Keresés

Részletes keresés

fornit1 Creative Commons License 2017.07.20 0 0 3224

Érdekes, nekem a kínaiakkal való tapasztalatom inkább az ellenkezője, negatív. (kivéve az egyetemistákat v olyan korúakat, ők valahogy teljesen mások, tényleg normálisak)

 

Előzmény: trabzonspor (3219)
kb. Creative Commons License 2017.07.20 0 0 3223

1. A Google tud mindkét buszról, kipróbáltam.

2. Egy ember tudja használni egyszerre (van benne védelem, hogy ne lehessen egymás után gyors ütemben lehúzni ugyanazon a terminálon 2x).

3. Metróval a határig tudsz menni és ott átsétálsz a gyalogos határon Shenzhenbe. Az Octopust vissza lehet váltani (utána  tudsz olvasni a honlapon, hogy melyiket mennyi idő után, stb.), a visszakapott HKD-t pedig át tudod váltani valamelyik pénzváltónál. 

Előzmény: zalan98 (3222)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.20 0 0 3222

Én pedig jönnék hong kongi kérdéseimmel:

 

1. A Peakhez busszal mennék fel, itt valaki 15-öst írt, a gugli szerint pedig az 1-es járat megy fel. Melyik?

2. Az Octopus kártyát használhatja-e több ember vagy csak egy kártya-egy ember?

3. Metróval mennék át Sencsenbe, a kártyát le tudom adni a határon és yuanra váltani a visszajáró kauciót?

 

Köszi

zalan98 Creative Commons License 2017.07.20 0 0 3221

Szép és alapos leírás.

Azt hiszem, hogy a kilátót is ki kell, hogy hagyjam, viszont már alakul egy újabb út programja a Kimaradt helyekből.

Gondolom, hogy  Xi Anban a vasútállomáson egyszerű a csomagmegőrzés is.

Engem érdekelne a kontaktod, de átvehetem a yuanod is. Mailem publikus.

Előzmény: trabzonspor (3219)
kb. Creative Commons License 2017.07.20 0 0 3220

Öröm látni, hogy részletes és hasznos, informatív leírást adsz azokról a helyekről, ami még eddig nem lett kitárgyalva a fórumon. 

Előzmény: trabzonspor (3219)
trabzonspor Creative Commons License 2017.07.19 -1 2 3219

Másnap reggel Zhangye-ból vonattal vissza Lanzhouba. A taxisunk nem dolgozott szombaton,de eljött értünk reggel,hozta a kisfiát is ,és kivitt minket a vonatállomásra! Jó érzésekkel hagytuk el a várost.

 

Lanzhouban volt 8 óránk,sétáltunk kicsit,megnéztük a Sárga-folyón épült első hidat,a szemben lévő pagodát,ettünk kínai hambit,de a legtöbb időt egy állóhajón töltöttük a folyóparton csapolt sörök tesztelésével,és kártyacsatával.

 

Este indult a repülőnk Xianba,éjfél után érkezett meg,nem vártunk shuttle buszra,150 Yuanért hármunkat bevittek a szállásra. Kis hostel az óvárosban,a falon belül.

 

Reggel kimetróztunk az Északi pályaudvarra. Ha van aznapra érvényes vonatjegyed,akkor használhatod az óránként közlekedő ingyenes buszt a Terrakotta hadsereghez! A travel serviceben az állomáson megnézik a jegyed,megveszed a belépőt a Terrekottába(6000 ft),kapsz egy vouchert ezzel szállsz a buszra,és amikor leszállsz megkapod a belépőt is. Minden óra egészkor megy a busz,vissza pedig minden óra félkor indul.

 

Egy órás út után odaértünk,bementünk,megnéztük az egész területet talán másfél óra alatt... Vegyes érzésekkel távoztunk,nem mondom,hogy a nagy hangár,ahol a katonák állnak nem monumentális,meg mellbevágó.. de... azon kívül igazából semmi nincs,egy terem ahol képeken vannak a világörökségi helyszínek,egy terem ahol van pár kínai régiség,azon kívül turistagettó az egész,ezer szuveníres,ezer kajás,ezer össze vissza árus.

 

Hamar visszaértünk Xian North vasútállomásra,mivel volt még időnk besétáltunk a város felé. A pályaudvar a semmi közepén van,15-20 perc sétára a toronyházak,ahol van egyáltalán valami. Egyik legjobb döntésünk volt,találtunk egy kis bevásárlóközpontot,felül szupermarket,alul kis kajáldák. Kiválasztottunk egyet,ahol persze voltak fényképek,ráböktünk három ételre és csinálták is. Két csajszi volt ott,de megjött a főnök srác is a hírünkre :)

 

Látszott rajtuk,hogy nagyon kitesznek magukért,bementünk a konyhába nézni,hogy csinálják,a srác dobálta a wokban a sok finomságot,végig mosolyogtak,és várták,hogy ízlik. Talán az egyik legjobbat ettük,hárman itallal együtt fizettünk mintegy 3000 ft ot...

 

Jó érzés volt nekünk is,hogy láttuk hogy azzal már örömet okoztunk,hogy bementünk,náluk ettünk,és még ízlett is.

 

Innen kis motoros tuk-tuk szerűséggel vissza a pályaudvarra,és indult a vonatunk Pekingbe. Kicsit több mint 5 óra alatt megtette a jóval több mint 1000km-es utat,időnként 300 km/h felett ment,de a félig teli sör meg sem rezzent az üvegben...

 

Pekingben a szokásos szálláson alvás,majd reggel indulás a világ legnagyobb kör üvegkilátójához.

 

Erről sem írt eddig nagyon senki,így kicsit részletesebb leszek.

 

Dongzhimenről 852-es busz,Pinggu Shi Ji Guang Changig,ki van írva,de szól a kalauz hol kell leszállni. Innen 25 ös busz Shilinxiáig,szintén szólnak,ha külföldi erre jár,csak oda mehet :)

Mi amikor megérkeztünk Pinggu-ba,először elmentünk a szállásra.A Bookingon foglaltam egy kis Homestayt,nem volt sok kép,került hármunknak 8000 ft ba,nem volt nagy elvárásom...ezzel szemben... egy középkorú házaspár által üzemeltetett igazi kis ékszerdoboz,szabadon császkáló beszélő papagájjal,tiszta,vadi új makulátlan szobákkal,kis kiülős kerttel,egy percre az éttermes utcától... Az egyik legjobb szállásunk volt az út során. Ha valakit érdekel,és nem egy nap alatt akarja megjárni a kilátót,akkor utánakeresek majd.

 

Innen tehát 25-ös busz,jár 10-15 percenként,szép hegyes tájon jutunk el a kilátó alá. Nem olcsó mulatság,belépő,oda vissza libegő,belépő magára a kilátóra 12000 ft volt nagyságrendileg. Bejáratnál kis vidámpark,körhinta,vízi csúszda,ilyesmi.

 

A libegő egy részig visz csak fel,innen még kb 800 lépcsőfok a kilátó. Hát tényleg nem semmi,"nagy kerek tiszta üveg valami". Csináltunk millió képet,fekvő,álló,ülő stb, a fent lévő kínaiak meg persze velünk. Gyönyörű kilátás a hegyekre,egy völgyre ahol egy folyó folyik,és eleve a tudat,hogy ott van alattad a több száz méteres mélység, egy üveglap választ csak el... :)

 

Visszafelé vettünk barackot-ez az ország barack termő vidéke,mindenfelé barack fák-Pingguban elégedett vacsora,este pedig a szokásos ital-kártya-zene kombó.

 

Másnap sokáig döglés,a háziak mondták maradhatunk délig nyugodtan, aztán 852 es busz Pekingbe.

 

Utolsó három napra tengerparti pihenés, Beidaihe maradt. Vonattal 3 óra,onnan taxi is volt vagy 25 perc. Érdekes volt,hogy Beidaiheben a vonatállomáson még az útleveleket is leellenőrizték,sőt az üdülőövezet határában újra ellenőrzőpont,félreállt a taxis és megint útlevél nyálazás. Fő a biztonság :)

 

Egy három csillagos igazi SZOT üdülőben szálltunk meg,minden bájával és hátrányával. A tengerpart 6-7 perc séta volt,nekem meglepően szép és rendezett,remek kellemes vízhőmérséklettel.

 

Ettünk nagyon finom halakat,a kicsitől,az egészben sütött 60 cm-es ig,kiválasztottad a meglévő 30 akváriumból mit szeretnél enni,kagylók,rákok,halak,csigák,és csinálták is. Vettünk röhej áron óriás csiga és kagyló házakat egy nénitől a parton,elmentünk egy parkba,ahol a helyiek sportot űznek a rák és kagylófogásból,feltűrt nadrágban,vízben állva "vadásztak".

 

Olyan balatoni 90 es évek érzésünk volt az egész helyen,jó volt nosztalgiázni :)

 

Utolsó nap vissza Peking,és este indult a repülőnk ulánbátori átszállással Moszkvába. Vagyis indult volna,mert az előző napi óriási viharokból jutott erre a napra is,7 órával később szálltunk fel.. még jó,hogy volt 9 órás átszállási időnk...

 

Összegezve: jó volt,bővebben rohadt jó volt,de inkább qrva jó volt....

 

Lehet,hogy tömeg van,lökdösődnek néha,köpködnek,turháznak...de... szerintem ezeket sem annyira vészesen teszik,és emellett ott a mérleg másik serpenyője...

 

Az utunk alatt nem találkoztunk olyan emberrel,aki csak kicsit is ellenszenvesen viselkedett volna,segíteni próbáltak mindenben,ha nem találtunk valamit,összedugták a fejüket,megszólítottak idegeneket,csak,hogy segíteni tudjanak.

 

Szerintem legalább 200-an készítettek velünk fényképet a két hét alatt.

 

Mindenhol mosolyogtak,érdeklődőek voltak,a metrón még a helyet is át akarták adni,vagy nem akarták elfogadni.

 

Többször előfordult,hogy este sétálva láttunk kukázókat,koldusokat. Tudom,nem nagy dolog,de többször adtam 10 yuant a kezükbe,ők meg azt sem tudták melyik bolygón vannak... egy külfölditől pénzt? a vége nagy mosoly,és integetés lett,meg a jó érzés,hogy ma biztosan megvan a vacsorája.

 

Olyan helyekre ültünk be,ahol még külföldi talán soha nem fordult meg,látszott rajtuk a büszkeség,hogy "ezek hozzám ültek be"...Elképesztően jókat ettünk,a kis nyársaktól kezdve,az igazi kínai kungbao csirkén át,a halakig.

 

Lehet,hogy "rendőrállam",tényleg minden sarkon rendőrrel,a metróban is minden állomáson csomagátvilágítással,de rend is van! Éjszaka sem volt sehol sem,hogy ne éreztük volna magunkat biztonságban,sőt...

 

Nem szeretem a Magyarországgal való összehasonlítgatásokat,de tény, ez az ország működik! Hiába van sok ember,sok autó,sok minden,de a vonatok percre pontosak voltak,a pekingi közlekedési kártyát a várostól 100 km-re is tudtam használni,ha a köpködőben 18 yuant fizettem,tudtam,hogy másnap is annyit fogok,nem vernek át,csak mert külföldi vagyok...

 

Ha hazánk csak negyed ennyire működne,én már annak örülnék!

 

Biztos,hogy még visszamegyünk,egy Kanton-Hongkong(Makaó)-Zhangjiaje tuti bejátszik az elkövetkező években. ( Meg persze bármi jó a környéken,amit ajánlotok :)

 

Ha valakinek nagyon kell yuan,maradt valamennyi,de tudok jó pesti kontaktot,aki vált nem rossz árfolyamon. Mi itt váltottunk,forintért,kint egy centet sem,a kártyát használtuk néha amikor lehetett.

 

A következő "történet" Kuala Lumpur-egész Kambodzsa(Sihanouk,Phnom Penh,Angkor)-Langkawi-Szingapúr. Láttam közületek azokban a topicokban is aktívak,úgyhogy bátran lehet segíteni ott is :)

 

Kína egy jó hely.

 

 

 

Előzmény: trabzonspor (3193)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.15 0 0 3218

Köszi, klasszak, visszaadja a hangulatot. :)
Régóta kíváncsi voltam, hogy a hivatalos photoshopos képekkel szemben mennyire lehetnek színesek a hegyek. :D

Előzmény: trabzonspor (3202)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.15 0 0 3217

Ez a lista tényleg nagyon fura. :D

Előzmény: W.L. (3212)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 3216

Ha elmegyünk Gansuba Xi Anból, akkor Luoyang biztos, hogy kiesik.

Nekem úgy tűnik, hogy Luoyang útba esik Xi an és Peking között, ha vonatozunk.

Reggel elmegyünk az első vonattal, csomagmegőrző, megnézzük a barlangokat és tovább Pekingbe.

Előzmény: W.L. (3213)
Zs... Creative Commons License 2017.07.14 0 0 3215

A tuzijatekon meg a felvonulason annyian vannak mint barmelyik budapesti tomegrendezvenyen. Viszont sok kis bolt es kajalda bezar.

Előzmény: neomedia (3200)
rip666 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 3214

erősítsetek meg , hogy jól tudom mint laikus :) a pekingi repülőtéren egyik terminálról átmenni a másikra vízum nélkül lehetséges , Hongkong-ból érkezünk ( Hongkong Airlines) majd tovább repülünk Dubai  ( Emirates ). köszönöm.

előtte Kínában leszünk , így elég lesz az egyszeri belépési vízum.

 

alakul az útiterv is szép lassan de előtte 3 hét hét múlva Moszkva , Szentpétervár majd október közepén Kína . 

W.L. Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3213

Ha mentek Gansuba, akkor mar szerintem mindenkepp Dunhuangba is menjetek Luoyang helyett.

A barlangtemplomok osszehasonlithatatlanul jobbak, es persze sivatagi fekvesuk is sokkal egzotikusabb.

Es akkor megsem csak egy hely miatt repulnetek olyan messzire.

Zhangyebol Dunhuang meg odebb van, de joreszt vonattal elerheto (plusz nemi buszozas). Ugye Luoyang is plusz utazas lenne Xianbol.

Előzmény: zalan98 (3206)
W.L. Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3212

A Lp azert nem Zhangyet tette elso helyre hanem egesz Gansut, Dunhuanggal.

Utobbi szerintem nepszerubb es szamomra erdekesebb attrakcio Zhangyenel, bar ha mar Gansu, nekem Maijishan is nagyon bejott.

 

Amugy az a lista szerintem eleg bizarr.

Pl egy renovalt szingapuri utcat ajanlani... millio erdekesebb hely van Azsiaban.

Előzmény: kb. (3210)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3211

Néztem a repjegyre egy augusztus elejét és teljesen baráti az ár (450 jüan).

Előzmény: kb. (3207)
kb. Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3210

Zhangye/Danxia túl messze van mindentől ahhoz, hogy felkapott kínai látványosság legyen. De az LP épp most tette első helyre egész Ázsiában (ugyanitt Xi'an hetedik): http://www.lonelyplanet.com/best-in-asia 

Előzmény: trabzonspor (3193)
kb. Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3209

A vonatjegy árak fixek.

Előzmény: zalan98 (3208)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3208

Köszi.

Ez a vonat jegyekre is vonatkozik?

Előzmény: kb. (3207)
kb. Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3207

A belföldi jegyek általában 2-3 héttel az indulás előtt vehetők meg a legalacsonyabb áron.

Előzmény: zalan98 (3206)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3206

Köszi mindenkinek az eddigi segítséget.

 

Akkor Makaót megpróbáljuk vasárnap kora reggel.

Az agyaghadsereg bakancslistás már régóta, ki kell hogy pipáljam.

A luoyangi barlangokat  Xi An-hoz való közelségük miatt választottam.

Mivel a többiek ragaszkodtak Hong Konghoz és Shanghaihoz is, így az időhiány (16nap) miatt eléggé korlátozottak a lehetőségeim. A három fő nagy város mellé Guilint és Xiant tettem be, így is kimarad Leshan és a pandák.

Olyan hatalmas az ország, hogy  még sokszor lehetne ide utazni, ha bejön Kína, akkor majd visszatérünk.

 

Igen láttam, hogy van gép Xi Anból Zhangyébe (jelenleg kb 1250 jüan) , bár onnan Pekingbe csak Lanzhoun keresztül lehet eljutni.

Shanghai  estében a környékére is tervezünk menni a vízivárost és a kerteket megnézni.

Még csak az interkontinentális jegyünk van meg, de mivel HK és Shanghai a két végpontja így túl sokat már nem tudok változtatni a programon.

Előzmény: trabzonspor (3201)
neomedia Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3205

kosz

repjegyek vannak, szallast majd talalok

olvasgattam mar, datumot tudom (direkt igy vettem a jegyeket)

Előzmény: kb. (3204)
kb. Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3204

Hát, kínai újévkor természetesen Hongkongot sem hagyják ki a kínai turisták, de szerintem kezelhető méretű marad a tömeg ha van előre szállásod és jegyed. HK-ban - a szárazföldi Kínával ellentétben - amúgy csak 3 munkaszüneti nap az újév, itt a link 2018-hoz: https://www.gov.hk/en/about/abouthk/holiday/

Előzmény: neomedia (3200)
W.L. Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3203

En voltam hetvegen Makaoban, semmi gond.

 

Mellesleg a Terrakotta Hadsereg engem is hidegen hagyott, sot sok mas kinai tortenelmi lattnivalohoz hasonloan nekem ugy tunt, ujonnan keszult a turistak kedveert.

Ha meg nem vettetek meg oda a jegyeket, en akar ki is hagynam Xiant valami jobb helyre cserelve, es Luoyang helyett is inkabb Datong sokkal jobb barlangjait neznem meg Pekingbol. Bar utobbi mufajban toronymagasan Dunhuang a legjobb, de az meg Zhangyenel is messzebb van.

 

Sanghajbol 1 nap utan atmennek Hangzhouba vagy Suzhouba.

Előzmény: zalan98 (3192)
trabzonspor Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3202

Az az igazság,hogy van rengeteg kép,de valahogy nincs ihletem átméretezgetni. Facebookon Zsolt Dalmadi (fekete kapucnisban háttal)

 

Tegnap raktam fel a képek egy részét,nézd meg nyugodtan,vagy bárki aki akarja.

Előzmény: debramorgan (3195)
trabzonspor Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3201

Láttam mentek Xian-ba,onnan van közvetlen repülő Zhangye-ba,azt hiszem a Tianjin Airlinesnak. Vagy repcsi Lanzhouba,és onnan 3 óra vonat. Nem akarlak semmire rábeszélni,vagy lebeszélni,mi is voltunk Xian-ban,megnéztük az agyaghadsereget... Nem azt mondom,hogy nem volt jó,de utána olyan érzésünk volt,hogy jó,ezt is láttuk...

Hétvégén ha lesz időm,leírom ezt is,folytatom a beszámolót.

 

És előre szólok,Pekingnél 1 napot hagyjatok a világ legnagyobb kör üvegkilátójára.... Pinggu District,egy nap alatt is megjárható,bár mi ott aludtunk.

Előzmény: zalan98 (3199)
neomedia Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3200

ha valaki volt, erdekelne a tomeg hongkongban kinai ujevkor
jonnek vagy mennek a helyiek/kinaiak?

zalan98 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3199

A színes hegyek tényleg eszméletlenül jól néznek ki.

Feladtad a leckét, hogy megpróbáljam beletenni a programunkba.

Előzmény: trabzonspor (3193)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3198

Köszi a válaszokat.

Makaóval az aggodalmam, hogy hétvégén megszállják a szerencse játékosok.

Megnézem a másik oldalt is.

Előzmény: debramorgan (3196)
wanbo Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3197

Köszi, nekem nagyon úgy tűnt, hogy egy irányba lehet csak haladni, mert főleg a lépcsőn a végén felfelé nem sétált senki, mindenki egy irányba haladt. Meg szembejövő buszt sem láttam az úton. Lehet azért, mert délután volt már, vagy csak így jött ki, nem tudom. 

Előzmény: debramorgan (3194)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3196

1. E kérdésben eltér a fórumozók véleménye, úgyhogy belátásod szerint dönts! Pesten 1 hét a normál ügyintézés, és emlékeim szerint 19.000 Ft volt. Kitöltötted az igénylőt, csatoltál mindent, amit kértek, egy hét múlva mehettél a vízumért. Szerintem egyszerű és kockázatmentes. HK-ban biztosan olcsóbb, de én tutira nem kockáztatnék egy egész kínai utazást...

 

2. Mi Kowloonban laktunk, nagy az élet, sok az étkezési lehetőség, bolt, van éjszakai piac, talán olcsóbb is valamivel. Érdekesség: itt a világon a legnagyobb a népsűrűség. Mi a Nathan Roadon laktunk, ajánlom, jó környék volt. (Yau Ma Tei)

3. Attól függ, mi a cél. :D Mi szerdán voltunk, ideális volt. Talán a hajójegy miatt a leginkább nem mindegy, milyen nap mentek, de azt meg lehet venni előre is, ha biztosan tudjátok már a dátumot.

 

4. Passz.

 

5. Ctrip megbízható, használd bátran. A másik lelőhelyünk a chinahighlights volt, ők is maximálisan megbízhatóak és nagyon hasznos, informatív honlapot vezetnek, ami az egész utazás tervezését nagyban segíti.

Előzmény: zalan98 (3192)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3195

Köszi a klassz beszámolót, már indulnék is! :)

 

Szerettem volna látni danxia hegyeket én is, de sajnos nem tudtam besűríteni a középső területeken fekvő kevésbé szép részeket sem, nem hogy ezt. Kár hogy annyira "kiesik" Zhangye... nem csoda, hogy nem találkoztál "fehér emberrel" arrafelé. Sokkal turistásabb helyeken sem voltak jellemzőek. Kivéve persze Guilint és Yangshuot. :)

Ha van 1-2 képed, amit megosztanál velünk, ne fogd vissza magad. ;)

Előzmény: trabzonspor (3193)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!