejezetten egy-egy séfhez kötődik, ha az elmegy és az utódja nem olyan jó, elveszik.

 

2. donatella valóban nem ilyen séf, csak egy tulaj és dolgozott együtt olyannal, akinek volt csillaga, tehát rá semmiképpen nem vetül annak a csilagnak a fénye...

frankreich Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1888

Gere borvacsora a pécsi Susogóban!

 

Május 22.-én 19h-tól.

 

Molnár Gábor chef bemutatkozó vacsorájára kerül sor Gere Attila premier előtti boraival karöltve.

 

Menüsor:

 

-Angolnakrém édesköménnyel

-Rose 2007

 

-Füstölt libamájkolbász sáfrányos brióssal és cékla sorbet-val

-Pinot Noir

 

-Csirkegulyás kacsabelsőséggel

-Oportó válogatás

 

-Borjúpofa karamellizált endiviával

-Syrah

 

-Szürkeharcsa árpagyöngyrizottóval grape fruittal

-Tempranillo

 

-Rebarbara sorbet

 

-Báránycsülök glazúrozva savanyított bébi zöldségekkel

-Kopár

 

-Csokoládé mousse fleur de sel-el és paprikás málnazselével

-Solus

 

A vacsora ára:16900Ft/fő        Érdeklődni:0620/4119799

shygirl86 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1887
Erről van szó. Amúgy nem a séfekkel, hanem a hatásvadász, bulvárízű megfogalmazásokkal van a bajom. A tárgyi tévedések nem zavarnak, az szimpla tájékozatlanság.
Előzmény: nagypapi51 (1886)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1886

Nem a cikk újraolvasására gondoltam, hanem a topikban való tájékozódásra! :)

Lejjebb már kitárgyaltuk Donatellát, ahogy az utánam szólók is megírták.

Sebaj, legyen minél több jegyzett hely, egyetértek.

Előzmény: shygirl86 (1880)
shygirl86 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1885
Még egy csöpp érv:

A cikk így fogalmaz:

"Erik Schröter Michelin-csillagos német séf a nyáron éttermet nyit Balatonlellétől délre, a Chateau Viszben"

Akkor ki kapta a csillagot?
Előzmény: Törölt nick (1883)
shygirl86 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1884
neked van? küldd el lécci. naaaaaaaaaaaa, lécci
Előzmény: Törölt nick (1882)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1883
meg egy csopp erv: csillagot az etterem kapja, nem a szakacs...;>

H.
Előzmény: Törölt nick (1882)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1882
vegyel micheln guidot az aktualis evrol es olvasd meg...hajra
Előzmény: shygirl86 (1881)
shygirl86 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1881
Ez meglehetősen furcsa állítás. Tudod bizonyítani? lehet hogy te voltál a szuséfje?
Előzmény: Törölt nick (1879)
shygirl86 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1880
visszaolvasta, de csak részben tudom felülbírálni. Ha a cikk címe arra utal, hogy, egészen biztos, hogy az uj étterem Michelin csillagot kap majd, akkor ez egy meglehetősen buta és elhamarkodott, bulvárízű címválasztás. Ami ráadásul - aki ért a dologhoz tudja - legfeljebb célkitűzés lehet. Nem hiszem, hogy az interjúalany hagyta volna, hogy ezzel a címmel jelenjen meg az interjú, mert ez kissé nagyegojú dolog lenne. Ha viszont a cím arra utal, hogy végre egy Michelin csillagos mester dolgozik hosszú távon Magyarországon, akkor pedig tévedés, hogy ő az első. A magam részéről mindkét Michelin csillagos séfre büszke vagyok. Még kellene ebbe az országba jó pár.

Előzmény: nagypapi51 (1878)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1879
igen o az aki ugy csillagos, hogy a sous-chef-je akpott csillagot abban az etteremeben ahol a holgy eppe dolgozott...;>

H.
Előzmény: shygirl86 (1877)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1878
Ha kicsit visszaolvasol, rájössz, hogy felül kell bírálnod, amit írtál.
Előzmény: shygirl86 (1877)
shygirl86 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1877
A cikk jó, csak az a baj, hogy Budapesten már hónapok óta üzemel a Donatella's Kitchen, amelyiknek egyik tulajdonosa egy Micjhelin-csillagos olasz séf-csaj, Donatella Zampoli...
Előzmény: beetee (1875)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1876

Drukkolok neki!

 

Előzmény: beetee (1875)
beetee Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1875
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1874

Februári cikk, de csak most szúrtam ki, lehet, hogy nektek már ismert:

Interjú Segál Viktorral

Zitka Creative Commons License 2008.05.13 0 0 1873

Most olvasom egy másik topikon...

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78991706&t=9177960

 

A Magyar Gasztronómiai Egyesület a Kulináris Charta céljait követendő találkozót hirdet 2008. május 25. vasárnap délután 16 órára.

Helyszín: Gold Bisztró, 1119 Budapest, Budafoki út 111-113.

Várunk minden olyan gasztronómiához kapcsolódó termelőt és beszállítót (liszttől a galambig), aki a minőség felé tájékozódik, továbbá azokat a szakácsokat, vendéglősöket, háziasszonyokat és más polgári személyeket, akik úgy gondolják, hogy vásárlóként vagy más támogatóként részt tudnak venni a minőségi élelmiszerforrások megteremtésében és fenntartásában.

ZSOLEV Creative Commons License 2008.05.02 0 0 1872
Nyitottam egy topikot az Étterem Kalauz 2008 számára:
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9178038

(Fórum/Életmód/Konyhaasztal/ÉTTEREM ÉS BOR KALAUZ 2008)
Zitka Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1871

Megnéztem ma a Könyvfesztivált a Millenárison, és majdnem megvettem ezt a könyvet:

http://www.amazon.de/Die-Molek%C3%BClchen-K%C3%BCche-Thomas-Vilgis/dp/3777615358

 

Sajnos csak egy kiállítási példány volt, azt mondták, holnap du. esetleg standbontás után oda tudják adni... No alszom rá még1et. :-)

savarin Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1870
... csak van, aki még nem tudja:)
Előzmény: nagypapi51 (1869)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1869

Hunyady Vöröslámpás házában voltak "garantáltan tiszta lányok" :)

(lásd még bárca címszó alatt)

Egyébként meg mindenki magyar...

Előzmény: scoobysnack (1867)
savarin Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1868

Ez mán' igaz.

Joggal feltételezhető, hogy Bíró finomítaná és pontosítaná ezt a mondatot, mivel nehezen hihető, hogy azt is gondolta, amit mondott:) Ha mégis - amit nem hiszek - akkor az igen érdekes logikai levezetésekre adna lehetőséget.

Előzmény: scoobysnack (1867)
scoobysnack Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1867

Nem értem, hogy a "garantáltan nem magyar szakács" kitételnek örülnünk kellene? Miért ne dolgozhatna garantáltan magyar szakács Prágában vagy Londonban???

 

Persze azért hajrá Bock bisztro...

Előzmény: varadit (1866)
varadit Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1866

 

 Ha már szóba került a Bock, akkor egy kisinterjú ajánló a HVG-ból, Bíró Lajossal:

 

  http://hvg.hu/gasztronomia/20080409_honap_sefje_biro_lajos.aspx

 

 Egy részlet:

 

 Nagy tervek vannak születőben. A Bock Pincével közösen tervezzük egy kisebb húsüzem megnyitását Villány közelében. Végre találtunk egy olyan sertéstenyésztőt, aki hajlandó az elvárásaink szerint végezni a hízlalást, és állandó, jó minőségben szállítani. Szeretnénk a magyarországi henteseknek megmutatni, hogyan kell töltelékes árukat, füstölt árukat készíteni. Vágóhíd nem lesz, csak egy kis húsfeldolgozó. S ha a Jóisten is megsegít, és az ÁNTSZ is az áldását adja, csinálunk egy olyan húsérlelőt, mint amilyenek Spanyolországban vannak.

Másik nagy tervünk Berlinben, Prágában vagy Londonban nyitni egy Bock bisztrót, ahol garantáltan nem magyar szakács fog dolgozni. Innen fogjuk vinni sousvideolva, nitrogénben mélyhűtve az ételek 40-45 százalékát és a füstölt húsokat. A kínálat másik felét pedig egy helyi séffel közösen kialakított, kreatív konyha fogja adni. Ha sikerül, akkor ez másfél-két éven belül működni fog.

 

 Hajrá Bock bisztró! :)

 

Előzmény: dr El van Leowe (1865)
dr El van Leowe Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1865

Az idézett idei Michelint még nem láttam, de ez a cikk helyből hülyeség. Az állítólagos öt "új" helyből négy -- Bock, Segal, Vadrózsa, Krízia -- a tavalyiban is benne volt.

Nem mellékesen a keresztbe tett villák száma nem az ételek minőségét, hanem az étterem "puccosságát" jelenti. Kár, hogy ezt a cikkírók nem tudják...

Viszont mellékesen: a Náncsi néni gumimanója érthetetlen. Se nem olcsó, se nem jó. De ez már szubjektív dolog.

Előzmény: Törölt nick (1863)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1864

jaigen, amiben csak az első oldalon 4 x nevezik mislen csillagosnak a szakácsnőt.

 

és ezt írják: "egyáltalán nincsenek elszállva az árak, a levesek 1000 forint alatt vannak, a pizzák nagy része 1-2 ezer forint között, és a főételek többségéért sem kell 3-4 ezer forintnál többet fizetnünk."

 

milyen szerencse...

Előzmény: nagypapi51 (1862)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1863
Michelin guide altal megemlitett magyarorszagi ettermek

http://index.hu/kultur/eletmod/michelin339/
Előzmény: nagypapi51 (1862)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1862

bocs, nem figyeltem.

az origo is uazt a delux magazin cikket linkelte, amit én tegnap.

Előzmény: Törölt nick (1861)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1861
köszi, de csitének válaszoltam, az origon nem találom, a foodpolice-t ismerem :-)
Előzmény: nagypapi51 (1860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!