Keresés

Részletes keresés

Pinot Noir Creative Commons License 2006.07.20 0 0 167
egyedül élő, antigépész lányként nekem a globalizációs problémákkal vetekszik a zanussi típusú, "mozizós" mosógépem nyavalyája. na szóval a tünetek: pár hete benne marad a tartóban az öblítő, egy hete már a mosópor is. gyakorlatilag se mosás, se öblítés. csinálok rendszeresen vízkőoldós, koppasztó vizes mosást, meg ürítgetem lent azt az izét(gombszedő, szöszök, undorító dolgok), meg ki is húztam a tartókát, ahova önteni kell a mosószert, de azonkívül, hogy belül a teteje vékony rétegben fekete (gondolom penész, vagy mi), nem látok semmi olyan dolgot, amitől lent ne tudna elfolyni a cucc. kefével azért kapargattam, le is jött a nagyrésze, de semmivel nem lett jobb a helyzet. most ha kihívom a szervízt, az egy vagyon lesz. nincs vkinek épkézláb ötlete, mit tehetnék ezeken túlmenően?? ÖBLÍTŐT AKAROK ÉREZNI A RUHÁIMON!!! :-(((
kiki73 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 166

Üdv "heted7"!     :-)))

 

Tényleg létezik, ám!!!

A PHILIPS-nek és a BRAUN-nak vannak most ilyen vasalói. A PHILIPS-en belül is a GC-4340 Azur Premium típussorozatban. Azok közül válogass bátran. :-))) Meglátod, nem fogsz csalódni, azok tényleg jó vasalók. :-DD

 

Pityu

 

Itt egy kép a GC-4340-esről:

PHILIPS GC4340
Előzmény: heted7 (164)
GRC Creative Commons License 2006.07.18 0 0 165
Megoldást sajnos nem tudok rá, de a jelenség nálunk is rendszeresen jelentkezik, Whirpool felültöltős gépnél. Fogalmam sincs mi okozhatja, de kiirthatatlan foltokat hagy a ruhákon, és pontosan ahogy írtad. A reggeli kapkodásban a vasalás legvégén veszem észre őket :-(
Előzmény: kert-esz (149)
heted7 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 164
Itt offtopic, de hátha: tud valaki olyan vasalóról, ami, ha bedugva felejted, kikapcsolja magát, és nem égeti le a lakást? Ha igen, hol, mennyiért lehet kapni? Köszi!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 163
Köszi .
Előzmény: kiki73 (154)
kiki73 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 162

Hehe!

 

Igen, az ELSZO-nál vagyok... még mindig. :-))) Hozhatod nyugodtan; meglátjuk, mit tehetünk neki. :-D

 

Pityu

Előzmény: shane1 (157)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.02 0 0 161
Nagyanyáinknak nem volt ilyen gondjuk...a teknőbe mindegy, hogy hova öntötte a lúgot:)
heted7 Creative Commons License 2006.07.01 0 0 160
Igazából az öblítő a nagyobb gáz, a mosópor kevésbé. Amúgy amióta már hígítva öntöm bele az öblítőt, sokat javult a helyzet.
Előzmény: bkitty (159)
bkitty Creative Commons License 2006.07.01 0 0 159

Az én mosógépem egy éves múlt, Whirpool, de vásárláskor annyit szidta az eladó az elduguló-penészedő mosószeradagolót (bár kivehető tisztításhoz), hogy bár emellett döntöttem - marha akciós volt - , de kezdettől fogva a dobba öntöm a mosóport. Így azóta is tökéletes az adagolóm :-)

Aműgy jól is mos.

légüres tér Creative Commons License 2006.06.28 0 0 158
Az ismerősöm úgy oldotta, meg, hogy azon szeretkeztek:) dupla haszon:)
Előzmény: Törölt nick (152)
shane1 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 157

Megnézem hol a szakszervíz, de lehet, hogy hozzád kerül...:-))))))))) ha jól tudom Szegeden vagy az Elszóban...:-)))))))))

Akkor viszont hivatkozni fogni a "kazán alsó tömítésére" :-))))))

 

Köszi a tanácsokat Üdv Shane

Előzmény: kiki73 (156)
kiki73 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 156

:-))

 

A biztonság kedvéért vidd el a szervizbe. Akkor kicserélik neked a "KAZÁN ALSÓ TÖMÍTÉST", ha erre kéred őket. :-))

 

Ez a szakkifejezése. :-DD

 

Viszont, ha mellette folyik, akkor csak a kávé mennyiségére, és/vagy milyenségére tudok gondolni, mert szerintem másból nem igazán adódhat. :-))

 

Na, de próbacseresznye' :-)) aztán, majd ha átvetted a "megjavított" készülékedet akkor újból kérem, hogy jelezz a fejleményekről. :-))

 

Pityu :-))

Előzmény: shane1 (155)
shane1 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 155

Köszi szépen :-)

 

Hát a fedélnél nem jön a gőz, az zár rendesen. A szűrőnél meg néha, nem mindigfőleg akkor csinálja, ha nem teszem teljesen tele a szűrőt kávéval.

Apróra darált kávét veszek (Krönung) de azért azt szerintem bírnia kellene. Lassan jön ki a kávé, én is gondoltam, hogy az apró kávé miatt van, de igazából akkor is elég lassan jön ki, ha pl. Palomát, vagy hasonlót főzök.

Akkor most szerinted vigyem szervízbe, vagy ne?

Előzmény: kiki73 (153)
kiki73 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 154

Szia!

 

Az Energomat és Energo Lux gépek ún. KÜLSŐ LENGÉSŰ MOSÓGÉP-ek. Ez azt jelenti, hogy a gép tartó szerkezetére vannak felrögzítve a lengéscsillapítók, és az egész készülékház mozgásával működnek csak hatékonyan.

 

Komplett lábcserét, és a fékgyűrűk cseréjét javaslom. Ezt kérd a szerelőtől, mert egyedül nem biztos, hogy meg tudod csinálni. Ha mégis így gondolod, akkor az e-mail címemen - mely publikus - elérhetsz, és ott elmagyarázom neked, miket vegyél, és hogy fogjál neki a javításnak. :-)))

 

Üdv, Pityu

Előzmény: Törölt nick (152)
kiki73 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 153

Hi!

 

Ez nem normális jelenség ezeknél a kávéfőzőknél. :-))

 

Ha a felső biztonsági zárófedélnél is jön ki a gőz a lefőzés alatt, akkor azt egyszerűen tudod orvosolni. :-))

 

Ha gőzcsap nélküli, akkor annak szivárgása kizárva. :-DDD

 

Nos, ha a kávétartó kar mellett folyik ki a víz, akkor ott valami tömítési vagy dugulási problem lehet. Ugyanis ott annak nem szabadna folyni.

 

Esetleg a kávé nem folyik ki belőle túl lassan?

 

Ha igen, akkor: 

 

- vagy nagyon finomra daráltatod a kávét,

- vagy már el van dugulva a kávétartó szűrője, és nem enged át elég folyadékot,

- vagy elmozdult a kazán alsó tömítése, ami a kávétartó kar és a kazán között helyezkedik el.

 

Ha nem teszed fel a FRÖCSKÖLÉSVÉDŐ-t, akkor normális, hogy minden tiszta kávé lesz a készülék körül, mert ennek pont ez a szerepe, hogy meggátolja a szétfröcskölés lehetőségét. Ha meg akkor is fröcsköl, ha fenn van a helyén, akkor garban cseréltesd ki, mert a melegtől eldeformálódhatott, és nem vezeti bele rendesen a lefőzött kávét a kiöntőbe. :-)))

 

Pityu

Előzmény: shane1 (150)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 152
Van egy Hajdu energolux gépem, mit lehet vele tenni hogy ne rokizzon centrifugálás közben? nagyon szeretem direkt nem cserélem újra.
Előzmény: totoya (151)
totoya Creative Commons License 2006.06.07 0 0 151
Sziasztok! nekem egy indesit WN 461-es fűtőszál kellene.
shane1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 150

Kedves Pityu!

 

Az Elta kávéfőzőm másfél év után beadta az unalmasat. (fűtőszál)

Vettem Szarvasit, nem azt a tipust amit én is ismerek és te is ajánlottál, mert sürgősen kellett, (és éppen anyagilag sem esett jól a dolog)

SZV 623 gőzcsap nélküli.

Csakhogy az orrán száján jön a gőz amikor kávét főzők. Ha nem teszem rá a kiöntőre a tetejét, akkor meg minden kávés lesz (egyébként is mondjuk)

Próbáltam hogy a nagy szűrűbe teszem a kávét, de nem tele, na akkor a szűrő mellett is folyt a kávé.

Ez "normális" jellemző tulajdonsága ennek a tipusnak, vagy gyorsan vigyem gar.javításra?

 

Előre is köszi a válaszodat!

 

shane

Előzmény: kiki73 (132)
kert-esz Creative Commons License 2006.05.01 0 0 149

Sziasztok!

 

 

Végig olvastam a topicot, sok érdekeset láttam, de a mi problémánkról eddig nem volt szó.

Egy ZANUSSI T 834 V típusú mosógéppel rendelkezünk, ami kiválóan mos, nem penészedik, vízkővel sincs gond (express+90 C) és a lerakódásokat is el lehet távolítani, persze kisebb munkálatok árán. /fültisztító pálcikával bezárólag -bár a párom az egészségügyben dolgozik, így lehet időnként az endoszkópos megoldáshoz is folyamodik..:-)/

 

Van viszont egy igen nagy gondunk. Pár hónappal ezelőtt vettük észre, hogy mosás közben valami sötét folt képződik a ruhákon. Egy mosáson belül sem minden anyagon, csak egy-egy ingen vagy pulóveren, ami amíg nedves az anyag nem is látható.

Száradás után, vasalás közben - általában a legvégén:-( -, vagy már csak a felvételkor, a legnagyobb reggeli rohanásban fedezzük azokat fel. Híg olajfolthoz tudnám hasonlítani és csak célzott vanish-szappanos dörzsölés útján, kemény munkával lehet eltávolítani azokat.

 

Először csak arra gondoltunk, hogy valami maradt a dobban és majd elmúlik a dolog, de nem így történt. Szerelőt hívtunk aki magabiztosan állította fel a diagnózisát, csapágyas a gép ki kell cserélni. Elvitte, kicserélte az egyik oldali csapágyat, visszahozta, mostunk és a negyedik mosás után ismét "örömmel" fedeztük fel a kis foltokat.

Ismét szerelő, ismét el, ismét csere, most a másik oldali is, ismét vissza, ismét mosás és a negyedik után ismét folt.

Már kisebb lelkesedéssel jött a szerelő és vitte el a gépet, mondván az alkatrész nem volt jó és azért kezdett el foltozni megint.

Negyedik alkalommal már el sem vitte a gépet, hanem előttünk cserélte ki az alkatrészt, de sajnos ma reggel a ruhák szárítóról való leszedése közben a menyasszonyom ismét felfedezett a hálóingén néhány foltot - olajszerűt!!! :-)

 

Rém idegesítő egy néhány éves és viszonylag jobb, komolyabb gépnek mondott mosógép esetén.

Ha van ötletetek akkor szívesen olvasnám ill. ha esetleg valaki tudja, hogy Miskolcon hol van a Zanussi szakszervíz akkor írjátok már azt is meg, hátha ők tudják a megoldást!

 

Előre is köszönettel!

sanyooo Creative Commons License 2006.03.29 0 0 148
Nem! :)))
Előzmény: ezüst nano (147)
ezüst nano Creative Commons License 2006.03.24 0 0 147
Sziasztok! Mosógép vásárlásra készülök, s próbálok okosan dönteni, de a régi gépet is szeretném megtartani, mert mosó-szárító. A jelenlegi gépemmel nekem is hasonló gondjaim vannak, bár mosószert már nem az adagolóba teszem, hanem folyékonyat a dobba. A tömítő gyűrű réseiből rendszeresen sötét színű, zsíros krémet kell kitakarítanom, ami azért bosszantó, mert anyukám régi Energomat gépében nem képződött soha ilyen. Tavaly ő is vett a 24 éve jól működő, de nagyon ugráló masinája helyett egy újat, s most ugyanaz a problémája, mint nekem.
A kérdésem az, hogy mit gondoltok a SILVER NANO technológiáról? A gyártó az ismertetőjében utal arra, hogy ebben a gépben nem fog felhalmozódni a szennyeződés: „A Silver Nano technológia hosszan tartó frissességgel ajándékozza meg a textíliákat. Az antibakteriális hatás és védelem 30 napon át tart. A Silver Nano részecskék mosás és centrifugálás során is jelen vannak, így nemcsak a ruhákat fertőtlenítik, hanem a mosógép dobját és belső részeit is.”

Laikusként úgy gondolom, hogy konstrukciós hibák okozzák, hogy ennyit kell kínlódnunk ezekkel a drága csodamasinákkal. Én egy nem ugráló 7,5 kg ruhatöltetes ENERGOMAT-ot keresek. Ismertek ilyet?
Ezüst nano
fióka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 146

Sziasztok.  Vízkő ellen ajánlanám figyelmetekbe egy magyar vegyiüzem által gyártott szert a POLLYT. Nálunk ( TATA TATABÁNYA OROSZLÁNY) olyan kemény a víz, hogy már nem is csöpög hanem kopog (30as német keménység feletti). Ez a szer literes kiszerelésben kapható, az egészet bele kell önteni az üres mosógépbe és annyi vizet utántölteni, hogy a mosódob alsó kis lukacskáin éppenhogy látható legyen a folyadék ugyanis akkor a fűtőbetétet már ellepi. Ezt a műveletet érdemes este megcsinálni és reggel egy üres 60 fokos programot elindítani és hagyni végigmenni.  Meglepően hatékony!!  1000-1500Ft között láttam a kereskedelemben, százszor többet ér mint a Calgon. Ha valaki már használja , szóljon hozzá .

Előzmény: jokod (143)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 145

Ugyanez vízkőoldóval.

Vagy kapható háztartási boltokban penészedést gátló szer.

Előzmény: jokod (141)
ariston Creative Commons License 2006.03.01 0 0 144

köszi,

 

akkor még próbálkozom tovább.

 

a.

Előzmény: jokod (143)
jokod Creative Commons License 2006.03.01 0 0 143

Ja, aki tudja, hogy hol lehet Budapesten kapni Express vízkőoldót legyenszíves jelezze. Én sehol nem találok.

 

Igaz a XIII. XV. és IV. kerületekben kerestem.

Előzmény: jokod (142)
jokod Creative Commons License 2006.03.01 0 0 142
Persze, ha nem az adagolóba töltjük a tisztítószereket, akkor előtte egy edényben fel kell higítani a mosóport is vízzel, így már lehet a dobra is önteni akár. A lényeg a tökéletes higítás.
Előzmény: jokod (141)
jokod Creative Commons License 2006.03.01 0 0 141

Nagyon jót tesz még a 2 liter 20 %-os ecetes főzőprogram. De mielőtt kiengedi a vizet zárd le a gépet és egy éjszakán át hagyd a forró ecetben. Másnap ki kell üríteni a gépet és átöblíteni.

 

Egyébként én is abba hibába estem, hogy nem a mosószeradagolóba töltöttem a por-mosóport, hanem a dobba beöntöttem. Ugyanígy az öblítőt is. Nos ezek szemcséi, illetve a tömény öblítő rögtön rátapad belül a gép alkatrészeire és ez kezd penészedni, illetve büdösödni.

 

Csak az adagolóba szabad a mosóport tölteni, illetve az öblítőt higítani kell.

 

A Flóraszeptes + ecetes mosások után, ha így használod szép lassan helyrejön. Nálam 1 hét telt el és legalább 90 %-os a javulás. Persze ezen a héten is megismétlem a Flóraszeptet és az ecetet is. Ez a tanulópénz(vízdíj és áram)

 

Sziasztok

Előzmény: ariston (140)
ariston Creative Commons License 2006.03.01 0 0 140

Sziasztok!

 

Bár az elmúlt napokban nem volt túl nagy forgalma a témának, én örültem hogy, ráleltem, mivel a dolog nálunk is jelen van.

 

Elöltöltős a drága és a gumigyűrű tiszta fekete penész. Tegnap lenyomtam rajta a flóraszeptes főzős progit, de igazából semmi változás. Mondjuk ez a folyékony változattal történt. Én is minden létező ajtót nyitva tartok passzív üzemben, de nem nagy segítség. Próbáltam már a létező összes csodaszert + sikálás, de semmi.

 

Bár van egy főbűnöm. Nem higítom egyáltalán az öblítőt (ettől a szerelő haja kissé égnek állt amikor mondtam) és folyékony mosószert használok.

 

Azért minden ötlet érdekel, ha van.

 

Köszönöm

kiki73 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 139

Más mosószerrel nem szabad keverni!!!

 

Akkor csinálhat ilyet.

Amúgy, nem igazán veszélyes... :DD

 

Pityu

Előzmény: SecretBoy (138)
SecretBoy Creative Commons License 2006.02.22 0 0 138

Csak óvatosan azzal a flóraszepttel! Nemrég ugyanezt csináltam, 2-3 evőkanálnyit tettem a mosószertartóba. Olyan habot csinált a gép, hogy mikor engedte ki a vizet, a szifonból annyi hab jött fel, hogy beborította az egész fürdőszoba padlóját. Meg is ijedtem, hogy ez mind a gép tetejéből folyt ki, de ott szerencsére nem jött belőle. :)

 

Viszont a hatásossága igaz, érdemes rendszeresen csinálni, penészes és (még) nem penészes gépben is!

Előzmény: kiki73 (136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!