Keresés

Részletes keresés

Delicatess Creative Commons License 2013.04.27 0 0 103

Sziasztok!

 

Átlagos állapotú, 48 éves, 100m2-es sátortetős házat árulok gyönyörű kerttel (sövények, tuják, szalonnasütő) egy vidéki nagyváros melletti barátságos, 5000  lélekszámos nagyságú településen. Olyan mint egy kertváros, 2 km-re van a nagyváros szélétől. Mindezt csak azért írom, hogy lássátok, nem valami eldugott Isten háta mögötti település. 12-13M Ft-ra tartom az árat.

 

Megnézik a vevők, és azt mondják, rengeteget kell rá költeni. Hát igen, mint egy 48 éves házra: tetőcsere, vakolatcsere, vízvezeték- villanycsere. De a faablakok pl. teljesen jó állapotban vannak, rendszeresen volt csiszolva, festve. Mégis mennyi lehet az a "RENGETEG" pénz?

 

Segítsetek légyszi, mégis NAGYSÁGRENDILEG átlagos anyagárral (semmi extra cucc) számolva mennyibe kerülhet a felújítás tételenként 100-es házra vetítve?

 

Én az alábbiakat gondolom:

 

- tetőcsere cseréppel 2,5M (sátortetős)

- külső vakolatcsere festéssel 1M

- villanyszerelés 0,5M

- vízvezetékcsere, na erről még csak elképzelésem sincs

- fürdőszoba (fürdőkád/zuhanyzó, burkolók, szaniterek, munkadíj) 0,3M

- konyha 0,5M

 

Az kb. 5 millió forint. 

 

Tudom, hogy sok, de mégis akkor mennyiért áruljam a házat?

tgwh3 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 102

Árakat nem tudok, de ha arra kerül a sor, minden lehetőséget meg fogok vizsgálni, akkor majd belekezdek egy-két megtérülési számításba.

Találtam még pár infót a szegélyfűtésről. Ki kell számolni a hőigényt, mint a sima radiátoroknál, és ezek után meg tudják nekem mondani, hány métert kell lefektetni. Hátránya, hogy nem mozgatható. 2005-ből már találtam rá utalást, szóval annyira nem új :D de egy próbát megér, maximum nyugodt szívvel veszem meg a radiátorokat...

De ha mondjuk ki akarom cserélni a teljes fűtési rendszert, mert a modernebb hatékonyabb, akkor az sem filléres móka. Esetleg cserépkályhát, tömegkályhát kell rákötni úgymond vegyestüzelésű kazán módjára, gyakorlatban már megoldották...

Meg ha már felújítás, akkor hőszigetelés is, onnantól meg még talán a felújítás legolcsóbb tétele lehetne a szegélyfűtés...

Előzmény: Varek1 (101)
Varek1 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 101

 Ha csak erre kell jobban jársz a pb. palackos gázzal. Tény drágább, de mikor hozza be a vezetékes kiépítés árát ?

Előzmény: tgwh3 (100)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 100

Na, nem is volt valami nehéz :D elég volt megnézni az árakat. Pelletkazán és pellet drága. Kérdés mennyivel kell kevesebb, lehet-e a kisebb mennyiségen spórolni. Faelgázosító és egyéb csodák szintén drágák. Igaz, vagy 20%-kal jobb hatásfokúak. Kérdés itt is, lehet-e spórolni a tüzelőanyagon. Az egyszerű öntöttvas kazán olcsó, és megfelelő lehet a fűtéshez :D

 

Aztán láttam egy érdekes ,,újdonságot''. Először, amikor megláttam az ,,olcsó'' kifejezést, már gondoltam, hogy drága lesz :D Kérdés, hogyan kell kiépíteni a rendszert, de nekem tetszik. Egyszerű, és ha tényleg működik, akkor csakis az ára lehet a gátló tényező.

Tehát erről tud valaki valamit:

http://www.kazanok-radiatorok.hu/thermaskirt/thermaskirt_prospektus.pdf

http://www.kazanok-radiatorok.hu/thermaskirt/thermaskirt.pdf

 

A gázzal csak az a gondom, hogy ki kellene váltani valamivel, mert ha nincs kiépítve, akkor elég drága csak főzéshez és vízmelegítésre. Mert másra kb. nem kell. Pár éve kíváncsiságból megnéztem a zöld oldalt. Napkollektor, napelem, az jött le, hogy támogatással esetleg megérheti melegvízre, bár ki tudja mennnyi a cellák élettartama...

Előzmény: Varek1 (99)
Varek1 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 99

 Hát kitartóan tanulmányozd a fórumot és úgy általában a gáz- és fűtésszerelést !!  Révbe érsz !!

 

Egyéb irodalomból is meríthetsz ihletet!! És hogy legyen némi segítség : A gáztervet kb. 40e és 60e között megcsinálják, ha kevesebb óvakodj, ha több akkor, köszönd meg és nézz más tervező után. De ebben csak a gázterv van benne. A többért külön kell fizetni.

 Az EPH minimun 25 eft  35 ig elmegy, ha többet kérnek szintén köszönd meg. Vannak egyébb elektromos kívánalmak is  külön pénzért.

 

 

 "még neki sem mertem ugorni :D"  

 

 itt az alkalom a nagy ugrásra !!

Előzmény: tgwh3 (96)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 98

Köszönöm az olvasnivalót.

Fel sem merült bennem, hogy plusz munkát vállaljon akárki is.

Nem konkrét esetre gondoltam - azaz egyszer igen, amire írtam, hogy gondolom nincs mindenkinek sok felesleges ideje végigvinni egy (vagy több) kitalált példát -.

Egymáshoz viszonyítva, itt a kulcsszó, ez lenne a legjobb megoldás.

Nem a legolcsóbbat keresem, de nyílván nem fogok megvenni egy fél millió forintos csodakazánt, ami 100% hatásfok feletti - ez elvileg nem lehetetlen? -, pusztán azért, hogy egy felújított ház amúgy is jóval kisebb fűtési költsége (egy régi, felújítatlan házhoz képest) még tovább csökkenjen.

Nem azt mondom, hogy végig kell számolgatni, de legalább jó lenne tudni, hogy mihez milyen alkatrészek kellenek. Most hogy árat is írsz mellé, az ugye lényegében semmi, mert beírom a keresőbe, kidob egy csomó fajtát, én meg megnézem a legolcsóbbat (de inkább kiveszem az első egy-két legolcsóbbat, és azokra úgy tenkintek, mint ha nem is léteznének :D persze ez sem garancia, mert lehet valami olcsóbb és jobb, mint a drága, igaz ilyen eset ritka) meg a legdrágábbat, így lesz egy min-max költségem, tudom hogy ennyit kell rászánni.

De ha én kinézem pl. a xy fűtési elvű kazánt, mert olyan jónak tűnik, majd kiderül, hogy a hozzá tartozó gépészet bonyolult, nagy a meghibásodási esélye, és drága, akkor sokra nem megyek.

 

Inkább írom úgy, hogy számomra az alapoktól kellene mindent kezdeni, és akár egy prezentáció is jó lehet kezdésnek. Azért prezentáció, mert azon minimális infó van, csak a legfontosabbak, és általános tudnivalók, összefoglalások :D

 

Előzmény: KömKel (97)
KömKel Creative Commons License 2013.04.05 0 0 97

Fűtési költségekkel kapcsolatban pár napja irtam egy elemzést:

 

1x1: Mivel érdemes fűteni?

Az 1x1 heti sorozattal próbálok egy kis fényt vinni abba a félhomályba, ami körülveszi az egyszeri építkezőt. Lesz szó fűtésről, hőszigetelésről, falazatokról, nyílászárókról... remélhetőleg közérthetően, számokkal alátámasztva. Józsi kurvára örült a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Amit te szeretnél, az már kiviteli szintű árazott költségkiirás. Csakhogy ezt akkor szokták megcsinálni, amikor el van döntve hogy milyen lesz a fűtés... Merthogy kurva sok munka van vele.

 

Ráadásul már hajlik az abszurdum felé, mert mindenben csak a legkisebb bekerülési összeget keresed. Igy nem lehet épitkezni/felújitani. 

Az ember tudja, hogy mondjuk szereti a padlófűtést, mellé radiátorok, és kész. De nem számoltatja végig a falfűtést, mennyezetfűtést, radiátorokat, szegélyradiátort, légfűtést, kandallót, kályhát, stb...

Egy szakember tud sorrendet állitani, hogy melyik fűtési mód kiépitése az olcsóbb-drágább EGYMÁSHOZ viszonyitva, de ennyi.

Előzmény: tgwh3 (96)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 96

Tudom, hogy kismillió tétel, de pont a rejtett költségeket lehetne elkerülni, ha minden szóba jöhető lehetőséget végigzongoráz az illető, és csak utána újít fel.

Gondolom arra meg nem ér rá senki, hogy pusztán szórakozásból kibeszéljünk a fórumon egy szitut :D

Általánosságokra úgy gondoltam, mint pl. felsorolni a lehetséges fűtés variációkat, azonos házra, mi mennyibe kerül, mi az előny, mi a hátrány. Mert a fűtéssel foglalkozó kb. elsőre 3-5 témának még neki sem mertem ugorni :D vagy hogy általában milyen anyagok kellenek adott munkához. Számtalanszor jár úgy az ember, hogy na ez olcsó, közben meg kiderül, hogy hát kell hozzá még ez, meg az...

Lá Kreacione Creative Commons License 2013.04.05 0 0 95

 Egy felújítás állhat 347 tételből,  csak nem soroljuk itt fel mindet !!

 Sőt akár 1120 -at is elérheti  !

Előzmény: tgwh3 (93)
KömKel Creative Commons License 2013.04.05 0 0 94

Azért nincs összeszedve, mert kb millió variáció van.

Akkor lehet pontos árakat mondani, ha van konkrét elképzelés/kérdés, addig ott vannak a kb árak.

 

Ugyanez igaz az engedélyekre is.

Előzmény: tgwh3 (93)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 93

Jó ez a téma, csak pont árak nincsenek dögivel :D

És pl. családi ház felújítása? Nagyon nagy átlag tapasztalat alapján van? Ilyen fűtés, ennyi, olyan fűtés annyi, minimál szigetelés meg ennyi. Ilyenek, hogy falat eltüntetni, és másikat felhúzni? Engedélyek árai, mikor mi kell? Nem tudtok valami jó kis oldalt, ahol össze van szedve minden féle engedély, meg hogy mire való, mikor kell és mennyiért kapod meg?

Előzmény: KömKel (92)
KömKel Creative Commons License 2013.04.02 0 0 92

30-50e Ft/m2 kb a felújitás költsége, attól függően, hogy a gépészetet mennyire érinti. Ha a fűtési rendszert is teljesen át kell épiteni, akkor inkább 70e/m2

Előzmény: hantorish (90)
Calcitos Creative Commons License 2013.04.02 0 0 91

 Talán, de ne így közelítsd meg !

 A felsorolásod technolóilag  már eleve nem jó. A festés általában egy utólsó fázis...

 Bontsd szét részfeledatokra, majd azt is tovább és itt gyakori vendég legyél !!

 

 Természtesen lehet  m2 árakat is megadni, de azok eléggé szórnak !!

 Mint modtad generálra lenne szükség ! Valóban, mivel ilyen munkán sok egymástól független  szakember dolgozik.

 Ha van időd és némi rámenősséged sk. is viheted a dolgokat !!

Előzmény: hantorish (90)
hantorish Creative Commons License 2013.04.02 0 0 90

Sziasztok.

 

Párommal szeretnénk végre kirepülni, belvárosi lakásra gondoltunk volna egyik megyeszékhelyen, azonban nagyon nehéz szép állapotút kifogni polgári lakásokban...

 

Találtunk egy 67 nm-es lakást, de szinte mindene felújításra szorulna... Festés, burkolat, vizesblokkok, konvektorcsere, fürdőszoba komplett felújítása, villany stb. Tehát igencsak nagy generálra lenne szükség.


Érdeklődnék, hogy milyen négyzetméterenkénti maximum árral lehet számolni, ha az ember a középkategóriás anyagokkal szeretne dolgozni. Beleférne-e 3 millió Ft körüli összegbe egy ilyen lakás komplett felújítása?

 

Előre is köszönöm a tanácsokat.

 

 

Égető1 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 89

 Most akkor sokalod vagy kevesled ? Az előtted író csak a konyhabútorra 500 -at szán, én ezt megúsztam kb. 140 ből !!

Előzmény: joevagyok68 (87)
Égető1 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 88

 Igen a fűtéskorszerűsítés benne volt- teljes gázvezeték csere - új kazán, radiátorok. 180 a kazán,  a kémény 270 a többit nem részletezem.

 A teljes festés,  lekaparással, új gáztűzhely,. Ja a 30 % -ot nem érted. Villanynál két  + áramkör,  fi relés biztosítás , új kapcsló tábla.  néhol új szerelvény. De a többség maradt. 6 áramkör van egyébként. A víznél 3 új csaptelep némi vezeték kigazítás + egy új Wc.

 A konyhabútor beleszámít a felújításba?- Én belevettem, de az egyéb bútorozást nem.,

 Had ne soroljam másfél oldalon !!

 De ha már a téma. A lakás felújítás tarthat a nullától elvileg az új lakás áráig. /extrém esetben egy felújítás több is  lehet mint egy új építése az adott helyen /

 Így felénk olyan 280 eft /m2 az új. 

Cs. házas övezetben kérdés hogy  mit számolok bele. Telek költség vagy a nélkül.

Előzmény: joevagyok68 (87)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 87

"Hogy mik voltak benne ? Sok minden.  Inkább úgy  : nem volt benne semilyen burkolás, se az oldalfalakon se a padozaton a villany is csak  30 % -os volt a víz   csak 20 % -os, nem volt nyilászáró csere. Nem volt szaniter csere, mázolás csak 30 % -os volt"

 

Lehet az én értő olvasásommal van a baj,és ezt a" 20-30%-os" se értem..... de akkor mi is került 2,3 millába ?

Fűtéskorszrűsítés ?   és még mi volt ebben ? 


Előzmény: Égető1 (85)
zsombi Creative Commons License 2013.03.22 0 0 86

Köszönöm. 

Nálam a lakásnak kb. 70 nm-ét érintené a kopácsolás, részletesebben a belső nyílászárók áthelyezése (ajtónyílás befalazás, új kialakítás) 30 nm padlófűtés, egy cserépkályha bontás, építése, és új elektromos hálózat kialakítása. (Most alig van konnektor a lakásban.) 

Az egész gépészetet újra kellene gondolni (víz, csatorna), mert a konyhát áthelyeznénk és a fürdőben is máshová kerülnének a kiállások.

Amivel biztosan számolnom kell az az új konyhabútor (500 ezer) és a cserépkályha (szintén 500 körül). Két régi ablakot is cserélnék, az fa nyílászáró esetében meg kell álljon 250-ből nem?

Ez így burkolással, parkettacsiszolással, festéssel összességében mennyi lehet?

 

A másik fontos kérdés, hogy ekkora volumenű átalakításnál érdemes-e szakmákra szétbontani a megbízásokat, vagy egy generálkivitelezőt (kivéve ablakos, kályhás) felkérni?

 

Előzmény: Égető1 (85)
Égető1 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 85

 Ez így nagyon elnagyolt dolog.

 Egy felújítás sok minden tartalmazhat.  Ha már valaki belevág,  inkább szedje szét munkanemek szerint , de még akkor is nagy a bizonytalanság.

 Mert mi tartozík egy felújításhoz ?

 Hát pl. a gépészeti felújítás - ott is illik szétválasztani a fűtés-gáz felújítást és ez egyébb vízes felújításokat. Aztán itt is a szaniter dolgok.  Jön a villany -tág határok között változhat, aztán a festés mázolás, majd a burkolás. Most olyanról, hogy nyílászáró csere és hőszigetelés nem is beszéltem. Meg amiket kihagytam.

 Nem olvasok Népszabit, de szerintem a kínjában írta ezt, aki írta.

 

 

 Természeresen útólag nagyon pontos számot lehet megadni m2 -re vetítve !!

 Ha írja az ember a költségeket precizen.

 

 És egy nagy minta lapján ( mindjuk 500 felújításnál ) lehet egy nagyon durva számot kihozni, ill egy átlagot, de a szórás hatalmas lehet.

 

 

 Én pl. 2 éve felújítottam 2, 3 milla / 52 m2, így az átlagom 44 200 ft/m2, majdnem a harang görbe tetején. Hogy mik voltak benne ? Sok minden.  Inkább úgy  : nem volt benne semilyen burkolás, se az oldalfalakon se a padozaton a villany is csak  30 % -os volt a víz   csak 20 % -os, nem volt nyilászáró csere. Nem volt szaniter csere, mázolás csak 30 % -os volt

 Egy ismerősnél nyilászáró cserék,  plusz az utómunkálatok   1,2milla 85 m2 -re. Ez  itt  csak 14,200 ft/m2, igaz ő ez előtt 5 évvel sok egyebet is csináltatott. 

Előzmény: zsombi (84)
zsombi Creative Commons License 2013.03.22 0 0 84

Kicsit elakadt a topic, de mivel most közeledik a tavasz, a jó idő, kezd időszerűvé válni a lakásfelújítás is. Ezzel kapcsolatban lenne a szakma képviselőihez egy kérdésem. A mai Népszabadság Lepukkant lakást vegyenek! című cikkében az áll, hogy "ökölszabály" szerint a lakásfelújítás fajlagos költsége 40ezer forint / nm. 

Ez stimmelhet 2013-ban?

Zöldövezeti Creative Commons License 2012.08.02 0 0 81

 Látom az elsőről lemaradt a lik !!

Előzmény: Törölt nick (79)
Zöldövezeti Creative Commons License 2012.08.02 0 0 80

 E most egy propaganda anyagból való szöveg ??

 

 

 Tele közhellyel !!

Előzmény: Törölt nick (78)
KalásziM Creative Commons License 2012.07.01 0 0 77

 A gázművek korrekt, a kéményseprők alávaló gazemberek !

 Bepofátlankodnak az emberek lakásába, hívás nélkül és még fényképeznek is !!

 Van aki szerződött velük ??

Előzmény: Rézangyalát (76)
Lakásfelújítás Creative Commons License 2012.03.02 0 0 75

Szia és Üdvözlök mindenkit.

 

Én csak most olvastam a cikket,de nekem is szemet szúrt.

Persze rögtön számoltam,csak más irányból közelítettem meg a dolgot. 6 év X 365 nap az =2190 nap osztva az 500 lakással 4.38 nap .Tehát ennyi időbe jönne ki 1 lakás felújítása? Nehezen tudom elképzelni mert én is szakmabeli vagyok. Különböző szakmunkákat vállalunk,vagy teljes lakásfelújítást illetve családi ház felújítást.

Egyébként lehet,hogy a gázórát íngyen szerelik le,csak a felszerelése lesz 25.000Ft. Így is lehet nézni.

Még egy mondat.

Ha mégis ilyen ügyes,akkor egész Budapesten csak Ő dolgozik és rengeteg alvállalkozó.

Előzmény: Dunit (68)
nyerseri2010 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 74

elérhető vagy Budapesten?

Előzmény: skuli (62)
Émile Creative Commons License 2012.01.02 0 0 73

 Bizony így van.

 

 

Csakhogy  nem 17 eft, hanem 18 eft és a visszaszerelés majdnem 24 eft.

 Aki mást állít,  tájékozatlan !!

 A visszaszerelési számla részletezése :

 

 fogy. vezeték nyomáspróba lakásonként : 2918 ft,

 

 gázmérő felszerelése 2-6 m3                     9995 ft,

 kiszállásidíj Budpesten                               7050ft, (miért kiszállás nélkül fellehet szerelni ??  a tv készüléknél van

 

                                                                    értelme vagy   beviszem reparálni vagy kihívom  a szerelőt ),

Műsz. fel. kv. készkül. helyszin. nélkül         3890 ft na ezt megfejteni nem tudtam.

 

 Érdekessége még hogy  3x küldik ki a számlát és előleget kell fizetni, de nem 60 - 95 % -ot hanem az egészet, akkor pedig már nem előleg, hanem előre fizetés.

 Ennyit a Gázművek bürokráciájáról. Van persze pozítiv oldaluk is, de arról majd máskor !!

 

Előzmény: csumpala (71)
Casio70 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 72

Sziasztok!

 

Nézzetek körül a weboldalamon, és ha elnyerte e tetszéseteket és bármilyen típusú munkátok van, hívjatok!

 

http://szobafesto.ewk.hu

csumpala Creative Commons License 2012.01.02 0 0 71

Üdv.Csak a gázművek(hivatalos szerv) szerelheti le akár ideiglenesen vagy véglegesen.2011-ben 17.000huf volt.Nem kötekedésnek irtam.

Előzmény: skuli (62)
Dunit Creative Commons License 2011.12.21 0 0 70

 Szép szép ez az árlista.

 

 Ebből csak az nem derül ki mi az a minimál mennyiség, amire ez vonatkozik.

 

 Mert nem mindegy 5 m2 -t burkolni vagy 55 m2 -t. A fajlagos ár már egészen más lesz !!

Előzmény: Burkolás Ewk (69)
Burkolás Ewk Creative Commons License 2011.12.20 0 0 69

Üdvözletem!

 

Szeretném ajánlani magunkat

Fő profilunk bel és kültéri csempe illeteve járólap szakszerű hidegburkolása. Budapesten és közvetlen környékén állunk megrendelőink szolgálatára. Hidegburkoló szolgáltatásainkra teljeskörű garanciát vállalunk. Burkoló munkáinkhoz elvégezzük a szükséges kőműves és vízszerelési munkálatokat is. A munkafelméréshez ingyenes kiszállást biztosítunk, majd ingyenesen elkészítjük az árajánlatot, illetve ingyenes szaktanácsadással is segítjük megrendelőinket. Tevékenységi körünk: fürdőszoba csempézés,terasz hidegburkolás, nappali burkolás, lépcső járólapozás, konyha csempézés, garázs padlóburkolás, lábazat - homlokzat hidegburkolás, előszoba járólapozás, wc csempézés, mosdópult építés burkolás, kád beépítés falazás csempézés, zuhany beépítés falazás burkolás, zuhanykabin építés falazás burkolás, üvegtéglázás, csempe - járólap bontás, vízszigetelés, fal és aljzatkiegyenlítés, laminált parketta rakás. A Burkolás Ewk célja, hogy az Ön elképzelése megvalósuljon!

Weboldalunk

http://burkolas-burkolo.ewk.hu

Burkolás árak - Burkoló munkadíj

http://burkolas-burkolo.ewk.hu/burkolas-arak

 

Tisztelettel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!