Keresés

Részletes keresés

youlcsi Creative Commons License 2010.04.06 0 0 78
mit értesz a részletes alatt?
melyik paraméterek azok, amikben találtatok olyan eltérést, ami esetleg oka (vagy következmény?) lehet a hőemelkedésnek?

nagy segítség lenne, ha leírnád, mert ha az ember nem is talál elsőre ilyen orvost, rengeteg magánlabor van, ahol meg lehet csináltatni... és ha megvannak az eltérések, akkor lehet, hogy a dr is elkezd érdemben foglalkozni az emberrel.
Előzmény: frauzini (77)
frauzini Creative Commons License 2010.04.06 0 0 77

Ha elfogadsz egy tanácsot!

 

Hematológiára menjetek és beszéld meg a dokival hogy ne a szokásos labort végezzék, hanem minőségi - részletes vérképet!!!

 

Nélam is azt csinálták, hogy évekeig csak a rutinos alap labort csinálták ami mindig rendben volt, aztán x év után amikor már nagyon elfogyott a türelmem vadul kézbevettem a dolgot és szinte fenyegetve kértem a hematológust egy részletes vérvizsgálatra, meg is hozta az eredményét,....... minden van benne!!!

 

Szóval, ne halogassátok,irány egy "lelkiismeretes" :) hematológushoz!

Előzmény: zoli2k3 (76)
zoli2k3 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 76
Üdv Mindenkinek,

Annó én kreáltam ezt a topicot, mert ilyen problémával küzdöttem. Szerencsére nekem megoldódott, pontosabban megszűnt az állandó hőemelkedés. Sajnos a gyerekemnél viszont előjött, permanens 37.5 nála. Labor semmit nem mutatott ki, végigjártuk az orvosokat, de semmi ötletük. Féltem a gyerekemet, 10 éves, és nem lehet igy terhelni fizikailag. A dolog már sajnos hónapok óta tart...
maryland33 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 75

Kedves Mindenki!

 

Rég nem jártam erre, de amint látom, a fórumhoz tartozók köre egyre bővűl. Ez igazából szomorú, mert azt jelenti hogy egyre többen vagyunk ilyen állapotban.

  Nos, én egy pozitívumról szeretnék beszámolni, remélem végleges....

2 hónapja váltottam fogamzásgátlót, 3 fázisúra egyéb okok miatt, és azóta lejjebb ment a hőm! Reggel általában már 6,8-7,0 és napközben 7,1-7,3 a max, ami estére megint 6,8 körül lesz. Ez jó, nagyon. Néha van kiugrás, 7,5-7,6, de a 2 hónap alatt 3x fordult elő.

Próbáltam lefogyni, férjemmel a Plank féle 2 hetest megcsináltuk, (ő 8 kg-t fogyott és azóta is tartja) de én csak 3-at és már 2-t visszahíztam, pedig alig eszem és hetente a szobabicajban is 20-30 km-t beleteszek. Szval, jobban vagyok, (csak a kg-k ne jönnének) Nem vagyok kövér, csak nem is szeretnék az lenni (most 58 kg és 158 cm, de 54 kg-t akarok!!!) Táncolni már nem járok, azért ahoz fáradt vagyok h este elmenjek otthonról.

Orvosnál már egy éve nem voltam és kezdek pozitívan gondokodni.

 

Jó egészséget mindnyájatoknak!!

 

battadora Creative Commons License 2010.03.24 0 0 74

Elhinni én sem tudom, sőt már elegem van abból hogy az orvosok, a környezetem csomóan hülyének néznek és nyaggatnak, hogy el kéne már hinnem , pszichésen van.
De mikor nem vagyok jól és ezt éreznék, akkor megértenék hogy ezt nem lehet a pszichével indokolni.
frauzini Creative Commons License 2010.03.23 0 0 73

Sziasztok

Biztosan vannak olyanok is akiknek ez a problémájuk de szerintem a legtöbben nem ebben szenvedünk.

Túl egyszerű lenne ha ezt ennyivel el lehetne intézni:)

 

Pl. én évek óta kisérletezek, próbáltam a Xanaxot is, hátha de sajnos nekem nem használt.

 

Na meg a néha 38 fölé felugró érték és az állandó tünetek, pl. éjszakai izzadások, hasmenés, szédelgés, stb....

 

Előzmény: battadora (72)
battadora Creative Commons License 2010.03.23 0 0 72

Lehet, hogy igaza van az előttem szólónak.
Nálam elő szokott fordulni heves szívdobogás, pánikbetegségem van, de ezek már évek óta nyilvánvalóak nálam. Kb két hónapja történt egy eset, este nagyon erős szívdobogást éreztem, és mintha nehezen kaptam volna levegőt. Elő szokott fordulni ilyen, de persze az ember minden alkalomkor megijed, hogy biztos most történik baj. Páromra ráparancsoltam hogy vigyen be az ügyeletre (csak azért kellett ráparancsolni mert ő biztos volt benne hogy a "szokásos" van velem és nem akarta hogy menjünk az orvoshoz mert ugysem tudnak semmit csinálni) Beértünk, 130-as volt a pulzusom mikor az orvos megnézte. Csináltak EKG-t és kaptam a nyelvem alá egy Betalocot, meg le kellett nyelnem egy Frontint. Ott maradtunk kb. 25 percig (az ügyeleten egy nagyon rendes orvos volt, ez maga volt a csoda, ilyennel még nem is találkoztam....)
95-ös pulzusnál mondta hogy hazamehetünk, megnyugtatott hogy nem lesz semmi bajom. Hazaérvén kiváncsiságból megmértem a hőmérsékletem, 36,6 volt hónapok óta nem mértem ennyit, indulás előtt még 37,1 volt. Kb másfél óra alatt lement míg az orvosnál voltunk.
Hogy ez véletlen volt e vagy a Frontin, Betaloc miatt azt pontosan nem tudom, de azért gyanús hogy azoktól ment esetleg le.
Van pszichiáterem, de ő nem akarja hogy nyugtatókat szedjek, merthogy még fiatal vagyok, gyermekáldás előtt és nem akarja hogy hozzászokjak.
Van egy gyógyszer amit rendszeresen szedek már egy jó ideje(már a hőemelkedés előtti időben is szedtem) a pszichiáter írta fel, de az nem kimondottan nyugtató.
Kb egy hónapja felírt egy másikat gyógyszert is, mivel panaszkodtam hogy nagyon nem jól vagyok. De a hőemelkedés megvan, de mint korábban említettem a közérzetem jobb.
Szóval nagyon nehéz kideríteni ezt az egészet, mi mitől van, mi jó rá.
Régen ittam a japán kristálygombát és a kefirgombát is, most mindkettőt újból fogom inni. Állítólag nagyon jó hatású, ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki, kicsit macerás elkészítgetni, de ha jobban érezzük magunkat, megéri. A neten van róla infó, és én is tudok róla írni egy- két dolgot ha valakit érdekel.
Én a grapefruit cseppet is szedtem, Magne B-6-t, Q10-et immunerősítőként.
libapék Creative Commons License 2010.03.22 0 0 71
szerintem a legtöbb ilyen állapot idegi alapon van.
próbáljátok ki a xanaxot, nekem nagyon jól levitte a hőemelkedésemet.
érdemes ezt először kipróbálni, mindenféle véres beavatkozás helyett.


évekkel ezelőtt kisebb műtétem volt, és utána napokig 37,6 fölött volt a hőmérsékletem.
az osztály összes sebésze végig nyomkodta a sebet, hátha valami gond adódott.
persze nem.

aztán már kezdtem kiakadni egyre jobban, hogy nem akarnak hazaengedni, 37 fölött.
és kértem valami nyugtatót, kaptam xanaxot.
na fél nap után már csak 37,2 volt a 37,8 helyett, de csak 37 alatt engednek el.
na, ekkor a lázmérőt már nem tettem be rendesen, és így haza mentem.
utána el is múlt a dolog.
youlcsi Creative Commons License 2010.03.22 0 0 70
egy darabig mi azt hittük, hogy megvan az ok... de aztán a hőemelkedés maradt, a fekély eltűnt. a duodenum gyulladása pedig elvben nem okozhat hőemelkedést :s

holnap megyek orvoshoz. remélem, most kitalál valamit :)
Előzmény: battadora (69)
battadora Creative Commons License 2010.03.20 0 0 69
Sziasztok! Egyáltalán, van olyan ember (azok közül akik a fórumban írtak) akinek sikerült kideríteni a hőemelkedés okát?
Lassan 8 hónapja van, a lelkiállapotom hullámzó mostanság hetek óta nem mértem, ma este eszembe jutott.. természetesen 37...de legalább a közérzetem egy ideje jobb. De kérdés hogy meddig, lehet hogy holnap, vagy utána már úgy kelek hogy nem vagyok jól. Az elmúlt hetekben túl vagyok koponya ct-n (ahol valami kis gyanúsat látván elküldtek MR-re is de kiderült hogy SZERENCSÉRE!!!!!! minden rendben) de hetekig attól rettegtem hogy agydaganatom van.
Én már rengeteg vitamint kipróbáltam.
Mivel állítólag idegi alapon van a hőemelkedésem ezért javasolták hogy szedjek B vitaminokat ( milgammát és b vitamin komplexet szedek napi 3-szor 1-et mindkettőből merthogy jó az idegrendszernek). Nem nagyon merem elkiabálni azóta a közérzetem jobb, de a hőemelkedés maradt. Az utóbbival megpróbálok nem nagyon foglalkozni. (ameddig a közérzetem egész jó addig még megy is de ha nem vagyok jól akkor mérem, és filózok hogy mi lehet a betegségem)
Ezt az egészet, mi sorstársak értjük csak meg.

szarafürész Creative Commons License 2010.03.08 0 0 68

Üdv. Mivel nálam is kb 3hete állandó 37,5 -ös hőemelkedés van igy estefelé gondoltam beirok, hogy ne érezzétek egyedül magatokat, vagy én magamat :)

Amugy fogalmam sincs, hogy mi okozza ,mert náthának semmi tünete, csupán azt vettem észre , hogy nincs valami nagy étvágyam és a kondicióm eléggé leesett. Mindenesetre várok még egy kicsit hátha kijavul az idővel eggyütt, mert a dokikat jobbszeretem elkerülni. (Még igy mellékesen megjegyezném, hogy már voltam igy és a közös az volt a mostanival , hogy gyakran voltam zárt cigifüstös helyen én pedig amugy nem dohányzom...most szünetelek a kijárással 2napja..amugy lehetséges, hogy valami reakciót okozhat ez a dolog is?)   További szép estét mindenkinek..

Kicsimeggy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 67
Sziasztok!

Mivel nekem is ilyen állandó hőemelkedéseim voltak tavaly, mivel most újra elő jött, én is elkezdtem kutatni az okát.
Teljesen együtt érzek azzal, akinek hosszú hónapokig ez a probléma nyomja a vállát, mert én 1 hete vagyok így, de már teljesen KO vagyok.
A fórumot olvasva egyetértek, nem feltétlenül van értelme orvostól-orvosig járni. Elkezdtem keresni magamnál az okokat. Tavaly amikor 1 hónapig voltam rendszeres 37,2-es és leleteim negatívak voltak és semmi se fájt, végül kipróbáltam egy enyhe nyugtatót.
Nekem bevált. Többen írják, hogy nem idegeskednek, egészségesen étkeznek, sportolnak (táncolnak) stb, de honnan tudják azt, hogy ezzel a szervezetük is tud lépést tartani? Vagy hogy tudat alatt nem raktározott e el valaki valamit, ami miatt ez a tünet van?
Nemrég megszűnt a munkahelyem, és igaz hamar találtam másikat, ráadásul itthon dolgozhatom, ezzel viszont teljesen megváltozott az életem. Korábban 6-kor keltem és este 10-11.-körül már aludtam. Most rendszeresen reggel 10-11 körül kelek és hajnali 2-3-4.-ig fent vagyok. Napközben össze vissza eszem, igaz sokfélét. Ezt két hónapja csinálom. Totál kiakadt a szervezetem. Észre sem vettem, csak onnan, hogy megint állandó hőemelkedésem lett holott semmi se fáj. Gondolom a bioritmusom teljesen felborult.
Hogy ezt helyrehozzam csütörtök óta "regenerálódom", sok alvás, gyümölcs, vitamin, pihenés, és természetes hatóanyagú nyugtató (homeopátiás). Kezdek jól lenni, már alig-alig van hőemelkedés, és a közérzetem is javul.
Szóval én is csak azt tudom javasolni egy korábbi kedves olvasóhoz, akinek ilyen problémája nézze meg, mi változott, mit csinál másképp mint eddig, és lehet hogy megtalálja az okot.
Ezt kívánom mindenkinek akinek ilyen eredetű gondja van, mert én is tudom, nem könnyű ezzel együtt élni.
youlcsi Creative Commons License 2010.03.05 0 0 66
sziasztok!

én is csatlakoznék hozzátok.
kb 20 hónapja kezdődött a hőemelkedés, előtte már voltak emésztési problémáim.
hőm ébredéskor is elég magas (babára gyúrunk, úgyhogy mérem... ciklus elején 36,7 körüli), aztán délután tetőzik, estére pedig visszakúszik éppen 37-re, vagy kicsit alá.
szinte minden vizsgálat volt már: góckutatás, immunológia, még haemokultúra is készült anno.
az egyetlen, amit tudok, hogy van egy gastroenteritisem... de hogy mi okozza, nem tudni... viszont a vérképem teljesen kiváló, még endoscoposan látható gyulladás mellett is tökéletes a laborom, nyoma sincs gyulladásnak.

és a legszebb, hogy az orvosokat mintha nem is érdekelné, hogy hőemelkedésem van... pedig minden körül ez a legzavaróbb... hiszen lázcsillapításhoz kevés, de ahhoz pont elég, hogy gallyra vágja a közérzetemet :s
frauzini Creative Commons License 2010.03.01 0 0 65

Szia Liloo52!

Remélem eddig már régen elfelejtetted a hőemelkedésedet, de amennyiben mégsem, NEM ajánlom a Lázambulanciát, mert viccesen amatőr módon kezelik az embert.

Ilyen kérdéseket tesznek fel: volt gyerekkorodban bárányhimlőd? illetve jártál távolkeleti országokban? ahol esetleg valami vírust összeszedhettél.

Ha ezekre a válasz NEM, akkor a doki azt mondja, sajnos annál többet, hogy levesszük a vérét nem tudunk tenni, és mint tudjuk a vérképből nem sok minden derül ki,(gondolok itt belgyógyászati gondolkra, ami igencsak komoly betegségekkel járhat és sokszor okoz hőemelkedést).

 

Szóval, ha van valami jó ismerősőd esetleg egy klinika ahol ki tudod magad vizsgáltatni komolyabban, csak oda érdemes elmenni.

 

 

Előzmény: Liloo52 (64)
Liloo52 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 64
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni!

20 éves, egyetemista lány vagyok, és január közepén jelentkezett először nálam állandó hőemelkedés, de csak mindig késő délután, este. Ez kb tartott 2 hétig, majd ahogy vége volt a tanulásnak, abba is maradt, úgyhogy ráfogtam a rengeteg tanulásra, vizsgaidőszak, még több stressz stb...
Aztán 5 napja megint előjött. Csak ez most nem szimpla hőemelkedés,(és nemcsak estefelé) hanem mellette nagyon fáj a fejem (középen végig), gyenge, erőtlen vagyok, levert, fáradt, kedvtelen és egyáltalán nem tudok figyelni, koncentrálni semmire, magyarul egyáltalán nem vagyok jól.
A környezetemben azt is mondták, hogy milyen sápadt vagyok, meg fáradt, karikás szemekkel, ami igaz, tényleg úgy nézek ki, pedig normálisan alszok mindennap 8-10 órahosszát, mégis mintha semmit nem aludtam volna.

Egészségesen étkezek, sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, C vitamint is szedek, a mozgás is megvan, heti 6 órában táncolok.
A vérnyomásomat itthon megmértük, az rendeben van.
Nem vagyok egy beteges fajta, évente kb 2-3-szor megfázok, van egy kis lázam, folyik az orrom, fáj a torkom, ezt 1 hét alatt kiheverem.
Az igaz, hogy elég stresszes vagyok, meg maximalista, az egyetem mellett még elég sok mindent csinálok, van hogy nagyon sok minden összetornyosul, így még jobban stresszelek, de a mostaninál volt már húzósabb időszakom is, és nem volt semmi bajom, mindig túléltem, úgyhogy a stresszt kizárom, mint okozót.

Várjak még egy kicsit, hátha elmúlik?? Vagy menjek orvoshoz??
Habár az előzőekben olvasva, érdemes egyáltalán?, vagy leráznak, valami átlagos szöveggel?? vagy ez a tavaszi fáradság?? ilyenem még sosem volt
Ha elmegyek orvoshoz, és nem hajt el, akkor gondolom elküld vérvételre, aminek az eredményére általában 1 hónapot kell várni, aztán ki tudja mi jön még!! És ha nem múlik el ez idő alatt, ilyenek lesznek a mindennapjaim...? ezt nagyon nem szeretném!

Előre is köszönöm a tanácsot/kat!
atramsik Creative Commons License 2010.02.10 0 0 63
Sziasztok,

Valahogy elkeveredtem erre az oldalra, és mivel tőlem sem idegen a hosszan tartó hőemelkedés témája, megosztom a tapasztalataimat.
Először 11 éve történt velem, hogy egy kis téli megfázás után nem múlt el a láz, illetve hőemelkedés. Orvostól orvosig jártam, valószínűleg hasonló köröket, mint amiről többen is írtok. Kitalálták, hogy arcüreggyulladás, kaptam antibiotikumot, de a hőemelkedés, és az ezzel járó fáradtság csak nem múlt el. Aztán mindenféle kivizsgáláson voltam kisebb rendelőtől egész a László Kórházig, és természetesen nem találtak semmit. Meglehetősen kétségbe voltam esve, ugyanakkor azt éreztem, hogy ez az állapot egy fontos belső változásra hív meg. Először is nagyon zavart az, hogy kiszolgáltatottnak kell éreznem magam a testem miatt, másrészt pedig zavart az orvostudomány tehetetlensége. Mivel sokat feküdtem, töviről hegyire átgondoltam az életem, és arra jutottam, hogy számomra az lehet a helyes út, ha felelősséget vállalok magamért, és nem az orvosok piruláiban remélek megoldást.
Nekem akkor a kezembe került egy könyv a vegetariánus életmódról, és mivel úgy éreztem, másba nem tudok akkor kapaszkodni, kipróbáltam. Itt most nem akarom ezt az utat részletesebben ecsetelni, de számomra nagyon bevált. Természetesen nem gondolom, hogy mindenki számára ez a jó út, illetve a megoldás, csak az aggódóknak szeretném üzenni (akikkel mélységesen együtt tudok érezni), hogy van kiút, csak ezt valahogy belül kell megtalálni. Ez az állapot pont arra hív, hogy elmélyedjünk magunkban – mivel a test legyengül, elsősorban befelé akar összpontosítani, a külvilág távolabb kerül – ráhangolódjunk arra, akik igazából vagyunk, és arra az életre, amit igazából élnünk kell.
A láz elmúlt, az életem 180 fok fordulatot vett. 10 év múlva, tavaly télen aztán megint jelentkezett a láz, vagyis hőemelkedés, a már jól ismert tünetekkel. Fáradtság, szomjúság, fejfájás, megszűnő libidó. A környezetem unszolására mentem el orvoshoz egy hónap után, persze tudtam, hogy nem fognak semmit találni. A vérképem teljesen normális volt. Mivel már ismertem az egészet, nem aggódtam, tudtam, hogy át kell adnom magam ennek az állapotnak. Én inkább állapotnak hívom, és nem betegségnek. Ez egy belső utazás. Egy más üzemmód. Máshova kerülnek a hangsúlyok. Úgy érzem, nem tudom befolyásolni, mert akkor múlik el, amikor akar. Persze, fontos a vitamindús táplálék, a semmi esetre sem ipari étel, és fontos a nyugalom is. Azt találtam, hogy jól jönnek a nyugtató teák este lefekvés előtt, mint orbáncfű, macskagyökér, citromfű. Azt is tapasztalom, hogy néha a környezet nehezebben viseli ezt az állapotot, mint én. Az jó, ha a legközelebb állók el tudják fogadni.
A láz ahogy jött, el is múlt.
Most megint itt van (téli muri?:)), és átkapcsoltam a lázas üzemmódba. Nem érezem magam betegnek, jól vagyok, kiegyensúlyozott, csak lassabb, és nem rohangálok ide-oda. A tavaszi napsugarak majd elmulasztják.
Ez a történetem, remélem tudtam valakinek segíteni vele.
villanybandi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 62
Sziasztok!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz!Nekem szinte minden hónapban,sőt sokszor 2-3 hetente hőemelkedésem van.Semmi más panaszom nincs,csak az a 37,1-2 fokos hőemelkedés ,amitől általában mindig legyengülök és mindenben lekorlátoz.Iskoába járok,de már sokat hiányoztam emiatt ,mert egyszerűen nem volt energiám végülni a 6-7 órát!A háziorvosom egyszerűen csak vírusbetegségre fogja,de hogy mitől van azt senki nem árulja el nekem. Mandulámat nem vették még ki.
Nemrégiben nyirokcsomó gyulladásom volt (megnagyobbodott a nyirokcsomom) a lágyék tájon és fájt a lábam.Elmentem maszek alapon orvoshoz,és őis aztmondta ,hogy vírusbetegségtől van ez.Az én koromban (18) most szedem össze a kórokozókat és a szervezetem nyirokcsomógyulladással védekezik ellene.ERRE AZTÁN MONDTA,HOGY A LÁZ,ÉS HŐEMELKEDÉS AMI SOKSZOR ELŐJÖN AZ A FERTŐZÉS ÚGYMOND "ELÉGETÉSE" MIATT VAN.És ezek a vírusok,amelyeket most megkapok az majd felnőtt korban már nemfog megtámadni,mert a szervezet emlékezni fog rájuk.
Hát ezt a választ kaptam erre a hőemelkedéses dologra.
De most is csak szenvedek a hőemelkedéssel,és zavaró!
Ha valaki tud valami + tanácsot adni írhatna a fórumba!Előre is köszönöm!
Amúgy ma megint megyek ezzel az üggyel háziorvoshoz,mert az iskolába nem tudtam elmenni!
battadora Creative Commons License 2010.02.08 0 0 61
sziasztok!
Én az elmúlt egy hét alatt kétszer voltam este az ügyeleten, egyszer egy erős fejfájás miatt ami fájdalomcsillapítóra sem múlt el, másodszor pedig a 120-as pulzusom miatt.
Voltam neurológusnál, ő szerinte is pszichésen vannak a tüneteim. Minden orvos szerint. Csak én nem hiszem el. Két hét múlva lesz koponya ct-m, most az a mániám hogy biztos agydaganatom van. Nagyon el vagyok keseredve. Pedig az állítólag nem okoz hőemelkedést, de szerintem az van. Olykor érzek az arcomon, fejemen hangyamászás szerű érzést, olyan bizsergős jellegű, néhány másodpercig tart. Állítólag ez is idegi alapon van, de olvastam hogy agydaganatnál is van ilyen.
Most már bármilyen kis tünetem van, mindent összefüggésbe hozok a fél éve tartó hőemelkedésemmel kapcsolatban, és mindig mondok rá valamilyen betegséget.
Mindenki mondja ne mérjem, ne gondoljak rá, majd elmúlik...ha nem mérem akkor is tudom hogy van, mert érzem..
rea-26 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 60
sziasztok

sajnos csatlakoznék én is hozzátok.pár napja vettem észre,hogy mindíg hőemelkedésem van.eddig is megvolt,de nem foglalkoztam vele.
számszerűen reggel ébredéskor 36,6-36,9, délelőttönként 36,7-37,0,majd délután kora estéig 36,9-37,2.ráadásul ha jövök -megyek intézem a dolgom-hazaérek megmérem akkor meg 37,3-37,4 ami lemegy 1/2óra múlva 37,1-2-re.
már vagy 5orvost megkérdeztem-ebből 3azt mondta,hogy ne foglalkozzak vele.de a házidokim azt mondta,hogy nem normális-megvízsgált ráfogta a torkomra (gyerekkorom óta heges a mandulám stb),igaz hogy nem fáj a torkom,s bár én is pirosabbnak látom,de én nem hinném,hogy az okozza.írt fel Maripen extrát...ha nem múlik el tőle a hőemelkedés akkor azt mondta végig kell járni,hogy mi okozza.
A poén az egészben,hogy az utóbbi fél évben majdben ki lettem vízsgálva (más okok miatt) de azt mondta,hogy ez nem számít mert most van hőemelkedés.
De ahogy visszagondolok már pár hója így lehet-igaz akkor csak heti 1-2* mértem meg kíváncsiságból (37felett volt akkor is),
Én mondjuk azt vettem észre,hogy mióta Proverát szedtem (6napja hagytam abba 3hóig szedtem vérzészavarra,progeszteron tartalmú hormontabi) azóta magasabb a hőm....de ez az orvosok szerint nem lehet.
Szóval nagyon elegem van,már ezzel telnek a napjaim hogy méregetem a hőmet és agyalok ,hogy milyen halálos bajom lehet :(
AMúgy is mindíg kitalálok magamnak valami bajt,de most ez nagyon durva :(
Valahogy nem látom a végét az egésznek. Amúgy 30éves 2gyerkőcös anyuka vagyok

Na ...jó hosszú lettem

üdv mindenkinek
Rea
frauzini Creative Commons License 2010.02.05 0 0 59

Szia Drága gyermek!

 

Más tüneted semmi nincsen, csupán a hőemelkedés?

Akkor ez véleményem szerint nem olyan veszélyes!!

Lehet egy kimerültség, vitamin és mozgáshiány tünete is.

Próbálj odafigyelni a vitaminpótlásra(de csak természetes úton, nem kémiai kiegészítőkkel), próbálj többet pihenni és fris levegőn lenni, ezek mindenképpen kell segítsenek. Ha telik az idő és mégsem javulsz akkor érdemes elmenni a lázambulanciára, de szerintem ne kapkodd el, negyon kevés idő telt el október óta, és amint írod olyan vad vagy veszélyes tüneteid nincsenek a hőemelkedésen kívül.

üdv

Előzmény: drága gyermek (58)
drága gyermek Creative Commons License 2010.02.04 0 0 58
Sziasztok
Ha nem gond én is csatlakoznék a hőemelkedésesek problémájához.Igazából én először október tájékán vettem észre, hogy ilyen jellegű problémáim vannak.Nagyon fáztam és azt hittem lázas vagyok és mikor megmértem akkor 37, 3 volt.Ez a nagyon fázós érzés elmúlt, voltak jobb és rosszabb pillanatok, de a napközbeni hőemelkedésem megmaradt.
December elején rámjött egy torokfájás, ami a 4 féle antibiotikumos kezelésre szünt meg.December közepén volt egy influenza féle valamim is amikor belázasodtam, volt 39 is a lázam.Majd 2 nap alatt ez lement, de a hőemelkedés megmaradt. Sokszor úgy érzem, hogy lázas vagyok, de ha megmérem, akkor sincs 37, 3 nál több, de inkább 37,1-2-Arra viszont rájöttem, hogy reggel mikor felkelek(lehet 6 óra is és 9 is), akkor 36,3 körül van, aztán egy óra múlva már 37 körül mozog.És ez igy megy du 5-6 óráig és akkor szépen elkezd csökkenni, este 9 körül, már megint 36, 2 körül van.
Háziorvoshoz hiába megyek, mert azt mondja nincsen ötlete mitől lehet, októberben volt vérkép csinálva, ott semmi komoly eltérés nem volt.Otthon mindenki hülyének néz, mert ezzel foglalkozom, de lassan bedilizek mert már óraként mérem mikor mennyi.
maryland33 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 57

Kedves Battadora!

 

Bocsánat, de csak most jöttem fel...

Szóval, mindenképp egy közepes erősségű nyugtató kell, ha nem szedsz semmilyent, akkor a gyengébb is megteszi, mert a szervezeted nincs hozzászokva.

 

Lymekor szűrés sztem csak Budapesten van.

Amugy én is sokszor vagyok úgy, hogy azt hiszem hogy már 38 közelében járok, miközben csak 37,2-3.

A mindennapok elviselésében a pozitív gondolkodás az egyedüli gyógymód. Sokszor én egy kis pattanás, v vörös foltnál, kétségbeesem, biztos h vmi halálos kor és a hőmmel van összefüggésbe, de azonnyomban elkezdem mondogatni hogy gyerekkoromban mennyi minden volt a bőrőmön és még élek. És ha nem foglalkozom többé vele, akkor 1-2 nap mulva már eltünik :-) Jó módszer.

Vagy : hullik a hajam, nem is kevés. Ilyenkor monddogatom hogy amikor szoptattam kétszer anyyi hullott ki, és ha megszámolnám tán nem is lenne 100 szál naponta(az a normál), de azért nem számolom.

 

Szóval, nem is csoda  hogy mindig bebeszélünk vmit magunknak, hisz a mi állpotunk egyáltalán nem normális.

 

u.i. pozitiv: elkezdtem fogyókúrázni, le kellene dobnom 4 kg-t, amit 1 év alatt felszedtem...és már 3 napja csinálom, de nem magasabb a hőm, rosszabbul sem vagyok (jobban se,csak éhesebb) Most ez a doppingom.

 

Jó egészséget!

Előzmény: battadora (56)
battadora Creative Commons License 2010.01.28 0 0 56
Kedves maryland33!

Köszi szépen, hogy írtál. Lázcsillapítót már próbáltam, nem reagál rá. Nyugtatóból van csomó fajta, és erősségű. Van ötleted, hogy mit, melyiket próbáljam ki?
Jelenleg például két napja érzem magam rosszul a hőemelkedéstől. Folyamatosan borzongok, úgy érzem mintha legalább 37,5-38 lenne, de általában 37-37,2.. olykor émelygek, aztán ha kicsit le tudom nyugtatni magam, akkor éhes leszek. Az egész testemben érzem hogy magasabb a hőm. mint kéne lennie és nem vagyok jól tőle. Tudom hogy van pszichésen is problémám, most már minden betegséget elképzelek magamnak, minden nap jön az újabb ötlet hogy mi lehet a gond, mikor nem vagyok jól mindig azt mondom "most fog bekövetkezni hogy elájulok, és jön a mentő.." ezektől a gondolatoktól meg erősebb szívdobogásérzetem lesz. Az a mániám minden nap, hogy meg fogok halni hamarosan mert valami gyógyíthatatlan betegségem van.
De előfordul olyan is hogy 37 a hőmérsékletem, de emelett nem érzem magam rosszul, max. kicsit borsózok, de tudom végezni a dolgomat, eszem rendesen stb.. pedig ugyanúgy 37. mint amikor nagyon rosszul érzem magam tőle.
Most a legújabb,hogy Lyme-kór szürést szeretnék végeztetni. Tudom, hogy a tüneteim nem ugyanazok, de ott is lehet hőemelkedés és lappanghat elég sokáig ez a betegség. Valamint a Tiszáról hazajövetel kezdődött az egész, hátha nem vettem észre egy kullancsot magamban.... Nem tudom minden városban csinálnak e ilyen szűrést,vagy hogy működik, majd utánanézek.El vagyok keseredve, az biztos.

maryland33 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 55

Kedves Battadora!

 

A holló-próbát te magad is el tudod végezni.

Egyik nap végy be -lázmérés után- lázcsillapítót, mérd hogy hat-e, másnap meg egy nyugtatót. Ha nyugtatóra lemegy- stressz alapja van a hőemelkedésnek.

 

Amugy nekem 20 évesen vették ki a mandulámat, leírhatattlanul rossz volt, 9 napig voltam korházban mert bevérzett, és amint kiengettek, visszamentem mert otthon is bevérzett, majdnem megfulladtam a nagy mennyiségű vértől....szóval, felnőtt korban mandulát kivenni borzalmas dolog.

nekem egyik se vált be.

 

BABÁT akaróknak!

 

Beszélgettem egy nagymamával, akinek a lánya 7 éve hőemelkedéses. Szült 2 babát, mindkettő koraszülőtt,de egészségesek.

Elsőt 7 hónapra szülte meg, a másodikkal végég feküdt, de így is a 8. hónapban megszült.

A hőemelkedése még mindig megvan.

Nem mert szoptatni, tápszerezte őket.

Ennyi új infóm van.

Üdv ,

Maryland

 

 

frauzini Creative Commons License 2010.01.25 0 0 54

Szia, megnézettem már több alkalommal is, ott minden rendben van!

Azért köszi!

Előzmény: éjszárny__ (51)
frauzini Creative Commons License 2010.01.25 0 0 53

Szia.

Hát ez nagyon jó kérdés volt:)

Ha tudnám, én lennék a legboldogabb. Sajnos egyre jobban zavar, a szemeim körül már a bőrőm teljesen piros és vékony a sok könnyezéstől és éjszakai izzadástól.

 

 

Na meg a szédülés, émelygés az talán a legszörnyübb.

Nem tudom mi lehet, holnap ujra megyek dokihoz, kiváncsian várom ő mit mond.

 

TBC szűrésen voltam már, mert ez is felmerült, de ott minden rendben van.

Szóval, marad továbbra is nyított a kérdés!

 

Előzmény: Törölt nick (50)
battadora Creative Commons License 2010.01.25 0 0 52
Sziasztok!
Szeptemberben írtam a fórumon néhány sort, mert egy szép nyaralásból hazajöveteli reggelen észrevettem hogy hőemelkedésem van, ami azóta is tart, lassan fél éve....
Az egész egy szokásos reggelnek indult, azzal a különbséggel, hogy gyengének éreztem magam, a hőm.37,1, hányingerem volt. Ez az állapot eltartott 2-3 hétig, alig tudtam enni hányinger, hőem, de nem voltam megfázva, nem fájt semmim. Majd a hányingerem egyre ritkább lett, de a hőemelkedés megmaradt. Voltam vérvételen, vizeletvizsgálat,semmi gyulladást nem mutatott.Volt egy pár napos bizonytalan hasi fájásom, be az ügyeletre, mert vakbélgyulladás gyanús voltam, de megállapították hogy nincs vakbélgyull. Pár napon belül elmúlt ez a hasi fájdalom. Pajzsmirigyvizsgálat, hasi ultrahang, székletvizsgálat, nőgyógyászat, kardiológus.,ismételt vérvételek. A süllyedésem 10-13 lett időközben, de gondolom azt mindenki tudja, hogy ennyi kis emelkedés szinte semmit nem jelent, mikor 10-ig jó a süllyedés. Szedtem vitaminokat, immunerősítőt, amiket itt olvastam a fórumon. De a hőm. nem változott általában pont 37, max 37,2 szokott lenni, de nem érzem magam jól miatta mivel eddig nem ez volt a normális hőmérsékletem az biztos. Hányingerem ritkábban van, előfordul hogy hetekig nem jön elő, aztán kicsit érzem. A legnagyobb problémám a hőemelkedés, miatta állandóan borzongok főleg esténként. És mivel nagyon meg vagyok ijedve, mindenféle betegséget képzelek, ezért szokott jönni a szívdobogás érzés. Decemberben voltam hőtérképes vizsgálaton, semmilyen gyulladást nem mutatott ki, doki mondja: ne méregessem, majd elmúlik. Na ez a tanács a kedvencem....
Ja igen, még júniusban volt egy tüszös mandulagyulladásom, amiből a elég nehezen keveredtem ki, mikor az antibiotikum után is még fájt rendesen, a háziorvos szerint már szép volt a mandulám..(azóta már váltottam háziorvost).
Elmentem fül-orr-gégészetre, október körül, két orvostól is kértem tanácsot, mindketten azt mondták ki kellene venni a mandulám, mert heges, látszik rajta hogy sokszor volt begyulladva. Belegyeztem, kapaszkodóként, remélvén hogy ettől majd elmúlik a hőemelkedés...az egyik nagyobb mandulám mögött rendszeresen látható volt valami fehér akármi, hátha ott összegyűlik a baci és ez okozza... Holnap lesz 3 hete hogy kivették a mandulámat.. mit ne mondjak nagyon rossz volt. Főleg, hogy műtét utáni 5.-6. nap éreztem hogy a bal felemen valami nem stimmel, más mint a jobb. Gyorsan orvos, kiderült tályog alakult ki (hogyan azt nem tudni tályog addig szokott kialakulni míg a mandula megvan) itthon voltam műtét után sehova nem mentem, miért fertőzödött be ki tudja. Talán műtét közben történt lehet hogy gyulladt volt kicsit a torkom és emiatt. Szájzáram alakult ki alig tudtam a számat nyitni úgy volt műteni kell újból a tályogot, megpróbálták kívűlről leszívni a gennyet, egy hét kórház, vénás antibiotikum...nem részletezem tovább ha valakit érdekel szóljon, leírom neki pontosan. De most legalább tudtam mitől volt 80-as süllyedésem, és 37, 8 a hőm. Még most sem tudom rendesen nyitni a szám, és még húzódik a a nyakam, ma megyek vissza az orvoshoz, remélem mindent rendben talál és csak annyit mond legyek még türelmes hogy teljesen rendbejöjjön.
Mindenesetre 3 hét telt el a mandulaműtét óta, de a hőemelkedés megmaradt, persze még talán most még lehet a tályogra fogni, de már nem sokáig...
Az a legrosszabb hogy szinte mindenki hülyének néz, a hőemelkedés miatt, csak kár hogy én "hordom" ezt magamban, és én nem érzem jól tőle magam.
Már nem csoda ha az ember elképzel magának mindenféle betegséget, ki az aki ilyen helyzetben nem így lenne vele???
30 éves leszek a nyáron, szeretnék a közeljövőben babát, szeretnék dolgozni, szórakozni, tenni a dolgom rendesen, boldogan élni, de ez a rejtélyes hőemelkedés megakadályoz mindezekben. Én tudom, hogy mindig is stresszes típus voltam, lelkizős, pánikolós, de most úgy érzem tényleg meg van rá az okom, mert nem találok magyarázatot a problémámra. Hallottam úgynevezett Holló-próbáról, ami megállapítja hogy esetleg pszichés eredetű - e a hőemelkedés. Nem tudja valaki hol végeznek ilyet?
Még egy érdekes gondolat: Mikor meg szoktam mérni a hőmérsékletem, előfordul hogy a kedvesemnek is megmérjük. Rendszeresen 37,2 körül van neki...Kint dolgozik, ezért télen arra lehet fogni hogy a hidegből a meleg lakásba bejön és azért van, ezért ég a füle, az arca. Ezt még el is hiszem. Nyáron meg azért mert túl melegben van kint. De hétvégén, mikor nincs kint akkor is szoktunk neki mérni 37 37,2-3 Ő nem borzong, csak érezni rajta hogy melegebb mint máskor, normális állapotban.
Ha valaki tud, írjon valami biztatót, mert nagyon el tudok keseredni!!!
éjszárny__ Creative Commons License 2010.01.24 0 0 51
nezess tbc-t.
Előzmény: frauzini (43)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.23 0 0 50
Hello:)
Köszönöm a választ!
Csütörtök óta nem mértem meg,mert aznap még a gyomrom is rosszul lett,és a sürgősségin kötöttem ki immár 3.-ára.
A dokik azt mondták,hogy a 37-1 vagy 2 az még normális....Csak 37 5től...Ne szórakozzanak már,nekem mindig 36 5 vagy 4 szokott lenni,ha beteg vagyok sem szoktam soha lázas lenni....
Amikor legelőször kerültem be akkor savat és epét hánytam...szóval...
Szerintem már nem vesznek komolyan,pedig nem tehetek róla,ez van...
Neked mi okozza a hőemelkedést?
Előzmény: frauzini (49)
frauzini Creative Commons License 2010.01.22 0 0 49

Szia Nussin!

 

Szerintem ez valami fertőzés, megfázás vagy esetleg kimerültség lehet. Egyelőre próbálj pihenni amennyit tudsz és egyél sok vitamindús zöldséget, gyümölcsöt.

Szerintem, (de persze ez csak egy vélemény) ha más tünetek nem jelentkeznek, meg kell szünnie 1 héten belül a hőemelkedésednek.

Nálunk évek óta tartó rejtélyes ügyről van szó, azaz, szerintem én tudom mi okozza csak éppen senki nem hallgat meg...

Jobbulást és ha nem szünik akkor esetleg menj ely orvoshoz (ha van kihez:)

szia

Előzmény: Törölt nick (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!