Keresés

Részletes keresés

Vera31 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 330
Sziasztok,
szeretnék klarinétozni tanulni, zenei előéletem van, gyerkőcként zongoráztam, főiskolásként (és utána) altfurulyán játszottam.
Tudom, hogy jócskán túlkoros vagyok (31 év), de nagyon szeretnék a magam örömére fújni.

Létezik tanár, aki ilyen korosztályt is vállal? Budapesten vagy Veresegyházán.

Köszönöm, ha tudtok ajánlani :)
Byke Creative Commons License 2009.03.16 0 0 328
Feldobhatnánk a sokak által kedvelt Nád témát. pl French vagy American cut?
Tartósságban melyik a jobb választás?
Az Argentín Gonzalez nádakról van valakinek tapasztalata? (Itthon szinte lehetetlen hozzájutni)
nem2dom Creative Commons License 2009.03.15 0 0 327

Üdv!

 

Régi rendszerű klarinétot ne vegyél!

H klarinét pedig van, csak régen használták.

Rengeteg jó hangszer van amiről itt még nem is hallotatok,mert Magyarországra nem hozták őket.

Nézd meg hogy volt javítva repedés miatt vagy sem stb

Ha valakinek segítség vagy tanács kell az nyugodtan írjon klarinét ügyben,

mert aki nem járatos az ilyenekben az eléggé ráfázhat.Egy normális párnázás az 35 ezer körül van és sokszor az olcsó húsnak  híg a leve érvényes.

Bármiről kérdezhettek, 35 éves gyakorlatom van a klarinétokban Magyarországról,

Skandináviából ás Amerikából.Tanácsért,segítségért pénzt nem fogadok el!

  clarinet4you@gmail.com

 

Jó zenélést és összetartást kívánok a klarinétosoknak és természetesen minden zenésznek!

 

Stephen

 

 

 

Előzmény: mennyb (310)
nem2dom Creative Commons License 2009.03.15 0 0 326

Még annyit hogy van több klarinétom is eladó és még  érkezik pár nemsokára.

 

 

Előzmény: gyercsak! (322)
nem2dom Creative Commons License 2009.03.15 0 0 325

Üdv!

A H billentyűn lehet állítani de elképzelhető hogy csak a párnán kell állítatnod.Az utóbbi egy pár perces munka.

Ha viszont a billentyű pozíciója rossz akkor aki csinálja az jobb ha először megnézi hogy milyen anyaga van a fémnek,mert hajlításkor eltudja törni.Pancserhez ne vidd.

Stephen

Előzmény: gyercsak! (322)
szsztücsi Creative Commons License 2009.03.04 0 0 324
Off, érdekel valakit van egy Lomax Symphony S3 fuvókám, 15 000 Ft.
Byke Creative Commons License 2009.02.25 0 0 323
Gondolom a Jobb kezes H-val van ez a problémád. Vidd el egy jó hangszerészhez, elméletileg ez egy pár perces beállítás. Egyébként új hangszernél pedig előfordulhat, hogy még nem szokták meg az ujjaid a billentyűzetet és a jobb kezed felül nem takar rendesen mikor nyúlsz a H-hoz...(vagy csak én vagyok ezzel most így :D) de ez egy pár hét játék után elmúlik.
Előzmény: gyercsak! (322)
gyercsak! Creative Commons License 2009.02.25 0 0 322
Szevusztok csurákosok!

Jó ez a fórum,most találtam rá.Ami engem nagyon érdekel, az egy frankó esz klarinét.Lehetőleg Yamaha vagy Buffet, a használt is jöhet.Az lenne lényeg, hogy ne legyen 10 évesnél öregebb,és minden billentyű meglegyen rajta.Nekem most olyan van amiről leszedték a fölösleges billentyűket őseink,mivel a népzenéjükhöz nem kellett.Meg a másik baja az, hogy egynehány hang alapból hamis,egyfeszt minden hangért meg kell küzdeni,akár harsonáznék,de lehet, hogy rosszabb.Ha valakinek van eladó, vagy nagyjából tudtok árakat mondani megköszönném.Néztem a neten új esz klarinétokat,de iszonyatos árak vannak,kétszer annyi mint egy Bb,nem is értem miért.Ha valaki tud segíteni megköszönném,mert az a muzsika amit játszanék rajta csak ezen a hangszeren elképzelhető.
Más: a Bb klarinétomon az a problémám, hogy a H-billentyűmet túlságosan le kell nyomnom(mélyre), hogy szóljon.Tud ezen hangszerész javítani, vagy tanuljam meg így használni,de ez számomra szinte elképzelhetetlen, hogy így elég fürgén járjanak az ujjaim.
Köszi mindent!
risingtrot Creative Commons License 2009.02.13 0 0 321
Igen, az az a szorító, az is teljesen hibátlan, ráadásul át lehet szerelni balkezesre is :)
Én is ott vettem.
huszar.kristof Creative Commons License 2009.02.12 0 0 320
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! A Fon-Tradeben egyszer voltam, nagyon tetszett, csak nem volt sok időm. És mivel pécsi vagyok, ezért kb. másfél havonta vagyok Budapesten, de ha legközelebb megyek, magammal viszem a hangszeremet is és eltöltök egy kellemes napot valamelyik nagy hangszerboltban és alaposan kipróbálok mindent:) Hát, a Lomax nekem drága, úgyhogy szerintem maradok valamelyik Vandoren-nél, bár az sem mondható olcsónak. Mennyibe kerül kb. a BG super revelation szorító? Láttam egy BG szorítót aranyozott betéttel 7800 Ft-ért a Corpus hangszerüzlet weboldalán. Az lenne az? Üdv.: Kristóf
szsztücsi Creative Commons License 2009.02.12 0 0 319

Én Lomax fuvókát használok, nyugodtan mondhatom nagyon veri a Vandorent,

és ez nem csak az én véleményem, hanem profi 10-20 éve zenekari muszikában

résztvevő emberé is, akik előtte Vandorent használtak. Persze árban drágább is.

Klarinétbalázs Creative Commons License 2009.02.11 0 0 318
Szia,

Én Vandoren B45 nem lírás fúvókát használok, hát nekem egy isten:)
Összehasonlításnak nekem gyári Amati fúvókám van (Amati ACL311S-em van), és 1000X jobb a hangja, szebb hangot lehet vele fújni, öröm vele klarinétozni. Nekem is van fogvédő("tapacs").Egyik barátom a fúvós zenekarból mindig azt mondta, hogy neki milyen jó az amati fúvóka, meg hogy jó az(persze hogy jó de ő már annál magasabb szinten van hogy azzal fújjon), egyszer belefújt az enyémbe, egy héten belül már ment is Vandoren fúvókát venni.:-D Én a Fon Trade-nél vettem Budapesten, fontos, hogy venni kell mellé szorítót, kupakot, mert nem adnak hozzá:)
risingtrot Creative Commons License 2009.02.11 0 0 317
Vandoren B40-et használok 1,5 éve, teljesen meg vagyok elégedve vele, összehasonlítási alapom csak a gyári Buffet fúvóka lehetne, próbáltam, nem állá rá a szám, de biztonsági tartaléknak megteszi. BG super revelation szorítót használok. A fúvókára tettem átlátszó szilikonos fogvédőt, és kövezzetek meg, az ujjtámasz alá is ragasztottam egyet, mert kikezdte a fát a hüvelykujjam kipárolgása.
Előzmény: huszar.kristof (316)
huszar.kristof Creative Commons License 2009.02.07 0 0 316
Sziasztok! Kicsit több, mint 8 éve zenélek, ebből négy évig furulyáztam, és kb. 4 és fél éve klarinétozom. A hangszerem egy Amati ACL 211-es típus, sima 6-os fúvókával. Jelenleg 3-as erősségű Vandoren nádakat használok. Szeretnék venni egy olyan fúvókát, amit mostani és egy esetleges későbbi,komolyabb klarinéthoz is tudok használni. Ebben szeretnék tanácsot kérni. És akinek van a témában tapasztalata, kérem, hogy írja meg. A válaszokat előre is köszönöm! Huszár Kristóf U. I. Aki Vandoren fúvókát használ, írja meg róla a véleményét, mert érdekel:)
Zenész7 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 315

Ne bomolj!

Csak a b-hangolású a jó neked. A legáltalánosabb a b hangolású. Minden kotta erre van írva, a szaxofonok (tenor, szoprán) is ilyenek, és a trombita is.

 

Ez azt jelenti, hogy ami a klarinéton c, az hangzó b. Vagyis egy nagyszekunddal följebb van a klarinét.

 

Van A hangolású klarinét is, van esz hangolású is (az a rövid pici, magas hangú),

de mindig csak a speciális hangszín kedvéért használják, illetve az esz csurákot például a klarinét zenekarokban, mert az a magas regiszterekben szól.

 

De alapvetően mindenki B-n játszik.

(a hangolás téma azzal függ össze, hogy a b-s hangnemekben igazán tiszták a fúvós hangszerek - nem tudom miért -, de ennek oka a temperálás is, ezért írják a komolyabb fúvós műveket bés hangnemekbe, lásd Weber f-moll és F dúr klarinétverseny)

 

Továbbá - lehet, hogy tévedek - de H hangolású klarinét nincs. Az lehet itt a félreértés, hogy angol-amerikai területen ami nálunk H az ott B, ami nálunk B az ott Bb.

És nekik van igazuk, mert hogy is jönnek a hangok? mint az abc: A B C D E F G (itt vége), ehelyett nálunk: A H C D E F G (ezt viszont én nem tudom, hogy miért)

 

üdv

TP

Előzmény: mennyb (310)
Petyula Creative Commons License 2009.01.24 0 0 314

Szervusz Byke!

Olvasom, hogy klarinétot keresel. Nos én éppen most vettem másik klarinétot, így a régit éppen el szeretném adni. Amit vettem, az egy Buffet E13 (csak jót tudok mondani róla) amit árulok, egy amerikai műanyag klarinét, Reso Ton, számomra ismeretlen márka. Én ezen kezdtem tanulni, kezdőnek szerintem kifogástalan. Azért egy szakemberrel meg lehetne nézetni, de nálam nagyon szépen végezte a dolgát.

20 000 Ft-ért odaadom, plusz postaköltség, ha érdekel. Én másfél éve 38 000-ért vettem használtan. Üdvözlettel : Péter

Előzmény: Byke (313)
Byke Creative Commons License 2009.01.22 0 0 313
Sziasztok!

Aki esetleg tud olyan helyet, vagy illetőt, ahol/akinél kilehetne próbálni egy
yamaha-650-es klarinétot az kérem szóljon, ugyanis felhívtam az összes hangszerüzletet amik foglalkoznak klarinétokkal (beleértve a yamaha márkaboltot, és az atlantist is.) de hiába...csak rendelésre. Bezzeg fuvolából vagy 7 félét kipróbálhatok...

Szóval ha esetleg van valakinek az ismeretségi körében ilyen hangszer...légyszíves írjatok.

Köszi!
Byke
PETYUS Creative Commons License 2009.01.20 0 0 312
Megkerestem őket. Szerintem múzeumba való mindkettő. Mindegyik még a német rendszer előtti, de egymással sem egyező mechanizmus.
Előzmény: mennyb (310)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.20 0 0 311
Nagyon lényeges különbségek vannak, az Esz klarinét pici, és már a fúvószenekarokban is kiment a divatból, másutt meg nem is volt divatban. H klarinétról még nem hallottam, nyilván egy fél hanggal magasabb mint a szokásos B klarinét. Ezzel akkor lesz gond, amikor az ember rá akar térni a lényegre, az együttzenélésre.
Régi hangszereknél a normálhang kérdése is felmerül, a 440Hz csak 1939 óta hivatalos.
Klarinét esetében a billentyűzet "fajtája" is lényeges, ma a Böhm rendszerű (a németek francia rendszerűnek hívják) az elterjedt, a régiek nagyobb valószínűséggel lehetnek német rendszerűek, vagy még az sem, hanem valami más.
Előzmény: mennyb (310)
mennyb Creative Commons License 2009.01.20 0 0 310
Sziasztok!
Nem tudtok olcsón klarinétot?
Most árulom a hegedűmet (1910-es Stowasser (60E Ft)), mert szeretnék klarinéton tanulni, és annak az árából vennék valami egyszerűbb darabot.
Használt is jó lenne, néztem a vaterát, meg az expresszt, meg a teszveszt, de elég tanácstalalan vagyok... láttam egy "Reményi Esz"-t, "Pfeifenroth H-klarinét" -ot 22-ért. Mindkettő állítólag tökéletes állapotú. Mit gondoltok? Van lényeges különbség (Esz, H)?
Köszi:
pocak@gportal.hu
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 309
Az iwiwről hoztam:
"Sziasztok!
Eltűntek a hangszereim. Frank Hammerschmidt Bb és Á, klarinét. az összes fúvókám, szorítóm, minden ami az öreg "huzatos" német duplatokban volt és nap mint nap használtam! Ezekből nincs sok Magyarországon! A fényképeimen még látható, a felvételeimen még hallható itt: http://balogh.cjb.hu .
Nem vásárolom vissza és a nyomravezetőnek sem ígérhetek semmit!
Aki tud segíteni annak köszönöm! Mindenkinek a legjobbakat. Üdv Balogh József"
Aki tud valamit, küldhet e-mailt: jozsefbalogh@hotmail.com
Clarinet_18 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 308
Rózsafa hangszerről vélemény??
Clarinet_18 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 307
Írj nekem a clarinet18@freemail.hu-ra!
Előzmény: Törölt nick (305)
Clarinet_18 Creative Commons License 2008.12.25 0 0 306
A Buffet E 11 jó hangszer szerintetek???
risingtrot Creative Commons License 2008.12.08 0 0 303
Tanulságul:
Egy ideje úgy éreztem, hogy nem elég szép a klarinétom hangja, és hogy csak erőből fújva tudom megszólaltatni, nemigen sikerült dinamikázni és a hangindítások is egyre nehezebben mentek. Betudtam annak, hogy hullámvölgyben vagyok.
Másfél hete azonban teljesen "megnémult" a hangszer, tanárnőmmel próbálgattuk, fúvóka, nád O.K., sajna a hangszerrel lesz a gond. Találtam Hódmezővásárhelyen egy korrekt hangszerészt aki megoldotta a problémát. Én komoly bajtól tartottam, és az ájulás környékezett, amikor a felesége megkérdezte a hanszerészt, hogy el van-e repedve :D Szerencsére iderült, hogy az egyik billentyű párnája kezdett zsugorodni és a rugó rögzítőcsavarja már hozzáért a korpuszhoz, ezért nem zárt rendesen.

Az esetet tanulságul ajánlom, a hangszerészt pedig jó szívvel a dél-alföldieknek.

mikac Creative Commons License 2008.12.06 0 0 302

 

Hát igen, itthon nem nagyon találtam ilyesmit, ahhoz viszont elég húzos árakon futnak ezek a kütyük, hogy berendeljem és 1 hét után a fiók mélyén végezze.

Előzmény: Byke (300)
Morthy Creative Commons License 2008.12.05 0 0 301
Én nemrég vettem egy Yamaha YCL-650-et, és szól mint a kis angyal. Nagyon szép telt hangja van. Sokan mondják szebb mint a Buffet E11-é (persze sokan azt mondják, hogy a Buffet szól jobban). Ízlések és pofonok... Nekem ez jött be!
Előzmény: Byke (300)
Byke Creative Commons License 2008.12.03 0 0 300
Lebayle Clarinet Mute (google) de sajnos kép nincs róla, viszont elég drága.
valamint érdemes megnézni a http://claripatch.com -ot. Érdekes kis technika, bár én nem szeretem az ilyen "hókuszpókuszokat", persze, lehet, hogy nagyon jó és ebben a kis csomagban is van egy "hangtompító".
A beszerzésükről viszont sajnos nincsenek infóim, de szerintem nálunk nem lehet őket megvásárolni. :S

Más: Biztosan mindenki gyakorol és ezért nem ír senki mostanában...:) de azért tartsatok néha egy kis szünetet és írjatok is :) Pl.: volt korábban szó a Yamaha YCL-650-esről. Kinek milyen tapasztalatai vannak?



Előzmény: mikac (299)
mikac Creative Commons License 2008.11.30 0 0 299

Sziasztok !

 

Ismertek valamilyen megoldást klarinét hangjának csökkentéséhez (gyakorláshoz, szomszédok kímélésére) ?

 

Ilyesmit találtam neten, bárkinek tapasztalat, Mo.-n forgalmazza valaki, esetleg Bécsben ?

 

http://www.saxmute.com/saxmute_reduce_noise_saxophone_clarinet.html

 

Clarinet_18 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 298
Egy Amati fúvóka van hozzá...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!