Keresés

Részletes keresés

Gica70 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 8
Szia Szonja!
Köszi, hogy írtál!
Úgy látszik Dr.Leo egyre több pirospontot Kap:-)))
Gica
Előzmény: kicsiszonja (7)
kicsiszonja Creative Commons License 2003.07.07 0 0 7
Sziasztok!

Kislányom most hat és fél éves. Kezdetben Salamander cipőket vettem neki, nagyon jók, de ahogy nőtt a lába a cipőárak miatt keresnünk kellett valami mást. A Siesta nekünk nem vált be, állandóan lábfájásra panaszkodott.

Ekkor ajánlotta egyik ismerősöm a Dr. Leót, akkoriban ezt csak az Elit üzleteiben lehetett beszerezni. Nagyon jók, kényelmesek, jól tartja a bokát és betét helyett a sarokrész belső oldala van megemelve. Mutatósak is, ami kislányok esetében különösen fontos. Remélem érthetően írtam le:-)
Még most is ezt hordjuk, pedig már 31-es méret kell...és nincs lábfájás, nincs lúdtalp!!!

A Röppentyű u.-i üzletet érdemes meglátogatni, mert szinte egész évben 20 - 40%-os árengedménnyel árusítják ezeket a cipőket.
Nem nehéz megközelíteni, a metro Árpád-hidi megállójától, 120-as busszal 2. megálló.

szonja

Gica70 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 6
Köszi Alha!
Terveztük már korábban is, hogy megnézzük az osztrák üzleteket. Olvastam a "Bababoltok Bécsben" topicot, csak már az útlevelemet kellene megcsináltatni, mert rég lejárt.
Előzmény: alha (5)
alha Creative Commons License 2003.07.05 0 0 5
Ha a tepözarat vagy a kis csatokat be tudod ugy allitani,hogy nem tud elöre csuszni,akkor nem baj ha nyitott.Van olyan talpu is ami körülfogja a talpat,elöl is.
Az altalatok emlitett cipömarkakat nem ismerem,mivel Ausztriaban elünk.Ajanlom a Hegyeshalom közeli Pandorf bevasarloközpontot,ahol sok tavalyi modell le van arazva,en is ott vasarolok.Adidas szandit es edzöcipöt,melyek tenyleg minden igenyt kielegitenek,mar 10-15 eurotol kapsz.Az elefant cipök amik itt az egyik legdragabbnak szamit 30-40%osan leertekelve,erdemes megvenni./versenyzik minden gyogycipövel/
Előzmény: Gica70 (4)
Gica70 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 4
Piglet, Alha
Köszi!
Nemrég beszéltem a védőnőnkkel és ő is a Salust (ami csak a Heim Pál Kórházban kapható(?) és a Dr.Leót mondta (ekkor már megvolt a 2 Siesta cipőnk).
Most újra utánanéztem ennek a témának itt a neten és a NőkLapjaCafén találtam egy hasonló témájú topicot. Ott írta valaki, hogy a Dr.Leo cipőket a gyárnál (Bp.XIII.Röppentyű utca) olcsóbban lehet megvenni, mint máshol.
Arról én is olvastam a Kismamában, hogy kb. 1cm-rel legyen nagyobb a cipő a gyerek lábánál. Na ezt elő is adtam az eladóknak, az első vásárlásunk alaklmával és egész furcsán néztek rám. Ettől függetlenül eszerint vásároltunk.
Alha, akkor az olyan szandál, ami elöl teljesen nyitva van, nem jó? Most ilyen van a fiatalúrnak. Az is nehezíti a választást, hogy elég magas a rüsztje Benőkémnek.
Örömmel veszek minden további tapasztalatot:-) A második vásárlásnál már magabiztosabb leszek:-)
Gica
alha Creative Commons License 2003.07.04 0 0 3
Az is fontos hogy a belsö beles bör legyen,mert a mü anyagoknal hamar beleizzad a laba.Ha 2 hasonlo cipö közül kell valasztanod,vedd azt,amelyiknek könnyebb a sulya,es amelyiknek a talpat könnyebben összehajlitod.A tepözar praktikus,mert annal nem baj ha a labfej kicsit magasabb,mint az atlagos.A szandalnal az a jobb,amelyiknel ugy van kialakitva az orra,hogy a kis lab nem tud elörecsuszni.
Az orvosnal egy közlemenyt olvastam,miszerint 0.5-1 centivel nagyobb cipöt kell vasarolni,mint amekkora a merete.
Előzmény: Gica70 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.04 0 0 2
Nekem anno a fiamnál azt mondta a gyógytornász, hogy kb 3 éves korukig a sarokemelős cipők a jók. Tehát pl a Salus vagy a Dr. LEo, hát az áruk is remek... de neki láthatóan muszáj.
Mezítláb pedig csakis egyenetlen talajon.
Gica70 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 1
Szia Csimpike!
Köszi a választ!
Itthon - a parkettán, szőnyegen - én eddig mezítláb szaldgáltattam a fiunkat. Azt hittem ez a jó. Már a parketta is túl kemény a mezítláb járáshoz vagy van vajon más oka is?
A betét/harántemelő kérdése is dilemma volt. Ezek szerint nem kell.
Azért vagyok ilyen bizonytalan, mert sokszor lehet ellentétes véleményeket hallani/olvasni, akár orvosoktól is. Így meg, hogy legyen okos az ember? (Off: Így voltam a szpotatással is, mindenki mást mondott, de szerencsémre a megfelelő emberre hallgattam és még mindig szoptatok:-)On
Gica
Előzmény: Csimpike (0)
Csimpike Creative Commons License 2003.07.04 0 0 0
Szia!

Mi éppen múlt héten voltunk orthopédián a kisfiammal, mert egy picit beikszesedett a lába.
Akkor az orthopéd orvos ezeket mondta:
-Ne betétes cipőt vegyünk (rosszul "alakíthatja" a lábat)
-Az a jó, ha a cipő sarka illetve szára magasabb. A sarokrész legyen kemény, hogy tartsa a bokát
-Otthon szőnyegen vagy padlón a gyerek ne mászkáljon cipő nélkül
-Fúben, homokban viszont a lejobb módszer a mezítlábjárás

Szerencsére mi múltkor pont nem betétes cipőt vettünk, a szára is megfelelő volt, így csak egy kis külön sarkat rakattunk rá a cipőre amitől lába kicsit kifelé hajlik.

Hát egyenlőre ennyit tudok mondani.

Csimpike

Előzmény: Gica70 (-)
Gica70 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Mi már túl vagyunk egy cipő vásárláson. Óriási gondban/dielmmában voltam, hogy vajon milyen cipő lenne a legjobb az akkor 13 hónapos kisfiunknak. Természetesen az a szempont, hogy a fejlődő lábnak a lehető legmegfelelőbb legyen.
Végülis Siestat vettünk (egy vidéki városban 2 párat kaptunk annyiért, amennyi Bp-en a Megatys-ban lett volna 1 pár - jó, tudom nem ott kell cipőt venni).
Azt hiszem hamarosan újra vehetünk cipőt, szépen növekszik a kisfiunk:-)
Örülnék, ha itt össze tudnánk gyűjteni a tapasztalatokat a témával kapcsolatban. Ki milyet vásárol, mit tud arról, hogy az egyes tipusok/márkák miért jók, stb?
Gica

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!