Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 287

Köszönöm!

 

Madasabb Intelligenciáról beszél és az nem lehet más mint Sátán .

 

Csak két magasabb intelligencia létezik Isten  és  Sátán,

 

Isten nem lehet, mert önzésre buzdít, Isten pedig az önzetlenségre késztet.

 

Ilyen Sátán cspdája világosság angyalaként közelít az emberhez.

Előzmény: ChonGhe (285)
ChonGhe Creative Commons License 2011.09.26 0 0 286

Ígyí igaz, annyival egészíteném ki, hogy amik felizgatnak, azok igazából CSAK A ROSSZ SUGALLATOK! Ez a mézesmadzag, a kecsegtetés taktikája, amely izgatja a fantáziádat, de valójában semmit nem ad neked ezen kívül, a fizikai aljzószerek. kábszerek is pont így működnek, ugyanezt alkalmazzák a démonok is lelki szinten, mert erre vevő az emeber!

 

A jó sugallatok pont, hogy békét adnak, sokszor egy nagy lelki kínlódás utáni megnyugvást, kikötőbe-érés érzését. Lekesíthetnek, de nem kontrollálatlanul, hanem úgy, hoyg ura maradsz józanságodnak és tisztánlátásodnak. Az isteni hatás nagy erejű, de tartózkodó, alázatos és nem erőszakos. Nem száll meg téged, hanem meggyógyít és megőrzi szabadságodat. És valóban fontos a tapsztaltabb lelki vezetőkkel való egyeztetés is.

 

ortodox keresztény lelki irodalomban olvastam, hogy az általunk megközelíthetetlenül intenzív lelki életet élő remetéknek is, ha volt rendkívüli látomásuk, tudták, hogy az elelnfél is képes eljátszani a jót, hoyg megtévesszen és esetleg egy később beérő rossz magot elültessen bennünk, így rendkívüli látomásuk után inkább csendesen csak ennyit mondtak: Ha Isten volt, nem vagyok rá méltó, ha az ördög, nem akarok róla tudni. Mert az alázatos lélek az (aminek szöges ellentétre és hajmeresztő gőgre buzdít Propur idézete), amelyben a leghathatósabban tud működni a jó és amely a leghathatósabban gátat vet a rossz minden cselszövésének.

Előzmény: tivadar (281)
ChonGhe Creative Commons License 2011.09.26 0 0 285

Iskolapéldája az ezo hazugságainak, köszi!

 

Egyébként én több évig foglalkoztam az ezoval, ennek gyümölcse az alábbi rövid összefoglalás is: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107631498&t=9207277

 

Nos, a ma "ezotériának" nevezett dolog (amely már rég nem a szó eredeti jelentése), az valójában arról szól, hogy azt a szennyet, amit a nagy világvallások kiöntenek magukból, mint hamis lelkület, tévelygés, eretnekség, azokat összegyűjtik a lelki szennyvízcsatornákon és felhígítva beleöntik a modern nyugati eszmék katyvaszába. A modern nyugati emebr a XX. sz-ban átment a nagy ateista korszakon, emi kiirtotta az emebrek spirituális ítélőképességét, most pedig minden szart el lehet nekik adni e téren - pláne ha az összecseng a modern nyugat értékválságos elképzeléseivel.

 

No, de konkrétabban. A magasabb szintű, nagyobb tapasztalatú lelki emberek tudják, hogy az ember simán élhet tévelgygésben, a legerőteljesebben ez a buddhistáknál jelenik meg a maguk hamis ego és illúzió-világ tanával. A keresztény szerzetesek is ismerik, hogy az embert a lelki szférában három helyről érik kísértő gondolatok: vagy önmagukból (általában testi vágyaikból), vagy a világból vagy az ördögöktől, vagyis a rossz indulatú szellemi lényektől, akik hazugok és ravaszak, és sohasem kapásból rossznak, hanem semlegesnek vagy kifejezetten jónak tűnő dolgokkal próbálnak áttörni az emeber lelki immunrendszerén, hogy téves gondolkodásba adja az emebr a beleegyezését, és így hatalmat kapjanak az emebr felett annak elveszítésére. Mint a vírus, tökre olyanok, csak a lelki dimenzióban. Nos, kritikátlnaul az emebr MINDEN gondolatát jónak tartani hatalmas nagy hazugság és totális felelőtlenség! itt viszont azt olvassuk, hoyg minden, ami a tiéd az jó, és a legnagyobb hülyeség kritikával élni vele szemben! Leginkább a külső kritika van itt támadás alá vetve, hiszen az a aveszélyesebb, mivel az ezo legelőször az emebr belső kritikáját, józanságát veszíti el, így azzal már nincs nagy gond, de még a nem ezósok rendelkeznek józan ítélőképességgel és nagyobb lelki bölcsességgel, így a külső kritikákra való szarásra minden erővel buzdítani kell a megvezetett hülye ezóst!

 

Aztán, az hogy az emebrben ne legyen semmi kitartás, semmi erény kimunkálása, a kereszt hordozása, az nem más, mint a fogyasztói szemlélet kritikátlan kiterjesztése az élet minden területére. Ha tönkremegy a kapcsolatod, véletlenül se próbáld azt megjavítani (hiszen az ezós semmilyen valódi lelki adományt nem kap és így nincs is ereje arra, hoyg javítson a dolgokon!), hanem cseréld le, mint modern fogyasztó. Őrület! Ez a szemlélet egyetlen komoly vallásban vagy lelki rendszerben nincs benne, ez kőkemény modernizmus, ezt ezotériának, belső tudásnak nevezni olyan bődületes baromság, amit csak a leghülyébbek szopnak be!

 

No, folytassam még?

Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 284

"nem igazán jó" irányból is==

 

Van ilyen?

Előzmény: tivadar (281)
tivadar Creative Commons License 2011.09.26 0 0 283

És???

 

Véleményt kértél, s kaptál...   :-))

Előzmény: Törölt nick (282)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.22 0 0 282

 Minden pillanatban mérlegelni kell, mert nem egyedül élünk e világban, nem csak önmagunkért, hanem a mellénk rendelt lelkekért is felelősek vagyunk.==

 

Ez tökéletesen igaz de szöges ellentétben áll az idézett szövéggel

Előzmény: tivadar (281)
tivadar Creative Commons License 2011.09.22 0 0 281

Első olvasatra jól hangzik.

A másodikra már nem annyira.

Ugyanis a sugallatok, gondolatok jöhetnek "nem igazán jó" irányból is. És ugyanúgy izgatnak, lelkesítenek mint a jók.

 

Minden érzést, sugallatot át kell gondolni, át kell imádkozni (meditálni stb. ha így jobban hangzik...), fel kell ajánlani a felsőbb vezetőinknek, mestereinknek, hogy erősítsenek meg, vagy vegyék el.

És ha ez a megerősítés megjön, akkor lehet igaz az idézet.

A bírálatok ugyanis azért vannak, hogy bennünket átgondolásra késztessenek. Minden pillanatban mérlegelni kell, mert nem egyedül élünk e világban, nem csak önmagunkért, hanem a mellénk rendelt lelkekért is felelősek vagyunk.

Ám való igaz, elsősorban a sajátunkért!

Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 280

Mi a véleményetek erről:

 

Csak az számít, hogy te mit gondolsz magadról!

 

Ne foglalkozz a bírálókkal és ítélkezőkkel!

Amikor valamire vágysz, valamit szeretnél megvalósítani, elérni az életedben, higgy benne, hogy a Magasabb Intelligencia ösztönöz erre.Téged választott erre a feladatra, mert tudja, hogy képes vagy rá, célja van veled és a terveiddel. Soha ne fojtsd el magadban ezt a vágyat, főleg akkor nem, ha mások nem hisznek benne, hogy meg tudod csinálni, esetleg (többnyire a hátad mögött) gúnyolódnak, bírálnak vagy elítélnek miatta.

Ne hagyd, hogy győzzön a "mit mondanak majd az emberek", vagy a "családom ezt sohasem értené meg", vagy "a barátaim elfordulnának tőlem". Csak az számít, hogy te hogyan érzel az adott dologgal kapcsolatban. Ha izgatottság fog el, amikor rá gondolsz, lelkes vagy, amikor azzal foglalkozol, újabb és újabb ötletek állnak sorban a fejedben, amikor azt a dolgot tervezed, akkor ne hagyd, hogy bárki visszahúzzon! Csak csináld! Biztos, hogy képes vagy rá! Minden terv, amiben rendületlenül és pozitív töltettel hiszel, megvalósul és sikert hoz! A legvadabb terved is.Az ember csak akkor lehet maradéktalanul boldog, ha ott él, ahol igazán szeretne, ha úgy él, ahogy igazán szeretne, ha azzal él, akivel igazán szeretne, ha azt csinálja, amit igazán szeretne. A te vágyaid a tieid, nem másoké. Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életed, hogy a racionalitásra hivatkozva mások döntsenek helyetted. Ha nem tesz boldoggá a munkád, lépned kell. Ha nem tesz boldoggá a kapcsolatod, lépned kell. Rajtad kívül senki sem tud változtatni a helyzeteden. Amint a jó érzéseidet kezded követni, rohamos mértékben válik jobbá az életed, szinte meseszerű lesz a köréd épülő új világ.

Ha a családi kötelékeid megsínylik a váratlan önbizalmadat, ne aggódj, már időszerű volt, hogy lazábbak legyenek. Ha a baráti kapcsolataid nem élik túl a fejlődésedet, ne aggódj, már időszerű volt, hogy véget érjenek.
Napoleon Hill így ír erről: "A legtöbb ember megengedi rokonainak, barátainak és másoknak, hogy olyan mértékben befolyásolják, hogy már képtelen élni a saját életét. Mindez csak azért lehetséges, mert félnek a bírálatoktól. Sokan rosszul házasodnak, kitartanak döntésük mellett, és szerencsétlenül élik le az életüket, mert félnek a bírálattól, ami akkor érheti őket, ha kijavítják a tévedésüket. (Mindazok, akik engednek ennek a félelmüknek, tudják, milyen jóvátehetetlen pusztítást eredményez, lerombolva az ambíciók és az eredmények elérésének vágyát.) Milliók és milliók nem mennek felnőtt korukban tanulni, mert félnek a bírálattól, vagy hogy esetleg megmosolyogják őket. Számtalan nő és férfi, fiatalok és öregek, kötelességtudatból megengedik rokonaiknak, hogy tönkretegyék az életüket, mert félnek a bírálattól. (A kötelesség egyetlen embertől sem követeli azt, hogy hagyja szétrombolni személyes ambícióit és azt a jogát, hogy a saját életét élhesse.) Az emberek nem mernek kockázatot vállalni az üzleti életben, mert félnek a bírálattól, amiben kudarc esetén részük lehet. A bírálattól való félelem ilyenkor erősebb, mint a siker utáni vágy."

Azt nem tudod megakadályozni, hogy mások véleményt alkossanak rólad, a külsődről, a gondolataidról, a kapcsolataidról, a tanulási vagy munkamorálodról, a gyereknevelési módszereidről, a karrierépítési technikáidról, a vállalkozó szellemedről, a vágyaidról. egyszóval az életedről, de azt igenis meg tudod akadályozni, hogy hatással legyenek rád. Meg tudod tenni, hogy ne foglalkozz velük. És ha boldogan akarsz élni, tedd is meg!

 

Ocean Soul Creative Commons License 2011.09.21 0 0 279

Sziasztok, én csak most regisztráltam, és olyan topicokat kerestem, ami foglalkozik ezotériával, meg hasonló dolgokkal. Remélem, jó helyen járok :)

tivadar Creative Commons License 2011.09.21 0 0 278

Hello mindenkinek!

 

Úgy tűnik Paleo-nak sikerült ledöfnie a topicot!   :))  Lelke rajta.

 

Ő még a haragudós korszakában van.  Ezen átesik minden kereső ember...

Aztán amikor a madár újra ott ül a faágon.... (H.B.) rájövünk, hogy minden különbözőnek látszó, voltaképpen EGY.

 

(Csak ezt a materialista todományt tudnánk feledni!)

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.19 0 0 277

Te milyen keresztény voltál?

Előzmény: Paleokrites (273)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.06 0 0 276

Igen....., érdekesek ezek az örömhírnek álcázott demagóg írások.."

 

Te milyen keresztény voltál?

Előzmény: Paleokrites (273)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.12 0 0 275

Hol győzte le, mikor, az ellenséget és a halált?

 

Én úgy tudom a legendás életrajzában is meghalt, akkor hogyan győzőtt, de ami még rosszabb, egyre több az ellensége képzelt betűjézusodnak, vagy NÉVleges Jézus?

 

Azt is bizonyítja a történelem, hogy a kereszténység igen sok és sűlyos bűnben van még mindig, ezt hittel kell elfedezni és máris kényszerképzeteli a szintén a ti képzelt szüleményű Jézusotok, hogy elfedezi a bűnt, ami már majd 2000 éve halmozódik, generáviókon át?

Előzmény: Törölt nick (274)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.12 0 0 273

Igen....., érdekesek ezek az örömhírnek álcázott demagóg írások...., de a félelmem továbbra is az, hogy ezekre, ilyen írásokra burjánzanak majd ki az egyre életképesebb szekták, akik mellüket verve hírdetik, hogy ők az igazak...., az elméleti kereszténység pocsojáiban!

Előzmény: Zoathan (271)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.12 0 0 272

Igen, szeretném már hallani személyesen Jézus örömszavait, de addig is vallási idealista vallásfilozófiai dogmaeszmékkel kell beérnem?

 

Mégegyszer kérdezem, melyik az evangélium amit Jézus hírdet, mondjár már belőle egy sort is, persze a bibliai szöveggel jöttök és azt aktualizáljátok a majd 2000 évvel ezelőtti regényszereplőknek megírt történeteket...., nem kellene így lennie, avagy mégis csupán ebből a hantázásból éltek?

 

Meg is látszik a kereszténység történelméből, hogy semmi valódi nincs benne, ám annál több hitből kapásból elmélet, pszichózis....

 

Eredeti örömhír, akkor mi is?

Előzmény: Törölt nick (270)
Zoathan Creative Commons License 2010.12.12 0 0 271
Előzmény: Paleokrites (269)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.12 0 0 269

Milyen más evangyélium van, avagy mi is az eredeti örömnyír?

Előzmény: Törölt nick (266)
űrszél Creative Commons License 2010.12.12 0 0 267

"Gal.1:6Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok.7Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát.8De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok."

ez nem kicsit vívodo elme szüleménye,ellent mondásosságát tekintve.

/de ennek mi köze az ezotériához??/

Előzmény: Törölt nick (266)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.12 0 0 265

Lukács, ki ez, egy megszavazott istenmondásgyártó név, aki mögűl a kialakuló keresztény elmecserkészek sem riadnak vissza hantázni a neki biggyelt írásokban?

Az apcsel tiszta szégyen hősimádati kultuszt is kimerítő pamflet! írása nem másról szól, mint a " Mindenki hülye, de Pál a megváltó kiválasztott"----ról!

 

Érdekes, Pál a Galataiakhoz írt levelében nem másról akar meggyőzni, mint arról, hogy őt már Isten kiválasztotta a világ alapjainak letétele előtt, így az eredendő bűntől is mentesnek érezhette magát, nem?

Előzmény: Törölt nick (264)
A nevem: nick. Creative Commons License 2010.12.07 0 0 263

Mint ahogy senki nem tett választott népévé egyetlen nemzetet sem. Ez is sokak kedvence pedig...

Előzmény: Paleokrites (262)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.05 0 0 262

" Melyik a jobb mese? Kiválasztottnak lenni, vagy megváltottnak? "

 

Mind a két verzió jó mese! ......... :))

 

Senki nem fizetett senkinek váltságért, ez is mese, de sokaknak a kedvence.....

 

 

Előzmény: A nevem: nick. (261)
A nevem: nick. Creative Commons License 2010.12.05 0 0 261

"Mózes történetei, Jézus történetei annyiban hitelesek, amennyiben a valódi dolgokat képviselik,..."

 

VAlódi dolgokat? MIndkettő - mint ahogy a többi száz és ezer történet is - ugyanazon alapul.

 

Valaki ( k ) lekörmölt egy történetet s vannak akik elhiszik.

 

Secko jedno.

 

Igy hát kedves paleo, egyedül a hit az, amelyik különbséget tesz.

 

Ám ha különbség, akkor -ha az egyiket ugyan elhiszed s a másikat meg nem - csupán annyi, hogy Te mit hiszel el, s mit nem- nos akkor Te, te magad sem vagy különb egyiknél sem.

 

Ugyanolyan hivő vagy , mint a többi tucat.

 

A kiválasztottság, az égő csipkebokor ugyanolyan mese , mint a viz borrá változtatása - kérdés csupán, melyik tetszik az egodnak.

 

A kiválasztottság? VAgy az, hogy valaki kifizette a válstágot érted?

 

Hm?

 

Melyik a jobb mese? Kiválasztottnak lenni, vagy megváltottnak?

 

:)

 

 

Előzmény: Paleokrites (260)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.05 0 0 260

A matematika elméleti tudomány, amit gyakorlatban is igen hatékonyan alkalmaznak!

 

A vallás is az......, azzal a finom különbséggel, hogy itt nincs bizonyítva semmi, az egyenlőség másik oldalán kérdőjelek sokasága áll!

 

Mózes történetei, Jézus történetei annyiban hitelesek, amennyiben a valódi dolgokat képviselik, mint ahogyan Nemecsek Ernő is!

 

nem szoktam érvrendszerekkel operálni, így saját gyártásúm sincs, mint ahogyan a teológiáknál már megszokott!

Előzmény: A nevem: nick. (259)
A nevem: nick. Creative Commons License 2010.12.05 0 0 259

Jól mondád. Tehát Mózes története semmivel sem hitelesebb Jézus történeténél. Igy amikor Jézust támadod, akkor az ószövetségi menedemondákat sem tarhatod hitelesebbnek.

 

Mármint ha hitelesség dolgában beszélsz a saját érvrendszered alapján.

 

 

Előzmény: Paleokrites (258)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.05 0 0 258

Ahhoz, hogy ne legyen valami mese, valóságosnak kell lennie...., hogy Mózes anno mit élt meg, át és hogyan, nem tudni, de egy biztos, jelen időben ezt az emberiség vallási közösségeiben sehol se lelhető fel hivatkozási alapjuk, mint Istenség!

Előzmény: A nevem: nick. (257)
A nevem: nick. Creative Commons License 2010.12.05 0 0 257

"bizonyítnai már senki nem bizonyította, hogy Ismeri az Istent!"

 

VAgyis a mózesi hablatyok is mesebeszédek ezekszerint, jól mondád.

Előzmény: Paleokrites (254)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.04 0 0 256

Kérlek, oszdd meg velünk, hogy milyen az Isten, mit mondott neked személyesen, miért is vagy neki fontos?

 

Mire figyelmeztetett saját hangjával és jelenléte miért is érdeke neki, hogy veled találkozhatott?

 

Mond, MAGYARUL BESZÉLT?

Előzmény: Törölt nick (255)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 255

Én igen. De úgy látszik a te füledet is beöntötték mint Dózsa Györgyét.

Előzmény: Paleokrites (254)
Paleokrites Creative Commons License 2010.12.03 0 0 254

Naponta térnek meg a kefirhez...., a túrórudihoz, a szeletelő, daráló, aprító gépekhez, a súlycsökkentőkhöz, csodatablettákhoz, politikai, vallási, eszmei demagógiához...., de valóban jó ez az emberiségnek?

 

Nem hinném, a vallás és a könyvek istene nevében könnyű kijelenteni mindent....., de bizonyítnai már senki nem bizonyította, hogy Ismeri az Istent!

Előzmény: Törölt nick (253)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 253

Egy keresztényt sem ismerek aki mondjuk 384-éves lenne. De ettől még naponta ezrek térnek meg. Jézus sem ígért ebben az "országban" örök életet.

Előzmény: Paleokrites (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!