Keresés

Részletes keresés

Icamama Creative Commons License 2006.05.17 0 0 27

 

Szia! Elnézést, hogy az első hozzászólásodra nem válaszoltam, de az utóbbi időben nem volt időm a fórumot nézegetni.

Az első csomagot anno én is több hónap elteltével kaptam meg, már szinte el is feledkeztem róla, amikor egyszer csak ott volt a postaládában.

Szerintem ezt az első csomagot mindenképpen ki kell fizetned, mert ezt megrendelted, tehát ennek írásos nyoma van. Abban igazad van, hogy ebből rögtön tudni fogják, hogy megkaptad a csomagot, és jönni fog a következő csomag, és utána még egy, általában 2 csomagot küldenek megrendelés nélkül. Ha ezeket nem fizeted ki, akkor kezdődik el a felszólító levelek áradata.

De mint már írtuk, az a jó és helyes magatartás, ha a kéretlenül kapott csomagokra egyáltalán nem reagálsz. Hiszen ha bármit írsz, vagy fölhívod őket, hogy te ezt nem rendelted meg, az már rögtön bizonyíték arra, hogy megkaptad.

ÉS AMI A LÉNYEG: NEM SZABAD FIZETNI NEKIK A KÉRETLEN CSOMAGOKÉRT!

Előzmény: Grg (25)
Wormie Creative Commons License 2006.05.11 0 0 26
Ha úriember módra akarsz viselkedni, akkor szerintem az utolsó mondat szerint járj el. :-)  A többit meg tekintsd a cég ajándékának. :-)))
Előzmény: Grg (25)
Grg Creative Commons License 2006.05.11 0 0 25

Na mit találtam ma a postaládámban? Igen, jó két hónap után sikerült megküldeniük a csomagot, ami természetesen csak be volt dobva a ládába.

Szerintetek befizessem a benne levő csekket? Azért kérezem, mert ugye ez az első megrendelés volt, tehát ezt kértem hogy küldjék, így illene kifizetni.

Csak az jutott eszembe, hogy ha befizetem, akkor ők tudni fogják, hogy megkaptam, és bombáznak majd a kéretlen csomagokkal. Persze bizonyitani nem tudják, hogy azokat is megkaptam, de akkor is...

Vagy fizessem ki ezt, aztán a többiről ne is vegyek tudomást?

truckgirl Creative Commons License 2006.05.08 0 0 24

Hali Daveslim!

 

Nekem most van egy megrendelőlapom egy katalógushoz van hozzácsatolva, le kell vágni és beküldeni...de csak így lehet rendelni ezen a lapon, sajna..vagy hát mittomén, lehet hogy akárhogy rendelhetsz, csak rendelj!

Nem tudom bescannelni, a címet tudom csak így megadni, hátha segít vmit.

Miriale International

Budapest Pf. 910

1535

De ez a cím állítólag nem létezik...de ahogy gondolod, próbáld meg, de én tuti nem szeretnék belekeveredni...ki tudja később még mik derülnek ki.

 

Dave Slim Creative Commons License 2006.05.04 0 0 23
truckgirl: ha 1-et fizetek, kettőt kapok.. az is jó. :) Esetleg valaki elküldené nekem email-ben a rendelés lehetőségét? Mondjuk bescannelve képben a prospektust? Nagyon megköszönném.
Sziasztok.
truckgirl Creative Commons License 2006.05.03 0 0 22

Sziasztok!

 

Én is azt hittem, hogy nagyobb figyelmet fog kelteni itt a riport, de gondolom nem sokan ismerik a fórumot. Aki károsult az úgyis érteni fogja, hogy nem kell fizetni és foglalkozni vele, már rájöttem, hogy én is jobb, ha ezt teszem. Most már tud róla a rendőrség, meg a Fogyasztóvédelem, innentől kezdve nem tudunk szerintem mást tenni.

Dave Slim, Neked pedig üzenem, hogy felesleges rendelned, mert most már ők is tudhatják, hogy gáz van és keresik őket, másrészt pedig, ahogy nem fizeted ki a csekket, és felszólításra sem, akkor már nem küldik tovább, rájönnek, hogy nem vagy jó üzlet számukra.

Én sem fizettem be az utolsó kettőt és már a 21-ei csomagot meg sem küldték. De ha gondolod próbálkozhatsz, én szórólapon kaptam a hirdetést, de tudsz kérni prospektust, attól, aki már kapott csomagot, abban mindig küldik a következő ajánlatot. Esetleg így tudsz rendelni, de sztem felesleges.

Köszönöm mindenkinek a hozzájárulását, azért a topicot továbbra is nézni fogom, követem az eseményeket. Írjatok!

Halika

Dave Slim Creative Commons License 2006.04.28 0 0 21
Azt hittem Fókusz után nagyobb lesz itt a nyüzsgés.. de ezek szerint kevesen néztek ennek utána neten.
Dave Slim Creative Commons License 2006.04.28 0 0 20
Sziasztok! (nah, végre lejárt ez a 30 perces türelmi idő és végre írhatok).

Most láttam a Kókuszban ezt az egészet. Pont láttam Truckgirl nevét a riportban... gyorsan rákerestem neten erre a névre és megtaláltam ezt az oldalt.
Hozzászólásom a következő lenne:
Szükségem lenne infóra, hogy hol lehet ilyet rendelni. Én szívesen rendelnék pár fehérneműt pár lány ismerősömnek. Úgyis ingyen van. :) Vagy legalábbis az elsőért mondjuk fizetni kell. Aztán.. egyet fizet, sokat kap akció van, ahogy észrevettem. :)

Ne vegye magára senki, de nem értem ezt a felháborodást. Illetve először persze megijed az ember, de nem kell vele foglalkozni. :) Fogjátok fel úgy, hogy 1 csomag áráért több csomag fehérneműt kaptatok. Ez teljesen jó. Ritka az ilyen akció. :P
Jöjjenek csak a fizetési felszólítások. Egy idő után lehet vinni a méh-be. :)
Akik meg kifizetik a többit, mert megijedtek.. hát... magukra vessenek.
Ettől függetlenül odamennék a "cégvezetőhöz" és leszakítanám a lábát, majd a hátába álíltanám és kiaggasztanám rá a fehérneműket. :)
Mert sajna biztosan páran befizették a nem kért fehérneműk árát.

Visszatérve: nem vicceltem: komolyan érdekel, hogy hol és hogy lehet ezt rendelni. Sőt... több címre és névre kérem... gyűljenek 1 áráért a fehérneműk, úgyis sok lány ismerősöm van. Ki kell használni ezt a lehetőséget. ;)
Várom válaszotokat.
Peti
Wormie Creative Commons License 2006.04.24 0 0 19

Egy postás bennfentes kapásból meg tudná mondani, hogy ez az ir.szám melyik postahivatalban lévő postafiókokhoz tartozik.

Igen, ilyen módszerekkel dolgoznak ezek a "Briefkastenfirmen". Kérdés, miért éri meg nekik. Nem győzöm ui. hangsúlyozni: ha nincs átvételi elismervény, mehetnek a sunyiba. :-)  Nincs olyan bíróság, aki igazat adna nekik. Saját rizikóra küldözgetik a cuccot. Valszeg akkor haszon van rajta, még így is, hogy ha a balekok 30%-a kifizeti, még akkor is jól járnak. Sajnos. De terjesszük csak az igét :-), hogy senkinek eszébe ne jusson fizetni, ha nem írt alá átvételt.

Előzmény: truckgirl (18)
truckgirl Creative Commons License 2006.04.24 0 0 18

Ok, rendben Wormie, lehet, hogy igazad van, ezt elismerem, ezt nem tudtam. Viszont sokan írták más fórumokon is, hogy hiába küldték vissza a csomagot vagy a szelvényt, hogy nem kérnek többet belőlük, továbbra is küldték a kedves kis rózsaszín csomagot. Meg kellene nézni vhogy, hogy az 1535 minek az irszáma, mert sztem tuti nem a magyarországi Miriale vagy Provea vagy már mit tudom milyen cégnek a címe.

Mellesleg találtam egy német lányt, aki írt a fórumra, illetve nem én, én csak olvastam, és ő mondta, hogy más országokban más néven van ez a cég, svájcban Miriale, meg vhol Body of Patricia, meg ilyenek. És neki is küldték a csomagot, viszont az összes ilyen "cég" egy svéd International Trade név alatt van, aki nemzetközileg követett már el csalásokat.

 

Előzmény: Wormie (16)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.04.24 0 0 17

Az NLC-s fórumon levő tel.szám ide tartozik:

 

Atlas Magyarország Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság "végelszámolás alatt" 1122 Budapest Ügyész u. 5. Adószám: 11817958-2-43.

 

Ezek úgy alakulnak át évente, mint a cserebogár..

Előzmény: truckgirl (15)
Wormie Creative Commons License 2006.04.24 0 0 16

1535 Na már most ilyen irsz nem létezik, mivel a középső kettő a kerületet mutatja.

 

Ebben tévedsz. Csak az utcaneves irányítószámoknál igaz ez a módszer. A postafikos címeknél lehetnek másfajta irányítószámok is!!!! Pl. a Magyar rádió irányítószáma 1800, a tv-é meg 1810. Ezek  sem a 80. ill. 81. kerületben vannak. :-)))))   Talán a középső két szám a postahivatal száma??? De ebben nem vagyok biztos!

Előzmény: truckgirl (15)
truckgirl Creative Commons License 2006.04.24 0 0 15

Na, igen, tényleg jó lenne az orruk alá dörgölni a csekkeket, de kérdem én, hol van az irodájuk, merthogy ha Svájcba utazom is, inkább nászútra, minthogy ezért...de ha már ott leszek, akkor tuti viszek egy-két sárga csekkecskét)))))))))

 

Viccet félretéve....köszönöm a hozzászólásokat és a javaslatokat, remélem követitek a példámat.. én bent voltam a rendőrségen, sajnos nem ért rá a forró nyomos, de most pénteken mondta, hogy fogad, elkérte az összes papírt, bizonyítékot, csekket, stb. és mondta, hogy már nem is egy panaszuk van. Viszont kérem a segítségeteket kedves bajtársaim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha vki már tett feljelentést, akkor annak a másolatát, vagy emilben jó lenne ha elküldenétek nekem, nagyon sokban segítené a munkájukat, a forró nyomos is mondta, hogy ha bármilyen bizonyítékotok van, akkor küldjétek el rajtam keresztül, mert meséltem a fórumról. Nem kell postán, elég emilben. Nem vagyok rá büszke, nem is azért mondom, de most nagyon jól jön, hogy "kolléga barátnője" vagyok, meg az itteni rendőr nagyon jó fej, nem az a lesz...om típus, így hozzám teljesen máshogy állnak, ez meggyorsíthatja az ügyet, hamarabb kerülünk képbe. Tehát, ha bármi van, de főleg a feljelentés kéne, persze név nélkül, csak a feljelentett szerepeljen rajta, nagyon megköszönném.

Ez a tévés dolog pedig nagyon előnyös lenne, mert biztos van még egy két bajtársunk, aki még nem tud a dologról, ahogy a fórumról sem.

Én jelentkezem, arc és név nélkül egyelőre, ezt tegyétek minél többen.

 

És ezt figyeljétek!

Találtam a prospektusukon egy Budapesti címet, Pf. 910 irsz.:1535 Na már most ilyen irsz nem létezik, mivel a középső kettő a kerületet mutatja.

És a "kuka lenne jó" észrevételre pedig annyit mondanék, hogy elég sokan vannak akik hasonlóan jártak csak még nem tudnak róla. Legalább ennyit megtehetünk,bogy nekik is szólunk ezáltal. Ha nem teszünk semmit, nem riasztjuk el a következő csaló céget és ki tudja meddig küldözgetnek még nekünk ilyen hülyeségeket...nekem ez nem kell, inkább a végére járok, főleg, ha már a tvnek is írtak. Könnyű lesz mert sokan segítenek.

 

Köszönök előre is minden segítséget, a fórumot folyamatosan nézem, írjatok minél többen.

Zottjoghurt Creative Commons License 2006.04.24 0 0 14

 csekkeket mindenképpen tarzsd meg ki tudja mikor lesz még rá szükség!

 

Erről eszembe jut egy régi BKV ellenes szilveszteri akció, humoros pajtások teleragasztották a BKV irodáját a befizetetlen csekkekkel..:)

Nektek is el kellene gondolkodni egy hasonló akción a Provea iroda ellen..:)

Arra biztos kiszáll a tv is.

Előzmény: noddyka (13)
noddyka Creative Commons License 2006.04.23 0 0 13

Kedves Truckgirl és persze mindenki!

 

Miota én is irtam a topicba azóta figyelmesen olvasom folyamatosan!

A csekkeket mindenképpen tarzsd meg ki tudja mikor lesz még rá szükség! Pl:rendörség!

Teljesen igazad van a feljelentéssel kapcsolatban, hiszen minnél többen járunk ennek a végére annál nagyobb lehet a siker!

 

Én személy szerint nagyon örültem neki, hogy a Tv is estlegesen szerepet kap ennek az ügynek a megoldásában és hiszem, hogy ök esetlegesen tudnak nekünk segiteni!

 

Jelentkezettek az RTL klub Fókusz munkatársánál , hiszen a mi érdekünk, hogy minden elöbb vagy utobb rendezett legyen!

Ki tudja hány olyan "áldozat" van még aki nem is tudja , hogy egyáltalán létezik ez a topic és hogy ez a cég ilyen szélhámos és könnyelműen bele megy az álltaluk kitalált játékba!

 

A TV erre egy nagyon jó alkalom, hogy esetlegesen felnyissuk mások szemét is!

Nem elég a rendörségi feljelentés hiszen az több hónap akár év is mig lehet belőle valami pozitivum!

 

Köszönöm mindenkinek és külön köszönöm Icamamának ezt a topicot,mert nekem nagyon sokat segitett!

 

Sziasztok!

 

 

Zottjoghurt Creative Commons License 2006.04.21 0 0 12

Egyre jobb:)

 

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

 

Nekem megvan a levélcímük is,

Route des Dragons 9 CH 1033 Cheseaux/ Lousanne, (mellesleg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelye is itt van. )

 

http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?bw=1&forumid=63039&forumuser=&id=57&page=1&step=2

rtlfokusz Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11

Sziasztok!

 

Én az RTL Klub riportere vagyok és hozzánk is érkezett egy hasonló panaszos levél. Szeretnénk ennek az ügynek egy kicsit jobban utána járni és megtudni, hogy hogyan lehet az ilyen és hasonló esetek ellen védekezni. Kinyomozni, hogy egyáltalán milyen formában működik ez a cég.

 

Ehhez keresnék közületek valakit, aki szívesen részt venne a készülő riportban. Nem kell nagy dologra gondolni, egyszerűen csak el kellene mesélni, hogy mit tapasztaltatok. Ha valaki nem akar arccal és névvel szerepelni természetesen az is megoldható.

 

Erre az e-mailre írjatok, akkor is ha csak valamilyen infoval tudtok segíteni: kapin.zsolt@rtlklub.hu

 

Előre is köszönöm.

 

Üdv

 

 

Zottjoghurt Creative Commons License 2006.04.20 0 0 10

én sem értem, mit paráznak ezen ennyit, kuka, és jóccakát..

Előzmény: Wormie (9)
Wormie Creative Commons License 2006.04.20 0 0 9

Igazad van, ha megteszed a feljelentést. De neked is felteszem a kérdést, amit a topik elején már írtam. Aláírtál bármilyen átvételi elismervényt? Vagy csak bedobták a csomagot a postaládádba? Mert ha nincs sehol az aláírásod, SEHOGYAN nem tudják bizonyítani, hogy te megkaptad a csomagot. Úgyhogy dobd a kukába a csekkeket. Vagyis még ne :-))))), mert biztosan kell a rendőrségi feljelentéshez. De szerintem ne aggódj.  Ha valóban svájci a cég, nem fognak idejönni párezer ft-os behajtás miatt. Ha meg megbíznak valami behajtó céget, ugyan mi alapján tudják bizonyítani a tartozást????? Egy feladóvevény semmit nem bizonyít!

Előzmény: truckgirl (8)
truckgirl Creative Commons License 2006.04.19 0 0 8

Üdv mindenkinek!

 

Nagyon hálás vagyok Icamama, hogy nyitottad ezt a fórumot, mert így legalább kinyílt a szemem. Ugyanis én is pont ugyanúgy jártam, mint te. Én kaptam egy prospektust, tetszett a fehérnemű, olcsó is volt, gondoltam kipróbálom...aztán jött a szokásos történet, egyre csak küldték a csomagokat, én hülye meg persze felbontottam. Persze használni nem tudtam, mert nem a megfelelő méretet küldték, a szállítási lemondó nyilatkozatot pedig nem tudtam hova küldeni. Sajnos eddig nem néztem utána, de nagyon gyanús volt, hogy három hónap után sem kaptam felszólítást annak ellenére, hogy nem fizettem be a csekket. Az utolsó csomagomat már nem bontottam fel, az előzőét pedig nem is fizettem be. Erre ma kaptam egy felszólítást, hogy fizessem be a kettő csomag árát, azaz 8760 ft-ot. Gondolkodtam is, de aztán eszembe jutott, hogy vajon hova, amikor se magyar cím, se pedig elérhető telefon nincs megadva, csak az üzenetrögzítő.

Így találtam a fórumra, döbbenettel olvasva, hogy nem vagyok egyedül, sőt...felháborító, hogy világszerte ennyi embert becsaptak.

Mivel a barátom rendőr, elmeséltem neki, mi a helyzet és megkérdeztem mit lehet ilyenkor tenni. Azt mondta, hogy feljelentést kell tenni azonnal a megyei rendőrkapitányságon, felveszik az adatokat és továbbítják az ügyet országos szintre. Mivel többen is vagyunk, biztos, hogy utána fognak nézni. Édesanyám is ilyen internetes csalás áldozata lett, szerencsére nem nagy mértékűé, de miután feljelentést tett az internetes rendőrségnek, két hónap múlva elkapták a fickót, aki otthoni munkát ajánlott. Kivizsgálják az ügyet, többek között utánanéznek a bankszámlának is és ha úgy alakul továbbítják a nemzetközi rendőrségnek, illetve az illetékeseknek.

Én most pénteken megyek a rendőrségre, feljelentést teszek és javasolnám minden hasonlóan járt "bajtársamnak", hogy ezt mielőbb tegye meg, ha még nem tette, mert csak így fogunk tudni lépni.

És egy kérdés...mivel soha nem történt még ilyen velem, eléggé félek, mi lesz, szerintetek mit kezdjek a csekkekkel?

Nagyon szépen köszönöm a fórumot, tényleg sokat segítek, ha van valami még írni fogok mindenképpen.

 

Zottjoghurt Creative Commons License 2006.04.19 0 0 7

 itt jött az abszolút meglepetés, a kamara szerint ugyanis Provea cég NEM LÉTEZIK!

 

tényleg érdekes a domain bejegyzésük is:

 

NOTE: FAILURE TO LOCATE A RECORD IN THE WHOIS DATABASE IS NOT
INDICATIVE OF THE AVAILABILITY OF A DOMAIN NAME.

Registrant:
  PROVEA S.A. (PROVEASA123)
  Andre L駬ise
 
  Route des Dragons 9

  Cheseaux-sur-Lausanne, , Vaud 1032
  Switzerland

Technical contact:
  Peuget, Johnny (JP899)
  Editions Atlas
  Route des Dragons 7
 
  Cheseaux-sur-lausanne, , 1033  CH
  +41217319075 Fax: +41217319010

Administrative contact:
  Zermatten, Samuel (SZ478)
  Route des Dragons 9
  Cheseaux-sur-Lausanne, , Vaud 1032
  Switzerland
  +41 21 731 90 00 Fax: +41 21 731 90 90

Előzmény: Icamama (0)
noddyka Creative Commons License 2006.04.19 0 0 6

Sziasztok!

 

Csak azért regisztráltattam magamat, hogy tudjak ide irni!

 

Tegnap teljes felháborodással olvastam a postaládámban található csekket egy levélel, hogy tartozásom van a többször átvett csomagok után!

Hozzá kell tennem hogy én nem rendeltem semmit, és nem is vettem át semmit egy ilyen cégtöl!

 

KB:öt hónappal ezelött, igaz megkeresett valaki telefonon, de hogy honnan tudta meg a számomat az rejtély mert dominó kártyás vagyok és azt nem regisztrálják a tudakozónál! De hogy honnan arra már ki emlékszik és ajánlott nekem egy három darabos fehérneműt mindössze 1000Ft-ért!

Gondoltam, hogy ha ilyen "olcsó" miért ne!

Megkérdezte küldheti e a cimemre! Mondtam igen!

De miután a letettem a telefont akkor ugrott be, hogy honnan tudja a cimemet!?

Persze visszahivni nem tudtam mert ,nem irt ki telcsiszámot mikor hivott!

Mindezek után ez a fehérnemű nem jött meg!-A MAI NAPIG SEM!

És miután titeket olvastalak akkor döbbentem rá, hogy lehet hogy ök voltak?

Más fehérneműröl nem tudok!

 

Az összeg 6000 Ft-ról szól!

Azt sem tudtam ki vagy mi ez a PROVEA!

Mignem rögtön a neten rátok bukkantam!

Miután elolvastam, felhivtam a rendörséget, hogy mit lehet tenni,mivel én nem vettem át töllük csomagot,nem fizetek!

És ráadásul a boritékon még postai pecsét sem szerepel még az sem, hogy dijmentes ,semmi!

Most feljelentéssel fogok élni a rendörségen mégha nem is tudnak mit kezdeni egy ilyen ügyel,de miért kellene fizetni egy ilyen társaságnak akik igy szednek ki emberektöl pénzt!

Undoritó csalók!

Még azt is megfogom probálni, hogy akideriteni de lehet hogy ez a rendörség dolga lesz, hogy hol nyitották  abankszámlát!

Lehet hogy ugy többet megtudna az ember!?

 

Szóval én is igy jártam!

Egy biztos!

Akki nem vett át csomagot az ne is fizessen!

De valami eszembe jutott!

Általában és az mindig is igy szokott lenni, hogy akoi postán rendel cégtöl PL: OTTO katalogusból az mindig utánvételel kapja  a csomagot!

Ami persze azt jelenti, hogy átvételkor fizet az ember!

Akkor érdekes! Az átvételnél miért nem fizettem?

Vagy tán itt máshogy müködnek a dolgok?

 

Ugy látszik igen!

 

 

Grg Creative Commons License 2006.04.10 0 0 5
up
Grg Creative Commons License 2006.03.30 0 0 4
Azt el is felejtettem, hogy azért érdekes módon a www.provea.com oldalról egész normálisnak tűnik a cég. Bár elolvasva működési szabályzati részt (AGB) ott azt irják, hogy a beetetőcsomagot csak az oldalukon felsorolt országokba küldik, namost Magyarország nincs közte...
Grg Creative Commons License 2006.03.30 0 0 3

Icamama, neked mennyi ideig tartott amig a beetetőcsomagot megkaptad?

Én március elején küldtem nekik a rendelést, de azóta semmi nem jött...lehet hogy férfiaknak nem küldnek? :))

Bár az irásodat olvasva már nem bánkódóm ezen...

 

Egyébként meg csak csatlakozni tudok Wormie-hoz, ha csak úgy bedobták a csomagot, akkor nem tudják rádbizonyitani, hogy átvetted, tehát ne is törödj velük, majdcsak megunják, ha nem látnak pénzt tőled.

Icamama Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2

Kösz, hogy hozzászóltál.

Mivel én már elég sokat leveleztem ebben a témában, svájci hatóságokkal meg a magyar fogyasztóvédőkkel (akiktől sajnos nem kaptam választ), az a célom, hogy a csőbe húzottakat megnyugtassam, hogy ne izguljanak, ne foglalkozzanak a csaló céggel, és főleg nehogy fizessenek.

 

Hihetetlen, hogy mennyi cég él és visszaél az emberek bizalmával, jóhiszeműségével. De többek között azt nem értem, hogy a svájci állam miért tűri meg ezeket. Hiszen nem én vagyok az első, aki svájci hatóságokhoz fordult ebben a témában. Számomra Svájc - legalább is eddig az ügyig - maga volt a mmegbízhatóság szimbóluma. Nem érdekli a svájci államot, hogy ilyen bandák rontják a jó hírnevüket?

 

 

Előzmény: Wormie (1)
Wormie Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1

Az első ötletem az lett volna, hogy ne vedd át a csomagot. De aztán továbbolvastam a hozzászólásodat, és látom, csak egyszerűen bedobják. Akkor meg tök egyszerű a helyzeted: ha nincs aláírás, nincs átvételi elismervény, SENKI nem tudja bizonyítani, hogy megkaptad a csomagot. Nincs olyan paragrafus, vagy eljárás, amiben egy fillér tartozást rád tudnának bizonyítani!  Szerintem tipikusan a balekokra van kihegyezve ez az egész üzlet, akik egy felszólításra megijednek, és fizetnek. Az ilyen "Briefkastenfirma" cégekre különösen odafigyelnek manapság Németországban is.

 

Nemrég volt kicsit hasonló ügy, ha jól emlékszem, szintén svájci "logo" alatt működő yellow pages szerű kiadvánnyal kapcsolatosan. Elsőre adtak egy ingyenes megjelenési lehetőséget, aztán meg benyújtötták a többezer svájci frankos számlát, mert persze valahol apró betűvel ott volt, hogy a kliens elfogadja, hogy a jövőbeni kiadványokban is megjelenteti a hirdetését. Persze erre az üzletkötők nem hívták fel a figyelmet. Erről a cégről is kiderült, hogy postaládacég. A jogászok is azt javasolták, hogy ne foglalkozzanak vele a csőbe húzottak, mert csak fenyegetőznek, nincs meg a jogi hátterük a perléshez.

Előzmény: Icamama (0)
Icamama Creative Commons License 2006.03.21 0 0 0

Sajnos én is bedőltem ennek a reklámnak, és megrendeltem a "beetető" csomagot. Bár nem volt jó a méret, kifizettem, és írtam nekik, hogy több csomagot ne küldjenek.

 

Ettől a bandától azonban nem lehet ilyen könnyen megszabadulni. Bár nem kértem, mégis küldték a következő csomagot, amelyben az ár már messze nem volt olyan kedvező, mint a beetető csomagé. Kicsivel később még egy csomag jött, szintén magas áron. Tűnődtem, hogy visszaküldöm nekik, de miután a postán közölték, hogy egy csomag Svácba küldése kb. 7.000 Ft, úgy döntöttem, hogy nem küldöm ki. Eredetileg ugyanis úgy gondoltam, hogy valahová Magyarországra kell küldeni a csomagot, az még belefért volna.

 

Megírtam nekik, hogy a csomagokat nem kértem, nem is vagyok hajlandó kifizetni, és vissza sem küldöm, de ha valaki érte jön, annak odaadom.

Érdekes módon ugyanis ezeket a csomagokat valaki csak úgy bedobta a postaládámba, tehát senki nem vette át aláírással.

 

A magyar "ügyfélszolgálat" nem veszi föl a telefont, max. az üzenetrögzítővel lehetne beszélni. A telefonszám alapján megpróbáltam kideríteni a címüket, de az "titkos"!!! Ez már nagyon gyanús volt, milyen ügyfélszolgálat az, amelyiknek titkos a címe.

 

Miután elkezdtek bombázni felszólító levelekkel, utánanéztem internetes fórumokon, hogy mi is a helyzet ezzel a Proveával. Magyar fórumot csak egyet találtam, a Nők lapjában, azon kívül semmit. Ezért is indítottam most ezt.

 

Német és osztrák fórumokon viszont becsapott és csőbe húzott emberek ezrei panaszkodnak, hogy ugyanúgy jártak mint én, megrendelték a kedvezőnek tűnő első csomagot, és azóta kéretlenül kapják a következőket, természetesen a fizetési felszólításokkal együtt.

 

A német fórumok azonban már megoldást is kínálnak, ugyanis a BGB 214a paragrafusa szerint a meg nem rendelt áru vagy szolgáltatás ellenértékét nem lehet követelni. Nagyon remélem, hogy van valami hasonló magyar paragrafus is, örülnék, ha egy jogász ide tévedne erre a fórumra, és megerősítene benne.

 

Aztán utánaérdeklődtem a svájci kereskedelmi és iparkamaránál, és itt jött az abszolút meglepetés, a kamara szerint ugyanis Provea cég NEM LÉTEZIK!

 

Tehát egy csaló bandáról van szó, akik nyilván abból élnek, hog isten tudja milyen származású fehérneműket küldözgetnek magas áron, és arra bazíroznk, hogy az emberek többsége kifizeti. A felszólító és fenyegető levelek ugyanis sorban jönnek, és ezek eléggé idegesítőek. Ezt használja ki a cég, hogy az emberek becsületesek, naívak, félnek, és kifizetik azt is, amit nem rendeltek meg.

 

A Proveának tehát nem szabad bedőlni, lehetőleg a beetető csomagot sem szabad megrendelni, de ha később küldenek bármit, egyáltalán nem kell reagálni, és ami a lényeg, NE FIZESSÉTEK KI!

Icamama Creative Commons License 2006.03.21 0 0 topiknyitó
A svájci Provea cég különböző - elsősorban női - magazinokban terjeszti prospektusát, amelyben jó minőségű fehérneműt kínál csábítóan kedvező áron.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!