Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
hát márpedig az étterem kapja, ha elmegy a séf nem visz magával egy fia csillagot sem, és az étterem sem veszít automatikusan, csak ha romlik a minőség!
1. a mislen csillagot valójában nem az étterem kapja, hanem séf. persze az étterem kapja, annak a falára teszik ki, de kifejezetten egy-egy séfhez kötődik, ha az elmegy és az utódja nem olyan jó, elveszik.
2. donatella valóban nem ilyen séf, csak egy tulaj és dolgozott együtt olyannal, akinek volt csillaga, tehát rá semmiképpen nem vetül annak a csilagnak a fénye...
Erről van szó. Amúgy nem a séfekkel, hanem a hatásvadász, bulvárízű megfogalmazásokkal van a bajom. A tárgyi tévedések nem zavarnak, az szimpla tájékozatlanság.
visszaolvasta, de csak részben tudom felülbírálni. Ha a cikk címe arra utal, hogy, egészen biztos, hogy az uj étterem Michelin csillagot kap majd, akkor ez egy meglehetősen buta és elhamarkodott, bulvárízű címválasztás. Ami ráadásul - aki ért a dologhoz tudja - legfeljebb célkitűzés lehet. Nem hiszem, hogy az interjúalany hagyta volna, hogy ezzel a címmel jelenjen meg az interjú, mert ez kissé nagyegojú dolog lenne. Ha viszont a cím arra utal, hogy végre egy Michelin csillagos mester dolgozik hosszú távon Magyarországon, akkor pedig tévedés, hogy ő az első. A magam részéről mindkét Michelin csillagos séfre büszke vagyok. Még kellene ebbe az országba jó pár.
A cikk jó, csak az a baj, hogy Budapesten már hónapok óta üzemel a Donatella's Kitchen, amelyiknek egyik tulajdonosa egy Micjhelin-csillagos olasz séf-csaj, Donatella Zampoli...
A Magyar Gasztronómiai Egyesület a Kulináris Charta céljait követendő találkozót hirdet 2008. május 25. vasárnap délután 16 órára.
Helyszín: Gold Bisztró, 1119 Budapest, Budafoki út 111-113.
Várunk minden olyan gasztronómiához kapcsolódó termelőt és beszállítót (liszttől a galambig), aki a minőség felé tájékozódik, továbbá azokat a szakácsokat, vendéglősöket, háziasszonyokat és más polgári személyeket, akik úgy gondolják, hogy vásárlóként vagy más támogatóként részt tudnak venni a minőségi élelmiszerforrások megteremtésében és fenntartásában.
Joggal feltételezhető, hogy Bíró finomítaná és pontosítaná ezt a mondatot, mivel nehezen hihető, hogy azt is gondolta, amit mondott:) Ha mégis - amit nem hiszek - akkor az igen érdekes logikai levezetésekre adna lehetőséget.
Nem értem, hogy a "garantáltan nem magyar szakács" kitételnek örülnünk kellene? Miért ne dolgozhatna garantáltan magyar szakács Prágában vagy Londonban???
Nagy tervek vannak születőben. A Bock Pincével közösen tervezzük egy kisebb húsüzem megnyitását Villány közelében. Végre találtunk egy olyan sertéstenyésztőt, aki hajlandó az elvárásaink szerint végezni a hízlalást, és állandó, jó minőségben szállítani. Szeretnénk a magyarországi henteseknek megmutatni, hogyan kell töltelékes árukat, füstölt árukat készíteni. Vágóhíd nem lesz, csak egy kis húsfeldolgozó. S ha a Jóisten is megsegít, és az ÁNTSZ is az áldását adja, csinálunk egy olyan húsérlelőt, mint amilyenek Spanyolországban vannak.
Másik nagy tervünk Berlinben, Prágában vagy Londonban nyitni egy Bock bisztrót, ahol garantáltan nem magyar szakács fog dolgozni. Innen fogjuk vinni sousvideolva, nitrogénben mélyhűtve az ételek 40-45 százalékát és a füstölt húsokat. A kínálat másik felét pedig egy helyi séffel közösen kialakított, kreatív konyha fogja adni. Ha sikerül, akkor ez másfél-két éven belül működni fog.
Az idézett idei Michelint még nem láttam, de ez a cikk helyből hülyeség. Az állítólagos öt "új" helyből négy -- Bock, Segal, Vadrózsa, Krízia -- a tavalyiban is benne volt.
Nem mellékesen a keresztbe tett villák száma nem az ételek minőségét, hanem az étterem "puccosságát" jelenti. Kár, hogy ezt a cikkírók nem tudják...
Viszont mellékesen: a Náncsi néni gumimanója érthetetlen. Se nem olcsó, se nem jó. De ez már szubjektív dolog.
jaigen, amiben csak az első oldalon 4 x nevezik mislen csillagosnak a szakácsnőt.
és ezt írják: "egyáltalán nincsenek elszállva az árak, a levesek 1000 forint alatt vannak, a pizzák nagy része 1-2 ezer forint között, és a főételek többségéért sem kell 3-4 ezer forintnál többet fizetnünk."