Keresés

Részletes keresés

dejo Creative Commons License 2005.06.07 0 0 258
Nemzeti gyász ünnepe lehetne még a tatárjárás, vagy a mohácsi vész is. Valahogy arra nem akarnak a Kosuth téren emlékezni. A miértet is tudom, azért mert azt nehezebb "bolsevikozásra" felhasználni és öszzekapcsolni Orbán királlyá választásával.
Trianon meg egyértelmű, hogy a kommunisták bűne, hiszen nem szavazták meg a kettős állampolgárságot sem, hogy OV-t bebetonozzák vagy 100 évre a miniszterelnöki székbe.
Előzmény: Don Valentino (254)
Tibó Creative Commons License 2005.06.07 0 0 257
Jajj, nem tudjak hol van Ungvar, ur Isten! Ez nagyon demagog, azt sem tudjak hol van Bekescsaba ha eppen enm ott elnek.
Amugy meg Trianon csak egy kovetkezmenye volt a magyar politikanak, megha eltulzott is. Nagyon. Ilyen alapon megtehetnenk gyasznapnak egy-ket politikus szuletesnapjat is.
A franciaknak meg fogalmuk sincs Trianonrol, olyan szinten, hogy nem tudjak mi az, nem is hallottak rola. Meg a muveltebbek se.
Előzmény: sziliria (250)
Don Valentino Creative Commons License 2005.06.07 0 0 256
Sansztalanok vagyunk feldolgozni, továbblépni, amíg azzal sem vagyunk tisztában kik is vagyunk mi, és mit akarunk elérni a következő 100 évben, merre tartunk. De erről már talán pont ebben a topicban írtam. Amíg nem ejtjük szerét a konszenzusos önmeghatározásnak, addig csak a szakadék két partjáról megy majd a fröcskölés (népies-urbánus, jobb-bal stb) Bár lehet, hogy tulajdonképpen ezek vagyunk mi, a pártoskodó széthúzó nemzet, és ebben kellene valami értéket találni, ráépíteni a jövőt, ha már évszázadok óta nem változunk. Sztem valahogy úniós szintre kellene hozni a magyaros köcsögségeket, és a káoszban képződő koncon felhízlalni magunkat. Na? Szimpatikus nemzetkoncepció.
Előzmény: wamzer (251)
Don Valentino Creative Commons License 2005.06.07 0 0 255
Van rosszabbik Magyarország, például a mostani, amin javítani kellene...
Előzmény: dejo (252)
Don Valentino Creative Commons License 2005.06.07 0 0 254
Erre a Trianonra nyugaton magasan szarnak, es akkor még azt érzékeltetem, hogy egyáltalán foglalkoznak vele. Max történészek emlékezhetnek ilyesmire. Rajtunk és a környező népeken kívül senki se foglalkozik 80 éves történésekkel.
Előzmény: sziliria (250)
sziliria Creative Commons License 2005.06.07 0 0 253
Nahát, valahogy így.
Előzmény: wamzer (251)
dejo Creative Commons License 2005.06.07 0 0 252
De nem az a nevük, hogy JobbIK, hanem az, hogy Jobbik Magyarországért. Már pedig, ha van jobbik Magyarország, akkor lennie kell rosszabbiknak is. Éb így értelmezem, mert _így_ érthető.
A részeg alakok zavarkeltéséről meg semmit nem szóltam. Csak az apropót adta, a te hozzászólásod, hogy elmondjam mit gondolok a Jobbik Magyarország Mozgalom, Párt, Közösség, stb. ről. Ezt amúgy is meg akartam tenni, mikor a szórólapotokat megtaláltam a postaládámban.
Előzmény: RchWagner (248)
wamzer Creative Commons License 2005.06.06 0 0 251

you're right. azt már valamelyik topicban beszéltük, hogy ezt a trianon dolgot nem beszélte meg a magyar társ. még rendesen, egyik oldalról tabu, másik oldalról meg szent tehén, kiváló táptalaj a valóban irredenta csőcseléknek, akciónyugdíjasoknak, meg ebből politikai tőkét kovácsolni próbálóknak (pl. jobbik). Ezzel adós a mindenkori magyar kormány, vagyis inkább a mindekori magyar értelmiség. Amíg ez nincs rendezve, addig az árpádsávosok besértődnek minden magyar politikusra, aki egy románnal tárgyal, merhogy mán megint paktál a gecikkel, ésatöbbi. Szembe kell nézni ezzel, ja, ez volt, kérem szépen, igen, kibasztak velünk, jó szar volt, meg csomó embernek most is az, ez egy helyzet, idestova ~80 éve, revízió a szó klasszikus értelmében nem lehet, de egy csomó más igen. Tom, most lehet erre mondani, hogy pl. a 2ős áp az milyen szép megoldás lett volna, de igazából ez az MVSZ-es kezdeményezés a fenti szembenézősdi nélkül csak része volt a hakninak, tüneti kezelésre kísérlet.

Előzmény: sziliria (250)
sziliria Creative Commons License 2005.06.06 0 0 250
No azért tegyük helyre a dolgokat! Nem akarnék szittyáskodni de: 1. Trianon a magyar nemzet nagy tragédiája volt és van! 2. Ne mi szégyeljük magunkat miatta! 3. Messze ható következményei nem csak a magyarságot, hanem egész Európát érintették. (Mint azt egyre többen kezdik felismerni az európai államok közül is: negatívan!) 4. Ha emlékezünk mindenre, ha tartunk Valentin napot, meg melegfelvonulást (semmi probléma), akkor ez a nemzeti gyásznap is megemlékezhető. Nono, elszóltam magam! Nemzeti gyásznap? Tényleg, mikor lesz ez a nap a helyén értékelve? Mellesleg azóta történt egy-két dolog a világban. Mint tudjuk, az angolok már akkor is erősen kételkedtek Trianon "igazságában". És a franciák? Manapság egyre több hang hallatszik onnan is. Ezt szépen elcseszték! Az, hogy egy országot tönkretettek még hagyján (főleg az ő szempontjukból), de hogy ez vezetett a második világháborúhoz, és az azóta is jelen lévő térségi instabilitáshoz... Irredenta szöveg, mi? Mihez képest? De semmi probléma gyerekek. A mostani érettségin a diákok 40 %-ának, fogalma sem volt, hogy korábban melyik és ma melyik országhoz tartozik Ungvár! Azt se tudták, hol van Ungvár! (Térképet lehetett használni!)
Don Valentino Creative Commons License 2005.06.06 0 0 249
Gyönyörteljes munkahely lenne. Oh.
Előzmény: wamzer (247)
RchWagner Creative Commons License 2005.06.06 0 0 248

Bár a témához a hozászólásodnak semmi köze nem volt, és elképesztő módon mosol össze hullahegyeket egy nemzeti radikális párttal, azért felvilágosítalak, mert rád fér.

Jobboldali Ifjúsági Közösség.

Ebből származik a párt neve...

A rendőri biztosítás elmaradását ezek szerint, gondolom helyesled, hiszen az egészből számodra csak a hullahegyek "látszanak".

Erről ennyit.

Előzmény: dejo (238)
wamzer Creative Commons License 2005.06.06 0 0 247
Az én általam szervezendő Könnyűzenei és Fesztiválügyi minisztériumban lesz Anarcia Szabályozási önálló osztály a Punkügyi főosztályon belül.
Előzmény: sziliria (243)
dejo Creative Commons License 2005.06.06 0 0 246
Engem szórólapot dobva a postaládámba meg is hívtak, hogy menjek velük megsiratni Trianont, de sem kedvem sem időm nem volt hozzá! No meg a fakardom is berozsdásodott már.
Előzmény: wamzer (245)
wamzer Creative Commons License 2005.06.06 0 0 245

megvan a külön véleményem a jobbikról, meg a céljaikról (haknipolitikusok, balfaszok, stb.), mindemellett a rendőröknek, ha tényleg volt zavargás, illett volna lépni.

 

Amúgy itt (Bp-n) is mászkált tegnap mindeféle árpádsávos arc emiatt a trianonos dolog miatt.

Előzmény: dejo (238)
sziliria Creative Commons License 2005.06.06 0 0 244
Sztoikusok is szívesen látunk! :)
Előzmény: Don Valentino (242)
sziliria Creative Commons License 2005.06.06 0 0 243
Éljenek az anarchisták! Meghírdetem a "Szarjunk a politikusokra!" pártszerveződést. Természetesen mindenki aki belép a pártba automatikusan pártvezérré lép elő. Aki mások fölé akarja helyezni magát, belelőjjük az Érpatakba!
Előzmény: Tibó (241)
Don Valentino Creative Commons License 2005.06.06 0 0 242
Azt hiszem hamar kitermelnénk egy újabb féreg réteget. Sztoikus közöny arcomon.
Előzmény: Tibó (241)
Tibó Creative Commons License 2005.06.06 0 0 241
Ize, ezt akartam mondani en is. csak annyi maradt ki, hogy aztan ezek az emberek szetvaltak 5-6 partta. Es szep lassan jonnek csak az uj embrek, de sajnos a partokba belepve meg mindig bizonyos mentalitast kell felvenniuk.
Azt gondolom, hogy egy embernek aldozatot kell hoznia a hazaert:
"Lojuk DUnaba a politikusokat, kezdjuk tiszta lappal!" :DDD
Előzmény: sziliria (236)
Tibó Creative Commons License 2005.06.06 0 0 240
Az meg hagyjan, mert ugye a rendszervaltasnak ez termeszetes folyamanya volt, de az EKO-t nem ertem, hogyan tudtak tinkretenni...
Ez a szivas.
Előzmény: rács1 (233)
Don Valentino Creative Commons License 2005.06.06 0 0 239
Szép csörtéitek lesznek. :o)
Előzmény: dejo (238)
dejo Creative Commons License 2005.06.06 0 0 238
Mi az, hogy Jobbik Magyarországért?!
Mert, ha azt mondják, hogy "Egy Jobb Magyarországért", azzal egyet értek!
De a jobbik, az azt feltételezi, hogy aki nem csatlakozik hozzájuk, az automatikusan a rosszabbik Magyarországhoz tartozik.
Így kezdődik a fasizmus is, hogy elkezdjük az embereket osztályozni. Zsidó, cigány, buzi, balos. Ezek az aljanép és vagyunk "Ti" (azt nem írhatom, hogy mi!) Akik a faszagyerekek, az "Übermensch", akik érdemesek arra, hogy tovább éljenek és egy "boldogabb" világot építsenek maguknak, a többiek hulláin!
Előzmény: RchWagner (237)
RchWagner Creative Commons License 2005.06.05 0 0 237

Június 4-ei Trianon-megemlékezésünket (Hősök tere, Nyíregyháza) ittas csavargók igyekeztek megzavarni.

Ezeket az alakokat nekünk kellett eltávolítani, mert a biztosításra kirendelt rendőrök kb. 70-80 m távolságban, hátat fordítva a rendezvénynek - TRÉCSELTEK ÉS RÖHÖGCSÉLTEK.

Kötelességüket nem teljesítették.

Budapesti kollégáik a közelmúltban Gyurcsány ellen némán (egy transzparenssel a Bibó-szobornál) tiltakozó képviselőnket előállították.

A nyíregyházi rendőrség számára ismeretlen fogalom a "rendezvény biztosítása"?

Netán szándékosan dilettáns fellépésről van szó?

Ugye észre sem vettek semmit?

Na, persze, hiszen olyan komolyan látták el a feladatukat...

MSZP, nyíregyházi rendőrségi "biztosítás", Csabainé, kettős állampolgársági NEM.

Van összefüggés?

Költői kérdés.

 

Bíber József Tibor

Országos Választmány alelnöke

Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt

 

sziliria Creative Commons License 2005.06.04 0 0 236
Ez nem az Antal-kormányon múlott elsősorban. Az, hogy rengeteg hibát csináltak, igaz. Viszont következett is a rendszerváltás folyamatából. Nem szerencsés csak Antal nyakába varni a kiegyezést a volt állampárt képviselőivel. Annál is inkább, mert a régi rend harcosai zseniális felismeréssel privatizáltak úgy mindent, hogy a saját kezükben maradhassanak a dolgok. A bársonyos forradalmaknak ez a nagy tanulsága. Ha nincs tisztitó tűz, mindig marad hordalék. Nem azt mondom, hogy öldökölni kellett volna, de most már ez így történt. Ezen is túl kellene lépni. Tessék csak a helyi sajtó privatizálására visszagondolni! Jól el volt az rendezve. Gyakorlatilag mindenki maradt, még a háttér emberek is.
Előzmény: dejo (235)
dejo Creative Commons License 2005.06.04 0 0 235
A sok üresen álló objektum, az ország általános állapotának is köszönhető. Azaz az elmúlt 15 év minden kormányának a bűne, fleg az elsőjé. (Ahogy az egyik mélyen vallásos, mégsem jobboldali szavazó barátom mondani szokta: "Haj Józsikám, ha 90 után jó irányba indultunk volna el...!")
Mit lehet tenni a szükségtelenné vált állami önkormányzati tulajdonú épületekkel? Csatért pitykéért eladni, mert különben senkinek sem kell., és akkor lehet hibáztatni azt aki eladta. Ha nem csinál vele "semmit", mert vár egy kedvezőbb helyzetre, akkor meg azért lehet hibáztatni. Ami meg eleve magántulajdonban van, annak legfeljebb a gazdáját lehet szorongatni, hogy kezdjen vele valamit, de ha nem tudja legalább mérsékelt hasznonnal üzemeltetni vagy eladni, akkor ott sincs mit tenni!
Talán verni kellene a mellünket, hogy mi Magyarok vagyunk, ezt velünk nem lehet megtenni, hiszen mi "Mária Országa" vagyunk!
Aztán ki ki mutogathat a "másik" oldalra! Én meg nem lelem a helyem sem itt sem ott.
Talán ha Szili Katalin lenne a Pápa, az mindent megoldana!
Előzmény: sziliria (234)
sziliria Creative Commons License 2005.06.03 0 0 234
Hogy mi van? Káosz! Totál káosz!
Előzmény: rács1 (233)
rács1 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 233

Lassan a város minden részében lesz egy megszűnt valamilyen objektum.

Kállói úti laktanya, Orosi úti Tejipar, Vasgyár utca Konzervgyár. A Tiszvasvári úton lévő laktanyákkal már nem is tudom , hogy mi van.

Dzsanny Creative Commons License 2005.06.03 0 0 232
Valami nem gömbölyű. A végelszámoló, bizonyos Szórádi elvtárs a KISZ KB titkára volt. Ez ismét csak a komcsik virtsaftja, ez kétségtelen.
Előzmény: dejo (230)
sziliria Creative Commons License 2005.06.03 0 0 231
Papci Úrnak vannak fontos ember barátai. Lehet hogy ő többet tud, jó lenne ha nyilatkozna.
dejo Creative Commons License 2005.06.03 0 0 230
Egyáltalán kinek a tulajdonában van a konzervgyár?
Mert a "kíváncsi vagyok hogyan fogják hasznosítani" jellegű kérdések értelmét veszítik, akkor ha már most is magántulajdonban van. Megint előáll a Csabainé miért adta a Nyírfa/Skála áruházat a kínaiaknak? című melléfogós kérdés.
Kapitalizmus van ezt akartuk/ták az emberek! Ha az áéllam//önkormányzat beleszól a magántulajdon hasznosításába, akkor azért fog mindenki háborogni, hogy ez már régen nem szocializmus, miért írják elő szegény tőkésnek, hogy mit csinál a tulajdonával.
A konzervgyár helyén lehet akár űrállomás is.
Tibó Creative Commons License 2005.06.03 0 0 229
Valami tuso ember azt mondta, bevasarlokozpontot akarnak oda epiteni...
Hmm.
Előzmény: wamzer (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!