Keresés

Részletes keresés

menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 170
Horváth István-ét ismered ?
Előzmény: Kilkenny (168)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 169
Egy hozzászólás hitelességét erőteljesen lecsökkentheti a hozzászoló nem igazán kulturált stílusa..
Előzmény: Törölt nick (162)
Kilkenny Creative Commons License 2009.09.08 0 0 168
Bánki Donát szabadalma: 38926. szám, 1906. 06. 11. Vízbefecskendező berendezés kétütemű explóziós motorok számára. Tudták már régen, hogy egy kis vizecskével javítani lehet a hatásfokot. Csak hát ez messze nem azonos a vízhajtású motorral. Olyat még senki sem látott.

De nekem van. Csak sok pénz kell az ipari szinten működőképes modell előállításához, és a szponzoraim különben sem engedik megmutatni. Ha azt akarod, hogy előreléphessünk, küldj nekem sok pénzt.
Előzmény: menroting (166)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 166

Erre gondolsz ?

"1912. december 16-án tartotta "Folyadékok mozgása hajlított csatornákban" című székfoglalóját. 1916-ban jelent meg "Energiaátalakulások folyadékokban" című könyve, mely a tervezők alapvető kézikönyvévé vált"

 

 

Előzmény: Törölt nick (165)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 164

"(vízautó, antigravitációs készülék, örökmozgó, auranövelő szerkentyű, stb. szóval mindaz, amivel a sufnifeltalálók hencegni szoktak ugyan, de soha senki se látta ezeket.)"

 

Horváth István mükődő vizautóját elég sokan látták...

Előzmény: Törölt nick (161)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 163

Ez egy rég ismert technika ?

 

Akkor mutass már légyszíves egy példát rá !

Előzmény: Törölt nick (161)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 160

"Pont arról van szó, hogy a mai vállalásában szó nincsen sem kizárólag vízzel működő motorról"

 

Na vajon miért is ?

 

Nem gondolod hogy ennek igencsak nagy anyagi és technikai feltételei lennének ?

 

Bizti hogy szeretné de nincs rá kerete ,tehát csak olyant tud megvalósítani amire szponzort talál !

Előzmény: Törölt nick (157)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 159

Akkor miért nem mernek vele fogadni a nagyokos szkeptikusok ????

Előzmény: Törölt nick (157)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 156
Előzmény: menroting (155)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 155
Pedig a filmben látható ez .Sajnos nem annyira élesen mint ahogy az eredeti filmen láthatták.
Előzmény: Törölt nick (152)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 154

http://szkeptikus.bme.hu/valasz.pdf

 

A válasz csupa "én nem pont igy gondoltam,  én nem pont  igy állítottam"-szerű tipikus szkeptikus ki és félremagyarázás olyan őskori cikkek mellékelésével amiknek a mostani vállaláshoz semmi közük.

Annak mi köze ahoz a 300 %-os többlethez amit most vállalt,ami  gondolom csak a számára elérhető technikai eszközök és anyagi okok miatt ennyi, hogy  98-ban azt állította hogy 600-800 %-os  berendezést lehet építeni ????

És hogy lehet ebbe egyáltalán belekeverni azt hogy tanúskodott valamikor egy Úri Gelleres ügyben ?

Csak terel s terel de arról nincs szó hogy miért csak a feltételek megváltoztatásával merne fogadni ha ennyire biztos Egely hiteltelenségében ????

 

Előzmény: Törölt nick (149)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 150

Ezt írta Kisfaludy

 

 "Láttam az Apolló-11 titkos, kb. 10 perces filmjét. Ezt kerek húsz évig titkolták, majd bemutatták. Ezen a filmen nagyon éles és közeli kép látható egy idegen űrjárműről, és egy hivatalos NASA-sajtókonferencián mutatták be. Egy tizenegy, vagy tizenkét szögletű ufo körözött rajta a Hold felszínéről visszatérő kis űrkabin körül. Mozgása nagyon érdekes volt, mert nem folyamatosan haladt, hanem hirtelen egy más szög alatt állva máshol megjelenve közlekedett. Így gyorsulni nem lehet, mert a tömeg tehetetlensége ezt lehetetlenné teszi."

 

 

Ezekben a kisfilmekben látható :

 

"UFO kisérte az Apollo 11 utasait? Érdekes felvételek az Apollo 11Holdra szállás elôtti pillanatairól.Kisérôjuk akadt éjjel,melyet a rakéta ablakából figyeltek.Nem jelentették az urkôzpontnak,mert féltek,hogy kinevetik ôket .Nézzétek meg a kisfilmet,ahol tisztán kivehetô az említett fényes alakzat,melyet UFO-nak nevezhetunk ."

 

http://www.youtube.com/watch?v=XlkV1ybBnHI

 

http://video.xfree.hu/?n=ludwigtoth|d48503c1849a200512a7c814efc2a379

 

"Az Apollo űrhajórendszer két részletbe csomagolva ül a Saturn V többfokozatú rakéta tetején.
Miután a Föld körüli pályáról a Hold irányába álltak, a parancsnoki egység (Apolló űrhajó + műszaki egység) előre halad pár métert, megfordul és dokkol a még mindig a hordozórakéta utsó fokozatára (S-IVB) rögzített holdkomppal.
Ezután a kompot takaró, csonka kúpot alkotó 4 lemezt apró töltetekkel és rugókkal eltávolítják, az Apollo kihúzza a holdkompot a garázsból és irány a Hold.
Itt a lényeg:
Az S-IVB-t az irányítás Nap körüli pályára állította, nehogy esetleg ütközzön az Apollóval.
A takarólemezek meg sodródtak, amerre sodródtak: az Apolló pályája mentén, plusz arra merőlegesen pár tized m/s sebességgel, ennyit kaptak a ledobó mechanizmustól
Az egyik ilyet látták az űrhajósok késöbb.
Megkérdezték az irányítást, merre jár az S-IVB, a válasz pár ezer km távolság volt, az tehát nem lehetett. (Ez tulajdonképpen jó hír volt.)
Tehát valóban láttak azonosítatlan repülő tárgyat.

"

S itt volt már erről szó a szomszéd topikban:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92271931&t=9003012

 

Előzmény: Törölt nick (147)
menroting Creative Commons License 2009.09.08 0 0 148

Megfeledkeztél a válaszról.

 

 

 

"Egely György válasza a szkeptikusok leveleire 2009.03.09-én:

 

Tisztelt Szkeptikus Urak!

 

Hosszúra nyúlt és indulatos válaszaikból kiderül, hogy nem merik felvenni a kesztyűt, azaz nem mernek fogadni arra, hogy egyszerű vízautót is lehet készíteni. Arra futja csak a tehetségükből és bátorságukból, hogy háborogjanak, de a szavaikért nem vállalnak felelősséget. Úgy látom megint változott a véleményük, mert leveleik szerint bármelyik autószerelő tud 20% fogyasztás csökkentést elérni. Csak nem tudom mikor hazudtak? Akkor, amikor Härtlein Károly azt írta a Vasárnapi Újság főszerkesztőjének, hogy lehetetlen dolgot állítottam a vízautók kapcsán? Vagy most hantáznak? Legalább egy pénzérmét dobjanak fel, hogy véleményük legyen.

 

Amit állítottam a 300% többletről, az természetesen igaz. Több témában is kutatási felelős vagyok, de csak egyetlen téma szponzora engedte meg, hogy egyetlen képet közöljek az egyik labor egyik sarkáról. A többi témában – az ipari gyakorlatnak megfelelően – a kutatást finanszírozó befektetők a legmerevebben elzárkóztak bármiféle bemutató elől. Két ok miatt: egyrészt az újdonságrontás miatt, másrészt erős kétségeik miatt mind az Önök objektivitását, mind szakértelmét illetően. (Leveleik mindkettőt alátámasztják.)

 

Látszik, hogy a kutatási és ipari gyakorlattól minden szinten elszakadt, gyenge oktatási és marginális kutatási szintű tanszéken vergődnek. Látszik, hogy pótcselekvésként hasznos munka helyett levelezgetnek. Tragikus, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem kerítésén belül ilyen alacsony szakmai és morális szintű oktatás folyhat. Megnéztem a tanszéki könyvtárukban néhány friss diploma dolgozatot, ami hűen tükrözi a gyakorlat, az élet igényeitől elszakadt oktató-kutató tevékenységüket. Az első meglepetésem, hogy jelentős számú, a tőzsdei spekulációkhoz kötődő szakdolgozatot nyújtottak be, például: Tőzsdei piacadatok trendfüggvény hatványainak becslése...

De a fizikában sem láttam olyat, ami az adófizetőket segítené, például Mágneses vékonyrétegek elektronspin-rezonanciás vizsgálata... vagy Hosszútávú rend kvantummechanikai rácsrendszerekben... stb.

 

Látszik, mennyire hiányzik az egész tanszékből az Önöket eltartó társadalom iránti felelősség. Még csak mutatóba sincs egyetlen témájuk sem, amely például az energia takarékosságot, a környezetszennyezés csökkentését szolgálhatná. Pedig azt várja el a társadalom, hogy az Önök által elköltött közpénzekből valami haszna is legyen. (S ne például a tőzsdei spekulációkkal foglalkozzanak – abból nekünk csak kárunk származott.)

 

Emlékszem, amikor pár évvel ezelőtt Orosz docens dühöngött egy szkeptikus konferencián, kezében lobogtatva a Borotvaélen című könyvemet. Olvashatta volna a 2002-ben megjelent sorokat a hátoldalon: “Már csak néhány év van hátra az utolsó, végleges olajárrobbanásig, s az ebből adódó gazdasági, társadalmi válságig...” Nézzenek körül büszkén – Önök is mindent elkövettek azért, ami most bekövetkezett. Értelmes diákok sorát sikerült elbutítaniuk, értelmetlen útra terelniük, teljesen torz fizikai és társadalmi kép tanításával. (Ne csodálkozzanak, ha egyszer majd valaki visszakéri az iskolapénzt!) Ma csak panaszkodnak, hogy nem tudják a nebulók a fizikát, csökken eziránt az érdeklődésük. (Lásd a Kertész Jánossal készített interjút, ÉS 2009.02.06.) Nem csoda. Amit Önök nyújtani tudnak, az maga a dögunalom és haszontalanság. Sem a fizika szépségét, sem gazdagságát, sem hasznát nem képesek megmutatni.

De tegyünk egy utolsó próbát, mutassák meg, hogy tesznek valamit, amiből haszna is lehet a társadalomnak, a diákoknak és szakmailag elérnek egy jó szintet.

Készítsenek például egy 40% hatásfokú termoakusztikus motort (ennek elődjét Tesla találta ki, de a vízautókról szóló könyvemben több szabadalmi rajzot is megmutattam). Ez olcsón, néhány tízezer forintból elkészíthető, elve 100 éve ismert, de méretezése alapos, mély ismereteket követel mind a fizika, mind a technika szintjén. Ez olyan készülék, melyen be tudnák mutatni, hogy jól ismerik legalább a klasszikus fizikát, sőt alkalmazni is tudják. Önöknek – mint eddig is – minden lehetőségük megvan, hogy ilyen berendezést készítsenek: jól felszerelt laborok, sok oktató és diák, akik már életük elején szeretnének értelmes, érdekes, hasznos munkát végezni.

Fogadok mondjuk 200.000 forintba, hogy nem tudják elkészíteni körülbelül fél év alatt, úgy, hogy elérje a technikailag elvárható 35-40% hatásfokot (legalább 200-300 W teljesítménnyel).

Ha mégis sikerül, akkor annak örülni fogok – sőt fizetek is - , de főleg a társadalomnak és Önöknek válik hasznára. Talán megjelennek olyan diplomamunkák is Önöknél ezután, mellyel csökkenteni lehet például a földgáztól való függőségünket, melyek termékként gyártásba kerülhetnek, munkahelyeket teremthetnek, segítik a tudásalapú társadalom megteremtését.

Ha ezt megteszik, akkor az egyik ingadozó szponzoromat rábeszélem, hogy adjon Önöknek laborlátogatási engedélyt: nézzék meg hogyan lehet többletenergiát gyártani. Addig pedig elégedjenek meg az egyik laborunk egyik sarkának látványával.

S egy utolsó megjegyzést hadd tegyek: Tanuljanak már végre valamit Vágó mestertől! Neki legalább stílusa van – ha már igaza nincs is (az esetek jó részében). Az Önök által nyújtott sajátos technobugris stílus ugyanis nem passzol a Műegyetem hagyományaihoz. Ott tisztességes, magas szakmai szinten tanító tanárok generációi mindig Magyarország felemeléséért dolgoztak, s nem az ellenkezőjéért – mint ahogy Önök.

 

Budakeszi, 2009. 03. 09."

Előzmény: Törölt nick (141)
menroting Creative Commons License 2009.09.07 0 0 145
Én nem hazudok.
Előzmény: Törölt nick (140)
menroting Creative Commons License 2009.09.07 0 0 144
Várjuk meg a vállalási időpontot.Előre kritizálni valamit amit nem ismerünk dőreség.
Előzmény: Törölt nick (141)
menroting Creative Commons License 2009.09.07 0 0 143
Akkor is ha például kétezren fogadnak veled 500 ezerben ?
Előzmény: BBnum (142)
BBnum Creative Commons License 2009.09.06 0 0 142
"Ha elveszítem a fogadást, akkor minden fogadónak kifizetem tétje ezred részét"

Ilyen feltételekkel én is elég sok mindenben hajlandó lennék fogadni. :O)
Ha esetleg fordítva mondaná és a tét ezerszeresét lenne hajlandó kockáztatni,
az biztatóbb lenne.

Tehát a 15-20%-ban se olyan biztos...
Előzmény: Törölt nick (141)
menroting Creative Commons License 2009.09.06 0 0 139
Ja és a képet már én is beraktam egyszer.Keresd meg.
menroting Creative Commons License 2009.09.06 0 0 138
Látta már más is.S ugyanúgy indoklás nélkül lehülyézik.A lehülyézés nem érv.
Előzmény: Törölt nick (136)
menroting Creative Commons License 2009.09.06 0 0 137
Az írás nem mai.A sorozatos kudarcok idejében készült.Fel tudnád sorolni hogy mennyi volt a kudarcot vallott vállalkozások száma ?
Előzmény: Törölt nick (134)
menroting Creative Commons License 2009.09.06 0 0 135
Egy levél a netről:


Egely György levelezése Härtlein Károllyal

2009.02.05-én Härtlein Károly az alábbi két levelet küldte az egely@egely.hu e-mail címünkre:

1. levél:

TTT – Tiltott Találmányok Tárlata

Az ide vonatkozó összeesküvés elmélet szerint a lényeges találmányokat a tehetségtelen és irigy tudomány felvásárolja, ellopja majd letagadja, és közben úgy tesz, mintha természettörvények tiltanák az antigravitációs eszközöket, örökmozgókat, vízautókat és biomagnetikus auranövesztő eljárásokat Mindig akadtak azonban olyanok, akik nem törődtek a veszélyekkel, és megvalósították a tiltott találmányokat. Ők azonban (a gravitáción kívüliek, az E. G.-k, akiket nem köt semmi a földhöz) vagy fiatalon elhunytak, vagy vízautójukkal nem tértek vissza a sivatagi próbaútról, netán a kompenzálatlan antigravitációs hatás következtében elhagyták a földi légkört.

A Szkeptikus Konferenciának (http://szkeptikus.bme.hu) sikerült elérnie, hogy február utolsó napján jelentős életben maradási esély mellett bárki bemutathatja tiltott találmányát, annyit árulva el a lényegből, amennyit feltalálói érdekei megengednek. Egyetlen feltétel, hogy legkésőbb február 20-ig a szervezőkkel ismertesse bemutatója magyarázatát, hogy a szkeptikus észrevételek kialakítására legyen elegendő idő. Jelentkezés az hartlein@eik.bme.hu e-mail címen.

Tisztelettel: Härtlein Károly


A 2. levelet Perjés Klárának a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsora főszerkesztőjének küldte, egyúttal nekünk is másolatban:


Tisztelt Főszerkesztő Asszony!

A Vasárnapi újság – közéleti magazinról a Magyar Rádió honlapján az alábbiakat olvasom:

„Műsorunk immár húsz éve igyekszik a konzervatív értékek jegyében bemutatni az ország történéseit. A határon túl élőkkel, a nemzetet összetartó hagyományokkal: a nyelvi, történelmi és kulturális örökséggel ugyanúgy foglalkozunk, mint az aktuális belpolitikai események hátterével”

Olvasva e sorokat és meghallgatva a vasárnapi (2009. február 1.) adást, azt gondolhatná az ember, hogy konzervatív érték a tudatlanság, és a természettudományokban való teljes tájékozatlanság. Nem először vendégük Dr. Egely György, és nem először mondta a közszolgálati mikrofonba – amelyet önök tartottak - a sületlenségeit. Tudom, a műsor szerkesztésekor széles ismeretekre van szükség és mindenben nem lehetnek teljesen tájékozottak. Azonban kíváncsi lennék, hogy miért választották a mérnök urat ehhez a témához? Lehet, hogy ő a szerkesztőségük „bejáratott szakértője”? Nem ő az egyetlen tévedése a szerkesztőségnek, számomra hasonlóan felejthetetlen nyilatkozó volt Gróf Spanyol Zoltán (vízhajtású autó) – megjegyzendő, hogy akkoriban talán nem ön volt a felelős szerkesztő.

Visszatérve a vasárnapi műsorhoz, és Egely kutató-mérnökúrhoz, őt és munkásságát pozitív színben bemutatni a közszolgálati rádióban nagy felelősség (felelőtlenség). A tudományos világgal szembe megy, lejáratja, és összeesküvéssel vádolja a tudósokat. Az elmúlt körülbelül húsz évben ígéretesnek látszó műveiben mindez jól tetten érhető. Forradalmi és tiltott találmányainak természettudományos alapja nincs, és szerintem ezt ő is tudja. A megvalósításukkal is immáron húsz éve adós!

Hallgatva a műsort lehet, hogy csak reklámot akartak csinálni a nemrég megjelent könyvének, ami igazán jól sikerült! Lehet, hogy az zavaros összeesküvés elmélete tetszett meg önöknek. A Magyar Rádióban az önök csatornáján van egy jól működő tudományos szerkesztőség, szerintem érdemes lenne ilyen témákban a segítségüket kérni, amit szerintem ők szívesen meg is fognak adni.


Tisztelettel: Härtlein Károly

http://goliat.eik.bme.hu/~hartlein/hk.html

http://szkeptikus.bme.hu/


Egely György válasza a két fenti levélre:


Tisztelt Härtlein Úr!

Igaza van, felveszem a kesztyűt. Nem térek ki a felszólítása elől. Vannak dolgok, amiről kísérletek, mérések döntenek, minden más csak szócséplés. Ezért egy fogadást ajánlok vízautó ügyben.

A Vízautók...Antigravitáció című könyvemben azt állítottam, hogy az autó- és olajipar elnyomja a fogyasztás és szennyezés-kibocsátás csökkentését elősegítő találmányokat. Ezt állítottam a Vasárnapi Újság 2009. február 1-én elhangzott riportjában, továbbá az Index internetes újság 2009. január 25-én közzétett interjújában, és néhány más beszélgetésben is. Ma is vállalom ezeket a kijelentéseket, s erre alapozva ajánlok fogadást a következő feltételek szerint:

1.

Vállalom, hogy elkészítek egy olyan Otto motoros autót, mely részben vízzel működik, s így 15-25% üzemanyag megtakarítást hoz és a CO2 kibocsátás csökkenését. Ezt egy kereskedelmi forgalomban kapható széria autó kismértékű átalakításával mutatnám be. (Technikai részletek a levél végén.)
2.

Vállalom, hogy a fejlesztő munka feltételeit megteremtem (körülbelül 20 millió Ft) és eredményét bemutatom, melyet Ön és bármely szkeptikus elvbarátja működés közben megvizsgálhat, mérhet.

Ennek a fejlesztésnek körülbelül egy év a munkaigénye.

3.

Vállalom, ha nem tudom ezeket a paramétereket teljesíteni, s az átalakított autót bemutatni, akkor ezt a nyilvánosság előtt – bármilyen médiában – elismerem.
4.

Vállalom, ha nem teljesülnek ezek a paraméterek, a Vízautók...Antigravitáció című könyvemet a forgalmazásból visszavonom, megmaradt példányait bezúzatom.
5.

A fenti feltételek teljesítésével együtt fogadást ajánlok Önnek és bármely szkeptikusnak 1:1000 arányban, minimum 500.000,-Ft tétben. Tekintve, hogy Ön (és a szkeptikusok) szerint nem készíthetők ilyen autók, elvárom, hogy Ön is (s bármely szkeptikus) vállalja szavait anyagi következményekkel együtt. Ha annyira biztos abban, hogy nem készíthető vízautó, mint ahogy a Vasárnapi Újság főszerkesztőjének írt leveléből kitűnik, akkor emelhetjük is a tétet – de nem csökkenthetjük. Legalább fél millió forint anyagi felelősséget vállaljon a szavai hiteléért. (Ha elveszítem a fogadást, akkor minden fogadónak kifizetem tétje ezred részét és teljesítem a 3. és 4. pontot. Ha megnyerem a fogadást, akkor minden vesztes által fizetett összeget átadok a Zöld Technológia Alapítványnak, amely ezt energetikai kutatásra fordítja.)
6.

Ha nyerek, akkor Önnek is vállalnia kell az erkölcsi következményeket (lásd 3. pont), bárhol nyilvánosan is el kell ismernie, hogy nem állított igazat, s léteznek elnyomott vízautó találmányok.

Természetesen közjegyző és nyilvánosság előtt is vállalom a fenti feltételek melletti fogadást. Vis maior (természeti csapás, terrortámadás, súlyos betegség) esetén mindketten visszaléphetünk.

Kérem, hogy széles körben (Vágó István, Orosz László, Beck Mihály) terjessze a fogadás feltételeit. A bizonyítás engem terhel, de remélem Ön is erkölcsi és anyagi felelősséget vállal szavaiért. A bemutató a következő "szkeptikus konferencia" idejére eshet. Remélem, hogy ellentétben az elmúlt 4-5 év gyakorlatával jövőre sikerül olyan időpontot kitűzniük, amely nem ütközik a honlapomon jó előre jelzett kötelezettségem időpontjával.

Még egy csöndes megjegyzést tennék. Amikor én a Budapesti Műszaki Egyetemen energetikát tanultam, még magas volt a szakmai és morális nívó. Ekkor még tanították, hogy lehet vízautót készíteni, amit már Bánki Donát is tudott száz évvel ezelőtt (14278. sz. szabadalom, bejelentés napja 1906.06.11). Tragikus, hogy a természettudományokban való félretájékozódást Ön igyekszik meghonosítani a Műegyetemen a primitív stílussal egyetemben. Végülis a kérdés az: ki kiknek az érdekeit képviseli.

Budakeszi, 2009. 02. 10.

Tisztelettel:

dr. Egely György

kutató mérnök"


Előzmény: BBnum (130)
menroting Creative Commons License 2009.09.06 0 0 133
A nyilvánvaló hazugságokra gondolom találsz megfelelő érveket is.Írd le hogy megvitathassuk s eldönthessük hogy kinek a véleménye állhat közelebb a valósághoz..
Előzmény: Törölt nick (132)
BBnum Creative Commons License 2009.09.06 0 0 130
"gondolkodj el azon mit tanulhatsz Egely Györgytől elsősorban az emberekhez és problémáikhoz való hozzáállás szempontjából"

Egely György kicsit több lehetőséggel rendelkezik mint az átlag ember.
Kutató TIM, laboratórium, mérési lehetőségek stb.
Miért van az, hogy az évek során a könyveiben mindig csak a lehetőséget lebegteti,
konkrét megoldások nélkül?

Ha a könyveiben leírtak bármelyike megvalósítható lenne, olvasóinál könnyebben megvalósíthatná.
De nem teszi.

Tehát az ő hozzáállása az "anekdotázás".
Igaz, azt elég élvezetesen teszi. :O)
Előzmény: Törölt nick (128)
menroting Creative Commons License 2009.09.06 0 0 129
Sajnos itt tart a világ.

"Az elmúlt ötven év különös felfogást alakított ki az emberekben. A tudományban még nem történt meg a rendszerváltás. Azt mondták, hogy a tudománynak semmi koze a politikához. Ezt azok híresztelték, akiket még a régi apparátus helyezett a legfelső pozíciókba. Ezzel nálunk is megkezdődött a Parkinson-törvény megvalósulása. Mindenki elindult felfelé a gerontológiai ranglétrán, és általában egy létrafokkal még feljebb is kapaszkodott annál, ahová alkalmas lett volna. Így azután a feudális és bürokratikus rendszer alulról feltöltődve teljességgel dekadens és működésképtelen lett. Ez persze nyugatabbra sincs másképpen. Ez a világ alapvető baja.

Mára már semmivé lett az a lelkesedés, amit a múlt század közepe táján megéltünk. A hozzám hasonló öregek még emlékeznek a tudomány fényes szeleire. A régi ismeretterjesztés néhány megmosolygott Don Quijotéja még rendületlenül vitézkedik a tudatlanság szélmalmai ellen, de mára már azok is egyre korhadtabbak. Quem dii odere, paedagogum fecere.(Akit az istenek meggyűlöltek, abból nevelőt csináltak.) 14 éves koromban tartottam az első előadásomat az Uránia csillagvizsgálóban. Alig értem fel a bemutató teleszkópot, amivel dolgoztam. Akkor még Kulin György volt az igazgató. Együtt míniumoztuk, festettük a távcső bádogtetejét.

A dolog azért nem múlt el nyomtalanul. Minden nyáron tartok egy kis gyakorlati csillagászatot a nyári táborainkban. Két-háromszáz ember komoly hallgatóságnak számít napjainkban. Nagy élmény a városban felnőtt fiataloknak, ilyenkor egy kissé megcsapja őket a végtelenség szele, mert felnézhetnek a sokezernyi csillagra a Tejúton. Ez a városokban ritkán látható a fényszennyezés miatt. Onnan csak a legfényesebb csillagok láthatók. Így tűnik el a fény miatt a fény lényege. Az ismeretterjesztésben megmaradtak mára elvesztették azt a határtalan lelkesedést, amely valamikor előremozdította az első űrhajókat. Bennük még égett a vágy, legyőzni az ismeretlent. Mára már az ismertet sem tudjuk legyőzni. Qualis rex, talis grex. (Amilyen a király, olyan a nyáj is.)

A helyzet úgy ötven éve kezdett romlani. Valamikor ebben az időben a tudomány két részre szakadt. Azóta van egy megismerhető és egy titkos területe is. ez még az ezoterikus tanoknál is sokkal titkosabb. A mindenki által megtanulható tudomány tehetségesebb elméit kiemelik a bozótosból, és ezek megláthatják a mai tudástól teljesen elrugaszkodott részeket is, amelyek bizonyos vonatkozásban évszázadokkal előzik meg a mai közgondolkodást. ezeknek majd minden eleme katonai titok vagy államtitok, így azután senki sem beszélhet róla a megtorlás veszélye nélkül. Az ide egyszer bekerült kutatók vagy dolgozók gyakorlatilag a világtól teljesen elkülönítve fejezik be az életüket. Akár azt is mondhatnánk, hogy egyfajta aranyketrecben végzik. ezért nincsenek ufók, ezért bohóckodnak a régi tűzijáték-rakétákkal indított űrhajókkal, ezért árulják a kalandos utakat az űrbe az életunt milliomosokkal az oroszok, mert valaki rájött arra, hogy a raktáron porosodó régi hordozórakéták megsemmisítése többe kerül, mint a fellövésük. Ezzel két fontos dolog is kielégítődik. Fogynak a rakéták, és egyúttal a nép is látja a "haladást". Az amerikaiak is Mars-béli nászutazásokról beszélnek. A virtuális haladás világát akarják elfogadtatni. De ki az, aki elhiszi, hogy ekkora elektronikus fejlődés mellett csak propellerek és rakéták jelenthetik a megoldást az űrkutatásban?

A média minden ágát elárasztó irdatlan mennyiségű dezinformáció jó eszköz arra, hogy a tömegeket örökösen bizonytalanságban és butaságban tartsák. Az egyetemi képzés is egyre inkább hasonlít a tudománytörténet oktatásához, hiszen csak bizonyos szakágaknál tapasztalható érdemi fejlődés. Nagy árat fogunk fizetni azért, hogy elhittük, hogy Magyarországon nem érdemes alapkutatásokkal foglalkozni. Ez egyszerűen nem igaz. Mint alapkutató már a hetvenes évek elejétől tapasztalom ennek a romboló véleménynek a terebélyesedését. Akkor még akadt némi pénz a kutatásra, de a forrásokat főképpen a fejlett nyugat termékeinek a lemásolására használták. Ez a plágiummánia jellemző a mai világra. Ezért mertem azt állítani, hogy dekadens a tudományunk.


Ha minden lelkesítő ötletet kivonunk egy rendszerből, akkor az egy idő után óhatatlanul hanyatlásnak fog indulni! A tudomány elszakadt az átlagemberektől, a maga módján ezoterikus lett. Az ismeretterjesztés és a népoktatás gyakorlatilag megszűnt. Az atomfizika ötvenéves állításokat ismétel, a Holdra közel harminc éve nem tette ember a lábát. A Mars-expedíció idejét tervezgetik, de ebben is megfigyelhető az elodázó tendencia. Ennek komoly okai vannak. Az eddig a Mars felé induló szondák, automaták rendre csődöt mondtak. Szinte mindig a Mars közelében. Lehet, hogy a két dolog összefügg egymással? A Hold-expedíciók teljes megszűnése és a Mars-expedíciók sorozatos kudarca talán azonos okok miatt következett be? Ez bizony több, mint gyanús. Nekem az Apolló-13 balesete is gyanús volt. Mintha rálőttek volna. Láttam az Apolló-11 titkos, kb. 10 perces filmjét. Ezt kerek húsz évig titkolták, majd bemutatták. Ezen a filmen nagyon éles és közeli kép látható egy idegen űrjárműről, és egy hivatalos NASA-sajtókonferencián mutatták be. Egy tizenegy, vagy tizenkét szögletű ufo körözött rajta a Hold felszínéről visszatérő kis űrkabin körül. Mozgása nagyon érdekes volt, mert nem folyamatosan haladt, hanem hirtelen egy más szög alatt állva máshol megjelenve közlekedett. Így gyorsulni nem lehet, mert a tömeg tehetetlensége ezt lehetetlenné teszi. Akkor kezdett foglalkoztatni a térugrás. Már akkor rájöttem arra, hogy amit ott látok, magát az űrutazás titkát jelenti. Nem azét a fajtáét, amelyet mi kieszeltünk, amely a térben mozog, és amelyre érvényesek az általunk helyesen felismert fizikai törvények, hanem valami ettől teljességgel eltérő, újszerű módozatét. Ez az, amit térugrásnak neveztem. Ennek a megértéséhez el kell felejteni mindazt, amit a téridőről tanítottak. Arról nem is szólva, hogy ezeknek az űrhajóknak van egy olyan speciális fénykvantumuk, amely kicsinysége ellenére roppant lényeges. Ez a parány teszi lehetővé, hogy az egész űrhajót, utasaival együtt átszinkronizáljuk a tizenhat párhuzamos univerzum valamelyikébe. Ebből csak tizenegy elérhető. Hat téri, és hat hipertéri dimenzió (két egy csúcsban összeérő oktaéder miatt tizenegy, mert egy közös pontjuk van). Ezek mindegyike ugyanolyan, mint a mi terünk. Csak az különbözteti meg a miénktől, hogy nem egyszerre létezik velünk. Mind a tizenhat ugyanott van, ahol a mi univerzumrétegünk, de az időeltolás miatt nem érzékeljük őket. Így azután aki eljut a tudásnak erre a szintjére, keserűen megtapasztalja azt, hogy ez a tizenhat univerzum mindenben különböző. A miénkhez hasonló csillagtérképekkel semmire sem megyünk. Olyan térbeli csillag- és bolygótérképekre lesz szükségünk, amivel az összes univerzumban lehet tájékozódni. Mi még a sajátunkról sem tudunk túlságosan sokat. Még a szomszédos bolygók is nagyon messzire vannak.

Van még mit tanulnunk és felfedeznünk.

Kisfaludy György "
repcsepista Creative Commons License 2009.09.06 0 0 127

Rotya motya hol a monya?

 Abszolit alhallgattatnak - törlnek, ha tudsz valamit... azokról is, mint aki tudott valamit az egyik (ak át akarta adni a titkot) csodamotor feltalálójáról, rögtön leszázalékolták, nemsokkára elment, a találó - masterra a tartarrába, után!

 Ne marháéskodjatok, mert tota abszolit rémuralom - cencura cura kura van, s totta az a banda, aki wallagurlaom, totta fel akarják robbantani az eget is, na arra men a játék?

 Hogy skeptika? jah stika stika.... minden titok ugyis, kitudónak a tikosak ha a tikozódók kittakadtak?

 Előbb az istenek isten a tronon trottyol, aztán akik megérdemlik, meglátják...mit?

repcsepista Creative Commons License 2009.09.05 0 0 122

BióKémia -motrok, lásd mi hajta a testünket, meg minden mozgó létező lény burkát?

    Feltétlen kell egy kulcs, nem kulacs, meg cótánok, hogy dolgozon az ufónk, vagyis a testünk, mert annyira ismerjük, mint a fe fe fe... be be be... villanásokat, mint ez is egy villanyos, magától bekapczolt vagy fe, a tuncsgram?

   Ja, a testünk is egy combaszó motor, de nagyjából... vegyük a barmok testét, ami gyeppel is müködik?

  Mit dongoltok, mi a legnagyobb baj? - hogy nem találjuk magunkat... nem talállak sehol, (sluskulc) pedig kerestelek? -brumm brumm brummmmm....

repcsepista Creative Commons License 2009.09.03 0 0 121

Titok? - nem tollnak a tukok?

 Tojank tojnak... de csak görbét?

 Amiről szó van, hogy miért van akkadálya, hogy akik maguknak...na vegyük, mindenkinek van hobbija, amit hogy mondtunk, mert ezt a szót, sem szabad kimondani, mint szenvedélye, azaz feltaláltam magamat, mert engemet az hogy minél egyszerübb-nagyszerübb, egésszégesebb környezet megvalósitása kása, szerintem, minden ombre - csilkó, egy Liszt Ferenc!

 Ami dögletes, s vegyük Rockefellert, aki nagyon őszinte, s vannak köztük is, feltalálók, vagy ki nem ismeri, a pulykafarma történetüket?

 Miért kell dodozni, kérdik, amire... na ki az aki kéri az eredeti felvételt, hogy miért kell dodozni? - mert taxizás? A nőknek legalább...? - az is taxi - foxi!

 Miért nem lehet szabadenergia vackokkal bejönni? - mert nem lehet mérni, a fogyasztást, s vége lenne... Vig Ondódnak? -ende?

 Figyelem, kora gyerekkorom óta, ugy éreztem, s garanta, akit nem fogadtak be, a társadalmukba, azok mertek beszélni, hogy ezt lehetne, másképpen is, mint valóban, minden elme egy olyan valami, ami csak tökéletesiteni, ha nem lehet, most mindent elpusztit, mert mindent a pás - sáp, figyeld, van-e, lehet -e, mert az mellett, hogy minden költségesebb, azaz kimonodttan olyan bóbli vackokat gyártanak többet, mint a jó veresd parasdicsomba, csak fideld, a volt Warsót, amit most adunk 10 ezer dolcsit, csak vedd a nakadba, ami tiszta őrület, s akiknek van pelyva, azok adóznak, ennek a potya alkalomnak? Fidelem, ezek tota, 500 ezer hibásodásos szemtládák,  eggeneszt minden többet a gyehenából gyehena?

 Az hogy tudomány, pont ellenkezőt kell érteni rajtuhuhuhuhuhuhuuuuuuu....

 Egyszerüen, azért mert le merem irni, JÉzus, ezért a gép törli, minden irásomat a nagy szabadok - bátrak hazájába, meg most mindenütt, ezek a nagy zabadók, meg adunk mi nektek, turót, te fa.kalap? - a szemed allá?

 Figyeld csak, maga pénzfelhalmozódás, most minden amcsi, multi trillomos, nemsokára utólérik zambezieket, de csak egy kis réteg, kezében hallmozódik, akik mindennek, árát szabják?  -határt, s tudják hol a határ, ár?  

repcsepista Creative Commons License 2009.08.04 0 0 118

Titok, hogy mit tojnak a tutkok, nem tollast?

 Mondjuk H.Pesnya tezsvirünket ismertem, s most én... külön akartam, hogy támogatnád az én közösségem, s mikor én intézkedtem, az ujságiró szövetségeknél, hogy nézzenek már utánna, s ha ők aszondják va bene, akkór benne vagyok, a foci capatba?

 A problámám, hogy totta... na anyagi lehetőségek, cupasz megélhetés, ami czagg, eggzer valaha, meglátlak nap nap nap... meg mindenapi napi napi napi 1 tollás? -mire, a kis capatnak, is adni kéne? -menni kéne? -mert társas lén vad, kis pajti?

 Hod mi lehet az akkadálya, hogy nem jöttek ki, amit azóta is figyelemmel kisérek, s amit láttam, abból megtudnám csinálni, mikor akik megcsinálták suttyomba, ha igen, akármilyen nem engedlyézett szerkentyü miatt, ha nem legálisan, ami ha igen, vagy megölnek, de a családodat is leölik, ami miatt visszaugrik az illető, ha mégis, most a bolondok házába visznek, s megkezelnek, de mégis vannak akik kiküszöbölték, hogy irtórra corrozidálló a viz?

  Egyszerüen cillikon tablattát oldanak a vizbe, ami cillikonizálja a fémet, s ugganakkor szódabikarbóna, felredukálja a robbanást, a hatszorosára, de hicci a picci, vaggis, abszi ulti, aki most csak rá gondolna is, hogy itt van, nem csak ez, hanem milliárd pattentolt vacak, amivel lehetne rögtön gezdeni valamit?- na én akarok, esetleg most egy Csepel de repül ő,  motrot, mert kiábrándultam a Harlybul, abrahamikból is, (nem a zsidók csak, hanem a hami sok)  meg az összes kraka puca mi adunk nekte enni? - én jobbat tudok csinálni, de főleg ollat, ami nemkerül 1 örök életbe, vaggis, mikor tudsz occeharácolni, mondjuk csak magadat fentartani a vizen, mi adunk nektek egy mit? -150 ezer dolcsist? - czagg a felső 10 ezenek, minden?

 Fidellemeczagg, mindent uttánad kéne dobbálni, s ami megüt, az gut? -'n tág, nem rázz? Vedük, ha czagg 10 % haszon? Ellenben nekik milló zor osa 1 óra bére?

 Segits magad-on, az isten is meg seggit? Te is magad vagy? -s ők? Mondjuk én keresem, magamat, de nem talállak sehol? -s mindenki 1 fel tálaló: We serve you? Anám keserve, Isten barma,  im gyüvök? -jah, de van az istennek állatkertje?

 Fidelem, ellenben, vanak ollan biciglijeim, ami magától men!!!

Mirdad Creative Commons License 2009.08.04 0 0 117

 

  A Tiszta Energia online enciklopédiája, szabadalmak, stb.: Peswiki:

  http://peswiki.com/energy/Congress:Top_100_Technologies_--_RD

 

   

  Itt is ilyen találmányok, technológiák vannak:

  http://keelynet.com/

 

Mirdad Creative Commons License 2009.08.04 0 0 116

 

  Tessék vásárolni! :)

 

  http://villanyverda.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!