Keresés

Részletes keresés

bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 774

Merthogy addig nem esznek????????? Az igen! Na, mi idáig sose jutunk el!

A bobik kifakulnak szürkére ahogy nőnek. Nyárra sokan lenyírják őket, és azt mondják, hogy sokkal jobb a kutyának. Nem tudom.... Nyáron még pici volt, most lesz az első nagyszőrű nyarunk. Remélem elbírok a szőrével és ha szépen ki van fésülve gondolom a meleget is jobban viseli, jobban szellőzik. Egyelőre én úgy gondolom, hogy nem fogom megnyiratni sose. Persze a lakásban én se tartanék nagy szőrmókot (sőt, talán semmit).

Nem tudom hogy segíthetnék "állj!" ügyben??? Nincs erre vonatkozó ötlet a klikker.hu-n? Én biztos úgy csinálnám, hogy eleinte megyek vele és ha megáll....., vagy pedig kilesni, hogy mikor áll meg, esetleg vmit megszemlélni...stb. Egyébként fogalmam nincs, én még csak azt tanulom, hogy: ne klikkerezzünk, ha a kutya nem azt csinálja, amit elvárunk tőle! Csomószor félrenyomok :((((

Előzmény: .pocis (773)
.pocis Creative Commons License 2005.02.21 0 0 773
Jajj, de aranyos a Dorka is!!! Csak a fotó miatt ilyen más a színe, vagy a bobtail-ek így "kifakulnak" növés közben? Egy nagy szôrgombóc, biztos jó sokat kell törôdni a szôrével. Láttam már levágott szôr? bobtail-t, de olyan szomorúan nézett ki, gondolom a gazdija így oldotta meg a szôrápolási nehézségeket... nekem jobban tetszenek szôrmókosan:-))) Különben én is a nagydarab szôrös kutyákat szeretem (kedvencem a berni pásztor) de hát nem vesztem meg, lakásban jobb a rövidszôr?. Ketten még így is elhullatnak egy nagykutyára való szôrt:-)))

Különben most elôször csôdöt mondtam klikkerezés-ügyben, egyszer?en nem tudom, hogy lehetne a megállj-t megtanítani:-((( nem megy, nem megy, a lakásban nehezen aktiválhatóak, kint meg ha elrohannak, de megállnak, olyan messze vannak, hogy a klikket sem hallják, nemhogy megvárják a jutifalatot... libacombokkal kéne szaladgáljak, a táp semmit sem ér a szabadban... Azt meg már lentebb írtam, hogy a szobában mennyire nehéz, mert eleve egy helyben állnak...

JB, ha erre jársz, segíííííts!!!!

Na, bánatomban felrakok még képet... mikor mondod már, hogy "tied"?????

Előzmény: bubozse (772)
bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 772

Ilyen volt pici kutty korába, mikor elhoztuk......

 

 

... és ilyen most egy alapos fésülködés után, szépen :)))

Előzmény: szelbab (771)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 771

Köszi!

Dorkáról mikor láthatunk itt is sztárfotókat??

 

Előzmény: bubozse (770)
bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 770

Jók a képek!!!! :)))))

szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 769

Szia Bubozse!

Nem csak én hanyagolom a kutty-tanítást? Nálunk hol szélvihar van, hol nekem nincs hangulatom az "idomítás"-hoz. Inkább elmegyünk őzet, nyulat keresni, ilyenkor a hóban könyebben találunk vadakat és Szelcsi nagyon élvezi a dolgot. 

 

Ez a "hét fotója" képünk.

Előzmény: bubozse (766)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 768
Hurrá!!!! Rájöttem!!!
Előzmény: szelbab (767)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 767

 

 

bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 766
Sziasztok! Sajnos a hétvégén megint elmaradt a tanulás. Rengeteg idő elment a szépítkezésre és a játékra Dorka egy barátjával, így a klikkert hanyagoltuk. Megöregszik a kutyám (és én is) mire megtanuljuk azt a pacsit :(((( De végre előkerült a hó alól pár laszti és a hurkája, úgyhogy nagyobb kedvvel megy majd a tanulás is esténként, ha beiktatunk több játékot a szeretett lasztikkal. Szelbab! Kép???? Többiek?
szelbab Creative Commons License 2005.02.18 0 0 765

Tüdériek az ebeid!!!!

Nem tudom miért azt gondoltam, hosszú szőrű kutyusaid vannak. Nagyon megnyerőek, jöhet több kép is róluk.

Még próbálkozom , hátha nekem is  összejön.

Előzmény: .pocis (761)
bubozse Creative Commons License 2005.02.18 0 0 764

Nagyon-nagyon édesek a kutyáid!!!!! Az egyik fekete, a másik fehér, így még jobb :))))

Remélem szelbab-nak is sikerül!!!! Ne add fel!

Jó hétvégét!

Előzmény: .pocis (763)
.pocis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 763
Booocs, nem bírom ki, Mirácskáról felrakok még egyet:-) Az elôzôn nem túl fotogén...
.pocis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 762
Sikerült!!! Tudod mi a titka?
Miután a gépedrôl feltöltötted, rá kell kattintani a "beszúrás"-ra, a kép mellett baloldalt. Az én képem meg jó kicsi lett.
.pocis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 761
Hajrá szelbab, ne add fel:-))))
És ha már így képezünk, én is teszek fel egyet. Legalábbis megpróbálom:-)
Előzmény: szelbab (760)
szelbab Creative Commons License 2005.02.18 0 0 760
Nahát, ez nem sikerült!!! Ehhez kétballáb vagyok és még türelmem sincs hozzá.
szelbab Creative Commons License 2005.02.18 0 0 759

Megpróbálok képet idetenni.

.pocis Creative Commons License 2005.02.17 0 0 758
Sziasztoook!!!
Egy hosszabb betegeskedés után újra itt! Látom mindenki rendesen gyakorol, kivéve engem és az ebecskéimet... bár talán megbocsátható, a halálos ágyamról csak nem fogok klikkelgetni nekik:-))) Bubozse, ez már tök jó, amit írtál, innen már pár lépés a cél, ha érti, hogy a kezedet kell megérinteni! Nálunk is így kezdôdött a pacsi. Szelbab, az agarad csodaszép, nekem a fejemben mindig olyan kis bánatos göthös ebekként éltek a fejemben az agarak, de itt egy életvidám szép kutyát látok:-))) Mit mondjak, szeretnék én is eljutni oda, hogy jó messzirôl is odajöjjenek hozzám a kutymorgók, irigykedve olvastam, hogy a vizslád micsoda helyzetet kihagyva inkább hozzád ment... ez már igen. Hol vagyunk mi ettôl????? Most ha a fülük botját sem mozgatják, jön a hógolyóval való figyelmeztetés, arra felkapják a fejüket, de mi lesz, ha elolvad a hó:-)))) Bár azért a lassan 5 hónapos korukhoz képest szófogadóbbak csomó ismerôs kutyánál, ha nem is mindig elôször-másodszor, de azért odajönnek. És persze azért jutalomfalat is jár. A megállj-al sehogy nem állunk, szerintem én vagyok a béna, mert nem értik mit akarok. Hiszen az aktuális páciens a szobában csak álldogál, majd bemutatja a repertoárját, miután se klikk, se semmi, lefekszik.... így hogy tanítsam meg ôket megállni???? Próbáltam úgy, hogy jön mellettem, és megállok, akkor megáll ô is, de így hozzám köti a cselekvést... mit csináljak? na jó hosszú voltam, de hát régen jártam erre.
bubozse Creative Commons License 2005.02.17 0 0 757
Sajnos nem minden képet jeleníti meg :((( A kutyud azért látszik! Nagyon szép! De a díjnyertes fotó pont nem. Nem tudnád ide beilleszteni azt???? Kicsit offolunk de ez nem vészes szerintem.
Előzmény: szelbab (756)
szelbab Creative Commons License 2005.02.17 0 0 756
Majd'elfelejtettem:  http://szelbab.atw.hu   , ezen a helyen vannak képek a bandáról. A bokor mögött szemlélődő agár Szellő, és a kanapén relaxáló is ő és a beállított fotókon is ő van. A többi gyagyás nem az enyém, hanem az egyik képen lévő lányé. Akkor most eldicsekszem vele, hogy az a kép /amin ugrik a Karaj nevű orosz és rajta van Szellő és a testvére + a barátnőm/ az European Barzoi-on a hét fotója lett a múlt hónapban. Bocs, hogy ilyesmivel dicsekszem, de még mindig nagyon örülök a fotó sikerének.
Előzmény: bubozse (754)
szelbab Creative Commons License 2005.02.17 0 0 755

Persze hogy belejöttök!! Van olyan kutya, amelyik tovább bírja a koncentrációt, pláne ha már gyakorlata van benne, vannak olyanok, akik néhány másodperc után már unják a cécót. Rá kell érezned, mikor hagyd abba a gyakorlást, ez nem megy egyik napról a másikra.

Szerintem ez a jó ebben a klikkeres tanításban, hogy nem kell órákig gyúrni a kutyát, hanem szinte észre sem veszi mikor tanul meg dolgokat. Az egészet lehet játéknak álcázni. Frakkot, a vizslámat sose tanítottam hagyományos módon, mégis megtett mindent nekem, amire csak megpróbáltam rávenni. Pl.helybenmaradás: talán ha 3-4-szer mutattam neki, hogy ülve kell  maradnia akkor is, ha én mozgok, mégis, amikor "éles" helyzetben ott kellett maradnia, ahova ültettem, minden további nélkül ott maradt vagy 5 percig. A másik a behívás. Mifelénk általában az számít engedelmes kutyának, aki, ha 3 méterről ráüvölt a gazdi hogy hozzám, egyből engedelmeskedik. Ettől én kiütést kapok. A vizslát tüzelő szuka mellől be tudtam hívni, kb. 150 m-ről! Igaz nem elsőre, de visszajött hozzám. Mindezt olyan nevelési módszerrel, amin a klikker is alapszik. Tulképp klikkeresen, csak kihagyva a csett-et. Na most mit is akartam ebből kihozni? Ja persze, azt, hogy a klikkelés csak egy eszköz, amivel megérteted a kuttyal, hogy most JÓT csinált, magát a nevelés folyamatát te végzed, tehát előbb-utóbb eredményt fogsz elérni.

Úgyhogy:  hajrá Dorka!

Előzmény: bubozse (753)
bubozse Creative Commons License 2005.02.16 0 0 754
A Te kutyidat hol lehet megnézni?
Előzmény: szelbab (752)
bubozse Creative Commons License 2005.02.16 0 0 753
Örülök, köszi! Majdcsak mi is belejövünk :)))
Előzmény: szelbab (752)
szelbab Creative Commons License 2005.02.16 0 0 752

Szia!

Én is meglehetősen sokat bénázok. Már beletörődtem, hogy Szelbabával nem fogok úgy haladni, ahogy egy "normál" kutyával haladnék! Meg persze a kedves gazdinak is "normál"-nak kéne lennie! Én ezerrel ültettetném a drága hölgyet, neki azonban esze ágában sincs egymás után 4-5-ször leülni! Ha 2-szer megcsinálja, már örülök. Hihetetlen jószág ez az agár!!!! Csorog a nyála a falatkák láttán, dugja az orrát a zsebembe, de szó nélkül otthagy, ha nem adok neki, mert nehogy azt higgyem, hogy ő majd produkálja magát bármiért is! Nagyon szeret rongyhúzósat játszani, de azt is simán képes otthagyni.

Régebben is irtam, hogy a behívással haladunk a legjobban, már füttyre rohan hozzám, sőt, a "gyere ide" is egyre hatásosabb. Sokáig rajtam röhögött a kutyás társadalom Várpalotán, mert édes kis oroszom behívása kb. 5 percig tartott, pár méterre tőlem megállt és csak nézett, hogy most mi a fenét akarsz, itt vagyok, nem látod? Most viszont /na jó, csak 90 %-ban/, sokszor vágtában jön hozzám.

Más! Találtam képet a bobtailos fórumon  Dorkáról! Nagyon tetszik a szőrmók!

Előzmény: bubozse (751)
bubozse Creative Commons License 2005.02.15 0 0 751

Tegnapra némi fejlődésnek indultam. Csak egyszer kattintottam rosszkor neki pacsi közben (persze a rossz kattintáskor is kap kaját) :))) Úgyhogy talán haladunk. Hol vagytok többiek?????

bubozse Creative Commons License 2005.02.14 0 0 750

Sziasztok! A hétvégén elég ügyes volt a kuttyom. Csináltam azt, hogy odatettem a kezem és megfogtam a lábát, mikor fölemelte és akkor kattintottam. Úgy láttam kicsit zavaros neki a dolog, de azért sokszor bepróbálkozik a pacsival, akkor is ha éppen mást csinálunk. Sajnos sokszor etetésbe megyünk át, de mégis annyiszor elbaltázom és rosszkor klikkelek, pedig ideje lenne már kiszűrni, hogy ne érjen a lábamhoz közbe :(((( Szóval én vagyok a béna!! :(((

Ti hogy álltok?

szelbab Creative Commons License 2005.02.10 0 0 749

Sziasztok!

Végre újra van netem /meghalt a gép, újra kellett éleszteni/.

Köszönjük a gratulációkat!

Ti biztos sokkal többen gyakoroltok, mint mi!! Tegnag pl. egyetlen egyszer sem vettem elő a klikkert, ha így folytatom, megmarad tudatlannak az orosz!

Pocis! Hogy haladsz a megállás-tanítással?

Bubozse, mit alkottatok a pacsizással?

bubozse Creative Commons License 2005.02.08 0 0 748
Lehet, hogy kipróbálok hasonlót, csak eddig azért nem akartam közben "matatni", még az állást és guggolást is variáltam, hogy ne rögződjön benne, hogy én közben mit csinálok. Ő még sokszor a lábamhoz ér és "karmol", akkor inkább a kezemhez érjen és végülis úgy lesz igazi pacsi a végére... :)) Ezen elgondolkodom, kösz!
Előzmény: .pocis (747)
.pocis Creative Commons License 2005.02.08 0 0 747
Szia bubozse!
Nekem sem ment elsôre a pacsi, és úgy segítettem nekik, hogy leraktam a földre a kezemet (tenyérrel fölfelé), és mozgattam egy kicsit, hogy felkeltsem a figyelmét, és mikor a lábával elkezdett hozzáérni, felé nyúlkálni, akkor klikkeltem. Így elôször az rögzült bennük, hogy azért jár K+J, ha a kezemhez ér. Innen már gyerekjáték finomítani rajta, hogy egyre feljebb emeled a kezed, stb.... nem tudom, segítettem-e.
Előzmény: bubozse (746)
bubozse Creative Commons License 2005.02.08 0 0 746

Sziasztok!Szelbab! Azért gratula a kutyádhoz! Legközelebb biztos jobban sikerül :))) A többieknek meg a klikker eredményhez gratula! Pocis! Nagyon jók vagytok :))) Mi nagyon lassan haladunk, főleg miattam. Inkább játékkal ütjük el az időt, közben kicsit pacsit tanulunk, de még mindig nem az igazi, sokszor hozzámér közben, és sokszor el is szúrom és "véletlenül" klikkelek akkor is, szóval lehet, hogy ez az egyszerű pacsi tanítás is hónapokig fog tartani!?

fuszi Creative Commons License 2005.02.07 0 0 745

nagyon köszönöm a válaszokat!:-)

egyébként nem véletlenül írtam ide, én is klikkerrel nevelem a kuttyomat. Nagyon szereti, tud ülni, feküdni, helyben maradni (na jó, nem mindig...:-), és a pacsiadást 1 nap alatt megtanulta. De egyszerűen teljesen tehetetlen vagyok a felugrálásával szemben. Rám meg a férjemre már nem ugrál fel, de ha bárki a kertbe téved, mikor Bertuska kint razziázik, arra rögtön heves-boldogan ugrálni kezd. Ezért úgy kell beengednünk az idegent (aki nem "játszós ruhában" érkezik), hogy Bertát megfogjuk, vagy a kerjébe zavarjuk. Mások azt tanácsolták, hogy jól csapjunk rá, ha felugrik, vagy lépjünk a hátsó lábára, de én ezt sose csinálnám. mégis mit lehet tenni?? (gondolkoztam azon, hogy egy kicsi vízipisztolyt fogok bevezetni, és azzal picit lefröcskölöm, ha felugrál, esetleg az érkező vendég kezébe adom a "fegyvert" még a kapun kívül, és akkor ő is adhatna egy langy fröccsöt...:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!