Keresés

Részletes keresés

A Tudomány maga Creative Commons License 2004.08.17 0 0 6
No és hová lett az az egymilliárd tonnányi meteoranyag?
Norcrys Creative Commons License 2004.08.17 0 0 5
Nem kell ahhoz ilyen közel engedni, egy technikai civilizáció minden nehézség nélkül kiszámolja pár perc alatt a pályagörbét és már több százezer kilométer távolságból kilőhették volna. Ha mondjuk ez a kacsa nem kacsa, hanem lúd :), a földönkívűliek tényleg kilőtték a Tunguz-meteort, akkor valami oka kellett legyen annak, hogy ezt a légkörben tették meg.
Előzmény: Törölt nick (2)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.17 0 0 4
Nagyon sokat. A becsapódás egyrészt nagyerejű földrengéseket, szökőárakat produkál, másrészt hatalmas mennyiségű port vet ki a sztratoszférába, ami évekig képes sötétségbe borítani a Földet. A nagy magasságban felrobbantott meteorit nem érintkezik közvetenül a földkéreggel, így a földrengések ereje jóval kisebb lesz, a porra kevésbé kell számítani és a légkör megváltozása is csak időleges. Gondoljunk a hírhedt atom- és hidrogénbomba kísérletekre...
Előzmény: JFEry (3)
JFEry Creative Commons License 2004.08.16 0 0 3
Mennyit változtatna, ha 10 km magasn felrobbantanak valamit a Föld felett, mintha becsapódik? (ráadásul ez a valami, olyan 1000 méter átmérőjű lehetett)
Előzmény: Norcrys (1)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2
megtehették volna vagy 10 percel korábban is!!!!
Norcrys Creative Commons License 2004.08.16 0 0 1
http://index.hu/politika/bulvar/tung0812/

Tudom, nem véletlen tették a "Bulvár" rovatba, senki nem merné a "komoly" hírek közé rakni. Néhány plusz morzsa (remélhetőleg már nem 0 értékkel):

Ez volt az első expedíció az érintett területen 2000 óta, emlékeztet a MosNews híroldal. A kutatók műholdfelvételek alapján széles földsávot fésültek át Poligusa település közelében, az 1908-ban itt lezuhant, tunguzi meteorit néven emlegetett űrbeli tárgy nyomait keresve.

Az orosz kutatók azt állítják, hogy "földönkívüli műszaki eszköz maradványaira" bukkantak, ami Szibéria felett közel száz évvel ezelőtt talán balesetet szenvedhetett. Beszámolójuk szerint ugyancsak megtalálták az egykori fényjelenség szemtanúi által többször említett olvadt kőzetet is. A kőből egy ötven kilogrammos darabot Krasznojarszkba szállítottak további vizsgálatok céljából.

Az új elgondolás alapján az expedíció felfedezett egy, a növénytakaró alatt rejtőző tárgyat. Első ránézésre hatalmas fémes tömbnek tűnt, így a kutatók mintát vettek belőle az összetétele megállapításához. Lavbin számításai a Földdel 1908-ban ütköző objektum tömege csaknem egymilliárd tonna lehetett, a becsapódás lökéshullámának el kellett volna puszítania az emberiséget.

"Bizonyossággal állíthatom és hivatalosan bejelenthetem, hogy akkor az emberiséget egy nálunk sokkal fejlettebb civilizáció beavatkozása mentette meg a pusztulástól. Felrobbantották a óriásmeteoritot, ami elképesztő sebességgel haladt a Föld felé" - jelentette ki Lavbin. Most végre megtalálták a hatalmas tárgy maradványait, amely felrobbantotta a meteoritot.

A tunguzkai eseményként emlegetett jelenség a szibériai Köves-Tunguzka folyó felső szakasza mentén, 1908. június 30-án, fényes nappal következett be. A lökéshullám becslések szerint hatvanmillió fatörzset döntött ki sugárirányban, több mint 2150 négyzetkilométeres területen.

Ugyanezen a napon a környéken élők hatalmas, szinte a Nap fényességét elérő tűzgolyót láttak átvonulni az égbolton. Néhány perccel később hatalmas villanás, azután az embereket a lábukról ledöntő lökéshullám érkezett, amely még négyszáz kilométeres távolságban is betörte az ablakokat.
Előzmény: _Fefe__ (0)
_Fefe__ Creative Commons License 2004.08.16 0 0 0

Állítólag egy nagy 0 alakban dőltek ki arrafelé a fák.

Viszont ennek a hírmorzsának az értéke így szintén 0, de egy link sokat dobna a dolgon :)

 

(anélkül még a zöldségboltba sem való :)

 

Előzmény: Norcrys (-)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.16 0 0 topiknyitó
Az oroszok most világgá kürtölték, hogy a rejtélyes Tunguz meteort talán földönkívűliek robbantották fel a 20. század elején 10 ezer méter magasságban, hogy megmentsék az emberiséget és a Föld élővilágát. Állítólag találtak is valami furcsa szerkezeteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!