Keresés

Részletes keresés

Julcsika11 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 398

Nekem is van egy jó történetem. Ha valaki nem ismerné a kutyáimat, csak annyi tennék hozzá, hogy nem egy alkalommal bizonyították, hogy valódi pointerek.

 

A barátnőm sétált végig a két kutyámmal a kollégium folyosóján.

Egy lány megkérdezte tőle, hogy

-Ugye ezek nem pointerek?- A barátmőm mondta, hogy

-De, tuti hogy pointerek.- Mire a lány,

-Jé, pedig nekem is pointerem van... mellesleg olyan szörnyű, hogy nem ismerik az emberek ezet a fajtát!

 

Hát erről ennyit.

Előzmény: dreamypoi (397)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 397
Nekem már azt is mondták, hogy színhibás dalmata...
Előzmény: Törölt nick (395)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.18 0 0 396

 

Íme egy hangulatos kép Angliából.

mokic Creative Commons License 2005.10.18 0 0 394
Sziasztok! Szerintem - és ezt magamon is tapasztaltam - mintha a lelkesedés hányozna a rendezvényeken való részvétellel kapcsolatban. Én sem jártam három évig sehova. Az a pár lelkes ember van ott mindenhol, Ôk tartják életben az egész klubot... Például nekem van egy Rhodesian ridgeback-em, ebbôl a fajtából kevesebb egyed található, mint pointerbôl, de most beneveztek Tatára 25 és 37 kutyát (modjuk nem tudom mennyi a külföldi nevezô), remélem pointer is lesz sok :-))) Meglepô, hogy még mostanában is megkérdezik tôlem amikor mondom, hogy pointerem van, hogy az milyen kutya... ennyire nem ismerik az emberek ezt a fajtát? Meg sokan azt hiszik, hogy száguldozó idegbetegek, akik szinte elviselhetetlenek az együttélés során. PEDIG EZ NEM IGAZ!!!!! Egy vadász szerint pedig 2-3 év és felvirágzik a pointer tenyésztés (de én attól félek a szaporítás), mert annyira kevés az apróvad, hogy szükségük lesz nagyobb területet felkutató kutyákra, a vizslák nem fogják bírni. Remélem nem lesz igaza, mert lehet a fajta sínylené ezt meg...
Előzmény: HUGART (392)
HUGART Creative Commons License 2005.10.18 0 0 393
Mint nem pointeres megpróbálom életben tartani a topikot :-D
HUGART Creative Commons License 2005.10.18 0 0 392

Részben igazad van, hogy kevés kutyát látni. Az angolvizslák most nem annyira népszerűek, mint pl. a társasági kutyák. A 90-es évek elején még nagyon sokan voltunk, de most sajnos kevesen :-(((

Előzmény: mokic (390)
HUGART Creative Commons License 2005.10.18 0 0 391
Tök jó!!! Remélem találkozunk (illetve, hogy a doktornénim elenged még erre a túrára:-)))))
Előzmény: dreamypoi (388)
mokic Creative Commons License 2005.10.16 0 0 390
Elnézést kérek, a poi, akinek a nevét írtam, nem Igor, hanem Iván. Ezer bocs!!!
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.14 0 0 389

Szuper!

Előzmény: Törölt nick (383)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.14 0 0 388

Köszi, szerintem átkukkantunk.

Előzmény: HUGART (386)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.14 0 0 387

Tudom, hogy nem akartál senkit megbántani, de óvatosan kell nyilatkozatokat tenni, ha nyilvánosság előtt teszed, mert itt olyan emberek is nézelődhetnek, akik nem sokat tudnak a fajtáról, a helyzetről és nem tudják, melyik hozzászólás származik biztos forrásból és melyik nem.

Még a "te időd előtt", tahát mielőtt Mókic hozzád került is arányaiban csak annyi kutya járt kiállításra, mint most, sőt talán akkor a született kutyák számához képest alacsonyabb volt a kiállításon bemutatottak száma. Idén pl. 5 törzskönyvezett alom született, átlagosan 3-4 es kölyökszámmal. A hasonlóan kevés számú fajtákból szerintem még ennyit sem mutatnak be a tulajdonosok.

Előzmény: mokic (384)
HUGART Creative Commons License 2005.10.13 0 0 386

Ha valakit érdekel az Osztrák Pointer és Szetter Klub október végén (amikor a négynapoes ünnep van) field trialt rendez. Több kategóriában is lehet nevezni. Információkat találhattok a honlapjukon!Osztrák Pointer és Szetter Klub

E-mailen is előre lehet jelezni a részvételt, de helyszínen is lehet nevezni.

 

Egyébként a határtól alig 15 km-re van a találkozó.

HUGART Creative Commons License 2005.10.13 0 0 385

Köszönöm az infót. Sajnálom, hogy Scully nem ért el eredményt, a minősített kutya tényleg jól dolgozott. A világbajnokságra megy valamilyen csapat tőlünk?

 

Előzmény: dreamypoi (382)
mokic Creative Commons License 2005.10.12 0 0 384

Sziasztok!

Dreamypoi: nem akartam senkit megbántani, tudom én is,hogy azok a kutyik, akiket felsoroltál szoktak versenyre járni. Én csak arra céloztam- lehet, hogy rosszul fogalmaztam-, hogy sokkal több szép kutya van M.o-on, mint ahányat versenyre visznek. Veteránok alatt elsősorban Carolinera, Pollyra, Babszira, Dreamre gondoltam, akik nekem régen nagyon tetszettek. Persze a Te kutyáid, Julcsié, Andié, Marianné rendszeres kiállításra járók, és szép eredményeket érnek el, én mindig örülök, ha hallok felőlük. Viszont több kutya születik egy alomba..., akiket meg soha nem visznek. Belőlem csak a kíváncsiság beszélt, megnézném a többieket is és sajnálom, hogy nem lehet velük találkozni...

Én idén nem voltam sok versenyen, de pl. Pápán Monthy-t láttam és Igort.

Kecskeméten szintén Monthyt és vasárnap két másik poit. Mondjuk Budapesten, Szilvásváradon és Székesfehérváron tényleg sok kutya volt :-))) Na meg persze Tullnban :-)))

 

Puszi

 

dreamypoi Creative Commons License 2005.10.11 0 0 382
Helyesbítés: Scully madarát a múlt heti FT-on nem fogta meg előtte senki, "steril" volt. A megfogott még korábban kikerült a versenyből. Bocsi mindenkitől, akit érintett, én tudtam rosszul.
Előzmény: dreamypoi (375)
hugszi Creative Commons License 2005.10.10 0 0 378

Külföldi versenyeken szerzett tapasztalataim (Ausztria, Szlovákia) alapján megállapítható, hogy ott sincsenek sokkal többen a hazai versenyzők. Ott is zömében a külföldiek emelik a versenyek létszámát. Sajnos mi már messze esünk a német, svájci, cseh, olasz versenyzőknek és ezért ilyen szűkös a versenyeink létszáma. Birdhunternek is inkább csak hallomásai lehetnek erről, mert ha járt volna kinnt akkor ezt tapasztalhatta volna. Meg azt is, hogy Hugót mindenütt elismerték. Csak azért nem sikerült vele többet elérnünk mert 3,5 éves korában volt egy súlyos lábsérülése amiböl az is csoda volt, hogy teljesen felépült. Csak 5 éves kora után sikerült újra teljesértékű munkát végezni vele.

 

Szerintem Franciaország 80 millió lakosa közül sem foglalkoznak %-an többen angol vizslával mint nálunk. Itt vagyunk 5-6-a ha ezt megszorzom 8-al (40-50 + külföldiek) máris kijön a nagyobb mezőny. Sajnos 80 évvel ezelőtt nem mi akartunk ilyen kis országgá válni.

Előzmény: dreamypoi (377)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.10 0 0 377

Szerintem nincs szüksége a magyar pointereknek és pointereseknek, hogy rágódj rajtuk. Amúgy a legkönnyebb távolról remek tanácsokat osztogatni. Hogy szerinted mi van, meg a valóságban mi van, aközött óceán húzódik. Ez a verseny itt nagyon kevés embert érdekel. Ez itt egy más társadalom, világ, mint nálatok. Már évek óta mi vagyunk a fő szervezői ennek, és pontosan átlátjuk a helyzetet. Itt sokan "csak" szeretni veszik a kutyájukat, és szerintünk ez a legfontosabb, hogy jó helye, szerető gazdája legyen. Itt nincs hagyománya ennek a versenytípusnak. Ráadásul Mo-sokkal kisebb és sűrűbben lakott, mint Fr.-o, és sokkal kevesebb szárnyas vad van rajta, mint nálatok. Fogoly szinte egyáltalán nincs és venni sem nagyon lehet. Jó területet is nagyon nehéz találni, hidd el. Ha megnézed, mit írtam korábban, hány pointer születik egy évebn, talán rávilágít a másik legnagyobb különbségre. Hiába rendeznénk több versenyt, nem lenne több jelentkező, hidd el... De most elmondhatom, hogy a múlt hétvégi rendezvény nagyon jól sikerült, jó hangulatban zajlott.

Előzmény: casmari (373)
Julcsika11 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 376
Deborah, azaz Bársony 13 pont, Nagyon jó-t kapott.
Előzmény: dreamypoi (375)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.10 0 0 375
Falkenbergi Deborah ért el egyedül eredményt, de hogy mit, azt nem tudom. Nagyon szépen teljesített. Scully madara nem akart vagy tudott repülni (egy kutya már megfogta egyszer), miután hosszas állás sorozat után, már a két mellső lába közt üldögélt és semmit sem csinált, Scully, mint gyakorló vadászkutya az apportírozás mellett döntött.
Előzmény: HUGART (369)
casmari Creative Commons License 2005.10.09 0 0 374

Igen  én pont igyvagyok vele,inkàbb kint a szabad levegön töltöm a napot.Egy jo munkaversenyen stb..Ugyanis itt sok kiàllitàs nagy bezàrt helyeken szokott lenni.Es ha a napot ott tölti az ember ,hallgatja egésznap a kutyaugatàst stb..,mikrofonokat,kimerül estére és fejgörcse lesz.

 

Előzmény: HUGART (372)
casmari Creative Commons License 2005.10.09 0 0 373

Szia !

En csak azon ràgodok ,hogy annyi jo pointer van magyarban, és nagyon jo területek arra,hogy több field triàl versenyt  lehessen rendezni.Vagyis angol vizslàk részére.Akkor miert nem probàltok több versenyeket szerveni, szerintem bisztos lenne többjelentkezö. Bekéne jobban inditani , es hozzà szoktatni az embereket, ehez a sporhoz. Ugyanis szerintem nagyszerü. Itt F ban mint hogy mondttam verseny elött koràn reggel kiteszik a madarakat,ugyanis itt,még ugysincs vad mint magyarban.

Előzmény: dreamypoi (367)
HUGART Creative Commons License 2005.10.09 0 0 372

Egyébként a ti hozzáállásotok közel áll hozzám, azaz annyi kiállításra menni, amennyi a championátushoz szükséges és ha egy hétvégén kiállítás és munkaverseny is van én inkább a munkát választom. Ez lehet, hogy azért is van, mert Hugó nem volt soha az a kimondtott showkutya és nem is szereti a kiállításokat, inkább a mező.

 

Kedves  bidrhunter, Hugóval nemigazán jártunk vadászatokra, de ahol megfordoltunk ott a "csodájára jártak", mert igen engedelmesen viselkedett vadkelésre. Szívesen látják az élő nyúlbefogásoknál, ahol a futó nyúlra azonnal hasal és nem kergeti - bár köztünk szólva 10 és fél évesen már nem érné el a nyuszit és szerencsére ezt ő is tudja. Szóval nem írtál volna ilyen badarságot, ha tényleg láttad volna a kutyát dolgozni!!!

Előzmény: casmari (365)
HUGART Creative Commons License 2005.10.09 0 0 371

Egyébként egyetértek dreamypoival. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit hogyan mikor tenyészt és milyen egyedeket von be a tenyésztésbe. Ezen tényleg felesleges vitatkozni.

 

A HD-vel kapcsolatban: valóban több tényezőtől függ és lehet két teljesen mentes szülőnek is lehet diszpláziás utóda, ha nem megfelelő a mozgatás és az etetés, túl sok fehérje stb.

HUGART Creative Commons License 2005.10.09 0 0 370
Köszönöm szépen! Lehet, hogy jövőre elmerészkedünk messzebbre is a kisebbikkel!!! Igaziból a januári jövevénytől függ a jövő évünk.
Előzmény: casmari (363)
HUGART Creative Commons License 2005.10.09 0 0 369

Kicsit elterelődtek a dolgok, de senki nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy mi lett a vége a múltheti field trialnak?

dreamypoi Creative Commons License 2005.10.08 0 0 368
Szia Julcsika! Mizujs a Pawprint-csapattal?
Előzmény: Julcsika11 (366)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.08 0 0 367

Bocs, hogy már megint belekotyogok. Úgy érzem olyan alapvető hozzáállás különbség van közted és a magyar pointer tenyésztők, tartók, versenyzők közt, hogy ezeken a dolgokon nem érdemes tovább sem vitatkozni, sem rágódni. Te azt tartod jónak, amit te csinálsz és ti csináltok, Fr.-o-ban, mi meg azt tartjuk jónak, amit mi csinálunk. Klasszikus latin mondás szerint "Ízlésekről nem lehet vitatkozni", ha egyszer valakit kiráz a hideg a mákos tésztától, akkor hiába próbálja valaki meggyőzni hogy a legjobb kaja, tuti, hogy nem fog sikerülni, még ha soha nem kóstolta, akkor sem. Szóval szerintem ne próbáljuk megmenteni egymás lelkét. Így jó, hogy te ott teszed, amit tenned kell, mi meg itt. További sok sikert a munka pointereidhez.

Ui.: Ha van kedved, küldhetnél pár szép vadmegállós képet... Szívesen vennénk.

Előzmény: casmari (365)
Julcsika11 Creative Commons License 2005.10.08 0 0 366

Ha már itt tartunk- az a legsajnálatosabb, hogy itt a tenyésztő sem tud csodákat művelni, mert képtelenség eladni a kölyköket. Sem magyar-dual vonalból, sem francia- cseh munkavonalból.

Legtöbbször egy szukának egy alma születik egész életében. Így nekéz előrelépni a tenyésztésben, bármerre is szeretne az ember. :(

Mi csak magunknak tenyésztünk.

casmari Creative Commons License 2005.10.08 0 0 365

Szia!

En nem azt mondom hogy nemtudjàk öket bemutatni kàllitàson,vagy felvezetni, hanem azt ,hogy itt a kiàllitàs ,nem érdekli azokat az embereket, akik munkàra,vagy Field Triàlra hasznàljàk kutyàjukat.

Sok olyan biro van aki nem keri hogy a a kiàllitàson,hogy a felvezetö beàllitsa a kutyàt, söt sok olyan van aki az emberre szol,hogy hagyja a kutyàt naturàlisan.A munka kutyàs gazdik, ezt mondjàk.

Nem pazaroljàk az idejüket,,hogy eltöltenek egy napot egy egy Cacib -ért vagy egy Fajtagyöztes cimért. Itt ezeket az embereket inkàbb a kiàllitàs helyett, Field Triàlra jàrnak. Nezd mindenkinek megvan a sajàt érdeke,de azt tudni kell itt nàllunk jobban vesznek egy Field Triàlos szülötöl kölyköt, mint egy kiàllitàsi példànytol.

Ez van ,igy kell elfogadni.

Tudom nagyon jol ,hogy a HD nem csak genetikai, hanem tartàsi probléma is., meg etetési hiba. De emelledtt ha a vevö meghallgatja,vagy meghallgatnà, a tenyésztöt , és követné az  utasitàsait, akkor is meglehet elözni ezeket a problémàkat.

Itt nàllunk 12 honapos kortol meglehet szüretni hivatalosan HD ellen. Es, ez az eredmény végleges is lehet. Itt nagyon sok fiatal kutyànàl, màr 6 -7 honaposan csinàlnak egy elöszürést.

Előzmény: Julcsika11 (364)
Julcsika11 Creative Commons License 2005.10.08 0 0 364

"Sajnos ez az Olaszoknàl van ,hogy ilyen kutyàkat vezetnek fel kiàllitàson.En magam is làttam sok ilyet Olaszban.Itt F-ban ilyeneket nemlehet làtni kàillitàson, ugyanis  nàllunk nagyok sokat, söt többet szàmit a munka, mint a kiàllitàs. Itt azok a kutyàk akik munkàra vannak ,csak akkor viszik kiàllitàsra,ha szükségük van a championatushoz lévö eredményre. Amugy nem."

 

Szóval most azt mondod, hogy Fo.-ban a dolgozó kutyákat inkább el sem viszik kiállításra, mert nem tudják bemutatni őket?? Pedig azt is mondtad hogy ezeknek, a kiállítás már gyerekjáték. Akkor most hogy is van ez?

Én láttam képeket a neten, egy francia klubkiállítás győztes kutyáiról. Egyiket sem tudták bemutatni. Akkor ezek most dolgozó vagy kiállítási kutyák?

 

Nálunk is kötelező a HD szűrés a tenyésztéshez. Ugyan itt enyhe fokozatig elfogadjuk, de mivel ennek a betegségnek az öröklődése korántsem tisztázott, sőt egyre valószínűbb hogy nagy szerepet játszanak a tartási körülmények, ezért badarságnak tartanám egy olyan kutyát kizárni a tenyésztésből, ami kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, de a csípője nem tökéletesen mentes. Természetesen az enyhénél rosszabb eredményű kutyákat mi sem vesszük tenyésztésbe!

 

Amúgy nem csak a kiállítási kutyák lehetnek dysplasiásak, én tudok más fajtából ellenpéldát, aki még munka verseny győztes is.

 

Nálad a munka az első, nálunk a munka és küllem és egészség egyaránt.

Előzmény: casmari (362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!