Keresés

Részletes keresés

sandman361 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 41
Amugy nektek melyik, itthon kapható sajtkrém jött be a legjobban?
sandman361 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 40
igen igen, azt én csináltam még 2005 szeptemberében.
Előzmény: ZsuR (39)
ZsuR Creative Commons License 2007.04.22 0 0 39
Koszi - de ami a kepen van azt te csinaltad???
Előzmény: sandman361 (38)
sandman361 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 38
Előzmény: ZsuR (36)
sandman361 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 37
Hello!

A recept a klasszikus New York Style Cheesecake. Itt olvashatod magyarul (Malena írta, a 833. hozzászólás): http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180&na_step=30&t=9002227&na_order=

üdv
m
Előzmény: ZsuR (36)
ZsuR Creative Commons License 2007.04.21 0 0 36
Az a kep tokeletes! Ha te csinaltad, megosztanad a receptet?
Előzmény: sandman361 (33)
sandman361 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 35
most is natúrt csináltam, nem volt szívem kipróbálni csokisat, karamellásat vagy mást....:-)
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 34

ó, istenem, ez egyszerűen tökéletes! semmi faxni, semmi sallang, csak a tömény originál csízkék! gratula.

 

(remélem, te is szívből gyűlölöd az elfajzott gyümölcsös meg mindenféle más undifika verziókat! :-)))

Előzmény: sandman361 (33)
sandman361 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 33
Szia Malena!

Egyszer már forumoztunk a sajttortáról, emlékszel? (2005 szeptembere)

Igen! A tejfölös az az elfajzott verzió. Az igaziban nem tejföl, hanem kevés tejszín van.

Most jövök Nagy-féle sajtboltból de már nem árulnak Cremort kimérve! Se a Kaisersban! Most megyek a Tescoba...ha ott sincs, akkor valami dobozosat leszek kénytelen venni. Mascarponeval valahogy nem próbálnám meg. De tudja valaki, hogy hol lehet Cremort kapni? Csak azért, mert az már egyszer bejött, de biztos több is van, ami kiváló erre a célra.

Philadelphia: itthon még nem kapható az a fajta, ami kimondottan sajttortához való (tömbben lehet kapni, mint nálunk néhány vajat).

Itt van egy fénykép a multkori sajttortámról: http://picasaweb.google.com/berdimark/KajK/photo#4991364973936050194

üdv!
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.04 0 0 32
hát most csalódtam mártában, tejfölt tesz bele, pedig az az elfajzott verzió, eredetileg tejszín kell bele és a különbséget zongorázni lehet
Előzmény: P.Cat (31)
P.Cat Creative Commons License 2007.04.03 0 0 31
glad Creative Commons License 2006.12.21 0 0 30

Malena, Zitka,

Köszi az infót!

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.19 0 0 29
még jobb is lehet, mint az eredeti. az eredetibe külön citromlé kell, hogy kicsit savnya legyen.
Előzmény: Zitka (28)
Zitka Creative Commons License 2006.12.19 0 0 28
Tegnap vettem a Plusban egy Philadelphia-klónt. :-) Friescho a neve, és a 20 dekás doboz volt talán 170 ft. Megkóstoltam, kicsit savanykás. De ez cukorral ellensúlyozható, nem? Lehet, hogy egy kisebb adag NY cheesecake-t kipróbálok belőle... De már csak ünnepek után. :-)
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.19 0 0 27
ja, hát akkor probléma megoldva, csak hát nem olcsó mulatság, az tény.
Előzmény: Zitka (24)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.18 0 0 26
Ez annal nez ki ami - itt is van mindenfele izesitesu, bar en nem szeretem oket.

Az ara. . .azt hiszem 8oz /25 dkg 3 dollar korul van.
Előzmény: Zitka (24)
Zitka Creative Commons License 2006.12.18 0 0 25

Találtam egy cikket, a sajtkereskedő T. Nagy Tamás gyártatja a Cremor sajtot.

http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/09/04/2005-04-11.htm

Zitka Creative Commons License 2006.12.18 0 0 24

Az itthon kapható natúr nem u.az, mint az amerikai? :-O Szerintem az összes hiperben lehet kapni.

http://www.philadelphiasajt.hu/philadelphia/page?siteid=philadelphia-prd&locale=huhu1&PagecRef=331

Ha jól emlékszem, a Stahl-féle receptben is ez szerepel, bár konkrétan nem nevezte meg. (nyilván nem iratkozott fel a szponzorok közé a Kraft ;-)  )

 

Nekem leginkább az árával van problémám ;-), Ausztriában a 20 dekás kerül kb.annyiba, mint itthon a 125 g-os.

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.17 0 0 23
az eredeti philadelphiával készül, de annak a natúr verzióját én itthon még nem láttam, ezért a dilemma. de mondom, a tejszínes krémsajttal, ami pedig kicsit sós tökéletes, én se hittem, amíg nem csináltam. pont annyi só van benne, amitől még karakteresebb édes lesz.
Előzmény: glad (14)
Zitka Creative Commons License 2006.12.17 0 0 22
Talán a Philadelphia-hoz hasonló íze van.
Előzmény: Zitka (21)
Zitka Creative Commons License 2006.12.17 0 0 21
Szerintem JOBB, mint a mascarpone. :-) Kicsit "folyósabb", és sokkal kevésbé zsíros. Talán egy hangyányit savanykásabb ízű, de nem mondanám rá, hogy túró íz. Legutóbb tán 1300ft/kg áron vettem.
Előzmény: glad (19)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.17 0 0 20
Dragabb mint a kremsajt - sokkal - es izetlen. Nem helyettesitenem vele.
Előzmény: glad (19)
glad Creative Commons License 2006.12.17 0 0 19

Mondjuk akkor ez olyan lehet mint a mascarpone.

A cremor milyen árban van kb?

Előzmény: Zitka (18)
Zitka Creative Commons License 2006.12.17 0 0 18
Ezek nem jók hozzá. Lehet kapni, egészen emberi áron, a kimérős sajtpultoknál Cremor tejszínes krémsajtot. Teljesen semleges az íze, éppúgy jó fűszeres sajtkrémek készítéséhez, mint édességekhez. Kaisersben tuti van, de láttam már Coraban, Matchban is.
Előzmény: glad (13)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.17 0 0 17
Kremsajt. Probaltam otthon, az az igazi - es szerintem ez midnenhol szinte ugyanaz.
Előzmény: glad (16)
glad Creative Commons License 2006.12.17 0 0 16

Mondjuk engem azért piszkál a dolog, mert sokszor belefutok egy túl túrós sajt tortába.

Szóval ha elfogadjuk a "turo-sajt" kategóriát akkor az a negy kérdés, hogy: Inkább túró vagy inkább sajt a megfelelő alap anyag?

Előzmény: ZsuR (15)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.17 0 0 15
Igazibol nem vita - mindenki megprobal olyan turot-sajtot venni ami van, es kesz. Neha nem art azert elbeszelgetni rola. . .
Előzmény: glad (14)
glad Creative Commons License 2006.12.17 0 0 14

A "Farmers cheese" ismerem én is.

 

Talán úgy lehetne a legkönyebben pontot tenni a vita végére, ha valaki beballag egy amarika étterembe és rákérdez.

Nem hinném, hogy ez így szakmai titok lenne. :)

Előzmény: ZsuR (12)
glad Creative Commons License 2006.12.17 0 0 13

Csináltuk mi már kemping krémsajtből is, de jobb hijján a mascarpone is meg volt már.

Mivel utálom a túrot így rögtön megérzem, ha olyan cheese cake-be futok ami túróból van (ilyen volt pl párizsban).

De pl koreában kitünő cucc volt. :)

Előzmény: ZsuR (12)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.16 0 0 12
Van egy "Farmers cheese" ami olyasmi mint a magyar turo, de tenyleg csak olyasmi. Azt szoktam venni, ha nagyon kell a magyar turo. Ha nem, a ricotta szepen helyettesiti.

A cottage cheese az nagyon "kezelt" nekem. No es szornyu sos - ha nem lenne annyira leveses (olyan mintha a turot tejfollel kevertek volna) - nem lehet edessegbe hasznalni.

Előzmény: Danchy bácsi (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!