Keresés

Részletes keresés

Mr. Hadley Creative Commons License 2020.04.12 0 1 2821

A cikkben a megszólaló találgat. Ezzel van tele a padlás.

Tulajdonképpen senki semmit sem tud, mert a valós szereplők még nem jöttek ki semmilyen tervvel.
Az utolsó sorban megjegyzi, hogy fogalma sincs arról hogy mikor szüntetik meg a légi közlekedést sújtó korlátozásokat. Akkor miről beszél?

Nem nyitunk szállodát mert nincs repülés. Nem repülünk, mert nincs utas. Nincs utas mert nincs szállás.

Tehát nem nyilvánvaló.

 

Előzmény: Bamberg58 (2820)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.04.12 -1 0 2820

Nem kell itt rendelkezés, ez elég nyilvánvaló. Pl a Balear-szigeteken a szállodák fele az idén már nem is tervezi, hogy kinyit...

https://www.majorcadailybulletin.com/news/local/2020/04/11/65391/half-hotels-the-mallorca-minorca-and-ibiza-won-open-this-summer.html

 

Előzmény: Mr. Hadley (2819)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.04.12 0 0 2819

Lehet hogy én vagyok gyengeelméjű, de én ezt nem értem. Az az opció hol van, hogy Te utazni akarsz a szerződésben álló napon?

Ezt a szállodák sem nyitnak ki dolgot meg honnan veszed? Nem olvastam el valami kormányzati rendelkezést ami a kanári szigetekre vonatkozik?

Előzmény: petjóka74 (2818)
petjóka74 Creative Commons License 2020.04.11 0 0 2818

Igen, ezt a 3 opciót ajánlották fel, a levelükből idéztem.

Az számomra is furcsa, hogy lehet foglalni, amúgy ahogy néztem, más utazási irodáknál is, nem is értem. Májusban ráadásul még a charter sem megy hivatalosan, csak Ryanair még májusig, de az meg biztos nem indul májusban, s a szállodák sem nyitnak ki.... 

Előzmény: Törölt nick (2817)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.11 0 0 2817

A Viasale kínálja a lemondási lehetőséget?

Érdekes, mert lehet májusra olcsón foglalni...

Előzmény: petjóka74 (2815)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.11 0 0 2816

Szervusz Laci!

Függetlenül attól, hogy még benne vagyunk/vagytok a helyzetben, van valami fixnek látható dolog a jövőt illetően?
Gondolok itt arra, hogy tudtok-e olyanokról, akik adott dátumig mondják fel a foglalási lehetőségeket, vagy olyanról, hogy mikorra tervezik a nemzetközi légi közlekedés legkorábbi újraindítását?

Az ilyen újságírók által kitalált "talánok" nem érnek annyit, hogy az emberben megébredjen egy-egy gondolat. 

 

Előzmény: hlslaszlo (2814)
petjóka74 Creative Commons License 2020.04.11 0 0 2815

Sziasztok, nekünk június 23-tól van foglalásunk a Maspalomas  Tabaiba Princessbe, 15 napra. Azt tudom, akkor már biztos nem utazunk. 
3 választásunk van, az alábbi lehetőségeket kaptuk:

 

 

“ 1.: Lemondás

 

2.: Lemondás helyett lehetőség van arra, hogy a befizetett utazási csomagra vonatkozó 40 % mértékű előleg összegét utalvány formájában visszatérítjük, mely a saját szervezésű útjainkra váltható be, a foglalás pillanatában érvényben levő áron, a szabadhelyek függvényében, egy későbbi tetszőleges időpontban – így a lemondás kötbér nélkül tud megvalósulni, hiszen az utazási utalványára jóváírjuk a kötbér összegét is. Az utalvány abban a valutanemben íródik és pontosan akkora összegről, amiben fizetett, így későbbi foglalás esetén ezt vesszük figyelembe. Kiállítástól számított 1 évig tudja felhasználni foglalásra, az utazás időpontja ettől eltérhet, akár a jövő évi utazásaink bármelyikére feltudja használni.

 

3.:A foglalásokat későbbi dátumra tudjuk módosítani (szabad férőhelyek függvényében de nagyon rugalmasan) Ha van esetleg dátum ami megfelelhet, kérjük írjátok meg és nagyon szívesen megnézzük a módosítás feltételeit.

 

Amennyiben a lemondás mellett döntenek az ÁSZF szerint tudjuk azt elfogadni.

(az utazás előtt 35-ik napig 10% a kötbér)”

 

S akkor ami még elgondolkodtató, hogy erre az időszakra (júniustól) charter szerződése van a Viasale Travelnek, de kérdés, hogy ezt meddig tárják fent, mondjuk mekkora esély van rá, hogy jövőre is lesz. Átszállással nem szívesen mennénk. 
Illetve ha az utazási iroda esetleg csődbe menne, mit tudunk kezdeni egy utalvánnyal...? télen sem tudnánk menni, mert szerintem akkor már a charter normál esetben sem fog menni. 
Eltolni nem merjük, szeptember nekünk kizárva unoka miatt. 

Lehet, bukunk rajta, de a lemondás a legjobb megoldás???? 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.04.05 0 3 2814

Spanyolország miniszterelnöke a riasztási állapot (vészhelyzet) további 2 hetes meghosszabbítását jelentette be (április 26-ig). Ezt a parlamentnek még jóvá kell hagynia a most következő kedden, de ez minden bizonnyal meg is fog történni.

Megjelent egy cikk arról, hogy a hoteleket talán júliustól kezdődően elkezdhetik fokozatosan újra megnyitni. Rosszabb esetben ez eltolódhat akár szeptemberre is. Tehát akinek májusra-júniusra lenne foglalása, ne nagyon tervezzen. A korrekt hotelek visszaadják a pénzt, de ha erre nincs mód, vagy éppen valamelyik utazási irodánál van foglalás, és ők sem akarják visszaadni a pénzt, akkor valamilyen közös nevezőt kell keresni velük. Ha megoldható, akkor el kell tolni a nyaralást, de szerintem ne 1-2 hónappal, ha az a mostani időszakra szólt, hanem sokkal távolabbra.

Feltöltök 1-2 képet is, hogy színesebb legyen a nap :) Ezek a hetek a legszebbek a szigeteken a természet, virágok szempontjából. Úgy néz ki hogy ez a tavasz most kimarad fotózás szempontjából, ezért kikerestem pár fotómat az előző évekből, amik virágosak, színesek. Ez csak egy kis részlet. Facebook oldalunkon sokkal több található ITT
#YourGranCanaria

 

Flower2000 Creative Commons License 2020.03.23 -1 0 2813

Nálunk is esett a hó Budapesten. Ilyenre még nem emléxem.

Előzmény: hlslaszlo (2812)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.23 0 1 2812

Pár szó az időjárásról. Figyelemelterelésként.
Gran Canaria ma reggel a hegyekben. Sílécre azonban nincs szükség :)
#YourGranCanaria

hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.22 0 0 2811

Mi nagyon szeretünk fotózni járni. Na jó, leginkább én :), de a párom nagyon sokszor jön velem és segít, például ha az országúton állunk meg, én csak kipattanok az autóból, ő pedig tovább hajt, hiszen az úton megállni nem lehet. Viszont rengeteg remek, szép és fontos dolgot lehet ezeken a helyeken is fotózni. Kirándulásainkhoz jár egy képcsomag is digitális képekből. A képek között nagy részben vannak olyanok is, amik 2 helyszín között készülnek, tehát az úton, illetve útközben. Ilyen képek elkészítésére az embereknek nincs lehetőségük. Plusz profi gépet is használunk, szóval egy nagy munkával létrehozott remek dolgot adunk a kirándulólinknak, azt hiszem:)
De miért is írom ezt.

Mert március van, lassan április, az egyik legjobb idõszak természetképeket fotózni. A sziget zöld, rengeteg virág virágzik.

Mi pedig itthon ülünk a 4 fal között. És még 3 hétig biztosan.

Nincs supermarket, nincs shop, nincs park, nincs sétány, nincs tengerpart. Semmi. Kenyeret sütünk, viszont 1 hét után lassan már aktuális lesz egy bevásárlás is. De ezt sem személyesen fogjuk megtenni. Párom most is az online boltot böngészi, hogy mire van szüksége a családnak, mint rendeljen.
Spanyolországban már majdnem 1800 haláleset történt. Tegnap reggel még 1100-at mutatott a honlap. Tényleg komolyan kell venni.

 

2020 március 22.

És az aktuális hír:
Spanyolország miniszterelnöke a riasztási állapot (vészhelyzet) további 15 napos meghosszabbítását kéri (április 12-ig). Ehhez a kormánynak szüksége van a Képviselõk Kongresszusának jóváhagyására. A jövő héten, 25-én tartanak plenáris ülést, amelyen engedélyezhetik majd a javaslatot.A hír spanyolul: https://www.canarias7.es/politica/sanchez-pedira-la-prorroga-del-estado-de-alarma-otros-15-dias-AY8890103

#YourGranCanaria

Flower2000 Creative Commons License 2020.03.21 0 0 2810

Azért én vigyázok, már egy hete hordok maszkot és kesztyűt. Azt is tudom, hogy sokan nem tartják be a karantént, mert amíg nincs bajuk addig fel se fogják a helyzet súlyát.

Előzmény: similis (2809)
similis Creative Commons License 2020.03.20 0 1 2809

Sztem már mindenhol vannak fertőzöttek, ezzel én nem nyugtatnám magam :( És Spanyolországból is még mindíg napi 2-3 gép jön többszáz emberrel, aki utána megy szanaszét, és csak a jófejségükön meg az anyagi helyzetükön múlik, hogy maradnak-e önkéntes karanténban, vagy sem, ha találgatnom kéne, a fele se marad. :(

 

Amúgy igen már rég kijárási tilalom kéne, nem tudom miért kell megvárni míg már késő.

 

A Szerbek sokkal jobban csinálják, le van zárva a reptér teljesen, és közúti határon sem léphet be Szerb állampolgár se már.

 

 

Előzmény: Flower2000 (2808)
Flower2000 Creative Commons License 2020.03.20 -4 0 2808

Hát tényleg szomorú amiket irsz. Olyan szép tavasz van itt, hogy elég nehéz most bent lenni. Szerencsére Budán még nincsenek fertőzöttek tudomásom szerint, de mihelyst észreveszem tényleg nem rakom ki a lábam.

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2807)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.20 0 0 2807

Igen, a spanyol egészségügy jó, de a helyzet nem.
A kép és a cikk szerint rosszabb lehet a helyzet mint az olaszoknál. Cikk

1 hete kb megegyezett a Kanári-szigeteken az esetek száma a Magyarországéval. Ma kb 4-szer annyi van a szigeteken, miközben a lakosság majdnem csak 5-öde.
Ezért is lenne jó, ha otthon is kijárási tilalmat rendelnének el, és nem akkor, amikor már tele lesz beteggel az ország. Láttam a hírekben hogy mennek az emberek parkokba, Balatonra, mindenhova. Hihetetlen.

Itt mi ki sem mozdulunk a lakásból, és a legtöbb ember be is tartja a kijárási tilalmat, mégis egyre rosszabb a helyzet.

Flower2000 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 2806

A spanyol egészségügy kiváló, nálunk már nem egészen ilyen a helyzet. Reméljük a legjobbakat.

Előzmény: hlslaszlo (2805)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.20 0 0 2805

És egy egészen friss hír:

 

❌ A kormány bezár 1 807 szállodát és apartmankomplexumot a Kanári-szigeteken.
A bezárásra abban a pillanatban kerül sor, amikor az utolsó vendégek elhagyják a szállást, de legfeljebb hét napon belül.
A hír spanyolul: https://www.canarias7.es/economia/el-gobierno-decreta-el-cierre-de-los-1807-hoteles-y-complejos-de-apartamentos-en-canarias-GF8878190
#YourGranCanaria

hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.19 0 1 2804

Talán van olyan aki olvassa, és hasznos infónak tartja.

 

Több hotel honlapján már nem működik a szállásfoglalás. Hogy meddig nem, ez hoteltől függ. Valahol március végéig, valahol május végéig, valahol május közepéig.

Olyanról is tudunk, hogy a hotel visszafizette a szállást (májusra szólt) automatikusan, minden megkeresés nélkül. Pedig nem is visszamondható foglalás volt.

Valószínűleg még mindig vannak a szigeteken itt ragadt nyaralók. Azt már elég régóta lehetett tudni, hogy a vírus a szigeteket is elérte, és hogy egyre rosszabb a helyzet. Sajnos az utazási irodák is a legutolsó pillanatig folytatták az utaztatást. Van az a pont, amikor az anyagi haszon minden más alatt van, és ez a pont már régen elmúlt.

Mivel a hotelek sem lesznek nyitva, bizonytalan ideig az utazás is tiltott, így egyértelmű hogy májusig nem kell tervezni semmilyen nyaralást, utazást, de nagyon kérdéses a májusi hónap is.

 

A szigeteken már hétfőtől kijárási tilalom van. Ez Magyarországon még nincs, de alighanem ott sem lesz elkerülhető. Vigyázzon mindenki magára, és a lehető legkevesebbet mozogjon. nem azért mert büntetik a rendelkezést megszegőket, hanem mert csak így lehet a vírus ellen védekezni jelenleg. És még ha mi fiatalabbak nem is vagyunk akkora veszélyben, de ha mi is megfertőződünk, majd átadjuk idősebbeknek, na onnantól van az igazi probléma.
Mi tényleg szó szerint ki sem mozdulunk otthonról. Én a szemetet kiviszem a konténerbe, de azt sem naponta, és ennyi a maximális mozg
ásunk.

Hogy ez az egész meddig tart, azt gondolom leginkább rajtunk múlik, és nem (csak) a víruson.

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.15 0 4 2803

Október még elég messze van, előbb éljék túl a társaságok a következő hónapokat.

De egy jó hír, hogy 2020 október 27-től újra indít direkt járatot a Ryanair, Budapest - Gran Canaria között.

 

A hétfőn, március 16-tól életbe lépő részleges kijárási tilalmat 2 hétre vezették be. de barmikor dönthetnek a meghosszabbításról.


Videók, rengeteg fénykép, infók Gran Canariáról + a sziget legnagyobb kirándulási programja közúton (magyarul, spanyolul, németül, angolul)
#YourGranCanaria - Facebook, Instagram, Youtube

hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.14 0 0 2802

Tulajdonkeppen orarol-orara valtozik a helyzet. A hir ami tegnap volt, ma mar felulirodik, es valoszinuleg a mai hir is felulirodik majd holnap.
Voros zaszlos strand mindig elofordul, most ez a legkevesbb igazabol. Lehet hogy mindenhol megtiltjak a furdest, de ez  majdnem lenyegtelen.
Mivel hetfotol kvazi kijarasi tilalom lep eletbe. Csak a legfontosabb dolgok miatt lehet majd utcara menni, pl munka, orvos, alapveto dolgok elintezese.
Lehet hogy holnap mar az lesz a hir, hogy komplett lezarjak a reptereket, nem cak az ide tarto jaratok maradnak ki.
De aki jelenleg a szigeten tartozkodik, remelhetoleg meg normalisan haza tud menni, peldaul Pestre kedden.

Flower2000 Creative Commons License 2020.03.14 0 0 2801

Figyeld a vörös zászlókat a tengerpartokon, mert lehet a tengerbe se tudsz már bemenni, mert ez van most már, olvasom.

Előzmény: hlslaszlo (2799)
Flower2000 Creative Commons License 2020.03.14 0 0 2800

Már nem nagyon kell gondolkodni, hogy repüljön-e az ember, mert a gépek nem mennek majd:

https://www.bbc.com/news/uk-51887707?fbclid=IwAR2QMzBt8uAWLQ5FCkgJqqbGH3GwDqKG96lW1NSiu9ir-jRk82xdmDFEyCQ

Előzmény: hlslaszlo (2799)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.13 0 1 2799

"A kormány hivatalosan bejelentette Spanyolországban a "riasztási állapot" rendeletet, amely holnap, m'arcius 14-én szombaton kezdődik.
A demokrácia helyreállítása óta ez a második alkalom hogy ez életbe lép.
A Miniszterek Tanácsában zajló egyeztetés a mobilitás korlátozására és a gyógyszertárakon és élelmiszerboltokon kívüli üzletek bezárására összpontosít, hasonlóan a héten Olaszországban történt eseményekhez."
A hír spanyolul: https://www.canarias7.es/politica/sanchez-declara-el-estado-de-alarma-en-espana-GJ8830008

Tehát kb itt az idő komolyan elgondolkodni azon, hogy a következő pár hétben repülni vagy nem repülni a szigetre!?
A mobilitás korlátozása akár a reptereket is érintheti.
A spanyol kikötőket pillanatok alatt lezárta a kormány az utasszállító óceánjárók előtt. Ott most elég nagy a káosz és tanácstalanság. Több hajóstársaság már leállította az összes hajóját. Ilyenre sem volt még példa.
3 hete a "calima" okozta káosz miatt nagyon szívesen segítettünk azoknak akik hozzánk fordultak valamilyen probléma miatt, természetesen most is megpróbálunk segíteni ha valaki segítségre szorul, és módunkban áll.
email: yourgrancanaria@gmail.com
#YourGranCanaria

hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.12 0 0 2798

Igen ebben igazad van. Senki nem tudja mi tortenik holnap, vagy kovetkezo heten. Esetleg karantent rendelnek el vagy korlatozzak az utazast.
A legutolso infok szerint egy helyi lakos sem virus fertozott. Csak kulfoldiek, peldaul hollandok, olaszok.


Jelenleg ezeket az intezkedeseket hoztak a szigeteken, bemasolom a Face oldalunkrol

- Minden kórházban (és ápolási otthonban) tilos a betegek látogatása.
- Felfüggesztik vagy elhalasztják azokat a zárt vagy nyílt terekben tartandó rendezvényeket, amelyeken becslések szerint több mint 1000 ember koncentrálódik. (Tömegrendezvények, például karneválok, kulturális, társadalmi és sportesemények, Mogán-piac.)

Jelenleg más korlátozást nem jelentettek be.
(De például Madeira kikötője már zárva van az óceánjáró hajók számára.)
Hírek spanyolul: https://www.canarias7.es/sociedad/sanidad/ascienden-a-46-los-casos-de-coronavirus-en-canarias-XJ8821725
#GranCanaria

similis Creative Commons License 2020.03.12 0 0 2797

Szerintem nem maga az veszélyes, hogy Gran Canariára megy az ember, én ha tehetném, kimennék ott átvészelni ezt az egész cirkuszt, hanem inkább az, hogy nem lehet tudni, mire hazajönne az ember milyen korlátozásokat találnak ki, esetleg onnan bejőve is 2 hét karantén, vagy törlik a járatokat stb.

Mondjuk ha a munka miatt nincs kötve az ember akkor nem annyira gáz, szívesen ottragadnék :)

 

Még szerencse, hogy november óta már 3 hetet töltöttünk a szigeteken, és a következő 2-3 hetet decemberre tervezzük :)

 

Bár nem tudom mennyire fog ez még akkora is kihatni repülőjegyárban, stb.

Előzmény: hlslaszlo (2796)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.11 0 0 2796

Páran kérdezték tőlem, akik az elkövetkező hetekben terveznek nyaralni a szigeten, hogy mi a helyzet Gran Canarián, utazzanak, ne utazzanak?
Olyan is van ismerősi körben, aki már lemondta a nyaralást, úgy döntött hogy inkább bukja a repjegyet.
Az előző héten is megismertünk néhány embert a kirándulások miatt, természetesen itt is téma volt a vírus körüli aggodalom.
Nos, ők nagyon jól döntöttek hogy nem maradtak otthon, mert egy minden probléma nélküli szép nyaralásuk volt.

De az is igaz, hogy a vírust pont az utazásokkal lehet terjeszteni.

 

Jelenleg (március 11-én) 7 betegről tudnak a szigeten (Tenerifén pedig 20-ról). Feltételezhetően mindenki kicsit máshogy látja a helyzetet, de pániknak a legkisebb nyoma sincs.
Viszont ma délután a Kanári-szigeteki kormány minden tömegrendezvény megtartását eltörölte. Ennek megfelelően a maspalomasi karnevált is felfüggesztették, ami 15-ig tartott volna. Illetve minden más városban tervezett karneváli program is elmarad.
Természetesen a vírus téma sok esetben és sok helyen, de maga az élet teljesen normálisan folyik.

 

Állítólag a szállásfoglalások már visszaestek kb 30 %-al.  Nem kérdés, a turizmus ennek nagy elszenvedője lesz.

 

Mi a kirándulásaink miatt sok némettel is kapcsolatban vagyunk, akik óceánjárokon érkeznek a szigetre. Ezzel kapcsolatban még nem hallottunk még semmi korlátozást, vagy intézkedést. A hajók pedig extra kockázatot jelenthetnek, mivel nagyon jól lehet velük transzportálni a betegségeket is mindenfele, illetve sok ember van viszonylag kis helyen, ahol gyorsan tud terjedni minden. Illetve a németeknél is elég sok a megbetegedés. Ennek ellenére a hajózásban semmi korlátozás nincs. Jelenleg még fontosabb a bevétel a hajótársaságok számára, mint az egészség.
De ez is percről percre változhat, Madeirán állítólag holnaptól nem köthetnek ki a hajók.

 

Hivatalos oldalról úgy látom hogy Magyarországon több ajánlás van az utazásra vonatkozóan.
Ez természetesen mindenkinek az egyéni döntése. Gran Canarián jelenleg semmilyen utazásra vonatkozó korlátozás nincs, nem fosztják ki az emberek az élelmiszerboltokat, és szájmaszkban sem láttam embereket járkálni.

hlslaszlo Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 2795

Sziasztok,

 

Feltettünk a Youtube csatornánkra egy "összefoglaló" videót egy kirándulásunkról. (de több videó van már fent hasonló témában)
5 perc nem mutat be élethűen egy egész napot, illetve egy videó sem adja vissza a valódi élmenyeket. De talán mégis egyfajta betekintést ad abba, hogy nálunk mit jelent egy Gran Canaria kirándulás, és hogy mi valóban komolyan gondoljuk.
Igaz, ez a kirándulás óceánjáró hajók utasaival volt, nekik külön kirándulásokat hoztunk létre, de ez a kirándulás majdnem megegyezik az egyik "normál" egész napos kirándulásunkkal.
Ami szinte biztos, hogy a kirándulás után mindannyian jót alszunk :) De ez az élményekkel teli fáradság nem egy negatív fáradtság.

A videó megnézhető ItT a Youtube-on

Ha egy napon belül a lehető legtöbbet szeretnéd átélni a szigeten: Your Gran Canaria: Youtube Instagram Facebook 

Email:yourgrancanaria@gmail.com

 

Üdv,
László & Estefanía

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.02.25 0 0 2794

Szinte orankent valtozott a helyzet, de hetfo reggel mar minden repuloter mukodott. Sok 10 ezer nyaralot erintett, nekik nem egy emlekezetes nyaralas lesz ez sajnos. A tobbseg azert mar el tudott repulni hetfo estig a szigetrol. A kaosz velejaroja, hogy vannak akik mar otthon vannak, de a csomag meg mindig Gran Canaria repteren.
De ennel sokkal nagyobb problema volt a tuz a szigeten.

similis Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2793

aDe már nem fogadott akkor sem. Lanzarote már jobb ahogy néztem a webkamerán, pár Fuertére divertált gép át is repült.

Előzmény: Törölt nick (2790)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.23 0 0 2792

Na most zárt be minden.

Az aeroflot Moszkva-Tenerife járata hat és fél óra repülés után Lanzaonte felett visszafordult valahová.

Előzmény: Törölt nick (2791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!