Keresés

Részletes keresés

purenrg1234 Creative Commons License 2023.04.02 0 0 7854

gratulálok és hajrá! Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7851)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.04.01 0 0 7853

Köszönöm szépen! 

Előzmény: murray (7852)
murray Creative Commons License 2023.04.01 0 0 7852

Jobbulást és legjobbakat kívánom! 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7851)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.04.01 0 2 7851

Sziasztok!

Csütörtökön megoperálta a repedésemet dr. Kuti Lajos főorvos, a jászberényi kórházban. A műtét kb. 20 perces volt, kimetszette és összevarta a repedést, bemetszette a záróizom 1/3-át. Amikor teljesen felébredtem az altatásból, akkor nagyon fájt, csípett, égett. Kaptam dupla adag Algopyrint vénásan, ami szinte azonnal hatott, utána már csak néha éreztem kisebb szúrást, csípést. Székletem ma reggel volt, az ürítés nem fájt, utána eléggé égett, letusoltamés feltettem egy kúpot, amit a főorvos állított össze és csak a jászberényi kórház gyógyszertárában kapható. Most enyhén érzem, hogy ég, de az izomgörcs okozta fájdalmat nem érzem. Pár perce felhívott a főorvos, hogy érdeklődjön az állapotom felől. A kórházban is nagyon rendes volt, többször bejött a kórterembe és érdeklődött, hogy vagyok. A nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. 

Örülök, hogy rátaláltam a főorvos úrra és rászántam magam a műtétre. Remélem, most már csak jobb lesz.

Tony7 Creative Commons License 2023.03.30 0 0 7850

Köszi  a válaszod! Rákerestem és jónak tünne de közben adódott egy másik lehetőség. Először nekifut  a fiam annak. Ha az nem tetszene neki akkor próbálkozunk az általad javasoltal. 

Előzmény: Aliszia565656 (7849)
Aliszia565656 Creative Commons License 2023.03.30 0 0 7849

Szia, én Kecskeméten csináltattam, Kovács László lézersebésznél. De rendel Pesten két helyen és Szolnokon is. Fent vannak a  cimek és a telefonszáma  a neten. Nagyon baráti árral dolgozik, az első műtétnél két aranyér, plusz injekcióval, 50 ezer Ft volt. Plusz 8 ezer a kúp. Mond meg a  fiadnak, ha bárhol megcsináltatja, igy ahogy én, tehát nem befekvéssel, akkor amikor kijön a műtét után, már igyon is meg egy Flektor port, mire kimegy a lidokain hatása, ez már hat. Én 2 napig 5-6 óránként szedtem, aztán szép lassan áttértem a Cataflamra, és végül egy hét után már semmit nem kellett bevenni. Most is úgy gondolom, mint az elején, bárcsak hamarabb csináltattam volna meg. Nem szenvedtem volna vele, 30 évig.

Előzmény: Tony7 (7848)
Tony7 Creative Commons License 2023.03.29 0 0 7848

Érdeklődnék , hogy hol  csinátattad a lézeres műtétet. Árban mennyi volt. Fiamnak kellene keressek egy normális helyet és orvost. Ha más tud ebben segíteni azt is megköszönném. 

Előzmény: Aliszia565656 (7842)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.24 0 0 7847

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat és őszintén örülök a javulásodnak!

Nekem az elmúlt pár napban erősebb volt a záróizom görcs, a metronidazolos kúp használatát ezért abbahagytam és a nitromintos kúpot kezdtem újra használni. Egyébként mintha inkább csípte volna a kúp, olyan nem jó érzés volt, amikor felhelyeztem. Egy alkalommal éjjel éreztem, hogy görcsölt a záróizmom, ilyen még nem fordult elő, mióta repedésem van, a görcs csak székelés után szokott jelentkezni.

Nekem szerintem már csak a műtét fog segíteni és ebbe bele is nyugodtam, sőt, már várom is, hogy túl legyek rajta.

A betadin használatával kapcsolatban szerintem kérdezz meg egy gyógyszerészt! Úgy tudom, hogy a Bepanthen plus kenőcsöt sem szabad hosszú távon használni, csak a sima Bepanthent.

 

Előzmény: Asshurnasirpal (7845)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.03.24 0 0 7846

Nickváltás...

 

Előzmény: Asshurnasirpal (7845)
Asshurnasirpal Creative Commons License 2023.03.24 0 0 7845

Egy kis update.

Más módszerrel, napi 2x applikációval használom a betadint, kombinálva útifű maghéjjal székletlágyításra.

Eddigi tapasztalatom a fájdalom és az irritáció jelentős csökkenése, lelazult a záróizom is elég szépen. Ez egy hét.

A levator ani szindróma többi tünete (alhasi izomzat, medenceizomzat feszülése) megvan, de az is mérséklődött.

Szerintem a diszinfektáns használata jó irány, lehet hogy rátolom még erre jövő héttől újra a metronidazolos kúpot is.

Azt nem tudom csak, meddig lehet a jódos krémet használni, mert a jód nagymértékű felszívódása okozhat zavarokat.

Ellentmondásosak az adatok, hol jelentős felszívódást írnak, hol elhanyagolhatót, illetve nem tudom, mi számít hosszú távú használatnak.

Alternatívának ott a bepanthen plus, abban klórhexidin van diszinfektáns összetevőként.

Te hogy vagy? Használod még a kúpot, van pozitív hatás?

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7840)
-Tsunami- Creative Commons License 2023.03.20 0 0 7844

Köszönöm, ma voltam kontrollon, szépen gyógyul a seb, remélem minden rendben lesz.

Fagyasztóból a szilvát előszedtem.:-)

Előzmény: Aliszia565656 (7843)
Aliszia565656 Creative Commons License 2023.03.20 0 0 7843

Azt még elfelejtettem megírni, hogy a lekvárba belekavarok egy kis búzakorpát,  egy jó nagy evőkanállal. És elkanalazom a  tv előtt, mint desszertet.

Előzmény: -Tsunami- (7841)
Aliszia565656 Creative Commons License 2023.03.20 0 0 7842

Szia, este mindenképpen egyél vagy szilvalekvárt vagy 4-5 szem aszalt szilvát. Hidd el csodát tesz. Én a műtét után még ittam Ferenc József vizet, fél deci keserűviz és 1 deci tiszta viz. Hogy ne érezzem az ízét. Még most is iszom, ha kell. Én elővettem a 2 éves aszalt szilvámat, mert tavaly nem csináltam, de ugyan olyan finom. Ha ezeket betartod, akkor nem fogsz szenvedni a  WC után. Ha meg hashajtásra van szükséged, kiválthatod a glicerines kúpot Hunyadi vízzel. És kiméletesebb is, mert odabent még seb van. Nekem lézeres, kimetszéses műtétem volt, az első 10 hetes, a második levétel pedig 7 hetes. Lassan kezdek helyrejönni, de még mindig vannak problémáim.

Előzmény: -Tsunami- (7841)
-Tsunami- Creative Commons License 2023.03.18 0 0 7841

Sziasztok, egy hete volt egy hibrid műtétem, 2db 3as LHP és egy db 4 es stádiumban lévő "brutális"eltávolítása ligasure technikával.

Sok év küszködés után rászántam magam a műtétre, már napi szinten okozott problémát.

A reggeli wc sajnos keményre sikerül, próbálok figyelni a rost, utifűmaghéj és folyadék bevitelre, de ugye a műtét után ez előfordulhat hogy nem megy könnyedén.

Kolonoszkópia után volt ilyen problémám.

Glicerines kúpom van itthon, ennek a használata nem ellenjavallt ilyenkor?

Reggel egy felet használom kellett.

Laevolac szirupot próbálok még használni, de a dózisa még nem az igazi. Egyébként minden rendben van egyenlőre, volt az első 2 székelés után 2napig egy kis spontán jelentkező izomgörcsös  kellemetlenség, egy másodpercig tartó, kb fél óránként, de ez úgy tűnik elmúlt. Láttam másnak is előfordult. 

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.18 0 0 7840

Köszönöm, majd olvasgatok. Bár azt gondolom, ha annyira veszélyes lenne, nem végeznék az orvosok ezt a fajta műtétet, hiszen az ő céljuk is az, hogy a beteg meggyógyuljon, ami egyfajta elismerés is a számukra. Inkább azt gondolom, hogy a záróizom bemetszését tényleg csak olyan orvosnak szabad végeznie, aki ért hozzá. Ezért is utazok inkább az ország másik felére.

Előzmény: Adad-nirari (7839)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.03.18 0 0 7839

Érdeklődéssel várom.

Beteszek egy linket, rengeteg információt találhatsz ezen a fórumon, van olyan szekció is, ahol LIS-en átesett betegek tapasztalatait olvashatod:

 

https://anal-fissure.org/

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7838)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.18 0 0 7838

Szívesen, én pedig köszönöm a jó kívánságot!

A műtétre azért választottam dr. Kuti Lajos főorvost, mert ő rengeteg ilyen műtétet végzett, ezért rutinos benne. Az sem utolsó szempont, hogy dr. Ritter László professzor úrnál tanult, aki az egyik legjobb proktológus. Olvastam véleményt olyantól, akit már egy éve műtött és olyantól is, akit tavaly nyáron, illetve beszéltem olyannal, akit 2 hete. Mindegyikük jól van, nincs problémájuk a székeléssel, a széklettartással és nincs fájdalmuk. 

A főorvos a telefonban szimpatikus volt, elmondta, hogy többen keresik fel olyanok, akik korábban más proktológusokhoz jártak, de nem gyógyultak meg és ő a műtéttel meggyógyítja őket. Elmondta, hogy a záróizom bemetszése azért szükséges, hogy a görcs megszűnjön és így a műtéti seb szépen begyógyul. Amit még említett, az egy kúp, amivel ő kezeli egyébként is a repedést és műtét után is használni kell naponta 3x. Még azelőtt soha nem hallottam a nevét, de rákerestem a neten. Belladonnás kúp. 

Beszéltem olyannal is, akinek csak a repedést metszették ki szeptemberben és még mindig vannak fájdalmai a záróizom görcse miatt, egy másik betegtársunknak pedig szintén a görcs miatt nagyon hosszadalmas volt a műtét utáni gyógyulás és még mindig vannak panaszai, pedig több, mint egy éve műtötték. Ezért úgy gondolom, lehet, hogy elavult módszer a záróizom bemetszése, viszont a beteg és a gyógyulás szempontjából jó megoldásnak tűnik, de csak akkor, ha olyan orvos végzi, akinek megfelelő szaktudása és rutinja van hozzá, Kuti főorvos úrnak van. 

Jelentkezni fogok majd a műtét után, leírom a tapasztaltakat. Bízom benne, hogy csak jókat!

 

 

Előzmény: Adad-nirari (7837)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.03.17 0 0 7837

Értem, köszönöm a választ.

Egy dolgot ajánlanék megfontolásra, nem biztos, hogy a záróizom bemetszés jó ötlet. Nem elenyésző az inkontinencia kialakulásának veszélye, ezen túl pedig a repedés kimetszése, "frissítése" önmagában elégséges lehet kiegészítve konzervatív kezeléssel.

Ezt Orsi betegtársunk idézett hozzászólása (nagyon durva eset, ha visszaolvasod a történetét), és az újabb szakirodalmi adatok is alátámaszthatják, a LIS-t elavult, kockázatos eljárásnak írják le.

Ez csak laikus nézőpont, de talán segít kicsit a döntésben.

Akármit is választasz, mielőbbi gyógyulást kívánok neked.

 

 

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7836)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.17 0 0 7836

Kimetszi a repedést és bemetszi a záróizmot. Nem vizsgált meg, gondolom majd a műtét előtt. Telefonon beszéltem vele fél órán keresztül. Már elég sok orvos vizsgált, mindegyik repedést látott, úgyhogy biztos, hogy repedésem van és nem más. Én már nem akarok ezzel a fájdalommal élni! Az elmúlt kilenc hónapban folyamatosan fájt, hol erősebben, hol enyhébben, de meg nem szűnt. Nem úgy volt, hogy elmúlott, aztán egy vagy két hónap múlva visszajött. Beszéltem olyanokkal, akiket Kuti főorvos műtött, jól vannak, nincs fájdalmuk. 

Előzmény: Adad-nirari (7834)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.03.17 0 0 7835

És megvizsgált, diagnosztizált előtte?

 

Előzmény: Adad-nirari (7834)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.03.17 0 0 7834

Milyen műtétet végez rajtad a doktor?

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7833)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.17 0 0 7833

Sziasztok!

Megvan a műtétem időpontja, március 30. Jászberényben, dr. Kuti Lajos főorvos fog operálni. Igaz, hogy sokat kell utaznom, de ő már számtalan ilyen műtétet végzett, a betegei pedig elégedettek. 

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.14 0 0 7832

Szabályt nem tudok, de az biztos, hogy a vastagbélig nem megy fel a kúp, talán csak 5-6 cm-re a végbélnyílástól. A nyálkahártyán felszívódva biztos hat az 1-2 cm-re található problémára is.

Előzmény: purenrg1234 (7831)
purenrg1234 Creative Commons License 2023.03.14 0 0 7831

szteroidos kúp használatára tud valaki valamilyen szabályt? Gondolok itt arra,ha nem egészen magasan van gond,hanem csak 1-2 centire a bejárattól,akkor is érdemes a vastagbélig feltolni? 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7830)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.14 0 0 7830

Szívesen! Majd írj, hogy alakul az állapotod!

Előzmény: purenrg1234 (7827)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.14 0 0 7829

Én naponta 2x használom a kúpot, reggel székelés után és este. Napközben Mastu kúpot és vazelinnel kevert Neogranormont. Minden este veszek sós ülőfürdőt, hetente 2x gyógynövényekkel ( kamilla, cickafark, körömvirág, diófa levél). Nekem is rendeződni látszik a székletem, maga a székelés nem fáj, csak utána ég. Felteszem a kúpot, bekrémezem, enyhén fáj egy ideig, de ez a fájdalom tűrhető a korábbihoz képest.

Szombat este óta használom a kúpot, ha jövő héten sem lesz jelentősebb javulás, elmegyek a jászberényi Kuti főorvoshoz megoperáltatom vele.

Előzmény: Adad-nirari (7826)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.03.14 0 0 7828

7728-as hozzászólást olvasd el!

Nekem is van carunculám, volt is, hogy begyulladt, propoliszos aloe vera krémmel kentem, szetintem 2 nap alatt el is múlott a gyulladás.

Egy facebookos aranyeres csoportban többen jártak Dr. Kuti Lajos főorvosnál Jászberényben, ő a vizsgálatot magánban, a műtétet a kórházban végzi és nem csak a repedést metszi ki, hanem a záróizmot is be. Ha ez a klion hatóanyagú kúp, amit szombat óta használok sem segíti a gyógyulást, el fogok menni én is Kuti doktorhoz. 

A pszichés dolgot én is alátámasztom. Ket hete nem szedem a záróizomgörcsre felírt görcsoldót és igaz, hogy fáj, de nem annyira és nem olyan hosszú ideig, mint korábban. A székletem is rendeződni látszik, nem hasmenéses, egy ideje naponta van. 

Ennek az az oka, hogy az első vizsgálaton elmondta az orvos, hogy a repedésen kívül van külső és belső aranyerem is, amiket majd meg kell operálni, nem sürgős, először gyógyuljon meg a repedés, és ezt ő úgy szokta, hogy ott ambulánsan 2 hét eltéréssel egyet-egyet kimetsz. Na, én onnantól kezdve azon agyaltam, hogy majd műteni kell, mennyire lesz fájdalmas, olvasgattam e témában, érintettekkel beszéltem, stb. Aztán vastagbél tükrözés után mondta a vizsgálatot végző orvos, hogy nincs aranyerem, ő nem látta. Szerintem ettől megnyugodhattam és bár még van záróizom görcsöm, nem olyan, mint azelőtt.

Előzmény: Kiddo987654321 (7825)
purenrg1234 Creative Commons License 2023.03.14 0 0 7827

köszi szépen! 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7824)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.03.13 0 0 7826

Ki is hagyhatja a tonogént, ha nincs vérzés.

Te tapasztaltál már valami hatást?

Nekem leesett a székletszám napi egy teljesen normálisra reggel, nem rángatja a végbelet az izomgörcs ürítéskor.

Maga a repedés fájdogál, és a záróizom is feszesebb emiatt, mint kellene, de a fenti szerintem azt mutatja, hogy a gyulladást szépen mérsékelte.

Én 10 napos kúrán vagyok most túl, napi egyszeri adaggal, este betéve.

 

 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7824)
Kiddo987654321 Creative Commons License 2023.03.13 0 0 7825

Sziasztok!

párszor írtam már a fórumba, köszönöm a tanácsokat.

Korábban nagyon erős vérzés volt a problémám, amit a szakorvosi vizsgálatok alapján nem kellett műteni (másodfokú belső aranyér, repedés, caruncula) a legfőbb probléma állítólag a nagyon feszes záróizom.

Lekopogom, de ősz óta megszűntek az egész WC csészét beborító vérzések szinte maguktól és elég sokáig tünetmentes voltam, szépen alakultak a dolgok. Sokan mondják, hogy a feszes záróizomnak lelki okai is vannak. Ezt alá tudom támasztani, mert a javulásomat a válásommal tudom párhuzamba hozni (pont ekkor zajlott), megszűnt a mindennapi konfliktus az életemben. Es minden szuper volt 3 héttel ezelőttig, amikor megjött a vagyonmegosztási kereset, azóta pedig olyan fájdalmaim vannak, hogy már a falat kaparom. Szóval lehet van valami a lelki okokban, mert azóta szorongok és sok a stressz. 


A kérdésem a kedves caruncula tulajokhoz vagy ismerőkhöz tenném fel, ugyanis azt érzem, hogy a körben lévő bőrnyulványom van folyamatos gyulladásban illetve beduzzadva (kb olyan a hátsóm mint egy felfújt úszógumi), talán a feszes záróizom miatt? Ez lehetséges? Sajnos körben végig megtalálható a képződmény a korábbi krízisek, illetve szülési sérülések/gátmetszések után. Szakember nem ajánlotta a levételét, de elviselhetetlen ez a fájdalom. Talán akkor enyhül kissé, amikor jegelem. Valakinek van erre bevált módszere, hogyan kell kezelni? 

 

Naponta veszek kamillás/cickafarkfüves/körömvirágos ülőfürdőt, tisztítom rendszeresen, körömvirág/bepanthen plus/reparon krémmel kenem, néha próbálok kúpot haszálni, amikor már az egész alhasam fáj, de szinte semmi nem használ. Teljesen elmegy minden életkedvem, sehova nem merek menni a fájdalomtól. Köszönöm, ha valaki tud segíteni. Egyébként egyre inkább a műtét felé hajlok, hogy leszedetem őket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!